Bepaal Samen Met Ons Welk Model De Beste Knoflookpers Van 2020 Is!

De meesten van ons gebruiken knoflook en uien om allerlei gerechten te bereiden. Je kunt deze ingrediënten met een mes fijnsnijden, maar in het geval van een knoflook is het soms eenvoudiger om de knoflooktenen efficiënt door een raster te persen. Hoe pers je de knoflooktenen echter door een raster? Je kunt hiervoor een knoflookpers of knoflookrasp gebruiken. Wanneer je deze handige keukenhulp gebruikt, hoef je de schil van de knoflooktenen niet eens te verwijderen. Deze schil blijft namelijk achter in het raster. Nu daar je weet hoe gemakkelijk je kunt werken met een knoflookpers, ga je waarschijnlijk snel op zoek naar de beste knoflookpers voor jouw behoeften. Er zijn echter verschillende varianten en merken waar je voor kunt kiezen. Hierdoor lijkt het uitkiezen van het ideale model wat lastiger. Vrees echter niet, want door dit artikel te lezen, vind je vandaag nog gemakkelijk en snel jouw beste knoflookpers!

Beste knoflookpers van 2020

Door gebruik te maken van een knoflookpers, heb je in een handomdraai verse knoflook, die klaar is voor consumptie. Het is wel belangrijk er rekening mee te houden dat je kunt kiezen voor varianten van verschillende materialen. Zo zijn er roestvrij stalen modellen, die de geur van knoflook niet vasthouden. Je kunt tevens kiezen voor een pers met een anti-sliphandgreep. Ga bovendien na dat je sommige knoflookpersen kunt ophangen aan een keukenrek en dat andere varianten gereinigd kunnen worden in een vaatwasmachine. Welk model is dus jouw beste knoflookpers? Wij helpen je middels dit artikel om het ideale model te vinden. We vertellen je immers over de top 5 van het jaar, waarvan je de namen in de onderstaande tabel ziet staat. Vervolgens recenseren we deze 5 modellen zodat je ze met elkaar kunt vergelijken en de beste knoflookpers voor jouw behoeften kunt uitkiezen.

 Product naam 
1.OXO Good Grips KnoflookpersMeer info »
2.Brabantia Profile KnoflookpersMeer info »
3.Joseph Joseph Rocker KnoflookpersMeer info »
4.Valentino's Kitchen - KnoflookpersMeer info »
5.Weis Knoflookpers - RVSMeer info »

1. OXO Good Grips Knoflookpers

We weten allemaal dat niets zo lekker is als verse knoflook bij het koken. Dit is ook het geval wanneer je alleen snacks klaarmaakt. Denk bijvoorbeeld aan een broodje met heerlijke knoflookboter. Je mengt fijngesneden of versgeperste knoflook hierbij met boter, peterselie en een beetje zout en smeert dit mengsel op het brood. Vervolgens zet je het brood in de oven om heerlijk te smullen. Het belangrijke ingrediënt van dit gerecht is ook knoflook. Daarom zoek je naar de beste knoflookpers voor jouw behoeften. Eerst ga je uiteraard na welk model het beste aansluit bij jouw kookbehoeften. Wat dacht je van een variant met een stevige zinkconstructie? Als een dergelijk model perfect klinkt, dan raden wij de OXO Good Grips Knoflookpers aan. OXO Good Grips KnoflookpersDit model is wellicht de beste knoflookpers voor jou, omdat hij een stevige gegoten zinkconstructie heeft en een ruim knoflookreservoir.

