De Beste Heetwaterkraan Van 2020? Zie de vergelijking voor de uitslag van de test

Wil je dagelijks gemak hebben in je keuken? Dan is het handig om een heetwaterkraan aan te schaffen.

Beste heetwaterkraan van 2020

 Product naam 
1.
Quooker FlexMeer info »
2.
Quooker FusionMeer info »
3.
GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan
Meer info »
4.
Hotto HeetwaterkraanMeer info »
5.
Quooker TwintapsMeer info »
6.
Floww KokendwaterkraanMeer info »
7.
Franke HeetwaterkraanMeer info »
8.
Easy Comfort KokendwaterMeer info »

Door de 8 best verkochte heetwaterkranen van 2020 te recenseren, helpen wij je om de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften uit te kiezen. In de verschillende reviews vertellen we je over de unieke eigenschappen van elk model. Nadat je de reviews hebt gelezen, kun je de verschillende kranen met elkaar vergelijken. Je concludeert vervolgens welk model het beste bij je past. Hierbij doet het er niet toe of je de keuze maakt aan de hand van de straal, eventuele veiligheidsmaatregelen of misschien de prijs. Jij weet namelijk het beste wat belangrijk is voor jou. Lees dus snel de reviews over de superieure kranen en kies de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften uit!

Aangezien velen weinig tijd hebben, maken we het vinden van de beste heetwaterkraan nog eenvoudiger. We hebben namelijk de onderstaande tabel voor je gecreëerd. In deze tabel zie je welke heetwaterkranen we zullen recenseren. Je kunt dan desgewenst een model uitkiezen aan de hand van het merk. Waar je ook op let, je kunt de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften vinden door dit artikel te lezen.

1. Quooker Flex

Quooker FlexZoek je naar de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan aan welke eisen de ideale kraan voor jou moet voldoen. Misschien is het voor jou belangrijk dat de kraan waar je voor kiest flexibel en uittrekbaar is. Als dat het geval is, dan is de Quooker Flex wellicht de beste heetwaterkraan voor jou. Dit model is een handige kraan die kokend, warm en koud water combineert, waardoor je altijd water van de ideale temperatuur uit de kraan krijgt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je ’s morgens laat wakker wordt en snel naar het werk moet gaan. Om je goed bij te houden is een kopje koffie dan ideaal. In dergelijke gevallen wil je niet eerst wachten op een waterkoker die ervoor zorgt dat het water gekookt wordt. Daarom is een kraan zoals deze ideaal.

Behalve dat je water van verschillende temperaturen kunt krijgen uit de Quooker Flex, is hij ook handig, omdat hij soepel uittrekbaar is. Je kunt dus desgewenst gemakkelijk een emmer water vullen met de kraan. Daarnaast is het ook mogelijk om je spoelbak uit te spoelen of om je fruit en groenten eenvoudig te wassen. Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van kranen van het merk Quooker, dan weet je dat deze kranen je tijd, energie, water en ruimte besparen. Dergelijke kranen zijn tevens veilig in gebruik. Je profiteert ook van deze Quooker voordelen als je gebruik maakt van de Flex kraan. Hij is tevens voorzien van een kokendwater-stop die ervoor zorgt dat de kraan geen kokend water produceert wanneer de uittrekslang is uitgetrokken. Voor het tappen van kokend water moet je eerst de veilige dubbel-druk-draaibedieningsknop gebruiken. Hierdoor brandt je je hand niet per ongeluk.

Voordelen van de Quooker Flex:

 • Deze kraan is handig in gebruik.
 • Dankzij het fraai design mag de kraan gezien worden.
 • Bij deze kraan zijn de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen.
 • Er is gezorgd voor een dubbelwandige uitloop, die ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt.

Nadelen van de Quooker Flex:

 • Deze kraan produceert geen kokend water wanneer de uittrekslang is uitgetrokken.

