Het Beste Luizenmiddel Van 2020 Vind Je Hier. Wordt Het Een Luizenkam, Een Shampoo Of Een Lotion?

Hoofdluis kunnen we allemaal krijgen van contact met iemand die hoofdluis heeft. Dit komt doordat de luizen van het ene hoofd lopen naar het andere. Hoewel hoofdluizen geen ziekten kunnen overbrengen en relatief onschadelijk zijn, zorgt het hebben van luizen voor veel jeuk. Als je gaat krabben, kunnen er infecties ontstaan. Daarom is het belangrijk om luizen zo snel mogelijk te bestrijden. Om van luizen af te komen ga je op zoek naar het beste luizenmiddel. Denk hierbij aan een speciale luizenkam, die je gebruikt op nat haar. Als de behandeling correct wordt uitgevoerd, overleeft geen enkele luis de behandeling. Bovendien is deze methode goedkoop en kindvriendelijk. Het neemt echter enige tijd in beslag en vergt de nodige discipline. Er zijn echter ook speciale shampoos en lotions op basis van insecticiden die luizen en eitjes doden. Lees dit artikel en selecteer aan de hand van jouw voorkeuren het beste luizenmiddel.

Beste luizenmiddel van 2020

Als jij of iemand op wie je goed bent al eens luizen heeft gehad, dan weet je hoe vervelend deze luizen kunnen zijn. Ze zorgen namelijk voor een vervelende jeuk. Gelukkig kunnen ze relatief gemakkelijk worden bestreden. Er zijn verschillende producten die je tegen luizen kunt gebruiken. Hier hebben we je in de inleiding van het artikel reeds over verteld. We vinden het echter belangrijk dat je het beste luizenmiddel voor jouw behoeften vindt. Daarom hebben we verschillende luizenmiddelen met elkaar vergeleken. Vervolgens hebben we een top 5 lijst samengesteld. De namen van deze top 5 luizenmiddelen zie je in de onderstaande tabel. Je krijgt dus alvast een beeld van de middelen waar we je over zullen vertellen. Elk middel wordt bovendien afzonderlijk gerecenseerd zodat je er alles over te weten komt. Je kunt de verschillende middelen dus met elkaar vergelijken om tot slot jouw beste luizenmiddel uit te kiezen.

 Product naam 
1.Assy Neten/Luizenkam
Meer info »
2.Prioderm Dimeticon LotionMeer info »
3.Prioderm Shampoo PlusMeer info »
4.Licener luizenshampooMeer info »
5.Neten/Luizenkam
Meer info »

1. Assy Neten/Luizenkam

De meeste personen weten dat er verschillende luizenmiddelen verkrijgbaar zijn. Daarom kan het soms op een moeilijke opgave lijken om het beste luizenmiddel voor jouw behoeften uit te kiezen. Maak je echter geen zorgen, want wij helpen je om het ideale luizenmiddel te vinden. Ben je een voorstaander van een luizenkam, omdat je daarmee effectief luizen kunt verwijderen? Dan kun je kiezen voor de Assy Neten/Luizenkam. Wij vinden dat deze luizenkam het beste luizenmiddel voor jou is, omdat het niet zomaar een luizenkam is. Zo is deze kam gemaakt van zeer nauwkeurig gelaste naden met spiraalgroeven. De afstand tussen de tanden is tevens afgestemd op het verwijderen van hoofdluis en zelfs de kleinste neten. Ook hebben de MicroSpirals microscopische randjes die luizen en neten breken. Assy Neten LuizenkamNieuwe luizen krijgen geen kans! Doordat de punten van de kam goed zijn afgerond, voorkom je tevens dat de hoofdhuid en het haar geïrriteerd raken.

Nadat je de kam hebt gebruikt, is het belangrijk dat je hem goed reinigt. Hierdoor blijven er geen luizen of neten in zitten. Het schoonmaken is bovendien een fluitje van een cent. Je kunt hem namelijk gewoon uitkoken.  Vervolgens kun je de kam nog zeker 5 tot 10 jaar gebruiken. Hij is immers gemaakt van roestvrijstaal, waardoor hij een ongeëvenaarde stevigheid en duurzaamheid heeft. Een ander voordeel van de Assy Neten/Luizenkam is dat je de luizen bestrijdt door ze weg te kammen. Er zijn dus geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig, die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid, met name voor jonge kinderen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over eventuele allergische reacties, omdat je geen lichaamsvreemde stoffen gebruikt. Is er sprake van een luizenplaag? Dan kun je de kam ook gebruiken als preventief middel, omdat een besmetting dan in de kiem wordt gesmoord.

