• Home
 • Dieren

Hier Vind Je De Beste Rattenval Van 2020. Wordt Het Een Elektrisch Model?

Het maakt niet uit hoe voorzichtig en netjes je bent, want iedereen kan last krijgen van ratten. Als je ratten hebt, dan heb je bovendien een probleem. Dit komt doordat deze dieren echte veelvraten zijn en ze ziektes met zich kunnen meebrengen. Om ratten te bestrijden, kun je ervoor kiezen om de ratten te vangen of ze te verjagen. Ratten kunnen op verschillende manieren gevangen worden. Zo kun je hen vangen met gif of met rattenvallen. Heb je besloten dat een rattenval de beste optie is, dan is het handig om na te gaan welke soorten rattenvallen er zijn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten rattenval, een rattenval met verdrinking, een inloop rattenval of een elektrische rattenval. Jij bepaalt dus zelf welk type de beste rattenval voor jou is. Met dit artikel helpen we je op weg, zodat je gemakkelijk de beste rattenval voor jouw situatie kunt vinden.

Beste rattenval van 2020

Misschien vraag je je na het lezen van de inleiding van dit artikel af hoe we je precies helpen om de beste rattenval voor jouw behoeften te vinden. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. We hebben namelijk meerdere soorten rattenvallen met elkaar vergeleken en hebben ten slotte een top 5 samengesteld. De namen van deze top 5 rattenvallen van het jaar zie je in de onderstaande tabel. Doordat je niet honderden verschillende soorten rattenvallen met elkaar hoeft te vergelijken, kun je gemakkelijk en snel het ideale model uitkiezen. Bovendien maak je een goed geïnformeerde keuze, want we recenseren elk van de rattenvallen ook afzonderlijk zodat je er een compleet beeld van krijgt. We gaan zelfs zo ver dat we ingaan op de unieke eigenschappen van elke val. Door dit artikel te lezen en de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, vind je gemakkelijk en snel jouw beste rattenval!

 Product naam 
1.Pest-stop Elektrische rattenval
Meer info »
2.Vangkooi voor dierenMeer info »
3.Elektrische muizen & rattenval
Meer info »
4.Elektrische Rattenval
Meer info »
5.Maxx vangkooi voor dierenMeer info »

1. Pest-stop Elektrische rattenval

Heb je het vermoeden dat er ratten in je woning zijn? Dan is het een goed idee om ze op een of andere manier te bestrijden. Je kunt ratten bovendien op verschillende manieren bestrijden. Zo kun je ze verjagen, maar je hebt ook de mogelijkheid om hen te vangen en eventueel te doden. Het ligt helemaal aan jou om na te gaan hoe je de ratten wil aanpakken. Als je hebt besloten dat je de ratten wil vangen en vervolgens wil doden, dan kun je kiezen voor een rattenval. Er zijn echter verschillende soorten rattenvallen. Daarom ga je na welk type het beste bij je past. Wat dacht je van een unieke en efficiënte rattenval die de ratten doodt door middel van een elektrische schok? Pest-stop Elektrische rattenvalKlinkt een dergelijk model als de beste rattenval voor jou? Dan kies je voor de Pest-stop Elektrische rattenval.

Wij vinden dat de Pest-stop Elektrische rattenval de beste rattenval voor jou is, omdat je op een efficiënte en unieke manier ratten bestrijdt. In deze rattenval kun je zelfs tot 50 ratten vangen. Je hebt daarvoor wel 4 C batterijen nodig. Hoe werkt de val precies? Nadat je de batterijen in het apparaat hebt gezet, zet je lokaas, zoals bijvoorbeeld pindakaas aan de achterzijde in de val. Vervolgens zet je de schakelaar aan. Hierna zet je de val op de vloer tegen een muur in de buurt van waar de ratten zich ophouden. Wanneer de ratten het lokaas hebben gezien, kruipen ze naar het aas. Hierbij lopen ze over een metalen plaat, waar ze worden geëlektrocuteerd. Is er een rat gevangen, dan gaat er een waarschuwingslampje knipperen. Je kunt hierna de rat verwijderen en de val opnieuw plaatsen. Wanneer de batterijen vervangen moeten worden, gaat er een rood lampje knipperen.

