Op Zoek Naar De Beste Haakse Slijper Van 2020? Een 230mm of 125mm? Vind Het Ideale Model Hier!

Ben je van plan om een haakse slijper te kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe je de beste haakse slijper voor jouw behoeften kunt selecteren.

Beste haakse slijper van 2020

 Product naam 
1.
Bosch GWS 850 CMeer info »
2.
Ferm AGM1088
Meer info »
3.
Powerplus POWE20020
Meer info »
4.
Makita 9558HNRGK2
Meer info »
5.
Ferm AGM1086
Meer info »
6.
Bosch GWS 1400 + koffer
Meer info »
7.
Makita GA5030RSP2
Meer info »
8.
Hitachi G13SR4(YL)
Meer info »
9.
DeWalt DWE4057
Meer info »
10.
Metabo WEV 15-125 Quick
Meer info »

Het uitkiezen van het ideale model heeft namelijk te maken met een aantal zaken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je dient na te gaan waarvoor je het gereedschap wil gebruiken. Hetgeen je wil doorsnijden kan namelijk bepalend zijn voor het formaat van de slijper. Daarnaast is het ook belangrijk om na te gaan hoeveel waarde je hecht aan extra gebruiksgemak. Denk er hierbij aan dat je met sommige modellen snoerloos kunt werken, omdat de slijper werkt op een accu. Voor een zo mooi mogelijk slijpresultaat kun je daarentegen kiezen voor een slijper met constante elektronica. Er zijn ook haakse slijpers waar je mee kunt afbramen of ontroesten. Lees daarom snel dit artikel en vind de beste haakse slijper van 2020!

We recenseren de top 10 haakse slijpers van het jaar, zodat je gemakkelijk de beste haakse slijper voor jouw behoeften kunt vinden. Om je zoektocht verder te vergemakkelijken, hebben we de onderstaande tabel voor je gecreëerd. Indien je bijvoorbeeld zoekt naar een bepaald merk, dan kun je de tabel gebruiken om te weten als welk nummer die bewuste slijper wordt gerecenseerd. Maak dus gebruik van de tabel, lees de recensies en kies de beste haakse slijper voor jouw behoeften uit.

1. Bosch GWS 850 C

Zoek je naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat de slijper geleverd wordt met slijpschijven? Als je voor een dergelijk model kiest, dan ben je ervan verzekerd dat je meteen na de aanschaf aan de slag kunt gaan. Wij kennen een haakse slijper die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Bosch GWS 850 C. Dit model vinden wij de beste haakse slijper voor jou, omdat hij wordt geleverd met 2 diamantslijpschijven. Je kunt dus meteen na de aanschaf van de slijper aan de slag gaan. Wanneer je eenmaal start met klussen, merk je meteen dat dit apparaat zodanig is ontworpen dat je prettig en snel kunt werken. Bosch GWS 850 CDe haakse slijper heeft namelijk alles in huis om je veilig, nauwkeurig en snel diverse slijpklussen uit te laten voeren.

Wanneer je gebruik maakt van een haakse slijper, dan reken je op een bepaald aantal omwentelingen per minuut. Deze omwentelingen bepalen namelijk de effectiviteit waarmee het apparaat werkt. Als we kijken naar de Bosch GWS 850 C, dan zien we dat hij 10.000 omwentelingen per minuut maakt. Hierdoor kun je gerust snel slijpen door metaal, steen en ook andere materialen. Het doet er bovendien niet toe hoe zwaar de klus is, want het constant toerental zorgt ervoor dat de kracht waarmee je werkt ook onder belasting gelijk blijft. Deze haakse slijper is daarnaast voorzien van een softstart. Hierdoor kan de slijper ook bij de zwaarste klussen rustig op gang komen. Is het tijd geworden om de (meegeleverde) slijpschijven van de slijpkop te halen? Geen probleem! Je kunt de slijpschijven zonder gereedschap gemakkelijk van de slijpkop afhalen om er een nieuwe op te zetten.