2. Quooker Fusion

Quooker FusionIn huis hebben we allemaal kranen nodig. Voor hygiënische doeleinden is het namelijk belangrijk dat we onze handen wassen. Echter, je wast je fruit en groente ook voordat je deze gebruikt. Daarnaast heb je water nodig uit de kraan om warme dranken te maken en om te koken. Daarom ga je op zoek naar de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften. Je wil natuurlijk niet dat, omdat je ook warm water uit een kraan krijgt, je meerdere kranen moet gebruiken. Dat hoeft ook niet als je gebruik maakt van de Quooker Fusion. Dit model is wellicht de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften, omdat hij ervoor zorgt dat je slechts één kraan hebt op het aanrecht. Hij maakt namelijk andere kranen overbodig, omdat hij een combinatie is van een mengkraan en een kokendwaterkraan. Bovendien mag de kraan gezien worden vanwege het prachtig ontwerp.

Wanneer je kiest voor een kraan waar je kokend water uit kunt krijgen, dan wil je natuurlijk ook verzekerd zijn van veiligheid. Daarom is de Quooker Fusion kraan ook perfect. Hij bespaart namelijk tijd, water, energie en ruimte en is zelfs zeer veilig in gebruik. De veiligheid is gegarandeerd, omdat je voor het tappen van kokend water eerst de veilige dubbel-druk-draaibedieningsknop moet gebruiken. Daarnaast beschikt deze handige kraan over een dubbelwandige uitloop die ervoor zorgt dat de buitenkant van de kraan niet heet wordt. Hij is zelfs voorzien van een druppelvormige waterstraal, die ervoor zorgt dat de verbranding minimaal is. Voor extra veiligheid is er gezorgd voor een geïsoleerde uitloop en een veiligheidslampje. Deze kraan staat bovendien vast op het aanrecht en is 360 graden draaibaar, wat bijdraagt aan de veiligheid.

Voordelen van de Quooker Fusion:

 • Met deze stijlvolle kraan in huis, geef je je keuken een mooie uitstraling.
 • Er is gezorgd voor een druppelvormige waterstraal, waardoor de verbranding minimaal is.
 • Deze kraan beschikt voor extra veiligheid over een geïsoleerde uitloop en een veiligheidslampje.

Nadelen van de Quooker Fusion:

 • Deze kraan heeft geen uittrekbare uitloop.
 • Bij dit model is er niet gezorgd voor een sproeiknop.

3. GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan

GROHE Red New Duo Kokend Water KraanAls je zoekt naar de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Het ligt aan jou om het model uit te kiezen dat voldoet aan jouw vereisten. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de wetten van de natuurkunde een beetje wil versnellen. Als dat het geval is, dan is het handig als je kiest voor een kraan die met een druk op de knop zorgt voor kokend heet water. Een dergelijk model is de GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan. Dit model vinden wij de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften, omdat hij ervoor zorgt dat een waterkoker niet meer nodig is. Je krijgt namelijk kokend heet water rechtstreeks uit de kraan. Gebruik dit water bijvoorbeeld om koffie te maken of pannen te vullen.

Wanneer je gebruik maakt van een kraan die zorgt voor heet water, dan wil je natuurlijk niet dat er iets misgaat. Denk hierbij aan gevaar voor het branden van je handen of de handen van je kinderen. Ook hier is er aan gedacht toen de GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan werd ontworpen. Daarom wordt de kookwaterfunctie pas geactiveerd wanneer de kinderbeveiliging wordt gedeactiveerd. Deze kinderbeveiliging bedien je via de touch-knoppen. Is de kinderbeveiligingsfunctie niet geactiveerd, dan komt er gewoon warm of koud water uit de kraan. De temperatuur van dit warm of koud water regel je eenvoudig via de slanke, voorwaartse hendel. Voor extra gebruiksgemak beschikt deze kraan over een hoge, U-vormige uitloop. Deze uitloop maakt het eenvoudig om kokend heet water in een pan te doen. Bovendien heeft de uitloop een draaibereik van 150 graden, voor verdere flexibiliteit.

Voordelen van de GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan:

 • Dit model is voorzien van kinderbeveiliging met LED-indicatie.
 • Deze heetwaterkraan levert direct 5,5 liter kokend heet water.
 • Voor extra flexibiliteit heeft de uitloop van de kraan een draaibereik van 150°.
 • Dankzij de mooie, duurzame afwerking, blijft deze kraan er jarenlang strak uitzien.
 • Hij is voorzien van CoolTouch-technologie die ervoor zorgt dat het oppervlak van de uitloop nooit te warm is om aan te raken.
 • Er is gezorgd voor een Hotfill mengventiel dat ook koud water met kokend water mengt, zodat je onmiddellijk warm water krijgt.

