De Beste Olieradiator Van 2020 Door De Top 5 Te Vergelijken!

Tijdens de koude periodes van het jaar is het altijd handig om te zorgen voor bijverwarming. Er zijn bovendien verschillende vormen van bijverwarming. Je kunt dus zelf kiezen welke vorm van bijverwarming jij perfect vindt om te zorgen voor fijne temperaturen in elke kamer van je woning. Hierbij houd je rekening met een aantal zaken, zoals de grootte van de ruimtes die je wil verwarmen, het vermogen en ook het type bijverwarming. Vind je dat een olieradiator het beste bij je past? Een dergelijk model droogt de lucht niet door uitgestraalde warmte, dus er is een goede luchtcirculatie. Zoek je daarom naar de beste olieradiator? In dit artikel vertellen we je over de top 5 olieradiators van het jaar. Je komt meer te weten over elk model en kunt vervolgens de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Op die manier kun je gemakkelijk de beste olieradiator voor jouw behoeften uitkiezen.

Beste olieradiator van 2020

Intussen weet je wat het doel van dit artikel is. Het doel is namelijk om je te helpen om de beste olieradiator voor jouw behoeften uit te kiezen. Hoe gaan we te werk? We hebben eerst de top 5 van het jaar voor je geselecteerd. Deze top 5 zie je in de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je vervolgens de recensies over de verschillende modellen lezen. In dit artikel worden namelijk alle 5 radiators gerecenseerd. Door de recensies te lezen, kom je meer te weten over de unieke specificaties van elk model. Mochten er zaken zijn waar je rekening mee moet houden wanneer je een bepaald model hebt gekocht, dan lees je daar ook over. Op die manier kun je de verschillende radiators met elkaar vergelijken. Aarzel niet langer, bekijk de onderstaande tabel, lees de recensies en kies vervolgens de beste olieradiator voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.De'Longhi V551225 - Olieradiator
Meer info »
2.Toolland - Olie gevulde radiator |kachelMeer info »
3.Mill AB-H2000DN - design olieradiator - witMeer info »
4.Tristar KA5103 - OlieradiatorMeer info »
5.Perel - Olieradiator - 2500WMeer info »

1. De’Longhi V551225 – Olieradiator

Wanneer je op zoek gaat naar de beste olieradiator, heb je bepaalde verwachtingen van een dergelijk verwarmingsapparaat. Afhankelijk van jouw verwachtingen, kun je een bepaald model uitkiezen. Is het voor jou belangrijk dat je dankzij de radiator kunt genieten van meer warmte en comfort in de desbetreffende kamer? Dan kennen wij de perfecte radiator voor jou, namelijk de De’Longhi V551225 – Olieradiator. Dit model is wellicht de beste olieradiator voor jou, omdat hij ervoor zorgt dat je in een handomdraai kunt genieten van meer warmte en comfort. Deze radiator beschikt namelijk over maar liefst 12 verwarmingselementen. De'Longhi V551225 - OlieradiatorHij is tevens voorzien van een innovatief design met een gepatenteerd ontwerp van toelopende elementen. Deze elementen bevorderen een versnelde luchtstroom, waardoor er warme lucht wordt geproduceerd. Heb je de radiator aangeschaft voor je slaapkamer, maar is het frisjes in de woonkamer? Verplaats de radiator dan gemakkelijk dankzij de handvaten en opvouwbare zwenkwieltjes.

Aangezien verschillende radiators verschillende werkingen hebben, is het wellicht handig als we je extra informatie geven over de werking van de De’Longhi V551225 – Olieradiator. De lucht in dit model circuleert door de “verwarmingskamer”. Hierbij wordt er gewerkt met een verwarmingselement, waarvan het bovenste gedeelte steeds het warmst wordt. Om deze reden heeft de fabrikant ervoor gezorgd om de radiator een speciale vorm te geven, waarbij de elementen ook aan de bovenkant zijn. De lucht wordt dus gemakkelijker naar buiten gestuwd, waardoor het convectie-effect wordt verhoogd. Wat is het resultaat hiervan? Het resultaat is dat er wordt gezorgd voor lucht die ongeveer 10 graden Celsius hoger is dan de lucht die er voorheen in de ruimte was. Ook is de luchtcirculatie ongeveer 40% sneller dan bij andere radiatoren. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat de ruimte waar je in bent een aangename temperatuur heeft.

