• Home
 • Geheugen

Op Zoek Naar Het Beste RAM-Geheugen Van 2020? Welke soorten en snelheden zijn er? DDR4 nodig?

Soms is het nodig om het RAM-geheugen van je pc, laptop of ander apparaat uit te breiden. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je slechts zoekt naar nieuw RAM-geheugen. Ongeacht wat je reden is om op zoek te gaan naar RAM-geheugen, je dient op bepaalde zaken te letten als je het beste RAM-geheugen voor jouw behoeften wil vinden. Het vinden van het ideale RAM-geheugen hangt onder andere af van het formaat en voor welk type apparaat het geheugen geschikt is. Zo kun je RAM-geheugen vinden voor je Windows laptop, Windows desktop, Apple MacBook, iMac of Mac Mini. Het is ook belangrijk om na te gaan hoeveel geheugen je precies nodig hebt. Voor internetten, e-mailen en tekstverwerken heb je bijvoorbeeld genoeg aan 4 GB intern geheugen. Wil je echter High-end games spelen, dan heb je minimaal 8 GB RAM geheugen nodig. Wij helpen je om het beste RAM-geheugen te vinden!

Beste RAM-geheugen van 2020

Omdat we weten dat er veel verschillende varianten van RAM-geheugen worden aangeboden, hebben wij de top 5 van het jaar voor je geselecteerd. Deze 5 modellen zie je in de onderstaande tabel. We zullen de top 5 varianten bovendien allemaal afzonderlijk recenseren zodat je meer te weten komt over elk model. Je kunt dan aan de hand van de tabel en de reviews over deze superieure modellen het beste RAM-geheugen voor jouw behoeften uitkiezen.

 Product naam 
1.Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB)Meer info »
2.Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GBMeer info »
3.Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB)Meer info »
4.Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB)Meer info »
5.Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB)Meer info »

1. Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB)

Zoek je naar het beste RAM-geheugen voor jouw behoeften? Dan zijn er bepaalde zaken waar je op let. De hoeveelheid van het (extra) werkgeheugen dat je nodig hebt is onder andere een belangrijke eigenschap waar je op let. Aan de hand van wat je precies wil doen met je computer kun je voor een bepaalde hoeveelheid (extra) werkgeheugen kiezen. Wil je graag met jouw computer eenvoudige games of high-end games spelen? Ga je daarnaast je computer slechts gebruiken om te e-mailen, internetten en tekst te verwerken? Dan is een geheugen van tussen de 4 en 8 GB ideaal. Natuurlijk kijk je ook naar het type geheugen dat bij je past. Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB)Voor een laptop, desktop, MacBook of iMac is een SODIMM DDR4 geheugen perfect. Zoek je daarom naar SODIMM DDR4 RAM-geheugen van 8 GB? Dan is de Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB) perfect voor jou.

Wij vinden dat de Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB) het beste RAM-geheugen voor jou is, omdat er hier sprake is van een geheugensamenstelling van 1 x 8 GB. Dit betekent dat je met dit geheugen je computer kunt gebruiken voor basis werkzaamheden. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je besturingssysteem en eenvoudige software soepel laat draaien. Het is tevens mogelijk om tekstdocumenten te schrijven, te surfen op het internet, te e-mailen en gebruik te maken van social media; alles kan tegelijkertijd! Zelfs voor het spelen van games is dit geheugen perfect. Je kunt bovendien dit RAM-geheugen gebruiken om het werkgeheugen van je Mac of laptop uit te breiden. Het werkgeheugen van deze variant heeft tevens een kloksnelheid van 2400 MHz. Aangezien dit interne geheugen compatibel is met iMacs van medio 2019 en met laptops, kun je meteen aan de slag gaan nadat je het geheugen hebt geïnstalleerd.

Voordelen van de Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB):

 • Het werkgeheugen is ideaal voor iMacs van 2020.
 • Dit RAM-geheugen heeft een relatief snelle werking.
 • Op deze geheugenmodule krijg je maar liefst 10 jaar garantie.
 • Je kunt dit geheugen gemakkelijk installeren in je laptop of computer.
 • Met deze hoeveelheid werkgeheugen kun je met je computer onder andere foto’s bewerken en eenvoudige games spelen.

Nadelen van de Crucial 8 GB DDR4 SODIMM 2400 MHz (1x8GB):

 • Hoewel je het geheugen ook kunt gebruiken voor standaard gaming, is hij niet geschikt voor high-end games.
 • Aangezien het geheugen niet compatibel is met alle Windows en Mac computers, is het belangrijk om goed na te gaan of hij ideaal is voor jouw pc of laptop.
Klik hier voor de beste prijs

2. Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GB

Er zijn verschillende varianten van RAM-geheugen verkrijgbaar. Daarom is het belangrijk om eerst voor jezelf op een rij te zetten wat je van een dergelijk geheugen verwacht. Sommigen zoeken bijvoorbeeld naar RAM-geheugen dat speciaal is vervaardigd voor gebruik op een Mac. Uiteraard zijn er ook personen die het liefst geheugen willen hebben voor hun Windows pc of laptop. Je kijkt sowieso ook naar het werkgeheugen dat gepaard gaat met de verschillende RAM-geheugen varianten. De hoeveelheid werkgeheugen is namelijk bepalend voor de handelingen die je kunt verrichten met de computer. Wil je het liefst video’s bewerken en high-end games spelen? Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GBDan heb je een geheugen nodig van ongeveer 16 GB. Is daarom het beste RAM-geheugen voor jou een variant met 16 GB? Dan kun je kiezen voor de Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GB.

De Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GB raden wij aan, omdat dit geheugen 16 GB met zich meebrengt. Hij is daarom het beste RAM-geheugen voor jou als je hem wil gebruiken om high-end games te spelen of om video’s te bewerken. Bovendien is dit geheugen speciaal vervaardigd voor Apple producten. Dit kun je afleiden van de naam van het geheugen. Je kunt als fanatieke Apple-gebruiker gemakkelijk je Mac upgraden, met dit geheugen, omdat hij speciaal is ontworpen voor Apple laptops en desktops. Het geheugen wordt bovendien geleverd in 2 modules van 8 GB, wat betekent dat je maar liefst met 16 GB uitbreidt. Hoe gebruik je het geheugen? Je hoeft de SODIMM slechts te plaatsen in een Apple computer. De maximale kloksnelheid van het DDR3 werkgeheugen ligt bovendien op maar liefst 1600 MHz. Maak gretig gebruik van de vele mogelijkheden!

Voordelen van de Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GB:

  • Met dit geheugen laat je je Apple pc sneller werken.
 • Op deze geheugenmodules krijg je levenslang garantie.
 • Dit geheugen is een plug and play variant, dus je kunt hem gemakkelijk installeren.
 • Zelfs voor het maken van professionele muziekproducties en het bewerken van 4K video’s kun je dit RAM-geheugen gebruiken.
 • Doordat de geheugenmodules zijn vervaardigd voor gebruik in Apple producten, kun je ze gebruiken in je Apple iMac, Apple MacBook en zelfs Mac Mini.

Nadelen van de Crucial Apple 16 GB SODIMM DDR3L-1600 2 x 8 GB:

 • Doordat het geheugen speciaal voor Apple producten is ontworpen, kun je hem niet gebruiken voor een Windows desktop of laptop.
 • Het is belangrijk om eerst na te gaan of je iMac, MacBook of Mac Mini ruimte heeft voor 2 geheugenmodules met een maximale grootte van 16 GB.
Klik hier voor de beste prijs

3. Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB)

Zoals je hebt gezien kun je kiezen voor RAM-geheugen aan de hand van jouw systeem. Er zijn namelijk speciale varianten geheugen voor Windows systemen en voor Apple systemen. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of het geheugen geschikt is voor een laptop of een desktop. De verschillende soorten geheugen zijn namelijk niet altijd compatibel met zowel je desktop als laptop. Uiteraard kijk je ook naar het geheugen, omdat dit bepalend is voor de mogelijkheden die je hebt met je computer. Is het beste RAM-geheugen voor jou RAM-geheugen speciaal voor een desktop? Moet het geheugen daarnaast een grootte hebben van 16 GB? Dan kun je kiezen voor de Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB). Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB)Dit geheugen vinden wij perfect voor jou, omdat hij speciaal is vervaardigd voor desktops. Hij heeft daarnaast een groot werkgeheugen van maar liefst 16 GB.

Als je minder technisch bent, dan kan het dat de bovenstaande gegevens je niet veel zeggen. Daarom vertellen we je wat een dergelijk geheugen met zich meebrengt op het gebied van mogelijkheden. Met een RAM-geheugen van 16 GB kun je genieten van high-end gaming. Daarnaast kun je een dergelijk geheugen gebruiken voor het creëren van professionele muziekproducties. Als je iemand bent die in de videobranche werkt, dan is een dergelijk geheugen ook perfect voor jou. Je kunt er namelijk ook 4K video’s mee bewerken. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden die de Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB) met zich meebrengt vrijwel eindeloos. Om deze reden vinden wij hem het beste RAM-geheugen voor jou. Hij heeft zelfs een kloksnelheid van 3000 MHz en zijn geheugen bestaat uit 2 modules van 8 GB. Installeer dit RAM-geheugen snel in je desktop!

