Op Zoek Naar De Beste Magnetron Uit 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Als je op zoek bent naar de beste magnetron, dan ben je op de juiste plek terecht gekomen. Wij begrijpen dat een leven zonder magnetron bijna niet meer is in te denken. Hoe warm je dan ’s morgens het overgebleven eten op of hoe bereid je die kant-en-klaarmaaltijden? Wanneer je met je geliefde naar een film gaat kijken, bak je als snack toch ook magnetronpopcorn? Een magnetron in huis hebben brengt veel voordelen met zich mee. Daarom helpen wij je om het ultieme model te vinden.

Beste magnetron in 2020

In de onderstaande tabel zie je de 10 beste modellen van het jaar met hun inhoud en vermogen in watt. Kies de beste magnetron aan de hand van de onderstaande tabel uit en lees in dit artikel over de eigenschappen van de afzonderlijke modellen!

 Product naamLiter inhoudWatt vermogen 
1.Inventum MN207S20 liter800 wattMeer info »
2.Samsung MS23F301EAK23 liter800 wattMeer info »
3.Samsung MS28J5215AB/EN28 liter1000 wattMeer info »
4.Samsung MS23F301EAS23 liter800 wattMeer info »
5.Etna SMV520ZWA20 liter700 wattMeer info »
6.Sharp R242INW20 liter800 wattMeer info »
7.Sharp R360S25 liter900 wattMeer info »
8.Etna SMV520BLA20 liter700 wattMeer info »
9.Severin MW 787330 liter900 wattMeer info »
10.Whirlpool JC 216 SL30 liter1000 wattMeer info »

1. Inventum MN207S

Inventum MN207SBen je iemand die regelmatig gerechten opwarmt? Dan is een magnetron onmisbaar in jouw huis. Zoek je daarom naar de beste magnetron voor jouw behoeften? Wij kennen een model dat goed bij je past. Een superieur model op het gebied van het opwarmen van diverse gerechten is de Inventum MN207S. Dit is de beste magnetron voor jou, omdat hij een inhoud heeft van 20 liter. Hij doet daarnaast zijn werk goed, dus je gerechten worden goed warm. Dit apparaat heeft een compact formaat waardoor hij ook goed past in kleine keukens. Hij heeft namelijk een hoogte van 26 cm, breedte van 44 cm en diepte van 37 cm. Met een vermogen van maximaal 800 watt warm je je etenswaren op. Je kunt echter ook gebruik maken van een automatisch programma voor meer gemak.

Afhankelijk van het gerecht dat je wil opwarmen, kun je op de MN207S magnetron van Inventum een vermogen kiezen. Er zijn 5 vermogensstanden, dus het juiste vermogen zit er zeker bij. Weet je niet precies welk vermogen perfect is voor het gerecht dat je wil opwarmen? Geen probleem. Je kunt namelijk ook kiezen voor 1 van de 8 automatische programma’s die het koken vergemakkelijken. Bij de automatische programma’s hoef je alleen te selecteren welk gerecht je wil bereiden en wat zijn gewicht is. Aan de hand van deze instellingen kiest het apparaat zelf welk vermogen en welke bereidingstijd voor een optimaal resultaat zullen zorgen. Als je etenswaren wil ontdooien, dan is er op deze magnetron een apart programma. Nadat je gebruik hebt gemaakt van deze magnetron, kun je de geëmailleerde wanden gemakkelijk reinigen met een doekje.

Voordelen:

 • Hij is compact.
 • Er zijn handige automatische programma’s.
 • Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken.
 • Je kunt gebruik maken van een voorgeprogrammeerde ontdooistand.
 • Dankzij het strak uiterlijk mag deze magnetron zeker gezien worden.
 • De magnetron beschikt over een gelakte wand die je gemakkelijk kunt schoonmaken.

Nadelen:

 • In dit apparaat kun je geen taarten, ovenschotels of pizza’s klaarmaken.
 • Als je er grote gerechten in wil bereiden, kan het formaat tegenvallen.

