• Home
 • Fietsen

De Beste Moederfiets Van Het Jaar 2020 Vind Je Hier! Top 10 mamafiets, ook elektrisch!

Met de onderstaande tabel vergemakkelijken wij jouw zoektocht naar de beste moederfiets. Hier zie je welk type vering elk model heeft en over hoeveel versnellingen de verschillende modellen beschikken.

Beste moederfiets in 2020

 Product naamVeringVersnellingen 
1.
CORTINA ROOTSGeen7Meer info »
2.
GAZELLE BLOOM C7Zadelpen7Meer info »
3.
BATAVUS MAMBO DELUXEZadelpen7Meer info »
4.
SPARTA AMAZONE 4 LIFEZadelpen7Meer info »
5.
BSP LA DOLCE VITA IIIGeen3Meer info »
6.
Puch Rhythm RemixGeen7Meer info »

Als je op zoek bent naar de beste moederfiets, dan ben je op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om het beste model uit te kiezen. In dit artikel beschrijven we de 6 best verkochte moederfietsen van het jaar. Je kunt aan de hand van de eigenschappen vervolgens beslissen welk model voor jou ideaal is. Met een moederfiets kun je op een veilige manier met je kinderen voor- of achterop fietsen. Bovendien kun je gezond blijven door te fietsen. Dubbel voordeel dus. Lees daarom snel dit artikel en kies voor de beste moederfiets voor jouw behoeften.

1. Cortina Roots

CORTINA ROOTSBen je op zoek naar de beste moederfiets van het jaar? Kiezen voor het beste model heeft te maken met jouw voorkeuren. Wat voor de een namelijk het beste model is, hoeft voor de andere nog niet ideaal te zijn. Vind je dat het perfecte model voor jou een moederfiets moet zijn die zonder zitjes lijkt op een stoere stadsfiets? Dan is de Cortina Roots wellicht de beste moederfiets voor jou. Dit model beschikt over een superieure combinatie van degelijkheid en een mooie uitstraling. Deze fiets is bovendien voorzien van extra ruimte, die ervoor zorgt dat je gemakkelijk kinderzitjes kunt installeren. Er is daarnaast gezorgd voor handige stuurblokkering en een dubbele standaard. Samen zorgen deze ervoor dat de fiets bij stilstand en met een zware belading niet zomaar omklapt.

Er zijn ook andere redenen om te kiezen voor de Cortina Roots fiets. Deze kun je namelijk samen met een voordrager kopen. Dan kun je er meteen mee op stap gaan. Dit model is bovendien zeer handig voor wanneer je boodschappen moet doen. Hij beschikt namelijk over een handige bagagedrager met een Yepp Easyfit Window, dus je kunt er gemakkelijk een achterzitje op zetten. Dankzij de veelzijdigheid kun je op deze fiets van alles meenemen. Uiteraard is de moederfiets geschikt om je kinderen te vervoeren. Hij beschikt hiervoor over een dubbele fietsstandaard, een brede instap en een stuurslot. Voor extra veiligheid tijdens het remmen is de moederfiets voorzien van Shimano 7 versnellingen en rollerblade remmen. Geniet dus van extra gemak tijdens je fietstocht en ga met deze moederfiets op pad.

Voordelen:

 • De fiets heeft een stoer uiterlijk.
 • Zonder de zitjes ziet hij eruit als een stadsfiets.
 • Er wordt voorkomen dat de fiets bij stilstand omklapt.
 • Je kunt op deze fiets zowel je bagage als je kinderen vervoeren.

Nadelen:

 • Als je een klein postuur hebt, kun je de fiets lang en hoog vinden.
Klik hier voor de beste prijs

2. Gazelle Bloom C7

GAZELLE BLOOM C7Zoek je naar de beste moederfiets voor jouw behoeften? Is het beste model voor jou een moederfiets die voldoet aan de wensen van iedere moeder? Dan is de Gazelle Bloom C7 wellicht de beste moederfiets voor jou. Hij beschikt namelijk over een lage instap, een dubbele standaard en een breed stuur waardoor zowel de veiligheid als het gemak vergroot worden. De fiets is daarnaast verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren, die er beide elegant uitzien. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig wit model of juist een stoere zwarte fiets. Aan de hand van jouw stijl kun je kiezen voor het model dat het beste bij je past. De fiets is daarnaast ideaal om kinderen weg te brengen of op te halen, boodschappen te doen en ook gewoon om een ritje te maken.

