Vergelijk De Top 5 En Vind De Beste Gasaansteker Van 2020 Hier!

Het is altijd handig om 1 of meer gasaanstekers in huis te hebben. Je kunt ze namelijk gebruiken om kaarsen aan te steken of om te koken met een gasvuur. Bovendien is het gebruiken van een gasaansteker veiliger in vergelijking met lucifers. Je kunt gasaanstekers vaak zelfs opnieuw vullen, waardoor je niet steeds een andere aansteker hoeft aan te schaffen. Wanneer je op zoek gaat naar de beste gasaansteker voor jouw behoeften, let je op bepaalde factoren. Denk hierbij aan het design, materiaal, de mogelijkheden en de prijs. Als we bijvoorbeeld kijken naar het design, dan zien we dat dit een directe invloed kan hebben op het gebruiksgemak. Zo kun je de flexibele modellen bijvoorbeeld gebruiken om een oven aan te steken. Kijk ook naar de kleur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gasaansteker die past bij de inrichting van je keuken. Lees dit artikel en vind jouw beste gasaansteker!

Beste gasaansteker van 2020

Als je op zoek gaat naar een nieuwe gasaansteker, dan kom je enorm veel verschillende modellen tegen. Zo kom je varianten tegen in verschillende kleuren, vormen en ook met verschillende mogelijkheden. Hierdoor kan het op een onmogelijke opgave lijken om de beste gasaansteker voor jouw behoeften te vinden. Maak je echter geen zorgen, want wij vergemakkelijken je zoektocht. We hebben namelijk het voorwerk reeds gedaan en hebben een groot aantal gasaanstekers met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we de 5 allerbeste modellen geselecteerd. De namen van deze 5 aanstekers zie je in de onderstaande tabel. Door alleen de naam te lezen, kom je echter niet veel te weten over de verschillende modellen. Daarom hebben we elke variant individueel gerecenseerd. Op die manier is het vergelijken van de verschillende modellen een fluitje van een cent. Vergelijk dus de top 5 en kies gemakkelijk jouw beste gasaansteker uit!

 Product naam 
1.Metaltex - GasaanstekerMeer info »
2.Rothenberger GasaanstekerMeer info »
3.AdHoc SWING II Flame Kitchen LighterMeer info »
4.AdHoc Fire Finger TafelaanstekerMeer info »
5.Zenga quadro jet ZL-6Meer info »

1. Metaltex – Gasaansteker

Als je zoekt naar de beste gasaansteker voor jouw behoeften, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee houdt. Je kunt onder andere kijken naar het design, de kleur, het materiaal en zelfs het ontstekingsmechanisme. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren, vind je op die manier het ideale model. Ben jij iemand die niet keer op keer batterijen wil kopen voor zijn gasaansteker? Dan is het handig om te kiezen voor een variant die geen batterijen nodig heeft. Klinkt een dergelijk model perfect? Dan kun je kiezen voor de Metaltex – Gasaansteker. Wij raden dit model aan, omdat je er gedurende lange tijd van kunt genieten. Hij heeft immers geen batterijen nodig. Dit betekent dat je hem naar hartenlust kunt gebruiken, zo lang er nog gas in zit. Metaltex - GasaanstekerVele gebruikers vinden een dergelijk mechanisme enorm handig, omdat er weinig onderhoud vereist is. Behoor jij ook tot deze groep?

Bij het uitkiezen van een nieuwe gasaansteker kijk je ook naar de verschillende mogelijkheden die de verschillende modellen met zich meebrengen. In het geval van de Metaltex – Gasaansteker zien we dat hij multifunctioneel is, omdat hij een ontstekingsmechanisme heeft voor alle soorten gas. Dit betekent dat hij een elektrisch mechanisme heeft, waarmee je alle soorten gas kunt laten ontbranden. Je weet bij het kopen van dit model bovendien zeker dat hij van topkwaliteit is, omdat de fabrikant alleen producten van topkwaliteit ontwikkelt, produceert en distribueert. Deze producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik in verschillende sectoren van het huishouden. Behalve voor koken en tafelen, maken zij ook artikelen voor het drogen en strijken. Je kunt zelfs bij hen terecht voor allerlei badkamer- en keukenaccessoires. Volg het voorbeeld van de vele personen die de producten van Metaltex gebruiken en kies voor deze gasaansteker!

Kenmerken van de Metaltex – Gasaansteker:

 • Deze gasaansteker werkt zonder batterij.
 • Hij heeft een elektronisch ontstekingsmechanisme.
 • Met deze aansteker kun je alle soorten gas laten ontbranden.
 • Er is bij deze gasaansteker gezorgd voor een aantrekkelijk en elegant design.