2. Samsung MS23F301EAK

Samsung MS23F301EAKHeb je er altijd over gedroomd om een magnetron in huis te hebben zonder allerlei onnodige functies? Is de beste magnetron voor jou een vrijstaand model dat je gemakkelijk kunt reinigen? Dan kun je kiezen voor de Samsung MS23F301EAK. Deze magnetron is eenvoudig, maar doet wel precies wat je van hem verwacht. Hij zorgt er namelijk voor dat je gerechten worden opgewarmd of ontdooid. Doordat hij niet over allerlei extra functies beschikt, is hij gemakkelijk te bedienen. Maak gewoon gebruik van de draaiknoppen om hem te bedienen en wacht totdat je gerecht klaar is. Op het display zie je hoe lang het nog duurt voordat je jouw etenswaren uit het apparaat kunt halen. Indien gewenst, kun je ook de klok instellen waardoor de magnetron je precies laat zien hoe laat het is.

De MS23F301EAK magnetron van Samsung vinden wij ook de beste magnetron voor jou, omdat hij aantrekkelijk is geprijsd. Dit model laat je zien dat een stijlvol design en optimaal gebruiksgemak niet veel hoeft te kosten. Het apparaat is namelijk strak vormgegeven en beschikt over 6 verschillende vermogensstanden. Kies aan de hand van het gerecht dat je wil bereiden welk vermogen daar het beste bij past. Als je een kleinere keuken hebt, dan is dit model ook perfect voor jou. Hij heeft namelijk een inhoud van 23 liter, een hoogte van 27,5 cm, een breedte van 48,9 cm en een diepte van 37,4 cm. Nadat je dit apparaat hebt gebruikt, kun je hem gemakkelijk reinigen. Dit komt doordat de wanden beschikken over een coating. Hierdoor kun je de wanden na gebruik gewoon met een doek afvegen. Handig toch?

Voordelen:

 • De magnetron is gemakkelijk te gebruiken.
 • Je kiest voor de juiste instellingen, want hij beschikt over een voorgeprogrammeerde ontdooistand.
 • Dit apparaat is compact.
 • Hij ziet er mooi uit.

Nadelen:

 • Er zijn geen automatische programma’s waar je uit kunt kiezen.
 • De voorkant is getint waardoor het wat lastiger is om in de magnetron te kijken.

3. Samsung MS28J5215AB/EN

Samsung MS28J5215AB/ENIs de beste magnetron voor jou een solo model dat beschikt over bijna dezelfde functies als een combimagnetron? Een solo magnetron is over het algemeen lager geprijsd dan een combi model. Combineer met de Samsung MS28J5215AB/EN de functionaliteiten van een combi model met de lagere prijs van een solo magnetron. Wij vinden dit model de beste magnetron voor jou, omdat hij een goede keukenhulp is. Je kunt er namelijk gewoon gerechten mee opwarmen, maar je kunt er ook gezonde gerechten mee bereiden. Om deze reden is hij een goede keukenhulp. Dit model heeft een vermogen van 1000 watt, dus je kunt er verschillende gerechten mee bereiden. Voor het klaarmaken van bijvoorbeeld groente, vlees of vis kun je gebruik maken van 1 van de 12 gezonde programma’s.

Door je etenswaren klaar te maken met de MS28J5215AB/EN magnetron van Samsung, kun je dagelijks lekker en gezond eten op tafel zetten voor jezelf en je gezin. Je hebt namelijk meer mogelijkheden dan alleen het opwarmen van kant-en-klare gerechten. Er komt bij het gebruik van deze magnetron geen pan eraan te pas, dus het bereiden van gezonde gerechten is net zo gemakkelijk als wanneer je een kant-en-klare maaltijd klaarmaakt. Als je echter een minder gezond gerecht lust, dan kun je dit ook bereiden met deze magnetron. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere chocoladetaart. Maak gebruik van de smeltfunctie van dit model om je boter gemakkelijk zacht te maken of om je chocolade te laten smelten. Hierdoor heb je binnen de kortste keren het taartbeslag bereid. Dan hoef je hem alleen nog in de oven te zetten.

