• Home
 • Grasmaaiers

De Top 10 Vergelijken Voor De Beste Grasmaaier Van 2020! Elektrische, Benzine & Accu grasmaaiers. Wat is de beste prijs kwaliteit verhouding?

Ben je op zoek naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Er zijn verschillende soorten grasmaaiers waar je uit kunt kiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat er handmatige, elektrische-, accu- en ook benzinevarianten zijn. Wist je dat er zelfs robotgrasmaaiers zijn? Elk model heeft zijn eigen voordelen. Je kunt ook jouw ideale grasmaaier uitkiezen aan de hand van de grootte van je gazon. Vaak worden handmatige grasmaaiers gebruikt voor wat kleinere gazons. Voor de grotere gazons gebruikt men eerder de benzinevarianten en de robotgrasmaaiers. Wanneer je kijkt naar verschillende soorten grasmaaiers, dan kom je ook verschillende functies tegen. Sommige modellen brengen namelijk extra gebruiksgemak met zich mee. Het onderhoud van de desbetreffende modellen en zelfs de accessoires wegen mee in jouw keuze. Om je zoektocht te verkorten, schrijven wij in dit artikel over de 10 best verkochte grasmaaiers van 2019. Kies dus de beste grasmaaier voor jouw behoeften uit!

Beste grasmaaier van 2020

Zoals je weet, kun je kiezen voor de beste grasmaaier aan de hand van de grootte van je gazon. Daarom hebben wij de onderstaande tabel voor je gecreëerd met de 10 grasmaaiers die we zullen reviewen en voor gazons van hoeveel vierkante meter zij geschikt zijn. Je vindt dus gemakkelijk de beste grasmaaier aan de hand van de grootte van jouw gazon.

 Product naamVoor hoeveel m² gazon 
1.Gardena R38LiTot 380 m² gazonMeer info »
2.McCulloch ROB600Tot 600 m² gazonMeer info »
3.Wolf Garten A 340 EVoor gazons van 50 tot 250 m²Meer info »
4.Flymo Turbo 400Voor gazons van 250 tot 500 m²Meer info »
5.Gardena R80LiTot 800 m² gazonMeer info »
6.Wolf Garten A 3472VVoor gazons van 50 tot 250 m²Meer info »
7.Gardena Smart City Sileno 500Tot 500 m² gazonMeer info »
8.Makita DLM431PT2Voor gazons van 250 tot 500 m²Meer info »
9.McCulloch ROB1000Tot 1000 m² gazonMeer info »
10.Gardena Smart Sileno 1000Tot 1000 m² gazonMeer info »

1. Gardena R38Li

Gardena R38LiZoek je naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om te kijken naar de grootte van je gazon. Heb je een gazon van maximaal 380 vierkante meter? Wil je daarnaast het gemak hebben om niet zelf te maaien? Dan past een robotmaaier wellicht goed bij jou. Dergelijke modellen zorgen er namelijk voor dat je gras volautomatisch wordt gemaaid. Wij kennen een robotgrasmaaier voor wat kleinere gazons, namelijk de Gardena R38Li. Dit model is de beste grasmaaier voor jou, omdat hij een robotgrasmaaier is die je werk uit handen neemt. Hij is bovendien ideaal voor gazons met een oppervlakte van maximaal 380 vierkante meter. Het enige wat je hoeft te doen om hem te laten werken is het maaiprogramma instellen. Je kunt desgewenst zelfs gebruik maken van een timer.

Als je graag je tuin wil laten maaien door een robot, dan kun je de Gardena R38Li gebruiken. Dit apparaat zorgt er namelijk voor dat het gras op je gazon wordt onderhouden, zonder dat jij er veel voor hoeft te doen. Nadat je het maaiprogramma en eventueel de timer hebt ingesteld, heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. De maaier gaat namelijk zelf aan de slag. Dankzij de bots- en afstandssensoren, rijdt de maaier probleemloos langs objecten in je tuin. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat hij beschadigd raakt omdat er allerlei obstakels in je tuin zijn. Raakt de accu van deze robot leeg? Dan keert hij vanzelf terug naar het basisstation. Je hoeft er dus niet zelf naar te zoeken. Binnen 50 minuten wordt de accu bovendien weer opgeladen, waarna het maaiprogramma wordt hervat.

