De Beste Messenset van 2020 Vind Je Door De 10 Te Vergelijken! Beste Voor Een Hobbykok?

Ben je vaak in de keuken bezig? Misschien vind je het leuk om steeds weer te experimenteren met nieuwe gerechten. Het doet er niet toe of je slechts sporadisch kookt of dat je dagelijks lekkernijen klaarmaakt. Een goede messenset is in beide gevallen een grote hulp in de keuken. Daarom zoek je de beste messenset voor jouw behoeften uit. Er zijn messensets in verschillende maten en soorten. Denk bijvoorbeeld aan de sets die uit 3 delen bestaan. Dergelijke sets zijn vaak handig om je huidige set uit te breiden. Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een set met meer onderdelen. Dan heb je in 1 keer alle messen die je nodig hebt. Hierdoor kun je ook direct aan de slag gaan in je keuken. In dit artikel vertellen wij je over de best verkochte modellen van het jaar. Kies dus gemakkelijk de beste messenset uit!

Beste messenset van 2020

Om je op weg te helpen, hebben wij de onderstaande tabel gecreëerd. Hier zie je de 10 best verkochte sets van 2020 die we in dit artikel zullen beschrijven. Je ziet meteen uit hoeveel delen de verschillende sets bestaan, zodat je snel de beste messenset voor jouw behoeften kunt vinden!

 Product naam 
1.Global G803883 Messenset (3-delig)Meer info »
2.Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig ZwartMeer info »
3.Global G-46220BR set 2-deligMeer info »
4.Global G21524 Messenset (3-delig)Meer info »
5.Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig ZwartMeer info »
6.Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig)Meer info »
7.Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig)Meer info »
8.Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig)Meer info »
9.Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig)Meer info »
10.Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig)Meer info »

1. Global G803883 Messenset (3-delig)

Global G803883 Messenset (3-delig)Zoek je naar de beste messenset voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan uit hoeveel delen de ideale set voor jou moet bestaan. Als je graag gewoon een set wil hebben om je huidig keukengerei aan te vullen, dan heb je genoeg aan een 3-delige set. Wij denken dat de Global G803883 Messenset (3-delig) de beste messenset voor jou is. Bij deze set geldt dat je precies krijgt wat je ziet. De set bestaat dus niet uit een messenblok en 2 messen of 2 messen en een messenslijper. Als je deze set aanschaft, dan kies je gewoon voor 3 messen van goede kwaliteit. Je hebt dus meteen een complete basisset in huis. Het gaat hier om messen met een Japans geslepen slijphoek.

Wanneer je kiest voor een messenset, dan wil je natuurlijk weten welke soort messen er in de set zitten. Daarom vertellen we je ook welke messen je krijgt wanneer je de Global G803883 Messenset (3-delig) aanschaft. In deze set zit er een santukomes, een groentemes en een officemes. Het santukomes kun je als koksmes gebruiken. Je kunt er dus allerlei uiteenlopende ingrediënten mee snijden. Daarnaast gebruik je het groentemes, zoals de naam doet vermoeden, om groente te snijden. Ten slotte is het handige officemes ideaal om allerlei andere snijklussen te klaren. De heffen van de 3 messen zijn met zand gevuld, dus de messen zijn relatief licht, maar blijven toch goed in balans. Het doet er bij deze set niet toe of je een ervaren kok of een beginnende kok bent. In alle gevallen komen de messen goed van pas.

Voordelen van de Global G803883 Messenset (3-delig):

 • De messen zijn superscherp.
 • Er zitten kuiltjes in het lemmet, waardoor ingrediënten niet vast blijven zitten aan het mes.
 • Doordat het heft van de messen gevuld is met zand, liggen deze messen goed in de hand en is er gezorgd voor een goede snijbalans.
 • Deze messen zijn Japans gesneden en beschikken dus over een scherpere snede, waardoor je met meer precisie en gemak fijne ingrediënten kunt snijden.

