De Beste Koptelefoon Van 2020 kopen! Een Over Ear Variant Met Actieve Noise Cancelling En Bluetooth Misschien?

De meesten van ons gebruiken vaker een koptelefoon. Een dergelijke accessoire zorgt er namelijk voor dat je naar muziek kunt luisteren of video’s kunt bekijken zonder anderen te storen. Voor sommige beroepen is een koptelefoon bovendien een absolute must. Denk er bijvoorbeeld aan dat je als editor een muziekvideo moet editen. Afhankelijk van waar je een koptelefoon voor wil gebruiken, kun je het ideale model uitkiezen. Ben jij op zoek naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften? Dan kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Vergelijk de verschillende modellen bijvoorbeeld aan de hand van het apparaat waar je de koptelefoon mee wil verbinden. Natuurlijk kun je ook voor een bepaalde koptelefoon kiezen, omdat hij een noise cancelling variant is. Daarnaast kun je kiezen voor een over ear of juist een on ear variant. Ga na aan welke vereisten jouw ideale koptelefoon moet voldoen en kies vervolgens de beste koptelefoon uit.

Beste koptelefoon van 2020

Van tevoren weet je dat er verschillende soorten koptelefoons beschikbaar zijn. Hoe kan dit artikel je dan helpen om de beste koptelefoon te vinden? We hebben voor het schrijven van dit artikel alvast de top 10 koptelefoons van het jaar op een rijtje gezet. Deze 10 superieure modellen zie je in de onderstaande tabel. Om je optimaal op weg te helpen, zullen we tevens elk van deze koptelefoons individueel recenseren. Bekijk daarom snel de tabel, lees de reviews om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken en vind gemakkelijk de beste koptelefoon voor jouw behoeften!

 Product naam 
1.
Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart
Meer info »
2.
Sony WH-1000XM2 Zwart
Meer info »
3.
JBL T460BT
Meer info »
4.
Sennheiser PXC 480
Meer info »
5.
AKG N60NC Wireless
Meer info »
6.
Beats Studio Wireless GrijsMeer info »
7.
JBL E65BT NC Zwart
Meer info »
8.
Sennheiser HD 4.40 BT
Meer info »
9.
Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige
Meer info »
10.
Bowers & Wilkins P9 Signature
Meer info »

1. Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart – de beste met noise cancelling

Sommige koptelefoongebruikers stellen zeer hoge eisen aan hun koptelefoon. Weer anderen vinden het slechts belangrijk dat hun koptelefoon zorgt voor goed geluid. Vind jij dat de beste koptelefoon een model is met een aantrekkelijk design, geen kabels en geen ruis? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart. Dit model vinden wij de beste koptelefoon voor jou, omdat hij zeker gezien mag worden. Bovendien kun je genieten van muziek zonder ruis en zonder kabels. Het komt er dus op neer dat je optimaal geniet van jouw muziek wanneer je gebruik maakt van deze koptelefoon. Bose QuietComfort 35 II wireless ZwartHij is namelijk een noise cancelling variant van wereldklasse. Je beluistert dus met plezier je favoriete nummers zonder dat iets je in de weg zit. Bij deze koptelefoon heb je zelfs de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 niveaus van noise cancelling.

De meesten van ons vinden het prettig wanneer de wereld lijkt te verdwijnen wanneer we onze koptelefoon opdoen. Dat is precies waar de Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart voor staat. Je hoeft namelijk slechts de knop om te zetten en vervolgens laat je je meeslepen door je muziek. Hier wordt er natuurlijk verwezen naar de Acoustic Noise Cancelling technologie die is verwerkt in de koptelefoon. Deze technologie vergelijkt constant omgevingslawaai en speelt hierop in door het lawaai te blokkeren met een tegengesteld signaal. Vind je het belangrijk om helemaal op te gaan in de muziek, maar wil je toch nog horen wanneer je bijvoorbeeld wordt geroepen door een huisgenoot? Dan stel je de mate van noise cancelling zelf in. Het gebruik van de koptelefoon is zelfs nog eenvoudiger, omdat je bij deze koptelefoon gebruik kunt maken van de standaard virtuele assistent van je telefoon zoals Google Assistent of Siri.

