Vind Hier De Beste Powerbank Van 2020. Welke Capaciteit Heeft Jouw Droommodel?

Als je frequent gebruik maakt van je smartphone, tablet en/of laptop, dan heb je vast wel eens gebruik gemaakt van een powerbank. Je hebt waarschijnlijk ook gezien dat powerbanks er zijn in verschillende soorten en maten. Op het gebied van gebruik zien we dat je met sommige modellen alleen een smartphone kunt opladen. Echter, andere powerbanks geven je zelfs de mogelijkheid om je laptop op te laden. Daarnaast kun je kiezen voor varianten die slechts 1 apparaat per keer opladen of juist modellen waar je meerdere apparaten tegelijkertijd mee kunt opladen. Je ziet dus dat het ’t beste is om op zoek te gaan naar de beste powerbank voor jouw behoeften in plaats van om te kiezen voor een willekeurig model. Door middel van dit artikel helpen we je om gemakkelijk en snel de beste powerbank voor jouw behoeften te vinden. Je vergelijkt immers de 5 allerbeste modellen met elkaar!

Beste powerbank van 2020

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je op verschillende factoren kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste powerbank voor jouw behoeften. Daarnaast hebben we je verteld dat we je door middel van dit artikel helpen om jouw droommodel te vinden. Hoe helpen we je precies? Het antwoord op deze vraag is simpel. We hebben eerst verschillende powerbanks met elkaar vergeleken. Aan de hand daarvan hebben we een top 5 lijst voor je samengesteld. De namen van deze top 5 zie je in de onderstaande tabel. Omdat we willen dat je een goed geïnformeerde keus maakt, hebben we tevens elk model van de top 5 individueel gerecenseerd. Je komt dus te weten welke eigenschappen gepaard gaan met de verschillende varianten. Hierdoor kun je ze met elkaar vergelijken. Tot slot concludeer je zelf welke van de 5 superieure modellen jouw beste powerbank is.

 Product naam 
1.Trust Urban Primo PowerbankMeer info »
2.Romoss Sailing 1 PowerbankMeer info »
3.laptop powerbank | MobisunMeer info »
4.Belkin powerbankMeer info »
5.Xiaomi Quick Charge 3.0 PowerbankMeer info »

1. Trust Urban Primo Powerbank

Als je op zoek gaat naar de beste powerbank voor jouw behoeften, dan is het handig om eerst voor jezelf na te gaan waar je de powerbank precies voor wil gebruiken. De capaciteit van de powerbank geeft namelijk aan hoe krachtig hij is. Zo heb je voor het opladen van een smartphone een powerbank nodig met een minimale capaciteit van 5.000 mAh. Wil je een tablet opladen, dan moet de capaciteit van de powerbank minimaal 10.000 mAh bedragen. Voor een laptop heb je weer een hogere capaciteit nodig. Wil jij slechts een smartphone of tablet opladen, maar wil je er zeker van zijn dat de powerbank hem optimaal oplaadt? Dan kun je kiezen voor de Trust Urban Primo Powerbank. Trust Urban Primo PowerbankDit apparaat is draagbaar en heeft een capaciteit van maar liefst 20.000 mAh. Hierdoor kun je er gemakkelijk je smartphone of tablet mee opladen.

Wanneer je de Trust Urban Primo Powerbank aanschaft, hoef je je ook geen zorgen te maken over aansluitingsmogelijkheden. Hij wordt immers geleverd met 2 micro-USB-kabels van elk 20 cm. Je kunt je mobieltje dus overal opladen. De powerbank is zelfs zo geavanceerd dat hij een indicator heeft voor de accustatus. Deze indicator in combinatie met de Auto Detect functie zorgt ervoor dat apparaten die aan de powerbank worden gekoppeld, automatisch worden gedetecteerd. Vervolgens worden deze apparaten op de hoogst mogelijke snelheid opgeladen. Bij deze powerbank is er zelfs rekening gehouden met zijn accu. Daarom is de accu van de powerbank voorzien van een Smart Protection System. Dit systeem zorgt voor veilig en snel opladen. Wist je dat je bij dit apparaatje zelfs de optie hebt om 2 apparaten tegelijkertijd op te laden? De noodlader beschikt namelijk over 2 USB poorten.