Kenmerken van de De’Longhi V551225 – Olieradiator:

 • Dit model is speciaal ontworpen voor ruimtes tot 75 m3.
 • Er is gezorgd voor een antivorststand en een snoeropbergmogelijkheid.
 • Deze radiator beschikt over 3 vermogensstanden, namelijk 2500, 1600 en 900 Watt.
 • Hij is voorzien van een handvat en opvouwbare zwenkwieltjes zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.
 • Doordat dit toestel een regelbare thermostaat heeft, kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen en behouden.

2. Toolland – Olie gevulde radiator |kachel

Zoek je naar de beste olieradiator om jouw (slaap)kamer te verwarmen? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Het is zeker handig om te kijken naar de verwarmcapaciteit van de verschillende modellen. Elk model is namelijk in staat om een ruimte tot een bepaalde grootte te verwarmen. Vervolgens kun je wellicht kijken naar de grootte van de radiator zelf. Als je weinig vrije ruimte hebt in de desbetreffende kamer die je wil verwarmen, dan is een compacte radiator handig. Klinkt een compacte olieradiator perfect voor jou? Dan kies je voor de Toolland – Olie gevulde radiator |kachel. Toolland - Olie gevulde radiator kachelDit model is wellicht de beste olieradiator voor jou, omdat hij compact is. Doordat hij weinig ruimte in beslag neemt, kun je hem in vrijwel elke ruimte gebruiken. Dit toestel kan bovendien ruimtes tot 30 m3 verwarmen. Hij is tevens geschikt voor gebruik in de badkamer!

Nu wil je wellicht meer te weten komen over de Toolland – Olie gevulde radiator |kachel. Deze extra informatie geven we je graag. Zo kunnen we je vertellen dat dit toestel een vermogen heeft van 700 Watt. Hij beschikt bovendien over 7 elementen en een thermostaat. Hierdoor kun je zelf bepalen welke temperatuur gewenst is. Voordat je dit model aanschaft, is het ook belangrijk dat je weet hoe hij werkt. In deze olieradiator wordt olie in het toestel opgewarmd. Hierdoor geeft het toestel nog een tijdje warmte af nadat je hem hebt uitgeschakeld. Je bespaart dus energie. Het is bovendien niet nodig om de olie te vervangen. Je bespaart dus enorm veel aan oliekosten. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor oververhittingsbeveiliging. Deze functie zorgt ervoor dat het toestel zichzelf onmiddellijk uitschakelt wanneer het te warm wordt. Gebruik het handvat aan de bovenzijde om het toestel gemakkelijk te verplaatsen.

Kenmerken van de Toolland – Olie gevulde radiator |kachel:

 • Er is gezorgd voor 7 elementen om de ruimte snel te verwarmen.
 • Dit toestel met een vermogen van 700 Watt is ontworpen voor ruimtes tot 30 m3.
 • Deze radiator beschikt over een thermostaat, dus je kunt zelf de gewenste temperatuur instellen.
 • Voor het gemakkelijk vervoeren van deze olieradiator, kun je gebruik maken van het handvat aan de bovenzijde van het toestel.
 • Doordat hij beschikt over oververhittingsbeveiliging, hoef je je geen zorgen te maken dat het plotseling te heet wordt in de ruimte.

3. Mill AB-H2000DN – design olieradiator – wit

Intussen heb je gelezen over 2 olieradiatoren. Je hebt dus een beeld van de verschillende modellen. Wil je echter profiteren van de voordelen van een olieradiator in combinatie met de voordelen van een elektrische radiator? Dan is de beste olieradiator voor jou de Mill AB-H2000DN – design olieradiator – wit. Nu vraag je je wellicht af wat er zo speciaal is aan dit model. Het unieke van deze radiator is dat hij beschikt over een mooie vormgeving en gesloten structuur. Deze structuur is ontworpen rondom de oliegevulde “vinnen”. Hierdoor ziet de radiator er heel anders uit dan de gemiddelde olieradiator. Ook de warmteverstrekking is enigszins anders. Mill AB-H2000DN - design olieradiator - witDit komt doordat het ontwerp van de radiator zelf ervoor zorgt dat de hete lucht sneller stijgt dan bij andere modellen. Hierdoor vindt er een snellere en efficiëntere warmteverdeling plaats, de zogenaamde Mill Heat Boost Technologie. Is dit model daarom de beste olieradiator voor jou?

