Zoek Je Naar De Beste Messenslijper Van 2020? Die Vind Je Hier!

De meesten van ons gebruiken onze keukenmessen dagelijks, omdat we ook dagelijks eten bereiden. Door de messen herhaaldelijk te gebruiken, verliezen ze op den duur hun scherpte. Daarom is het handig als je de messen zelf kunt slijpen. Het slijpen van je messen doe je door een messenslijper te gebruiken. Er zijn echter verschillende soorten messenslijpers op de markt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je kunt kiezen voor een elektrische messenslijper. Bij een dergelijk model staat de slijphoek vast, waardoor je er zeker van bent dat je mes in de juiste hoek wordt geslepen. Je kunt echter ook een wetsteen gebruiken. Dergelijke modellen vergen wat kennis en ervaring, maar je kunt zelf de slijphoek bepalen. Je kunt zelfs een aanzetstaal gebruiken als je mes nog niet zo bot is. Hoe kies je dan voor de beste messenslijper voor jouw behoeften? Door dit artikel te lezen vind je jouw beste messenslijper.

Beste messenslijper van 2020

Er zijn veel factoren waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste messenslijper voor jouw behoeften. Daarnaast zijn er enorm veel messenslijpers waar je uit kunt kiezen. Echter, je hoeft je geen zorgen te maken dat je honderden modellen met elkaar hoeft te vergelijken. We hebben namelijk de top 5 van het jaar reeds voor je geselecteerd. De namen van deze messenslijpers zie je in de onderstaande tabel. We hebben gekozen voor verschillende typen messenslijpers zodat iedereen aan zijn trekken komt. Het uitkiezen van een messenslijper alleen aan de hand van een naam is niet ideaal. Daarom recenseren we in dit artikel ook elk van de gekozen slijpers. We geven tevens bij elk model aan welke kenmerken hij met zich meebrengt. Zo kun je de verschillende slijpers met elkaar vergelijken om te concluderen welk model de beste messenslijper voor jou is.

 

 Product naam 
1.Chef'sChoice USAMeer info »
2.Richardson Sheffield WetsteenMeer info »
3.BK SkillsMeer info »
4.Global MinoSharp Messenslijper 0550BRMeer info »
5.ZWILLING TWIN Stone Pro SlijpsteenMeer info »

1. Chef’sChoice USA

Zoek je naar de beste messenslijper voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan welk type messenslijper het beste bij je past. Je kunt namelijk kiezen voor een elektrische messenslijper, een wetsteen of een aanzetstaal. Misschien heb je moeite om te kiezen tussen een elektrisch en een niet-elektrisch model. Als dat het geval is, dan kennen wij de perfecte slijper voor jou, namelijk de Chef’sChoice USA. Dit is een hybride messenslijper, wellicht de beste messenslijper voor jou. Je haalt namelijk het beste van twee werelden in huis. Chef'sChoice USAZo is je mes razendsnel weer klaar voor gebruik. Dit apparaat is bovendien aantrekkelijk geprijsd. Nu wil je waarschijnlijk weten hoe de slijper precies werkt. Hij werkt in fases. In de eerste fase krijgt een bot mes in korte tijd een nieuwe vouw, oftewel de scherpe rand van het lemmet. In fase 2 wordt het lemmet gepolijst.

Wanneer het lemmet eenmaal is gepolijst, is de scherpte van het mes optimaal. In de tweede fase wordt de motor van het apparaat niet gebruikt. Vandaar dat de Chef’sChoice USA een hybride messenslijper wordt genoemd. Je kunt de tweede fase tevens gebruiken om je messen te onderhouden. Als je regelmatig je mes op deze manier polijst, snijd je altijd met een scherp mes. De slijpschijven van dit apparaat zijn voorzien van een diamant coating. Je kunt dus zelfs de hardste messen gemakkelijk slijpen. De messen die je met dit apparaat slijpt, worden in een hoek van 20 graden geslepen. Voor traditioneel geslepen messen is dit optimaal. Wil je jouw gekartelde messen slijpen? Die mogelijkheid heb je ook wanneer je dit apparaat gebruikt. Je slijpt dergelijke messen met fase 2. Desgewenst kun je ook andere messen gewoon met de hand via fase 2 slijpen. Volledige controle is dus gegarandeerd.

