• Home
 • NAS

Op Zoek Naar De Beste Nas Van 2020? Systeem Voor Thuis Test Uit Onze Top 5

Wil je een apparaat hebben waar je je persoonlijke bestanden veilig op kunt opslaan? Moet een dergelijk apparaat ook de mogelijkheid bieden om tegelijkertijd media af te spelen op je telefoon, tv of console? Dan ga je op zoek naar de beste NAS voor jouw behoeften. NAS staat voor Networked Attached Storage. Een dergelijk apparaat geeft je de mogelijkheid om bestanden veilig op te slaan terwijl je media zoals films, muziek en series afspeelt op je tv, telefoon of console. Natuurlijk zijn er verschillende zaken waar je op let om de ideale NAS te vinden. Zo kun je kijken of het apparaat gebruiksklaar of uitbreidbaar is. Je kijkt ook of het mogelijk is om met de NAS back-ups te maken en of het desbetreffende model je de mogelijkheid geeft om media te streamen. Er zijn natuurlijk ook andere factoren waar je op kunt letten om de beste NAS te vinden.

Beste NAS van 2020

Hoewel er veel verschillende factoren zijn waar je op kunt letten om de beste NAS voor jouw behoeften te vinden, is het handig om slechts te focussen op bepaalde eigenschappen. Om je zoektocht te vergemakkelijken, hebben wij de onderstaande tabel gecreëerd. In deze tabel zie je precies welke producten we zullen recenseren. Het gaat in elk geval om de top 5 NAS apparaten van 2020. Je weet dus, ongeacht voor welk model je kiest, dat je kiest voor een superieur model. Bekijk dus de tabel, lees de reviews en kies de beste NAS voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.
Synology DS218+
Meer info »
2.
WD My Cloud EX2 Ultra 4 TBMeer info »
3.
Apple AirPort Time Capsule 2 TBMeer info »
4.
Netgear ReadyNAS 212Meer info »
5.
QNAP TS-453B 8 GB
Meer info »

1. Synology DS218+

Zoals het geval is bij elk product, kun je ook kiezen voor verschillende soorten NAS apparaten. Zo zijn er uitbreidbare modellen, gebruiksklare modellen en varianten waar je automatisch back-ups mee kunt maken. Is het beste NAS apparaat voor jou een model dat uitbreidbaar is? Dan kun je kiezen voor de Synology DS218+. Dit apparaat is de beste NAS voor jou, omdat je hem kunt uitbreiden. Het voordeel van een uitbreidbaar model is dat je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden en zelfs extra functies kunt toevoegen via een app store. Daarnaast is het met dergelijke modellen mogelijk om 2 of meer schijven in een RAID opstelling te draaien. Op die manier raak je bovendien nooit bestanden kwijt. Synology DS218+Je kunt deze NAS categoriseren als een middenklasse NAS. Hij is namelijk perfect om bestanden op te slaan en tegelijkertijd films en series in 4K te streamen naar je mobiel, laptop of tv.

Wanneer je gebruik maakt van de Synology DS218+, dan geniet je van de mogelijkheid om te kunnen multitasken. Het apparaat is namelijk krachtig genoeg om allerlei bestanden op te slaan terwijl je er films en series mee streamt. Hierdoor baal je ook niet terwijl je bezig bent een back-up te maken vanaf je computer. Bij het maken van de back-up is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het systeem waar de NAS compatibel mee is. In het geval van deze NAS hoef je je geen zorgen te maken als je een Windows of Mac systeem hebt. Je kunt er namelijk gemakkelijk back-ups mee maken vanaf zowel je Windows of Mac. De bestanden worden overigens veilig opgeslagen, want er is op dit apparaat ruimte voor 2 harde schijven. Voor extra mogelijkheden heeft deze NAS een uitgebreide app store. Maak er back-ups van meerdere apparaten mee!

