De Beste Kindercamera Van 2020! Beste Koop & Vergelijking

Kinderen willen vaak dezelfde dingen doen als de volwassenen in hun leven. Als je dus regelmatig foto’s maakt, dan zal je kind waarschijnlijk ook graag foto’s willen maken. Daarom is het leuk om voor je kind een kindercamera te kopen. Er zijn echter enorm veel varianten waar je voor kunt kiezen. Daarom is het handig om van tevoren na te denken over de factoren die voor jou belangrijk zijn.

Beste kindercamera van 2020

 Product naam 
1.VTech Kidizoom Duo 5.0 MegapixelMeer info »
2.VTech Kidizoom Action Cam 180Meer info »
3.Digitale Kindercamera Roze
Meer info »
4.VTech Kidizoom Selfie CamMeer info »
5.VTech Kidizoom Flix BlauwMeer info »

Wat is eigenlijk belangrijk in een kindercamera? Denk er bijvoorbeeld aan dat gebruiksgemak voor kinderen van immens belang is. Zij zullen namelijk geen dikke handleiding willen lezen. De beste kindercamera is wellicht ook een variant die tegen een stootje kan, omdat kinderen vaak wat onhandiger zijn dan volwassenen en ze hun camera weleens kunnen laten vallen. Je kunt tevens de mogelijkheden van de camera bekijken. Zo hebben sommige kindercamera’s een spelletjes modus.

Voordat je een specifieke kindercamera uitkiest, vergelijk je eerst verschillende modellen met elkaar. Je wil immers dat je kind lang van de camera kan genieten, maar het is ook belangrijk dat je kind het leuk vindt om foto’s te maken met zijn/haar eigen camera. Doordat er echter enorm veel kindercamera’s verkocht worden, kan het moeilijk lijken om de beste kindercamera uit te kiezen. Je hoeft echter niet te vrezen, want wij vergemakkelijken je zoektocht. We hebben namelijk een groot aantal kindercamera’s met elkaar vergeleken en hebben aan de hand van deze vergelijking een top 5 samengesteld. De namen van deze top 5 zijn netjes opgesomd in de bovenstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je ook de recensies en opgesomde kenmerken over de verschillende kindercamera’s. Zo kun je de verschillende modellen optimaal met elkaar vergelijken en vervolgens gemakkelijk de beste kindercamera voor jouw kind uitkiezen!

1. VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel – Kindvriendelijk

Veel kinderen zien dat hun ouders gebruik maken van een camera en willen zelf ook foto’s of video’s maken. Echter, aangezien kinderen vaak iets minder voorzichtig zijn dan volwassenen, is het niet altijd verstandig om hen te laten werken met geavanceerde camera’s. Er is gelukkig een andere manier waarop kinderen optimaal kunnen experimenteren met een camera, zonder dat ze de camera’s van hun ouders hoeven te gebruiken. Deze oplossing wordt ook wel een kindercamera genoemd. De naam van dit apparaatje spreekt voor zich. Het gaat hier om een vereenvoudigde versie van een camera zoals volwassenen het kennen. Zoek je naar de beste kindercamera voor jouw kind en moet een dergelijk apparaat beschikken over een groot kleurenscherm? VTech Kidizoom Duo 5.0 MegapixelDan kun je kiezen voor de VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel. Dit model is wellicht de beste kindercamera voor jouw kind, omdat hij veel handige en aantrekkelijke mogelijkheden met zich meebrengt.

Foto’s die gemaakt worden met de VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel zien er prachtig uit, omdat de camera beschikt over 5 megapixels en 4 keer digitale zoom. Er is zelfs gezorgd voor een camera aan zowel de voor- als achterkant, waardoor je kind ook de mooiste selfies kan maken. Daarnaast beschikt de camera over gezichtsherkenning voor een optimale focus bij portretten. De camera heeft zelfs een groot kleurenscherm, zodat je kind optimaal kan oefenen met fotografie. Nadat foto’s zijn gemaakt, bewerken we deze meestal. Hiervoor heeft je kind geen aparte software nodig als hij/zij gebruik maakt van deze camera. Je kunt er namelijk foto’s en video’s mee bewerken met talloze coole effecten. Denk er bijvoorbeeld aan dat het vervormen van stemmen wordt ondersteund, je via de camera naar muziek kunt luisteren en je leuke spellen kunt spelen met de bewegingssensor. Je krijgt er zelfs een koptelefoon en polsbandje bij!