Kenmerken van de Chef’sChoice USA:

 • Deze messenslijper slijpt messen in 2 fases.
 • Voor het slijpen van gekartelde messen, maak je gebruik van de tweede fase.
 • Door gebruik te maken van fase 2, polijst je je messen of onderhoud je je messen.
 • Dankzij de coating van diamant op de slijpschijven kun je zelfs de hardste messen eenvoudig en snel slijpen.
 • In de eerste fase slijp je messen in een hoek van 20 graden, wat optimaal is voor traditioneel geslepen messen.

2. Richardson Sheffield Wetsteen

Het maakt niet uit hoe zuinig je bent op je keukenmessen, het is een feit dat alle keukenmessen op den duur minder scherp worden. Echter, het is eenvoudig om je keukenmessen in optimale conditie te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is de messen regelmatig slijpen. Welke messenslijper gebruik jij daarvoor? Als je de mogelijkheid wil hebben om zelf de slijphoek te bepalen, dan is het een goed idee om een wetsteen te gebruiken. Klinkt een wetsteen als de beste messenslijper voor jou? Dan kun je kiezen voor de Richardson Sheffield Wetsteen. Richardson Sheffield WetsteenWij vinden dat dit model de beste messenslijper voor jou is, omdat hij van topkwaliteit is. Hij heeft tevens een origineel design en staat prachtig in elke keuken. Hoewel het prettig is om mooie keukenbenodigdheden te hebben, is het ook belangrijk dat ze optimaal functioneren. Dat is zeker het geval bij deze wetsteen.

De Richardson Sheffield Wetsteen zorgt er namelijk voor dat je je keukenmessen in optimale conditie kunt houden. Hij heeft 2 zijdes. De blauwe zijde gebruik je om de scherpte van een stomp of beschadigd mes te herstellen. Deze zijde heeft namelijk een grove “240” korrel. Er is ook een andere zijde, namelijk de zijde met een fijne “1000” korrel. Hiermee kun je fijner slijpen en het mes onderhouden. Wanneer je eenmaal bezig bent je messen te slijpen, hoef je je geen zorgen te maken dat de slijper wegglijdt. Hij zit namelijk in een stijlvol bamboe blok met antislip noppen. Hierdoor blijft de wetsteen netjes op zijn plaats tijdens het slijpen. Om je messen optimaal te slijpen, laat je de wetsteen voor 5 minuten weken in lauwwarm water. Hierdoor laat het mineraal korund kleine deeltjes los, die in combinatie met water het beste middel vormen om keukenmessen te slijpen.

Kenmerken van de Richardson Sheffield Wetsteen:

 • Deze wetsteen heeft een origineel design dat prachtig staat in elke keuken.
 • Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de wetsteen droog is voor je het opbergt.
 • Je maakt gebruik van 2 zijdes van deze keukentool, namelijk de grove zijde en de fijne zijde.
 • Na het slijpen neem je de wetsteen af met een klamme doek of je kunt hem afspoelen met water.
 • Met de grove zijde van deze wetsteen kun je de scherpte van een beschadigd of stomp mes herstellen.
 • Wanneer je gebruik maakt van de fijne zijde van de wetsteen, dan ben je bezig het mes te onderhouden.
 • Door tijdens het slijpen van het mes het gehele oppervlak van de wetsteen te gebruiken, zorgt dit voor een gelijkmatig slijtage van de wetsteen.
 • Hij maakt gebruik van korund, één van de hardste mineralen ter wereld, die in lauwwarm water kleine deeltjes loslaat; deze deeltjes vormen in combinatie met water het beste middel om keukenmessen mee te slijpen.