Voordelen van de Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart:

 • De sterkte van de noise cancelling kun je zelf bepalen met de Bose Connect app.
 • Dankzij het lichte, comfortabele ontwerp kun je de koptelefoon urenlang dragen.
 • Het is mogelijk om de hoofdtelefoon met je stem te bedienen via Google Assistant of Siri.
 • Nadat je de headset slechts een kwartier hebt geladen, kun je weer voor 2,5 uur genieten van je muziek.
 • Er is gezorgd voor actieve noise cancelling waardoor storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt.

Nadelen van de Bose QuietComfort 35 II wireless Zwart:

 • Als je slechts een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze koptelefoon wellicht tegenvallen.
 • Mocht de noise cancelling uitstaan of is de accu leeggelopen, dan is de geluidskwaliteit van de koptelefoon minder goed.
Klik hier voor de beste prijs

2. Sony WH-1000XM2 Zwart

Ben je op zoek naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan aan welke vereisten een dergelijk model voor jou moet voldoen. Er zijn verschillende factoren waar je naar kunt kijken. Denk maar aan de Bluetooth functionaliteit, een over ear of juist een on ear variant, eventuele noise cancelling mogelijkheden en ga zo maar door. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een koptelefoon met of juist zonder een ingebouwde microfoon. Wil jij graag een koptelefoon hebben met Bluetooth? Moet het ideale model voor jou bovendien een noise cancelling variant zijn? Dan kun je kiezen voor de Sony WH-1000XM2 Zwart. Wij vinden dit model de beste koptelefoon voor jou, Sony WH-1000XM2 Zwartomdat hij je in staat stelt om de omgevingsgeluiden om je heen compleet weg te werken. Deze koptelefoon is namelijk een noise cancelling variant. Hij beschikt zelfs over de Bluetooth functionaliteit voor extra gebruiksgemak.

Dankzij de noise cancelling eigenschap van de Sony WH-1000XM2 Zwart, kun je overal genieten van prachtige muziek zonder onderbrekingen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je werkt op een druk kantoor of dat je regelmatig reist met de trein. Het is dan sowieso handig als je de omgevingsgeluiden kunt dempen of compleet kunt wegwerken. Wanneer je deze koptelefoon gebruikt, dan heb je de mogelijkheid om de omgevingsgeluiden volledig weg te werken, maar je kunt deze geluiden ook gewoon dempen. Dit komt doordat je de demping zelf kunt aanpassen via de bijbehorende app. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor het Bluetooth profiel AptX, waardoor je muziek van de hoogste kwaliteit kunt beluisteren. Verbind de koptelefoon dus gerust draadloos met je smartphone of laptop en geniet van prachtig geluid zonder onderbrekingen. Het apparaat heeft een breed frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz waardoor zowel de hoogste als laatste tonen hoorbaar zijn!

Voordelen van de Sony WH-1000XM2 Zwart:

 • Muziek van je tablet of smartphone kun je draadloos streamen via Bluetooth.
 • Dankzij de Smart Listening functie kun je de sterkte van de noise cancelling aanpassen op je activiteit.
 • Er is gezorgd voor actieve noise cancelling, waardoor storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt.
 • Hij heeft een breed frequentiebereik van 4 tot 40.000 Hertz, waardoor zowel de laagste als hoogste tonen hoorbaar zijn.
 • Als je een ander nummer wil kiezen of je wil het volume aanpassen, dan kun je de touch bediening op de oorschelp gebruiken.

Nadelen van de Sony WH-1000XM2 Zwart:

 • Je krijgt deze koptelefoon zonder 6,3 mm adapter.
 • De noise cancelling functionaliteit werkt niet bij non-activiteit.
 • Bij langdurig dragen kan het voorkomen dat de koptelefoon minder comfortabel zit.
Klik hier voor de beste prijs

3. JBL T460BT

Als je op een drukke plek werkt en je kunt je goed concentreren op hetgeen je doet wanneer je naar muziek luistert, dan is het handig om je muziek te beluisteren via een noise cancelling koptelefoon. Echter, als je op een rustige plek werkt, dan is het vaak minder belangrijk dat je koptelefoon een noise cancelling variant is. Misschien is het daarom voor jou slechts belangrijk dat je koptelefoon zorgt voor een prachtig basgeluid. Is de beste koptelefoon voor jou daarom een variant met een prachtige bas, zodat je helemaal kunt opgaan in bijvoorbeeld rock muziek? Dan past de JBL T460BT waarschijnlijk perfect bij jou. JBL T460BTDit model vinden wij de beste koptelefoon voor jou, omdat hij zorgt voor JBL Pure Bass geluid. Je kunt dit geluid vergelijken met het geluid dat je hoort in grote concertzalen met een bas die zowel krachtig als diep is.