Voordelen van de Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB):

 • Dit geheugen is aantrekkelijk geprijsd.
 • Op dit werkgeheugen krijg je levenslange garantie.
 • Met een RAM-geheugen van 16 GB gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Nadelen van de Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR4 DIMM 3000 MHz/15 Zwart (2x8GB):

 • Het werkgeheugen met een DIMM formaat is niet geschikt voor Apple computers.
 • Aangezien hij is vervaardigd voor desktops, kun je hem niet gebruiken als je een laptop hebt.
Klik hier voor de beste prijs

4. Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB)

Intussen heb je al enig idee op welke factoren je kunt letten als je op zoek gaat naar het beste RAM-geheugen voor jouw behoeften. Zo kijk je uiteraard naar het werkgeheugen, om te kunnen concluderen of je de handelingen die jij in gedachte hebt kunt plegen wanneer je het RAM-geheugen hebt geïnstalleerd in je computer. Daarnaast is het belangrijk om te kijken voor welk type systeem het geheugen geschikt is. We hebben namelijk gezien dat niet elke vorm van RAM-geheugen geschikt is voor zowel Apple als Windows systemen. Daarnaast kijk je ook naar jouw apparaat. Er zijn namelijk speciale geheugensoorten voor desktops en laptops. Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB)Is het beste RAM-geheugen voor jou een variant voor een laptop met 4 GB werkgeheugen? Dan kun je kiezen voor de Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB).

De Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB) is wellicht het beste RAM-geheugen voor jou, omdat hij beschikt over 4 GB werkgeheugen. Dit betekent dat, nadat je hem hebt geïnstalleerd in je computer, hij ervoor zorgt dat je op een soepele manier de basishandelingen kunt uitvoeren met je computer. Zo zorgt 4 GB intern geheugen ervoor dat jouw software soepel draait. Daarnaast kun je gebruik maken van social media, surfen op het internet, e-mails opstellen en tekstdocumenten schrijven. Het is ook belangrijk te vermelden dat dit geheugen speciaal is vervaardigd voor gebruik op laptops. Vraag je je nu af of je hem kunt gebruiken voor zowel je Apple als Windows laptop? Dat kan! Het geheugen kan namelijk zowel gebruikt worden in een Windows laptop als Mac. De RAM-module heeft tevens een kloksnelheid van maar liefst 1600 MHz. Zekerheid is ook gegarandeerd, want je krijgt van Kingston levenslange garantie.

Voordelen van de Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB):

 • Bij aankoop van deze geheugenmodule krijg je levenslange garantie.
 • Dit RAM-geheugen kun je gebruiken in zowel Windows als Apple laptops.
 • Met een RAM-geheugen van 4 GB kun je internetten, e-mailen en teksten verwerken.

Nadelen van de Kingston ValueRAM 4GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x4GB):

 • Je kunt dit geheugen niet installeren in een desktop computer, omdat hij speciaal voor laptops is vervaardigd.
 • Het is belangrijk om na te gaan of dit geheugen compatibel is met het geheugen dat reeds in je laptop is geïnstalleerd.
Klik hier voor de beste prijs

5. Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB)

Intussen hebben we je verteld over 4 top RAM-geheugen varianten. Je hebt gezien dat er modellen zijn die speciaal zijn vervaardigd voor Windows computers. Daarnaast zijn er ook varianten die speciaal zijn ontworpen voor Apple computers. Je hebt ook gezien dat er modellen zijn die je zowel voor Windows als Apple systemen kunt gebruiken. Het is je wellicht ook opgevallen dat er modellen zijn die alleen werken op laptops en andere varianten die alleen werken op desktops. Ben jij echter op zoek naar een variant voor laptops? Dan heb je vast wel gezien dat we al een dergelijk model hebben gerecenseerd. Het kan echter voorkomen dat je graag een model voor een laptop met een groter geheugen wil hebben. Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB)Is het beste RAM-geheugen voor jou namelijk een 8 GB variant voor laptops? Dan kies je voor de Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB).

Wij vinden dat de Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB) het beste RAM-geheugen voor jou is, omdat hij meer werkgeheugen met zich meebrengt dan het vorige model. Deze variant beschikt namelijk over 8 GB. Je kunt hem dus in je laptop installeren om tegelijkertijd teksten te verwerken, e-mails op te stellen en te versturen, op het internet te surfen en uiteraard ook om gebruik te maken van social media. Doordat hij bovendien meer geheugen met zich meebrengt dan een 4 GB variant, kun je hem ook gebruiken om bepaalde high-end games te spelen. Je kunt dus met dit geheugen in je laptop een optimale balans brengen tussen werk en ontspanning. Met dit geheugen hoef je je niet eens zorgen te maken over het systeem dat je gebruikt, want je kunt hem zowel in een Windows als Apple laptop installeren. Je krijgt bovendien levenslange garantie van Kingston mee.

Voordelen van de Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB):

 • Hij is aantrekkelijk geprijsd.
 • Kingston geeft je levenslange garantie op het werkgeheugen.
 • Met 8 GB RAM-geheugen kun je standaard games spelen en zelfs foto’s bewerken.
 • Een snelle werking van je computer gaat gepaard met de installatie van dit geheugen.

Nadelen van de Kingston ValueRAM 8GB DDR3L SODIMM 1600 MHz (1x8GB):

 • Dit geheugen kun je niet gebruiken in een desktop computer.
 • Je dient eerst na te gaan of het werkgeheugen compatibel is met het geheugen dat op dit moment in je laptop is geïnstalleerd.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>