• Home
 • Fietsen

Zoek Je Naar De Beste Omafiets van 2020? Kies Jouw Favoriet Uit Deze Top 5 m.b.v. de reviews!

Het uitkiezen van de beste omafiets kun je doen door de beschrijving van de 5 best verkochte modellen te lezen of door gebruik te maken van de onderstaande tabel. In deze tabel zie je welk remsysteem elk model heeft en het aantal versnellingen.

Beste omafiets van 2020

 Product naamRemsysteemVersnellingen 
1.
Puch Old SchoolTerugtraprem3Meer info »
2.
Batavus Old Dutch RNTerugtrapremGeenMeer info »
3.
Gazelle Tour Populair T3Trommelrem3Meer info »
4.
Cortina Soul RN3 NaafdynamoTerugtraprem, Trommelrem3Meer info »
5.
Azor Oma Pick-Up Deluxe TerugtrapremGeenMeer info »

Als je zoekt naar een fiets van uitstekende kwaliteit en met gemakken op het gebied van op- en afstappen, dan is een omafiets perfect voor jou. Deze fietssoort beschikt over een golvend en stevig frame. Dankzij de golvende vorm is deze fiets praktisch voor wat oudere dames. Echter, iedereen kan ervan genieten. Dankzij het stevig frame gaan deze fietstypen ook lang mee. Zoek je om deze reden naar de beste omafiets voor jouw behoeften? Dan is het praktisch om een keuze te maken uit de 5 best verkochte modellen van het jaar. Deze modellen beschrijven we in dit artikel. Maak een goed geïnformeerde keuze en kies de beste omafiets uit!

1. Puch Old School

Puch Old SchoolAls je zoekt naar de beste omafiets voor jouw behoeften, dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de fiets dagelijks wil gebruiken. Dan kun je het liefst kiezen voor een model dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Wij kennen een dergelijk model, dat wellicht de beste omafiets voor jou is. We hebben het hier over de Puch Old School. Deze fiets vinden wij perfect voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor dagelijks gebruik. Met deze fiets kun je bijvoorbeeld gezellig ritjes maken langs prachtige landschappen. Uiteraard is de fiets ook perfect om van je huis naar het werk, naar het park of naar de supermarkt te gaan. Of wat dacht je ervan om samen met vrienden of vriendinnen een ritje te maken naar de bioscoop?

Het doet er niet toe waar je naartoe gaat met de Puch Old School fiets, omdat zowel werk- als woonverkeer geen probleem vormen voor deze fiets. Een ander voordeel van dit model is dat hij enorm onderhoudsarm is. Dit betekent dat je er weinig voor hoeft te doen om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat. Je fietst gewoon gezellig en hoeft verder niet te sleutelen aan de fiets. Dankzij zijn stevig frame, ben je bij deze fiets bovendien verzekerd van een lange levensduur. Dit model is daarnaast prachtig. Kijk maar eens naar zijn licht zadel en mooie kleur. Om deze reden mag de fiets zeker gezien worden. Hij is namelijk een echte eyecatcher. Dankzij de 3 versnellingen van deze fiets, kun je zelf bepalen met welke snelheid je vooruit komt. Schaf hem aan en ga gezellig op pad!

Voordelen:

 • Hij komt met een veilig Axa ringslot.
 • De fiets heeft een trendy uitstraling.
 • Je kunt gebruik maken van 3 versnellingen.
 • Dit model is geschikt voor dagelijks gebruik.

Nadelen:

 • De banden hebben een lichte kleur en kunnen hierdoor verkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

2. Batavus Old Dutch RN

Batavus Old Dutch RNBen je een frequente fietser en is het daarom belangrijk voor jou dat de fiets van je dromen betrouwbaar en degelijk is? Moet het op- en afstappen daarnaast gemakkelijk zijn? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een omafiets. Welke is echter de beste omafiets voor jouw behoeften? Dat hangt helemaal af van de eigenschappen die voor jou van essentieel belang zijn. Misschien vind je het belangrijk dat de fiets degelijk, betrouwbaar en goed wendbaar is. Dan is de Batavus Old Dutch RN wellicht de beste omafiets voor jou. Dit model doet de naam “omafiets” eer aan. Hij beschikt namelijk over alle eigenschappen die je verwacht van een dergelijke fiets. Denk maar aan zijn degelijkheid en betrouwbaarheid. Hij heeft daarnaast een lekker lage instap en een goede wendbaarheid. Daarom is hij perfect voor frequente fietsers.