Nadelen van de Global G803883 Messenset (3-delig):

 • Je krijgt er geen messenblok bij voor het veilig opbergen van de messen.
 • De messen moeten op de hand gewassen worden, want ze zijn niet vaatwasmachinebestendig.
Klik hier voor de beste prijs

2. Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig Zwart

Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig ZwartAls je op zoek gaat naar de beste messenset voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om na te gaan welke soort messen je precies wil hebben. Daarnaast is het handig om ook te kijken uit hoeveel messen jouw ideale set bestaat. Voor jezelf ga je ook na of je het belangrijk vindt dat je de messen in een meegeleverd messenblok kunt opslaan. Klinkt een 5-delige set met een meegeleverd messenblok als muziek in de oren? Dan is het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig Zwart de beste messenset voor jou. Deze set bestaat uit 5 functionele messen en een messenblok. Het messenblok ziet er bovendien prachtig uit met of zonder de messen erin. Dit komt doordat de zwarte en zilveren kleuren elkaar goed aanvullen. Het messenblok staat bovendien zeer statig.

Als je het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig Zwart in huis haalt, dan beschik je meteen over een complete startuitrusting voor al je snij- en hakwerk. Dit komt doordat de set beschikt over allerlei handige messen. Zo krijg je er een koksmes, santokumes, broodmes, tomatenmes en officemes bij. Elk mes heeft natuurlijk zijn eigen toepassing, waardoor je voor elk hak- en snijklusje het juiste mes hebt. De messen uit deze set zijn ontworpen aan de hand van aspecten uit het Verre Oosten. Daarnaast zijn ze volledig van roestvrij staal gemaakt, dus ze zijn zeer stevig. Het heft van de messen beschikt over een speciale antislipstructuur, waardoor je keer op keer een goede grip hebt. Geef deze messen en het messenblok een mooie plek op je aanrecht en bereid de lekkerste gerechten!

Voordelen van het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig Zwart:

 • De messen zijn Japans geslepen, waardoor ze zeer scherp zijn.
 • Het messenblok ziet er zowel met als zonder de messen erin prachtig uit.
 • Tijdens het snijden heb je een goede grip, want er is gezorgd voor een antislipstructuur op het heft.
 • In het lemmet van deze messen zijn er kuiltjes, die voorkomen dat de ingrediënten vastplakken aan het mes.
 • Je hebt de mogelijkheid om deze messen in de vaatwasmachine te reinigen, want ze zijn vaatwasmachinebestendig.
 • Op de achterkant van het heft is er een icoontje dat aangeeft om welk mes het gaat; hierdoor houd je de messen eenvoudig uit elkaar.

Nadelen van het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok 5-delig Zwart:

 • In deze set zit er geen vleesmes.
 • Je krijgt geen extra accessoires voor het onderhoud van de set.
Klik hier voor de beste prijs

3. Global G-46220BR set 2-delig

Global G-46220BR set 2-deligBen je op zoek naar de beste messenset voor jouw behoeften? Dan moet je jezelf eerst de vraag stellen wat je vereisten precies zijn voor een dergelijke set. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niet enorm veel messen nodig hebt, omdat je al een messenset in huis hebt. Dan is een 2- of 3-delige set al geschikt. Misschien vind je het belangrijk dat de set van jouw dromen wordt geleverd met een messenslijper. Voor degenen die graag een set met een santokumes en een handige messenslijper willen hebben, is de Global G-46220BR set 2-delig perfect. Wij vinden dat deze set de beste messenset voor jou is, omdat hij bestaat uit een handig en scherp mes en zelfs een messenslijper. Wanneer het mes dus minder scherp begint te worden, dan kun je hem zelf weer slijpen.

In de Global G-46220BR set 2-delig zit er onder andere een santokumes. Dit mes is ideaal om kruiden fijn te snijden. Daarnaast kun je hem gebruiken om harde groenten zoals kool of winterpeen gemakkelijk in stukken te hakken. De meegeleverde messenslijper is een waterslijper die ervoor zorgt dat je mes weer vlijmscherp wordt. Je kunt de slijper gemakkelijk gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het bakje met water vullen en het mes 7 tot 10 keer rustig halen door de slijprollen. Er is zelfs een wit wiel met een grovere korrel. Dit wiel zorgt ervoor dat je oneffenheden uit het mes kunt halen. Daarnaast kun je het roze wiel gebruiken om het slijpproces helemaal af te ronden. De wielen van de slijper staan automatisch in de juiste slijphoek. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het afstellen van de slijper.

Voordelen van de Global G-46220BR set 2-delig:

 • Bij aankoop van deze set krijg je er een handige messenslijper bij.
 • Het santokumes heeft een hardheid van 58 HRC, wat betekent dat hij lang scherp blijft en minder onderhoud vergt.
 • Er is gezorgd voor een met zand gevuld heft, waardoor het mes goed in de hand ligt en je een goede balans hebt tijdens het snijden.
 • Dit mes is Japans geslepen, dus hij beschikt over een scherpere snede, waardoor je met meer precisie fijne ingrediënten kunt snijden.