De Gazelle Bloom C7 maakt je leven een stuk eenvoudiger, omdat hij een praktische en comfortabele oplossing vormt op het gebied van handig vervoer. Deze fiets vormt de ideale combinatie tussen comfort en functionaliteit. Dit komt doordat hij speciaal is ontworpen om daadwerkelijk een hulp in nood te zijn. Er zit onder andere veel ruimte tussen het zadel en het stuur. De fabrikant heeft de fiets bewust zo ontworpen, zodat je in de vrije ruimte een kinderzitje op het stuur kunt monteren. Op die manier kun je comfortabel blijven fietsen met je kind waar je hem of haar kunt zien. De bagagedrager van deze moederfiets is tevens verlengd. Dit heeft de fabrikant gedaan zodat het monteren van de Yepp Easyfit kinderzitjes eenvoudig gaat. Deze zitjes zijn namelijk speciaal voor deze fiets ontwikkeld.

Voordelen:

 • Dankzij de 7 versnellingen, kun je ook met tegenwind prettig rijden.
 • Er is genoeg ruimte op de fiets om meerdere kinderzitjes erop te monteren.
 • De fiets beschikt over een stabiele dubbele standaard en een stuurslot voor een verhoogd gebruiksgemak.

Nadelen:

 • Hij is voorzien van een voorvork die niet mee veert.
 • Dit model heeft een vrij alledaagse uitstraling.
Klik hier voor de beste prijs

3. Batavus Mambo Deluxe

BATAVUS MAMBO DELUXEZoek je naar de beste moederfiets voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een fiets die je de mogelijkheid biedt om zowel aan de voor- als achterzijde kinderzitjes te monteren? Dan hoef je niet verder te zoeken, want wij kennen de beste moederfiets voor jou. Als je kiest voor de Batavus Mambo Deluxe, dan ben je verzekerd dat je je kinderen een goede plek kunt geven op de fiets. Dit model heeft namelijk de ruimte voor kinderzitjes aan de voor- en achterkant. Daarnaast beschikt de fiets over een dubbele standaard en stuurvergrendeling. Wanneer je een ronde maakt met deze fiets, dan ben je tevens verzekerd van fietscomfort. Heb je geen kinderen? Dan is de fiets ook geschikt voor jou, omdat hij beschikt over normale fietsgeometrie. Dus hij is ook zonder kinderzitjes goed te gebruiken.

Over het algemeen kiezen moeders voor een moederfiets. Daarom is deze fiets met hen in gedachten ontworpen. Denk je in dat je als moeder 1 kindje in het kinderzitje zet, de andere houd je op je arm vast en tegelijkertijd moet je nog een plek vinden in de fietstas voor je boodschappen. Het lijkt haast onmogelijk om alles en iedereen mee te nemen. Daarom is de Batavus Mambo Deluxe ontworpen. Hij is ontwikkeld als de perfecte stadsfiets, die tegelijkertijd het leven van moeders moet vergemakkelijken. Je kunt er gemakkelijk met één klik een Yepp Maxi Easyfit of Yepp Junior op monteren. Zijn dubbele standaard en stuurslot zorgen tevens voor extra veiligheid. De fiets is daarnaast te gebruiken als een betrouwbare, functionele en chique stadsfiets. Ook als je hem zonder kinderen berijdt, ga je comfortabel met of zonder bagage op stap.

Voordelen:

 • Hij is veilig en comfortabel.
 • De fiets is bruikbaar voor ritten met én zonder kinderen.
 • Er is genoeg ruimte op de fiets om meerdere kinderzitjes aan te brengen.
 • Het stuurslot en de stabiele dubbele standaard zorgen voor toegevoegd gebruiksgemak.
 • Deze fiets beschikt over 7 versnellingen, dus je kunt ook met tegenwind gemakkelijk vooruit komen.

