De beste Ontpluizer van 2020 & Oplaadbaar?

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je hebt je kleren voor een speciaal evenement lang van tevoren gereed gezet. Echter, wanneer je ze wil aantrekken, ontdek je allerlei pluisjes op de kleding. Dit vinden de meesten van ons ontzettend vervelend. Als je zelf probeert om de pluisjes van je kleding te verwijderen, dan kost het je bovendien veel moeite. Daarom is het handig om de pluisjes niet zelf te verwijderen, maar om een ontpluizer oftewel een pluizentondeuse te gebruiken.

Beste ontpluizer van 2020

 Product naam 
1.Philips GC026/30Meer info »
2.Severin CS 7976Meer info »
3.Brabantia KledingborstelMeer info »
4.Singer BSM203Meer info »
5.WatispillingMeer info »

Een dergelijke pluizendief verwijdert op en eenvoudige manier de vervelende pluizen en pillen van je kleding. Je kunt sommige modellen bovendien gebruiken om je bank, tapijt en andere spullen te ontdoen van pluizen. Hoe kies je echter de beste ontpluizer uit? Je kunt onder andere letten op het gebruiksgemak, de mogelijkheden en het onderhoud. Lees dit artikel, ontdek de top 5 ontpluizers van 2020 en kies gemakkelijk jouw beste ontpluizer uit!

Intussen weet je dat je in dit artikel meer te weten zal komen over de top 5 ontpluizers van het jaar. Echter, je weet waarschijnlijk nog niet precies hoe het artikel je zal helpen om jouw ideale pluizendief uit te kiezen. Het is allemaal zeer eenvoudig. We hebben het voorwerk namelijk voor je gedaan en hebben de verschillende pluizentondeuses die beschikbaar zijn met elkaar vergeleken. Uiteindelijk hebben we alleen de 5 allerbeste modellen voor je uitgekozen. De namen van deze 5 modellen zie je in de bovenstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, kun je tevens de individuele recensies over deze pluizendieven lezen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de 5 modellen met elkaar te vergelijken. Je kunt tevens de kenmerken van elk model doornemen. Zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Lees daarom snel dit artikel en vind gemakkelijk de beste ontpluizer voor jouw behoeften!

1. Philips GC026/30

Zoek je naar de beste ontpluizer voor jouw behoeften? Dan is het handig als je weet welke eigenschappen voor jou onmisbaar zijn. Sommigen vinden het belangrijk dat het apparaat pluizen van alle soorten kleding verwijdert. Behoor jij tot deze groep? Dan kennen we de beste ontpluizer voor jou, namelijk de Philips GC026/30. Dit model is zeker een aanrader, omdat je er gemakkelijk pluizen mee kunt verwijderen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat hij een beperkte werking heeft. Het apparaat verwijdert namelijk gemakkelijk pluizen van alle soorten kleding. Philips GC026/30Denk maar aan truien, dekens en nog veel meer. Al je kledingstukken zien er na een beurt met dit apparaat weer splinternieuw uit. Misschien vraag je je af of het lang duurt om de pluizen van je kleding te verwijderen wanneer je dit apparaat gebruikt. Het antwoord op die vraag is “nee”. Dit komt door het groot mesoppervlak.

Doordat het mesoppervlak van deze ontpluizer groot is, wordt een groter deel van het kledingstuk gedekt. Er zijn hierdoor minder bewegingen nodig om je kleding nieuw leven in te blazen. Bij het ontwerpen van de Philips GC026/30 heeft de fabrikant tevens rekening gehouden met een effectieve werking.. Daarom maakt hij tot 8800 mesbewegingen per minuut. Het komt er dus op neer dat de mesjes van dit apparaat tot 8800 toeren per minuut draaien, waardoor een effectieve en snelle verwijdering van stofpluisjes van je kleding mogelijk is. Nadat je het apparaat hebt gebruikt, is het handig om hem meteen schoon te maken. Zo kun je een lange levensduur garanderen. Het reinigen van de ontpluizer is een fluitje van een cent. Je maakt hem namelijk schoon met het bijgeleverde borsteltje. Aangezien je bovendien 2 Philips AA-batterijen meegeleverd krijgt, kun je meteen na de aanschaf aan de slag gaan!