Nadelen van de Global G-46220BR set 2-delig:

 • Hoewel het een 2-delige set is, krijg je er toch slechts 1 mes bij.
 • Het mes is niet vaatwasmachinebestendig, dus je moet hem na gebruik met de hand reinigen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Global G21524 Messenset (3-delig)

Global G21524 Messenset (3-delig)Zoek je naar de beste messenset voor jouw persoonlijke situatie? Dan is het belangrijk om eerst jouw persoonlijke situatie te bekijken. Als je bijvoorbeeld pas bent gaan wonen in een nieuw, leeg huis, dan heb je een uitgebreide set nodig. Echter, als je al beschikt over het nodige keukengerei, dan heb je waarschijnlijk geen behoefte aan een uitgebreide set. Een set bestaande uit 3 delen past dan waarschijnlijk goed bij je. Natuurlijk kijk je ook welke messen er precies zitten in de set. De een heeft namelijk behoefte aan een nieuw koksmes en de ander wil juist een schilmesje. Wij kennen een 3-delige set die goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Global G21524 Messenset (3-delig). Dit model is de beste messenset voor personen die graag hun keukengerei willen uitbreiden.

Als je de Global G21524 Messenset (3-delig) aanschaft, dan ben je ervan verzekerd dat je een goede aankoop doet. Deze set bestaat namelijk uit 3 handige messen. Denk maar aan het handige koksmes, het schilmesje en natuurlijk ook het universeel mes. Je haalt dus in 1 keer de meest gebruikte keukenmessen in huis. Hierdoor kun je allerlei ingrediënten, kruiden en groentesoorten optimaal hakken en snijden. Zelfs het schillen van bijvoorbeeld aardappels is eenvoudig nadat je dit setje hebt aangeschaft. De messen zijn allemaal gemaakt van duurzaam en gepatenteerd Cromova 18 staal. Daarnaast heeft het heft van deze messen antislip-kuiltjes, waardoor je ook prettig met de messen kunt werken bij stugger snijwerk. Snijd gemakkelijk door allerlei verschillende ingrediënten met deze Japans geslepen messen, dankzij de superieure scherpte.

Voordelen van de Global G21524 Messenset (3-delig):

 • Hoewel deze messen vlijmscherp zijn, beschikken ze toch over een licht design.
 • Aangezien deze messen zijn gesmeed, hoef je je geen zorgen te maken over vuiligheid tussen het heft en het lemmet.
 • Doordat het heft met zand is gevuld, liggen deze messen prettig en goed in de hand en is er gezorgd voor een optimale balans tijdens het snijden.
 • Deze messen zijn Japans geslepen, dus ze beschikken over een scherpere snede waardoor je gemakkelijk en met meer precisie fijne ingrediënten kunt snijden.

Nadelen van de Global G21524 Messenset (3-delig):

 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze set tegenvallen.
 • Bij aankoop van deze set krijg je er geen messenblok bij om de messen gemakkelijk en veilig op te bergen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig Zwart

Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig ZwartBij het uitkiezen van de beste messenset, kan het dat je twijfelt vanwege het uitgebreide aanbod. Echter, je kunt op een eenvoudige wijze je zoektocht vergemakkelijken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kijkt naar welke messen er zitten in de verschillende sets. Daarnaast kun je ook kijken naar het type slijphoek. Sommige messen zijn namelijk Europees geslepen en weer andere messen zijn Japans geslepen. Tot nu toe hebben we alleen messen gezien met een Japanse slijphoek. Echter, misschien vind jij Europees geslepen messen beter. Als dat het geval is en je graag een set wil waar je een messenblok bij krijgt, dan raden wij het Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig Zwart aan. Dit model is voor jou de beste messenset, omdat hij zeer uitgebreid is en beschikt over messen met een Europese slijphoek.

Hoewel we tot nu toe hebben gesproken over de slijphoek van deze messen, hebben we je nog niet verteld welke messen er precies in deze set zitten. Wanneer je het Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig Zwart aanschaft, dan krijg je er standaard 5 verschillende messensoorten bij. Het gaat hier om een koksmes, broodmes, officemes, vleesmes en groentemes. Nu denk je misschien “maar het ging toch om een 8-delige set?” Dat klopt helemaal. Behalve messen zit er namelijk ook een aanzetstaal, een keukenschaar en een messenblok in deze set. Je beschikt dus niet alleen over handige messen, maar hebt ook de nodige spullen om je messen veilig op te bergen en goed te onderhouden. Doordat het schuine messenblok op een metalen houder leunt, heeft hij een speelse en unieke uitstraling. Berg je messen dus netjes op in de aparte vakken.

