• Home
 • Babyproducten

Is De Beste Flessenverwarmer Van 2020 Een Koker Of Een StoomVariant? Hier Vind Je Jouw Ideaal Model!

Als je een baby of kindje in huis hebt, dan kun je een flessenwarmer gebruiken om de dagelijkse taken enigszins te vergemakkelijken. Een dergelijk apparaatje kan er namelijk voor zorgen dat je meer tijd kunt doorbrengen met je kleintje, terwijl zijn/haar voeding opgewarmd wordt. Zoek je daarom naar de beste flessenverwarmer voor jouw behoeften? Dan is het handig om te weten op welke factoren je allemaal kunt letten. Denk er bijvoorbeeld aan dat flessenwarmers op verschillende manieren de flessenvoeding van je baby opwarmen. Zo maak je een onderscheid tussen kokers, stoomvarianten en warmtekussens. Een koker verwarmt een waterbad tot de ideale temperatuur. Deze varianten hebben vaak ook een warmhoud-functie. Stoomverwarmers verwarmen de voeding met hete stoom, dat vaak afkomstig is van een inwendig reservoir. Warmtekussens daarentegen werken bijna hetzelfde als bij een elektrische deken. Lees dit artikel, vergelijk de top 5 en kies jouw beste flessenverwarmer uit!

Beste flessenverwarmer van 2020

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld over de verschillende soorten flessenverwarmers die momenteel verkrijgbaar zijn. Er zijn echter ook andere factoren waar je op kunt letten om de beste flessenverwarmer voor jouw behoeften te vinden. Doordat er enorm veel onderscheidende factoren zijn, kan het dat je op den duur door de bomen het bos niet meer ziet. Vrees echter niet, want wij laten je slechts 5 modellen met elkaar vergelijken. Het gaat bovendien niet om 5 willekeurige varianten, maar de top 5 van het jaar. De namen van deze top 5 zie je in de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, wil je waarschijnlijk meer weten over de verschillende verwarmers. Daarom hebben we elk model afzonderlijk gerecenseerd. Zo kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Op die manier kun je gemakkelijk en snel de beste flessenverwarmer voor jouw behoeften vinden.

 Product naam 
1.Philips Avent SCF356/00Meer info »
2.Dr. Brown's FlessenwarmerMeer info »
3.Alecto BW-500 FlessenwarmerMeer info »
4.B-bottle Warmer FlowerMeer info »
5.Difrax S-flesverwarmerMeer info »

1. Philips Avent SCF356/00 – Met Timer

Als je een kind hebt, probeer je er alles aan te doen dat hij/zij het beste leven krijgt. Daarom geef je hem/haar gezond eten en zorg je voor vertier. Dit geldt ook voor ouders van baby’s. Is de beste flessenverwarmer voor jou daarom een variant die voedingsstoffen behoudt? Dan kennen wij het ideale model voor jou, namelijk de Philips Avent SCF356/00. Dit model is wellicht de beste flessenverwarmer voor jou, omdat hij een variant is die voedingsstoffen behoudt. Dit komt doordat het apparaat gebruik maakt van een geleidelijke opwarmtechnologie. Deze technologie helpt de voedingsstoffen en vitaminen van je moedermelk te behouden. Terwijl de geleidelijke verwarmtechnologie zijn werk doet, circuleert de melk namelijk. Hierdoor ontstaan er geen hete plekken, die vitaminen en voedingsstoffen zouden afbreken. Philips Avent SCF356/00Er is bovendien gezorgd voor een geïntegreerde sensor, die de temperatuur van de melk controleert. Oververhitting en ongelijkmatige verwarming worden hierdoor voorkomen.

Als ouder heb je het volgende waarschijnlijk al eens meegemaakt. Je wordt midden in de nacht wakker, omdat je baby huilt. Het blijkt dat het tijd is voor zijn/haar volgende maaltijd. De moedermelk heb je gelukkig al in de koelkast gezet voor het slapengaan, dus je moet de melk nu alleen nog verwarmen. Dit proces lijkt echter enorm lang te duren, omdat je graag weer wil gaan slapen. Als je de Philips Avent SCF356/00 in huis hebt, hoef je je niet meer af te vragen hoe lang de verwarming van de melk nog duurt. Hij beschikt namelijk over een slimme voortgangsindicator, die oplicht om je op een gemakkelijke manier te laten zien wanneer de melk klaar is. Bovendien is dit apparaat voorzien van een automatische functie voor warm houden en uitschakeling. Zelfs als je even andere dingen doet, wordt de melk op de juiste temperatuur gehouden gedurende 20 minuten.