Eigenschappen van de VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel:

 • Hij ondersteunt 1000 foto’s of 5 minuten aan filmopnames.
 • Er zijn 5 ingebouwde games die je kunt spelen met de bewegingssensor.
 • Met de ingebouwde camera aan de achterkant kan je kind prachtige selfies maken.
 • Je kunt de camera uitbreiden door een microSD-kaart tot 32 GB in de camera te zetten.
 • Bij aankoop van deze camera wordt er een polsbandje en een koptelefoon meegeleverd.
 • Op dit model kun je je stem opnemen en vervolgens kiezen uit 5 grappige stemvervormers.
 • Kinderen kunnen lang van deze camera genieten, want hij beschikt over een stevig en duurzaam design.
 • Via de ingebouwde luidspreker of met de meegeleverde koptelefoon kun je overal naar je favoriete muziek luisteren.
 • Voor het bewerken van foto’s en video’s is er geen aparte software nodig, want je kunt op de camera foto’s en video’s bewerken met vele coole effecten.
 • Deze camera is een 10 in 1 variant met een 5 megapixel camera, 4x digitale zoom, een camera aan de achter- en voorkant, gezichtsherkenning en zelfs een groot kleurenscherm.

2. VTech Kidizoom Action Cam 180 – Waterdicht

Wanneer je kinderen opvoedt, is het niet genoeg om hen te zeggen wat ze wel of niet mogen doen. Kinderen leren vaak namelijk door onze voorbeelden te volgen. Dit betekent dat je kind hoogstwaarschijnlijk ook interesse zal hebben in de zaken waar jij als volwassene interesse in hebt. Vele volwassenen maken tegenwoordig foto’s van wat ze meemaken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto’s van jezelf wanneer je vindt dat je er schattig uitziet, of een foto maken voor een historisch gebouw in een ander land en zelfs foto’s maken van je eten. Als je toch al eenmaal bezig bent met het vastleggen van speciale momenten, dan maak je vaak niet alleen foto’s maar ook video’s. Dit alles ziet je kind. VTech Kidizoom Action Cam 180Daarom wil hij/zij ook graag zelf foto’s en video’s maken. Zoek je daarom naar de beste kindercamera met deze opties? Koop dan de VTech Kidizoom Action Cam 180.

Wij vinden dat de VTech Kidizoom Action Cam 180 de beste kindercamera is voor kinderen die graag zelf leuke momenten willen vastleggen. Hierbij maakt het niet uit of het kind de momenten door middel van een foto of juist een video wil vastleggen. Met deze camera heb je immers beide mogelijkheden. De camera is bovendien compact, waardoor hij gemakkelijk past in een kindertas. Hij is bovendien multifunctioneel. Zo kun je hem bijvoorbeeld 180 graden draaien om super leuke selfies te maken. Wanneer je de foto’s en video’s eenmaal hebt gemaakt, dan geeft de camera je ook de mogelijkheid om deze opnames op allerlei coole manieren te bewerken. Je kunt zelfs gebruik maken van diverse effecten! Even zin in iets anders? Dan kun je op de camera 3 stoere spellen spelen of stop motion filmpjes maken. Er worden zelfs accessoires meegeleverd voor action- en onderwatermomenten!

Eigenschappen van de VTech Kidizoom Action Cam 180:

 • Met deze camera kun je zowel foto’s als video’s maken.
 • Dankzij het stevig en duurzaam design, is hij perfect voor kinderen.
 • Hij beschikt over een kleuren lcd-scherm en een ingebouwde oplaadbare batterij.
 • Doordat deze multifunctionele camera compact is, past hij ook in kleine kindertassen.
 • Nadat je beelden hebt vastgelegd, kun je deze bewerken of er leuke effecten aan toevoegen.
 • Bij deze camera heb je de mogelijkheid om 3 stoere spellen te spelen en om stop motion filmpjes te maken.
 • Hoewel zijn intern geheugen met 128 MB vrij klein is, kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart tot 32 GB.
 • Er worden 8 accessoires meegeleverd om allerlei spannende avonturen vast te leggen, waaronder een waterdichte behuizing, een fietsbevestigingsstuk en een polsbandje.
 • Je kunt de waterdichte behuizing gebruiken om foto’s onder water te maken of je kunt de camera bevestigen op je fiets of skateboard om allerlei spannende avonturen vast te leggen.

