De Beste Frietsnijder Van 2020 Vind Je Hier. Beste Koop & Top 5!

Eet je net als velen van ons graag frietjes? Dan is het handig om een frietsnijder in huis te hebben. Een dergelijk hebbedingetje bespaart je immers veel tijd in het bereiden van heerlijke frietjes. Aangezien er verschillende soorten frietsnijders op de markt zijn, is het een goed idee om meteen te kiezen voor de beste frietsnijder voor jouw behoeften. Hiermee gaat wel gepaard dat je verschillende varianten met elkaar vergelijkt aan de hand van bepaalde parameters. Denk er bijvoorbeeld aan dat verschillende aardappelrassen verschillende groottes hebben. Als je daarnaast je aardappelen met schil wil snijden, dan is het handig om te kiezen voor een vlijmscherpe frietsnijder. Je kunt voor extra stabiliteit bepaalde snijders zelfs monteren op het tafelblad. Bovendien vinden veel gebruikers van frietsnijders het handig wanneer de frietjes gewoon in een bak onder de frietsnijder kunnen vallen. Door dit artikel te lezen, kun je gemakkelijk jouw beste frietsnijder uitkiezen!

Beste frietsnijder van 2020

Het uitkiezen van de beste frietsnijder kan enigszins op een moeilijke opgave lijken als je van tevoren niet hebt nagedacht over de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn. Echter, je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Wij hebben namelijk een top 5 lijst voor je samengesteld met de top frietsnijders van het jaar. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de eigenschappen van elk van de 5 modellen. De informatie uit dit onderzoek hebben we in de vorm van recensies neergepend. We geven bovendien bij elk van de 5 modellen aan welke kenmerken met het desbetreffend model gepaard gaan. Hierdoor kom je alles te weten over de verschillende frietsnijders. Vervolgens kun je zelfs de top 5 met elkaar vergelijken om te concluderen welk model voldoet aan jouw vereisten. Lees daarom snel dit artikel, vergelijk de top varianten met elkaar en kies de beste frietsnijder voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Westmark FrietsnijderMeer info »
2.Aardappel snijder - Chips makerMeer info »
3.Zyliss Fritessnijder met 2 InzettenMeer info »
4.Tellier FrietsnijderMeer info »
5.Multifunctioneel Keuken Kartelmes - Frietsnijder
Meer info »

1. Westmark Frietsnijder

Velen van ons vinden frietjes een lekker hapje. Als jij ook tot deze groep behoort, dan ga je waarschijnlijk regelmatig langs bij fast food plekjes om frietjes te kopen. Doe je dat niet, dan maak je wellicht zelf lekkere frietjes klaar wanneer je thuis bent. Behoor je tot de tweede groep? Dan doe je er goed aan om een frietsnijder aan te schaffen. Met een dergelijke keukentool kun je gemakkelijk frietjes snijden uit aardappelen. Voordat je een frietsnijder aanschaft, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende soorten frietsnijders op de markt zijn. Het is daarom een goed idee om eerst goed na te denken over het type dat je graag wil hebben. Is jouw beste frietsnijder een variant waar je frietjes in verschillende formaten mee kunt snijden? Westmark FrietsnijderDan kun je kiezen voor de Westmark Frietsnijder. Met dit handig model maak je zelf de lekkerste frietjes.

Wij vinden dat de Westmark Frietsnijder de beste frietsnijder voor jou is, omdat hij een echte krachtpatser is. Bovendien heeft hij maar liefst 3 verwisselbare scherpe messenramen, zodat je frietjes in verschillende formaten kunt snijden. Heb je bijvoorbeeld trek in de echte Hollandse frietjes? Dan gebruik je het 10 x 10 mm mes. Vind je iets dunnere frietjes lekkerder? Dan kun je Franse frietjes bereiden met de messen van 9 x 9 mm. Ook Belgische frieten zijn op hun tijd lekker. Lust je deze frietjes in plaats van de Franse of Hollandse frietjes? Geen probleem! De Belgische frieten maak je met het mes van 12 x 12 mm. Elke variant wordt in een handomdraai gemaakt. Je kunt de tool zelfs gebruiken om wortel- of fruitsticks te maken voor een feestje. Dit model beschikt bovendien over een duurzame kunststof behuizing en hij heeft RVS messen. Duurzaamheid is dus gegarandeerd.

