Door De Top 5 Te Vergelijken Vind Je Hier Het Beste Gourmetstel Van 2019!

Als je zoekt naar een manier om gezellig bezig te zijn met je gezin of familie, dan kun je ervoor kiezen om samen met hen aan tafel te grillen en bakken. Je hebt daarvoor namelijk niet veel nodig. Het is slechts belangrijk dat je een gourmetstel en de nodige etenswaren in huis hebt. Een gourmetset wordt ook wel een raclette genoemd. Je kunt een dergelijk gourmetstel bovendien gemakkelijk gebruiken. Eerst zet je tussen de bakplaat en het onderstel pannetjes, waardoor je kaas over je stukje vlees smelt. Klinkt allemaal reuze gezellig toch? Houd er wel rekening mee dat er verschillende soorten gourmetstellen zijn. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor het beste gourmetstel voor jouw behoeften. Je kunt onder andere ervoor kiezen om te gourmetten met een steengrill of een combiplaat. Er zijn tevens ronde en rechthoekige gourmetstellen. Lees dit artikel en vind gemakkelijk en snel jouw beste gourmetstel!

Beste gourmetstel van 2019

We begrijpen dat het kan lijken op een moeilijke opgave om het beste gourmetstel voor jouw behoeften te vinden. Er zijn immers enorm veel verschillende modellen te koop. Als je echter let op de eigenschappen die voor jou belangrijk zijn, dan is het vinden van het ideale model een fluitje van een cent. Je zoektocht hebben we bovendien vergemakkelijkt. We hebben namelijk een groot aantal gourmetstellen met elkaar vergeleken en hebben vervolgens een top 5 voor je samengesteld. De namen van deze 5 gourmetstellen zie je in de onderstaande tabel. Door alleen de namen te lezen, kun je de verschillende modellen niet met elkaar vergelijken. Dat begrijpen we. Daarom hebben we ook elk model afzonderlijk gerecenseerd. Nadat je dit artikel hebt gelezen en je de beste modellen met elkaar hebt vergeleken, kun je gemakkelijk het beste gourmetstel voor jouw behoeften selecteren. Aarzel dus niet langer en lees het artikel snel!

 Product naam 
1.Princess Teppanyaki Party 162840Meer info »
2.Tristar RA-2995Meer info »
3.Tefal Inox RE4588Meer info »
4.Cosy&Trendy - Gourmet setMeer info »
5.WMF Lono RacletteMeer info »

1. Princess Teppanyaki Party 162840

Dat er verschillende soorten gourmetstellen zijn, weet je inmiddels. Je hebt namelijk in de inleiding van dit artikel gelezen dat er gourmetstellen zijn met een steengrill en andere modellen met een combiplaat. Daarnaast hebben we je verteld over de ronde en rechthoekige modellen. Je kunt de verschillende gourmetstellen echter ook met elkaar vergelijken aan de hand van hoeveel personen kunnen grillen. Vind jij een gezelschap van 8 personen perfect voor een gourmetfeestje? Is jouw beste gourmetstel bovendien een rechthoekige variant met een steengrill? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Princess Teppanyaki Party 162840. Wij vinden dat dit model het beste gourmetstel voor jou is, omdat je er voor 8 personen op kunt steengrillen, racletten of bakken en braden. Princess Teppanyaki Party 162840Wanneer je lekkernijen bereidt op deze raclette, dan maak je gebruik van de Teppanyaki plaat. Je kunt echter ook gewoon gebruik maken van de grillplaat.