Voordelen:

 • Je kunt het draaiplateau uitschakelen om ook grote ovenschalen in het apparaat te zetten.
 • Deze magnetron kun je gemakkelijk bedienen.
 • Met een vermogen van 1000 watt wordt je gerecht snel opgewarmd.
 • Er zijn veel instelmogelijkheden.
 • Hij beschikt over een voorgeprogrammeerde ontdooistand.

Nadelen:

 • Dit apparaat is niet voorzien van een grillfunctie.
 • Doordat het glas donker is, is het moeilijk om de voortgang van je gerecht te volgen.

4. Samsung MS23F301EAS

Samsung MS23F301EASWanneer je op zoek gaat naar de beste magnetron, dan is het belangrijk om te kijken wat zijn eigenschappen zijn. Echter, aangezien je een magnetron in de keuken zet, is het ook belangrijk dat dit apparaat er mooi uitziet. Dankzij het strakke design van de Samsung MS23F301EAS, mag dit apparaat zeker gezien worden. Wij vinden hem ook de beste magnetron voor jou, omdat hij zijn werk goed doet. Als je lekkernijen erin wil opwarmen, dan gebeurt dat gemakkelijk en snel. Dit apparaat heeft namelijk een maximaal vermogen van 800 watt. Afhankelijk van de gerechten die je wil bereiden, kun je op dit apparaat tevens verschillende vermogensstanden selecteren. Je hebt keuze uit 6 vermogensstanden. Dit model laat je zien dat je voor topprestaties en een strak design niet veel geld hoeft uit te geven.

Heb je een kleinere keuken? Dan is het ook een goed idee om de MS23F301EAS solo magnetron van Samsung in huis te halen. Dit apparaat heeft namelijk een relatief compacte afmeting. Doordat hij beschikt over een hoogte van 27,5 cm, breedte van 48,9 cm en diepte van 37,4 cm kun je hem gemakkelijk een plek geven op je keukenblad. Heb je echt geen plek op je keukenblad, dan kun je dit apparaat wellicht ook in 1 van je keukenkasten zetten. De magnetron kun je bovendien gemakkelijk bedienen door gebruik te maken van de draaiknoppen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je eerst een handleiding moet doornemen voordat je aan de slag kunt gaan. Wanneer je klaar bent met de magnetron, kun je hem eenvoudig reinigen. Dit komt doordat hij beschikt over een keramische wand, die ervoor zorgt dat etensresten niet aankoeken.

Voordelen:

 • Dit apparaat is eenvoudig te bedienen.
 • Je kunt de keramische wand gemakkelijk schoonmaken.
 • Doordat dit model beschikt over een strak uiterlijk, mag hij gezien worden.
 • De magnetron is voorzien van een voorgeprogrammeerde ontdooistand.

Nadelen:

 • Deze solo magnetron heeft een getint raampje, dat naar binnen kijken moeilijker maakt.
 • Je kunt geen gerechten zoals pizza’s, taarten en ovenschotels klaarmaken in de magnetron.

5. Etna SMV520ZWA

Etna SMV520ZWABen je op zoek naar de beste magnetron voor jouw behoeften? Vind je het belangrijk dat het model dat je uitkiest, beschikt over mooie, afgeronde hoeken? Dan kennen wij het beste model voor jou. De Etna SMV520ZWA vinden wij de beste magnetron voor jou, omdat hij beschikt over mooie, afgeronde hoeken. De zilveren hendel past bovendien perfect bij de zwarte body van dit apparaat. Dankzij het mooie uiterlijk, maakt het niet uit waar je dit apparaat neerzet: hij is een sieraad voor je keuken. Wanneer je een magnetron uitkiest, dan is het belangrijk hoe hij eruit ziet, maar zijn prestaties zijn natuurlijk minstens even belangrijk. Ook de prestaties van deze magnetron zijn uitstekend. Hij beschikt namelijk over 15 programma’s die ervoor zorgen dat je koude maaltijd snel wordt opgewarmd.