Voordelen van de Gardena R38Li:

 • Je kunt deze robotmaaier gebruiken voor gazons tot 380 vierkante meter.
 • Wanneer de accu leeg raakt, gaat de grasmaaier automatisch terug naar zijn basisstation.
 • Dankzij de bots- en afstandssensoren rijdt de robotmaaier probleemloos langs objecten in de tuin.
 • Hij heeft een geluidsniveau van slechts 58 decibel, wat betekent dat hij een zeer stille werking heeft.
 • Er is gezorgd voor diefstalbeveiliging, waardoor je er zeker van bent dat deze robot alleen voor jou werkt.
 • Doordat de maaier een klein maaimes heeft, worden spullen die op het gazon blijven liggen, zoals speelgoed, nauwelijks beschadigd.

Nadelen van de Gardena R38Li:

 • Hij heeft een minder goede werking langs randen.
 • Je kunt deze robotmaaier niet met een app bedienen via je smartphone of tablet.

2. McCulloch ROB600

McCulloch ROB600Zoek je naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat je met de desbetreffende grasmaaier een relatief groot gazon kunt maaien? Dan kun je kiezen voor de McCulloch ROB600. Deze robotmaaier is geschikt voor gazons tot 600 vierkante meter. Je kunt hem gemakkelijk gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen om de grasmaaier te laten werken is het maaiprogramma instellen. Hierna gaat de maaier aan de slag. Wanneer hij eenmaal werkzaam is, hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij beschadigd raakt door spullen op je gazon. De grasmaaier is namelijk voorzien van bots- en afstandssensoren. Deze zorgen ervoor dat de maaier zich probleemloos een weg over je gazon maait. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de maaier voor iemand anders werkt, want hij is voorzien van diefstalbeveiliging.

Als je een groter gazon hebt, wil je dit natuurlijk niet zelf onderhouden. Echter, het is toch belangrijk om je gazon te onderhouden. Op die manier kun je er na een lange werkdag of schooldag naar kijken en van genieten. Daarom maak je gebruik van een robotmaaier. Deze neemt je werk uit handen. Als je kiest voor de McCulloch ROB600, dan ben je er ook van verzekerd dat de maaier zijn werk snel doet. Hij maait je gazon namelijk in stroken van 17 cm breedte. Het gaat hierbij om een grashoogte van tussen de 20 en 50 mm. Als de maaier eenmaal bezig is, dan kun je er meer dan een uur op rekenen. De accu gaat namelijk meer dan een uur mee. Mocht de accu tijdens het maaien toch nog leeglopen, dan keert de robotmaaier automatisch terug naar het basisstation, waar hij weer wordt opgeladen.

Voordelen van de McCulloch ROB600:

 • Binnen slechts 50 minuten is de accu weer opgeladen.
 • Deze robotmaaier kun je gebruiken voor het maaien van gazons tot 600 vierkante meter.
 • Aangezien de grasmaaier een geluidsniveau heeft van slechts 59 dB, is dit model zeer stil.
 • Wanneer de accu eenmaal is volgeladen, dan hervat hij automatisch weer zijn maaiprogramma.
 • Je kunt deze robotmaaier zorgeloos in je tuin laten staan, omdat hij is voorzien van diefstalbeveiliging.
 • Spullen die op je gazon blijven liggen, zoals speelgoed, worden nauwelijks beschadigd wanneer de maaier actief is, omdat hij beschikt over een klein maaimes.

Nadelen van de McCulloch ROB600:

 • Je kunt deze maaier niet bedienen met een app via je tablet of smartphone.
 • Doordat hij niet beschikt over een regensensor, gaat hij gewoon door met maaien wanneer het regent.

3. Wolf Garten A 340 E

Wolf Garten A 340 EZoek je naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Dan zijn er veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Tot nu toe hebben we je verteld over robotmaaiers. Er zijn echter ook andere types. Misschien wil je zelf je gazon onderhouden met een elektrische grasmaaier. Heb je bovendien een klein gazon? Dan kun je kiezen voor de Wolf Garten A 340 E. Dit model is wellicht de beste grasmaaier voor jou, omdat hij ideaal is voor een klein gazon van tussen de 50 en 250 vierkante meter. Deze grasmaaier is bovendien een elektrisch model. Wanneer je hem gebruikt, dan hoef je je geen zorgen te maken dat je lang bezig zal zijn met de maaiwerkzaamheden. De grasmaaier beschikt namelijk over een werkbreedte van 34 cm. Dit betekent dat je in een korte tijd alle gras hebt gemaaid.

