• Home
 • Koelkasten

Wat Is De Beste Koelkast van 2020 die je kunt kopen? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

We hebben allemaal een koelkast nodig om onze etenswaren op te bergen. Wanneer je kiest voor een koel-vriescombinatie, dan heb je meteen een koel- en vriesruimte om zowel levensmiddelen te koelen als in te vriezen. Echter, als je al een diepvriezer in huis hebt, dan is de beste koelkast voor jou wellicht een model zonder vriesvak. Weet je nog niet welke koelkast het beste bij je past? Lees dan dit artikel en vind gemakkelijk het ultieme model.

Beste koelkast van 2020

Als je een nieuwe koelkast wil kopen, dan vergelijk je uiteraard eerst een aantal modellen. Wij hebben een tabel voor je gemaakt waarin je aan de hand van de energieklasse en de inhoud van de koelruimte kunt nagaan, welk model de beste koelkast voor jou is!

Zie hier de tabel : 

 Product naamEnergieklasseKoelruimte 
1.Samsung RB29FERNCSAA++188 literMeer info »
2.Exquisit SBS550-4A+ INOXA+345 literMeer info »
3.Samsung RB34K6032SS/EFA++246 literMeer info »
4.Siemens KI81RAD30A++319 literMeer info »
5.Siemens KG36EBW40 iQ500A+++215 literMeer info »
6.Liebherr CU 2311-20A++155 literMeer info »
7.Haier HB16FMAAA
A++303 literMeer info »
8.LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door A++405 literMeer info »
9.AEG RMB86321NXA++417 literMeer info »
10.Inventum CKV500A+86 literMeer info »

1. Samsung RB29FERNCSA

Samsung RB29FERNCSAIs de beste koelkast voor jou een model waarin je etenswaren voor 3 tot 4 personen kunt opslaan? Dan is de Samsung RB29FERNCSA wellicht de beste koelkast voor jou. Dit model heeft een totale inhoud van 286 liter. Je kunt er dus gemakkelijk drankjes, groente, fruit, vlees en vis en zelfs bakjes met overgebleven voedsel in doen. Doordat het koelgedeelte van deze koelkast beschikt over 3 plateaus, 1 flessenrek en 3 deurvakken, zijn alle etenswaren overzichtelijk te bewaren. Er zijn zelfs 2 vershoudzones waarin onder andere je groenten en fruitsoorten een speciale plek krijgen. In deze zones kun je zelf de temperatuur instellen. Als je bijvoorbeeld vlees en vis in de zones wil bewaren, dan stel je de temperatuur in op 0 °C, zodat de natuurlijke smaak behouden blijft. Voor groente en fruit stel je de temperatuur in op 3 °C om de knapperigheid en versheid te behouden.

Aangezien de RB29FERNCSA een koel-vriescombinatie is, is het belangrijk om ook naar de eigenschappen van de vriesruimte te kijken. Dit vak bestaat uit 3 vrieslades en bevindt zich achter de onderste deur. Doordat je 3 vakken ter beschikking hebt, kun je ook het vriesvak optimaal benutten. Zet bijvoorbeeld bevroren pizza’s in de onderste lade en ijsjes in de bovenste lade. Je bepaalt zelf welke indeling het beste bij je past. Deze koelkast is een No Frost model. Dit betekent dat je geen last meer hebt van een laag ijs op je etenswaren, je energie bespaart en je de koelkast niet meer hoeft te ontdooien om hem schoon te maken. Dit apparaat neemt je dus werk uit handen. Ben je een keer vergeten om de deur van de koel-vriescombinatie dicht te doen? Geen nood! Deze Samsung koelkast geeft je een seintje!

Voordelen:

 • De koelruimte beschikt over een vershoudzone waarin eten langer vers blijft.
 • Met een geluidsniveau van 39 dB is dit een relatief stille koelkast.
 • Dankzij de No Frost functie hoef je de vriesruimte niet te ontdooien.
 • Door de handige indeling, bewaar je je etenswaren overzichtelijk.
 • Je kunt de draairichting van de deur aanpassen.
 • Het apparaat geeft je een sein wanneer je de deur open hebt laten staan.