Aangezien je de JBL T460BT via Bluetooth kunt verbinden met je smartphone of ander muziekapparaat, is het belangrijk om te kijken naar de accuduur. Je wil namelijk niet plotseling zonder muziek zitten. Daar heeft de fabrikant van deze koptelefoon rekening mee gehouden. Daarom heeft de koptelefoon een batterijduur van maar liefst 11 uur. Dit betekent dat je ongestoord 11 uur je muziek kunt beluisteren zonder dat je de koptelefoon tussendoor hoeft op te laden. Het is zelfs mogelijk om met dit apparaat naadloos te switchen van muziek naar een gesprek op je telefoon. Hierdoor mis je nooit een oproep. Vind je dit geen super handige eigenschap? Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over het opbergen van de headset wanneer je hem niet gebruikt. Hij is namelijk plat opvouwbaar en heeft een licht gewicht. Dankzij de robuuste constructie, houdt hij zelfs jarenlang een goede pasvorm.

Voordelen van de JBL T460BT:

 • De koptelefoon is aantrekkelijk geprijsd.
 • Het is mogelijk om handsfree telefoongesprekken te voeren via de microfoon.
 • Doordat de koptelefoon een accuduur van 11 uur heeft, kom je niet zonder muziek te zitten.
 • Dit apparaat kun je compact opvouwen, waardoor je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Hij beschikt over de Bluetooth functionaliteit, waardoor je draadloos muziek van je tablet of smartphone kunt streamen.

Nadelen van de JBL T460BT:

 • Deze koptelefoon beschikt niet over de noise cancelling functionaliteit.
 • Het is niet mogelijk om een audiokabel aan te sluiten om verbinding te maken met een mp3 speler.
Klik hier voor de beste prijs

4. Sennheiser PXC 480

Als je zoekt naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften, dan ga je eerst na welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Je kunt het bijvoorbeeld belangrijk vinden om gebruik te maken van een noise cancelling koptelefoon. Vind je dat minder belangrijk, dan wil je misschien gewoon een compacte, opvouwbare hoofdtelefoon, zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. Sommigen willen juist liever oordopjes, omdat die kleiner zijn. Behoor je tot de tweede groep, maar wil je toch geen oordopjes hebben, omdat je niets in je oor wil hebben? Dan kennen wij de ideale koptelefoon voor jou, namelijk de Sennheiser PXC 480. Dit model is wellicht de beste koptelefoon voor jou, omdat hij compact en opvouwbaar is. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Sennheiser PXC 480Ondanks het compact formaat, mag deze koptelefoon niet onderschat worden. Hij levert namelijk uitzonderlijk hoge prestaties en beschikt over NoiseGard actieve geluidsdemping.

Kiezen voor een koptelefoon met actieve geluidsdemping is sowieso een goed idee. Dergelijke koptelefoons zorgen er namelijk voor dat je geconcentreerd kunt werken, zonder steeds afgeleid te worden. Dit komt doordat ze ervoor zorgen dat omgevingsgeluiden worden gedempt of zelfs helemaal worden weggewerkt. Het komt er dus op neer dat wanneer je de Sennheiser PXC 480 op hebt, je geniet van geluid zoals je van een audiospecialist gewend bent. Met deze koptelefoon op hoef je je bovendien geen zorgen te maken dat je plotseling niet meer naar muziek kunt luisteren. De koptelefoon heeft namelijk een bijzonder lange batterijduur van tot 50 uur. Er is zelfs gezorgd voor een geïntegreerde microfoon waardoor je tussendoor gerust telefoongesprekken kunt aannemen. Wanneer je deze hoofdtelefoon in huis hebt, ben je dus helemaal voorbereid op comfortabel reizen zonder dat je last hebt van omgevingsgeluiden of gewoon ongestoord genieten van je favoriete nummers tijdens het werken.