Je wil nu wellicht weten voor welke ruimtes in je woning dit model geschikt is. Als we kijken naar de verwarmcapaciteit van de Mill AB-H2000DN – design olieradiator – wit, dan zien we dat je dit model kunt gebruiken om grotere ruimtes tot 34 m2 te verwarmen. Hij kan dus gebruikt worden in verschillende kamers in je woning. Er is bij dit model tevens gezorgd voor een geavanceerd programma voor in de nacht of juist door de dag heen. Dit programma maakt het mogelijk om de temperatuur te verlagen op momenten wanneer je niet thuis bent. Het programma is gebaseerd op werkdagen van maandag tot en met vrijdag. Hierdoor kun je tot ongeveer 25% van je energieverbruik besparen. Je betaalt dus niet onnodig veel stroom voor momenten wanneer je niet eens thuis bent. Het nachtprogramma is niet beperkt tot bepaalde dagen. Je kunt voor de nacht zelfs een bepaalde tijd instellen!

Kenmerken van de Mill AB-H2000DN – design olieradiator – wit:

 • Voor een snelle warmtedistributie beschikt hij over de Mill Heat Boost Technologie.
 • Dit model brengt de voordelen van een olieradiator en een elektrische radiator met zich mee.
 • Er is gezorgd voor omvalbeveiliging, wat betekent dat de radiator zichzelf uitschakelt als hij omvalt.
 • Bij deze radiator duurt het vaak een kwartier tot een half uur voordat de olie goed op temperatuur is.
 • Deze olieradiator met een vermogen van 2000 Watt is ideaal voor het verwarmen van oppervlakten tot 34 m2.
 • Dankzij de oververhittingsbeveiliging schakelt het apparaat zichzelf uit op momenten wanneer hij oververhit raakt.
 • Doordat er is gezorgd voor een dag- en nachtprogramma, kun je de temperatuur zodanig instellen dat je energiekosten kunt besparen op momenten wanneer je niet thuis bent.
 • Als je kiest voor het nachtprogramma, dan hoef je slechts 1 keer de actuele tijd in te stellen, waarna het apparaat deze instelling onthoudt en elke avond de ingestelde temperatuur hanteert.

4. Tristar KA5103 – Olieradiator

Wanneer je op zoek gaat naar de beste olieradiator voor jouw behoeften, kom je verschillende modellen tegen. Elk model heeft bepaalde aantrekkelijke eigenschappen en ook wellicht eigenschappen die je als minder prettig ervaart. Het kan daarom moeilijk lijken om het ideale model uit te kiezen. Als je een beeld hebt van jouw perfecte radiator, dan helpen wij je om een dergelijk model te vinden. Is jouw perfecte olieradiator een model dat gemakkelijk is te gebruiken? Wil je hem bovendien gebruiken op de camping of in slaap- en studeerkamers? Dan kies je voor de Tristar KA5103 – Olieradiator. Tristar KA5103 - OlieradiatorWij vinden dat dit model wellicht de beste olieradiator voor jou is, omdat hij gemakkelijk is te gebruiken. Daarnaast heeft dit model een compact formaat, waardoor hij perfect is voor op de camping of in slaap- en studeerkamers. De kachel van dit toestel heeft tevens een regelbare thermostaat en oververhittingsbeveiliging.

Aangezien we je bij de andere modellen hebben verteld over het aantal ribben van de toestellen, vinden we het handig om je ook bij dit model over de ribben oftewel elementen te vertellen. Deze radiator beschikt over 5 ribben en heeft een vermogen van 500 Watt. Hij is bovendien ontworpen om ruimtes tot 20 m2 te verwarmen. Nadat je de ruimte hebt verwarmd en je de radiator uitdoet, hoef je je geen zorgen te maken dat de kamer snel weer koud is. Doordat de olie in de kachel lang warm blijft, kun je extra lang genieten van de warmte. Je hoeft de olie bovendien niet te vervangen, dus je kunt de radiator gedurende lange tijd gebruiken. De ribben van dit model zijn tevens dubbelgevouwen, waardoor de kans op lekken minimaal is. Wil je de radiator verplaatsen? Maak dan gebruik van het handvat aan de bovenzijde!