Nadelen van de GROHE Red New Duo Kokend Water Kraan:

 • De uitloop van deze kraan is niet uittrekbaar.

4. Hotto Heetwaterkraan

Hotto HeetwaterkraanBen je ook iemand die vindt dat het koken van water net te lang duurt? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften. Er zijn verschillende modellen en merken waar je uit kunt kiezen. Echter, de behoeften van de ene persoon hoeven niet hetzelfde te zijn als de behoeften van de andere persoon. Daarom past het ene model bij jou en het andere model bij iemand anders. Als eindeloos gemak in de keuken voor jou van immens belang is, dan is de Hotto Heetwaterkraan wellicht de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften. Dit model is namelijk een 3-in-1-kraan die je voorziet van zowel warm, koud als kokend water. Snel een kopje koffie maken is dus mogelijk. Daarnaast wordt ook je kookproces versneld, doordat je niet meer hoeft te wachten totdat water aan de kook is gebracht.

Dankzij het eindeloos gemak dat de Hotto Heetwaterkraan met zich meebrengt, bespaar je enorm veel tijd. Je haalt namelijk in een handomdraai kokend water uit de kraan. Als je kijkt naar het design en de prijs van deze kraan, dan zie je dat hij niet alleen aantrekkelijk is geprijsd, maar ook beschikt over een prachtig design. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar je kunt het gerust geloven. Deze kraan combineert namelijk een aantrekkelijk design, topkwaliteit en betaalbaarheid met elkaar. Zelfs aan gemak is er gedacht. Daarom is het een fluitje van een cent om deze kraan zelf te installeren. Nadat de kraan is geïnstalleerd, is hij ook eenvoudig te gebruiken. Door de hendel aan de rechterzijde te gebruiken, tap je namelijk warm en koud water. Voor kokend water, druk je de veiligheidsknop aan de linkerzijde in en draai je de knop tegelijkertijd van je af.

Voordelen van de Hotto Heetwaterkraan:

 • Deze kraan is eenvoudig te installeren.
 • Door deze kraan te gebruiken, bespaar je energie en tijd.
 • Je haalt uit slechts 1 kraan zowel kokend, warm als koud water.
 • Wanneer je de veiligheidsknop loslaat, stopt de heetwaterfunctie.
 • Hij beschikt over een aantrekkelijk design en wordt tegen een betaalbare prijs verkocht.

Nadelen van de Hotto Heetwaterkraan:

 • De kraan spettert een beetje wanneer hij open wordt gemaakt.

5. Quooker Twintaps

Quooker TwintapsKranen hebben we allemaal nodig. Vooral in de keuken is een kraan onmisbaar. Je moet namelijk je handen wassen voordat je aan tafel gaat, je wast je groenten en fruitsoorten en je wast je vaat. Vaak gebruiken we de keukenkraan ook voor het vullen van onze waterkoker om vervolgens thee, koffie, cappuccino of cacao te maken. Echter, denk je maar eens in hoeveel tijd je dagelijks kwijt bent aan het wachten op de waterkoker. Het kan namelijk een tijdje duren voordat je het water aan de kook hebt gebracht. Daarom is het handig om de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften in huis te halen. Natuurlijk hangt het van jouw behoeften af welk model goed bij je past. Vind je het belangrijk dat jouw kraan ook in keukens met ladekasten geplaatst kan worden? Dan kies je voor de Quooker Twintaps.

Wij vinden dat de Quooker Twintaps wellicht de beste heetwaterkraan voor jou is, omdat je hem ook in keukens met ladekasten kunt plaatsen. De kraan is zelfs zo flexibel te gebruiken dat hij eventueel met een ophangbeugel kan worden bevestigd. Een dergelijke ophangbeugel is als accessoire leverbaar. Daarnaast wordt de revolutionaire hoogvacuümisolatie van het Quooker-reservoir aangeduid met VAQ. Dit houdt in dat vacuüm in combinatie met een warmtestralingsscherm wordt gebruikt voor een optimale isolatie. Hierdoor is de kraan niet alleen extreem zuinig, maar ook compact. Als we kijken naar het stand-by verbruik, dan zien we dat dit slechts 5 eurocent per dag bedraagt. Bespaar dus op energie en geld en kies voor deze kraan. Hij is namelijk niet alleen een mengkraan, maar tegelijkertijd ook een kokend-waterkraan met een kindveilige druk-draai bedieningsknop.

