Hier Vind Je De Beste Oorthermometer Van 2020. Vergelijk Dus Snel De Top 5!

Je kunt een oorthermometer gebruiken om de lichaamstemperatuur bij zowel volwassenen als kinderen te meten.

Beste oorthermometer van 2020

 Product naam 
1.Braun IRT 3030Meer info »
2.Braun ThermoScan 7 IRT 6520Meer info »
3.Cresta TH838Meer info »
4.Inventum TMO430Meer info »
5.Omron MC-521-EMeer info »

Er zijn echter verschillende soorten oorthermometers, waardoor het soms moeilijk kan zijn om het perfecte model uit te kiezen. Maak je echter geen zorgen, want wij helpen je om de beste oorthermometer voor jouw behoeften te vinden. Je kunt onder andere de verschillende modellen met elkaar vergelijken aan de hand van hun werking, de nauwkeurigheid en natuurlijk ook de voordelen en nadelen die met elke variant gepaard gaan. Als we kijken naar de werking, dan zien we dat deze thermometers gebruik maken van een infrarood systeem om de temperatuur te meten via het trommelvlies. De thermometers komen echter niet in contact met het trommelvlies. Bij de meeste modellen is het resultaat dat je op het scherm afleest een gemiddelde van meerdere metingen. Zo wordt de nauwkeurigheid verhoogd. Lees dit artikel en vind jouw beste oorthermometer!

Als je nooit eerder recensies van onze website hebt gelezen, dan weet je waarschijnlijk niet precies hoe we je helpen om de beste oorthermometer te vinden. Het principe is echter zeer gemakkelijk. We hebben eerst voor je gezocht naar de allerbeste modellen en hebben vervolgens een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 van het jaar zie je in de onderstaande tabel. Alleen aan de naam van een thermometer heb je echter niet veel. Daarom recenseren we tevens elk model afzonderlijk. Op die manier kun je goed zien in welke opzichten de verschillende thermometers van elkaar verschillen. We willen bovendien niet dat je komt te staan voor ongewenste verrassingen. Daarom hebben we bij elk model ook voor je gezocht naar de mogelijke voordelen en nadelen die de desbetreffende thermometer met zich meebrengt. Zo kun je dus een goed geïnformeerde keus maken. De beste oorthermometer van 2020 vind je hier!

1. Braun IRT 3030

Zoek je naar de beste oorthermometer voor jouw behoeften? Dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je bent bij ons dus op het juiste adres, omdat wij de 5 allerbeste modellen van het jaar recenseren. Het uitkiezen van het beste model heeft tevens te maken met jouw persoonlijke voorkeuren. Zo vindt de een het belangrijk dat het apparaat snelle metingen uitvoert, weer een andere vindt het belangrijk dat het apparaat gemakkelijk is te gebruiken. Er zijn tevens personen die het van immens belang vinden dat hun thermometer beschikt over een koortsindicator. Behoort jij tot de laatste groep, maar vind je de andere opgenoemde eigenschappen ook belangrijk? Braun IRT 3030Dan kun je kiezen voor de Braun IRT 3030. Dit model is wellicht de beste oorthermometer voor jou, omdat hij gemakkelijk is te gebruiken en snelle metingen uitvoert. Bovendien beschikt hij over een koortsindicator met geluid.

De Braun IRT 3030 is zeker ook een aanrader voor personen die niet veel ruimte hebben om extra apparaten op te slaan. Dit model heeft namelijk een compact ontwerp. Je kunt er zelfs comfortabel metingen mee uitvoeren, waardoor je minder tegenwerking krijgt van je kind of kinderen wanneer je hun temperatuur wil meten. We hebben je intussen verteld dat je met deze thermometer snel metingen kunt uitvoeren. Echter, snel is een relatief begrip. In het geval van deze thermometer is er geen twijfel aan de snelheid. Het meetresultaat wordt namelijk binnen slechts 1 seconde weergegeven. We hebben je tevens verteld dat dit apparaat beschikt over een koortsindicator met geluid. Dit gaat als volgt te werk: als je 1 pieptoon hoort, hoef je niet te vrezen, want er wordt een normale temperatuur gemeten. 2 pieptonen betekent dat er een verhoogde temperatuur is gemeten. Bij een hoge temperatuur hoor je 4 pieptonen.