Hoe gebruik je de OXO Good Grips Knoflookpers precies? Het gebruik is eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je teentjes knoflook zetten in het knoflookreservoir. Vervolgens plet je met de pers met 1 simpele kneep al je knoflook. Je hebt nu versgeperste knoflook om mee te koken of om allerlei lekkernijen mee te bereiden. Er is bovendien een andere eigenschap die deze pers nog handiger maakt. Hij beschikt namelijk over een ingebouwd schoonmaaksysteem. Met slechts 1 klik kun je de hendels openzwaaien en gemakkelijk de knoflookresten verwijderen. Je hoeft dus niet urenlang de restjes weg te schuren, waardoor je snel klaar bent met de reiniging van de pers. Je kunt deze variant zelfs in de vaatwasmachine reinigen. Doordat de handvaten van deze knoflookpers ergonomisch zijn gevormd en van zacht materiaal zijn gemaakt, ontstaat er comfort tijdens het werken en wordt de druk bij het knijpen geabsorbeerd.

Eigenschappen van de OXO Good Grips Knoflookpers:

 • Dit model is vaatwasmachinebestendig.
 • Tijdens het persen van knoflook wordt de druk bij het knijpen geabsorbeerd.
 • Dankzij het schoonmaaksysteem kun je de knoflookpers gemakkelijk reinigen.
 • Met deze knoflookpers kun je in een handomdraai en met 1 simpele kneep al je knoflook persen.
 • Er is gezorgd voor ergonomisch gevormde handvaten van zacht materiaal, waardoor er comfort ontstaat tijdens het werken.

2. Brabantia Profile Knoflookpers

Het fijnsnijden van knoflookteentjes kan een lastig klusje zijn. Dat weten we allemaal. Daarom is het handig om een knoflookpers te gebruiken. Er zijn echter verschillende soorten knoflookpersen waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de pers. Sommige knoflookpersen zijn immers zeer compact, terwijl andere varianten wat groter zijn. Daarnaast ga je na hoe de verschillende persen precies werken, omdat ook de werking van de verschillende modellen kan verschillen. Tot slot kun je kijken naar het design en de reiniging. Klinkt een knoflookpers met een stijlvol ontwerp als de beste knoflookpers voor jou? Wij kennen een variant met een prachtig ontwerp, namelijk de Brabantia Profile Knoflookpers. Dit model is wellicht de beste knoflookpers voor jou, omdat hij er aantrekkelijk uitziet. Brabantia Profile KnoflookpersHij is bovendien zeer functioneel, dus je kunt in een handomdraai je knoflookteentjes persen om er vervolgens allerlei lekkere gerechten mee te bereiden.

Nadat je de knoflookteentjes hebt geperst, is het tijd geworden om de knoflookpers te reinigen. Hoewel we reinigingswerk meestal niet prettig vinden, moet het toch gedaan worden. Maak je echter geen zorgen, want het reinigen van de Brabantia Profile Knoflookpers is een fluitje van een cent. Dit komt doordat het roestvrij stalen zeefje uitneembaar is. Hierdoor kun je hem gemakkelijk reinigen. Wil je het zeefje niet op de hand reinigen? Dat is ook geen probleem, omdat het zeefje vaatwasmachinebestendig is. Je kunt dus gerust het zeefje samen met je andere afwas in de vaatwasmachine zetten terwijl je iets leuks voor jezelf gaat doen. Nadat je de pers hebt gereinigd, zet je hem weer weg. Dit gaat gemakkelijk, omdat de pers een compact formaat heeft. Zijn afmetingen bedragen immers slechts 19 x 5,4 x 2,9 cm. Het gaat hier respectievelijk om de lengte, breedte en diameter.

Eigenschappen van de Brabantia Profile Knoflookpers:

 • Zijn drukplaatje is van kunststof gemaakt.
 • Je kunt deze knoflookpers gemakkelijk reinigen.
 • Het zeefje van deze knoflookpers is uitneembaar en roestvrij.
 • Doordat hij vaatwasmachinebestendig is, hoef je hem niet op de hand te wassen.
 • Knoflook hoef je niet meer met een mesje te zeven als je deze knoflookpers in huis hebt.

