Wat is de Beste Koelbox van 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Heb je een leuke trip gepland met je gezin of met vrienden en vriendinnen? Dan is het een goed idee om een koelbox te hebben. Een koelbox is behalve voor tripjes ook handig om met je mee te nemen naar de camping of om gewoon in de auto te houden voor snacks en drankjes onderweg. Wil je weten wat de beste koelbox in 2020 is? Wij helpen je door middel van dit artikel om het beste model te vinden.

Beste koelbox in 2020

Er worden veel verschillende koelboxen aangeboden, maar het is belangrijk om aan de hand van jouw behoeften een model uit te kiezen. Bekijk de onderstaande tabel om aan de hand van het inhoud en gewicht de beste koelbox uit te kiezen!

Tabel: 

 Product naaminhoudGewicht 
1.Mobicool T26
25 liter2,55 kgMeer info »
2.Mobicool V30 AC/DC
30 liter4,3 kgMeer info »
3.Campingaz Icetime 13 L Cooler Blue
13 liter1,9 kgMeer info »
4.Mobicool B40
38 liter21 kgMeer info »
5.Tristar KB-7540
40 liter6,8 kgMeer info »
6.Mobicool T08 DC
8 liter3,1 kgMeer info »
7.Mobicool FR40
38 liter12 kgMeer info »
8.Mobicool V26 AC/DC
25 liter4 kgMeer info »
9.Mobicool U22 DC
22 liter2,4 kgMeer info »
10.Coleman 16 Qt Excursion Cooler Tricolor
15 liter1,8 kgMeer info »

1. Mobicool T26

Mobicool T26Mobicool T26Ga je regelmatig naar het strand en is de beste koelbox voor jou daarom een lichtgewicht model? Dan is de Mobicool T26 wellicht de beste koelbox voor jou. Dit model heeft een stevig handvat en is licht van gewicht. Hierdoor is hij perfect om mee op stap te gaan. Je parkeert je auto en neemt gemakkelijk je koelbox met je mee. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de inhoud van de box valt, want het handvat zorgt ervoor dat je hem goed kunt vasthouden. Doordat de koelbox zonder inhoud slechts 2,55 kg weegt, kun je hem goed vullen met bijvoorbeeld frisdranken en lekkernijen zonder dat hij te zwaar wordt. De koelbox beschikt over koelelementen die ervoor zorgen dat de inhoud langdurig koel blijft.

De T26 is een passieve koelbox met een inhoud van 25 liter. Als je dit model hebt, heb je dus genoeg ruimte voor al je etenswaren en drankjes. Behalve naar het strand kun je de box ook meenemen wanneer je bijvoorbeeld gaat picknicken. Het doet er niet toe wat je in de box zet, want hij houdt de hele inhoud goed koel. Dit gebeurt op basis van isolatie. Zet er dus koelelementen in om de inhoud koel te houden. Nadat je de koelelementen erin hebt gezet, vul je hem met broodjes, blikjes frisdrank, doosjes sap, of andere etenswaren en dranken en til je hem op aan het stevige hengsel. Deze koelbox is perfect om met je mee te nemen op een dagje uit. Hij is ook ideaal om spullen mee te nemen voor het hele gezin of een groepje vrienden.

Voordelen:

 • De koelbox is licht.
 • Deze koelbox is stevig.
 • Hij heeft een handig handvat.
 • Het deksel zit vast aan de box.
 • De box heeft een inhoud van 25 liter.

Nadelen:

 • Het deksel is deukgevoelig.
 • De koelbox wordt niet met koelelementen geleverd.
Klik hier voor de beste prijs

2. Mobicool V30 AC/DC

Mobicool V30 AC/DCBen je op zoek naar de beste koelbox, omdat je regelmatig een dagje uit organiseert? Dan heb je sowieso een iets grotere koelbox nodig. Wij vinden de Mobicool V30 AC/DC dan de perfecte koelbox voor jouw behoeften. Dit model heeft een inhoud van 30 liter. Je kunt er dus gemakkelijk grotere flessen frisdrank in vervoeren. Als je op pad gaat neem je echter niet alleen drankjes mee, daarom kun je ook verschillende lekkernijen in de koelbox zetten. Denk bijvoorbeeld aan appels, koekjes of broodjes met je lievelingsbeleg. Alles past gemakkelijk in deze relatief grote koelbox. Je kunt ook aan je vrienden zeggen dat jij de koelbox meeneemt en zij hem moeten vullen. Hoe je hem vult doet er niet toe, want je kunt er gemakkelijk van alles in vervoeren.