Kenmerken van de Philips Avent SCF356/00:

 • Zijn slimme voortgangsindicator laat je precies weten wanneer de melk klaar is.
 • Er is gezorgd voor een sensor die helpt om oververhitting en hete plekken te voorkomen.
 • Bij dit apparaat heeft de fabrikant gezorgd voor een stand voor de geleidelijke ontdooiing van babyflessen.
 • Net als voor babyflessen kun je de flessenwarmer ook gebruiken om babyvoeding geleidelijk en gelijkmatig op te warmen.
 • Doordat er meerdere verwarminstellingen zijn, kun je de melk verwarmen tot verschillende temperaturen, die passen bij de voorkeuren van je baby.
 • Als je de fles met melk bent vergeten in de verwarmer, wordt deze nog 20 minuten warm gehouden en daarna schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit.
 • Dankzij de geleidelijke verwarmtechnologie wordt de melk geleidelijk en gelijkmatig verwarmd, waardoor oververhitting wordt voorkomen en het apparaat helpt om vitaminen en voedingsstoffen in de melk te behouden.

2. Dr. Brown’s Flessenwarmer

Heb je een kindje in huis? Dan begrijp je dat je kind op tijd moet eten en drinken. Bovendien is het belangrijk om er rekening mee te houden dat kinderen gevoelige maagjes hebben. Je geeft het kindje daarom voeding op de juiste temperatuur. Om dit proces te vergemakkelijken, ga je op zoek naar de beste flessenverwarmer voor jouw behoeften. Aan welke vereisten moet een dergelijke verwarmer volgens jou voldoen? Sommige personen vinden het slechts belangrijk dat het apparaat beschikt over een warmhoud-functie. Weer anderen willen een verwarmer hebben die de flessen zo snel mogelijk verwarmt, waardoor hun kindje snel kan genieten van warme voeding. Behoor jij tot de laatste categorie en zoek je daarom naar een flessenwarmer die de flessen snel op de goede warmte krijgt? Dr. Brown's FlessenwarmerKies dan voor de Dr. Brown’s Flessenwarmer. Dit model staat bekend om het eenvoudig en snel verwarmen van je babyvoeding.

Als je de Dr. Brown’s Flessenwarmer eenmaal in huis hebt gehaald, ervaar je het gemak van deze verwarmer. Je gebruikt hem namelijk elektrisch om alle soorten en maten flessen van Dr. Brown’s en ook de meeste andere merken te verwarmen. Wanneer je dit snel werkend apparaat hebt gekocht, dan krijg je er een verstelbaar mandje bij. In dit mandje passen alle flessen. Nadat je de desbetreffende fles met babyvoeding in het apparaat hebt gezet, hoef je niet lang te wachten totdat de babyvoeding de juiste temperatuur heeft bereikt. Je kunt bovendien zelf het apparaat instellen. Hiervoor gebruik je het LCD bedieningspaneel. Bij het ontwerpen van dit apparaat heeft de fabrikant rekening gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen. Daarom schakelt deze flessenverwarmer zichzelf automatisch uit na 10 minuten. Het is dus geen groot probleem als je een keertje de fles in de verwarmer bent vergeten.

Kenmerken van de Dr. Brown’s Flessenwarmer:

 • Als veiligheidsmaatregel schakelt dit apparaat zich na 10 minuten automatisch uit.
 • Door middel van het LCD bedieningspaneel kun je de verwarmer gemakkelijk instellen.
 • Je krijgt bij aankoop van deze verwarmer een verstelbaar mandje meegeleverd, waarin alle flessen passen.
 • Binnen slechts 2 tot 3 minuten kun je een fles met een inhoud van 250 milliliter verwarmen, dus je kindje kan snel zijn/haar voeding krijgen.
 • Deze verwarmer is geschikt voor alle maten en soorten flessen van Dr. Brown’s, maar kan ook gebruikt worden om flessen van andere merken te verwarmen.