Kenmerken van de Philips GC026/30:

 • Deze ontpluizer is geschikt voor alle kledingstukken.
 • Hij beschikt over een opvangbak waarin de verwijderde pluisjes worden opgeslagen.
 • Er is een in hoogte verstelbaar kapje om pluisjes van de meest tere stoffen te verwijderen.
 • Het is gemakkelijk om de opvangbak van de handige ontpluizer te verwijderen en te legen.
 • Voor het aanpakken van stofpluisjes van alle grootten, zijn er 3 verschillende maasgrootten.
 • Je krijgt een borsteltje meegeleverd waar je het apparaat mee kunt schoonmaken na gebruik.
 • Voor een effectieve en snelle verwijdering van pluisjes, draaien de mesjes tot 8800 toeren per minuut.
 • Doordat je 2 AA-batterijen meegeleverd krijgt, kun je meteen na de aanschaf aan de slag gaan met dit apparaat.
 • Dankzij het groot mesoppervlak wordt een groter deel van het kledingstuk gedekt, waardoor er minder bewegingen nodig zijn om je kleding weer nieuw leven in te blazen.

2. Severin CS 7976

Op welke factoren let jij wanneer je op zoek gaat naar de beste ontpluizer? Sommige personen vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat het apparaat snel en effectief werkt. Weer anderen vinden het belangrijk dat ze het apparaat kunnen gebruiken om pluisjes van allerlei soorten kleding te verwijderen. Er zijn zelfs personen die het belangrijk vinden dat alle pluisjes in een afneembaar opvangbakje vallen zodat ze het bakje na gebruik alleen nog hoeven te ledigen. Tot welke groep behoor jij? Vind jij het belangrijk dat je ontpluizer beschikt over een afneembaar opvangbakje? Severin CS 7976Is het daarnaast voor jou van immens belang dat het apparaat een gemakkelijke werking heeft? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Hier verwijzen we naar de Severin CS 7976. Dit apparaat onderscheidt zich van andere modellen, omdat hij gemakkelijk is te gebruiken. Daarnaast beschikt hij over een afneembaar opvangbakje, waar alle pluisjes in vallen.

Doordat de pluisjes in het bakje vallen heb je geen extra werk nadat je de ontpluizer hebt gebruikt. Je hoeft namelijk slechts het bakje te ledigen in je vuilnisbak. Aangezien we je reeds hebben verteld dat de Severin CS 7976 een eenvoudige werking heeft, willen we hier graag verder op ingaan. Het enige wat je hoeft te doen om de pluisjes van je kleding te verwijderen, is het metalen rooster van de ontpiller over je kleding, gordijnen of meubels bewegen. Vervolgens scheer je er alle pluisjes vanaf. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over speciale stoffen, want dit apparaat kan zelfs gebruikt worden om wollen oppervlakken te ontdoen van pluisjes. Let erop dat je hiervoor de plastic ring om het apparaat klikt. Hierdoor ontstaat er voldoende afstand tussen het rooster en de stof, waardoor de stof niet beschadigt. Dit model is wellicht de beste ontpluizer voor jouw behoeften…

Kenmerken van de Severin CS 7976:

 • Dit apparaat werkt op 2 C-batterijen, die worden meegeleverd.
 • Het is mogelijk om de ontpiller te gebruiken op wollen oppervlakken, zo lang je de plastic ring om het apparaat klikt.
 • Je kunt met deze pluizendief pluisjes, bolletjes wol, haar of stof van verschillende gestoffeerde oppervlakken verwijderen.
 • Dankzij het afneembare opvangbakje worden de pluisjes netjes opgevangen zodat je ze gemakkelijk en in 1 keer kunt weggooien.
 • Hij is uitgerust met een veiligheidsschakelaar die ervoor zorgt dat elke poging om de scheerkop te verwijderen het apparaat automatisch laat uitschakelen.
 • De ontpluizer is gemakkelijk te gebruiken, want je hoeft slechts het metalen rooster over het gewenste oppervlak te bewegen om er pluisjes vanaf te scheren.