Nadelen:

 • Grotere flessen passen niet in het flessenrek.
 • De koelkast is niet voorzien van een waterdispenser.
 • Als hij aanslaat, is hij niet helemaal stil.
Klik hier voor de beste prijs

2. Exquisit SBS550-4A+ INOX

Exquisit SBS550-4A+ INOXIs een Amerikaanse koelkast met een grote koel- en vriesruimte de beste koelkast voor jou? Dan raden wij de Exquisit SBS550-4A+ INOX aan. Dit model is voor jou de beste koelkast, omdat hij zeer ruim is. Deze koelkast is om deze reden ook perfect voor grote gezinnen. Je kunt met gemak al je boodschappen voor de hele week opslaan in de koelruimte. Deze ruimte heeft namelijk een inhoud van maar liefst 345 liter. Tenzij je een groot feestje geeft, krijg je hem niet gemakkelijk tot de nok toe gevuld. Dit is overigens geen probleem, want doordat hij zo groot is, bewaar je al je etenswaren overzichtelijk. Heb je al levensmiddelen in de koelkast en ga je nog meer spullen toevoegen? Stel dan de functie superkoelen in. Deze zorgt ervoor dat de artikelen die al in de koelkast zitten hun temperatuur behouden en dat de nieuwe producten snel worden gekoeld.

De SBS550-4A+ INOX koelkast is niet voor niets een koel-vriescombinatie. Hij beschikt namelijk ook over een handig vriesvak. Dit vriesvak zit niet aan de boven- of onderkant van het apparaat. Het koel- en vriesvak zitten namelijk naast elkaar. In deze koelkast zit het diepvriesgedeelte aan de linkerkant en het koelgedeelte aan de rechterkant. Net als het geval is bij de koelruimte, is ook de vriesruimte groot. Deze ruimte heeft namelijk een inhoud van 172 liter. Je vriest dus gemakkelijk je vlees- en viswaren in en bewaart ook nog lekkere ijsjes, diepvriespizza’s en ingevroren frietjes in dit vak. Handig toch? Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit model is dat hij beschikt over de No Frost functie. Je hoeft hem dus niet te ontdooien als je hem wil schoonmaken. De koelkast wordt tevens geleverd met een ijs-twister zodat je gemakkelijk ijsblokjes kunt maken.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een handig touchscreen display.
 • De koel- en vriesruimte zijn zeer ruim.
 • Het apparaat komt met een ijsblokjesmaker.
 • De koelruimte wordt gelijkmatig gekoeld dankzij luchtcirculatie.
 • Er is een optimale indeling in zowel de koel- als vriesruimte.
 • Dankzij de No Frost functie is ontdooien van de vriesruimte niet meer nodig.

Nadelen:

 • Met een geluidsniveau van 43 dB is dit niet het stilste model.
 • De koelkast heeft een A+ energieklasse en is dus niet het meest zuinige model.
Klik hier voor de beste prijs

3. Samsung RB34K6032SS/EF

Samsung RB34K6032SS/EFSamsung RB34K6032SS/EFAls de beste koelkast voor jou een vrijstaand model is, dan is de Samsung RB34K6032SS/EF wellicht de beste koelkast voor jou. Deze vrijstaande koel-vriescombinatie is perfect voor een huishouden van ongeveer 3 tot 4 personen. Hij heeft namelijk een vrij grote koel- en vriesruimte. De inhoud van de koelruimte bedraagt 246 liter. De vriesruimte daarentegen heeft een inhoud van 98 liter. In de koelruimte vindt er luchtcirculatie plaats. Hierdoor wordt de koelkast van hoek tot hoek gelijkmatig gekoeld. Er zijn zelfs een aantal openingen die ervoor zorgen dat er koude lucht wordt geblazen over elke legplank. Deze koeling zorgt er dus voor dat de temperatuur constant wordt gehouden, waardoor de etenswaren beter vers gehouden worden. Zet je meer etenswaren in de koelkast en wil je dat deze snel de gewenste koel- of vriestemperatuur bereiken, stel dan met een druk op de knop de Power Cool of Power Freeze functie in.