De naam AC/DC laat je misschien denken aan de rockband. De AC/DC in de naam V30 AC/DC van deze koelbox verwijst echter niet naar muziek. Voor de muziek moet je namelijk zelf zorgen. De letters verwijzen naar het feit dat de koelbox een 12 volt aansluiting heeft voor de auto, maar dat hij ook een 230 volt aansluiting heeft voor thuis. Behalve wanneer je op pad gaat, kun je de koelbox dus ook gewoon thuis gebruiken wanneer je een feest hebt of meerdere gasten op bezoek krijgt. Sluit de koelbox aan. Hij zorgt er dan voor dat de inhoud met drankjes, etenswaren of wat dan ook tot 18 graden onder de omgevingstemperatuur wordt gekoeld. Je hebt dan altijd een lekker, verfrissend drankje bij de hand.

Voordelen:

 • De box heeft een ruime inhoud.
 • Je kunt er ook flessen van 2 liter in koelen.
 • De inhoud van de koelbox wordt goed gekoeld.
 • De koelbox is dankzij de 12 volt aansluiting ook in de auto te gebruiken.

Nadelen:

 • Hij heeft geen stille werking.
 • De koelprestaties hangen af van de omgevingstemperatuur.
Klik hier voor de beste prijs

3. Campingaz Icetime 13 L Cooler Blue

Campingaz Icetime 13 L Cooler BlueBen je op zoek naar een handige koelbox waarin je eten en drankjes voor een kleine groep mensen kunt meenemen? Als je regelmatig met een klein groepje op stap gaat, dan is een klein model de beste koelbox voor jou. De Campingaz Icetime 13 L Cooler Blue zal je om deze reden wellicht de beste koelbox vinden. Deze koelbox heeft een inhoud van 13 liter. Wanneer je dus met je partner of je beste vriend of vriendin op stap gaat, dan neem je deze box zeker mee. Je kunt er heerlijke snacks, gezonde vruchten, broodjes, blikjes bier, doosjes sap of flesjes frisdrank in bewaren. Hierdoor hebben jij en je reisgezelschap op elk moment een verfrissend drankje en lekkere snack bij de hand. Als je de auto ver hebt geparkeerd, is het ook geen probleem om de box op te tillen. Hij weegt zonder inhoud namelijk slechts 1,9 kg.

Je eten en drankjes blijven in de Icetime 13 L Cooler Blue koelbox ijskoud. Dit komt doordat de box beschikt over een geïsoleerde behuizing en compacte afmetingen. De inhoud blijft in deze box ongeveer 17 uur lang koel. Om er zeker van te zijn dat de inhoud van de koelbox niet verwarmt, zet dan koelelementen in de box. Heb je een biertje uit de koelbox gehaald en wil je nu gezellig achterover liggen en het bier beetje bij beetje drinken? Zet hem dan in de bekerhouder. Aan de bovenkant van de koelbox is er namelijk een deksel met 2 bekerhouders. Je hoeft je drank dus niet in je hand te houden en je morst ook niet door een ongelijke grond. Je kunt dus optimaal genieten van je dagje uit of picknick!

Voordelen:

 • De isolatie zorgt ervoor dat de koelbox goed koelt.
 • Dankzij het formaat en gewicht is de box handig om mee te nemen.
 • Hij is ruim genoeg om ook flessen van 1,5 liter te koelen.