2. Rothenberger Gasaansteker

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe gasaansteker. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de kleur als je wil dat hij past bij de overige kleuren van je keuken. Ben je niet van plan om de aansteker in huis te gebruiken, dan zijn er andere zaken waar je rekening mee houdt. We hebben immers allemaal weleens meegemaakt dat we buitenshuis gebruik maken van een aansteker en de wind zorgt ervoor dat de vlam steeds uitgaat. Om dit probleem te verhelpen, kun je daarom kiezen voor een weersbestendige gasaansteker. Klinkt een dergelijke variant als de beste gasaansteker voor jou? Dan kun je kiezen voor de Rothenberger Gasaansteker. Rothenberger GasaanstekerDit model is wellicht de beste gasaansteker voor jou, omdat hij weersbestendig is. Je kunt hem dus gerust buitenshuis gebruiken zonder je zorgen te maken dat de vlam steeds uitgaat.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze aansteker is dat hij een meter heeft, die je laat zien hoeveel gas er nog in zit. Je komt op die manier niet voor ongewenste verrassingen te staan wanneer je het vuurtje van bijvoorbeeld je gasbarbecue wil aansteken. Komt het toch voor dat er weinig gas zit in de aansteker? Dan kun je hem gemakkelijk bijvullen, omdat hij hervulbaar is. Het feit dat deze aansteker een flexibele arm heeft, maakt hem trouwens ideaal om te barbecueën. Je hoeft namelijk je hand niet in onmogelijke hoeken te wenden om het vuur aan te maken, omdat je gewoon de flexibele arm naar wens aanpast. Behalve bij het barbecueën kun je de gasaansteker ook gebruiken op bijvoorbeeld de camping of gewoon in huis. Zelfs als je kinderen, hoef je je geen zorgen te maken dat ze zich bezeren aan de aansteker, want hij heeft een kinderslot, trekkervergrendeling.

Kenmerken van de Rothenberger Gasaansteker:

 • Dit model is hervulbaar.
 • Hij beschikt over een piëzo ontsteking.
 • Je kunt op het venster aflezen hoeveel gas er nog in de aansteker zit.
 • Als veiligheidsmaatregel is er gezorgd voor een kinderslot, trekkervergrendeling.
 • Doordat dit model windproof is, is hij uitermate geschikt voor in huis, in de tuin en op de camping.
 • De gasaansteker heeft een flexibele hals, waardoor je ook gemakkelijk vuurtjes op moeilijk bereikbare plekken kunt aansteken.

3. AdHoc SWING II Flame Kitchen Lighter

In je zoektocht naar de beste gasaansteker kom je een groot aantal verschillende modellen tegen. Behalve dat de verschillende varianten komen en diverse kleuren en vormen, hebben bepaalde modellen ook enorm handige functies. Het kan hierdoor moeilijk zijn om een keuze te maken. Vrees echter niet, want als je van tevoren hebt nagedacht over de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, dan kun je gemakkelijk jouw ideale gasaansteker vinden. Veel personen willen het liefst een aansteker in huis hebben die lang meegaat. Als je de aansteker een plek wil geven waar anderen hem ook zullen zien, dan is het tevens belangrijk dat hij er goed uitziet. Is daarom jouw ideale aansteker een variant die lang meegaat én er goed uitziet? AdHoc SWING II Flame Kitchen LighterDan kies je voor de AdHoc SWING II Flame Kitchen Lighter. Dit model is wellicht de beste gasaansteker voor jou, omdat hij een prachtig design heeft en lang meegaat.

Als je kijkt naar de vormgeving van de AdHoc SWING II Flame Kitchen Lighter, dan zie je dat hij een bolvormig ontwerp heeft. Hierdoor swingt hij heen en weer wanneer je hem op tafel zet. Hij vormt dus een goed alternatief voor een romantische maaltijd bij kaarslicht. Zelfs wanneer deze aansteker niet aan staat, is hij prachtig. Daarom maakt het niet uit waar je hem gebruikt, omdat hij zeker een gespreksstarter wordt. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze aansteker is dat je zelf de hoogte van de vlam kunt instellen. Wil je bijvoorbeeld dat hij dient als vervanger voor een kaars, dan kies je voor de kleine vlam. Als je daarentegen snel je gasoven aan wil doen, dan kan een grote vlam handiger zijn. Is het gas van de aansteker op? Geen nood! Je kunt deze stijlvolle tafelaansteker met een piëzo-ontsteking namelijk  gemakkelijk navullen met aanstekergas.

Kenmerken van de AdHoc SWING II Flame Kitchen Lighter:

 • Hij is voorzien van een piëzo-ontsteking.
 • De aansteker is hervulbaar, dus je kunt er lang van genieten.
 • Je krijgt er gereedschap bij om de vlam in hoogte in te stellen.
 • Vergeleken met andere gasaanstekers, heeft dit model een relatief klein formaat.
 • Dankzij de stijlvolle uitstraling maakt het niet uit waar je de aansteker gebruikt, omdat hij overal prachtig staat.

4. AdHoc Fire Finger Tafelaansteker

Aan welke vereisten moet jouw ideale gasaansteker voldoen? Sommige personen vinden het bijvoorbeeld handig om een lange aansteker te gebruiken, omdat de kans dat zij hun hand per ongeluk branden dan verkleind wordt. Daarnaast zijn er andere personen die kiezen voor een aansteker die hervulbaar is. Op die manier kunnen ze er lang van genieten. Heb jij al meerdere aanstekers in huis met een klein formaat, maar heb je een langere aansteker nodig om je barbecue of oven aan te steken? Dan is de beste gasaansteker voor jou een variant waar je jouw kleine aanstekers in kunt zetten. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de AdHoc Fire Finger Tafelaansteker. Dit model is wellicht de beste gasaansteker voor jou, omdat hij eigenlijk een houder is voor een standaard (korte) aansteker. AdHoc Fire Finger TafelaanstekerHierdoor hoef je je korte aanstekers niet te vervangen en kun je toch profiteren van de voordelen van een lange aansteker.