Voordelen van de Trust Urban Primo Powerbank:

 • Hij is zowel geschikt voor het opladen van een smartphone als een tablet.
 • Doordat de powerbank beschikt over 2 USB poorten, kun je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen.
 • Apparaten die aan de powerbank worden gekoppeld worden automatisch gedetecteerd en snel opgeladen.
 • Er is gezorgd voor een capaciteit van 20.000 mAh waardoor je je smartphone tot wel 5 keer helemaal kunt opladen.
 • Zijn LED lampjes laten je in 1 oogopslag zien hoeveel energie er nog over is, zodat je weet of je hem nog even moet opladen voor je het huis verlaat.

Nadelen van de Trust Urban Primo Powerbank:

 • Hoewel de powerbank niet super groot is, past hij door zijn formaat niet in je broekzak.
 • Je krijgt alleen een micro USB kabel meegeleverd, dus als je toestel een andere aansluiting heeft, is het belangrijk dat je de originele kabel van je toestel gebruikt of dat je de juiste kabel aanschaft.

2. Romoss Sailing 1 Powerbank

Een van de belangrijkste factoren waar je op let bij het uitkiezen van een nieuwe powerbank is zijn capaciteit. Zo kan de capaciteit aangeven welk apparaat of welke apparaten je met de desbetreffende powerbank kunt opladen. Daarnaast geeft de capaciteit ook aan of de powerbank geschikt is voor frequent of juist af en toe gebruik. Ben je iemand die er over het algemeen wel voor zorgt dat zijn/haar smartphone altijd is opgeladen? Dan heb je niet vaak behoefte aan een powerbank. Het is echter handig om toch een dergelijke oplader bij de hand te hebben. Het kan namelijk weleens voorkomen dat je je smartphone wat intensiever gebruikt, waardoor hij tussendoor toch even opgeladen moet worden. Klinkt een powerbank voor af en toe gebruik ideaal? Romoss Sailing 1 PowerbankDan kies je voor de Romoss Sailing 1 Powerbank. Dit model is ideaal om je smartphone snel en veilig op te laden, waar je ook bent.

Als je de Romoss Sailing 1 Powerbank bij je hebt, voorkom je hachelijke momenten. Je telefoon kan namelijk ieder moment uitvallen, maar dat los je gemakkelijk op met deze mobiele oplader. Hij heeft immers een zakformaat, waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Er is bij deze powerbank tevens gezorgd voor een snellaadfunctie, waardoor de oplader gebruikt kan worden om zowel je smartphone als tablet op te laden. Dit gebeurt bovendien razendsnel. Met de powerbank kun je immers je smartphone 2 keer zo snel opladen in vergelijking met wanneer je een normale oplader gebruikt. Je zit dus nergens meer met een lege telefoon. Dankzij de capaciteit van 5.200 mAh kun je met deze powerbank je smartphone 2 keer op te laden. De powerbank is daarnaast voorzien van de nodige veiligheidsfuncties, zoals het tegengaan van overbelasting en kortsluitingsbeveiliging. Klinkt dit model nu als de beste powerbank voor jou?

Voordelen van de Romoss Sailing 1 Powerbank:

 • Met deze powerbank kun je een gemiddelde smartphone volledig opladen.
 • Hij heeft een compact formaat dus je kunt hem overal mee naartoe nemen.
 • Voor noodgevallen beschikt de powerbank over een ingebouwde LED-lamp.
 • Temperatuurbeveiliging zorgt ervoor dat de powerbank niet te warm wordt bij het opladen.
 • Doordat hij gebruik maakt van een USB-aansluiting, is hij universeel te gebruiken voor je draagbare apparaten.
 • De ingebouwde veiligheidsfuncties zorgen voor een lange levensduur van je smartphone en ook de powerbank.
 • Er is gezorgd voor een accurate batterij-indicator waardoor je precies weet wanneer je de powerbank moet opladen.
 • Dankzij de snellaadfunctie kun je je smartphone met deze powerbank 2 keer zo snel opladen als wanneer je een gewone oplader zou gebruiken.

Nadelen van de Romoss Sailing 1 Powerbank:

 • Deze powerbank is niet krachtig genoeg om laptops op te laden.
 • Hoewel je er wel tablets mee kunt opladen, is hij daar minder geschikt voor.

3. Laptop powerbank | Mobisun

De vorige twee powerbanks waren perfect voor het opladen van smartphones en zelfs tablets. Echter, je kon met die modellen geen laptop opladen. Voor personen die hun laptop regelmatig gebruiken, is dat niet ideaal. Behoor jij tot de groep die vaak gebruik maakt van een laptop en is daarom de beste powerbank voor jouw behoeften een variant waar je een laptop mee kunt opladen? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Laptop powerbank | Mobisun. De naam van dit model spreekt voor zich. Hij is immers ideaal om je laptop op te laden. Dit model is tevens de beste powerbank voor jou, omdat hij universeel toepasbaar is. Je krijgt er Laptop powerbank Mobisunbij aankoop zelfs 28 laptop adapters en MacBook kabels (MagSafe 1 en MagSafe 2) bij. Hierdoor hoef je niet allerlei kabels of adapters apart aan te schaffen.