3. Joseph Joseph Rocker Knoflookpers

De knoflookpersen die we tot nu toe hebben gerecenseerd zijn allemaal varianten geweest, waarvan je met de keukenhulp zelf het gehele teentje knoflook kon persen. Er zijn echter ook andere soorten knoflookpersen waar je voor kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan semi automatische modellen, waarbij je met jouw kracht bepaalt hoe grof of fijn het teentje knoflook wordt geperst. Klinkt een dergelijk semi automatisch model als de beste knoflookpers voor jou? Dan kun je kiezen voor de Joseph Joseph Rocker Knoflookpers. De naam van deze pers spreekt eigenlijk al voor zich, omdat er “rocker” in de naam voorkomt. Dit verwijst naar de werking van de pers. Het enige wat je hoeft te Joseph Joseph Rocker Knoflookpersdoen om met deze pers teentjes knoflook te persen is de knoflook op je werkblad zetten en vervolgens de praktische knoflookpers van boven op het teentje heen en weer te wiegen.

De wiegende beweging oftewel de “rocker” beweging, zoals de naam doet vermoeden, zorgt ervoor dat jouw teentje knoflook gemakkelijk wordt geperst. Als je langer doorgaat, worden de stukjes wat fijner in vergelijking met wanneer je slechts eventjes heen en weer wiegt met de pers. Je hoeft voor het wiegen met de pers de schil van de knoflook niet eens te verwijderen. Wanneer je namelijk bezig bent te wiegen met de pers, dan blijft de schil van de knoflook netjes achter. Ook bij deze handige knoflookpers is het belangrijk dat je hem na gebruik reinigt. Het reinigen van de Joseph Joseph Rocker Knoflookpers kan op 2 manieren. Je kunt hem na gebruik gemakkelijk afspoelen onder de kraan. Echter, je hebt ook de mogelijkheid om de gehele knoflookpers te zetten in je vaatwasmachine, omdat hij vaatwasmachinebestendig is. Pers je knoflook gemakkelijk zonder dat je al teveel kracht hoeft uit te oefenen!

Eigenschappen van de Joseph Joseph Rocker Knoflookpers:

 • De knoflookpers is gemaakt van een combinatie van kunststof en roestvrij staal.
 • Je wiegt heen en weer met deze knoflookpers om je teentjes knoflook te persen.
 • Zonder al teveel kracht uit te oefenen kun je de knoflook met deze knoflookpers persen.
 • Wanneer je je knoflook perst met deze pers, hoef je de schil niet te verwijderen, want deze blijft achter.
 • Na gebruik kun je de knoflookpers gemakkelijk onder de kraan schoonspoelen of je kunt hem in de vaatwasmachine reinigen.

4. Valentino’s Kitchen – Knoflookpers

Ben je op zoek naar de beste knoflookpers voor jouw behoeften? Dan ga je eerst na welk type knoflookpers het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je de keuze uit de mechanische persen waarbij je met slechts 1 hand ervoor kunt zorgen dat je knoflookteentjes geperst worden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de persen die je op en neer beweegt om het gewenste resultaat te verkrijgen. Vind je het tweede type ideaal? Dan kun je kiezen voor de Valentino’s Kitchen – Knoflookpers. Wij raden dit model aan, omdat hij eenvoudig, maar toch zeer effectief is. Deze pers is bovendien een zeer handige keukenhulp. Hij is tevens gemakkelijk te gebruiken. Valentino's Kitchen - KnoflookpersHierdoor is de knoflookpers het ideale keukengerei om knoflook voor te bereiden om ermee te koken. Ervaar het gemak en probeer hem uit!