Voordelen van de Sennheiser PXC 480:

 • Wanneer je niet meer naar muziek wil luisteren, dan kun je de koptelefoon compact opvouwen.
 • Je krijgt er een draagtas bij zodat je de koptelefoon netjes kunt opbergen en met je mee kunt nemen.
 • Hij beschikt over actieve noise cancelling waardoor storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt.
 • Er is gezorgd voor een bijzonder lange accuduur van 50 uur waardoor je niet zonder muziek komt te zitten.
 • De koptelefoon is voorzien van zachte leren oorschelpen en een ergonomisch ontwerp voor een comfortabele luisterervaring.

Nadelen van de Sennheiser PXC 480:

 • Muziek kan niet draadloos worden gestreamd via Bluetooth.
 • Voor gebruikers met een klein budget kan de prijs van dit model wellicht tegenvallen.
 • Het is niet mogelijk om met de afstandsbediening in de kabel het muziekvolume aan te passen.
 • De batterijstatus wordt niet aangegeven, dus je kunt hem na gebruik liever weer opladen zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.
Klik hier voor de beste prijs

5. AKG N60NC Wireless

Waar let jij op wanneer je op zoek gaat naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften? Sommigen kijken naar het design van de koptelefoon. Anderen vinden het belangrijk dat hun koptelefoon een noise cancelling variant is. Er zijn ook gebruikers die het belangrijk vinden dat hun koptelefoon naadloos kan switchen tussen muziek en telefoongesprekken. Behoor jij tot de tweede variant en wil je een koptelefoon hebben met actieve ruisonderdrukkingstechnologie? Dan kun je kiezen voor de AKG N60NC Wireless. Wij vinden dat dit model mogelijkerwijs de beste koptelefoon voor jou is, omdat hij is voorzien van actieve ruisonderdrukkingstechnologie, die ongeëvenaard is in zijn klasse. De ruisonderdrukking van dit apparaat is namelijk speciaal afgestemd voor op reis. AKG N60NC WirelessEr is hierbij gebruik gemaakt van speciale materialen zoals geheugenschuim en proteïneleer om het omgevingslawaai te verminderen. Je creëert dus de perfecte stille zone voor jezelf wanneer je deze geweldige hoofdtelefoon op hebt.

Natuurlijk kijk je bij het uitkiezen van de ideale koptelefoon niet alleen naar de noise cancelling functionaliteit. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele verbindingsmogelijkheden. Wanneer je gebruik maakt van de AKG N60NC Wireless hoef je je helemaal geen zorgen te maken over lastige draden die altijd in de weg zitten. De naam van deze headset spreekt namelijk voor zich: “wireless”. Hij is dus een draadloze koptelefoon. Je krijgt dus overal toegang tot al je audio via Bluetooth. Wanneer je eenmaal verbinding hebt gemaakt, dan kun je optimaal genieten van een superieure geluidskwaliteit tijdens het streamen. Dit komt doordat de headset beschikt over de aptX- en AAC-technologie. Deze zorgen er samen voor dat de draadloze geluidsprestaties van je media worden versterkt. Als er een telefoongesprek binnenkomt, kun je dit bovendien gemakkelijk beantwoorden, want je hoeft slechts op een knop te drukken om het gesprek aan te nemen.

Voordelen van de AKG N60NC Wireless:

 • Er is gezorgd voor het Bluetooth profiel aptX waardoor je audio in hoge kwaliteit kunt streamen.
 • Je geniet van draadloos geluid, dankzij de Bluetooth functionaliteit van deze draadloze koptelefoon.
 • Hij beschikt over actieve noise cancelling, waardoor storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt.
 • Wanneer je tegelijkertijd Bluetooth en noise cancelling aan hebt staan, dan gaat de accu maar liefst 15 uur mee.
 • Heb je alleen noise cancelling ingeschakeld, dan kun je maar liefst 30 uur genieten van je favoriete muzikale nummers.
 • Deze headset is eenvoudig mee te nemen, dankzij het compact, on ear ontwerp en de mogelijkheid om hem in te klappen.