Voordelen van de Synology DS218+:

 • Doordat deze NAS een dual core processor heeft, kan hij meerdere taken tegelijk aan.
 • Al je bestanden worden door de Synology NAS versleuteld dankzij de AES 256-bit encryptie.
 • De NAS transcodeert ook 4K films en series, om deze op je apparaat bekijken zonder te wachten.
 • Hij heeft 2 GB werkgeheugen, dus je kunt met meer dan 10 gebruikers tegelijkertijd op deze NAS werken.
 • Er is op deze NAS ruimte voor 2 interne harde schijven, zodat je jouw bestanden dubbelveilig kunt opslaan.

Nadelen van de Synology DS218+:

 • Dit apparaat heeft geen compleet stille werking.
 • De interne harde schijven van deze NAS zijn niet meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

2. WD My Cloud EX2 Ultra 4 TB

Wanneer je op zoek gaat naar de beste NAS voor jouw behoeften, dan heb je bepaalde verwachtingen. Is het voor jou belangrijk om te beschikken over hoogwaardige opslag, waardoor je overal bestanden kunt opslaan, streamen en delen? Als dat het geval is, dan raden wij de WD My Cloud EX2 Ultra 4 TB aan. Wij vinden dit apparaat de beste NAS voor jou, omdat je hem kunt gebruiken om je bestanden op te slaan. Tegelijkertijd kun je er ook bestanden mee streamen en delen. Het is met dit apparaat dus mogelijk om je media veilig op één centrale locatie op te slaan. Tijdens het overbrengen van de bestanden, kun je jezelf vermaken door overal waar je maar wil media te openen en te streamen. WD My Cloud EX2 Ultra 4 TBDe enige voorwaarde voor deze werking is dat er een internetverbinding is. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de My Cloud app voor Android en iOS.

Er zijn sowieso meerdere eigenschappen waar je naar kunt kijken als je op zoek gaat naar een NAS apparaat. Zo kun je bijvoorbeeld nagaan door welk systeem de WD My Cloud EX2 Ultra 4 TB wordt aangedreven. Deze NAS wordt aangedreven door het My Cloud OS 3 besturingssysteem. Misschien vraag je je nu af waarom het belangrijk is om dit te weten. Het My Cloud OS 3-systeem wordt geleverd met diverse applicaties en hulpprogramma’s waardoor je volledige controle hebt over je media. Je kunt zelfs een aangepaste map maken en je favoriete inhoud erin zetten. Vanuit deze map deel je desgewenst de inhoud. Voor extra veiligheid van je gegevens kun je automatisch de gegevens tussen al je computers synchroniseren om ervoor te zorgen dat de inhoud altijd up-to-date is. Het is vervolgens mogelijk om inhoud over te zetten op de NAS en ondersteunde clouddiensten zoals Dropbox, Google Drive of OneDrive.

Voordelen van de WD My Cloud EX2 Ultra 4 TB:

 • Doordat deze NAS beschikt over een dual core processor kan hij tegelijkertijd meerdere taken aan.
 • Wanneer je gebruik maakt van deze NAS, dan heb je een gecentraliseerde netwerkopslag en overal toegang.
 • Op deze NAS met 4 TB (2x 2 TB WD Red-schijven) opslagcapaciteit heb je ruimte voor ongeveer 400 Full HD-films.
 • Hij heeft 1 GB (DDR3-)werkgeheugen waardoor je met meer dan 10 gebruikers tegelijkertijd op de NAS kunt werken.
 • Er is gezorgd voor meerdere RAID-instellingen zodat je je systeem kunt instellen met de voor jou perfecte configuratie.

Nadelen van de WD My Cloud EX2 Ultra 4 TB:

 • Vergeleken met bepaalde andere NAS apparaten is heeft dit model een iets tragere werking.
 • Er is bij deze NAS niet gezorgd voor een HDMI-poort om hem direct aan te sluiten op je tv of monitor.
Klik hier voor de beste prijs

3. Apple AirPort Time Capsule 2 TB

Heb je al eerder een NAS gebruikt? Als je al eerder met een dergelijk apparaat hebt gewerkt, dan weet je dat er aparte modellen zijn voor Windows gebruikers en andere modellen voor macOS gebruikers. We zien veelal modellen langskomen die speciaal zijn ontworpen voor Windows. Echter, veel van deze modellen kunnen toch nog gebruikt worden op macOS systemen. Ben jij een fanatieke Apple gebruiker en is een NAS die speciaal voor Apple gebruikers is ontworpen daarom de beste NAS voor jou? Dan kun je kiezen voor de Apple AirPort Time Capsule 2 TB. Dit model is wellicht de beste NAS voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor Apple gebruikers. Apple AirPort Time Capsule 2 TBJe kunt met deze NAS je Apple collectie completeren. Met dit apparaat zorg je er bovendien voor dat je een automatische back-up kunt maken van je Apple computer. Hiervoor maak je gebruik van de Time Machine functie.