Voordelen van de Bosch GWS 850 C:

 • Zijn doorslijpschijf heeft een diameter van 125 millimeter.
 • De haakse slijper kun je netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • Wanneer je deze haakse slijper koopt, krijg je er 2 diamantslijpschijven bij.
 • Je kunt slijpschijven gemakkelijk en snel wisselen zonder dat je gereedschap nodig hebt.
 • Gelijkmatig werk wordt afgeleverd, want onder zware belasting blijft het toerental van de slijper constant.
 • Doordat er is gezorgd voor een softstart, ontstaat er een elektronische zachte aanloop en wordt wegspringen voorkomen.
 • Dankzij het compacte formaat en de ergonomische handgreep is langdurig klussen met deze haakse slijper geen probleem.

Nadelen van de Bosch GWS 850 C:

 • Er is bij deze haakse slijper niet gezorgd voor herstartbeveiliging.
 • Het kan enige oefening vergen om de schijven snel te kunnen wisselen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Ferm AGM1088

Als je zoekt naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften, dan kun je de modellen met elkaar vergelijken op basis van specifieke eigenschappen. Sommigen kijken naar de kracht die een dergelijk apparaat met zich meebrengt. Weer anderen kijken naar de diameter van de doorslijpschijf. Als je graag een krachtige haakse slijper wil hebben met een doorslijpschijf van 230 mm, dan kennen wij het perfect model voor jou. We verwijzen hier naar de Ferm AGM1088. Deze haakse slijper is de beste haakse slijper voor jou, omdat hij zeer krachtig is. Hij heeft namelijk een vermogen van maar liefst 2500 watt. Daarnaast heeft hij een doorslijpschijf van 230 mm. Ferm AGM1088Hoe groter de haakse slijper is, hoe groter je bereik is en hoe dieper de sleuven die je kunt slijpen. Met een haakse slijper van 230 mm zit je dus zeker goed!

Wanneer je gebruik maakt van de Ferm AGM1088, maakt het helemaal niet uit of je waterleidingen moet doorslijpen of dat je terrastegels op maat gaat maken. Zelfs voor het afbramen van lasnaden kun je deze haakse slijper gebruiken. Je hebt dus enorm veel mogelijkheden. Intussen weet je dat deze haakse slijper zeer krachtig is. Waar er veel kracht aanwezig is, is het belangrijk om veilig te werken. Daarom is er bij dit model ook gezorgd voor een softstart, zodat je altijd gecontroleerd te werk kunt gaan. De slijper beschikt tevens over een zijhandgreep die je op 3 plekken kunt monteren. Hierdoor heb je voor elke klus de beste grip. Voor extra veiligheid en gebruiksgemak beschikt het gereedschap ook over een verstelbare beschermkap, een veiligheidsschakelaar en een netsnoer van 3 meter lang. Je weet dus zeker dat je veilig en prettig kunt klussen.

Voordelen van de Ferm AGM1088:

 • Je kunt de beschermkap verstellen zonder dat er extra gereedschap nodig is.
 • Hij heeft een vermogen van 2500 watt, waardoor hij een zeer krachtige slijper is.
 • Zijn netsnoer is maar liefst 3 meter lang, waardoor je genoeg bewegingsvrijheid hebt tijdens het klussen.
 • Wanneer je met deze slijper werkt, werk je altijd in de meest ideale houding dankzij de verstelbare handgreep.
 • Dankzij de softstart wordt er gezorgd voor een elektronische zachte aanloop en wordt wegspringen voorkomen.
 • Dit model beschikt over herstartbeveiliging, waardoor het onverwacht inschakelen van de haakse slijper wordt voorkomen.