Nadelen van de AKG N60NC Wireless:

 • Er blijft wat omgevingsgeluid hoorbaar.
 • Je kunt de noise cancelling van deze koptelefoon niet aanpassen.
 • De koptelefoon oogt wat fragiel, ondanks hij in de praktijk niet zo gevoelig is als hij eruit ziet.
Klik hier voor de beste prijs

6. Beats Studio Wireless Grijs

Zoek je naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften? Dan heb je waarschijnlijk al op een rij gezet aan welke vereisten een dergelijk model moet voldoen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende koptelefoons beschikbaar. Zo kun je kiezen voor een bedrade variant als je geen rekening wil houden met een eventuele accuduur. Echter, als je vaak onderweg bent, dan is een variant met Bluetooth wellicht handiger. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Als je vaak in drukke omgevingen bent, maar je wil geen last hebben van de omgevingsgeluiden, dan is een noise cancelling koptelefoon zeker aanbevolen. Wil je daarom een koptelefoon met Bluetooth en de noise cancelling functionaliteit hebben? Beats Studio Wireless GrijsDan kies je voor de Beats Studio Wireless Grijs. Dit model is wellicht de beste koptelefoon voor jou, omdat hij een noise cancelling variant met Bluetooth is. Hij heeft zelfs een ingebouwde microfoon.

Wanneer je de Beats Studio Wireless Grijs gebruikt, dan zet je kabels buitenspel. Je maakt immers met deze over ear hoofdtelefoon verbinding met je iPhone, iPod of iPad via Bluetooth. Hoewel we Apple apparaten als voorbeeld hebben genoemd, hoef je niet te vrezen dat de koptelefoon alleen op dergelijke apparaten werkt. Je kunt hem namelijk ook gerust aansluiten op apparaten van andere merken en met andere besturingssystemen. Wanneer je de koptelefoon in een rustige omgeving op hebt, dan hoef je niets te doen om te genieten van prachtig geluid. Ben je echter in een rumoerige omgeving en wil je toch helemaal opgaan in je muziek, dan druk je op de knop om de actieve noise cancelling in te schakelen. Hierdoor worden geluiden van buitenaf gedempt of volledig uitgeschakeld. Niemand stoort jou terwijl je naar je favoriete muziek luistert, maar jij bent ook voor niemand een last. Perfect toch?

Voordelen van de Beats Studio Wireless Grijs:

 • Met de afstandsbediening in de oorschelp kun je muziek bedienen.
 • Bij aankoop van deze koptelefoon krijg je er een hardcase bij om hem veilig op te bergen.
 • Dankzij de actieve noise cancelling worden storende omgevingsgeluiden en ruis gedempt.
 • Er is gezorgd voor een lange accuduur van maar liefst 12 uur voor onbezorgd luisterplezier.
 • Het is mogelijk om muziek van je smartphone of tablet draadloos te streamen via Bluetooth.
 • Hij beschikt over zachte schelpen die volledig over je oren vallen en een hoofdband die zich soepel naar je hoofd vormt.

Nadelen van de Beats Studio Wireless Grijs:

 • Deze variant schakelt niet automatisch uit.
 • Je krijgt deze koptelefoon zonder vliegtuigadapter.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs wellicht tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

7. JBL E65BT NC Zwart – tijdelijk onder de 100 euro

We worden vrijwel overal blootgesteld aan muziek en ander geluid. Dit komt doordat de wereld een saaie plek zou zijn zonder geluid. Misschien heb je ergens geluid gehoord en vond je de geluidskwaliteit geweldig. Je hebt dan vast wel aan degene die het geluid afspeelde gevraagd waarmee het geluid werd afgespeeld. Als het antwoord was dat het geluid werd geproduceerd door een JBL geluidsoplossing, dan ben je waarschijnlijk zelf ook op zoek gegaan naar een JBL apparaat. Is daarom de beste koptelefoon voor jou een variant van het merk JBL? Dan kun je kiezen voor de JBL E65BT NC Zwart. Dit model is wellicht de beste koptelefoon voor jou, omdat hij van het merk JBL is. JBL E65BT NC ZwartJe kunt dus rekenen op het legendarische JBL Signature Sound, dat wereldwijd te horen is in opnamestudio’s, theaters en arena’s. Het enige verschil is dat je het geluid nu hoort via een hoofdtelefoon.