Nadelen:

 • Er zijn koelelementen nodig om de koelbox te koelen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Mobicool B40

Mobicool B40Ga je gezellig met je gezin naar de camping en ben je daarom op zoek naar de beste koelbox? Om eten en drank voor je gezin of een groep vrienden en vriendinnen mee te nemen is de Mobicool B40 de beste koelbox. Deze koelbox heeft een grote inhoud. Je kunt er dus veel verschillende drankjes en etenswaren in kwijt. De box heeft een inhoud van 38 liter. Op de camping houdt deze box dus alle vlees voor de barbecue koud. Behalve het vlees kun je er ook frisdrank in zetten. Door het handig en groot formaat van de box kun je er gemakkelijk 1,5 en 2 liter flessen frisdank rechtopstaand in zetten. Je bent ervan verzekerd dat het vlees niet bederft tijdens de rit naar je bestemming en dat je lekker koele drankjes bij je hebt, omdat dit apparaat met de 12 volt aansluiting in de auto kan worden aangesloten.

De koelbox kun je behalve in de auto ook aan het regulier stroomnet aansluiten. Wanneer je jouw etenswaren en drankjes in de auto koelt, dan wordt de inhoud van de koelbox gekoeld op een temperatuur van maximaal 2 graden Celsius. De box koelt op een andere temperatuur wanneer hij aan het stroomnet is aangesloten. Als je hem op 230 volt aansluit, dan kun je de temperatuur van de B40 koelbox instellen tussen de +12 °C en -15 °C. Op het stroomnet is de koelbox dus ook geschikt om diepvriesproducten zoals ijsjes in te bewaren. Handig toch? Als je vaker gaat kamperen of je regelmatig geniet van een dagje uit, dan is deze koelbox voor jou onmisbaar.

Voordelen:

 • De temperatuur is instelbaar tussen de +12 °C en -15 °
 • Hij koelt goed.
 • Deze koelbox heeft een ruim interieur.
 • De box maakt weinig lawaai.
 • Je kunt hem zowel op 230 volt als op 12 volt aansluiten.

Nadelen:

 • Wanneer de box helemaal vol is, kan het moeilijk zijn om hem op te tillen.
 • Hij neemt in de auto veel plaats in beslag.
 • Er is geen apart koel- en vriesgedeelte.
Klik hier voor de beste prijs

5. Tristar KB-7540

Tristar KB-7540Ben je op zoek naar de beste koelbox? Is de beste koelbox voor jou een model met een strak uiterlijk, waarin je veel etenswaren en drankjes kunt koelen? Dan vinden wij de Tristar KB-7540 perfect voor jou. Dit model ziet er met de 2 kleuren stoer uit. Hij heeft bovendien een inhoud van 40 liter. Je kunt er dus gemakkelijk vlees voor de barbecue in bewaren, tezamen met flessen frisdrank, blikjes bier, broodjes, koekjes en zelfs kuipjes yoghurt voor de kinderen. Deze koelbox heeft wielen waardoor het niet meer uitmaakt waar je de auto hebt geparkeerd. Je hoeft de box namelijk niet op te tillen om hem met je mee te nemen. Haal hem uit de auto en trek hem achter je aan. Dit is vooral handig als je hem helemaal hebt gevuld en hij daardoor zwaar is geworden.

De KB-7540 koelbox kun je gemakkelijk in de auto aansluiten met de 12 volt aansluiting. Hierdoor blijft de inhoud van de box goed koud. Je wil natuurlijk niet dat je drankjes warm worden terwijl je onderweg bent. Na een lange rit, wanneer je je bestemming hebt bereikt, is een koud biertje op zijn plaats. Neem het bier in deze box mee en je weet zeker dat wanneer je bent aangekomen, je bier nog lekker koud is. Wanneer je bent aangekomen kun je de koelbox ook aansluiten op het reguliere stroomnetwerk met de 230 volt stekker. Tijdens het vervoeren, kun je deze stekker wegstoppen in het opvangbakje. De unieke koelbox koelt de inhoud tot 18 °C onder de omgevingstemperatuur.