Nadelen van de Ferm AGM1088:

 • Je krijgt er geen slijpschijven bij.
 • De schijf kan niet zonder gereedschap worden gewisseld.
Klik hier voor de beste prijs

3. Powerplus POWE20020

In je zoektocht naar de beste haakse slijper kom je allerlei verschillende soorten tegen. Door te focussen op bepaalde specifieke eigenschappen kun je uit de top 10 het ideale model voor jouw behoeften uitkiezen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je iemand bent die vaak op schemerige plekken klust. Als dat het geval is, dan doe je er goed aan om een haakse slijper te kopen die beschikt over ingebouwde verlichting. We kennen een dergelijk model, dat wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Powerplus POWE20020. Wij vinden dat dit model de beste haakse slijper voor jou is, omdat hij beschikt over ingebouwde verlichting. Hierdoor heb je keer op keer en bij elke klus goed zicht op je werk. Powerplus POWE20020Doordat dit model bovendien beschikt over een constant toerental, blijft het toerental van de slijper zelfs onder zware belasting constant.

Wanneer je een haakse slijper gaat aanschaffen, wil je natuurlijk ook weten voor welke soort klussen het desbetreffend model geschikt is. Als we kijken naar de Powerplus POWE20020, dan zien we dat je hem kunt gebruiken voor lichte slijpklussen, waaronder het maken van een fijne sleuf in de muur. Je kunt hem echter ook gebruiken om een smalle leiding door te slijpen. Ongeacht waarvoor je de slijper gebruikt, zijn compact formaat en de 125 mm slijpschijf, zorgen ervoor dat dit 900 watt model ideaal is voor diverse kleine doe-het-zelf klussen. Voor extra gebruiksgemak krijg je bij aankoop van deze haakse slijper een hulphandgreep meegeleverd. Deze handgreep kun je op 2 manieren vastzetten, waardoor je altijd vanuit de gewenste hoek kunt werken. Moet je een keer op een donkere plek aan de slag? Geen nood! Je zet dan gewoon de ingebouwde LED-verlichting aan voor goed zicht op wat je doet.

Voordelen van de Powerplus POWE20020:

 • Deze haakse slijper is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt de beschermkap zonder extra gereedschap verstellen.
 • Dankzij het compact formaat kun je deze slijper gemakkelijk met je meenemen.
 • Er is gezorgd voor ingebouwde verlichting, waardoor je altijd goed zicht hebt op je werk.
 • Lever gemakkelijk gelijkmatig werk af, want het toerental van de slijper blijft ook onder zware belasting constant.

Nadelen van de Powerplus POWE20020:

 • Bij deze haakse slijper is er niet gezorgd voor herstartbeveiliging.
 • Er wordt bij dit model geen bijpassende opbergkoffer meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

4. Makita 9558HNRGK2

Ben je op zoek naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften? Dan ga je eerst na welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de slijpschijf. Als je van plan bent de slijper voornamelijk voor thuisgebruik aan te schaffen, dan kun je kiezen voor een model met een slijpschijf van 115 of 125 mm. Dergelijke modellen zijn vaak kleiner en wendbaarder in vergelijking met de grotere slijpers. Is het voor jou bovendien van immens belang dat de slijper op netstroom werkt, omdat je niet tijdens de klus het probleem wil hebben dat de accu leegloopt? Dan kennen wij de perfecte haakse slijper voor jou. Hier verwijzen we naar de Makita 9558HNRGK2. Makita 9558HNRGK2Dit model is wellicht de beste haakse slijper voor jouw behoeften, omdat hij een slijpschijf van 125 mm heeft en hij op netstroom werkt.

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, is het bij sommige haakse slijpers nodig om extra slijpschijven aan te schaffen. Niet alle modellen komen namelijk standaard met 1 of meer meegeleverde slijpschijven. In het geval van de Makita 9558HNRGK2 hoef je je hier geen zorgen over te maken. Deze haakse slijper wordt namelijk geleverd met 2 diamantschijven van 125 mm in een koffer. Je kunt na de aanschaf dus meteen aan de slag. Zoals je wellicht al vermoedde, heeft deze haakse slijper bovendien een compact formaat en een licht gewicht. Hierdoor is hij makkelijk hanteerbaar. Daarnaast is er bij het ontwerpen van dit model rekening gehouden met de duurzaamheid. Daarom is deze haakse slijper met onder andere labyrintafdichting en een stofdichte schakelaar optimaal beschermd tegen stof. Hij heeft tevens een relatief stille werking, waardoor je er ook gedurende langere periodes prettig mee kunt klussen.