Hoewel de Laptop powerbank | Mobisun is ontworpen voor het opladen van de batterij van je laptop, kun je hem ook gebruiken om je mobiele telefoon of tablet op te laden. Je hebt dus 1 centrale oplader voor al je apparaten. Dit betekent dat je langdurig gebruik kunt maken van je laptop en andere mobiele apparaten, zonder je zorgen te maken dat hun accu helemaal leegloopt. De powerbank heeft immers een enorm hoge capaciteit van 40.000 mAh en een zeer hoge output van 94 W. Aangezien de meeste personen gebruik maken van laptops, tablets en smartphones, zijn deze apparaten als voorbeeld aangehaald. De oplaadmogelijkheden die de powerbank met zich meebrengt zijn echter eindeloos. Zo kun je hem ook gebruiken om digitale camera’s, Playstation Portables, draadloze routers en zelfs projectors op te laden. Als je onderweg bent berg je de powerbank tevens netjes op, want je krijgt er een hoes bij.

Voordelen van de Laptop powerbank | Mobisun:

 • Onderweg kun je de powerbank netjes opbergen in de meegeleverde hoes.
 • De powerbank mag zeker gezien worden, want hij heeft een stijlvol en strak design.
 • Dankzij de universele compatibiliteit zijn de mogelijkheden van de powerbank eindeloos.
 • Door de meegeleverde verloopstukken is dit model geschikt voor vrijwel alle laptops, MacBooks, tablets en telefoons.
 • Met deze powerbank kun je dankzij de hoge capaciteit verschillende digitale apparaten opladen zoals smartphones, tablets, laptops, digitale camera’s, draadloze routers, projectors en Playstation Portable consoles.

Nadelen van de Laptop powerbank | Mobisun:

 • Het volledig opladen van de powerbank zelf kan ongeveer 4 uur duren.
 • Aangezien zijn output maximaal 94 W bedraagt, kun je hem niet gebruiken om laptops of andere mobiele apparaten, die een hogere laadcapaciteit van 94 W vereisen, op te laden.

4. Belkin powerbank

Een van de belangrijkste eigenschappen van een powerbank is zijn capaciteit. Als je de vorige recensies hebt gelezen, dan heb je gezien dat sommige powerbanks ideaal zijn voor af en toe gebruik. Daarnaast zijn er ook powerbanks die je smartphone en tablet razendsnel kunnen opladen. Je kunt zelfs kiezen voor een powerbank die krachtig genoeg is om je laptop op te laden. Wil jij een model daartussen hebben? Dan is de beste powerbank voor jou wellicht een middelgrote powerbank. Denk maar aan een variant met een capaciteit van 10.000 mAh. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de Belkin powerbank. Dit model is wellicht de beste powerbank voor jou, omdat hij een gemiddelde capaciteit heeft. Je kunt hem dus gebruiken om je Belkin powerbanksmartphone ongeveer 3 keer volledig op te laden en je tablet 1 keer. Deze powerbank is dus ideaal voor wanneer je onderweg bent en je digitaal apparaat leegloopt!

Meestal wanneer er gesproken wordt over een krachtige powerbank, dan verwacht men dat deze draagbare oplader relatief groot zal zijn. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. In het geval van de Belkin powerbank gaat het juist om een dunne, lichte powerbank. Je kunt hem dus gerust in je tas of zak zetten, waardoor je onderweg nooit zonder stroom komt te zitten. Voor het snel en veilig opladen van verschillende apparaten zoals smartwatches, fitnessbandjes, hoofdtelefoons, luidsprekers, actiecamera’s en Bluetooth apparaten, beschikt de powerbank over een universele 2,4 A USB-A-poort, die tot 5 V levert. Het kan weleens voorkomen dat je niet 1, maar 2 apparaten tegelijkertijd wil opladen. Die mogelijkheid heb je als je deze powerbank gebruikt! Er is namelijk gezorgd voor 2 USB-poorten. Tussen het opladen van je apparaten door kun je de powerbank zelf ook snel opladen met 2 A/ 5 V.