Eigenschappen van de Pest-stop Elektrische rattenval:

 • Je kunt in deze val tot maar liefst 50 ratten vangen.
 • Deze rattenval is bedoeld voor gebruik binnenshuis.
 • Om deze rattenval te laten werken, moet je er 4 C batterijen in zetten.
 • Zijn afmetingen bedragen 22 x 9 x 11 cm (breedte x diameter x hoogte).
 • Is er een rat gevangen, dan gaat er een waarschuwingslampje knipperen.
 • Wanneer het tijd is om de batterijen te vervangen, dan gaat er een rood lampje knipperen.
 • Als een rat de val in kruipt, dan loopt hij over een metalen plaat, waar hij wordt geëlektrocuteerd.

2. Vangkooi voor dieren

Als je last hebt van ratten, dan kunnen deze dieren je huis betreden en knagen aan je kleding of etenswaren. Het kan ook dat de ratten je huis niet betreden, maar dat ze schade aanrichten aan je eigendommen buiten je huis. Dit is even vervelend als wanneer de ratten in je huis zijn. Daarom ga je op zoek naar een manier om ze te bestrijden. Je mag echter vanaf januari 2015 in Europa geen rattengif meer gebruiken in de buitenlucht. Hierdoor wordt het een beetje vervelender om ratten en ander ongedierte te vangen en eventueel te doden. Door gebruik te maken van een rattenval kun je de ratten toch nog vangen. Heb je echter last van ratten én andere dieren, dan is de beste rattenval voor jou wellicht een vangkooi. Vangkooi voor dierenWij kennen een dergelijke vangkooi, namelijk de Vangkooi voor dieren. In deze kooi kun je verschillende dieren levend vangen.

De Vangkooi voor dieren is wellicht de beste rattenval voor jou als je ongedierte levend wil vangen en geen gif wil gebruiken. In deze kooi blijven de dieren namelijk in leven totdat jij besluit wat je verder met ze wil doen. De kooi is bovendien relatief groot met een afmeting van 50 x 18 x 18 cm, dus je kunt er ook bijvoorbeeld lastige eekhoorns mee vangen die je aanplanten opeten. Er zijn bij deze kooi 2 ingangen, dus ongedierte kan vanuit 2 kanten de val binnenkomen. Hierdoor wordt de pakkans vergroot. Je lokt het dier door lokaas zoals kaas in de kooi. Wanneer het dier het plateau in het midden betreedt, valt de deur dicht. Je kunt vervolgens de kooi gemakkelijk weghalen, zonder het dier in de kooi aan te raken. Dit komt doordat er is gezorgd voor een handvat aan de bovenkant van de kooi.

Eigenschappen van de Vangkooi voor dieren:

 • Doordat deze wildkooi van staal is gemaakt, is hij stevig.
 • Het is met deze kooi ook mogelijk om ander ongedierte dan ratten te vangen.
 • Er is gezorgd voor een groene schutkleur, waardoor de kooi minder snel opvalt en de pakkans wordt vergroot.
 • Bij deze kooi is er gezorgd voor 2 ingangen, waardoor ongedierte de val vanuit 2 kanten kan binnenkomen en de pakkans wordt vergroot.
 • Met lokaas zoals kaas lok je ongedierte in de kooi en wanneer het dier het plateau in het midden betreedt, valt de deur dicht en wordt het dier gevangen.
 • Nadat je het dier hebt gevangen, hoef je hem niet met je blote handen aan te raken, want je kunt gewoon de kooi weghalen zonder het deurtje te openen, dankzij het handvat aan de bovenkant van de kooi.

3. Elektrische muizen & rattenval

We vinden het allemaal vervelend als we last hebben van ongedierte zoals ratten en muizen. Deze dieren zijn namelijk zeer onhygiënisch waardoor ze je ziek kunnen maken. Daarnaast vinden deze dieren het ook prettig om aan je kleding en andere spullen te knagen, waardoor je extra uitgaves hebt. Het is daarom een goed idee om, meteen wanneer je erachter bent gekomen dat je last hebt van ratten of muizen, een manier te zoeken om deze dieren te bestrijden. Er zijn verschillende manieren, maar een effectieve methode om af te komen van deze dieren, is door een rattenval te gebruiken. Klinkt een elektrische val als de beste rattenval voor jou? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan kun je kiezen voor de Elektrische muizen & rattenval. Elektrische muizen & rattenvalDe naam van deze val spreekt voor zich. Hij is speciaal ontworpen om ratten en muizen te vangen en met elektriciteit te doden.