Eigenschappen van de Westmark Frietsnijder:

 • Deze frietsnijder heeft een afmeting van 24 x 8,5 x 11 cm.
 • Met deze frietsnijder kun je frietjes snijden in 3 verschillende formaten.
 • Doordat deze snijder beschikt over een duurzame kunststof behuizing en RVS messen, is duurzaamheid gegarandeerd.
 • Behalve voor het snijden van frietjes, kun je deze keukentool ook gebruiken om wortel- of fruitsticks te maken voor feestjes.
 • Het reinigen van dit model is een fluitje van een cent, want je hoeft slechts de messen af te spoelen met warm water en een sopje.

2. Aardappel snijder – Chips maker

Als je op zoek gaat naar de beste frietsnijder voor jouw behoeften, dan vergelijk je verschillende modellen met elkaar. Zo krijg je een beter beeld over de beschikbare varianten en kun je meteen nagaan welk type je graag wil hebben. Een belangrijk punt waar je op kunt letten, is de grootte van de frietjes die gesneden kunnen worden met de verschillende snijders. Sommige modellen zorgen namelijk voor wat dikkere frietjes, terwijl een liefhebber van dunne frietjes juist op zoek gaat naar een snijder die aardappelen in dunnere frietjes snijdt. In de vorige recensie heb je gezien dat de frietjes relatief dun gesneden kunnen worden. Wil je echter dat jouw frietjes nog dunner worden gesneden, omdat je je eigengemaakte chips of groentechips wil bereiden? Aardappel snijder - Chips makerDan kun je kiezen voor de Aardappel snijder – Chips maker. Dit model maakt het mogelijk om gemakkelijk een gezondere snack te bereiden.

Het maakt niet uit of je zelf chips, groentechips of gewoon frietjes wil snijden met de Aardappel snijder – Chips maker, want er is veel mogelijk. Dit is ook de reden waarom wij vinden dat hij de beste frietsnijder voor jou is. Hij is gemakkelijk te gebruiken en je kunt er snel heerlijke hapjes mee bereiden op bijvoorbeeld feestjes of bij de barbecue. Voordat je hem kunt gebruiken is het goed om te weten hoe hij werkt. Eerst druk je de punt van de spiraalsnijder volledig in de aardappel. Hierna draai je hem met het handvat langzaam, horizontaal naar beneden. Zo wordt een slinger verkregen. Vervolgens maak je de aardappel los en prik je de gesneden aardappels op de 4 RVS spiesen, die worden meegeleverd. Je kunt vervolgens de schijfjes in de frituurpan zetten en binnen een handomdraai kun je genieten van heerlijke aardappelsnacks.

Eigenschappen van de Aardappel snijder – Chips maker:

 • Dankzij de corrosiebestendige coatinglaag gaat dit apparaatje relatief lang mee.
 • Je kunt deze tool gemakkelijk gebruiken en je kunt er snel lekkernijen mee bereiden.
 • Behalve voor het snijden van aardappelen, kun je hem ook gebruiken om groente zoals zoete aardappel te snijden.
 • Hij biedt je de mogelijkheid om je eigen heerlijke groentechips te maken, waardoor je dit niet meer hoeft te kopen in de winkel.
 • Er is gezorgd voor een ergonomisch handvat, waardoor je gedurende lange tijd comfortabel door kunt gaan met het snijden van aardappelen en andere groenten.

3. Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten

Het eten van lekkere frietjes vinden de meeste personen leuk, maar we staan er niet altijd bij stil wat er allemaal nodig is om te zorgen voor lekkere frietjes. Om aardappelen om te toveren in mooie, slanke of juist wat dikkere frietjes, kun je het liefst een frietsnijder gebruiken. Met een dergelijke keukentool kun je immers op een eenvoudige manier frietjes snijden. Doordat er veel keuzemogelijkheden zijn, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan welk type het beste bij je past. Als je precies weet waar je naar op zoek bent, kun je veel sneller het ideale model vinden. Is jouw beste frietsnijder een variant waar je behalve aardappelen ook groenten mee kunt snijden in een vloeiende beweging? Zyliss Fritessnijder met 2 InzettenDan kies je voor de Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten. Met deze snijder kun je snel en gemakkelijk aardappelen en groenten omtoveren tot frites of blokjes.

Bij het ontwerpen van de Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten heeft de fabrikant rekening gehouden met gebruiksgemak. Daarom kun je er gemakkelijk en snel frietjes mee snijden. De tool beschikt daarnaast over een brede basis en een lange hendel. Hierdoor is moeiteloos snijden mogelijk. Je hoeft bovendien niet altijd je frietjes op dezelfde manier te snijden wanneer je dit apparaatje in huis hebt. Wanneer je hem koopt, krijg je er namelijk 2 inzetten bij. Het is dus mogelijk om te zorgen voor friet met gevarieerde afmetingen. Om exact te zijn gaat het om een inzet van 7 mm en een andere inzet van 9 mm. Deze afmetingen kunnen jouw frietjes dus hebben. Hierbij maakt het niet eens uit of je ervoor kiest om gewoon aardappelen te snijden of dat je zoete aardappel, komkommer of zelfs fruit zoals peren of appels snijdt. Je zorgt met een vloeiende beweging voor lekkere snacks!

Eigenschappen van de Zyliss Fritessnijder met 2 Inzetten:

 • Dankzij de brede basis en lange hendel is moeiteloos snijden mogelijk.
 • In een vloeiende beweging snijd je met deze frietsnijder aardappelen en groenten.
 • Bij dit model kun je gebruik maken van een inzet van 7 mm of juist een inzet van 9 mm.
 • Hij wordt geleverd met 2 verschillende inzetten, zodat je zelf kunt bepalen welke grootte je frietjes hebben.
 • Met deze frietsnijder kun je behalve aardappelen ook komkommer, zoete aardappel, appels en peren snijden voor lekkere snacks of maaltijden.

4. Tellier Frietsnijder

In je zoektocht naar de beste frietsnijder voor jouw behoeften ben je reeds verschillende modellen tegengekomen. Je hebt onder andere gezien dat de verschillende snijders kunnen verschillen op basis van de diameter waarop de frietjes worden gesneden. Daarnaast heb je gezien dat je met sommige snijders behalve aardappelen ook groenten en fruit kunt snijden. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren kun je dus kiezen voor de snijder die het beste bij je past. Ben je iemand die houdt van eenvoud? Vind je het daarom slechts belangrijk dat jouw frietsnijder gemakkelijk en snel aardappelen omtovert tot frites? Wil je echter ook de mogelijkheid hebben om zelf te beslissen welke diameter jouw frites zullen hebben? Dan kennen wij de ideale frietsnijder voor jou, namelijk de Tellier Frietsnijder. Tellier FrietsnijderMet dit model kun je gemakkelijk en bovendien razendsnel ervoor zorgen dat jouw aardappelen worden omgetoverd tot frites.

Vanwege de eenvoudige en snelle werking en de handige mogelijkheid om zelf de diameter van je frietjes te bepalen, vinden wij dat de Tellier Frietsnijder de beste frietsnijder voor jou is. Je maakt namelijk gebruik van zijn brede basis en lange hendel om moeiteloos aardappelen te snijden om ze tot frites te maken. Wanneer je gebruik maakt van dit model kun je bovendien zelf beslissen welke diameter je frietjes zullen hebben. Dit komt doordat de snijder wordt geleverd met 2 uitwisselbare snijbladen. Deze snijbladen zorgen voor frites van 8 x 8 mm en 10 x 10 mm. Als je dus een keer dunne frietjes lust en een andere keer wat dikkere, dan heb je in beide gevallen de mogelijkheid om ze zelf gemakkelijk te snijden. Er is bij deze snijder bovendien gezorgd voor voetjes met antislip rubber. Hierdoor is meer gemak tijdens het snijden van je frites gegarandeerd.