Het is ons allemaal weleens overkomen: je luistert naar muziek terwijl je onderweg bent en belandt, precies op het moment dat je absoluut favoriet muzieknummer begint te spelen, in een drukke omgeving. Hierdoor hoor je het lied minder goed. Dit probleem behoort tot het verleden wanneer je de muziek beluistert via de JBL E65BT NC Zwart koptelefoon. Hij is namelijk voorzien van actieve ruisonderdrukking. Deze vermindert het geluid van buiten, waardoor er wordt gezorgd voor een nog meeslependere geluidervaring. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je last hebt van allerlei vervelende kabels wanneer je je muziek via deze hoofdtelefoon beluistert. De koptelefoon is namelijk voorzien van Bluetooth. Hierdoor geniet je van kristalhelder, draadloos geluid en de mogelijkheid om handsfree te bellen. Is de accu leeggelopen? Dan hoef je de koptelefoon slechts 2 uur op te laden om er weer 24 uur lang van te genieten!

Voordelen van de JBL E65BT NC Zwart:

 • Je kunt via Bluetooth draadloos muziek streamen van je tablet of smartphone.
 • Als de accu is leeggelopen, dan kost het je slechts 2 uur om hem weer helemaal op te laden.
 • Wanneer je alleen Bluetooth hebt ingeschakeld, dan geniet je van een batterijduur tot 24 uur.
 • Schakel je zowel Bluetooth als de actieve noise cancelling functie in, dan heeft hij een accuduur van 15 uur.
 • Er is gezorgd voor actieve noise cancelling waardoor storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt.

Nadelen van de JBL E65BT NC Zwart:

 • Je krijgt er geen beschermdoos bij.
 • Dit apparaat wordt geleverd zonder 6,3 mm adapter.
 • De noise cancelling dempt slechts beperkt de omgevingsgeluiden.
Klik hier voor de beste prijs

8. Sennheiser HD 4.40 BT

Wanneer je op zoek gaat naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften, dan vergelijk je de verschillende modellen aan de hand van bepaalde specificaties. Denk er bijvoorbeeld aan dat er noise cancelling varianten zijn die het omgevingsgeluid volledig wegwerken. Er zijn daarnaast ook noise cancelling hoofdtelefoons die het omgevingsgeluid slechts dempen. Je kunt zelfs voor modellen zien die helemaal niet beschikken over de noise cancelling technologie. Behalve naar de specificaties kijk je natuurlijk ook naar de prijs van de verschillende modellen. Zo hebben we zeer goedkope varianten gezien, maar ook hoofdtelefoons met een wat hogere prijs. Wil jij gewoon een middenklasse koptelefoon hebben? Sennheiser HD 4.40 BTDan kun je kiezen voor de Sennheiser HD 4.40 BT. Dit model is wellicht de beste koptelefoon voor jouw behoeften, omdat hij een middenklasse variant is. Hij is dus niet het goedkoopste model, maar hij is ook niet extreem duur.

Natuurlijk kijk je bij het uitkiezen van jouw ideale headset niet alleen naar de prijs. Het is namelijk ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die hij met zich meebrengt. Wanneer je kiest voor de Sennheiser HD 4.40 BT, dan geniet je van draadloos muziekgenot. Deze headset is namelijk voorzien van Bluetooth, dus je kunt muziek van je smartphone draadloos streamen naar de koptelefoon. Bovendien is het koppelen van de koptelefoon en je smartphone een fluitje van een cent, omdat de koptelefoon is voorzien van de NFC functie. Dit betekent dat je met slechts één tik aan je smartphone je de koptelefoon met de smartphone kunt verbinden. Aangezien je verschillende muzieksoorten kunt beluisteren met een headset, kijken we ook naar de geluidskwaliteit. In het geval van deze koptelefoon is er gezorgd voor een groot frequentiebereik. Hierdoor geniet je keer op keer van gedetailleerd geluid.