Hoewel we het hebben gehad over het maken van een back-up van je Apple computer, is het ook belangrijk om te vermelden dat de NAS zelfs mogelijkheden heeft voor je iPhone. De Apple AirPort Time Capsule 2 TB geeft je namelijk ook de mogelijkheid om je iPhone of iPad te verbinden met je Mac en vervolgens kopieën over te zetten. Nu vraag je je misschien af welke andere mogelijkheden dit NAS apparaat met zich meebrengt. Hij maakt het onder andere mogelijk om camera’s of printers via USB te delen in je netwerk. Deze mogelijkheid is sowieso welkom voor ondernemers die niet meerdere printers willen aanschaffen, maar het liefst de printers die reeds zijn aangeschaft binnen een netwerk te delen. Een ander voordeel van deze NAS is dat hij een NAS en router in één is. Hij werkt bovendien direct met macOS, omdat hij speciaal voor Apple producten is ontwikkeld.

Voordelen van de Apple AirPort Time Capsule 2 TB:

 • Dit apparaat is een router en NAS in één.
 • Van bestanden op je Mac maakt Time Capsule automatisch een reservekopie.
 • Hij beschikt over een Wifi standaard AC, die tot 3 keer sneller is dan Wifi standaard N van soortgelijke modellen.
 • Nadat je deze NAS hebt aangeschaft, hoef je je geen zorgen te maken over de installatie, want deze verloop super snel.
 • De dual-band router stuurt tegelijkertijd 2 verschillende frequenties uit, dus je draadloos apparaat pikt automatisch het sterkste signaal op, waardoor je altijd bereik hebt.

Nadelen van de Apple AirPort Time Capsule 2 TB:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van de NAS wellicht tegenvallen.
 • Hij beschikt over 512 MB werkgeheugen, waardoor de NAS niet geschikt is voor zware taken, waaronder het omzetten van grote videobestanden naar een ander type bestand.
Klik hier voor de beste prijs

4. Netgear ReadyNAS 212

Zoek je naar de beste NAS voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij recenseren namelijk de beste varianten van dit apparaat. Je kunt dus aan de hand van deze reviews het allerbeste model van 2020 uitkiezen. Natuurlijk zijn jouw wensen en eisen bepalend voor het uitkiezen van het perfecte model. Wil je het liefst een uitbreidbare NAS hebben, omdat dergelijke modellen je de mogelijkheid geven om de opslagcapaciteit uit te breiden en extra functies toe te voegen via een app store? Je raakt met dergelijke apparaten ook geen bestanden kwijt, omdat je in een RAID opstelling 2 of meer schijven kunt draaien. Netgear ReadyNAS 212Wij kennen een uitbreidbare NAS die perfect is voor thuisgebruik, namelijk de Netgear ReadyNAS 212. Dit model vinden wij de beste NAS voor jou, omdat hij uitbreidbaar is en verschillende mogelijkheden met zich meebrengt.

De Netgear ReadyNAS 212 is een krachtig, betaalbaar en energiezuinig model. Bovendien beschikt hij over Full HD 1080p-transcodering. Hierdoor is hij perfect voor creatieve professionals. Je kunt er namelijk grote foto- en videobestanden op opslaan. Dit gebeurt zowel veilig als centraal, waardoor je gemakkelijk de bestanden terug kunt vinden. Er is bij deze NAS zelfs een ingebouwde mediaserver, die ervoor zorgt dat je al je Full HD-video’s, muziek en foto’s gemakkelijk kunt streamen naar je spelcomputer, mediaspeler of smart-tv. Er zijn tevens diverse applicaties beschikbaar voor het maken van back-ups en voor datasynchronisatie. Door slechts gebruik te maken van een app op je smartphone of tablet kun je met deze NAS overal ter wereld bij je belangrijke bestanden komen. Hierbij maakt het niet eens uit of je in de trein zit of dat je op vakantie bent. De bestanden zijn namelijk altijd binnen handbereik.