Eigenschappen van de Assy Neten/Luizenkam:

 • Op de handgrip van deze kam zijn er antislip stroken aangebracht zodat de kam stevig in de hand ligt.
 • Wereldwijd is deze luizenkam een groot succes, omdat hij gemakkelijk is in gebruik en tevens 100% effectief is.
 • Dankzij de lange tanden, die effectief zijn bij elk haartype kun je hem gebruiken op zowel kort, lang, dun, dik, krullend als vol haar.
 • Hij gaat doorgaans zeker 5 tot 10 jaar mee, omdat hij is gemaakt van roestvrijstaal met een ongeëvenaarde stevigheid en duurzaamheid.
 • Deze luizenkam werkt 100% effectief en is een veilig alternatief voor wanneer kinderen allergisch of overgevoelig zijn voor chemische ingrediënten.
 • Er is gezorgd voor de perfecte smalle afstand tussen de tanden, waardoor de tanden smaller zijn dan de kleinste neet en alle neten uit het haar verwijderd worden.
 • Doordat hij is gemaakt van roestvrij, chirurgisch staal kun je hem gemakkelijk uitkoken wanneer je hem schoon wil maken, waardoor de hele familie de kam zonder besmettingsrisico kan gebruiken.

2. Prioderm Dimeticon Lotion

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je kunt kiezen voor verschillende soorten luizenmiddelen. Enkele bekende alternatieven zijn shampoos, luizenkammen en lotions. Het is belangrijk om van tevoren na te gaan welk middel je wil gebruiken, omdat je op die manier je zoektocht aanzienlijk verkort. Sommige lotions bevatten de stof dimeticon. Dimeticon legt namelijk een soort laagje rond de luizen, waardoor ze verstikken. Dergelijke producten zijn dus zeer effectief in de bestrijding van luizen en neten. Is jouw beste luizenmiddel daarom een lotion die de stof dimeticon bevat? Dan kennen wij het ideale middel voor jou. Hier verwijzen we naar de Prioderm Dimeticon Lotion. Prioderm Dimeticon LotionWij vinden dat deze lotion het beste luizenmiddel voor jou is, omdat hij voor meer dan 95% uit dimeticon bestaat. Bovendien bevat de lotion geen pesticiden, maar hij doodt neten en hoofdluizen in slechts 15 minuten.

Als je gebruik maakt van een dergelijk middeltje, dan is het belangrijk dat je weet hoe je hem precies moet gebruiken. In het geval van de Prioderm Dimeticon Lotion, gaat het om een eenvoudige handeling. Eerst masseer je de lotion grondig in het haar en op de hoofdhuid. Vervolgens laat je hem 15 minuten intrekken. Hierna breng je een ruime hoeveelheid gewone shampoo zonder water aan en masseer je de shampoo in het haar. Pas na deze handelingen was je het haar uit met water. Het kan eventueel nodig zijn om het haar 2 tot 4 keer te wassen met shampoo. Je weet dat je klaar bent wanneer het haar en de hoofdhuid niet meer vettig aanvoelen. Vervolgens gebruik je de meegeleverde metalen netenkam om het haar goed door te kammen. Je verwijdert hierdoor effectief luizen en neten. Voor het beste resultaat, herhaal je de behandeling na 9-10 dagen.

Eigenschappen van de Prioderm Dimeticon Lotion:

 • Dit medisch hulpmiddel mag ook tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode gebruikt worden.
 • In de verpakking zit er meer dan alleen de lotion, want je krijgt er ook een gratis metalen netenkam bij.
 • Om er gemakkelijk gebruik van te kunnen maken, wordt de lotion geleverd met een handige applicatortip.
 • Hij bestaat voor meer dan 95% uit dimeticon, die een soort laagje rond de luizen legt, waardoor ze verstikken.
 • Als je dit middel gebruikt, kun je ervoor zorgen dat hoofdluizen en neten in slechts 15 minuten worden gedood.
 • Houd er rekening mee dat je hem alleen uitwendig gebruikt en hem niet gebruikt als je overgevoelig bent voor 1 van de bestanddelen.
 • Na 9 tot 10 dagen is het belangrijk om de behandeling te herhalen, zodat je er zeker van bent dat alle hoofdluizen en neten effectief zijn bestreden.