Voordelen van het Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig Zwart:

 • Je kunt de messen reinigen in de vaatwasmachine.
 • Deze keukenmessen hebben een hardheid van 58 HRC, dus ze blijven lang scherp en vergen minder onderhoud.
 • Bij aankoop van deze set krijg je een messenblok, koksmes, vleesmes, aanzetstaal, broodmes, officemes, groentemes en keukenschaar.
 • Het messenblok stelt je in de gelegenheid om behalve de messen, ook een schaar en een aanzetstaal op te bergen.
 • Wanneer je de messen hebt gebruikt, dan kun je ze na het reinigen veilig opbergen in het meegeleverde messenblok.

Nadelen van het Wusthof Classic Ikon Messenblok 8-delig Zwart:

 • Deze messen zijn niet gesmeed.
 • Het messenblok beschikt over een schuin ontwerp, waardoor hij relatief veel ruimte in beslag neemt op je keukenblad.
Klik hier voor de beste prijs

6. Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig)

Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig)Wanneer je de reviews over de verschillende messensets leest, dan kan het dat je een model tegenkomt dat je aanstaat. Misschien is je enige probleem met de desbetreffende set dat je niet dol bent op de kleur. Leek messenblok nummer 2 op de beste messenset voor jou? Maar wil je liever een bruin messenblok hebben in plaats van een zwart model? Dan is het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig) wellicht de beste messenset voor jou. Deze zeer complete messenset is identiek aan het model dat we als nummer 2 hebben beschreven. Echter, hij beschikt over een bruin messenblok. Hierdoor past deze set perfect bij een klassiek ingerichte keuken met meerdere houten tinten. In deze set zit er, net als bij zijn zwarte soortgenoot, een koksmes van 20 cm, een broodmes van 20 cm, een tomatenmes van 13 cm, een santokumes van 17 cm en een officemes van 11 cm.

Voordelen van het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig):

 • Deze set heeft een strak design.
 • In het lemmet zijn er kuiltjes die voorkomen dat de ingrediënten plakken aan het mes.
 • Tijdens het snijden en hakken maak je gebruik van messen die prettig in de hand liggen.
 • Op de achterkant van de messen zijn er icoontjes, die je laten zien om welk mes het gaat.
 • Nadat je de messen hebt gebruikt en gereinigd, kun je ze veilig opbergen in het messenblok.

Nadelen van het Diamant Sabatier Riyouri Messenblok (5-delig):

 • Je krijgt geen extra accessoires die je helpen om de messen te onderhouden.
Klik hier voor de beste prijs

7. Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig)

Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig)Heb je het artikel gelezen dat we hebben geschreven over de 8-delige messenset van het merk Wusthof? Vond je dat deze set in de buurt kwam van jouw beeld over de beste messenset, maar wil je liever een set hebben die bestaat uit minder onderdelen? Dan is het Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig) wellicht de beste messenset voor jou. In deze set zitten er bepaalde van dezelfde messen als in de 8-delige set, maar er zijn ook andere messen. Zo krijg je in de 8-delige set een koksmes, broodmes, officemes, keukenschaar, aanzetstaal, vleesmes en groentemes. Daarnaast krijg je er ook een messenblok bij. In de 6-delige set zit er ook een messenblok. Je krijgt er tevens een koksmes, officemes, broodmes, vleesmes, santokumes en worstmes bij. De set is hierdoor perfect voor het snijden en hakken van vlees, wild, groenten, gevogelte, fruit, brood, kruiden, worst en vis.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van het Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig) is dat hij er prachtig uitziet. De verschillende messen zitten netjes en veilig in het meegeleverd messenblok. Dit blok is gemaakt van bamboe. Wanneer je een specifiek mes nodig hebt, dan hoef je ook niet lang te zoeken. Dankzij het messenblok heb je namelijk een goed overzicht bij het koken. Bovendien zijn alle messen binnen handbereik. Het doet er dus niet toe wat er op het menu staat, want je snijdt en hakt alle ingrediënten eenvoudig. Doordat de messen uit deze set zijn gemaakt van edelstaal en zijn gehard tot 58° Rockwell, blijven de messen lang scherp. Indien de messen toch bot beginnen te worden, dan kun je ze eenvoudig bijslijpen. Dubbel gemak dus!