Voordelen van de Netgear ReadyNAS 212:

 • Dit apparaat beschikt over 2 netwerkpoorten voor een snelle doorvoersnelheid.
 • De NAS beschikt over een duidelijke installatieprocedure, dus je kunt hem eenvoudig installeren.
 • De ventilator van dit apparaat heeft een stille werking, waardoor je in alle rust verder kunt werken.
 • Er is gezorgd voor een quad core processor, waardoor de NAS meerdere taken tegelijkertijd aankan.
 • Op deze NAS kun je met meer dan 10 gebruikers tegelijkertijd werken, want hij heeft 2 GB werkgeheugen.

Nadelen van de Netgear ReadyNAS 212:

 • Er worden geen harde schijven meegeleverd, dus deze moeten apart worden aangeschaft.
 • Voor personen met een klein budget kan de prijs van deze NAS mogelijkerwijs tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

5. QNAP TS-453B 8 GB

Ben je op zoek naar de beste NAS voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende eigenschappen waar je op kunt letten. Hoewel velen niet naar het design kijken, kan het dat je onbewust toch wel rekening houdt met hoe de NAS eruit ziet. Als je van plan bent hem bijvoorbeeld op je bureau te laten staan, dan is het belangrijk om rekening te houden met het design. Natuurlijk kijk je niet alleen naar het design. Je gaat immers ook na welke mogelijkheden de verschillende NAS apparaten met zich meebrengen. Als je graag een NAS wil hebben met 4 quad core processorkernen, dan raden wij de QNAP TS-453B 8 GB aan. QNAP TS-453B 8 GBDit model is wellicht de beste NAS voor jou, omdat hij 4 quad core processorkernen heeft. Bovendien heeft hij een gestroomlijnd design, waardoor hij zorgt voor een elegante uitstraling. Dit is vooral zo wanneer je hem op je bureau zet.

Natuurlijk kijk je ook naar de omgeving waar de desbetreffende NAS het best tot zijn recht komt. Als we kijken naar de QNAP TS-453B 8 GB, dan zien we dat hij krachtig is en het best tot zijn recht komt in een midden- tot grootzakelijke omgeving. Hij heeft namelijk een 2.0 GHz Intel processor en 8 GB werkgeheugen. De NAS transcodeert dus 4K beeldmateriaal live. Het is met dit apparaat zelfs mogelijk om je bestanden veilig te bewaren op maximaal 4 interne harde schijven in een RAID opstelling. Er is daarnaast gezorgd voor AES 256-bit encryptie en een ingebouwde antivirus, die er samen voor zorgen dat je data is beschermd tegen virussen. Zoals je bij de andere NAS apparaten hebt gezien, is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele platformen. Dit model ondersteunt bekende virtualisatie-platformen, waardoor je virtueel Linux en Windows kunt draaien. Super mogelijkheden toch?

Voordelen van de QNAP TS-453B 8 GB:

 • Deze NAS is eenvoudig te gebruiken en brengt veel opslagmogelijkheden met zich mee.
 • Hij beschikt over een quad core processor, dus hij kan meerdere taken tegelijkertijd aan.
 • Zijn HDMI-poort zorgt ervoor dat je de NAS direct kunt aansluiten op een tv of monitor.
 • Bij deze NAS is er gezorgd voor een stille werking, dus je wordt niet gestoord tijdens het werken.
 • Er is op dit NAS apparaat ruimte voor 4 interne harde schijven, dus je kunt bestanden veilig opslaan.

Nadelen van de QNAP TS-453B 8 GB:

 • Je krijgt de interne harde schijven niet meegeleverd.
 • De prijs van de NAS kan tegenvallen als je een klein budget hebt.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>