3. Alecto BW-500 Flessenwarmer

Vind jij het net zoals vele andere ouders ook heerlijk om te zien hoe je kleintje zijn/haar fles tot de laatste druppel leegdrinkt? Nadat je kleine spruit de fles heeft leeggedronken en je hem/haar hebt laten oprispen, dan kan hij/zij heerlijk gaan slapen. Om ervoor te zorgen dat je kindje optimaal geniet van voeding, is het belangrijk dat de voeding de juiste temperatuur heeft. Smaak kan ook een rol spelen, maar dit is minder het geval bij moedermelk. Als we kijken naar de temperatuur, dan zien we dat je de babyvoeding gemakkelijk kunt verwarmen met een flessenwarmer. Net zoals bij volwassenen kan de gewenste temperatuur van voeding ook bij kindertjes verschillen. Is daarom jouw beste flessenverwarmer een variant met een instelbare temperatuur? Alecto BW-500 FlessenwarmerDan kun je kiezen voor de Alecto BW-500 Flessenwarmer. Wij raden dit model aan, omdat je de temperatuur naar wens kunt instellen.

Vaak verwarmen ouders babyvoeding tot ongeveer 35 graden Celcius. Als jouw kindje echter graag iets warmere of juist iets minder warme voeding lust, dan stel je de gewenste temperatuur gewoon in op de Alecto BW-500 Flessenwarmer. Dit maakt dat hij wellicht de beste flessenverwarmer voor jou is. Het apparaat werkt bovendien razendsnel. Zo kun je 150 ml melk binnen slechts 6 minuten verwarmen van 10 naar 35 graden Celsius. Nu vraag je je wellicht af hoe de flessenwarmer precies werkt. Als je een potje wil opwarmen, dan zet je de flessenwarmer op de derde stand. Je kunt voor het opwarmen van melk echter alle 3 standen gebruiken. In de eerste stand vindt de opwarming geleidelijk plaats. Deze stand is tevens bedoeld voor het warmhouden van babyvoeding. In de tweede stand vindt de opwarming 2 keer zo snel plaats als op stand 1. Stand 3 is voor wanneer je haast hebt.

Kenmerken van de Alecto BW-500 Flessenwarmer:

 • Er zijn bij dit apparaat maar liefst 3 standen.
 • In de eerste stand kun je babyvoeding warm houden of geleidelijk aan verwarmen.
 • De tweede stand van dit apparaat werkt twee keer zo snel als de eerste stand, dus je bent sneller klaar.
 • Als je ervoor kiest om je babyvoeding in de derde stand te verwarmen, dan verloopt dit proces razendsnel.
 • Ben je een keer het water op een druk moment vergeten of heb je niet voldoende water in het apparaat gezet, dan doet de droogkookbeveiliging zijn werk, waardoor er niets mis kan gaan.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het water waarin je de fles verwarmt in de derde stand super heet wordt, dus je moet oppassen met spetters als je het flesje uit de verwarmer pakt.

4. B-bottle Warmer Flower

Heb je de inleiding van dit artikel gelezen? In de inleiding hebben we namelijk verteld over de verschillende soorten flessenwarmers waar je voor kunt kiezen. Hoewel we er niet specifiek op in zijn gegaan, heb je gezien dat de meeste personen kiezen voor het systeem van een koker. Hierbij wordt er water gekookt, waardoor de fles wordt verwarmd. Ben jij echter een voorstaander van de stoomtechnologie en is de beste flessenverwarmer voor jou daarom een model dat op basis van stoom werkt? Dan kies je voor de B-bottle Warmer Flower. Dit model is een stoomflessenwarmer. Daarom is hij wellicht de beste flessenverwarmer voor jou. In dit apparaat kun je zowel flessen als potjes van je baby opwarmen. B-bottle Warmer FlowerHet verwarmingsproces verloopt tevens snel, want je kunt een flesje van 240 milliliter in slechts 3 minuten en 30 seconden opwarmen. Hierdoor hoeft je kleine spruit niet lang te wachten op zijn/haar voeding.