Nu wil je waarschijnlijk weten of er een aparte grillplaat en Teppanyaki plaat wordt geleverd. Het gaat echter om dezelfde plaat. Je hoeft namelijk slechts de grillplaat om te draaien, wat binnen een handomdraai gebeurt, en vervolgens komt een Teppanyaki plaat tevoorschijn. Hierna wordt het super leuk, want jij en je familie of vrienden schuiven vervolgens dicht tegen elkaar aan en beginnen te grillen. Het maakt niet uit wat je klaarmaakt op de plaat, want de lekkernijen hebben een geweldige smaak. Je kunt op deze plaat bovendien gezond en mager bakken zonder boter of olie, want de raclette heeft een antiaanbaklaag. Is iedereen klaar met eten? Dan is het tijd om het gourmetstel schoon te maken. Dit kunnen jullie met z’n allen doen, maar als je liever gebruik maakt van de moderne gemakken, dan kun je gerust de onderdelen van het gourmetstel in de vaatwasmachine zetten. Super gemakkelijk dus!

Kenmerken van de Princess Teppanyaki Party 162840:

 • Dit gourmetstel is ideaal om met 8 personen te steengrillen, racletten of bakken en braden.
 • Door gebruik te maken van de regelbare thermostaat kun je gemakkelijk de temperatuur zelf instellen.
 • Zijn formaat en verschillende pannetjes kunnen het enigszins lastig maken om dit gourmetstel op te bergen.
 • Het schoonmaken van de steengrillplaat is een fluitje van een cent, want hij beschikt over een antiaanbaklaag.
 • Je bepaalt zelf op welke manier je je vlees wil bakken of grillen, want er is gezorgd voor een keerbare bakplaat.

2. Tristar RA-2995

De meesten van ons zijn dol op lekker eten. Daarom vinden we het gezellig om samen met familieleden en/of vrienden naar restaurants te gaan. Weet je echter dat het zelf bereiden van etenswaren voor familie en vrienden leuker kan zijn dan wanneer je naar een restaurant gaat? Wanneer je het eten namelijk zelf bereidt, dan weet je precies welke ingrediënten er allemaal in zitten, kun je rekening houden met dieetbeperkingen van je gasten en je kunt je kookkunsten tentoonstellen. Afhankelijk van wat je klaarmaakt, heb je zelfs de mogelijkheid om samen met je gasten lekkernijen klaar te maken. Een goed voorbeeld van gezamenlijk lekkernijen bereiden is wanneer je met je gasten gaat gourmetten. Daarvoor heb je het beste gourmetstel voor jouw behoeften nodig. Tristar RA-2995Klinkt een variant met uitneembare bakplaten voor 8 personen perfect? Moet hij bovendien een strak design en rechthoekige vormgeving hebben? Dan kies je voor de Tristar RA-2995.

Als je kiest voor de Tristar RA-2995, dan kies je niet alleen voor gezelligheid en lekker eten, maar ook voor een prachtig kunstwerk. De raclette heeft namelijk een prachtig, strak design met een rechthoekige vormgeving. Je kunt er tevens voor 8 personen op gourmetten en racletten. Dit model met uitneembare bakplaten vinden wij daarnaast het beste gourmetstel voor jou, omdat hij multifunctioneel is. Hij wordt namelijk geleverd met zowel een geribbelde als vlakke grillplaat. De mogelijkheden voor het bereiden van diverse lekkernijen zijn dus eindeloos. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de grillplaten gebruikt om vlees, vis en groenten te bereiden. Vervolgens gebruik je de pannetjes om heerlijke raclette te maken met gesmolten kaas om over de verschillende ingrediënten te schenken. Klinkt geweldig toch? Weet je wat nog leuker is? De bakplaat heeft geen olie of vet nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je lijn!

Kenmerken van de Tristar RA-2995:

 • Je kunt dit gourmetstel gebruiken om voor 8 personen lekkernijen te bereiden.
 • Hij heeft een rechthoekige vorm, waardoor iedereen aan tafel gemakkelijk bij de grill kan.
 • De bakplaat heeft geen olie of vet nodig, dus je hoeft je geen zorgen te maken over de lijn.
 • Houd er rekening mee dat deze raclette niet is voorzien van een snoeropbergmogelijkheid.
 • Dankzij het strak design met de verlichte thermostaatring mag deze raclette zeker gezien worden.
 • Doordat je er een geribbelde en vlakke grillplaat bij krijgt, is dit model multifunctioneel in gebruik.