Voordelen van de Braun IRT 3030:

 • Dit merk wordt vaak door artsen aanbevolen.
 • Meetresultaten zijn al na slechts 1 seconde af te lezen.
 • Je kunt deze thermometer ook gebruiken voor pasgeborenen.
 • Hij beschikt over hygiënische, BPA- en latexvrije wegwerplensfilters.
 • Met deze thermometer kun je comfortabel en nauwkeurig de temperatuur meten.
 • Om het risico op stikken te voorkomen, beschikt hij over een batterijklep met vergrendeling.
 • Het laatste meetresultaat kan opgeroepen worden om dit te vergelijken met het nieuw meetresultaat.
 • Deze thermometer kan gebruikt worden om bij zowel volwassenen als kinderen de lichaamstemperatuur te meten.
 • Er is gezorgd voor een koortsindicator, dus als je 2 pieptonen hoort weet je dat de temperatuur verhoogd is en als je 4 pieptonen hoort, gaat het om een hoge temperatuur.

Nadelen van de Braun IRT 3030:

 • Het gebruik van dit apparaat is niet bedoeld ter vervanging van een consult met je arts.
 • Hoewel hij een goede werking heeft, is deze thermometer alleen bestemd voor huishoudelijk gebruik.
 • Je kunt hem niet gebruiken als de omgevingstemperatuur lager is dan 10 graden Celsius of hoger dan 40 graden Celsius.
 • Probeer geen meting te doen zonder wegwerplensfilter, omdat de meetsensor beschermd moet blijven en vrij moet blijven van oorsmeer om nauwkeurige metingen te kunnen doen.

2. Braun ThermoScan 7 IRT 6520

In je zoektocht naar de beste oorthermometer kom je verschillende modellen tegen. Over het algemeen zijn de meeste modellen geschikt om de lichaamstemperatuur te meten. Hierdoor kan het wat lastiger zijn om het ideale model uit te kiezen. Er zijn echter kleine bepalende factoren die kunnen helpen bij het uitkiezen van jouw perfecte thermometer. Denk er bijvoorbeeld aan dat er voor zeer jonge kinderen andere normen gelden voor verhoging en koorts dan voor kinderen vanaf 3 jaar en voor volwassenen. Als je dan gebruik maakt van een model met een koortsaanduiding, dan kan het dat je een loze melding krijgt bij jonge kinderen. Braun ThermoScan 7 IRT 6520Daarom is het handig om te kiezen voor een variant met Age Precision technologie. Wij kennen een dergelijke thermometer, namelijk de Braun ThermoScan 7 IRT 6520. Dit model is wellicht de beste oorthermometer voor ouders met jonge kinderen, die ook metingen op zichzelf uitvoeren.

De Age Precision technologie van de Braun ThermoScan 7 IRT 6520 thermometer zorgt voor een interpretatie van de gemeten temperatuur op basis van de leeftijd van de persoon bij wie de meting is uitgevoerd. Er is zelfs gezorgd voor een display met kleurcodes, zodat je het meetresultaat eenvoudig kunt interpreteren. Zoals je ziet, heeft de fabrikant van deze thermometer ervoor gezorgd dat alle benodigdheden aanwezig zijn om op een eenvoudige en nauwkeurige wijze de lichaamstemperatuur te meten. Wil je het verloop van de temperatuur goed in de gaten houden? Dat kan! Het apparaat beschikt namelijk over een geheugenfunctie, die de laatste 9 metingen opslaat. Je hebt dus een ruim voldoende beeld over het verloop van de temperatuur gedurende de dag en desgewenst zelfs de nacht. Mocht je zien dat het niet beter gaat na al deze metingen, dan is het handig om naar de arts te gaan.

Voordelen van de Braun ThermoScan 7 IRT 6520:

 • Aan de voorzijde is er een display met nachtverlichting.
 • Braun thermometers worden vaak door artsen aanbevolen.
 • Hij beschikt over hygiënische, BPA- en latexvrije wegwerplensfilters.
 • Dit apparaat is gebruiksvriendelijk en voert snel temperatuurmetingen uit.
 • Het display is voorzien van kleurcodes, waardoor je het meetresultaat gemakkelijk kunt interpreteren.
 • Hij beschikt over een gepatenteerde punt met voorverwarming, zodat er nauwkeurige metingen worden gedaan.
 • Als je de gemeten temperatuur op basis van leeftijd wil interpreteren, dan komt de Age Precision technologie goed van pas.
 • Doordat de laatste 9 metingen worden bewaard, kun je het verloop van de lichaamstemperatuur gedurende de dag en ook de nacht goed bijhouden.

Nadelen van de Braun ThermoScan 7 IRT 6520:

 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van deze thermometer wellicht tegenvallen.
 • Hoewel hij geleverd wordt met een aantal lensfilters, is het aantal voor sommigen een beetje karig.
 • Sommige gebruikers moeten even wennen aan het instellen van de leeftijdscategorie voordat zij de metingen uitvoeren.