Hoe werkt de AdHoc Fire Finger Tafelaansteker precies? Je zet je korte standaard aansteker in de houder. Vervolgens knijp je in het brede gedeelte van de houder, waardoor er een vlammetje ontsteekt van de losse aansteker. Voilà! Je kunt nu gemakkelijk kaarsen, lantaarns, barbecue, ovens en nog veel meer aansteken. Is het gas van je korte aansteker leeggelopen? Dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je een aansteker moet navullen. Je haalt namelijk gewoon de standaard aansteker uit de houder en zet er een nieuwe in! Gemakkelijk toch? De standaard aansteker valt ook niet uit de houder, want er is gezorgd voor een veiligheidsklem, die je zelfs kunt vergrendelen. Als we bovendien kijken naar de vormgeving van de houder, dan zien we dat het gaat om een ergonomische en stijlvolle vormgeving. Hij mag hierdoor zeker gezien worden.

Kenmerken van de AdHoc Fire Finger Tafelaansteker:

 • Deze aanstekerhouder heeft een ergonomische vormgeving.
 • Bij aankoop van de houder krijg er een vervangbare, standaard wegwerp aansteker bij.
 • Je kunt dit model gebruiken om gemakkelijk kaarsen, barbecues, ovens en lantaarns aan te steken.
 • Door gebruik te maken van deze aanstekerhouder voorkom je dat je je vingers brandt aan de vlam van een kaars of aan de hete aansteker zelf.
 • Er is gezorgd voor een veiligheidsklem die ervoor zorgt dat de aansteker op zijn plaats blijft en dat je desgewenst de aansteker kunt vergrendelen.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je de oude aansteker vervangt door een aansteker met een drukknop in plaats van een wieltje.
 • Doordat je gewoon een nieuwe aansteker kunt zetten in de houder, hoef je je geen zorgen te maken over gedoe met het navullen van een aansteker met een gasflesje.

5. Zenga quadro jet ZL-6

Heb je de recensies over de andere top gasaanstekers van het jaar gelezen? Dan heb je gezien dat er gasaanstekers zijn met verschillende vormen, afmetingen en mogelijkheden. Het kan echter voorkomen dat je toch jouw ideale gasaansteker nog niet hebt gevonden. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want we recenseren nog een super variant. Wist je dat een blauwe vlam heter is dan een oranje vlam? De blauwe vlammen zie je over het algemeen bij gasbranders. Vind je het belangrijk dat jouw aansteker een blauwe vlam heeft? Dan is jouw beste gasaansteker een variant met een blauwe vlam. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Zenga quadro jet ZL-6. Zenga quadro jet ZL-6Deze aansteker is wellicht de beste gasaansteker voor jou, omdat hij beschikt over een extra sterke Maxi Jet vlam. Dit houdt in dat hij een kegelvormige (ruisende) blauwe vlam produceert, die vergelijkbaar is met die van een gasbrander.

De meesten van ons hebben het weleens meegemaakt dat we gebruik willen maken van onze aansteker, maar dat de wind ervoor zorgt dat het moeilijk is om de vlam aan te houden. Dit probleem behoort tot het verleden als je de Zenga quadro jet ZL-6 gebruikt. Deze aansteker beschikt namelijk over een krachtige, ruisende vlam. Hierdoor kun je de aansteker ook bij harde wind goed gebruiken. Net zoals je waarschijnlijk al vermoedde, is de temperatuur van de vlam die deze aansteker produceert hoger dan die van een reguliere aansteker. Hierdoor gebruiken vele sigarenrokers deze aansteker vol plezier. Hun sigaren kunnen ze hiermee namelijk sneller aansteken. Hoewel we enkele gebruikstoepassingen van deze aansteker hebben genoemd, betekent het niet dat je hem niet voor andere doeleinden kunt gebruiken. Zo is deze aansteker ook perfect om bijvoorbeeld vuurwerk af te steken. Een krachtige vlam met een hoge temperatuur is altijd handig!

Kenmerken van de Zenga quadro jet ZL-6:

 • De aansteker produceert een extra sterke Maxi Jet vlam.
 • Dankzij de krachtige ruisende vlam kun je deze aansteker ook bij felle wind goed gebruiken.
 • Je kunt deze aansteker met een mooie, compacte vormgeving goed gebruiken om vuurwerk af te steken.
 • Wanneer je hem aansteekt, ontstaat er een kegelvormige, ruisende blauwe vlam die vergelijkbaar is met die van een gasbrander.
 • Doordat de vlam een hogere temperatuur heeft dan die van reguliere aanstekers, is deze aansteker erg gewild onder sigarenrokers.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>