Afhankelijk van wat je wil bereiden, kun je zelf bepalen welk programma je het liefst wil gebruiken. Je maakt op de SMV520ZWA magnetron van Etna gebruik van de drukknoppen om de gewenste stand te kiezen. Als je precies weet hoeveel je gerecgt weegt, dan kun je ervoor kiezen om de draaiknop te gebruiken. Deze magnetron is zo geavanceerd dat je er zelfs een hele kip mee kunt ontdooien. Als je echter gewoon een stukje taart wil opwarmen, dan kun je de snelstart functie gebruiken. In deze magnetron zit er een uitneembaar draaiplateau. Wanneer je dit plateau uit het apparaat haalt, dan kun je de binnenkant van de magnetron gemakkelijk reinigen. Het stevige, chromen handvat zorgt er bovendien voor dat je het deurtje soepel kunt openen.

Voordelen:

 • De automatische programma’s vergemakkelijken het gebruik van het apparaat.
 • Dit apparaat heeft een mooie, retro look.
 • Je hoeft niet na te denken over de juiste instellingen, want de magnetron beschikt over een voorgeprogrammeerde ontdooistand.
 • Hij is gemakkelijk te bedienen.
 • De magnetron is compact.

Nadelen:

 • Deze magnetron beschikt niet over een grillfunctie.
 • Sommige grotere borden passen er niet in.

6. Sharp R242INW

Sharp R242INWBen je net zoals velen van ons een persoon die niet veel tijd heeft om te koken? Dan kook je misschien in 1 keer voor 2 dagen. Wanneer de grote maaltijd is bereid, kun je het eten voor de volgende dag(en) in de vriezer zetten. Vervolgens neem je de porties die je nodig hebt en warm je deze op. Zoek je naar de beste magnetron zodat je gemakkelijk al je etenswaren kunt opwarmen? Kies dan voor de Sharp R242INW. Dit model vinden wij de beste magnetron voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je je ingevroren maaltijden snel en gemakkelijk kunt opwarmen. Hij werkt ook goed met kant-en-klaarmaaltijden waardoor je na het werk snel aan tafel kunt gaan. Dit apparaat is sowieso een handige hulp in de keuken.

De R242INW magnetron van Sharp is ook aantrekkelijk, omdat hij een compact formaat heeft. Je kunt hem dus ook gemakkelijk een plek geven in een kleine keuken. Hij heeft namelijk een hoogte van 25,8 cm, breedte van 44 cm en diepte van 35,9 cm. Als je bovendien geen extreem grote gerechten in dit apparaat wil opwarmen, dan is zijn inhoud ook perfect voor jou. Hij heeft namelijk een inhoud van 20 liter. Voor het ontdooien van je etenswaren, kun je gebruik maken van de speciale ontdooistand. Vervolgens kun je voor extra gemak kiezen voor 1 van de automatische programma’s. De magnetron geeft je zelfs de mogelijkheid om aan de hand van het gewicht en de bereidingstijd zelf een programma in te stellen. Snel wat opwarmen? Gebruik dan de sneltoets om met een druk op de knop je gerecht op een maximaal vermogen te verwarmen.

Voordelen:

 • Het automatische programma stelt aan de hand van het gewicht en type gerecht de tijd en het wattage in.
 • Je kunt dit apparaat gemakkelijk gebruiken, want hij is intuïtief.
 • De voorgeprogrammeerde ontdooistand is handig.
 • Dit apparaat is compact.

Nadelen:

 • In een solo magnetron heb je minder mogelijkheden dan in een combimagnetron.
 • Hij is relatief klein.