Voordelen van de Makita 9558HNRGK2:

 • Je krijgt deze slijper met 2 slijpschijven en een handige koffer.
 • Deze haakse slijper heeft een relatief stille werking, waardoor je er altijd prettig mee kunt werken.
 • Het onverwacht inschakelen van de haakse slijper wordt voorkomen dankzij de herstartbeveiliging.
 • Met dit apparaat kun je altijd in de meest ideale houding werken, dankzij de verstelbare handgreep.
 • Er is gezorgd voor een draaibare slijpkop, waardoor je ook in moeilijk bereikbare hoeken kunt werken.
 • Dankzij de softstart is er gezorgd voor een elektronische zachte aanloop en wordt wegspringen voorkomen.

Nadelen van de Makita 9558HNRGK2:

 • Deze haakse slijper heeft geen constant toerental.
 • Zijn vermogen bedraagt 840 watt, dus deze slijper is niet de meest krachtige in zijn segment.
Klik hier voor de beste prijs

5. Ferm AGM1086

Ben je een af-en-toe klusser die graag het juiste gereedschap in huis heeft om indien nodig zelf klussen te klaren? Heb je nu behoefte aan je eigen haakse slijper? Dan is het handig om op zoek te gaan naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften. Het ideale model kun je op verschillende manieren vinden. Je kunt onder andere kijken naar de stroomvoorziening, het vermogen, de diameter van de doorslijpschijf en eventuele veiligheidsmaatregelen. Op die manier kun je gemakkelijk het perfecte model vinden. Is het ideale model voor jou een haakse slijper die aantrekkelijk is geprijsd en die beschikt over een doorslijpschijf van 115 mm? Moet jouw haakse slijper bovendien werken op netstroom en beschikken over herstartbeveiliging? Ferm AGM1086Als jouw antwoord op de bovenstaande vragen “ja” is, dan is de Ferm AGM1086 de beste haakse slijper voor jou.

De Ferm AGM1086 is namelijk een compacte haakse slijper, die je ook kunt gebruiken om te werken in moeilijk bereikbare hoeken. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over je budget, want deze compacte slijper is zeer aantrekkelijk geprijsd. Dit 500 watt model is voorzien van een slijpschijf met een diameter van 115 mm. Hierdoor kun je hem gebruiken voor allerlei kleine slijp- en afbraamklussen van diverse materialen. Er is bij dit model tevens gezorgd voor spindelblokkering, waardoor je op een veilige manier en met behulp van de meegeleverde spansleutel van slijpschijf kunt wisselen. Voor verhoogd werkplezier kun je bij deze haakse slijper de zijhandgreep in 2 posities verstellen. Hierdoor kun je het apparaat altijd op een gecontroleerde manier vasthouden. Natuurlijk dragen ook de lage trillingswaarden bij aan verhoogd werkgenot. Deze maken het namelijk comfortabel om met de slijpmachine te werken.

Voordelen van de Ferm AGM1086:

 • Zijn beschermkap kun je zonder extra gereedschap verstellen.
 • Deze haakse slijper met een compact formaat is zeer aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt fijne en gedetailleerde klussen uitvoeren dankzij de 115 mm slijpschijf.
 • Er is gezorgd voor lage trillingswaarden, waardoor je comfortabel kunt werken met de slijpmachine.
 • Hij beschikt over een herstartbeveiliging, die voorkomt dat de haakse slijper onverwacht wordt ingeschakeld.
 • Dankzij de spindelblokkering kun je op een veilige manier en met behulp van de meegeleverde spansleutel van slijpschijf wisselen.