Voordelen van het Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig):

 • De messen vullen elkaar goed aan.
 • Doordat de messen uit deze set zijn gesmeed, komt er geen vuiligheid tussen het lemmet en het heft.
 • Je kunt prettig werken met deze messen, want ze liggen dankzij het ergonomisch ontworpen heft prettig in de hand.
 • Deze keukenmessen hebben een hardheid van 58 HRC, waardoor ze lang scherp blijven en niet veel onderhoud vergen.

Nadelen van het Wusthof Classic Ikon Messenblok (6-delig):

 • In het lemmet van deze messen zitten er geen kuiltjes.
 • Je krijgt bij deze set geen extra accessoires om de messen te onderhouden.
Klik hier voor de beste prijs

8. Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig)

Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig)Zoek je naar de beste messenset voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende manieren om je zoektocht aan te pakken. Sommige mensen kijken naar het design van de set. Anderen kijken naar hoeveel onderdelen worden geleverd. Weer anderen gaan na welke messen er precies geleverd worden bij de verschillende sets. Als je het liefst een set in huis haalt met messen van topkwaliteit en je vindt een mooi design ook belangrijk, dan kun je kiezen voor het Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig). Wij vinden dat deze set wellicht de beste messenset voor jou is, omdat hij er prachtig uitziet. Deze set is daarom ook perfect voor mensen met oog voor design. Echter, niet omdat hij mooi is, betekent dit dat de messen niet van goede kwaliteit zijn. Er is namelijk gezorgd voor messen van uitstekende kwaliteit.

Wanneer je het Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig) aanschaft, dan kies je voor een basiscollectie keukenmessen. Je krijgt er namelijk een koksmes, officemes, universeel mes, broodmes, vleesmes en messenblok bij. Natuurlijk is het messenblok bedoeld om de messen netjes en veilig op te bergen. Daarnaast kun je het koksmes en het vleesmes gebruiken om vlees te snijden. De scherpe snede van het vleesmes zorgt voor nette snijranden. Als je groenten of fruit wil snijden of schillen, dan komt het officemes goed van toepassing. Zoals de naam doet vermoeden, kun je het universeel mes gebruiken voor diverse keukenklussen. Natuurlijk gebruik je het broodmes om je broodjes te snijden. Ongeacht welk mes je gebruikt, alle messen in deze set zijn van topkwaliteit. Ze zijn namelijk gesmeed uit 1 stuk hoogwaardig ijsgehard roestvrijstaal. Het lemmet blijft dus hard, scherp en flexibel.

Voordelen van het Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig):

 • In deze set zitten er verschillende handige messen.
 • Je kunt de messen na gebruik netjes opbergen in het meegeleverde messenblok.
 • Dankzij de kleine slijphoek van 30° blijven de messen in het keukenblok lang scherp.
 • Deze messen zijn Europees geslepen, waardoor ze goed bestand zijn tegen slijtage en langer meegaan.
 • Doordat de messen zijn gesmeed, hoef je je geen zorgen te maken over vuiligheid tussen het heft en het lemmet.

Nadelen van het Zwilling Twin Cuisine Messenblok Beuken (5-delig):

 • Je kunt deze messen niet in de vaatwasmachine reinigen.
 • De prijs van deze messenset kan tegenvallen als je een klein budget hebt.
Klik hier voor de beste prijs

9. Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig)

Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig)Als je zoekt naar de beste messenset voor jouw behoeften, dan kom je zowel eenvoudige als uitgebreide pakketten tegen. Voor degenen die hun keukengerei volledig vernieuwen is een uitgebreidere set zeker aanbevolen. Wat dacht je dan van een set bestaande uit 8 delen? Als een uitgebreide 8-delige set perfect klinkt, dan raden wij het Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig) aan. Dit is de beste messenset voor jou als je graag een complete set wilde hebben. De messen in deze set zijn ideaal om vlees, brood, fruit, kruiden, groenten en vis te snijden. Daarnaast krijg je er een messenblok bij waar je al de messen netjes en veilig in kunt opbergen. Een andere leuke eigenschap van deze set is dat hij verkrijgbaar is in zowel een zwarte als bruine variant. De messen hebben weliswaar dezelfde kleur, maar de kleur van het messenblok verschilt.

