1

De Beste Navigatiesysteem Van 2020 kopen? Flitsers En Maximum Snelheden laten zien?

Soms is het moeilijk om een bepaald adres te vinden. Dit komt doordat we niet alle straten in het hele land kennen. Daarom heeft men voor een praktische oplossing gezorgd: navigatiesystemen. Wil je altijd begeleid worden naar de juiste bestemming? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste navigatie voor jouw behoeften. Er zijn immers verschillende systemen die je helpen om het juiste adres te vinden. Bij de meeste systemen komt het er echter op neer dat je het gewenste eindpunt invult en je vervolgens instructies krijgt over hoe je daar kunt aankomen. Waar let je dan op wanneer je verschillende navigatiesystemen vergelijkt? Je kunt onder andere kijken of je een navigatiesysteem wil hebben voor in de auto of voor op de fiets. Natuurlijk is de kaartdekking ook belangrijk. Wij helpen je middels dit artikel om de beste navigatie te vinden!

Beste navigatie van 2020

Als je alle navigatiesystemen met elkaar moest vergelijken, zou dat een enorm lange zoektocht zijn. Daarom hebben we het zoekgebied voor je afgebakend. Je hoeft nu slechts 5 verschillende systemen met elkaar te vergelijken om de beste navigatie te vinden. Bekijk eerst de onderstaande tabel. In deze tabel zie je welke 5 systemen gerecenseerd zullen worden. Vervolgens lees je de individuele reviews. Hierna kun je de verschillende systemen met elkaar vergelijken en de beste navigatie voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.
TomTom Via 62 Europa
Meer info »
2.
Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa
Meer info »
3.
TomTom GO 620 World
Meer info »
4.
Coyote GPS NAV+Meer info »
5.
Mio MiVue Drive 60 LM
Meer info »

1. TomTom Via 62 Europa

Ben je iemand die meestal precies op het laatste moment uit huis vertrekt? Dan is het belangrijk dat je altijd kiest voor de routes zonder verkeersdrukte. Hoe kun je deze routes keer op keer vinden? Door een navigatiesysteem uit te kiezen dat je voorziet van intelligente routes. Is een dergelijke variant de beste navigatie voor jou? Dan kies je voor de TomTom Via 62 Europa. Wij vinden dat dit systeem de beste navigatie voor jou is, omdat hij je precies laat zien hoe je kunt rijden om verkeersdrukte te vermijden. Het systeem gaat namelijk realtime na waar er verkeersdrukte is. Vervolgens stippelt hij een route voor je uit, waardoor je deze drukte vermijdt. TomTom Via 62 EuropaHierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je vanwege verkeersdrukte laat op de plaats van bestemming aankomt. Bij dit systeem zijn er bovendien ook andere handige functies om probleemsituaties in het verkeer te voorkomen.

Eén van deze handige functies is de functie “3 maanden flitsers”. Deze functie houdt in dat de TomTom Via 62 Europa je van tevoren waarschuwt wanneer je een flitser nadert. Hierbij herinnert het systeem je ook aan de maximumsnelheid. Als je dus hard reed om op tijd op de plaats van bestemming aan te komen, dan weet je precies wanneer je jouw vaart moet verminderen. Je weet bovendien ook precies hoe hard je mag rijden. Deze bijgewerkte flitslocaties kun je na de aanschaf van het navigatiesysteem 3 maanden lang downloaden zonder extra kosten. Wanneer je een navigatiesysteem gebruikt, wil je sowieso dat de kaarten up to date zijn. Er worden namelijk van tijd tot tijd wijzigingen aangebracht aan het wegennet. Als je dit navigatiesysteem gebruikt, kun je de nieuwste kaarten elk seizoen downloaden via je pc. De updates zijn gedurende de levensduur van je systeem geheel gratis!

Voordelen van de TomTom Via 62 Europa:

 • Het is met dit navigatiesysteem mogelijk om handsfree te bellen om zo boetes en ongelukken te voorkomen.
 • Als je gebruik maakt van de functie “3 maanden flitsers” dan meldt het systeem je wanneer je een flitser nadert en hoe hard je mag rijden.
 • Er is gezorgd voor de functie spraakbediening, dus je kunt het navigatiesysteem met je stem bedienen, zodat je je handen aan het stuur kunt houden.
 • Verkeersdrukte kan voorkomen worden met dit navigatiesysteem, omdat dit systeem realtime nagaat waar er verkeersdrukte is en hij een aangepaste route voor je uitstippelt.
 • Je krijgt verkeersinformatie via je smartphone (GPRS) waardoor je steeds op de hoogte bent van de actuele verkeerssituatie op provinciale wegen, snelwegen en zelfs in stadscentra.