3. Tefal Inox RE4588

Heb je de recensies over de vorige 2 gourmetstellen gelezen? In die recensies heb je gezien dat de gourmetstellen geschikt waren voor 8 personen. Misschien dacht je toen “maar ik wil het liefst 10 personen uitnodigen!”. Als je je helemaal terug kunt vinden in het bovenstaande, dan is het beste gourmetstel voor jou een variant voor 10 personen. Is het bovendien belangrijk voor jou dat jouw raclette een rechthoekig model is? Bij rechthoekige modellen kan namelijk iedereen beter bij zijn eigen stukje vlees. Je hoeft dus je armen niet zo ver uit te strekken. Ook die ene persoon aan de kop van de tafel valt dan niet buiten de boot. Wij kennen een super gourmetstel voor 10 personen met een rechthoekig design, namelijk de Tefal Inox RE4588. Tefal Inox RE4588Dit model is wellicht het beste gourmetstel voor jou, omdat hij perfect is om lekkernijen voor maar liefst 10 personen te bereiden.

Bovendien kleurt de thermo-spot van de Tefal Inox RE4588 rood zodra de plaat op temperatuur is. Je weet hierdoor meteen wanneer de plaat heet genoeg is zodat je biefstuk kunt dichtschroeien. Hoewel het een geweldige gedachte is dat je een heerlijk stuk biefstuk klaarmaakt, houd je het toch niet op slechts 1 gerecht? Gourmetten is namelijk een geweldige ervaring op zich, dus je wil optimaal van de gelegenheid gebruik maken om allerlei lekkernijen klaar te maken. Daarom gebruik je de grillplaat voor bijvoorbeeld vleeswaren en de pannetjes gebruik je om een omelet te bakken. Natuurlijk kun je er ook kaas in smelten om over de vleeswaren te gieten. Wanneer je lekkernijen zijn klaargemaakt, gebruik je de hittebestendige handvatten om het gourmetstel veilig te verplaatsen. Na het eten kun je de bakplaat en raclette pannetjes gemakkelijk en snel weer schoonmaken, omdat ze beschikken over een antiaanbaklaag.

Kenmerken van de Tefal Inox RE4588:

 • Wanneer het apparaat klaar is voor gebruik, kleurt de thermo-spot rood.
 • Er is gezorgd voor een antiaanbaklaag waardoor je de bakplaat gemakkelijk kunt reinigen.
 • Je kunt dit model gebruiken om met een groep van maar liefst 10 personen te grillen en gourmetten.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat dit gourmetstel niet beschikt over een regelbare thermostaat waarmee je de temperatuur kunt instellen.

4. Cosy&Trendy – Gourmet set

Wanneer sommigen van ons denken aan gourmetten, dan denken we meteen aan een activiteit voor een grote groep. Het is niet raar dat velen dit denken, omdat de meeste gourmetstellen werkelijk worden gemaakt om lekkernijen te bereiden voor een relatief groot aantal personen. Denk er maar aan dat er gemiddeld wordt gegourmet met ongeveer 8 personen. Echter, het is ook mogelijk om gezellig met z’n tweeën te gourmetten. Denk bijvoorbeeld aan een speciale gelegenheid zoals Valentijnsdag of een huwelijksjubileum. Klinkt een dergelijke activiteit voor 2 personen als een droom die werkelijkheid wordt? Dan is het beste gourmetstel voor jou een variant voor 2 personen. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Cosy&Trendy – Gourmet set. Cosy&Trendy - Gourmet setDit model is speciaal vervaardigd om met z’n tweeën te gourmetten. Hij is dus het beste gourmetstel voor koppels. Tijdens het gourmetten zijn plezier en gezelligheid gegarandeerd!