Nadelen van de Ferm AGM1086:

 • Er is bij deze haakse slijper niet gezorgd voor een constant toerental.
 • Je krijgt geen slijpschijven meegeleverd wanneer je deze haakse slijper koopt.
Klik hier voor de beste prijs

6. Bosch GWS 1400 + koffer

Het uitkiezen van de beste haakse slijper voor jouw behoeften kan soms lijken op een ingewikkelde opgave. Echter, het hoeft niet moeilijk te zijn om het ideale model te vinden. Het is slechts belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je met de slijper wil doen. Als je bijvoorbeeld zware klussen wil klaren, dan is het handig om te kiezen voor een slijper met een hoog vermogen. Daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de diameter van de doorslijpschijf van de verschillende modellen. De diameter laat je namelijk zien hoe groot en hoe wendbaar een dergelijk model is. Heb je een haakse slijper nodig om zware klussen te klaren, maar moet het desbetreffend model ook zeer wendbaar en compact zijn? Bosch GWS 1400 + kofferDan is de Bosch GWS 1400 + koffer wellicht de beste haakse slijper voor jou. Dit model heeft namelijk een hoog vermogen en een slijpschijf van 125 mm.

De Bosch GWS 1400 + koffer heeft een vermogen van 1400 watt en is ondanks dit vermogen toch licht van gewicht en compact. Je kunt hem dus ook als professional gebruiken om er regelmatig en langdurig mee te klussen. Ongeacht hoe lang je bezig bent, je kunt met deze haakse slijper prettig werken. Hierbij doet het er niet toe welke mate van belasting je op de slijpschijf uitvoert. Het toerental blijft namelijk bij elke klus gelijk. Als we kijken naar het onbelaste toerental, dan zien we dat het bij deze haakse slijper 11.000 toeren per minuut bedraagt. Voor verhoogd werkgenot beschikt deze slijper bovendien over een handgreep die je aan beide kanten kunt vastzetten. Hierdoor kunnen zowel links- als rechtshandigen er prettig mee werken. Wanneer je eenmaal hebt geklust en bijvoorbeeld metalen buizen, pijpen of tegels hebt doorgeslepen, dan kun je deze slijper weer netjes opbergen in de handige koffer.

Voordelen van de Bosch GWS 1400 + koffer:

 • Bij aankoop van deze haakse slijper krijg je er een diamantslijpschijf bij.
 • De haakse slijper kun je na gebruik weer netjes opbergen in de meegeleverde koffer.
 • Dankzij het compact formaat en licht gewicht, kun je gedurende lange tijd prettig doorwerken.
 • Hij heeft een vermogen van 1400 wat, waardoor je aan de slag gaat met een zeer krachtige slijper.
 • Er is gezorgd voor een draaibare slijpkop, waardoor je ook in moeilijk bereikbare hoeken kunt werken.
 • Het toerental van deze slijper blijft ook onder zware belasting constant, waardoor je gelijkmatig werk kunt afleveren.

Nadelen van de Bosch GWS 1400 + koffer:

 • Er is bij deze haakse slijper niet gezorgd voor herstartbeveiliging.
 • Voor het wisselen van de slijpschijf van deze haakse slijper is er gereedschap nodig.
Klik hier voor de beste prijs

7. Makita GA5030RSP2

Wanneer je op zoek gaat naar de beste haakse slijper, kun je op verschillende eigenschappen letten. Vaak kijkt men naar de diameter van de slijpschijf, de stroomvoorziening en het vermogen van het desbetreffend model. Het is echter ook handig om te kijken naar de accessoires die worden meegeleverd. Als fanatieke doe-het-zelver of professional, heb je vaak de nodige accessoires reeds in huis. Echter, het kan ook dat je er pas voor hebt gekozen om dergelijke klussen zelf te klaren. Dan heb je waarschijnlijk nog niet alle benodigde accessoires in huis. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een haakse slijper niet kunt gebruiken zonder een doorslijpschijf. Het is als beginner dan handig om te kiezen voor een model dat wordt geleverd met 1 of meer slijpschijven. Makita GA5030RSP2Daarom raden wij de Makita GA5030RSP2 aan. Dit model is de beste haakse slijper voor jou, omdat hij met handige accessoires wordt geleverd.