Nadelen van de TomTom Via 62 Europa:

 • Het navigatiesysteem kun je niet draadloos updaten via wifi.
 • Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat het systeem is opgestart.
Klik hier voor de beste prijs

2. Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa

In het verkeer zijn er verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk om rekening te houden met eenrichtingswegen, maximale snelheden, scherpe bochten en ga zo maar door. Het kan soms moeilijk zijn om, in een onbekende buurt, met al deze factoren tegelijkertijd rekening te houden. Daarom ga je op zoek naar de beste navigatie voor jouw behoeften. Een dergelijk systeem kan je namelijk helpen om met alle belangrijke factoren rekening te houden, terwijl hij je ook begeleidt naar je bestemming. Nu vraag je je waarschijnlijk af waar je een dergelijk navigatiesysteem kunt vinden. Je hoeft niet ver te zoeken, want we verwijzen hier naar de Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa. Garmin Drive 40 LMT Centraal EuropaDit systeem vinden wij de beste navigatie voor jou, omdat hij je tijdig attendeert op mogelijke gevaren. Op die manier bevordert dit systeem een veiliger rijgedrag zodat jij en je medepassagiers veilig aankomen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijke gevaren waar dit systeem je op attendeert? De Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa waarschuwt jou als bestuurder onder andere voor scherpe bochten. Daarnaast meldt hij je of er sprake is van een gewijzigde maximumsnelheid en je krijgt informatie over spoorwegovergangen en overstekend wild. Wanneer je gebruik maakt van dit navigatiesysteem hoef je je niet eens zorgen te maken over gevaren op het gebied van eenrichtingsverkeer. Het systeem meldt je namelijk als je van de verkeerde kant een straat met eenrichtingsverkeer inrijdt en wanneer je eventueel een schoolzone nadert. Mocht je hard rijden en je nadert een flitser of roodlichtcamera, dan krijg je ook een melding. Zelfs voor verkeersopstoppingen wordt je gewaarschuwd. Het komt er bij dit systeem dus op neer dat je tijdig waarschuwingen krijgt, zodat je geen brokken hoeft te maken in het verkeer.

Voordelen van de Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa:

 • Doordat er sprake is van gesproken navigatie-instructies kun je je handen op het stuur houden terwijl je de nodige instructies krijgt.
 • Het navigatiesysteem beschikt over een anti-reflecterende laag op het scherm, waardoor je ook in de felle zon gemakkelijk je route kunt aflezen.
 • Om veilig rijden te bevorderen, wordt je door dit navigatiesysteem gewaarschuwd wanneer je een scherpe bocht nadert of wanneer je een schoolzone nadert.
 • Informatie over de situatie op provinciale wegen en snelwegen wordt om de 5 tot 10 minuten ververst doordat de verkeersinformatie verkregen wordt via RDS-TMC.
 • Er is gezorgd voor een flitspaalverklikker, waardoor je precies weet waar er op je route geflitst wordt, zodat je boetes kunt voorkomen.

Nadelen van de Garmin Drive 40 LMT Centraal Europa:

 • Bij dit navigatiesysteem worden er geen inkomende oproepen, notificaties en berichten van je smartphone getoond.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de eerste installatie van dit navigatiesysteem enige tijd in beslag neemt.
 • Als je verkeersinformatie wil ontvangen via RDS-TMS, dan moet de TMC-voedingskabel altijd aangesloten zijn op de stroom van je auto.
Klik hier voor de beste prijs

3. TomTom GO 620 World

Als je verschillende navigatiesystemen met elkaar vergelijkt, dan zie je dat veel systemen geüpdatet moeten worden via de computer. De meeste systemen kunnen namelijk niet rechtstreeks via Wi-Fi worden geüpdatet. Is het voor jou juist belangrijk dat je het navigatiesysteem rechtstreeks kunt updaten? Dan is de beste navigatie voor jou een variant met een Wi-Fi verbinding. Wij kennen een dergelijk systeem, namelijk de TomTom GO 620 World. Dit model is wellicht de beste navigatie voor jou, omdat je hem rechtstreeks via Wi-Fi kunt updaten. Je hebt dus geen computer nodig om te beschikken over de nieuwste mappen en de meest recente verkeersinformatie. Dit is sowieso handig voor personen die vaak onderweg zijn. TomTom GO 620 WorldHet systeem meldt je immers wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn. Vervolgens hoef je slechts verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk en kiezen in het menu wat je wil installeren.