Wanneer je een ritje maakt op de Batavus Old Dutch RN, dan geniet je van comfort, gemak en daarnaast ook stijl. De fiets heeft namelijk een hip ontwerp. Hij is tevens onderhoudsarm, dankzij zijn gesloten kettingkast en terugtraprem. Voor nog minder onderhoud, beschikt deze fiets niet over versnellingen. Deze versnellingen mis je bovendien ook niet wanneer je op de fiets rijdt. Dit komt doordat hij ervoor zorgt dat je een comfortabele, rechte zitpositie aanneemt. Hierdoor kun je lekker trappen, waardoor versnellingen onnodig zijn. De fiets is tevens perfect voor gebruik in de stad. Stap er gezellig op en fiets naar de sportclub, je werkplaats, school of gewoon naar de supermarkt. Je bereikt je bestemming op een comfortabele manier!

Voordelen:

 • Deze fiets is onderhoudsarm.
 • Hij heeft een goede wendbaarheid.
 • Dankzij de retro details, heeft hij een nostalgische uitstraling.
 • Bij de aankoop krijg je er een goedgekeurd slot en verlichting bij.

Nadelen:

 • Hij heeft geen versnellingen.
 • Doordat zijn banden licht zijn, kunnen ze verkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

3. Gazelle Tour Populair T3

Gazelle Tour Populair T3Zoek je naar de beste omafiets voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een fiets die tot in de details is uitgevoerd met klassieke elementen? Dan kennen wij een model dat wellicht goed bij je zal passen. Kiezen voor de Gazelle Tour Populair T3, betekent voor jou kiezen voor de beste omafiets voor jouw behoeften. Dit model is namelijk tot in de details uitgevoerd met klassieke elementen. Zo is zijn kettingkast volledig dicht, waardoor de fiets weinig onderhoud vergt. Hij is tevens voorzien van een mooie, dubbele standaard, dus je kunt dit model stabiel neerzetten. Dit betekent dat je geen omgevallen fiets tegenkomt nadat je hem voor de supermarkt of sportschool hebt geparkeerd. Aan de voorzijde van de fiets is er een spatbord met een extra lange lap. Dit spatbord zorgt ervoor dat spatwater optimaal wordt tegengehouden.

De banden van deze fiets dragen tevens bij aan het prachtig uiterlijk. Ze zijn namelijk licht gekleurd, waardoor er een mooie kleurencombinatie ontstaat tussen de banden en het zwarte frame. Vanwege alle visuele eigenschappen van deze fiets, geeft hij je een nostalgisch gevoel. Hij heeft namelijk een mooie, retro look. Daarnaast zorgt de Gazelle Tour Populair T3 ervoor dat je comfortabel op pad kunt gaan. Hij is namelijk voorzien van 3 versnellingen, die ervoor zorgen dat je ook met tegenwind of bergopwaarts effectief vooruit komt. Deze fiets heeft zelfs een trommelrem, dus je kunt op elk gewenst moment veilig remmen. Je komt bovendien effectief tot stilstand, ongeacht je snelheid. Voor extra veiligheid, beschikt de fiets over een authentieke schakellamp aan de voorkant en een Gazelle Spanninga LED achterlicht.

Voordelen:

 • Dit model vergt weinig onderhoud.
 • Voor extra fietsgemak heeft de fiets 3 versnellingen.
 • Het is mogelijk om een achterzitje op de fiets te monteren.
 • Je geniet van een combinatie van topkwaliteit en nostalgie.

Nadelen:

 • Zijn zadelpen en vaste voorvork veren niet mee.
 • Dit model is voorzien van “ouderwetse” trommelremmen.
 • Op deze fiets kun je geen kinderzitje aan de voorkant monteren.
 • De licht gekleurde banden kunnen na verloop van tijd verkleuren.
Klik hier voor de beste prijs

4. Cortina Soul RN3 Naafdynamo

Cortina Soul RN3 NaafdynamoBen je op zoek naar de beste omafiets, maar is het voor jou belangrijk dat deze fiets beschikt over een moderne uitstraling? Vind je het ook belangrijk dat de fiets is voorzien van klassieke kenmerken? Dan kennen wij een model dat ideaal zal zijn voor jou, namelijk de Cortina Soul RN3 Naafdynamo. Wij vinden dit model de beste omafiets voor jou, omdat hij beschikt over zowel klassieke als moderne eigenschappen. Denk er bijvoorbeeld aan dat deze stijlvol uitziende fiets is voorzien van verchroomde onderdelen en stijlvolle jasbeschermers. Deze visuele eigenschappen accentueren de klassieke uitstraling. Er zijn in het design van deze fiets tevens trends van nu toegepast. Denk onder andere aan de koperkleurige aluminium velgen en het RVS stuur. De laatste twee genoemde onderdelen zorgen er tevens voor dat deze fiets weinig onderhoud vergt.