Voordelen van de Quooker Twintaps:

 • Bij deze kraan is er gezorgd voor een kindvriendelijk mechanisme.
 • Door deze kraan te gebruiken, bespaar je zowel energie, tijd als geld.
 • Hij is een combinatie van een mengkraan en een kokend-waterkraan.

Nadelen van de Quooker Twintaps:

 • Er is niet gezorgd voor een uittrekbare uitloop.
 • Deze kraan is niet voorzien van touch-bediening.

6. Floww Kokendwaterkraan

Floww KokendwaterkraanBen je op zoek naar de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften? Het kan op een moeilijke klus lijken om het ideale model uit te kiezen als je kijkt naar de vele kranen die worden aangeboden. Echter, wij helpen je op weg door de best verkochte modellen van het jaar te recenseren. Wil je graag een alles-in-een kraan hebben? Dan raden wij de Floww Kokendwaterkraan aan. Dit model is de beste heetwaterkraan voor jou, omdat je er behalve kokend water ook koud, warm en zelfs (ijskoud) gezuiverd water uit krijgt. Het is zelfs mogelijk om te zorgen voor een combinatie van het water. Hierdoor is het zeer eenvoudig om ’s morgens of voor het slapen gaan een kopje thee te zetten. Het kokend water van 100 graden Celsius komt namelijk snel, gemakkelijk en veilig uit de kraan. Je hoeft dus niet meer te wachten totdat de waterketel je roept.

Als we kijken naar de Floww Kokendwaterkraan, dan zien we dat je er desgewenst ook gezuiverd water uit krijgt. Dit water is van hoge kwaliteit en is zelfs kalk- en chloorvrij. Hierdoor heeft het water een heerlijk zachte smaak. Het verschil in de waterkwaliteit proef je bovendien al na een paar slokken. Dit komt doordat normaal kraanwater minder zacht smaakt, omdat het niet is ontdaan van smaakverstorende stoffen zoals kalk en chloor. Bij het gezuiverde water blijven de gezonde mineralen echter wel in het water zitten. Hierdoor kun je gerust je thermosfles vullen met water en gesneden fruit of groente. Natuurlijk profiteren je keukenapparaten ook van het gezuiverde water, omdat zij nu kalkvrij blijven. De temperatuur van het gezuiverd water kun je bovendien zelf instellen tussen de 4 en 7 graden Celsius. Geniet dus van heerlijk water rechtstreeks uit de kraan.

Voordelen van de Floww Kokendwaterkraan:

 • Uit deze kraan haal je kokend, warm, koud en (ijskoud) gezuiverd water.
 • Doordat je er gezuiverd water uit kunt halen, blijven je keukenapparaten kalkvrij.
 • Het gezuiverd water uit deze kraan smaakt zachter dan normaal water uit de kraan.
 • Je krijgt gemakkelijk en snel water met een temperatuur van 100°C uit deze heetwaterkraan.

Nadelen van de Floww Kokendwaterkraan:

 • Vanwege het luxueus ontwerp en de vele mogelijkheden, is deze kraan wat duurder dan de gemiddelde heetwaterkraan.

7. Franke Heetwaterkraan

Franke HeetwaterkraanHet is altijd een lust om in de keuken bezig te zijn als je een kraan in huis hebt waar je meteen kokend water uit kunt krijgen. Dergelijke kranen zorgen er namelijk voor dat je binnen een handomdraai allerlei lekkernijen kunt koken. Daarnaast bespaar je met dergelijke kranen tijd en energie, omdat je bijvoorbeeld voor het maken van je koffie niet meer hoeft te wachten op je waterkoker. Je gebruikt tevens precies de hoeveelheid die je nodig hebt, waardoor er geen water verloren gaat. Natuurlijk heb je intussen gezien dat er veel verschillende modellen worden aangeboden. Daarom kan het moeilijk lijken om de beste heetwaterkraan uit te kiezen. Wij kennen echter een model dat je discreet, subtiel en in vrijwel elke keuken kunt monteren, namelijk de Franke Heetwaterkraan. Deze kraan is wellicht de beste heetwaterkraan voor jou, omdat hij je voorziet van warm, koud en kokend water.