3. BK Skills Messenslijper

Door je messen te gebruiken, worden ze op den duur minder scherp. Het kan tevens voorkomen dat er kleine deukjes ontstaan in het lemmet. Hierdoor wordt het snijresultaat iets minder. Wil je je mes weer als nieuw krijgen, dan kun je gebruik maken van een messenslijper. Welk model is echter de beste messenslijper voor jou? Misschien ben je iemand die het meest vertrouwen heeft in zijn/haar eigen handelingen. Dan is het een goed idee om te kiezen voor een handmatige messenslijper. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de BK Skills Messenslijper. BK Skills MessenslijperDit model is wellicht de beste messenslijper voor jou, omdat hij het slijpen van je messen zeer eenvoudig maakt. Zo slijp je jouw messen in 2 fasen. De slijper zet het lemmet eerst in de juiste hoek met de keramische slijper. Vervolgens gebruik je de keramische slijper om het lemmet vlijmscherp te maken.

Hierdoor kun je gemakkelijk je koksmessen weer scherp maken. Het gaat immers om een doortrekslijper. Als we kijken naar het handvat van de slijper, dan zien we dat hij beschikt over een massief kunststof handvat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je tijdens het slijpen van je messen jezelf snijdt, omdat je gewoon het handvat van de slijper vasthoudt. Er is tevens gezorgd voor een doorzichtig plastic kapje. Dit kapje beschermt de keramische wielen, die zo zijn geplaatst zodat je keer op keer verzekerd bent van een optimale slijphoek. Het materiaal waarvan een messenslijper is gemaakt kan bepalend zijn in je keuze. Daarom vertellen we je waar deze slijper van is gemaakt. Hij bestaat uit keramiek, carbide en kunststof. Hierdoor is hij zeer duurzaam. Houd er wel rekening mee dat je er geen damastmessen en messen met een kartelrand mee kunt slijpen.

Kenmerken van de BK Skills:

 • Hij beschikt over een handvat voor extra gebruiksgemak.
 • Dit model is gemaakt van keramiek, carbide en kunststof.
 • Met deze messenslijper kun je geen damastmessen of messen met een kartelrand slijpen.
 • Als je gebruik maakt van deze handmatige messenslijper, dan slijp je jouw messen in 2 fasen.
 • Dankzij het kapje dat de keramische wielen beschermt, ben je keer op keer verzekerd van een optimale slijphoek.

4. Global MinoSharp Messenslijper 0550BR

Zoek je naar de beste messenslijper voor jouw behoeften? Dan ligt het aan jou om na te gaan welk type slijper het beste bij je past. Wat dacht je van een waterslijper? Een dergelijk model is zeer handig, omdat je onder andere gebruik maakt van de kracht van water. Wij kennen een waterslijper die uitstekend functioneert, namelijk de Global MinoSharp Messenslijper 0550BR. Dit model is wellicht de beste messenslijper voor jou, omdat hij werkt op basis van water. Voordat je de messen slijpt, vul je het bakje van deze slijper met een beetje water. Global MinoSharp Messenslijper 0550BRDe slijper bestaat uit 3 keramische wielen. Eerst begin je met het blauwe wieltje. Dit wieltje bevat een grovere korrel. Vervolgens gebruik je het bruine wieltje. Hier vind je een middelfijne korrel. Tot slot maak je het karwei af door gebruik te maken van het witte wieltje met een fijne slijpkorrel.

Als we je alleen vertellen over de volgorde van de wieltjes, dan kun je je messen nog niet optimaal slijpen. Het is namelijk ook belangrijk om te weten hoeveel keer je over de wieltjes kunt gaan. Door je mes ongeveer 15 tot 20 keer rustig en zonder teveel druk langs de wieltjes te bewegen, zorg je voor de beste resultaten. Je past deze techniek bij alle gleuven toe en voilà, je mes is weer vlijmscherp. Aangezien de slijpgleuf en wieltjes staan onder een nauwgezette hoek, kun je de messen niet onder de verkeerde hoek slijpen. Dit maakt het gebruik van deze messenslijper nog eenvoudiger. Er is dus absoluut geen reden meer om aan de slag te gaan met een bot mes. Zo lang je niet vergeet om water te gebruiken bij het slijpen van je messen, kun je rekenen op zeer scherpe messen.