Heb je vlees of vis gekocht en wil je deze voedingsmiddelen zo lang mogelijk vers houden? Zet ze dan in de Fresh Zone lade. De temperatuur in deze zone is geoptimaliseerd om dergelijke producten zo lang mogelijk vers te houden. In deze lade behouden je vlees- en vissoorten hun oorspronkelijke smaak en uiterlijk. Zelfs de bediening van de RB34K6032SS/EF koelkast is gemakkelijk. Je kunt hem namelijk via het digitale display aan de voorkant bedienen. Daarnaast vind je gemakkelijk al je etenswaren terug in de koelkast, want hij is voorzien van sfeervolle LED-verlichting, die je hele keuken voorziet van een warme gloed. Het feit dat dit apparaat over een No Frost functie beschikt, maakt hem nog aantrekkelijker. Deze functie zorgt er namelijk voor dat de koel-vriescombinatie zo min mogelijk onderhoud eist. Je hoeft de vriesruimte namelijk niet te ontdooien als je hem wil schoonmaken.

Voordelen:

 • De koelkast is voorzien van een vershoudzone die je eten tot 2 keer langer vers houdt.
 • Ook het vriesgedeelte is verlicht.
 • De koelkast heeft een relatief grote koelruimte.
 • Het koelgedeelte heeft een goede indeling.
 • Je hoeft de vriesruimte dankzij de No Frost functie niet te ontdooien.
 • Er zitten grote lades in de vriezer voor een optimale indeling.
 • De luchtcirculatie zorgt ervoor dat de hele koelruimte gelijkmatig wordt gekoeld.
 • Hij beschikt over een snel afkoelen en snel invriezen functie.
 • Het geluidsniveau van de koelkast is slechts 38 dB.

Nadelen:

 • Dit model heeft geen waterdispenser.
 • Het flessenrek is relatief smal.
Klik hier voor de beste prijs

4. Siemens KI81RAD30

Siemens KI81RAD30De beste koelkast voor jou is een model waar je de binnentemperatuur tot de graad nauwkeurig kunt instellen. Als je het helemaal eens bent met deze stelling, dan is de Siemens KI81RAD30 wellicht de beste koelkast voor jou. Deze inbouwkoelkast is zeer ruim. Hij heeft namelijk een inhoud van 319 liter. Deze inhoud is perfect voor een gezin van 5 tot 6 personen. Doe dus je inkopen voor de week en koel ze in deze koelkast. Wanneer je je etenswaren en dranken een plek geeft in dit apparaat, maak je bovendien gebruik van de handige, overzichtelijke indeling. Het apparaat beschikt namelijk over een gegolfde flessenlegger, een bottleRack voor grote en kleine flessen en blikjes, een speciale vershoudlade voor groente en fruit en 7 plateaus. Je kunt de varioShelf bovendien variabel plaatsen om hem aan te passen aan je bewaarbehoeften.

In de vershoudlade is de luchtvochtigheid instelbaar, waardoor je groente- en fruitsoorten tot 2 keer langer vers blijven. Zelfs het openen en sluiten van de deur is bij de KI81RAD30 geoptimaliseerd. De deur beschikt namelijk over een deur-op-deur SoftClose systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je de koelkastdeur stabiel opent en zacht sluit. Zet je pas gekochte levensmiddelen in de koelkast? Schakel dan de superCooling functie in. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur in het apparaat snel wordt verlaagd tot 2 °C. Hierdoor worden de voedingsmiddelen die al waren gekoeld niet warm en worden de nieuwe etenswaren en dranken snel gekoeld. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit model is dat hij beschikt over slimme sensors die reageren zodra temperatuurschommelingen de koeling dreigen te beïnvloeden. Al deze functies tezamen met het feit dat je de temperatuur nauwkeurig kunt instellen, maken dat dit apparaat mogelijk de beste koelkast voor jou is.

Voordelen:

 • Met een geluidsniveau van 37 dB is deze koelkast relatief stil.
 • De koelkast beschikt over een speciale zone voor groente en fruit.
 • Het apparaat beschikt over een deuralarm die je een seintje geeft wanneer de koelkast nog open staat.
 • Hij heeft een A++ energieklasse en is dus energiezuinig.
 • De koelkast heeft een grote inhoud van 319 liter.
 • Dankzij de verschillende zones kun je al je etenswaren overzichtelijk opbergen.
 • De koelkast opent en sluit stabiel.