Nadelen:

 • De vaste voorvork van deze fiets veert niet mee.
 • Hij beschikt over witte banden die relatief snel verkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

4. Sparta Amazone 4 Life

SPARTA AMAZONE 4 LIFEZoek je naar de beste moederfiets voor jouw behoeften? Dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou van essentieel belang zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je graag een moederfiets wil aanschaffen die beschikt over stuurblokkering. Misschien is het voor jou ook van essentieel belang dat de fiets beschikt over rollerbrakes die ervoor zorgen dat de moederfiets veilig tot stilstand komt. Als dit het geval is, dan is de Sparta Amazone 4 Life de beste moederfiets voor jou. dit model is perfect voor zowel mensen met kinderen als mensen zonder kinderen. Je kunt hem namelijk in een handomdraai omtoveren tot een moederfiets. Daarnaast is dit model voorzien van stuurblokkering, die ervoor zorgt dat je je tijd kunt nemen bij het veilig halen van je kind uit het kinderzitje.

De Sparta Amazone 4 Life is daarnaast voorzien van Shimano rollerbrakes, die je ervan verzekeren dat je veilig tot stilstand komt. Dit is uiteraard belangrijk, vooral wanneer je met kinderen op stap gaat. Er is bij deze fiets werkelijk aan alles gedacht. Daarom kun je gemakkelijk kinderzitjes monteren op de drager. Je hebt bij het stuur bovendien voldoende ruimte, want er is een handige adapter om je te helpen. Zelfs een buggy is eenvoudig mee te nemen dankzij het onderdeel dat de bagagedrager verlengt. Komt het een keertje voor dat je met tegenwind moet fietsen, dan hoef je je ook geen zorgen te maken. De fiets is namelijk voorzien van 7 versnellingen. Je vindt dus altijd het ideale tempo. Dankzij de verende voorvork is bovendien elke rit voor jou en je kind comfortabel.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een verende voorvork voor extra rijcomfort.
 • Er is genoeg ruimte om 1 of 2 kinderen en een buggy mee te nemen tijdens het fietsen.
 • De fiets is voorzien van stuurblokkering zodat je je kind veilig uit het kinderzitje kunt halen.
 • Het is gemakkelijk om een kinderzitje te zetten op de speciaal ontworpen bagagedrager.
 • Deze fiets kun je stabiel parkeren dankzij de stuurblokkering en dubbele standaard.
 • Je kunt de fiets gemakkelijk ombouwen van stadsfiets naar moederfiets.
 • Op deze fiets heb je 7 versnellingen tot je beschikking.

Nadelen:

 • Hij is in slechts 2 kleuren verkrijgbaar.
 • Hoewel er ook een e-bike versie beschikbaar is, is dit model niet de e-bike versie.
Klik hier voor de beste prijs

5. BSP La Dolce Vita III

BSP LA DOLCE VITA IIIIs de beste moederfiets voor jou een model met een Urban uitvoering? Dan is de BSP La Dolce Vita III wellicht de beste moederfiets voor jou. Deze fiets heeft namelijk een Urban uitvoering, maar hij brengt nog altijd alle voordelen van een echte moederfiets met zich mee. Zo is de fiets in bruikbaarheid geheel afgestemd op het prettig en gemakkelijk vervoeren van kinderen. Dat de fiets speciaal met deze gedachte is ontworpen is te zien aan het verlengde frame. Er is ook ruimte gelaten bij het voorzitje en de fiets beschikt over een stabiele Hopper dubbele poot standaard. Wanneer je je kinderen dus vervoert, dan ben je ervan verzekerd dat de fiets er stijlvol uitziet tijdens het fietsen. Mocht je ervoor kiezen om zonder je kinderen op stap te gaan, dan weet niemand dat je een moederfiets rijdt. Dit model lijkt namelijk op een Urban transportfiets.