Als je kijkt naar de eigenschappen van de Wolf Garten A 340 E, dan zie je al snel dat dit model een maaier is zonder al teveel poespas. Hij doet zijn werk efficiënt en zorgt ervoor dat je niet al te lang bezig hoeft te zijn. Je kunt de maaihoogte centraal instellen op 1 van de 6 mogelijke hoogtes. Het gaat hier om hoogtes tussen de 25 en 75 mm. Hierdoor heeft al het resterend gras op je gazon dezelfde lengte. Wanneer het gras wordt gemaaid, dan wordt dit opgevangen in een opvangzak met een inhoud van 30 liter. Wil je liever niet dat het gras wordt opgevangen? Dan kun je de mulching functie gebruiken. Deze functie zorgt ervoor dat de grassprieten worden versnipperd en in het gazon terug worden geblazen. Het gemaaide gras wordt dan als natuurlijke bemesting gebruikt.

Voordelen van de Wolf Garten A 340 E:

 • Je kunt de maaihoogte centraal regelen in een kleine handeling.
 • Deze grasmaaier is bedoeld voor gazons tussen de 50 en 250 vierkante meter.
 • Er is een mulching functie, die ervoor zorgt dat grassprieten worden versnipperd en terug worden geblazen in het gazon.
 • Desgewenst kan al het gras netjes worden opgevangen in de opvangbak van 30 liter, waardoor je niet hoeft te harken na het maaien.
 • Hij beschikt over een ergonomische duwboom die volledig inklapbaar is, waardoor je de grasmaaier na het maaien weer compact kunt opbergen.

Nadelen van de Wolf Garten A 340 E:

 • Deze grasmaaier heeft een relatief felle kleur.
 • Met een inhoud van 30 liter is de opvangzak relatief klein, waardoor je hem dus vaker moet legen.

4. Flymo Turbo 400

Flymo Turbo 400In je zoektocht naar de beste grasmaaier heb je gezien dat er verschillende types zijn waar je voor kunt kiezen. Wat dacht je van een elektrische grasmaaier? Dergelijke modellen zijn relatief voordelig aan te schaffen. Daarnaast kun je ze eenvoudig onderhouden. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van je gazon voordat je kiest voor een bepaalde grasmaaier. Heb je een gazon van tussen de 250 en 500 vierkante meter? Dan is de Flymo Turbo 400 wellicht de beste grasmaaier voor jou. Dit model is een elektrische zweefmaaier, die is ontworpen voor gazons tussen de 250 en 500 vierkante meter. Doordat hij niet over wielen beschikt, kun je hem optimaal gebruiken bij gazons met hellingen, lastig te maaien graskanten of kuilen. De grasmaaier zweeft namelijk wrijvingloos over je gazon. Daarnaast kun je het gras maaien op 5 instelbare hoogtes.

Als je een middelgroot gazon hebt, dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met de Flymo Turbo 400. Deze grasmaaier is namelijk voorzien van een maaibreedte van 40 cm. Je kunt dus in een korte tijd gemakkelijk een groot gazon onderhouden. Het is bovendien een waar plezier om met deze maaier aan de slag te gaan, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over oneffenheden in je gazon. De 1500 watt motor creëert namelijk een luchtkussen. De grasmaaier beweeg je vervolgens over dit luchtkussen voort, waardoor hij super wendbaar is. Hoewel de maaier zweeft, mag hij toch niet onderschat worden. Dit model is namelijk voorzien van robuuste stalen messen, die ervoor zorgen dat het maaien effectief plaatsvindt. Je maait het gras op 1 van de 5 hoogtes tussen de 15 en 41 mm. Na gebruik berg je hem compact op.

Voordelen van de Flymo Turbo 400:

 • Je kunt dit model gebruiken voor gazons tussen de 250 en 500 vierkante meter.
 • Het is mogelijk om de grashoogte op 1 van de 5 hoogtes in te stellen tussen de 15 en 41 mm.
 • Na gebruik is deze grasmaaier gemakkelijk en compact op te bergen, omdat je de duwboom kunt inklappen.
 • Deze maaier zweeft op een kussen van lucht, waardoor hij gemakkelijk voortgeduwd kan worden en hij geen problemen heeft met oneffenheden in je gazon.