7. Sharp R360S

Sharp R360SBen je op zoek naar de beste magnetron voor jouw behoeften? Is het beste model voor jou een magnetron zonder draaiplateau? Als een magnetron niet over een draaiplateau beschikt, dan kun je er gemakkelijker ovenschalen in zetten. Met een draaiplateau kan het namelijk voorkomen dat de ovenschalen tegen de wanden botsen, waardoor het gerecht niet gelijkmatig gaar wordt. Wij kennen een magnetron zonder draaiplateau. De Sharp R360S vinden wij de beste magnetron voor jou, omdat je er gemakkelijk gerechten in ovenschalen in kunt klaarmaken. Dit model beschikt namelijk niet over een draaiplateau, waardoor de ovenschalen er gemakkelijk in passen. Rechthoekige ovenschalen botsen ook niet tegen zijn zijwanden. Deze magnetron is tevens een middelgroot model op het gebied van zijn inhoud. Je kunt er dus kleine borden in zetten, maar ook de iets grotere borden passen er gemakkelijk in.

De R360S solo magnetron van Sharp heeft een inhoud van 25 liter en een vermogen van 900 watt. Je kunt er dus gemakkelijk allerlei kleine gerechten in opwarmen. Echter, de iets grotere gerechten passen er ook in. Warm gemakkelijk het overgebleven avondeten van gisteravond op in deze magnetron of kies ervoor om een kant-en-klaarmaaltijd erin te bereiden. Doordat de bediening van dit apparaat super gemakkelijk is, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je de handleiding hoeft door te nemen. Wanneer je na het werk thuis komt, pak je gewoon je maaltijd, je zet hem in de magnetron en je warmt hem op. Dankzij de automatische programma’s, hoef je niet eens na te denken over het juiste wattage of de bereidingstijd. Wanneer je gerecht klaar is, hoor je een piepje afgaan.

Voordelen:

 • Je kunt ook rechthoekige ovenschalen in de magnetron zetten, want hij heeft geen draaiplateau.
 • Deze solo magnetron heeft een eenvoudige bediening.
 • Met het handvat aan de voorzijde, kun je de magnetron gemakkelijk opentrekken.
 • Je kunt dit model gemakkelijk schoonmaken.
 • De automatische programma’s helpen je om gemakkelijk gerechten klaar te maken.
 • Hij heeft een strak uiterlijk.
 • Deze magnetron is voorzien van een voorgeprogrammeerde ontdooistand.
 • Het apparaat is compact.

Nadelen:

 • Er is geen pizzastand op deze magnetron.
 • De bedieningsknopjes reageren soms een beetje traag.

8. Etna SMV520BLA

Etna SMV520BLABen je op zoek naar de beste magnetron? Vond je model 5, de SMV520ZWA van Etna perfect, maar wil je voor jouw keuken liever geen zwarte magnetron? Dan raden wij de Etna SMV520BLA aan. Dit model is perfect voor jou, omdat hij beschikt over dezelfde eigenschappen als het andere model van dit merk. Hij heeft echter een andere kleur. Deze magnetron is namelijk blauw, waardoor hij je keuken een frisse uitstraling geeft.

Voordelen:

 • Deze magnetron heeft een mooie, blauwe kleur.
 • De automatische programma’s vergemakkelijken het gebruik van het apparaat.
 • Dit apparaat heeft een mooie, retro look.
 • Je hoeft niet na te denken over de juiste instellingen, want de magnetron beschikt over een voorgeprogrammeerde ontdooistand.
 • Hij is gemakkelijk te bedienen.
 • Dit model is compact.

Nadelen:

 • Deze magnetron beschikt niet over een grillfunctie.
 • Bepaalde grotere borden passen er mogelijkerwijs niet in.

9. Severin MW 7873

Severin MW 7873Zoek je naar de beste magnetron voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan wat je behoeften precies zijn. Misschien vind je het belangrijk dat het model dat je in huis haalt beschikt over een relatief grote inhoud. Als je een grote inhoud zeer belangrijk vindt, dan kennen wij het perfecte model voor jou. We vinden de Severin MW 7873 de beste magnetron voor jou, omdat hij beschikt over een inhoud van 30 liter. Hiermee heeft hij tezamen met model nummer 10 de grootste inhoud van de magnetrons uit deze top 10 lijst. Met een grote inhoud gaan over het algemeen ook grotere afmetingen gepaard. Dit model heeft een hoogte van 30,5 cm, breedte van 51 cm en diepte van 43 cm. Je kunt er dus ook gerechten in grotere borden in opwarmen.