3. Brabantia Kledingborstel – ook oplaadbaar

Zoek je naar de beste ontpluizer voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij recenseren namelijk de top 5 pluizendieven van het jaar. Je kunt dus de verschillende modellen met elkaar vergelijken om zo gemakkelijk jouw ideaal model uit te kiezen. Vind jij het belangrijk dat jouw ontpluizer niet op batterijen werkt? Op die manier kun je het apparaat namelijk altijd gebruiken zonder je zorgen te maken dat je de batterij moet opladen of moet vervangen. Brabantia KledingborstelWil je tevens dat de pluizendief bruikbaar is om verschillende ongewenste materialen van gestoffeerde oppervlakken te verwijderen? Dan kies je voor de Brabantia Kledingborstel. Dit model is wellicht de beste ontpluizer voor jou, omdat hij niet op batterijen werkt. Hij is namelijk een kledingborstel. Bovendien is hij multifunctioneel. Je kunt er immers pluizen, stofjes en haren mee verwijderen van kleding of stoffen banken.

De praktische Brabantia Kledingborstel beschikt over maar liefst 2 velours kussentjes. Je kunt hiermee gemakkelijk en snel in 1 haal textiel oppervlakken pluisvrij maken. Wanneer je er eenmaal mee bezig bent, geniet je er bovendien van om te zien hoe de pluisjes worden verwijderd. De borstel ligt tevens prettig in de hand, want de fabrikant heeft gezorgd voor een ergonomische greep. Het maakt bovendien niet uit van welk gedeelte van de velours kussentjes je gebruik maakt. De velourse delen zijn namelijk dubbelzijdig te gebruiken. Misschien vraag je je af hoe deze borstel precies werkt. Je hoeft de ongewenste deeltjes simpelweg weg te borstelen. Het maakt hierbij niet eens uit of je de borstel van links naar rechts of in de omgekeerde richting gebruikt. Je zorgt er met deze handige kledingborstel namelijk op een eenvoudige manier voor dat je kledingstukken en andere gestoffeerde oppervlakken er weer als nieuw uitzien.

Kenmerken van de Brabantia Kledingborstel:

 • In 1 haal kun je textiel oppervlakken met deze borstel pluisvrij maken.
 • Dankzij de ergonomische greep kun je er gedurende lange tijd mee doorwerken.
 • Het enige wat je hoeft te doen om de pluisjes te verwijderen, is ze wegborstelen.
 • Deze ontpluizer kan op verschillende oppervlakken gebruikt worden, maar hij is niet geschikt om te gebruiken op fijn wasgoed.
 • Er zijn 2 velourse delen die ervoor zorgen dat je de borstel zowel van links naar rechts als in omgekeerde richting kunt gebruiken.
 • Je kunt deze borstel gebruiken om pluizen, stof, haren van huisdieren en andere ongewenste materialen te verwijderen van stoffen oppervlakken.

4. Singer BSM203 – beste pluizenverwijderaar

Hoewel de meesten van ons het vervelend vinden wanneer er pluisjes aan onze kleding zitten, willen we de kledingstukken ook niet beschadigen terwijl we de pluisjes verwijderen. Daarom is het belangrijk om te letten op de eigenschappen van verschillende ontpluizers. Sommige modellen zijn speciaal ontworpen om beschadigingen aan je kleding te voorkomen. Klinkt een dergelijk model als de beste ontpluizer voor jou? Dan raden wij de Singer BSM203 aan. Wij vinden dat dit model de beste ontpluizer voor jou is, omdat je hem kunt gebruiken om op een gemakkelijke manier pluisjes te verwijderen van alle soorten textiel. Singer BSM203Terwijl je het apparaat gebruikt, hoef je je ook geen zorgen te maken over beschadigingen van je stof. Het apparaat werkt namelijk zonder de stof te beschadigen. Hierdoor zien je truien, dekens, andere kledingstukken en zelfs je banken er weer als nieuw uit. Het apparaat werkt op 2 C-batterijen.

Misschien is het je opgevallen dat de grootte van pluisjes aan je kleding kan verschillen. Er kunnen soms heel fijne pluisjes aan je kleding zitten, maar het komt ook wel voor dat je grotere pluisjes moet verwijderen. Het maakt echter niet uit of je kleine of grote pluisjes wil verwijderen met de Singer BSM203, omdat hij beschikt over in hoogte verstelbare mesjes. Deze mesjes kunnen stofpluisjes van alle grootten meenemen en effectief uit de stof verwijderen. Terwijl je bezig bent pluisjes te verwijderen, ligt de pluizendief prettig in de hand. Hij heeft namelijk een ergonomische handgreep. Na gebruik is het handig om de ontpluizer te reinigen. Op die manier zorg je ervoor dat je er gedurende lange tijd van kunt genieten. Het reinigen van de pluizendief is een fluitje van een cent. Er wordt namelijk een borsteltje meegeleverd, speciaal om het apparaat gemakkelijk schoon te maken.