Doordat de naam van deze rattenval al zoveel zegt, heb je waarschijnlijk reeds een idee over de werking van de val. De werking van de Elektrische muizen & rattenval is eenvoudig. Je zet 4 D-batterijen in de val of sluit hem aan op een adapter. Vervolgens doe je hem aan. Wanneer muizen of ratten in de elektronische val lopen, dan gaat er een elektrische lading door de kooi. Hierdoor wordt het dier binnen slechts enkele seconden gedood. Jij hebt dus geen last meer van het dier en hij wordt op een humane wijze gedood. Je kunt het vangbereik eventueel vergroten door gebruik te maken van een ratten- en muizenlokstof. Als er een rat of muis in de val aanwezig is, dan wordt dit door het indicatielampje weergegeven. De val is tevens voorzien van een waarschuwingslampje dat je meldt wanneer je de batterijen moet vervangen.

Eigenschappen van de Elektrische muizen & rattenval:

 • Je kunt deze val gebruiken met of zonder ratten- en muizenlokstof.
 • De val laat je door middel van een indicatielampje weten wanneer er een rat of muis in de val aanwezig is.
 • Dankzij de unieke werking van deze rattenval, worden ratten en muizen op een relatief humane wijze gedood.
 • Desgewenst kun je deze rattenval gebruiken met 4 D-batterijen of je kunt hem gewoon aansluiten op een adapter.
 • Er is gezorgd voor een waarschuwingslampje dat je meldt wanneer het tijd is geworden om de batterijen van dit apparaat te vervangen.
 • Nadat je de dode rat of muis hebt verwijderd uit de val, kun je de val gemakkelijk resetten, waarna hij klaar is om opnieuw gebruikt te worden.
 • Wanneer een rat of muis in de val gaat, gaat er een elektrische lading door de kooi, die ervoor zorgt dat het dier binnen slechts enkele seconden wordt gedood.

4. Elektrische Rattenval

Intussen heb je gezien dat er verschillende soorten ratten- en muizenvallen zijn. We hebben je zelfs laten zien dat je in de iets grotere vallen ook ander ongedierte kunt vangen en bestrijden. Vind je dat een elektrische rattenval perfect is voor jou, maar heb je voornamelijk last van muizen en kleine ratten? Dan kun je kiezen voor een ietwat kleinere rattenval. Wij kennen daarom de beste rattenval voor jou, namelijk de Elektrische Rattenval. Dit model is de beste rattenval voor personen die voornamelijk last hebben van kleine ratten en muizen. Je kunt bovendien per batterijset zo’n 20 muizen doden. Zeer effectief dus! Het aantrekkelijke van deze val is bovendien dat je geen gif hoeft te gebruiken en ook geen onhandige klapval hoeft neer te zetten. Elektrische RattenvalHierdoor vormt deze val een hygiënische en gemakkelijke oplossing waarbij muizen worden gevangen en geëlektrocuteerd. Je hoeft de dode muizen niet eens aan te raken!

Net zoals het geval is bij andere elektrische rattenvallen, hoef je bij deze muizenval niet veel te doen. Je stopt slechts wat lokvoer achterin het doosje. Dit voer trekt de muizen aan. Wanneer een muis vervolgens over de metalen platen in de val loopt, dan worden de platen geactiveerd. Hierdoor krijgt de muis een stroomschok. Hij gaat dus meteen doodt en lijdt geen pijn. Wanneer er een muis in de val zit, dan gaat er een groen lichtje branden. Hierdoor hoef je de val niet steeds te openen om na te gaan of je hem moet legen. Doordat de muizenval bovendien een speciale constructie heeft, kunnen je huisdieren en kinderen niet bij de elektrische platen komen. Hij is bovendien veilig voor de gezondheid, omdat je de dode dieren niet hoeft aan te raken wanneer je ze verwijdert. Ziektes die de muizen bij zich dragen worden dus niet verspreid.