3. Prioderm Shampoo Plus

We vinden het niet leuk wanneer wij of onze kinderen last hebben van hoofdluizen. Luizen zorgen namelijk voor een onaangenaam gevoel op ons hoofd. Daarom is het handig om ze zo snel mogelijk te verwijderen. Er zijn verschillende manieren om hoofdluizen te bestrijden. Echter, hoewel veel middelen effectief werken, zorgen niet alle middelen ervoor dat je ook beschermd bent tegen nieuwe hoofdluisbesmetting. Vind je het echter wel belangrijk dat je na het bestrijden van de luizen ook beschermd wordt tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting? Klinkt een middeltje dat deze bescherming biedt als het beste luizenmiddel voor jou? Dan kun je kiezen voor de Prioderm Shampoo Plus. Wij vinden dat deze shampoo het beste luizenmiddel voor jou is, omdat hij hoofdluis en neten behandelt en je beschermt tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Prioderm Shampoo PlusIn dit middeltje zitten er bovendien geen pesticiden en hoofdluis en neten worden in slechts 15 minuten verstikt en uitgedroogd.

We hebben je reeds verteld over de effectieve werking van de Prioderm Shampoo Plus. Hij heeft echter ook een andere aantrekkelijke werking. Zo vermindert deze shampoo de statische aantrekking van het haar. Hierdoor komt hoofdluis niet gemakkelijk op de haren, waardoor je haar ongeschikt wordt om er neten op te leggen. Wil je weten hoe je deze shampoo gebruikt? Je masseert eerst de shampoo grondig in op het droge haar en de hoofdhuid. Zorg er hierbij voor dat het gehele haar, van hoofdhuid tot uiteinden, is bedekt. Laat hierna het middeltje 15 minuten intrekken. Nadat de 15 minuten zijn verstreken, breng je een klein beetje water aan op het behandelde haar. Zo laat je de shampoo schuimen. Spoel vervolgens het schuim uit met voldoende water en kam het haar daarna grondig uit met een netenkam met metalen tanden. Na 7 dagen controleer je of er nieuwe hoofdluizen en/of neten zijn.

Eigenschappen van de Prioderm Shampoo Plus:

 • Door dit product te gebruiken zorg je ervoor dat hoofdluis en neten worden behandeld en dat je wordt beschermd tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting.
 • In deze shampoo zitten er geen pesticiden, maar het middeltje zorgt er wel voor dat hoofdluis en neten in slechts 15 minuten door verstikking en uitdroging worden gedood.
 • De shampoo vermindert de statische aantrekking van het haar zodat de hoofdluis niet gemakkelijk op de haren komt en het haar ongeschikt wordt gemaakt om neten op te leggen.
 • Het is belangrijk om na 7 dagen te controleren of er geen nieuwe hoofdluizen en/of neten worden aangetroffen; als je nieuwe hoofdluizen en/of neten aantreft, is het belangrijk om de behandeling te herhalen.

4. Licener luizenshampoo

Je hebt intussen gelezen over 3 super luizenmiddelen. Het ligt dus aan jouw voorkeuren om te kiezen voor een middel dat bij jouw behoeften past. Ben jij een voorstaander van middeltjes zoals shampoos en lotions? Dan heb je gezien dat je op dat gebied ook meerdere keuzemogelijkheden hebt. Is het je echter opgevallen dat je bij de behandeling met dergelijke middeltjes meestal na de behandeling toch het haar moet kammen met een luizenkam? Sommige personen vinden dat punt zeer vervelend en maken daarom gewoon gebruik van een luizenkam. Er zijn echter ook luizenshampoos die meteen effectief werken en die geen nabehandeling vergen met een luizenkam. Klinkt een dergelijke shampoo als het beste luizenmiddel voor jou? Dan kies je voor de Licener luizenshampoo. Licener luizenshampooDeze shampoo is het beste luizenmiddel voor jou, omdat nakammen na de behandeling met deze shampoo niet nodig is. Dit komt doordat de shampoo volledig effectief werkt.

De Licener luizenshampoo gebruik je om alle hoofdluizen en neten in slechts 1 behandeling te doden. Er is voor deze behandeling slechts een intrektijd van 10 minuten nodig. Deze effectieve werking heeft de shampoo te danken aan zijn werkzame stof, Neem-extract. Deze stof is klinisch bewezen en is zeer effectief. Het extract is 100% natuurlijk en werkt anders dan Dimeticon, die de werkzame stof is van veel andere luizenshampoos. Wanneer je gebruik maakt van deze luizenshampoo, hoef je je niet eens zorgen te maken over waar je hem gebruikt. De shampoo is immers niet ontvlambaar. Je brengt de shampoo dus gemakkelijk aan op droog haar en masseert het goed in. Hierbij zorg je ervoor dat het hele hoofd bedekt is van schedel tot de haarpuntjes. Vervolgens laat de shampoo in slechts enkele minuten de luizen en neten op je hoofd stikken. Hierna spoel je de shampoo uit met lauw water.