3. Digitale Kindercamera Roze

Als je op zoek gaat naar de beste kindercamera voor jouw kind, dan kom je verschillende varianten tegen. Je kunt de verschillende modellen van elkaar onderscheiden aan de hand van onder andere de functies, het interne geheugen en het design. Het kan echter ook handig zijn om te kiezen voor een model dat past bij kinderen van een bepaalde leeftijdsklasse. Voor ietwat oudere kinderen kies je bijvoorbeeld voor een camera met leuke foto- en video-effecten. Echter, als je juist op zoek gaat naar een camera voor de jongste fotografen, dan is een variant met minder ingewikkelde functies juist een beter alternatief. Ben jij op zoek naar de perfecte camera voor de jongste fotografen onder ons? Digitale Kindercamera RozeDan kun je kiezen voor de Digitale Kindercamera Roze. Deze camera is de beste kindercamera voor de jongste fotografen onder ons, omdat hij zeer eenvoudig is in gebruik.

De Digitale Kindercamera Roze is bovendien aanbevolen voor jonge kinderen, omdat hij niet beschikt over allerlei functies waar kinderen geen gebruik van zullen maken. Zo is de camera erg licht van gewicht en heeft hij een relatief compact formaat. Je kind kan hem dus gemakkelijk meenemen in zijn/haar tas. Wanneer het kind een foto heeft gemaakt, dan kan hij/zij meteen nagaan of de foto goed is gekomen. Je kunt namelijk op het lcd-scherm een weergave zien van de gemaakte foto’s. Mocht het zijn dat de foto niet helemaal naar wens is, dan maak je gewoon een andere foto. Wil je de gemaakte foto’s overplaatsen naar een computer? Die mogelijkheid heb je als je deze camera gebruikt. Je hoeft namelijk slechts de camera door middel van de bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten op een computer. De foto’s kun je daarnaast overbrengen via de bijgeleverde USB-adapter-stick.

Eigenschappen van de Digitale Kindercamera Roze:

 • Foto’s worden opgeslagen via een micro-SD kaart.
 • Doordat de camera een compact formaat en licht gewicht heeft, is hij ideaal voor kinderen.
 • Om te voorkomen dat de camera glijdt uit kinderhandjes, wordt er een koord meegeleverd voor polsbevestiging.
 • Deze kindercamera beschikt niet over allerlei functies die kinderen niet zullen gebruiken, dus hij is eenvoudig in gebruik.
 • Opgeslagen foto’s kunnen worden overgeplaatst naar een computer via de bijgeleverde USB-kabel of de bijgeleverde USB-adapter-stick.
 • Gemaakte foto’s kunnen bekeken worden op het lcd-scherm om na te gaan of de foto er precies uitziet zoals de fotograaf in gedachten had.
 • Als je kind de camera verder wil opvrolijken, dan kan hij/zij gebruik maken van de 42 meegeleverde stickers, die geplakt kunnen worden op de camera.

4. VTech Kidizoom Selfie Cam

In je zoektocht naar de beste kindercamera kom je verschillende modellen tegen. Zo zijn er varianten die je laten denken aan de gewone camera’s die volwassenen ook gebruiken. Daarnaast worden er ook speciale kindercamera’s ontworpen met allerlei leuke functies, zodat kinderen dergelijke modellen graag gebruiken. Heeft jouw kind interesse in fotografie, maar wil hij/zij het liefst selfies maken? Dan kun je kiezen voor een kindercamera die is ontworpen met het oog op selfies. We kennen een dergelijk model, namelijk de VTech Kidizoom Selfie Cam. De naam van dit model spreekt voor zich “selfie cam”. Dit houdt in dat de camera speciaal is ontworpen om gemakkelijk de mooiste selfies te maken. Echter, de mogelijkheden van de camera eindigen niet bij het maken van selfies. VTech Kidizoom Selfie CamJe kunt er namelijk ook video’s mee maken met grappige bewerkingen en effecten. De camera is bovendien compact en licht, dus je neemt hem overal mee naartoe!

Nu denk je misschien “Verschillende camera’s bieden je de mogelijkheid om selfies te maken. Wat maakt dit model dan zo speciaal?” Het unieke van deze camera is dat hij wordt geleverd met een selfiestick. Op die manier hoef je slechts de juiste hoek te kiezen, de camera gereed te houden en te klikken om je nieuwe look vast te leggen of om samen met vrienden toffe actiefilmpjes te maken. Doordat de camera is gemaakt voor selfies, kun je zelfs kiezen voor allerlei effecten. Denk hierbij aan de effecten van Snapchat. Je richt de camera dus op jezelf en kunt kiezen voor verschillende kapsels en make-upeffecten. Zo zorg je voor een volledig nieuwe look, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De VTech Kidizoom Selfie Cam is ook de beste kindercamera voor jouw kind, omdat hij/zij e rook games op kan spelen.