Door gebruik te maken van de TomTom GO 620 World zorg je voor meer gemak tijdens het rijden. Dit navigatiesysteem voorspelt namelijk je bestemming en maakt handsfree bellen mogelijk. Misschien vraag je je af hoe het systeem handsfree bellen mogelijk maakt. Je koppelt je telefoon via Bluetooth aan het navigatiesysteem. Mocht er dan een gesprek binnenkomen, dan zie je op het scherm van het systeem wie je belt. Neem je op, dan maak je gebruik van de luidspreker en microfoon van het navigatiesysteem. Op die manier blijft je telefoon veilig opgeborgen zodat je ook bespaart op batterijverbruik. Komt er een tekstbericht binnen op je smartphone? Dan kun je het navigatiesysteem het bericht laten voorlezen. Je hoeft dus niet eens op het scherm van de smartphone te kijken. Het is bij dit systeem zelfs mogelijk om Siri of Google Now te activeren.

Voordelen van de TomTom GO 620 World:

 • Doordat het mogelijk is om via het navigatiesysteem handsfree te bellen, voorkom je ongelukken en boetes.
 • Luister veilig naar tekstberichten op je smartphone door het navigatiesysteem de berichten te laten voorlezen.
 • Je kunt dit systeem via Wi-Fi updaten, waardoor je hem niet met een kabel hoeft aan te sluiten aan je computer.
 • Nadat je dit navigatiesysteem hebt gekocht, krijg je gedurende de hele levensduur van het apparaat gratis kaartupdates.
 • Verkeersinformatie krijg je binnen via je smartphone (GPRS), dus je bent steeds op de hoogte van de actuele verkeerssituatie in stadscentra, op snelwegen en provinciale wegen.

Nadelen van de TomTom GO 620 World:

 • Er kunnen extra datakosten verbonden zijn aan het ontvangen van verkeersinformatie via je smartphone.
 • Doordat er in de handleiding relatief weinig informatie is, kan werken met dit systeem je in het begin wat uitzoekwerk kosten.
Klik hier voor de beste prijs

4. Coyote GPS NAV+

Als er aan een groep personen gevraagd wordt waarom zij een navigatiesysteem (willen) gebruiken, dan kun je verschillende antwoorden verwachten. Zo kunnen bepaalde personen antwoorden dat zij een dergelijk systeem gebruiken om op een gemakkelijke manier te weten te komen hoe zij hun bestemming moeten bereiken. Weer andere personen kunnen als antwoord geven dat zij “verklikkers” belangrijk vinden. Verklikkers laten je namelijk weten wanneer je bijvoorbeeld een flitspaal nadert. Sommige navigatiesystemen geven je zelfs informatie over verkeershinder en weersomstandigheden zodat je veilig kunt rijden. Bij het kiezen van de beste navigatie komt het dus neer op jouw voorkeuren. Is het ideale systeem voor jou een navigatiesysteem dat je helpt om rustig en geconcentreerd op de weg te blijven? Coyote GPS NAV+Dan kun je kiezen voor de Coyote GPS NAV+. Dit systeem stelt je namelijk op de hoogte van de nodige verkeerssituaties en helpt je om veilig op je bestemming aan te komen.

Natuurlijk wil je nu weten hoe de Coyote GPS NAV+ je helpt om veilig op je bestemming te komen. Dit systeem vinden wij de beste navigatie voor jou, omdat hij beschikt over veel functies. Zo wijst hij je onder andere de weg wanneer je in de auto zit. Je kunt op die manier gemakkelijk aankomen op de plaats van bestemming. Daarnaast meldt dit systeem je permanent over diverse gevaren zoals radars en trajectcontroles. Zelfs over snelheidsbeperkingen krijg je informatie, zodat je waar nodig je vaart kunt verminderen. Natuurlijk kan het voorkomen dat er van tijd tot tijd files staan op je route. Daar hoef je je geen zorgen meer over te maken als je dit navigatiesysteem gebruikt. Hij beschikt namelijk over real time herberekening van je route bij verkeershinder. Hierdoor kun je een hoop tijd besparen. Dankzij de 3D-weergave van deze navigatie neem je bovendien altijd de juiste rijbaan.

Voordelen van de Coyote GPS NAV+:

 • Er is gezorgd voor kaartupdates waardoor je navigatiesysteem altijd is voorzien van de meest actuele kaarten.
 • Het is de eerste 6 maanden mogelijk om gratis gebruik te maken van de radarverklikker functies van dit navigatiesysteem.
 • Dankzij de verkeersinformatie via je smartphone (GPRS) weet je altijd hoe het staat met de verkeerssituatie op snelwegen, in stadscentra en op provinciale wegen.
 • Als je eenmaal bent aangekomen op je bestemming, dan begeleidt dit navigatiesysteem je naar parkeerplaatsen in de buurt; hij geeft zelfs het aantal vrije plaatsen aan.