Voordelen van de Belkin powerbank:

 • Hij heeft een stroomsterkte van 2,4 ampère, waardoor je er ook tablets mee kunt opladen.
 • Het kleine formaat van deze powerbank maakt dat je hem gemakkelijk in je broek- of jaszak kunt zetten.
 • Via de LED lampjes aan de zijkant van de Battery Pack zie je hoeveel energie er nog over is in de powerbank.
 • In de accu van deze powerbank zitten er sensoren die de temperatuur, spanning en het schakelsysteem bewaken.
 • Aangezien er is gezorgd voor maar liefst 2 USB-poorten, kun je er meerdere apparaten tegelijkertijd mee opladen.
 • De efficiënte accucellen leveren een optimale uitgangsstroom en brengen de benodigde veiligheid met zich mee bij gebruik.
 • Mocht er sprake zijn van oververhitting, spanningsschommelingen of schakelstoringen, dan schakelt de accu zichzelf meteen uit voor ultieme veiligheid.

Nadelen van de Belkin powerbank:

 • Hoewel je allerlei digitale apparaten kunt opladen met deze powerbank, is hij niet geschikt voor het opladen van laptops.
 • De powerbank krijg je met een Micro USB-kabel, dus het is belangrijk om te controleren of je toestel dezelfde aansluiting heeft en als hij een andere aansluiting gebruikt, kan het nodig zijn om de juiste kabel erbij te bestellen.

5. Xiaomi Quick Charge 3.0 Powerbank

Er zijn verschillende redenen om op zoek te gaan naar de beste powerbank voor jouw behoeften. Een veel voorkomende reden is dat men beschikt over een toestel dat relatief snel leegloopt. Dit kan te maken hebben met de accu zelf, maar ook hoe je jouw toestel gebruikt. Speel je bijvoorbeeld vaak games op je smartphone, dan zal hij sneller leeglopen dan als je hem alleen gebruikt om af en toe een bericht te versturen. Push applicaties zoals Facebook kunnen er ook voor zorgen dat je batterij sneller leegloopt. Hoewel we vaak begrijpen waarom onze batterij snel leegloopt, willen we onze gebruiksgewoonten meestal niet aanpassen. Daarom kiezen we voor krachtige powerbank. Wil jij ook langer genieten van je toestel en neem je alleen genoegen met een krachtige powerbank? Xiaomi Quick Charge 3.0 PowerbankDan is de Xiaomi Quick Charge 3.0 Powerbank wellicht de beste powerbank voor jou. Hij heeft een capaciteit van maar liefst 20.000 mAh!

Dankzij de krachtige capaciteit kun je met de Xiaomi Quick Charge 3.0 Powerbank gemakkelijk verschillende apparaten opladen. Denk hierbij aan onder andere smartphones tablets, digitale camera’s, mp3-spelers en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als 2 van je apparaten tegelijkertijd leeglopen. Je kunt namelijk 2 toestellen tegelijk voorzien van energie. Deze mogelijkheid heeft de powerbank te danken aan zijn hoge capaciteit en de maximale output van 3,6 A. De powerbank zelf laad je tevens snel op dankzij de Qualcomm Quick Charge 2.0. Als we kijken naar het design van de powerbank, dan zien we dat hij een modern ontwerp heeft. Bovendien is hij vervaardigd uit een milieuvriendelijk polycarbonaat, waardoor hij met 338 gram relatief licht is. Je kunt hem dus gemakkelijk met je meenemen wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat, een festival bezoekt of gewoon wanneer je gaat backpacken.

Voordelen van de Xiaomi Quick Charge 3.0 Powerbank:

 • Met een gewicht van slechts 338 gram is dit model relatief licht.
 • Bij het ontwerpen van deze powerbank is er rekening gehouden met veiligheid, dus de powerbank beschikt over beveiliging tegen kortsluiting en overspanning.
 • Via LED indicatielicht geeft de powerbank weer over hoeveel batterijcapaciteit hij nog beschikt.
 • Hij heeft een elegant ontwerp met een Dot design, waardoor hij zeker gezien mag worden.
 • Dit model is vervaardigd uit ABS plastic en milieuvriendelijk polycarbonaat.
 • Doordat hij een hoge capaciteit heeft van 20.000 mAh kun je er verschillende apparaten gemakkelijk en snel mee opladen.
 • Er is bij deze powerbank gezorgd voor 2 USB-poorten waardoor je er 2 apparaten tegelijkertijd mee kunt opladen.

Nadelen van de Xiaomi Quick Charge 3.0 Powerbank:

 • Voor deze powerbank is er alleen een handleiding in het Chinees beschikbaar.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>