Nadelen van de Flymo Turbo 400:

 • Met een geluidsniveau van 96 dB is deze maaier niet het stilste model.
 • Het gemaaide gras moet je zelf bijeen harken, want de grasmaaier vangt het gras niet op.

5. Gardena R80Li

Gardena R80LiHeb je een relatief groot gazon en zoek je naar de beste grasmaaier voor jouw situatie? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een model dat grote gazons aankan. Vraag je je nu af welk type grasmaaier ideaal is voor dergelijke omstandigheden? Grote gazons kunnen gemaaid worden met elektrische grasmaaiers, accumaaiers, benzinegrasmaaiers en ook robotmaaiers. Echter, als je je niet al teveel wil inspannen, dan is het slim om te kiezen voor een robotmaaier. Wij kennen een robotmaaier die ideaal is voor gazons tot 800 vierkante meter. Hier verwijzen we naar de Gardena R80Li. Dit model is wellicht de beste grasmaaier voor jou, omdat hij een groot gazon optimaal kan onderhouden, zonder dat jij er veel voor hoeft te doen. Daarnaast heeft hij met een geluidsniveau van slechts 60 dB een relatief stille werking. Je stoort de buren dus niet wanneer je het erf maait.

Wanneer je eenmaal gebruik maakt van de Gardena R80Li, dan wil je jouw gazon niet zelf meer maaien. Dit apparaat laat je namelijk zien hoe eenvoudig het is om je erf te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen om hem te laten werken, is het maaiprogramma instellen. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een timer in te stellen. Hierna gaat de maaier voor je aan de slag. Doordat hij beschikt over bots- en afstandssensoren, rijdt de robotmaaier probleemloos langs diverse objecten in de tuin. Hierdoor wordt noch de grasmaaier, noch het desbetreffend object beschadigd. Mocht de accu van deze maaier leegraken voordat hij klaar is met maaien, dan keert hij vanzelf terug naar het basisstation, waar hij zichzelf weer oplaadt. Na ongeveer 50 minuten is hij opgeladen en hervat hij vanzelf het maaiprogramma. De grasmaaier is zelfs voorzien van diefstalbeveiliging!

Voordelen van de Gardena R80Li:

 • Dit apparaat neemt je werk uit handen, omdat je er niet zelf mee hoeft te maaien.
 • Dankzij het geluidsniveau van slechts 60 dB heeft dit model een zeer stille werking.
 • Deze maaier is ideaal voor gazons met een maximaal oppervlak van 800 vierkante meter.
 • Hij is voorzien van een klein maaimes, dat nauwelijks spullen, die op je gazon blijven liggen, beschadigt.
 • Er is gezorgd voor bots- en afstandssensoren waardoor de robotmaaier probleemloos langs objecten in de tuin rijdt.

Nadelen van de Gardena R80Li:

 • Hij beschikt niet over een regensensor.
 • Deze robotmaaier kun je niet met een app via je smartphone of tablet bedienen.

6. Wolf Garten A 3472V

Wolf Garten A 3472VBen je op zoek naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Dan stel je jezelf waarschijnlijk eerst de vraag of je wil dat de maaier het werk voor je doet of dat je toch liever zelf aan de slag wil gaan. Wil je graag zelf aan de slag gaan, omdat je niet echt een groot gazon hebt? Dan kun je kiezen voor een handmatige maaier, een grasmaaier die op elektriciteit werkt, een model dat met benzine werkt of een accumaaier. Vind je dat een accugrasmaaier goed bij je past? Dergelijke modellen beschikken over een snoerloze aandrijving, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Accumaaiers zijn tevens milieuvriendelijk en maken minder lawaai. Wij kennen een accumaaier voor gazons tussen de 50 en 250 vierkante meter, die wellicht de beste grasmaaier voor jou is. Hierbij verwijzen we naar de Wolf Garten A 3472V.