Over het algemeen kopen gezinnen of alleenstaanden een magnetron, omdat dit apparaat vele gemakken met zich meebrengt. Je hoeft met een magnetron in huis namelijk niet elke dag te koken. Met dit apparaat in huis kun je namelijk ook voor meerdere dagen koken, de gerechten invriezen en ze vervolgens in de magnetron opwarmen wanneer je ze nodig hebt. Ook voor het klaarmaken van kant-en-klaarmaaltijden is de MW 7873 solo magnetron van Severin perfect. Wanneer je je etenswaren wil opwarmen in dit apparaat, dan gaat dit super gemakkelijk. Je maakt gewoon gebruik van de 2 draaiknoppen, selecteert 1 van de 4 standen en het aantal minuten. Hierna wordt je gerecht opgewarmd. Als je ingevroren producten wil opwarmen, kun je gebruik maken van de speciale ontdooistand. Dankzij het draaiplateau worden je gerechten in deze magnetron gelijkmatig verwarmd.

Voordelen:

 • Je kunt ook grotere gerechten bereiden in deze magnetron, dankzij de inhoud van 30 liter.
 • Het draaiplateau zorgt ervoor dat je gerechten gelijkmatig worden verwarmd.
 • Met een vermogen van 900 watt kun je ook vlees, soep en groenten bereiden.
 • De magnetron is gemakkelijk te bedienen.

Nadelen:

 • Er is geen grillfunctie.
 • Wanneer je de deur opent, gaat het licht uit.

10. Whirlpool JC 216 SL

Whirlpool JC 216 SLZoek je naar de beste magnetron, omdat je gerechten wil opwarmen of omdat je op een gemakkelijke manier etenswaren wil bereiden? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een solo magnetron met meer functies dan alleen het opwarmen van je gerechten. Wij kennen een model dat goed bij je zal passen. De Whirlpool JC 216 SL vinden wij de beste magnetron voor jou, omdat hij lijkt op een eenvoudige magnetron, maar hij beschikt over veel functies. Door de vele functies combineert deze magnetron de veelzijdigheid van een combimagnetron met de aantrekkelijke prijzen van een solo magnetron. Deze solo magnetron beschikt namelijk over een hoog vermogen van 1000 watt, dus je kunt er verschillende gerechten in bereiden. Bovendien heeft hij naast de magnetronfunctie, met een 3D-magnetronsysteem, nog andere handige eigenschappen.

De JC 216 SL magnetron van Whirlpool beschikt namelijk over een Crisp-plaat. Deze plaat zorgt ervoor dat je op bijvoorbeeld je kipnuggets nog een lekkere krokante laag krijgt. Hierdoor zijn deze lekkernijen nog lekkerder. Zelfs wanneer je trek hebt in pizza, staat deze magnetron voor je klaar. Zet gewoon je pizza erin en maak gebruik van de pizzafunctie. We hebben het nu gehad over lekkernijen, maar je kunt ook gezonde gerechten klaarmaken in dit apparaat. Dit komt doordat hij is voorzien van een handige stoomfunctie. Met deze functie en de stoomschaal, kun je binnen een handomdraai lekkere vissoorten, aardappelen en groenten stomen. Je eten is dan niet alleen lekker, maar ook gezond. Als je eten namelijk stoomt, dan blijven de vitamines er optimaal in zitten. Zelfs het ontdooien van eten is gemakkelijk in deze magnetron dankzij de ontdooiprogramma’s.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een stoomfunctie om op een gezonde wijze eten te bereiden.
 • Hoewel dit apparaat veel mogelijkheden heeft, is hij gemakkelijk te bedienen.
 • Met een vermogen van 1000 watt kun je je maaltijd snel opwarmen.
 • Deze magnetron is met een inhoud van 30 liter zeer ruim.
 • Dit apparaat is zelfs voorzien van een pizzastand.

Nadelen:

 • De magnetron heeft geen automatische programma’s.
 • Het bedieningspaneel is in het Engels.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>