Kenmerken van de Global MinoSharp Messenslijper 0550BR:

 • Met deze waterslijper kun je gemakkelijk je messen scherp krijgen en houden.
 • De slijper is niet geschikt voor eenzijdig geslepen messen of messen met een gekarteld lemmet.
 • Hij werkt op basis van 3 wieltjes, namelijk een grove korrel, een middelfijne korrel en een fijne slijpkorrel.
 • Het is belangrijk om te onthouden dat de slijper met water werkt, omdat het water de wieltjes reinigt en smeert.
 • Doordat dit model een zeer eenvoudige werking heeft, heb je nooit meer een reden om met een bot mes te snijden.
 • Dit model is speciaal ontworpen voor Global messen of Japans geslepen messen met een slijphoek van 15 tot 17 graden.
 • Je haalt je mes ongeveer 15 tot 20 keer rustig en zonder teveel druk langs de wieltjes om te zorgen voor optimale slijpresultaten.

5. Zwilling Twin Stone Pro Slijpsteen

Heb je weleens gebruik gemaakt van Chinese messen? Als je dergelijke messen al eens hebt gebruikt, dan weet je dat dergelijke messen zeer scherp zijn. De meesten van ons willen graag ook zulke scherpe messen in huis hebben, omdat ze het kookproces versnellen en vergemakkelijken. Is de beste messenslijper voor jou daarom een messenslijper die ervoor zorgt dat je messen zo scherp worden als Chinese messen? Dan kennen wij het perfecte model, namelijk de Zwilling Twin Stone Pro Slijpsteen. Deze slijpsteen is de beste messenslijper voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je je gewone keukenmessen zo scherp kunt maken als Chinese messen. Zwilling Twin Stone Pro SlijpsteenDe wetsteen slijpt en ontdoet daarnaast je messen van kleine beschadigingen. Hij heeft dus een dubbele werking, wat zeker handig is in de keuken. Voor het optimaal slijpen en herstellen van je messen heeft deze slijpsteen 2 kanten, namelijk een witte en een grijze zijde.

Als we kijken naar de 2 kanten van de Zwilling Twin Stone Pro Slijpsteen, dan zien we dat de witte zijde een korrelgrootte van 1000 heeft. Deze zijde is perfect voor het wegwerken van beschadigingen. Daarnaast gebruik je ook de grijze zijde. Deze zijde heeft een korrelgrootte van 250 en slijpt de keukenmessen. Beide zijdes zorgen er dus samen voor dat je je messen optimaal kunt slijpen. Soms, als je bezig bent je messen te slijpen, dan kan het voorkomen dat de slijper wegglijdt. Dit ervaren de meeste personen als vervelend. Echter, dit probleem behoort tot het verleden als je deze messenslijper gebruikt. Hij heeft namelijk een kunststof hoesje, waarmee je hem stevig vast kunt zetten wanneer je bezig bent je messen te slijpen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je deze slijpsteen gebruikt, je de steen eerst vochtig moet maken voor gebruik om het juiste effect te bereiken.

Kenmerken van de Zwilling Twin Stone Pro Slijpsteen:

 • Tijdens het slijpen kun je de messenslijper stevig vastzetten met het kunststof hoesje.
 • Behalve dat je messen worden geslepen, worden ze ook ontdaan van kleine beschadigingen.
 • Om het juiste effect te bereiken, is het belangrijk om de steen eerst vochtig te maken voor gebruik.
 • Met deze messenslijper zorg je ervoor dat je keukenmessen net zo scherp worden als Chinese messen.
 • Je kunt met de witte zijde van de wetsteen je messen ontdoen van beschadigingen en met de grijze zijde slijp je de messen.
 • De slijpsteen heeft 2 kanten, namelijk een witte zijde met een korrelgrootte van 1000 en een grijze zijde met een korrelgrootte van 250.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>