Nadat je hebt gelezen over het gemak van werken met de Valentino’s Kitchen – Knoflookpers, wil je waarschijnlijk weten hoe dit keukenhulpje precies werkt. Het is allemaal heel eenvoudig. Je legt eerst een teentje knoflook op je snijplank. Vervolgens oefen je druk uit met de pers. In het midden van de knoflookpers zijn er scherpe mesjes, die het werk doen. Deze mesjes zorgen ervoor dat de teentjes knoflook, die je op je snijplank hebt gezet, op de juiste manier gesneden worden. Net zoals bij andere soortgelijke knoflookpersen, hoef je ook bij dit model je knoflookteentjes niet te ontdoen van de schil. Deze schil blijft namelijk op de snijplank achter. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de pers extra! Na gebruik kun je de knoflookpers eenvoudig afspoelen of in de vaatwasmachine zetten, want de pers is vaatwasmachinebestendig. Klinkt dit model vanwege het gebruiksgemak en reinigingsgemak als jouw beste knoflookpers?

Eigenschappen van de Valentino’s Kitchen – Knoflookpers:

 • De knoflookpers heeft een eenvoudig, maar toch stijlvol design.
 • Met deze knoflookpers kun je knoflook snel en gemakkelijk voorbereiden.
 • Om de knoflookteentjes te persen hoef je ze slechts op een snijplank te zetten en druk uit te oefenen met de knoflookpers.
 • Je hoeft de schil niet te verwijderen voordat je de teentjes knoflook perst, want deze schil blijft netjes op de snijplank achter.
 • Na gebruik kun je de knoflookpers eenvoudig afspoelen of in de vaatwasmachine zetten, want hij is vaatwasmachinebestendig.

5. Weis Knoflookpers – RVS

Bij het uitkiezen van een nieuwe knoflookpers let je op verschillende factoren. Zo kun je nagaan hoe de werking van de keukenhulp precies is. Sommige personen vinden het daarentegen prettig om te kiezen voor een pers die er mooi uitziet, omdat die hun keuken opfleurt. Je kunt zelfs letten op duurzaamheid. Als je namelijk kiest voor een duurzame knoflookpers, dan weet je dat je er lang van kunt genieten. Is jouw beste knoflookpers een variant waar je lang van kunt genieten? Dan kennen wij de perfecte pers voor jou, namelijk de Weis Knoflookpers – RVS. Dit model is een aanrader, omdat hij van roestvrijstaal is gemaakt. Hierdoor kun je hem dagelijks gebruiken zonder je zorgen te maken dat er iets mee zal gebeuren. Weis Knoflookpers - RVSDe pers gaat immers lang mee. Dit model is bovendien ook de beste knoflookpers voor jou, omdat hij een stijlvolle uitstraling heeft.

Hoewel het handig is om te letten op de duurzaamheid en het design, is het ook belangrijk om na te gaan of jouw nieuwe knoflookpers een goede werking heeft. Ook dat is het geval wanneer je kiest voor de Weis Knoflookpers – RVS. Deze pers heeft namelijk een effectieve en eenvoudige werking, waardoor je in een handomdraai beschikt over lekker vers geperste knoflook. Het keukenhulpje werkt als volgt: je doet hem open en zet er een of meer teentjes knoflook in. Vervolgens doe je hem weer dicht en druk je. Hierdoor komen er knoflookdeeltjes uit de gaatjes. Het kan voorkomen dat er knoflookdeeltjes blijven zitten in de gaatjes. Dit is echter geen probleem. Je klapt dan de pers volledig de andere kant op en de pennetjes duwen vervolgens het laatste knoflook uit de gaatjes. Gemakkelijk toch? Na gebruik kun je de knoflookpers reinigen in de vaatwasmachine.

Eigenschappen van de Weis Knoflookpers – RVS:

 • Deze knoflookpers heeft een eenvoudige werking.
 • Je hebt in een handomdraai vers geperste knoflook met deze knoflookpers.
 • Doordat de pers is gemaakt van hoogwaardig roestvrijstaal, is hij zeer duurzaam.
 • Dit keukenhulpje is vaatwasmachinebestendig dus je kunt hem na gebruik gemakkelijk reinigen in je vaatwasmachine.
 • Als er knoflookdeeltjes blijven zitten in de gaatjes, dan kun je de pers volledig de andere kant op klappen zodat de pennetjes het laatste knoflook uit de gaatjes kunnen duwen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>