3. Cresta TH838

Intussen heb je gelezen over 2 geweldige oorthermometers. Je hebt dus gezien welke eigenschappen belangrijk kunnen zijn bij het maken van een keuze. Zoek je echter nog steeds naar de beste oorthermometer voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een thermometer waar je in een mum van tijd metingen mee kunt uitvoeren? Wil je het apparaat tevens gebruiken voor personen van verschillende leeftijden? Dan kun je kiezen voor de Cresta TH838. Wij raden dit model aan, omdat hij je in de gelegenheid stelt om binnen slechts 1 seconde je koorts te meten. Cresta TH838Bovendien is deze thermometer wellicht de beste oorthermometer voor jou, omdat je hem kunt gebruiken om de lichaamstemperatuur van zowel volwassenen als baby’s vanaf 6 maanden te meten. Nadat je er metingen mee hebt uitgevoerd, hoef je slechts de beschermkap erop te zetten en kun je de thermometer gemakkelijk opbergen.

Misschien vraag je je af hoe je precies metingen kunt uitvoeren met de Cresta TH838. Het uitvoeren van metingen is een fluitje van een cent wanneer je deze thermometer gebruikt. Je hoeft namelijk slechts de meter in het oor van de desbetreffende persoon te houden en vervolgens druk je op de knop. Doordat de meting contactloos plaatsvindt, is het extra comfortabel en is het apparaat eenvoudig in gebruik. Mocht er koorts worden gedetecteerd, dan geeft de meter een geluidssignaal af. Je kunt de hoogte van de temperatuur zowel bij een normale lichaamstemperatuur als bij koorts teruglezen op het display. Als er koorts wordt gedetecteerd, dan komen de 9 geheugenplaatsen van deze meter zeker goed van pas. Je kunt hiermee namelijk gemakkelijk het verloop van je koorts bijhouden. Als je geen verbetering constateert, dan is het een goed idee om een bezoek te brengen aan je arts.

Voordelen van de Cresta TH838:

 • Het apparaat is eenvoudig in gebruik.
 • De meegeleverde batterij gaat over het algemeen lang mee.
 • Dankzij het compact formaat, kun je hem gemakkelijk opbergen.
 • Er is gezorgd voor een koortsalarm dat aangeeft of je koorts hebt of niet.
 • Hij is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook kopen als je een klein budget hebt.
 • Binnen slechts 1 seconde wordt het resultaat van de meting op het display weergegeven.
 • Doordat de meting met deze thermometer contactloos is, is de meting extra comfortabel.
 • Hij beschikt over 9 geheugenplaatsen, waardoor je het verloop van je koorts goed kunt bijhouden.

Nadelen van de Cresta TH838:

 • Dit apparaat is niet waterdicht.
 • Er worden bij dit model slechts 20 beschermhoesjes voor de lens meegeleverd.
 • Hij is niet geschikt om de temperatuur van baby’s jonger dan 6 maanden te meten.
 • Af en toe is er een kleine afwijking in de gemeten temperatuur als je de meting in het ander oor uitvoert.

4. Inventum TMO430

Heb je de recensies over de bovenstaande thermometers gelezen? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan heb je gezien dat er bij 1 van de modellen expliciet is aangegeven dat hij niet geschikt is om de omgevingstemperatuur te meten. Die thermometer was namelijk speciaal ontworpen om de lichaamstemperatuur te meten. Het kan echter voorkomen dat sommige gebruikers slechts 1 thermometer willen hebben om zowel de lichaamstemperatuur als de omgevingstemperatuur te meten. Behoor jij tot deze groep gebruikers en is de beste oorthermometer voor jou een model waar je zowel de omgevingstemperatuur als de lichaamstemperatuur mee kunt meten? Dan is de Inventum TMO430 wellicht de beste oorthermometer voor jou. Inventum TMO430Dit model maakt het namelijk mogelijk om de lichaamstemperatuur te meten en ook de omgevingstemperatuur. Je kunt bovendien de lichaamstemperatuur op 2 manieren meten: via het oor of het voorhoofd. Ideaal dus voor het meten van de lichaamstemperatuur van kinderen.