Kiezen voor de BSP La Dolce Vita III betekent kiezen voor een stevige moederfiets met stijl. Behalve dat de fiets er aantrekkelijk uitziet, is hij tevens praktisch. De fiets beschikt namelijk over 3 versnellingen, dus ook als er tegenwind is, kom je toch effectief vooruit. Er is ook een variant van deze fiets met 7 versnellingen beschikbaar. Wanneer je een mand of krat monteert op de fiets, dan maak je hem helemaal af. Uiteraard kun je er ook een kinderzitje op zetten, omdat de voordrager op voldoende afstand van het zadel staat. De dubbele pootstandaard en stuurvergrendeling van de fiets zorgen er tevens voor dat stabiliteit gegarandeerd is. In de bagagedrager van deze fiets zit er een Yepp Easyfit Window. Deze geeft je de mogelijkheid om een kinderzitje achterop te plaatsen. Er zijn op deze fiets bovendien rollerbrake handremmen en er is duidelijke batterijverlichting.

Voordelen:

 • Deze fiets is stevig.
 • Er is genoeg ruimte voor kinderzitjes.
 • Dit model is voorzien van een voor- en achterdrager.
 • Hij heeft een prachtige Urban uitstraling en lijkt dus op een Urban transportfiets.

Nadelen:

 • De zadelpen veert niet.
 • Je krijgt de fiets zonder snelbinders.
Klik hier voor de beste prijs

6. Puch Rhythm Remix

Puch Rhythm RemixAls je op zoek bent naar de beste moederfiets voor jouw behoeften, dan helpen we je graag om hem te vinden. Je hebt intussen 5 modellen bekeken die het meest zijn verkocht. Heb je het ideale model voor jouw behoeften echter nog niet gevonden? Dan is de Puch Rhythm Remix wellicht de beste moederfiets voor jou. Dit model is namelijk een comfortabele moederfiets die je niet in de steek laat. De fiets is zodanig ontworpen dat het gemakkelijk is om je kind met je mee te nemen. Daarom is er genoeg ruimte tussen het stuur en het zadel. Je kunt in de ruimte tussen het stuur en zadel gemakkelijk een kinderzitje monteren, zonder dat het fietscomfort afneemt. De verlengde bagagedrager is daarnaast speciaal gemaakt voor de montage van Yepp kinderzitjes.

Wanneer je kiest voor de Puch Rhythm Remix dan ben je verzekerd van een lekkere, lichte rit. De fiets beschikt namelijk over 7 Shimano Nexus versnellingen. Daarnaast is het formaat van de fiets zodanig ontworpen dat je behalve je kinderen ook gemakkelijk extra bagage mee kunt nemen onderweg. De fiets beschikt tevens over een ontzettend stabiel frame, waardoor hij zeer sterk is. Er is bovendien een extra framebuis aan de achterkant van de fiets, die zorgt voor stabiliteit van het achterwiel. Hierdoor is het gewicht van de bijrijder, je kind aan de achterkant en/of fietstassen geen probleem. We hebben nu gesproken over de praktische eigenschappen van de fiets, maar hebben nog niets gezegd over zijn uiterlijk. Deze fiets is vanwege de opvallende kleuren zeker een aanrader als je wil opvallen. Hij heeft namelijk een trendy kleur. Je kinderen gaan hierdoor graag met je mee op de fiets.

Voordelen:

 • Op deze fiets kun je gemakkelijk meerdere kinderzitjes plaatsen.
 • Er zijn maatregelen getroffen zodat je veilig op pad kunt gaan.
 • Dit model is stabiel te parkeren dankzij de dubbele standaard.
 • Je bent verzekerd van comfortabele fietsritten op deze fiets.
 • Deze fiets rijdt lekker licht dankzij de 7 versnellingen.
 • Het versnellingssysteem is zeer onderhoudsarm.
 • De fiets heeft opvallende kleuren.
 • Hij is enorm stevig.

Nadelen:

 • De fiets is alleen als damesmodel beschikbaar.
 • Hij beschikt over een zadelpen die niet mee veert.
 • Dit model beschikt over een vaste, niet mee verende voorvork.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>