Voordelen van de Sennheiser HD 4.40 BT:

 • Je kunt een smartphone via NFC verbinden met de koptelefoon.
 • Dankzij het groot frequentiebereik geniet je keer op keer van gedetailleerd geluid.
 • Hij heeft een lange accuduur van 25 uur waardoor je niet zomaar zonder muziek komt te zitten.
 • Zijn batterijstatus wordt weergegeven, zodat je precies weet wanneer je de koptelefoon moet opladen.
 • Met de knoppen op de oorschelp kun je een nummer kiezen of een telefonische oproep beantwoorden.
 • Deze headset heeft een compact design en is opklapbaar zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen.
 • Er wordt een opbergtas meegeleverd wanneer je de headset koopt, zodat je hem netjes en veilig kunt opbergen.
 • Het is mogelijk om muziek van je smartphone of tablet draadloos te streamen naar de headset dankzij de Bluetooth functionaliteit.

Nadelen van de Sennheiser HD 4.40 BT:

 • Deze headset is geen noise cancelling variant.
 • Bij aankoop van deze koptelefoon wordt er geen vliegtuigadapter meegeleverd.
 • Er is niet gezorgd voor een afstandsbediening in de kabel voor extra gebruiksgemak.
 • Voor personen met een iets groter hoofd kan de hoofdband van de headset wat strak zitten.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze headset na lang gebruik vanaf ongeveer 4 uur enigszins warm wordt.
Klik hier voor de beste prijs

9. Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige

We hebben je in dit artikel laten zien dat er verschillende soorten koptelefoons zijn. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren, kun je kiezen voor een model dat bij je past. Ben je iemand die dol is op luxe? Dan kun je uiteraard kiezen voor een luxueuze hoofdtelefoon. Natuurlijk is luxe niet het enige waar je naar kijkt wanneer je op zoek gaat naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften. Je kunt immers ook rekening houden met de eventuele Bluetooth functionaliteit of actieve noise cancelling zodat je geen last krijgt van omgevingsgeluiden wanneer je naar muziek luistert. Als een luxe koptelefoon met actieve noise cancelling en de Bluetooth functionaliteit perfect klinkt, dan raden wij de Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige aan. Bang & Olufsen Beoplay H9i BeigeDit model vinden wij de beste koptelefoon voor jou, omdat hij een luxe design heeft. Hij is bovendien voorzien van zowel de Bluetooth als actieve noise cancelling functionaliteit.

Wanneer je muziek wil beluisteren, dan doe je gewoon de Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige op. Deze luxe hoofdtelefoon verbind je vervolgens via Bluetooth met je tablet of smartphone zodat je zonder tussenkomst van kabels kunt genieten van jouw favoriete muziek. Bovendien kun je gebruik maken van het touchscreen op de rechteroorschelp om het volume en de muziek te regelen. Het kan voorkomen dat je slechts het omgevingsgeluid wil dempen, omdat je bezoek verwacht en je de deurbel wil horen. Natuurlijk kun je ook slechts het omgevingsgeluid dempen, omdat je samen met een collega onderweg bent. Op andere momenten wil je helemaal niets van het omgevingsgeluid horen. Zowel het dempen als volledig wegwerken van omgevingsgeluid is mogelijk met deze headset, omdat je de sterkte van de noise cancelling kunt regelen met een aanraking op de oorschelp. Door de 40 mm drivers is het geluid van de headset bovendien levendig!

Voordelen van de Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige:

 • Deze koptelefoon heeft een lange accuduur van maar liefst 18 uur.
 • Nadat je de koptelefoon op je hoofd hebt gezet, gaat de muziek automatisch aan.
 • Storende omgevingsgeluiden en ruis worden gedempt door actieve noise cancelling.
 • Muziek kan draadloos gestreamd worden van je smartphone of tablet via Bluetooth.
 • Je kunt de sterkte van de noise cancelling zelf regelen met een aanraking op de oorschelp.
 • Bij deze hoofdtelefoon klinken zowel de lage als hoge tonen helder en levendig dankzij de 40 mm drivers.
 • Wil je je muziek pauzeren, dan hoef je slechts de koptelefoon neer te leggen, omdat de muziek op dat moment automatisch stopt.
 • Doordat de koptelefoon is gemaakt van aluminium en hij beschikt over een lederen hoofdband en oorkussens, zit hij comfortabel en kun je hem gemakkelijk de hele dag dragen.