We kunnen niet verwijzen naar meegeleverde accessoires als we je niet vertellen om welke accessoires het precies gaat. Dat begrijpen we. Daarom vertellen we je nu welke handige accessoires je allemaal meegeleverd krijgt wanneer je de Makita GA5030RSP2 koopt. Bij de aanschaf van deze haakse slijper krijg je een afbraamschijf, 6 doorslijpschijven van 125 mm, een M8 handgreep, een nokkensleutel, een beschermkap, een opbergkoffer en natuurlijk ook een handleiding meegeleverd. Je kunt dus meteen na de aanschaf van dit model veilig aan de slag gaan. Wanneer je klaar bent met klussen, hoef je je ook geen zorgen te maken over de opberging van je haakse slijper. Je zet hem namelijk samen met de accessoires in de robuuste metalen koffer. Doordat de slijper bovendien compact en licht is, is hij tijdens het klussen gemakkelijk hanteerbaar. Dankzij de labyrintafdichting en stofdichte schakelaar is de slijper bovendien beschermd tegen stof.

Voordelen van de Makita GA5030RSP2:

 • De machine heeft een relatief stille werking, waardoor je prettig kunt klussen.
 • Dankzij de labyrintafdichting en stofdichte schakelaar is deze haakse slijper zeer duurzaam.
 • Het onverwacht inschakelen van deze slijper wordt voorkomen dankzij de herstartbeveiliging.
 • Dit model beschikt over extra gecoate anker- en veldwikkelingen die binnendringend gruis tegengaan.
 • Na gebruik kun je de accessoires en haakse slijper netjes opbergen in de meegeleverde metalen koffer.
 • Hij beschikt over een softstart voor een elektronische zachte aanloop en om wegspringen te voorkomen.
 • Doordat de haakse slijper compleet wordt geleverd met 6 doorslijpschijven kun je meteen aan de slag gaan.

Nadelen van de Makita GA5030RSP2:

 • De haakse slijper beschikt niet over een constant toerental.
 • Als je de beschermkap wil verstellen en de slijpschijf wil wisselen, heb je gereedschap nodig.
Klik hier voor de beste prijs

8. Hitachi G13SR4(YL)

Zoals je hebt gezien, zijn er verschillende soorten haakse slijpers. Aan de hand van jouw voorkeuren kun je daarom kiezen voor de beste haakse slijper voor jouw behoeften. Bij het uitkiezen van het ideale model kun je letten op verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het vermogen, de diameter van de doorslijpschijf, of hij wel of geen constant toerental heeft en de meegeleverde toebehoren. Wat vind je van een haakse slijper die geleverd wordt met een diamantschijf? Is een slijper die beschikt over een constant toerental en met een doorslijpschijf van 125 mm perfect voor jou? Dan raden wij de Hitachi G13SR4(YL) aan. Dit apparaat is de beste haakse slijper voor jou, omdat hij gebruik maakt van doorslijpschijven met een diameter van 125 mm. Hitachi G13SR4(YL)Hierdoor is hij compact en wendbaar. Hij beschikt tevens over een constant toerental, waardoor je gelijkmatig werk kunt afleveren.

Als we verder ingaan op de eigenschappen van de Hitachi G13SR4(YL), dan zien we dat deze compacte haakse slijper perfect is voor licht slijpwerk. Doordat hij bovendien slechts 1,8 kg weeft en hij wordt geleverd met een handige zijhandgreep, is hij zeer gebruiksvriendelijk. Je hoeft je bij dit model bovendien geen zorgen te maken over de aparte aanschaf van een slijpschijf, omdat je bij de aanschaf van de slijper een diamantschijf meegeleverd krijgt. Als je aan de slag gaat met een haakse slijper, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je veiligheid. Daar is er bij dit model aan gedacht. Deze haakse slijper beschikt daarom over een softstart, overlastbeveiliging, een koelmechanisme en herstartbeveiliging. Dit apparaat is dus behalve veilig ook nog eens duurzaam. Doordat zijn kabel daarnaast 2,5 meter lang is, heb je de nodige bewegingsruimte tijdens het klussen.