Als je de B-bottle Warmer Flower gebruikt, dan kun je behalve flesjes ook potjes babyvoeding opwarmen. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je het flesje op potje vergeet in de verwarmer. Wanneer de juiste temperatuur is bereikt, geeft het apparaat namelijk een visueel en auditief alarm dit direct aan. Je weet dus, net als bij een waterkoker, dat het verwarmingsproces af is. Na enkele minuten schakelt het apparaat zichzelf bovendien automatisch uit. Bij de aanschaf van deze verwarmer krijg je er een aanpasring bij voor kleinere flessen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het flesje waar jouw kind uit drinkt niet past in het apparaat. Er wordt tevens een houder voor een potje of fles meegeleverd. Ook krijg je er een maatbeker en tang bij. Je hebt dus alles bij de hand om je kindje keer op keer te voorzien van lekker warme voeding.

Kenmerken van de B-bottle Warmer Flower:

 • Het gaat hier om een verwarmer die werkt op basis van stoom.
 • In dit apparaat kun je behalve flessen ook potjes opwarmen.
 • Na een paar minuten schakelt het apparaat zichzelf automatisch uit als jij bent vergeten hem uit te doen.
 • Een flesje van 240 milliliter kun je in deze flessenwarmer in slechts 3 minuten en 30 seconden opwarmen.
 • Je weet precies wanneer de juiste temperatuur is bereikt, want het apparaat beschikt over een visueel- en geluidsalarm.
 • Bij aankoop van deze flessenwarmer krijg je er een aanpasring voor kleinere flessen, een houder voor een potje of fles, een maatbeker en een tang bij.

5. Difrax S-flesverwarmer

Ben je op zoek naar de beste flessenverwarmer voor jouw behoeften? Dan kun je kiezen uit veel verschillende modellen. Behalve dat er verschillende soorten verwarmers zijn, hebben de verschillende varianten namelijk ook verschillende functies. Toch helpen wij je om de ideale verwarmer voor jouw behoeften te vinden. Wat dacht je van een compact model? Dergelijke varianten kun je vrijwel overal een plek geven, waardoor het niet uitmaakt als je bijvoorbeeld een kleine keuken hebt. Als een compacte verwarmer perfect klinkt, dan kun je kiezen voor de Difrax S-flesverwarmer. Wij vinden dat dit model wellicht de beste flessenverwarmer voor jou is, omdat hij een zeer compacte vormgeving heeft. Hierdoor kun je hem overal plaatsen, zoals op het keukenblad, in de babykamer of op je nachtkastje. Difrax S-flesverwarmerHij is dan altijd binnen handbereik waardoor je niet naar de keuken hoeft te lopen om de voeding van je baby te verwarmen.

Bij het uitkiezen van een nieuwe flessenwarmer kijken veel personen naar de verwarmingsduur. Ze willen namelijk dat de babyvoeding zo snel mogelijk de juiste temperatuur heeft bereikt, zodat hun kindje snel kan eten. Daar heeft de fabrikant van de Difrax S-flesverwarmer rekening mee gehouden. Daarom zorgt dit apparaat ervoor dat de borstmelk of poedermelk in slechts enkele minuten de juiste temperatuur van 37 graden Celsius bereikt. Wat moet je precies doen? Eerst verwijder je de beschermdop aan de onderzijde van de fles. Vervolgens zet je de Difrax-fles op de flessenwarmer. Hierna verwarmt het apparaat de melk gelijkmatig. Zodra je het apparaat aanzet, krijgt de knop een rode kleur. Als de juiste temperatuur is bereikt, wordt de rode kleur groen. Zo weet je precies wanneer de melk klaar is zodat je kleine spruit ervan kan smullen. Je bent er met deze flessenwarmer zeker van dat de melk nooit te heet is!

Kenmerken van de Difrax S-flesverwarmer:

 • Deze flessenwarmer heeft een compact formaat, dus je kunt hem op elke gewenste plek zetten.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze flessenwarmer alleen geschikt is voor de Difrax-s-fles.
 • Doordat je de melk direct in de fles opwarmt, kun je wanneer hij is opgewarmd direct beginnen met je kindje voeden.
 • Door melk op te warmen in deze flessenwarmer, zorg je ervoor dat alle vitamines en voedingsstoffen behouden blijven.
 • Als je gebruik maakt van deze flessenwarmer, dan hoef je niet lang te wachten, want binnen slechts 3 minuten is de poeder- of borstmelk opgewarmd op een perfecte temperatuur van 37 graden Celsius.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>