Wanneer je een ritje maakt op de Cortina Soul RN3 Naafdynamo, dan weet je meteen dat je fietst op een veilige fiets. Dit model heeft namelijk een naafdynamo en een trommelrem aan de voorzijde. De naafdynamo is gebruikt voor extra veiligheid. Hij zorgt er namelijk voor dat je fiets altijd van verlichting is voorzien. Je hebt dus nooit meer last van geen licht vanwege lege batterijen. Daarnaast zorgt de trommelrem van deze fiets ervoor dat je veilig en effectief tot stilstand komt. Je snelheid doet er niet eens toe, omdat de remmen van topkwaliteit zijn. Om snel vooruit te komen of om tegenwind aan te kunnen, maak je gebruik van de versnellingen van deze fiets. Hij heeft 3 versnellingen, die ervoor zorgen dat je zelfs bergopwaarts effectief vooruit komt.

Voordelen:

 • Hij vergt weinig onderhoud.
 • Je kunt aan de achterzijde een kinderzitje monteren.
 • Het is mogelijk om een voorzitje op de fiets te monteren.
 • De naafdynamo zorgt ervoor dat de fiets altijd beschikt over verlichting.
 • Dankzij de klassieke en moderne eigenschappen ziet de fiets er aantrekkelijk uit.

Nadelen:

 • Hoewel hij ook beschikt over een terugtraprem, heeft deze fiets daarnaast een “ouderwetse” trommelrem.
Klik hier voor de beste prijs

5. Azor Oma Pick-Up Deluxe RN

Azor Oma Pick-Up Deluxe RNIs veiligheid een belangrijk aspect in jouw keuze van de beste omafiets? Dan raden wij de Azor Oma Pick-Up Deluxe RN aan. Wij vinden dat dit model de beste omafiets voor jouw behoeften is, omdat er bij het ontwerpen van dit model is gedacht aan verschillende veiligheidsaspecten. Zo beschikt deze fiets over een betrouwbare terugtraprem, die ervoor zorgt dat je veilig tot stilstand komt, ongeacht je snelheid. De fiets wordt daarnaast bij de aankoop geleverd met een slot, zodat je hem veilig op slot kunt zetten. Dit betekent dat als je hem bijvoorbeeld voor de supermarkt parkeert, je er zeker van kunt zijn dat je bij terugkomst weer gemakkelijk op je fiets kunt stappen. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken dat de fiets spoorloos is verdwenen.

Een andere veiligheidsmaatregel die is getroffen bij dit model is het aanbrengen van een dubbele standaard. Deze standaard zorgt ervoor dat je de fiets op elk gewenst moment stabiel kunt parkeren. Dankzij de naafdynamo ben je er ook van verzekerd dat dit model altijd voorzien is van licht. Voor extra gemak heeft de fiets een trendy voordrager en een handige stuurdemper. Maak een ritje op de Azor Oma Pick-Up Deluxe RN en ervaar de superieure kwaliteit. Deze fiets is zowel robuust als fraai, dus je kunt er gedurende lange tijd van genieten. Het stevig frame is bovendien niet het enige duurzame onderdeel van deze fiets. Hij is namelijk ook voorzien van extra dikke spaken en RVS velgen. Bij het ontwerpen van dit model is er ook aan luxe gedacht. Daarom beschikt deze fiets over een luxe zadel en luxe handvatten.

Voordelen:

 • Hij is zeer robuust.
 • De fiets heeft een fraai uiterlijk.
 • Je kunt hem dankzij de dubbele standaard stabiel parkeren.
 • Er is rekening gehouden met verschillende veiligheidsaspecten.
 • Het is mogelijk om op deze fiets een voor- of achterzitje te monteren.

Nadelen:

 • Dit model beschikt niet over versnellingen.
 • Hij beschikt over lichte banden, die na verloop van tijd kunnen verkleuren.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>