Eigenschappen van de Licener luizenshampoo:

 • Zijn werking is klinisch bewezen uiterst effectief.
 • Voor deze behandeling is er een intrektijd van slechts 10 minuten vereist.
 • De werking van deze shampoo is gebaseerd op de werkzame stof, Neem-extract.
 • Het Neem-extract is anders dan Dimeticon niet ontvlambaar en is 100% natuurlijk.
 • Deze shampoo is eenvoudig te gebruiken en doodt hoofdluizen en neten in slechts 1 behandeling.
 • Als je gebruik maakt van deze shampoo, dan hoef je na de behandeling het haar niet uit te kammen met een luizenkam.

5. Neten/Luizenkam

Heb je al eerder een luizenplaag aan den lijve ondervonden? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan weet je dat het een vervelend karwei is om deze beestjes te verwijderen. Gelukkig wordt dit karweitje enigszins vereenvoudigd als je gebruik maakt van de juiste luizenmiddeltjes. Aangezien er verschillende soorten luizenmiddelen zijn, is het soms moeilijk om het beste luizenmiddel uit te kiezen. Ben je iemand die graag de traditionele manier van luizenbestrijding toepast en zoek je daarom naar een neten- of luizenkam? Dan kun je kiezen voor de Neten/Luizenkam. De naam van dit middel spreekt voor zich. Je gebruikt hem om neten en luizen uit het haar weg te kammen. Gelukkig is bij deze kam de afstand tussen de tanden afgestemd op luizen en neten. Neten LuizenkamHierdoor verwijder je zelfs de allerkleinste neten. Dankzij deze effectieve behandeling hoef je je geen zorgen te maken over eventueel overgebleven neten en hoofdluizen.

We vinden tevens dat de Neten/Luizenkam het beste luizenmiddel voor jou is, omdat hij beschikt over MicroSpirals. Deze zorgen ervoor dat je niet alleen luizen en neten uit het haar kamt, maar je neten ook meteen vernietigt. Hierdoor heb je geen chemische shampoos en lotions meer nodig, omdat je van deze traditionele werkwijze gebruik maakt. Je hoeft slechts het haar te kammen en merkt al gauw het goede resultaat. Bovendien kun je de kam gemakkelijk reinigen door hem voor enkele minuten te leggen in warm water van 60 graden Celsius of hoger. Hierdoor kan de kam door iedereen binnen je huishouden gebruikt worden. De kam is tevens lang houdbaar, omdat hij van roestvrij staal is gemaakt. Is er bekendgemaakt dat er een luizenplaag is? Ga dan preventief te werk en kam je haar om te voorkomen dat je deze vervelende en jeukende beestjes oploopt.

Eigenschappen van de Neten/Luizenkam:

 • Dankzij deze kam gaan jij en je gezin zonder jeuk de deur uit.
 • Doordat de luizenkam is gemaakt van roestvrij staal gaat hij lang mee en kun je hem gemakkelijk reinigen.
 • Er is gezorgd voor MicroSpirals waardoor niet alleen de ietwat grotere hoofdluizen worden gedood en verwijderd, maar ook de neten meteen worden vernietigd.
 • Bij deze luizenkam is er gezorgd voor een ideale afstand tussen de tanden, die is afgestemd op de grootte van luizen en neten, waardoor zelfs de allerkleinste neten verwijderd worden.
 • Als je gebruik maakt van deze luizenkam, dan hoef je geen chemische shampoos en lotions meer te gebruiken, omdat je slechts het haar hoeft te kammen met deze kam voor een goed resultaat.
 • Door de kam na gebruik voor enkele minuten te reinigen in warm water, kun je eventueel achtergebleven hoofdluizen en neten alsnog doden, zodat andere personen in je huishouden de kam ook kunnen gebruiken.
 • Je hoeft de kam niet alleen te gebruiken wanneer je reeds last hebt van hoofdluizen, want hij is ook super effectief wanneer je hem gebruikt om preventief te kammen om te voorkomen dat je deze vervelende en jeukende beestjes oploopt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>