Nadelen:

 • De koelkast heeft geen vriesvak.
 • Hij beschikt niet over een antibacteriële afdichting.
 • De deur is vrij zwaar.
Klik hier voor de beste prijs

5. Siemens KG36EBW40 iQ500

Siemens KG36EBW40 iQ500Ben je op zoek naar een koelkast die je geheel naar wens kunt inrichten? Dan is de Siemens KG36EBW40 iQ500 wellicht de beste koelkast voor jou. Dit model beschikt namelijk over 2 in hoogte verstelbare en uitschuifbare plateaus. Hierdoor kun je gemakkelijk plaats maken voor grotere voedingsmiddelen en is het eenvoudig om het apparaat in en uit te ruimen. Er is zelfs een speciale lade voor groente, fruit, vlees en vis. Deze lades worden hyperFresh vershoudlades genoemd. In deze lades kun je bovendien de temperatuur instellen tussen de 0 en 3 °C. Je groente en fruit blijft hierdoor knapperig en vers en je vlees en vis behouden hun kleur en smaak. Een ander voordeel van de vershoudlades is dat deze je etenswaren langer vers houden. Je vindt in de koelkast al je voedingsmiddelen snel terug, dankzij de LED-verlichting, die de koelruimte vanaf de bovenkant verlicht.

De KG36EBW40 iQ500 koelkast is een koel-vriescombinatie en beschikt behalve over een koelruimte, met een inhoud van 215 liter, ook over een vriesruimte. Het vriesvak heeft een inhoud van 89 liter. In dit vriesgedeelte, dat zich aan de onderkant van het apparaat bevindt, kun je zowel kleine als grote etenswaren invriezen. Grote spullen zoals diepvries pizza’s geef je een plek in de speciale vrieslade, de Big Box. Deze lade is perfect om diepvriesdozen te stapelen of grote diepvrieswaren in te vriezen. Het vriesvak van dit apparaat zorgt dankzij de lowFrost functie voor minder ijsaanslag, waardoor je hem sneller kunt ontdooien. Dit zorgt voor een gemakkelijke schoonmaakervaring. Wanneer je nagaat welk model de beste koelkast voor jou is, dan kijk je ook naar de energieklasse. Dit Siemens model heeft een A+++ energieklasse en is dus extra zuinig.

Voordelen:

 • Je kunt de draairichting van de deur aanpassen.
 • De koelruimte heeft een grote inhoud van 215 liter en de vriesruimte een inhoud van 89 liter.
 • De vershoudzone houdt je etenswaren langer vers.
 • De koel-vriescombinatie beschikt over een handige indeling.
 • Dit apparaat heeft een geluidsniveau van 38 dB en is dus stil.
 • Hij heeft een goede binnenverlichting.
 • De koelkast heeft een A+++ energieklasse en is dus zeer zuinig.

Nadelen:

 • Dit model beschikt niet over de No Frost functie.
 • Het apparaat is vrij hoog (186 cm).
Klik hier voor de beste prijs

6. Liebherr CU 2311-20

Liebherr CU 2311-20Heb je een kleine keuken en is de beste koelkast voor jou daarom een compact model? Dan is de Liebherr CU 2311-20 wellicht de beste koelkast voor jou. Dit model is namelijk compact maar heeft een aantal unieke eigenschappen. Hij is voorzien van pootjes die in hoogte verstelbaar zijn, waardoor je hem optimaal kunt afstellen. De koelkast staat hierdoor ook op een ongelijk oppervlak stabiel. Je kunt zelfs de deurdraairichting aanpassen, waardoor dit apparaat in elke keukenopstelling perfect past. Een andere aantrekkelijke eigenschap van de koelkast is dat hij een optimale indeling heeft. De 155 liter koelruimte beschikt namelijk over 2 groentelades met daarboven 2 verstelbare glasplateaus. Deze plateaus zijn krasbestendig, sterk en gemakkelijk te reinigen. Je kunt ze in hoogte verstellen om de indeling te optimaliseren aan de hand van je bewaarbehoeftes. De glasplateaus zijn tevens uitneembaar voor het in- en uitladen van voedsel en reinigen van de koelruimte.