Vanwege de veelzijdigheid van de messen en het prachtige design, wordt het Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig) een elegante messenset en een complete startuitrusting voor hak- en snijwerk genoemd. In deze messenset vind je een broodmes van 22 cm, een vleesmes van 20 cm, een universeel keukenmes van 13 cm, een officemes van 9 cm, een santokumes van 17 cm, een koksmes van 15 cm en een ander koksmes van 23 cm. Behalve de messen vind je in deze set ook een aanzetstaal van 23 cm en een messenblok. De messen uit deze set worden gekenmerkt door een goede balans tussen vormgeving en functionaliteit. Ze zijn namelijk robuust ontworpen, maar hebben toch een elegante uitstraling. Daarnaast blijven deze hoog gelegeerde messen lang scherp. Ze zijn zelfs roestvrij. Doordat de lemmetsnedes onder een zeer scherpe hoek zijn gesneden en daarna zorgvuldig zijn gewet en gepolijst, snijden ze eenvoudig en veilig.

Voordelen van het Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig):

 • De messen zien er samen met het messenblok elegant uit.
 • Je kunt deze messen indien gewenst reinigen in de vaatwasmachine.
 • In het lemmet zijn er kuiltjes die ervoor zorgen dat ingrediënten niet vastplakken aan het mes.
 • Aan de achterkant van het heft van de messen is er een icoontje dat je laat zien om welk mes het gaat.
 • Aangezien er een messenblok wordt meegeleverd, kun je de messen na gebruik veilig en netjes opbergen in het messenblok.

Nadelen van het Diamant Sabatier Integra Messenblok (8-delig):

 • Doordat de messen niet uit 1 stuk staal zijn gesmeed en toch een gelast heft hebben, kan er vuiligheid ertussen komen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig)

Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig)In je zoektocht naar de beste messenset ben je intussen een aantal verschillende modellen en merken tegengekomen. Heb je toch nog niet gevonden wat je zoekt? Geen nood! We beschrijven namelijk nog een laatste model, dat wellicht goed bij je past. Wanneer je op zoek gaat naar de ideale set met messen, dan is het belangrijk om na te gaan waarvoor je de verschillende messen precies kunt gebruiken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je behalve vlees, vis, wild, gevogelte, groenten, fruit, brood en kruiden ook kaas wil snijden met een van de messen. Dan is het belangrijk om te kiezen voor een set die al deze mogelijkheden biedt. Een dergelijke set is het Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig). Dit messenblok met meerdere messen is wellicht de beste messenset voor jou.

Wij vinden dat deze set goed bij je past, omdat hij multifunctioneel is. De set is tevens een ware klassieker, want de productenlijn bestaat al sinds 1976. Echter, niet omdat de productenlijn al lang bestaat, mag deze set onderschat worden. Het Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig) is namelijk ideaal voor zowel professionele chefs als hobbykoks. Als je bijvoorbeeld groenten en fruit wil snijden en schillen, dan kun je het officemes gebruiken. Voor het snijden van vlees is er een speciaal vleesmes. Voor diverse keukenklussen kun je natuurlijk het gekartelde universeel mes gebruiken. Natuurlijk is het broodmes ideaal voor brood en andere producten met een zachte binnenkant. Gebruik bovendien de aanzetstaal om de messen scherp te houden. Er is in de uitgebreide set zelfs een keukenschaar, een koksmes en een messenblok.

Voordelen van het Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig):

 • Na gebruik kun je de verschillende messen veilig opbergen in het meegeleverde messenblok.
 • Dankzij de hardheid van 57 HRC, zijn deze keukenmessen minder kwetsbaar en roesten ze niet.
 • Er is gezorgd voor een kleine slijphoek van 30° waardoor de messen in het messenblok lang scherp blijven.
 • Het lemmet van deze messen blijft hard, scherp en toch flexibel, omdat de messen uit 1 stuk hoogwaardig ijsgehard roestvrijstaal zijn gesmeed.
 • De messen uit deze set zijn gesmeed, dus je hoeft je geen zorgen te maken over vuiligheid tussen het lemmet en het heft.

Nadelen van het Zwilling Four Star Messenblok Beuken (8-delig):

 • Het handvat van het kleine mesje is relatief klein.
 • Na gebruik moet je deze messen met de hand reinigen, omdat ze niet vaatwasmachinebestendig zijn.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>