Nadelen van de Bang & Olufsen Beoplay H9i Beige:

 • Het is niet mogelijk om de koptelefoon compact in te klappen.
 • Je kunt je smartphone niet via NFC koppelen aan deze koptelefoon.
 • Doordat deze koptelefoon een luxe variant is, kan de prijs mogelijkerwijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Bowers & Wilkins P9 Signature

Kun je je geen leven indenken zonder muziek? Dan ben je waarschijnlijk een echte muziekliefhebber. Ben je daarom op zoek naar de beste koptelefoon voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan aan welke vereisten de perfecte hoofdtelefoon voor jou moet voldoen. Misschien is het voor jou belangrijk om een grote over ear koptelefoon te hebben, omdat je helemaal wil opgaan in de muziek. Als dat het geval is, dan is de Bowers & Wilkins P9 Signature wellicht de beste koptelefoon voor jou. Deze headset past goed bij muziekliefhebbers, omdat hij een grote over ear hoofdtelefoon is. Hij illustreert bovendien innovatieve vaardigheden op het gebied van design en akoestiek. Bowers & Wilkins P9 SignatureKijk maar naar het design van dit apparaat met elegante oorkappen. Je kunt zelfs elke oorkap afzonderlijk loskoppelen. Hierdoor legt deze koptelefoon de lat hoog voor prestaties van een mobiele hoofdtelefoon.

Hoewel het leuk is om naar het design van een koptelefoon te kijken, is het vaak belangrijker om te weten wat je van het geluid kunt verwachten. In het geval van de Bowers & Wilkins P9 Signature hoofdtelefoon kun je rekenen op een geweldige geluidskwaliteit. Er is onder andere gezorgd voor een frequentiebereik van 2 tot 30.000 Hertz, waardoor zelfs extreem lage tonen strak en gedefinieerd worden weergegeven. Natuurlijk wil je ook weten hoe het zit met de hoge tonen. Als we kijken naar hoge tonen die normaal schel klinken zoals de stem van Adele, dan zien we dat deze koptelefoon deze tonen minder hoog en schel weergeeft. Hierdoor klinken de hoge tonen, die minder prominent aanwezig zijn, aangenamer. Ze worden ook in vol detail weergegeven. Ook het dynamische bereik van dit apparaat steekt met kop en schouders uit boven andere koptelefoons. Geniet dus keer op keer van prachtig geluid!

Voordelen van de Bowers & Wilkins P9 Signature:

 • Het is mogelijk om de oorkussens te vervangen.
 • De bas is bij deze hoofdtelefoon sterk aanwezig.
 • Geluid uit deze koptelefoon klink levendig, realistisch en dynamisch.
 • Je krijgt bij aankoop van deze koptelefoon 3 verschillende audiokabels meegeleverd.
 • Hij heeft een dynamisch bereik dat met kop en schouders uitsteekt boven andere koptelefoons.
 • Voor optimaal draadgenot zijn de hoofdband en oorkussens vervaardigd uit de duurzame leersoort Saffiano.
 • Er is gezorgd voor een breed frequentiebereik van 2 tot 30.000 Hertz, waardoor zeer lage tonen goed hoorbaar zijn.
 • Hoge tonen, die bij andere koptelefoons vaak schel klinken, zijn bij deze koptelefoon minder prominent aanwezig, waardoor ze aangenamer zijn te beluisteren.

Nadelen van de Bowers & Wilkins P9 Signature:

 • Vanwege het groot ontwerp is de koptelefoon stug en zwaar.
 • Mogelijkerwijs kan de prijs van deze hoofdtelefoon tegenvallen.
 • De zachte hoes die wordt meegeleverd, biedt weinig bescherming.
 • Van de drie meegeleverde kabels heeft slechts 1 kabel een afstandsbediening.
 • Doordat de bediening in de kabel is geoptimaliseerd voor Apple, werkt deze bediening niet met Android.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>