Eigenschappen van de VTech Kidizoom Selfie Cam:

 • Zijn cameralens kan tot 180 graden draaien.
 • Deze camera is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.
 • Dankzij het stevig en duurzaam ontwerp kan deze kindercamera tegen een stootje.
 • Als je even iets anders wil doen, dan kun je 1 van de 3 bijgeleverde spelletjes spelen.
 • Voor een volledig nieuwe look kun je voor verschillende kapsels en make-upeffecten kiezen.
 • Er is gezorgd voor een compact en lichtgewicht formaat, dus hij past gemakkelijk in kleine kindertasjes.
 • Hij wordt geleverd met een ingebouwde, oplaadbare batterij, een selfiestick, een draagkoord en een micro-USB-kabel.
 • Desgewenst kun je je foto’s en filmpjes uploaden om ze gemakkelijk met familie en vrienden te delen door de camera simpelweg aan te sluiten aan een laptop of computer.
 • Het interne geheugen van 128 MB met ruimte voor ongeveer 600 foto’s of 6 minuten filmopname kun je desgewenst uitbreiden door een microSD-kaart tot 32 GB in het toestel te zetten.

5. VTech Kidizoom Flix Blauw

Zoek je naar de beste kindercamera voor jouw kind? Dan zijn er verschillende manieren waarop je te werk kunt gaan. Zo kun je van diverse modellen de specificaties met elkaar vergelijken om vervolgens te concluderen welk model het beste bij je kind past. Je kunt echter ook aan de hand van de leeftijd van je kind kiezen voor een gepaste kindercamera. Er is bovendien een nog gemakkelijkere manier om het ideale model te vinden. Je kunt namelijk nagaan welk model is verkozen als speelgoed van het jaar. Door voor een dergelijk model te kiezen, weet je dat je kiest voor een camera die anderen ook super vinden. Als men er namelijk niet tevreden over was, zou hij deze benoeming niet hebben gekregen. VTech Kidizoom Flix BlauwDe kindercamera die de award Speelgoed van het Jaar 2017 heeft gewonnen is de VTech Kidizoom Flix Blauw. Dit model is wellicht de beste kindercamera voor jouw kind.

Voordat je de VTech Kidizoom Flix Blauw aanschaft, is het handig om er wat meer over te weten te komen. Het is namelijk wel super dat hij een award heeft gewonnen, maar je wil ook weten welke mogelijkheden hij met zich meebrengt. Als je je kind laat werken met deze camera, dan kan hij/zij prachtige foto’s en video’s maken. De pret eindigt echter niet daar. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om je foto’s of video’s te bewerken met lollige effecten. Even geen zin in foto’s en video’s? Geen probleem! De camera ondersteunt namelijk ook superleuke augmented reality spelletjes. Zo hoeft je kind zich geen moment te vervelen. Een andere leuke eigenschap van deze camera is dat hij je gezicht herkent en hij grappige geluiden maakt wanneer je tegen hem praat. Bovendien kun je hem overal bevestigen dankzij de flexibele, meegeleverde driepoot. Hij maakt zelfs foto’s wanneer hij beweging detecteert.

Eigenschappen van de VTech Kidizoom Flix Blauw:

 • Hij ondersteunt stemopname met grappige vervormingseffecten.
 • Bij dit apparaat is er gezorgd voor een ingebouwde, oplaadbare accu.
 • Zijn camera is draaibaar waardoor je de mooiste foto’s, video’s en selfies kunt maken.
 • Dit model is eenvoudig en overal te bevestigen, omdat hij beschikt over een flexibele driepoot.
 • Deze camera is interactief, want hij herkent je gezicht en maakt grappige geluiden wanneer je tegen hem praat.
 • Als je geen zin hebt om momenten vast te leggen, dan kun je 1 van de 3 augmented reality spelletjes van de camera spelen.
 • Met deze camera kun je allerlei leuke foto’s en video’s maken, die je vervolgens kunt bewerken met grappige effecten en filters.
 • Je kunt hem als kamerbewaker gebruiken, waardoor hij foto’s maakt wanneer hij beweging detecteert van mogelijke indringers.
 • Er wordt een micro-USB-kabel meegeleverd om verbinding te maken met de computer zodat je foto’s en video’s kunt overzetten.
 • Begint het intern geheugen van 128 MB vol te raken, dan kun je het geheugen uitbreiden met een micro-SD-geheugenkaart tot 32 GB.
 • Het is mogelijk om de camera te personaliseren door hem “te eten te geven” en spellen te spelen om zo nieuwe accessoires vrij te spelen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>