Voordelen van de Hitachi G13SR4(YL):

 • Onverwacht inschakelen van de haakse slijper wordt voorkomen door de herstartbeveiliging.
 • Voor optimale veiligheid en duurzaamheid beschikt de slijper over overlastbeveiliging en een koelmechanisme.
 • Dankzij het constant toerental, kun je ook onder zware belasting even effectief werken en gelijkmatig werk afleveren.
 • Hij heeft een kabel met een lengte van maar liefst 2,5 meter, waardoor je genoeg bewegingsruimte hebt tijdens het klussen.
 • Er is gezorgd voor een softstart waardoor het apparaat een elektronische zachte aanloop heeft en wegspringen wordt voorkomen.

Nadelen van de Hitachi G13SR4(YL):

 • Als je de beschermkap wil verstellen, heb je gereedschap nodig.
 • Ook voor het verstellen van de slijpschijf is er gereedschap nodig.
 • Bij deze haakse slijper krijg je geen opbergkoffer meegeleverd voor het netjes opbergen van het apparaat en eventuele accessoires.
Klik hier voor de beste prijs

9. DeWalt DWE4057

Zoek je naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk over de top 10 van het jaar, zodat je gemakkelijk de ideale slijper kunt vinden. In onze recensies gaan we in op verschillende eigenschappen, waaronder de grootte van de slijpschijf, eventuele accessoires die worden meegeleverd, de stroomvoorziening en eventuele veiligheidsmaatregelen. Als je dus van tevoren weet waar je naar op zoek bent, kun je gemakkelijk het perfecte model uitkiezen. Is een slijper met een vermogen van 800 watt en een doorslijpschijf van 125 mm en die werkt op netstroom perfect voor jou? Dan is de DeWalt DWE4057 wellicht de beste haakse slijper voor jouw behoeften. DeWalt DWE4057Dit model, dat op netstroom werkt, een doorslijpschijf van 125 mm en een vermogen van 800 watt heeft, is zelfs perfect voor professionals.

De reden waarom de DeWalt DWE4057 door vrijwel iedereen gemakkelijk gebruikt kan worden, is dat hij compact en handzaam is. Hij weegt slechts 1,8 kg en is dus zeer licht van gewicht. Hierdoor kun je er gedurende langere tijd comfortabel mee doorklussen. Hij heeft bovendien een slanke behuizing, waardoor hij prettig in de hand ligt. Natuurlijk kijken we ook naar de duurzaamheid van deze haakse slijper. Hij beschikt over koolborstels die zelf uitschakelen. Hierdoor wordt ankerschade voorkomen waardoor de duurzaamheid van de motor aanzienlijk wordt verhoogd. Daarnaast is er gezorgd voor anti-blokkeer flenzen. Deze voorkomen dat de flens en de gemonteerde schijven vastlopen. Je kunt dus jarenlang genieten van dit duurzaam apparaat. Er is ook rekening gehouden met jouw veiligheid. Daarom krijg je een beschermkap meegeleverd. Het apparaat beschikt zelfs over herstartbeveiliging zodat het onverwacht inschakelen van de slijper wordt voorkomen.

Voordelen van de DeWalt DWE4057:

 • Dankzij de slanke behuizing ligt de slijper prettig in de hand.
 • Zijn softstart voorkomt wegspringen en zorgt voor een elektronische zachte aanloop.
 • Er is gezorgd voor een verstelbare handgreep waardoor je altijd in de meest ideale houding kunt werken.
 • Deze haakse slijper weegt slechts 1,8 kg dus je kunt er ook gedurende langere tijd prettig mee doorklussen.
 • Het onverwacht inschakelen van de haakse slijper wordt voorkomen, want hij beschikt over herstartbeveiliging.
 • De zelfuitschakelende koolborstels voorkomen ankerschade, waardoor de motor een verhoogde duurzaamheid heeft.