Als je jouw hele gazon draadloos wil maaien, dan is het een goed idee om aan de slag te gaan met de Wolf Garten A 3472V. Doordat dit model een accumaaier is, heb je veel bewegingsvrijheid. Je kunt bovendien de maaihoogte centraal instellen in 6 verschillende hoogtes. Het gaat hierbij om hoogtes tussen de 25 en 75 mm. Dankzij de maaibreedte van 34 cm is de klus bovendien snel geklaard. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je na het maaien moet harken. Het gemaaide gras wordt namelijk netjes opgevangen in de opvangzak van deze maaier. Deze zak heeft een inhoud van 30 liter. Raakt de zak vol, dan weet je dat op tijd, omdat een indicator je laat weten dat de zak vol begint te raken. Behalve om gras te maaien, kun je deze maaier ook gebruiken om gras te mulchen.

Voordelen van de Wolf Garten A 3472V:

 • Deze maaier is te gebruiken voor gazons tussen de 50 en 250 vierkante meter.
 • Bij deze grasmaaier kun je centraal in een enkele handeling de maaihoogte in 6 verschillende hoogtes regelen.
 • Je kunt gras mulchen met deze maaier, waardoor het verpulverde gras gestrooid wordt over het gazon als natuurlijke meststof.
 • Het gemaaide gras wordt desgewenst opgevangen in een opvangzak van 30 liter, waardoor je na het maaien niet hoeft te harken.
 • Het opladen van de accu kost je slechts tussen de 60 en 90 minuten, waardoor je snel weer aan de slag kunt gaan nadat de accu is leeggelopen.

Nadelen van de Wolf Garten A 3472V:

 • Deze grasmaaier heeft een opvallende, rode kleur.
 • Doordat de opvangzak een inhoud van slechts 30 liter heeft, is het wellicht nodig om deze zak vaker te legen.

7. Gardena Smart City Sileno 500

Gardena Smart City Sileno 500Intussen hebben we je verteld over verschillende soorten grasmaaiers. Heb je echter de beste grasmaaier voor jouw behoeften nog niet gevonden? Dan hoef je niet te vrezen, want er zijn nog een paar super modellen waar we je over zullen vertellen. Misschien wil je graag een robotmaaier hebben voor gazons tot 500 vierkante meter. Vind je echter dat de robotmaaier ook bediend moet kunnen worden via een applicatie op je smartphone of tablet? Dan kun je kiezen voor de Gardena Smart City Sileno 500. Wij vinden dat dit model wellicht de beste grasmaaier voor jou is, omdat hij een robotmaaier is, die gazons tot 500 vierkante meter kan onderhouden. Bovendien kun je dit model bedienen via een applicatie. Hij is dus op afstand instelbaar. Deze maaier is een slimme maaier, die je gazon op de gewenste hoogte en in het gewenste programma maait.

Laat je jouw gazon maaien door de Gardena Smart City Sileno 500, dan geniet je van allerlei gemakken bij het gazononderhoud. Het eerste gemak waar we naar verwijzen is natuurlijk het feit dat je niet zelf hoeft te maaien. De robot doet namelijk het werk voor je. Daarnaast kun je dit apparaat instellen om het gras op een door jou geselecteerde hoogte en in een door jou gekozen maaiprogramma te maaien. De hoogtes die je kunt instellen liggen tussen de 20 en 60 mm. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat de maaier tegen spullen aanbotst. Hij maait namelijk langs en om objecten heen. Voor extra gemak hoef je de grasmaaier niet op het apparaat in te stellen. Je relaxt namelijk op je terras en behoudt via de Smart Gateway een draadloze verbinding tussen al je Gardena slimme apparatuur in je tuin en de Smart App.

Voordelen van de Gardena Smart City Sileno 500:

 • Het installeren van deze maaier is eenvoudig.
 • Deze robotmaaier kun je bedienen met een applicatie via je smartphone of tablet.
 • Doordat hij een geluidsniveau heeft van slechts 59 dB, is deze grasmaaier zeer stil.
 • Je kunt de robotmaaier gebruiken om gazons tot 500 vierkante meter optimaal te onderhouden.
 • Hij is voorzien van een mulching functie, dus gras kan versnipperd worden om als natuurlijke bemesting gebruikt te worden.

Nadelen van de Gardena Smart City Sileno 500:

 • Deze grasmaaier maait niet tot de randen.
 • Het kan dat je, afhankelijk van de indeling van je tuin, niet genoeg hebt aan 150 meter perimeterdraad.