In de koelruimte van de CU 2311-20 zitten er ook 3 deurvakken, die je kunt gebruiken om je flessen drinken en kleinere etenswaren te bewaren. Het apparaat beschikt behalve over een koelruimte ook over een vriesruimte. Dit vriesvak, dat zich aan de onderkant van de koelkast bevindt, heeft een inhoud van 53 liter. De vriesruimte is verdeeld in 2 transparante vrieslades. Je kunt dus al zien welke etenswaren je hebt ingevroren voordat je de lade uitschuift. Een andere aantrekkelijke eigenschap van het vriesvak is dat het beschikt over een CoolPlus functie, die ervoor zorgt dat de temperatuur in het vriesvak voor een paar uur wordt verlaagd. Hierdoor vries je levensmiddelen snel en vitaminevriendelijk in. Is het tijd om de vriesruimte schoon te maken? Dan is de SmartFrost functie jouw beste vriend. Deze functie zorgt ervoor dat de koelkast in rap tempo wordt ontdooid.

Voordelen:

 • Je kunt de indeling van de plateaus aanpassen.
 • Dankzij het compact formaat past de koelkast in elke keuken.
 • De koelruimte heeft een grote inhoud van 155 liter.
 • Het apparaat beschikt over stevige glasplanken.
 • De koel-vriescombinatie is met een geluidsniveau van 39 dB relatief stil.

Nadelen:

 • De vakken in de deur zijn niet in hoogte verstelbaar.
 • De koelkast is niet voorzien van een automatisch ontdooisysteem.
 • Het snoer is vrij kort.
Klik hier voor de beste prijs

7. Haier HB16FMAAA

Haier HB16FMAAAIs de beste koelkast voor jou een koel-vriescombinatie met de No Frost technologie? Wij hebben dan de beste koelkast voor je gevonden: de Haier HB16FMAAA. Deze koel-vriescombinatie heeft een groot koel- en vriesvak. De koelruimte heeft een inhoud van 303 liter en de vriesruimte beschikt over een inhoud van 121 liter. Dit model is dus ook perfect voor grotere huishoudens. Je kunt namelijk al je boodschappen voor de week gemakkelijk koelen of invriezen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende groente- en fruitsoorten, vlees en vis en ook diverse blikjeswaren en drankjes in flessen. Alle etenswaren krijgen bovendien een goede plek in dit apparaat, omdat hij beschikt over een handige indeling. Het koelgedeelte bestaat uit 4 schappen en 2 koellades. In de deur zijn er ook speciale vakken voor je drankjes, specerijen en kleine blikjeswaren. Richt de koelkast geheel naar eigen inzicht in.

De koellades van de HB16FMAAA koelkast hebben een speciale functie. Deze lades zijn namelijk vershoudzones, die ervoor zorgen dat groente- en fruitsoorten langer vers blijven. Deze etenswaren behouden in de vershoudzone hun versheid en knapperigheid. Perfect als je dol bent op salades! Ook de vriesruimte is optimaal in te delen. Hij beschikt namelijk over 2 vrieslades. Zet bijvoorbeeld diepvriesgroenten en diepvriespizza’s in het bovenste vak en sorbetjes en ijsjes in het onderste vak. Vind je het niet leuk om een vriezer te ontdooien? Geen nood. Het ontdooien van de vriesruimte behoort bij deze koelkast tot het verleden. Hij beschikt namelijk over de No Frost technologie, waardoor er geen ijslaag vormt in het vriesvak en elke plek even koel blijft. Een andere eigenschap van deze koel-vriescombinatie is dat hij een geluidsniveau van slechts 38 dB heeft. Je hebt dus nauwelijks tot geen last van geluid.

Voordelen:

 • De koelruimte wordt gelijkmatig gekoeld.
 • Je hebt een groot koel- en vriesvak tot je beschikking.
 • Het apparaat kun je geheel naar wens indelen.
 • Dankzij het geluidsniveau van 38 dB is hij relatief stil.
 • De koelkast heeft een aantrekkelijk ontwerp.
 • Hij beschikt over de No Frost functie dus je hoeft hem niet te ontdooien.
 • De koel-vriescombinatie koelt en vriest goed.
 • Eten blijft tot 2 keer langer vers in de vershoudzone.