Kenmerken van de Tristar KA5103 – Olieradiator:

 • Er is een indicatielampje op de schakelaar, dat aangeeft of de kachel aan of uit staat.
 • Doordat dit model niet waterdicht is, is hij niet geschikt voor gebruik in de badkamer.
 • Hij heeft een regelbare thermostaat, waardoor je altijd de perfecte temperatuur kunt instellen.
 • Dankzij het handvat aan de bovenzijde van het apparaat kun je de kachel gemakkelijk verplaatsen.
 • Dit model met 5 ribben kun je dankzij het compacte formaat perfect gebruiken op de camping of in studeerkamers.
 • Houd er rekening mee dat het vaak een kwartier tot een half uur kan duren voordat de olie goed op temperatuur is.
 • De radiator gaat automatisch uit wanneer hij te warm dreigt te worden, want het toestel beschikt over oververhittingsbeveiliging.

5. Perel – Olieradiator – 2500W

Zoek je naar de beste olieradiator voor jouw behoeften? Het is zeker een goed idee om te kiezen voor een dergelijk apparaat, omdat de meeste van deze apparaten zorgen voor snelle verwarming. Bovendien zijn dergelijke modellen goed voor de gezondheid, omdat ze de lucht niet verdrogen door uitgestraalde warmte, wat betekent dat er een goede luchtcirculatie is. Olieradiators zijn tevens zeer mobiel, omdat de meeste varianten wieltjes hebben. Waar let jij echter op bij het uitkiezen van het ideale model? Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het vermogen of het aantal verwarmingselementen. Perel - Olieradiator - 2500WWil je graag een model met een hoog vermogen en relatief veel verwarmingselementen? Dan kies je voor de Perel – Olieradiator – 2500W. Dit model is wellicht de beste olieradiator voor jou, omdat hij een vermogen heeft van 2500 Watt. Hij is tevens uitgerust met 11 elementen, een thermostaat en 3 warmtestanden. Voel je de geproduceerde warmte al?

Als we kijken naar de werking van de Perel – Olieradiator – 2500W, dan zien we dat de olie in het toestel wordt opgewarmd. Doordat de opgewarmde olie lang warm blijft, geeft het toestel nog een tijdje warmte af nadat je hem hebt uitgeschakeld. Je hoeft de olie bovendien niet te vervangen, waardoor je gedurende lange tijd van dit apparaat kunt genieten. Deze werking kun je dus vergelijken met de werking van de meeste andere modellen die we reeds hebben gerecenseerd. Er is bij dit toestel ook rekening gehouden met je veiligheid. Daarom beschikt hij over oververhittingsbeveiliging. Het toestel schakelt zichzelf dus meteen uit wanneer het te warm wordt. De kantelbeveiliging zorgt er daarnaast voor dat de verwarming automatisch wordt uitgeschakeld als het apparaat omvalt. Zelfs het verplaatsen van dit apparaat is een fluitje van een cent dankzij de 4 wieltjes en het handvat aan de bovenzijde.

Kenmerken van de Perel – Olieradiator – 2500W:

 • Bij dit model kun je zelf 1 van de 3 warmtestanden selecteren.
 • Ruimtes tot 30 m2 kun je gemakkelijk verwarmen met deze olieradiator.
 • De kabel van dit apparaat kun je netjes en gemakkelijk opbergen met de kabelhouder.
 • Deze olieradiator is geschikt voor goed geïsoleerde plaatsen of voor incidenteel gebruik.
 • Dankzij de kantelbeveiliging gaat de olieradiator automatisch uit wanneer het toestel omvalt.
 • Je kunt het toestel gemakkelijk verplaatsen, want hij staat op 4 wieltjes en heeft een handvat aan de bovenzijde.
 • Er is gezorgd voor oververhittingsbeveiliging waardoor het toestel automatisch uitschakelt wanneer het te warm wordt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>