Nadelen van de DeWalt DWE4057:

 • De slijpkop van dit apparaat is niet draaibaar.
 • Er is bij deze slijper niet gezorgd voor een constant toerental.
 • Bij aankoop van deze haakse slijper krijg je geen slijpschijven meegeleverd.
 • Voor het verstellen van de beschermkap en het wisselen van de slijpschijf heb je gereedschap nodig.
Klik hier voor de beste prijs

10. Metabo WEV 15-125 Quick

Ben je iemand die alleen genoegen neemt met het beste? Dan kies je natuurlijk niet voor de eerste de beste haakse slijper die je tegenkomt. Je gaat namelijk op zoek naar de beste haakse slijper voor jouw behoeften. Ben je van plan zware klussen te klaren met je haakse slijper? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een model met een hoog vermogen. Het is daarnaast ook handig om te kiezen voor een model op netstroom, zodat je de klus niet hoeft te onderbreken vanwege een leeggelopen accu. In veel gevallen is het ook handig om een model aan te schaffen met een constant toerental, omdat dergelijke modellen je de mogelijkheid geven om gelijkmatig werk af te leveren. Metabo WEV 15-125 QuickWij kennen een model dat voldoet aan de bovengenoemde vereisten, namelijk de Metabo WEV 15-125 Quick. Dit model is daarom wellicht de beste haakse slijper voor jouw behoeften.

Zodra je de Metabo WEV 15-125 Quick in handen hebt, merk je dat dit model een robuuste haakse slijper is, waar je snel en prettig mee kunt werken. Deze haakse slijper met een slijpschijf van 125 mm en een vermogen van 1550 watt is voorzien van allerlei gemakken. Zo beschikt hij over een gereedschapsloze schijfwissel, een verstelbare beschermkap en zelfs een verstelbare extra handgreep. Deze zorgen er samen voor dat het apparaat vrijwel meteen na de aanschaf gebruiksklaar is. Vibratie wordt in het handvat bovendien gedempt, waardoor je ook langere tijd zonder problemen kunt werken. Ga je werken met verschillende materialen, dan is het handig als je het toerental aan de hand van het materiaal kunt aanpassen. Deze mogelijkheid heb je ook als je werkt met deze haakse slijper. Je profiteert tevens van een constant toerental onder belasting. Dankzij diverse maatregelen is deze slijper bovendien zeer duurzaam!

Voordelen van de Metabo WEV 15-125 Quick:

 • De slijper beschikt over elektronische overbelastingsbeveiliging.
 • Je werkt met een zeer krachtige slijper, want hij heeft een vermogen van 1550 watt.
 • Het onverwacht inschakelen van deze slijper wordt voorkomen door de herstartbeveiliging.
 • Zelfs onder zware belasting blijft het toerental constant, zodat je gelijkmatig werk kunt afleveren.
 • Met een snoerlengte van maar liefst 4 meter heb je genoeg bewegingsvrijheid om prettig te klussen.
 • Voor het verstellen van de beschermkap of het wisselen van de schijf, heb je geen extra gereedschap nodig.
 • Er wordt gezorgd voor een elektronische zachte aanloop en wegspringen wordt voorkomen door de softstart.
 • Bij het blokkeren van de slijpschijf zorgt de mechanische veiligheidskoppeling voor het minimaliseren van terugslag.

Nadelen van de Metabo WEV 15-125 Quick:

 • Vergeleken met andere haakse slijpers is deze variant relatief groot.
 • Er wordt geen opbergkoffer meegeleverd wanneer je deze slijper koopt.
 • Bij aankoop van deze haakse slijper krijg je geen slijpschijven meegeleverd.
 • Met een gewicht van 2,5 kilogram is deze haakse slijper niet het lichtste model.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>