Eigenschappen van de Tellier Frietsnijder:

 • Voor extra snijgemak beschikt de snijder over voetjes met antislip rubber.
 • Met deze frietsnijder kun je in een mum van tijd aardappelen omtoveren tot frites.
 • Het snijden van je frietjes gaat enorm gemakkelijk, dankzij de brede basis en lange hendel van de snijder.
 • Deze snijder heeft een uniek design, waardoor hij een gespreksstarter wordt als je hem op je keukenblad laat staan.
 • Je bepaalt zelf de grootte van je frites, want je krijgt 2 uitwisselbare snijbladen van 8 x 8 mm en 10 x 10 mm meegeleverd.

5. Multifunctioneel Keuken Kartelmes – Frietsnijder

Als je op zoek gaat naar de beste frietsnijder, dan zijn er verschillende factoren waar je op let. Je gaat onder andere na of je met de snijder aardappelen in verschillende formaten kunt snijden om te zorgen voor frites in verschillende groottes. Daarnaast is het handig om na te gaan of de snijder je de mogelijkheid geeft om behalve aardappelen ook andere etenswaren in blokjes te snijden. Zo kun je met bepaalde snijders ook komkommer en fruitsoorten zoals appels en peren snijden. Echter, als je iemand bent die slechts op zoek is naar snijgemak en je bent niet van plan om ook fruit en groenten te snijden met de snijder, dan kun je voor een eenvoudig model kiezen. Wat dacht je van een multifunctioneel kartelmes in plaats van een grote frietsnijder? Multifunctioneel Keuken Kartelmes - FrietsnijderAls een dergelijk model ideaal klinkt, dan raden wij het Multifunctioneel Keuken Kartelmes – Frietsnijder aan.

Het Multifunctioneel Keuken Kartelmes – Frietsnijder is wellicht de beste frietsnijder voor jou, omdat hij een eenvoudige werking heeft. Hij lijkt bovendien op een haarkam met brede tanden, waardoor hij zeker gezien mag worden. Hoewel hij eenvoud uitstraalt, mag dit mes niet onderschat worden. Je kunt er namelijk heerlijke plakjes, blokjes of staafjes groenten, chips en frieten mee snijden in een zigzag formaat. Het eten dat je opdient ziet er hierdoor nog aantrekkelijker uit. Ga bijvoorbeeld na dat het golvende ontwerp niet alleen een stijlvolle indruk maakt op degenen voor wie je eten zet, maar dat hij frietjes ook meer smaak geeft, omdat ze over een groter oppervlakte gebakken worden. Het kartelmes heeft bovendien een handig, ergonomisch ontwerp, waardoor je er met plezier urenlang mee bezig kunt zijn. Er is tevens gezorgd voor een RVS snijblad voor extra duurzaamheid. Maak dus vandaag nog je eigen ribbel patat met dit kartelmes.

Eigenschappen van het Multifunctioneel Keuken Kartelmes – Frietsnijder:

 • Er is gezorgd voor een RVS snijblad, dus je kunt rekenen op duurzaamheid.
 • Dit kartelmes heeft een handig, ergonomisch ontwerp, waardoor hij comfortabel is in gebruik.
 • Met deze frietsnijder kun je heerlijke blokjes, staafjes of plakjes frieten, chips en groenten snijden in een zigzag formaat.
 • Hij is gemakkelijk op te bergen, want hij heeft een compact formaat van 19 x 6 cm (lengte x breedte) en een bladlengte van 10 cm.
 • Het zigzag formaat van de frietjes zorgt ervoor dat deze frietjes meer smaak hebben, omdat ze over een grote oppervlakte gebakken worden.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>