Voordelen:

 • De koelbox heeft een uitschuifbaar hendel en handige wielen om hem eenvoudig te verplaatsen.
 • Je kunt de box zowel op 230 als op 12 volt aansluiten.
 • Het is een thermo-elektrische koelbox en is dus licht in gewicht.
 • Je kunt de indeling uit de box halen.
 • Deze box koelt tot 18 °C onder de omgevingstemperatuur.
 • Er is een opbergsysteem voor de stekker.
 • Hij is ruim genoeg om flessen van 2 liter te koelen.

Nadelen:

 • Zijn koelprestaties hangen af van de omgevingstemperatuur.
 • De trekstang is relatief kort.
Klik hier voor de beste prijs

6. Mobicool T08 DC

Mobicool T08 DCIs de beste koelbox voor jou een klein thermo-elektrisch model? Dan is de Mobicool T08 DC de beste koelbox voor jou. Dit thermo-elektrisch model is compact en is om deze reden perfect voor een romantische picknick met je partner of date. Uiteraard kun je hem ook meenemen als je met een vriend of vriendin op stap gaat. Deze koelbox houdt de inhoud van 8 liter goed koel. Dit doet hij doordat je hem met een 12 volt autolader aansluit in de auto. Zet er dus gemakkelijk een paar flesjes sap, frisdrank, bier en snacks in en neem deze met je mee. Jij en je reisgezelschap zijn er dan zeker van dat jullie op elk gewenst moment iets te eten en te drinken hebben. Op het deksel van de koelbox zijn er zelfs bekerhouders. Wanneer je de drankjes uit de box haalt, dan hebben zij een perfecte plek op het deksel.

Heb je de T08 DC koelbox gevuld met allerlei lekkernijen en moet je hem nu meenemen naar de plek van bestemming, dan hang je hem gemakkelijk over je schouder. Hij beschikt namelijk over een handige schouderband. Als je op pad gaat en je wil liever juist warme dranken en een warme maaltijd met je meenemen, dan is dat ook mogelijk. De koelbox beschikt namelijk ook over een stand om te verwarmen. Zet dus bijvoorbeeld je thermosfles met koffie erin en geniet van warme koffie onderweg of wanneer je bent aangekomen. Ook je koffie kun je gemakkelijk in de bekerhouders op het deksel zetten. Doordat je de koelbox gemakkelijk kunt vervoeren en hij niet veel ruimte in beslag neemt, is hij perfect voor een romantisch uitje met z’n tweeën!

Voordelen:

 • Hij heeft een koel- en verwarmingsfunctie.
 • Deze box is compact.
 • De koelbox weegt slechts 3,1 kg.
 • Er is een handige indeling.
 • Je kunt hem in de auto aansluiten met de 12 volt aansluiting.
 • Hij is gebruiksvriendelijk.
 • Dankzij de draagriem kun je hem gemakkelijk meenemen.

Nadelen:

 • Er is een losse omvormer nodig om de box op het stroomnet aan te sluiten.
 • Je kunt de koeltemperatuur niet zelf bepalen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Mobicool FR40

Mobicool FR40Vind jij dat de beste koelbox voor jouw behoeften een model is dat door middel van een compressor de inhoud koelt? Dan is de Mobicool FR40 wellicht de beste koelbox voor jou. Deze box werkt door middel van een compressor. Hij is bovendien handig om met je mee te nemen wanneer je een dagtrip maakt naar bijvoorbeeld het strand. Als je met vrienden en vriendinnen of familieleden naar de camping gaat, dan is deze box ook perfect. Je kunt er bijvoorbeeld gekoeld vlees in zetten om op de camping te barbecueën. Uiteraard is hij ook geschikt om verschillende dranken in te zetten. Je kunt er gemakkelijk je flesjes frisdrank, sap en bier in opbergen. Je kunt al deze spullen erin opbergen, omdat hij een inhoud heeft van 38 liter. Er passen zelfs flessen van 1,5 liter rechtop in!

Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze FR40 koelbox is dat de binnenverlichting van de box aangaat wanneer je de box opent. Ook al is het schemerig buiten, zie je toch precies welk drankje je grijpt. Je wil toch niet per ongeluk een blik bier pakken voor je kind in plaats van een blik sap? Om dergelijke ongelukken te voorkomen, maak je gebruik van de binnenverlichting. Deze zorgt ervoor dat je goed ziet wat er in de box zit en wat je eruit haalt. Bij deze koelbox kun je zelf instellen op welke temperatuur de inhoud wordt gekoeld. Je kunt hem namelijk instellen op -10 °C tot 10 °C. De temperatuur die je hebt ingesteld, zie je op het display staan.

Voordelen:

 • Dankzij de handvatten is hij gemakkelijk te vervoeren.
 • De compressor zorgt ervoor dat de box ook goed koelt als het buiten erg warm is.
 • Hij beschikt over een temperatuurindicator.
 • Deze koelbox beschikt over een 12/24 volt aansluiting dus je kunt hem ook in de auto gebruiken.
 • De box heeft veel ruimte.

Nadelen:

 • Wanneer de box helemaal vol is, is hij relatief zwaar.
 • De ventilator maakt geluid wanneer hij actief is.
Klik hier voor de beste prijs

8. Mobicool V26 AC/DC

Mobicool V26 AC/DCBen je op zoek naar de beste koelbox voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst goed voor jezelf na te gaan wat jouw behoeften precies zijn. Als je regelmatig onderweg bent of naar de camping gaat, of je wil zelfs thuis drankjes en etenswaren koelen wanneer je bijvoorbeeld op het terras zit, dan is de Mobicool V26 AC/DC wellicht de beste koelbox voor jouw behoeften. Het maakt namelijk niet uit waar je hem wil gebruiken. Hij zorgt ervoor dat de inhoud goed wordt gekoeld. Vul hem met je favoriete drankjes en neem hem met je mee. Wanneer je dan een lekker drankje lust, dan is dit altijd binnen handbereik. Zelfs in huis is deze box handig, omdat je misschien naar een spannende wedstrijd kijkt of een feestje geeft en niet steeds naar de koelkast wil lopen.

Als je de koelbox gebruikt voor onderweg, dan kun je hem gemakkelijk aansluiten in de auto. Uiteraard is de koelbox ook aansluitbaar op het regulier stroomnet. Hij beschikt hiervoor over een 230 volt aansluiting. Voor de auto gebruik je de 12 volt aansluiting. De reden waarom deze koelbox voor zoveel doeleinden inzetbaar is, is dat hij een perfecte middenmaat heeft. Je kunt er namelijk 25 liter aan etenswaren en dranken in kwijt. Daarnaast weegt dit model slechts 4 kg wanneer hij leeg is. De maten van deze box zijn bovendien geoptimaliseerd zodat je er zoveel mogelijk spullen in kunt zetten. Dankzij de uitsparing in het deksel kun je zelfs een 1,5 liter fles rechtopstaand in de box zetten.

Voordelen:

 • Hij heeft een ruim interieur.
 • Drankjes en etenswaren blijven lang koel.
 • Je kunt er een 1,5 liter fles rechtop in zetten.
 • De koelbox kun je dankzij de 12 volt aansluiting ook in de auto aansluiten.

Nadelen:

 • De koeling van de box is afhankelijk van de omgevingstemperatuur.
Klik hier voor de beste prijs

9. Mobicool U22 DC

Mobicool U22 DCBen je op zoek naar de beste koelbox? Is de beste koelbox voor jou een model dat weinig weegt? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een thermo-elektrisch model. Deze modellen zijn namelijk licht in gewicht. Dit is ook het geval bij de Mobicool U22 DC. Deze thermo-elektrische koelbox weegt namelijk slechts 2,4 kg zonder inhoud. Wanneer je hem dus hebt gevuld met allerlei lekkernijen, dan wordt hij niet veel zwaarder, waardoor je hem gemakkelijk kunt optillen en met je mee kunt nemen. Deze handige koelbox heeft een klein tot middelgroot formaat en is daarom perfect voor kleine gezinnen die gezellig op stap willen gaan. Als je samen met je partner een dagtrip wil maken, dan heeft deze box ook het perfecte formaat om jou en je partner de hele dag te voorzien van lekkere etenswaren en drankjes.