Eigenschappen van de Elektrische Rattenval:

 • Dit model is veilig voor zowel kinderen als huisdieren.
 • Je kunt gewoon diervoer gebruiken als lokaas in deze rattenval.
 • In deze rattenval kun je op humane wijze muizen, ratten en andere knaagdieren bestrijden.
 • Hij heeft slechts 4 AA-batterijen nodig en je kunt daarmee zo’n 20 muizen of kleine ratten vangen.
 • Muizen en ratten zullen in de behuizing meteen worden uitgeschakeld door een snelle, maar toch krachtige stroomstoot.
 • Er is bij deze muizenval geen sprake van bloed, rotzooi, gedoe en gifstoffen, die gevaarlijk kunnen zijn voor je huisdieren en het milieu.
 • Bij deze rattenval hoef je niet zelf te controleren of er een dood dier in de kooi is, want het knipperende lichtje geeft aan dat je iets hebt gevangen.
 • Deze val is speciaal ontworpen voor muizen en kleine ratten, want hij heeft een relatief compact formaat van 12 x 8 x 6 cm (hoogte x breedte x diepte).

5. Maxx vangkooi voor dieren

Heb je last van meer dan alleen ratten en muizen, maar wil je het ongedierte of de ietwat grotere ongewenste dieren niet doden? Dan kun je in plaats van een rattenval gebruik maken van een vangkooi. Er zijn bovendien verschillende soorten vangkooien. Het verschil tussen deze kooien zit vaak in de grootte. Misschien heb je behalve van ratten en muizen buitenshuis ook last van marters, vossen, fretten en dergelijke dieren? Dan kennen wij de beste rattenval voor jou, namelijk de Maxx vangkooi voor dieren. Wij vinden dat dit model de beste rattenval is voor personen die last hebben van verschillende kleine en grotere dieren. Je overtreedt door deze kooi te gebruiken de wet ook niet, want je gebruikt geen rattengif in de buitenlucht. Maxx vangkooi voor dierenRattengif mag namelijk vanaf januari 2015 in Europa niet meer gebruikt worden in de buitenlucht, waardoor sommigen het lastiger vinden om ratten en ander ongedierte te vangen.

Je hoeft je echter geen zorgen te maken over het gebruik van rattengif, want dit is niet nodig als je gebruik maakt van de Maxx vangkooi voor dieren. Dit model heeft bovendien een afmeting van 60 x 18 x 20 cm. Hierdoor kun je er zowel kleinere als grotere dieren in vangen. Er is bovendien gezorgd voor 2 ingangen, dus de dieren kunnen de val van 2 kanten binnenkomen. Hierdoor wordt de pakkans vergroot ten opzichte van een kooi met 1 ingang. Bovendien wordt het dier de kooi in gelokt met lokaas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stuk kaas. Hierdoor vergroot je de kans op een vangst. Wanneer het dier het plateau in het midden van de kooi betreedt, valt de deur automatisch dicht. Hierdoor wordt het dier gevangen. Maak vervolgens gebruik van het handvat aan de bovenkant om de kooi te verwijderen en het dier te verwijderen.

Eigenschappen van de Maxx vangkooi voor dieren:

 • Er is gezorgd voor een groene schutkleur, waardoor de kooi minder snel opvalt en de pakkans wordt vergroot.
 • Je kunt met deze kooi ook op een zeer diervriendelijke manier grotere dieren zoals marters, fretten, vossen, enzovoorts vangen.
 • Bij deze kooi zijn er 2 ingangen, waardoor verschillende dieren de val vanuit 2 kanten kunnen betreden en de pakkans wordt vergroot.
 • Het is met deze kooi ook mogelijk om andere dieren dan ratten te vangen, omdat hij met een afmeting van 60 x 18 x 20 cm relatief groot is.
 • De dieren die in deze kooi gevangen worden, worden niet gedood, dus je kunt nadat je ze hebt gevangen zelf beslissen wat je met de dieren wil doen.
 • Met lokaas zoals kaas lok je ongedierte in de kooi, zodat wanneer het dier het plateau in het midden betreedt, de deur dichtvalt en het dier wordt gevangen.
 • Nadat je het dier hebt gevangen, hoef je hem niet aan te raken, want je kunt gewoon de kooi weghalen zonder het deurtje te openen, dankzij het handvat aan de bovenkant.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>