Met de Franke Heetwaterkraan in huis, ben je verzekerd van veiligheid. Er is namelijk gezorgd voor een druk- en draaiknop met een terugslagveer. Wanneer je deze knop loslaat, dat komt er geen kokend water meer uit de kraan. Een andere veiligheidsmaatregel die er bij deze kraan is getroffen, is het feit dat de uitloop bij kokend water gewoon koel blijft. Je brandt je hand dus niet per ongeluk aan de uitloop. Bij deze kraan is er zelfs gezorgd voor een unieke constructie, die ervoor zorgt dat er een compacte waterstraal uit de kraan komt. Hierdoor wordt spatten tegengehouden. Wil je graag warm en koud water mengen? Dat kan! Je hoeft slechts de hendel 90 graden naar voren te zwaaien. Aangezien de hendel niet naar achteren gezwaaid kan worden, heb je ook geen last van een muur als de kraan voor een muur staat.

Voordelen van de Franke Heetwaterkraan:

 • Spatten wordt tegengehouden.
 • Voor extra veiligheid beschikt de kraan over een druk- en draaiknop met terugslagveer.
 • Deze kraan voorziet je van zowel warm, koud als kokend water met een temperatuur van 100°
 • Als je kokend water uit de kraan tapt, dan blijft de uitloop koel om het branden van je handen te voorkomen.
 • Je hebt de mogelijkheid om warm en koud water te mengen door de hendel 90 graden naar voren te zwaaien.
 • Bij aankoop van een dergelijke kraan krijg je er een Franke Pro M filter bij, dat ervoor zorgt dat het water gezuiverd wordt, waardoor er minder kalk in je drinkwater aanwezig is.

Nadelen van de Franke Heetwaterkraan:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze kraan wellicht tegenvallen.

8. Easy Comfort Kokendwater

Easy Comfort KokendwaterWe begrijpen dat het wellicht moeilijk kan zijn om de beste heetwaterkraan voor jouw behoeften te vinden. Er worden namelijk enorm veel verschillende modellen aangeboden. Het is echter gemakkelijk om het ideale model uit te kiezen als je van tevoren weet waar je naar op zoek bent. Hierbij kun je rekening houden met de prijs, het design en de kwaliteit. Het kan tevens handig zijn om na te gaan hoe je de kraan kunt installeren. Als je zoekt naar installatiegemak, een mooi design, topkwaliteit en een aantrekkelijke prijs, dan raden wij de Easy Comfort Kokendwater kraan aan. Dit model is wellicht de beste heetwaterkraan voor jou, omdat hij op alle vlakken gemak met zich meebrengt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je enorm veel tijd bespaart, doordat je niet meer hoeft te wachten op een waterkoker.

Om de Easy Comfort Kokendwater kraan aan te schaffen, hoef je je tevens geen zorgen te maken over je budget. De kraan is namelijk aantrekkelijk geprijsd. Aangezien een keukenkraan regelmatig gebruikt en dus ook gezien wordt, is het belangrijk om naar het design te kijken. Als we kijken naar het design van deze kraan, dan zien we dat hij zeker gezien mag worden. Daarnaast is hij zodanig ontworpen, dat hij je een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Bij deze kraan hoort er een boiler. Je kunt bovendien zelf kiezen voor een 4 liter solo of een 8 liter combi uitvoering. In het geval van de solo, dan wordt de kraan met kokend water gevoed. Kies je voor de combi uitvoering, dan kun je zowel warm als kokend water uit de kraan halen. Kijk dus welke uitvoering het beste bij je past en geniet dagelijks van warm, koud en kokend water.

Voordelen van de Easy Comfort Kokendwater:

 • De kraan voorziet je van zowel warm, koud als kokend water.
 • Je kunt zelf bepalen of je liever een 4 liter solo of 8 liter combi boiler wil hebben.
 • Dankzij de aantrekkelijke prijs, kun je deze kraan ook aanschaffen als je een klein budget hebt.

Nadelen van de Easy Comfort Kokendwater:

 • De uitloop van deze kraan is niet draaibaar en niet uittrekbaar.
 • Voor het inbouwen van deze kraan, is het verstandig om een installateur of loodgieter in te schakelen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>