De Inventum TMO430 kun je goed gebruiken om de lichaamstemperatuur van kinderen te meten, omdat kinderen meestal niet rustig willen zitten terwijl je een thermometer in hun oor stopt. Als ze teveel bewegen, kun je op die manier ook verkeerde resultaten krijgen. Daarom is het handig dat je de meting met dit apparaat via het oor en ook via het voorhoofd kunt doen. Ongeacht waar je meet, het resultaat krijg je binnen slechts 2 seconden te zien. Er is zelfs gezorgd voor een koortsindicatie die je meteen vertelt of je koorts hebt. Daarnaast beschikt dit model over een Nederlandstalige spraakfunctie voor extra gebruiksgemak. Nadat je meerdere metingen hebt uitgevoerd, is het handig om het verloop van je koorts te volgen. Daarom beschikt dit model over 30 geheugenplaatsen. Je ziet dus de laatste 30 metingen terug op het display en kunt het verloop van je koorts optimaal volgen.

Voordelen van de Inventum TMO430:

 • Er is gezorgd voor een Nederlandstalige spraakfunctie.
 • Hij beschikt over een koortsalarm, die aangeeft of je koorts hebt of niet.
 • Je krijgt 2 AAA-batterijen meegeleverd zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan.
 • Binnen slechts 2 seconden wordt het resultaat van de meting op het display weergegeven.
 • Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om de temperatuur te meten via het oor of het voorhoofd.
 • De geheugenfunctie voor 30 metingen zorgt ervoor dat je eenvoudig inzicht hebt in het koortsverloop.
 • Behalve voor het meten van de lichaamstemperatuur, kan hij ook gebruikt worden om de omgevingstemperatuur te meten.
 • Bij aankoop van dit apparaat krijg je een houder meegeleverd, waar je de thermometer in kunt zetten wanneer je hem niet gebruikt.

Nadelen van de Inventum TMO430:

 • Deze thermometer is niet waterdicht.
 • Sommige gebruikers hebben ervaren dat de temperatuur die wordt gemeten iets lager is dan de werkelijke temperatuur.
 • Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er een verschil van gemiddeld 1 graad Celsius kan zijn als je een meting uitvoert via het oor en daarna via het voorhoofd.

5. Omron MC-521-E

Aan de hand van de recensies over de andere thermometers, heb je waarschijnlijk kunnen concluderen dat het soms een flinke klus is om je kleine stil te laten liggen tijdens een temperatuurmeting. Daarom kun je kiezen voor een thermometer die niet speciaal in het oor gezet hoeft te worden om een meting uit te voeren. Echter, onderzoek wijst uit dat je vaak nauwkeurigere metingen kunt uitvoeren door de thermometer wel in het oor van het kind of de volwassene te zetten. Daarom kun je kiezen voor een thermometer die slechts een seconde in het oor van je kleine hoeft te gaan. Omron MC-521-EKlinkt een dergelijke thermometer als de beste oorthermometer voor jouw behoeften? Dan is de Omron MC-521-E wellicht de beste oorthermometer voor jou. Dit model hoef je namelijk slechts een seconde in het oor van je kleine te zetten, waarna de temperatuur wordt gemeten.

Doordat het allemaal snel gaat, laten kinderen je gemakkelijker temperatuurmetingen uitvoeren. Het enige wat je hoeft te doen wanneer je een temperatuurmeting uitvoert met de Omron MC-521-E is het apparaat in het oor zetten en drukken op de startknop. Vrijwel direct zie je de uitslag op het verlichte display. Met dit apparaat kun je bovendien meer dan alleen de lichaamstemperatuur meten. Zo kun je hem ook gebruiken om de warmte van een oppervlak, voorwerp of gewoon de temperatuur binnenshuis te meten. Je weet dus altijd of de zuigfles gereed is voor gebruik en hoeft niet steeds een druppel op je hand te laten vallen om te schatten of je baby er al van kan drinken. Mocht je koorts hebben gedetecteerd bij jezelf of je kindje, dan is het handig om meerdere metingen te doen. De voortgang kun je vervolgens goed bijhouden, want de thermometer biedt ruimte voor 25 metingen.

Voordelen van de Omron MC-521-E:

 • Bij aankoop van deze thermometer krijg je 21 lenshoesjes meegeleverd.
 • Hij wordt met een batterij geleverd zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan.
 • Je kunt behalve oormetingen ook de temperatuur van een oppervlak, voorwerp of binnenshuis meten.
 • De thermometer onthoudt 25 verschillende metingen, waardoor je het verloop van je koorts gemakkelijk kunt volgen.
 • Dit apparaat is ideaal om de temperatuur van kinderen te meten, want het resultaat van de meting wordt binnen slechts 1 seconde op het verlichte display weergegeven.

Nadelen van de Omron MC-521-E:

 • Wanneer een kleine koorts heeft, kan het vervelend zijn om een oormeting te doen.
 • De oordopjes zorgen weliswaar voor een hygiënische meting, maar deze moeten apart worden aangeschaft.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>