Kenmerken van de Singer BSM203:

 • Zijn opvangreservoir is afneembaar.
 • Hij is voorzien van een automatische veiligheidsstop.
 • Dankzij de ergonomische handgreep ligt dit apparaat prettig in de hand.
 • Dit apparaat werkt op 2 C-batterijen, maar deze worden niet meegeleverd.
 • Je krijgt een borsteltje meegeleverd om de pluizendief na gebruik te reinigen.
 • Pluisjes worden effectief en gemakkelijk verwijderd zonder dat de stof die je bewerkt beschadigt.
 • Desgewenst kan hij ook via netstroom gebruikt worden, maar daarvoor heb je een transformator nodig, die niet wordt meegeleverd.

5. Watispilling – Professionele Pluizentondeuse / Ontpluizer Supreme

Als je zoekt naar de beste ontpluizer voor jouw behoeften, dan is het handig om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Sommige personen kiezen voor een model dat ze gemakkelijk kunnen gebruiken. Weer andere gebruiken het liefst een variant die niet op batterijen werkt. Er zijn tevens personen die letten op de technische factoren, zoals de kracht van de motor en de grootte van de scheerkop. Behoor jij tot de laatste categorie en vind je het belangrijk dat jouw pluizendief een grote scheerkop en een krachtige motor heeft? Watispilling - Professionele Pluizentondeuse Ontpluizer SupremeDan is de Watispilling – Professionele Pluizentondeuse / Ontpluizer Supreme wellicht de beste ontpluizer voor jou. Wij raden dit model aan, omdat je verzekerd bent van een effectieve werking. Dit komt mede dankzij de grote scheerkop van 6 cm en krachtige motor. Je bestrijkt dus met dezelfde beweging een groter oppervlak, waardoor je sneller klaar bent.

We willen tevens verder voortborduren op de kracht van de motor. Doordat de Watispilling – Professionele Pluizentondeuse / Ontpluizer Supreme een krachtige motor heeft, worden pillen en pluizen effectief en gemakkelijk verwijderd. Een sterkere motor betekent immers een effectievere behandeling. De motor van dit apparaat is elektrisch en beschikt over een adapter. Echter, desgewenst kun je er ook gewoon batterijen in stoppen en hem op die manier gebruiken. Je zorgt zo voor meer bewegingsvrijheid waardoor het apparaat zeer flexibel is in gebruik. Wanneer je pluizen hebt verwijderd met dit apparaat, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de pluizen achterblijven op je schone vloer. De pluizen vallen immers in het handige opvangreservoir. Dit reservoir kun je na gebruik gemakkelijk ledigen. Voor optimaal gebruiksgemak is deze pluizendief bovendien zeer licht en heeft hij een dynamische vormgeving. Deze vormgeving zorgt ervoor dat hij gemakkelijk in de hand ligt.

Kenmerken van de Watispilling – Professionele Pluizentondeuse / Ontpluizer Supreme:

 • Hij heeft een krachtige motor waardoor een behandeling met deze ontpluizer zeer effectief is.
 • Dit apparaat werkt op 230 V netstroom, maar kan ook gebruikt worden als je er 4 C-batterijen in zet.
 • Met dit apparaat kun je op een veilige en efficiënte manier pilling en pluizen verwijderen van je kleding of bank.
 • Voor optimaal gebruiksgemak is de pluizendief zeer licht, beschikt hij over een dynamische vormgeving en ligt hij gemakkelijk in de hand.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken dat de pillen en pluizen op je vloer vallen, want deze worden opgevangen in het handige opvangreservoir.
 • Dankzij de extra grote scheerkop van maar liefst 6 cm bestrijk je met dezelfde beweging een groter oppervlak, waardoor de behandeling efficiënter is en je minder tijd kost.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>