Nadelen:

 • Je moet even wennen aan het tweedeurs ontwerp van de koel- en vriesruimte.
 • De koel-vriescombinatie beschikt niet over een antibacteriële afdichting.
Klik hier voor de beste prijs

8. LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door

LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-doorBen je ook iemand die regelmatig in de koelkast gaat kijken wat er allemaal erin zit? Dan is een model met een glazen deur wellicht de beste koelkast voor jou. De LG GSX960NEAZ Instaview Door-in-door is zo’n model. Als je 2 keer op de glazen deur klopt, dan wordt de deur transparant. Je hoeft de deur dan niet te openen om te zien welke etenswaren er in het apparaat zitten. Dit zorgt ervoor dat de koelkast minder energie verbruikt. Behalve de transparante deur, heeft deze koelkast ook een deur-in-deur systeem. Dit is niets anders dan een kleine deur die zich in de grote deur bevindt. Je kunt producten die je het meest gebruikt hierin bewaren. Wanneer je dus bijvoorbeeld die fles sap of dat flesje cola uit de kast wil halen, dan ontsnapt er minder koude lucht uit het apparaat. Dit maakt hem dus nog zuiniger.

De koel-vriescombinatie heeft bovendien een grote inhoud. Diepvriesproducten kun je gemakkelijk invriezen in het vriesvak met een inhoud van 196 liter. Etenswaren die je gewoon wil koelen, zet je in de koelruimte met een inhoud van 405 liter. Je kunt dus boodschappen voor de hele week doen en alle etenswaren gemakkelijk een plek geven in de koelkast. Hij is hierdoor ook geschikt voor grotere gezinnen en families die regelmatig feestjes organiseren. In de koelruimte zijn er bovendien 2 vershoudlades. Je kunt de luchtvochtigheid van deze lades zelf instellen, waardoor je groente en fruit, bijvoorbeeld, lang hun knapperigheid en versheid behouden. Het apparaat is zelfs voorzien van een ijs- en waterdispenser. Handig toch? De unieke functies, de grote inhoud en de transparante deur maken de GSX960NEAZ Instaview Door-in-door koel-vriescombinatie wellicht de beste koelkast voor jou!

Voordelen:

 • Je bespaart energie doordat je jouw meest gebruikte producten in de kleine deur opslaat.
 • Het apparaat is zeer ruim.
 • Door 2 keer op de deur te kloppen, wordt hij transparant.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • Hij beschikt over een vershoudzone.
 • De koelkast is voorzien van een water- en ijsdispenser.
 • Je hoeft de vriesruimte niet te ontdooien dankzij de No Frost functie.
 • Dit apparaat is met een A++ energieklasse relatief zuinig.

Nadelen:

 • De deur is iets zwaarder dan de deur van andere modellen.
 • Je kunt de binnenruimte minder flexibel indelen.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

9. AEG RMB86321NX

AEG RMB86321NXAls de beste koelkast voor jou een model is dat je vanuit de deur kunt bedienen, dan is de AEG RMB86321NX wellicht de beste koelkast voor jou. Je kunt namelijk vanuit de nauwkeurige en heldere bediening op de deur zien wat er in het apparaat gebeurt. Ben je niet tevreden over de instellingen, dan kun je deze ook vanuit de deur bedienen. Een andere aantrekkelijke eigenschap van dit apparaat is dat je op een warme dag gewoon naar de koelkast kunt lopen en er gekoeld water uit kunt halen. Het apparaat is namelijk voorzien van een volledig geïntegreerde waterdispenser. Je duwt je glas tegen de dispenser en er komt ijskoud water uit. De koelkast beschikt tevens over een geluidssignaal dat afgaat wanneer je het apparaat langer dan 2 minuten open hebt laten staan. Zo blijven je boodschappen goed gekoeld en verbruikt het apparaat niet onnodig extra energie.