8. Makita DLM431PT2

Makita DLM431PT2Ben je op zoek naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Dan kun je het liefst eerst nagaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Er zijn namelijk verschillende typen grasmaaiers waar je voor kunt kiezen. Daarnaast zijn de verschillende modellen ook gemaakt voor gazons met een bepaald oppervlak. Wat dacht je van een accu grasmaaier die in staat is om gazons tussen de 250 en 500 vierkante meter te maaien? Dan kennen wij een model dat wellicht goed bij je zal passen, namelijk de Makita DLM431PT2. Dit model vinden wij de beste grasmaaier voor jou, omdat hij een accumaaier is. Hij is dus draadloos te gebruiken, wat betekent dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Deze grasmaaier heeft bovendien een werkbreedte van 43 cm, wat betekent dat je snel klaar bent met de maaiwerkzaamheden in je tuin.

Voor extra effectiviteit werkt de Makita DLM431PT2 op een dubbel accusysteem. Hierdoor kun je tijdens het maaien genieten van het gemak van 18 volt accu’s. Je hebt dus bij dit apparaat de kracht van een 36 volt accu. Aangezien je te maken hebt met accu’s, kunnen deze na verloop van tijd leeglopen. Echter, de grasmaaier laat je niet in de steek. Hij meldt je namelijk wanneer een accu dreigt leeg te raken. Wanneer je je gazon maait, dan wil je natuurlijk dat het gras op een vaste hoogte wordt gemaaid. Daarom stel je bij deze grasmaaier de maaihoogte centraal in op 1 van de 9 mogelijke hoogtes. Je kunt hierbij kiezen voor een hoogte tussen de 20 en 75 mm. Nadat je met deze maaier hebt gemaaid, hoef je niet meer te harken. De grasmaaier heeft namelijk een 50 liter opvangbak, waar het gemaaide gras in wordt opgevangen.

Voordelen van de Makita DLM431PT2:

 • Dit model is geschikt voor gazons tussen de 250 en 500 vierkante meter.
 • In een enkele handeling kun je de maaihoogte van deze grasmaaier regelen.
 • Het is mogelijk om deze grasmaaier compact op te vouwen, want je kunt de duwbeugel opvouwen.
 • De opvangzak van deze maaier heeft een grote inhoud, waardoor je hem niet steeds hoeft leeg te halen.
 • Wanneer je eenmaal hebt gemaaid, dan hoef je niet meer te harken, want het gras wordt opgevangen in een opvangzak.

Nadelen van de Makita DLM431PT2:

 • Er is geen mulching functie om je gazon natuurlijk te bemesten.
 • Deze grasmaaier heeft een plastic deksel, wat relatief kwetsbaar is.

9. McCulloch ROB1000

McCulloch ROB1000Zoek je naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om te kijken naar de grootte van je gazon. Heb je in de tabel aan het begin van dit artikel gezien dat er ook grasmaaiers zijn voor heel grote gazons? In dit geval verwijzen we naar een gazon tot 1000 vierkante meter. Als jouw gazon een dergelijke oppervlakte heeft, dan kun je kiezen voor de McCulloch ROB1000. Dit model vinden wij de beste grasmaaier voor jou, omdat hij grote gazons aankan. Het gaat hierbij om een gazon tot 1000 vierkante meter. Wanneer je gebruik maakt van deze maaier, dan hoef je zelf niet veel te doen. Hij is namelijk een robotmaaier. Je stelt dus het maaiprogramma in op de robotmaaier zelf en kijkt toe hoe je gazon gemaaid wordt. Als de robot weer opgeladen moet worden, keert hij vanzelf terug naar zijn basisstation.

Wanneer je gebruik maakt van een robotmaaier, dan weet je van tevoren dat hij je veel werk uit handen neemt. Dergelijke grasmaaiers hoef je namelijk slechts in te stellen. Verder hoef jij het erf niet op om de grasmaaier te duwen. Wanneer je gebruik maakt van de McCulloch ROB1000, dan wordt het gras gemaaid in stroken van 17 cm. Je kunt bovendien zelf de hoogte van het gras instellen tussen de 20 en 50 mm. Gaat de grasmaaier aan de slag, dan hoef je niet te vrezen dat hij tegen objecten aankomt. Hij is namelijk voorzien van afstands- en botssensoren. Hij manoeuvreert dus gemakkelijk door je tuin. Als de accu leeg begint te lopen, de robotmaaier vervolgens terugkeert naar het basisstation en hij dan weer is opgeladen, dan hervat hij zelf zijn maaiprogramma. Het opladen duurt bovendien slechts 50 minuten.