Nadelen van de Coyote GPS NAV+:

 • Dit navigatiesysteem beschikt niet over een functie om handsfree bellen mogelijk te maken.
 • Als je updates wil krijgen over flitsers, dan heb je (na de eerste maand) een abonnement nodig.
 • Smartphone berichten worden niet getoond door dit navigatiesysteem, waardoor je voor het bekijken van je berichten langs de weg moet stoppen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Mio MiVue Drive 60 LM

Heb je de recensies over de vorige 4 navigatiesystemen gelezen, maar heb je de beste navigatie voor jouw behoeften nog niet gevonden? Geen nood! We recenseren namelijk nog 1 superieur navigatiesysteem. Tot nu toe heb je gezien dat de verschillende systemen beschikken over handige functies zoals verklikkers van flitsers, meldingen bij verkeersopstoppingen, enzovoorts. Is het je misschien eens overkomen dat je betrokken was bij een verkeersongeval? Was er echter niet genoeg bewijs over wat er werkelijk op de weg was gebeurd? Dan is het voor jou waarschijnlijk belangrijk dat je navigatiesysteem beschikt over een geïntegreerde camera, die precies vastlegt wat er op de weg gebeurt. Mio MiVue Drive 60 LMIn dat geval raden wij de Mio MiVue Drive 60 LM aan. Dit systeem beschikt namelijk over een geïntegreerde Extreme HD (1080p met 30 fps) camera, die elk detail van je rit vastlegt in superieure kwaliteit.

Wij vinden ook dat de Mio MiVue Drive 60 LM de beste navigatie voor jou is, omdat hij traceerbare bewegingen waarneemt met een G-sensor. Het komt er dus op neer dat bij een plotselinge beweging de ingebouwde drie-assige G-sensor dit waarneemt. Vervolgens wordt deze opname automatisch opgeslagen in een beveiligde folder. Deze map kan niet per ongeluk worden overschreven. Je hoeft je dus nooit af te vragen waar de gegevens precies zijn. Bij dit navigatiesysteem hoef je je nooit zorgen te maken over de situaties op de weg. Het systeem werkt namelijk naadloos samen met je dashcam. Hierdoor kun je gemakkelijk een rit opnemen of een route volgen. Je hoeft op het scherm slechts de optie “camera” te selecteren om over te schakelen van navigatie naar de geïntegreerde camera van je dashboard. Natuurlijk helpt het navigatiesysteem je ook om gemakkelijk op de plaats van bestemming aan te komen.

Voordelen van de Mio MiVue Drive 60 LM:

 • Informatie kan snel en gemakkelijk worden afgelezen op het grote 6 inch scherm.
 • Gedurende de gehele levensduur van dit navigatiesysteem krijg je gratis kaartupdates.
 • Dit systeem beschikt over een ingebouwde dashcam, dus je kunt alles wat er tijdens je rit gebeurt vastleggen.
 • Na de aanschaf van dit navigatiesysteem kun je er meteen mee aan de slag gaan, want informatie van veel landen is geïnstalleerd.
 • Er is gezorgd voor een flitspaalverklikker, waardoor je precies weet waar er op je route geflitst wordt, zodat je boetes kunt voorkomen.

Nadelen van de Mio MiVue Drive 60 LM:

 • Kaartmateriaal is niet uitbreidbaar.
 • Via dit navigatiesysteem kun je niet handsfree bellen.
 • Doordat het navigatiesysteem geen verkeersinformatie ontvangt, ben je niet op de hoogte van bijvoorbeeld werkzaamheden of files.
 • Flitspaalupdates krijg je gedurende de hele levensduur van het apparaat, behalve in Frankrijk, Zwitserland, Estland, Litouwen en Letland.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

 • O.M. Yarali schreef:

  Beste Karel Visser.
  ik heb een aantal jaren de Garmin nuvi 760 gekocht maar nooit gebruikt omdat ik hem nog niet nodig had.
  maar nu ik hem nodig heb zie ik dat de kaarten niet meer up to date zijn.
  ik heb geprobeerd om via garmin te updaten maar mij lukt het niet.
  niemand die mij ermee kan helpen.
  nu is mijn vraag weet jij hier een oplossing voor? om hem weer helemaal in orde te krijgen ik zelf weet het niet meer.
  graag hoor ik van u.

  M.V.G. O.M. Yarali

 • >