Dit apparaat heeft bovendien een grote totale inhoud van 536 liter. De koelruimte beschikt namelijk over een inhoud van 417 liter en de vriesruimte over een inhoud van 119 liter. Dankzij deze grote inhoud is de koelkast perfect voor een huishouden van 5 personen of meer. Je kunt gewoon je boodschappen voor 1 of zelfs 2 weken doen en alle etenswaren een plekje geven in de koelkast. Door de luchtcirculatie in de koelkast, heeft elk gedeelte van dit vak een gelijke temperatuur. Het doet er dus niet toe waar van de koelkast je jouw voedingsmiddelen bewaart, want ze worden allemaal even goed gekoeld. In de koelruimte kun je overigens je etenswaren overzichtelijk bewaren. Deze ruimte beschikt namelijk over plateaus, lades en zelfs zones voor je specerijen, blikjeswaren en flessen. Richt hem dus naar wens in. De vriezer beschikt over de No Frost functie zodat ontdooien tot het verleden behoort.

Voordelen:

 • Je hebt met een inhoud van 119 liter veel vriesruimte tot je beschikking.
 • Het apparaat heeft een A++ energieklasse en is dus vrij zuinig.
 • Je hoeft hem niet te ontdooien, dankzij de No Frost functie.
 • Etenswaren kun je overzichtelijk opbergen.
 • Hij beschikt over een waterdispenser.
 • De koelruimte is met een inhoud van 417 liter groot.

Nadelen:

 • Hij is met een geluidsniveau van 43 dB niet het stilste model.
 • Flessen zijn minder goed in te delen.
 • De koel-vriescombinatie beschikt niet over een ijsdispenser.
Klik hier voor de beste prijs

10. Inventum CKV500

Inventum CKV500Vind je dat de beste koelkast een compact tafelmodel met een kleine vriesruimte is? Dan vinden wij de Inventum CKV500 de beste koelkast voor jou. Dit apparaat is met een hoogte van 85 cm, breedte van 50 cm en diepte van 50 cm vrij compact. Hierdoor kun je hem gemakkelijk een plek geven in een kleine keuken. Ondanks zijn klein formaat, is dit apparaat overzichtelijk in te delen. Zet bijvoorbeeld je groente en fruit aan de onderkant van het apparaat en je bakjes yoghurt op een van de plateaus. Zelfs je sausjes en vleeswaren krijgen een goede plek in dit apparaat. Je hebt namelijk ook 3 deurvakken tot je beschikking. Je brood kun je tevens vers houden, door hem in de vriesruimte in te vriezen. Als je dit doet, heb je elke ochtend ontbijt in huis. De vriezer is uiteraard ook te gebruiken om een pak ijsjes in te vriezen.

Vind je dat de etenswaren in de koelkast niet genoeg worden gekoeld? Dan kun je gemakkelijk de temperatuur aanpassen door gebruik te maken van de draaiknop aan de binnenkant. Is het tijd om de koelkast schoon te maken? Haal dan gemakkelijk de verschillende rekken, bakken en plateaus weg. Deze onderdelen kun je gemakkelijk verwijderen om het apparaat optimaal schoon te maken. Een andere aantrekkelijke eigenschap van de CKV500 koelkast is dat de plateaus in hoogte verstelbaar zijn. Dit betekent dat als je grotere producten wil koelen, je de plateaus zodanig aanpast dat alles perfect past in de toegewezen ruimte. Als je een kleine keuken hebt, dan is het belangrijk om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Dit houdt in dat de draairichting van de deur van je koelkast ook een belangrijke rol speelt. Pas bij deze koelkast de draairichting van de deur aan, zodat hij perfect in je keuken past.

Voordelen:

 • Je kunt de plateaus in hoogte verstellen om de juiste indeling te kiezen.
 • Door het compact formaat past hij perfect in kleinere keukens.
 • Hij beschikt ook over een vriesvak.
 • Het apparaat is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt de draairichting van de deur aanpassen.
 • De koel-vriescombinatie is licht.

Nadelen:

 • Met een A+ energieklasse is dit niet het zuinigste model.
 • Het vriesvak is relatief klein.
 • De groente- en fruitlade is vrij klein.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>