Voordelen van de McCulloch ROB1000:

 • Je kunt deze maaier gebruiken voor gazons tot 1000 vierkante meter.
 • Nadat de accu is opgeladen, hervat de robotmaaier automatisch het ingestelde maaiprogramma.
 • Deze robotmaaier kun je zorgeloos in de tuin laten staan, want hij beschikt over diefstalbeveiliging.
 • Hij heeft een geluidsniveau van slechts 59 decibel, waardoor je deze robotmaaier zeer stil kunt noemen.
 • Begint de accu leeg te lopen, dan keert hij vanzelf terug naar het basisstation, waar hij weer wordt opgeladen.
 • Doordat hij beschikt over een klein maaimes, worden spullen die op je gazon blijven liggen, nauwelijks beschadigd.

Nadelen van de McCulloch ROB1000:

 • Je kunt deze robotmaaier niet bedienen met een applicatie op je smartphone of tablet.
 • Afhankelijk van de indeling van je tuin, kan het dat de meegeleverde 200 meter begrenzingsdraad niet genoeg is.

10. Gardena Smart Sileno 1000

Gardena Smart Sileno 1000Als je zoekt naar de beste grasmaaier voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Deze modellen zijn onder andere gemaakt voor gazons met een bepaalde oppervlakte. Heb je een vrij groot gazon en is het voor jou daarom belangrijk dat de desbetreffende grasmaaier je gazon aankan? Moet de ideale grasmaaier voor jou daarom in staat zijn om gazons tot 1000 vierkante meter te onderhouden? Wil je het maaiwerk niet zelf doen? Dan raden wij de Gardena Smart Sileno 1000 aan. Dit model vinden wij de beste grasmaaier voor jou, omdat hij een robotmaaier is, die in staat is om gazons tot 1000 vierkante meter te onderhouden. Je hoeft er bovendien niet veel voor te doen, want de grasmaaier doet het werk voor je. Het unieke van dit model, in vergelijking met nummer 9, is dat hij wel bediend kan worden via een applicatie op je smartphone of tablet.

Nu daar je hebt gelezen dat de Gardena Smart Sileno 1000 robotmaaier een groot gazon kan onderhouden, denk je misschien dat hij veel lawaai maakt. Dit is echter helemaal niet waar. De robotmaaier heeft namelijk een vrij stille werking met een geluidsniveau van slechts 60 decibel. Daarnaast kun je gemakkelijk het maaigebied begrenzen met de meegeleverde 200 meter perimeterdraad en de bijbehorende accessoires. Heb je jouw tuin begrensd en wil je nu aan de slag gaan? Dan kun je de robotmaaier installeren, het gewenste programma selecteren en de maaihoogte instellen tussen de 20 en 60 mm. Vervolgens kun je desgewenst de timer instellen. Vaak maken we ons zorgen als we maaien en het begint te regenen. Bij dit model hoef je je hier geen zorgen over te maken, omdat hij zelfs in de regen en op hellingen tot 35 procent probleemloos maait.

Voordelen van de Gardena Smart Sileno 1000:

 • De grasmaaier is voorzien van diefstalbeveiliging.
 • Voor een soepele werking beschikt dit model over botssensoren.
 • Het bedienen van deze robotmaaier kan met een applicatie via je tablet of smartphone.
 • Aangezien hij slechts een geluidsniveau heeft van 60 decibel, is deze robotmaaier zeer stil.
 • Je kunt deze robotmaaier gebruiken om gazons tot 1000 vierkante meter te onderhouden.

Nadelen van de Gardena Smart Sileno 1000:

 • Afhankelijk van de indeling van je tuin, kan het dat de meegeleverde 200 meter begrenzingsdraad niet genoeg is.
 • Hoewel je de grasmaaier kunt bedienen via een app op je iOS of Android smartphone, kun je hem niet bedienen via een app op je Windows Phone.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>