Niet omdat de Cosy&Trendy – Gourmet set is gemaakt voor slechts 2 personen, betekent dat hij niet praktisch is. Hij is namelijk enorm praktisch. Zo kun je hem gebruiken om voor beide personen een eigen gerecht te bereiden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je partner bijvoorbeeld geen biefstuk eet, terwijl jij daar juist dol op bent. Je maakt namelijk precies wat jullie beiden lekker vinden, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Maak bijvoorbeeld groenten, vlees, eieren, kaas, vis of aardappelen klaar. Alles kan! Het enige wat je hoeft te doen is de branders vullen met brandpasta. Vervolgens laat je deze pasta voorzichtig braden. Je kunt de vlam regelen door de gaten in de brander te openen of te sluiten met het handvat aan de brander. Nadat het eten is bereid en jullie hebben gegeten, kun je de deksels op de branders zetten om de vlam te doven.

Kenmerken van de Cosy&Trendy – Gourmet set:

 • Deze gourmetset is ontworpen om met 2 personen te gourmetten.
 • Je kunt er van alles op bereiden zoals groenten, eieren, vis, aardappelen, vis en vlees.
 • Om het eten te bereiden hoef je niet veel te doen, dus het wordt zeker een plezierige ervaring.
 • Nadat je hebt gegeten, zet je de deksels op de branders om de vlam onder de pannen te doven.

5. WMF Lono Raclette

Als je aan 10 verschillende personen vraagt waar ze aan denken als ze het woord “gourmetten” horen, dan krijg je waarschijnlijk ook 10 verschillende antwoorden. Het overeenkomstig antwoord is wel dat het gaat om lekker eten. De ervaringen kunnen tevens verschillen, omdat men gebruik maakt van diverse soorten gourmetsets. Zo gebruikt de één een rechthoekige raclette, terwijl de ander liever werkt met een rond model. Er zijn tevens personen die het liefst met een steengrill werken, terwijl anderen het liefst een combiplaat gebruiken. Het uitkiezen van het beste gourmetstel hangt dus helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wat dacht je van een raclette voor 8 personen met een antiaanbaklaag, geribbelde én gladde platen en zelfs vaatwasmachinebestendige pannetjes en spatels? WMF Lono RacletteAls een dergelijk model perfect klinkt, dan raden wij de WMF Lono Raclette aan. Dit model is wellicht het beste gourmetstel voor jou, omdat je er veel kanten mee op kunt.

Wanneer je namelijk gebruik maakt van de WMF Lono Raclette, dan kun je bijvoorbeeld op z’n Zwitsers kaas smelten in de raclette pannetjes. Vervolgens bak je Duitse biefstukjes op de grillplaat. Je kunt zelfs Surinaamse gebakken banaantjes bereiden of je in Frankrijk wanen en crêpes bereiden. Hierdoor maak je een zeer multiculturele maaltijd klaar. Je hoeft je niet eens zorgen te maken dat er niet genoeg eten is, want op deze gourmetstel kun je lekkernijen bereiden voor maar liefst 8 personen! Het maakt bovendien niet uit in welke volgorde je de lekkere gerechten klaarmaakt, want je kunt de grillplaat gemakkelijk omkeren. De grillplaat gebruik je voor het bereiden van vleeswaren en de gladde plaat om bijvoorbeeld pannenkoeken te bakken. Over smaak valt er niet te twisten en daarom maak je voor iedereen iets lekkers klaar op deze gourmetset. Gezellig samenzijn en lekker eten kan nu gewoon thuis!

Kenmerken van de WMF Lono Raclette:

 • Bij deze set kun je de gewenste temperatuur zelf instellen.
 • Met dit gourmetstel kun je lekkernijen bereiden voor maar liefst 8 personen.
 • Schoonmaken is een fluitje van een cent, omdat de pannetjes en spatels vaatwasmachinebestendig zijn.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over aangebrand vlees, want er is gezorgd voor een antiaanbaklaag in de pannetjes en op de platen.
 • Aangezien er relatief veel onderdelen worden meegeleverd, kan het een uitdaging zijn om de spatels, pannetjes en platen weer netjes terug te krijgen in de doos.
 • Het maakt niet uit welk type eten je wil bereiden, want je krijgt zowel geribbelde als gladde platen meegeleverd, waardoor je veel kanten op kunt met je gerechten.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>