De koelbox heeft een inhoud van 22 liter. Hij is hierdoor perfect om met je mee te nemen op een korte kampeervakantie. Je kunt er verschillende boodschappen in doen. Hij is zelfs perfect om flessen van 2 liter in te vervoeren. Het vervoeren van de koelbox gaat gemakkelijk, doordat je hem aan het hengsel kunt optillen. Deze koelbox zorgt er bovendien voor dat er een koeling plaatsvindt van maximaal 20 graden onder de omgevingstemperatuur. Als de buitentemperatuur dus 20 °C is op een warme zomerdag, dan worden je drankjes en etenswaren toch gekoeld op ongeveer 0 °C. Je kunt dan ondanks de warme buitentemperatuur toch genieten van een verfrissend drankje. Wanneer je deze koelbox met je meeneemt, kun je hem ook in de auto aansluiten met de 12 volt aansluiting.

Voordelen:

 • Hij weegt slechts 2,4 kg zonder inhoud.
 • Deze box maakt niet veel geluid.
 • Je kunt de koelbox ook aansluiten in de auto.
 • Hij is compact en ruim.
 • De box is gemakkelijk mee te nemen aan het hengsel.

Nadelen:

 • Als je de koelbox aan het gewone stroomnet wil aansluiten, is er een losse omvormer nodig.
 • De temperatuur aan de binnenkant van de box is afhankelijk van de buitentemperatuur.
Klik hier voor de beste prijs

10. Coleman 16 Qt Excursion Cooler Tricolor

Coleman 16 Qt Excursion Cooler TricolorIs een middelgroot model de beste koelbox voor jouw behoeften? Dan is de Coleman 16 Qt Excursion Cooler Tricolor wellicht de beste koelbox voor jou. Dit model heeft een inhoud van 15 liter. Vergeleken met koelboxen met een inhoud van slechts 5 kg en andere boxen van 40 liter, is dit dus een middelgroot model. Dergelijke koelboxen zijn perfect voor gezinnen die af en toe kiezen voor een dagje uit. De box is niet te groot en neemt dus niet teveel ruimte in de auto in beslag. Hij is echter ook niet te klein, dus je kunt er heerlijke etenswaren en drankjes in vervoeren. Aangezien hij een inhoud van 15 liter heeft, zet je er gemakkelijk broodjes, frisdrank, fruit en zelfs biertjes in voor jezelf en je gezin.

De inhoud van de 16 Qt Excursion Cooler Tricolor koelbox wordt koel gehouden door middel van koelelementen. Wanneer je de elementen erin hebt gezet, dan zorgt de isolatie van de box en het deksel ervoor dat je eten en drinken tot 21 uur koel gehouden wordt. Het deksel van deze box zit eraan vast, waardoor je hem niet kunt kwijtraken. De koelbox wordt bovendien geleverd met een scheidingsplankje dat je horizontaal of juist verticaal kunt gebruiken. Je kunt de etenswaren dus gemakkelijk scheiden van de dranken. Indien gewenst kun je deze wand ook gebruiken om rauw vlees voor de barbecue te scheiden van je broodjes. Je bepaalt zelf hoe je de koelbox gebruikt, maar één ding staat vast: hij is perfect voor onderweg of leuke dagtripjes met je gezinnetje of een paar goede vrienden!

Voordelen:

 • Er vindt hoogwaardige isolatie plaats in de box en het deksel, waardoor de box tot 21 uur koelt.
 • De koelbox is ruim.
 • Hij werkt eenvoudig met koelelementen.
 • Doordat het deksel eraan vastzit, raak je dit niet kwijt.

Nadelen:

 • De koelbox beschikt niet over een aftapopening voor het afvoeren van vloeistoffen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>