De Beste Router Van 2020 kopen? Zie de Top 10 uit de test!

Ben je op zoek naar een nieuwe router of is je oude router toe aan vervanging? Dan is het handig om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je een model uitkiezen dat goed bij jouw behoeften past. Hoe vind je echter de beste router voor je behoeften? Door jezelf enkele vragen te stellen voordat je start met je zoektocht. Ga eerst na of je een router wil hebben die werkt via een netwerkkabel of een router die werkt via wifi. Bekijk ook het bereik van de router en de netwerkstabiliteit die hij met zich meebrengt. Op die manier kun je concluderen of de router perfect is voor de setting die jij in gedachten hebt en of hij dan ook op de juiste plek staat voor een optimale internetverbinding. Wij helpen je door middel van dit artikel om de beste router voor jouw behoeften te vinden!

Beste router van 2020

In de onderstaande tabel zie je de routers die zijn verkozen als top 10 van 2020. Elk van deze modellen zullen we ook individueel recenseren, zodat je een beter beeld krijgt van de functies, voordelen en nadelen die het desbetreffend model met zich meebrengt. Bekijk dus snel de tabel, lees de reviews en kies de beste router voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.TP-Link Archer C1200Meer info »
2.Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifiMeer info »
3.TP-Link Deco M5 Multiroom wifiMeer info »
4.AVM FRITZ!Box 7590 InternationalMeer info »
5.D-Link DSL-3782
Meer info »
6.Huawei E5885Ls-93aMeer info »
7.Ubiquiti UniFi Security GatewayMeer info »
8.Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifiMeer info »
9.Netgear Nighthawk AC1900 R7000Meer info »
10.Asus RT-AC68U ZwartMeer info »

1. TP-Link Archer C1200

Een stabiele internetverbinding is tegenwoordig geen luxe meer. We willen namelijk allemaal genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. Het doet er hierbij niet toe of je internet gebruikt voor werkdoeleinden of ontspanning. In beide gevallen is stabiliteit belangrijk. Denk maar eraan dat je een online game wil spelen of dat je je favoriete series streamt. Dan is het niet prettig als de verbinding het plotseling laat afweten. Hetzelfde geldt voor wanneer je bezig bent te werken. Misschien moet je een onderzoek doen en raak je super geïrriteerd als je voor langere tijd moet wachten voordat de website open gaat. TP-Link Archer C1200Is daarom de beste router voor jou een variant met wifi dat zorgt voor een snelle en stabiele verbinding? Dan raden wij de TP-Link Archer C1200 aan. Dit model is de beste router voor jou, omdat hij een dual-band wifi netwerk met zich meebrengt op de snelle 5 GHz band.

Doordat de TP-Link Archer C1200 werkt op de snelle 5 GHz band, is het mogelijk om je favoriete series in HD te bekijken, terwijl je kinderen tegelijkertijd online gamen. Dit gebeurt zonder dat de verbinding begint te haperen. Daarnaast stelt de router je in staat om per gebruiker rechten in te stellen. Je kunt zelfs een zwarte of witte lijst instellen met toegestane websites voor de kinderen. Door met deze voorwaardes te werken, voorkom je dat de kleintjes bijvoorbeeld op een YouTube zoektocht naar hun favoriete kinderfilm, uiteindelijk belanden bij 18+ video’s. Bovendien kun je voor visite via de Tether app een apart netwerk opzetten. Hierdoor maken ze wel gebruik van het netwerk, maar kunnen ze geen persoonlijke bestanden, media of de printer benaderen. De antennes van de router zijn tevens zo ontwikkeld dat je ze direct kunt richten op ontvangende apparaten voor stabieler en groter draadloos bereik.

Voordelen van de TP-Link Archer C1200:

 • Er zijn 4 gigabit netwerkpoorten om apparaten op de router aan te sluiten.
 • Hij beschikt over wifi standaard AC, wat tot 3 keer sneller is dan wifi standaard N.
 • Het is mogelijk met deze router om rechten per gebruiker in te stellen en een zwarte of witte lijst te maken.
 • Dankzij PSK wifi beveiliging, kun je eenmalig een wachtwoord instellen voor alle gebruikers van je wifi netwerk.
 • Via de Tether app kun je een apart netwerk opzetten voor visite zodat je persoonlijke bestanden, media en printers buiten hun bereik blijven.

Nadelen van de TP-Link Archer C1200:

 • Er zijn bij deze router geen schroefgaten waarmee je hem aan de muur kunt bevestigen.
 • Doordat hij een vrij alledaags ontwerp heeft, kun je hem niet als gespreksstarter gebruiken.
 • Als je de hoogste snelheid van de router wil halen, dan moeten de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.
Klik hier voor de beste prijs

2. Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi

Ben je iemand die in een relatief groot huis woont? Dan heb je waarschijnlijk al meegemaakt dat je router niet alle ruimtes effectief voorziet van een stabiele of snelle internetverbinding. Dit kan frustrerend werken als je router in je thuiskantoortje is, maar je een bespreking hebt in je woonkamer, die op een andere verdieping ligt. Is daarom de beste router voor jou een variant die je in meerdere verdiepingen in je huis voorziet van een stabiel wifi signaal? Dan kennen wij de perfecte router voor jou, namelijk de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi. Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifiWij vinden dat dit model de beste router voor jouw behoeften is, omdat hij je gemakkelijk voorziet van een stabiel wifi signaal op meerdere verdiepingen in je huis. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat wanneer je niet in de buurt bent van de router, je geen goede internetverbinding hebt.

Nu vraag je je misschien af hoe het komt dat deze router zorgt voor zo een stabiele internetverbinding in het hele huis. Het antwoord op deze vraag is simpel: de verschillende stations van de router communiceren met elkaar. Hierdoor zijn je diverse apparaten altijd verbonden met het snelste toegangspunt. Het gevolg hiervan is dat je geen signaal verliest als je bijvoorbeeld met je smartphone loopt van je kantoortje of slaapkamer naar je woonkamer of keuken. Het systeem van de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi bestaat uit een basisstation met een scherm. Op dit scherm kun je aflezen wat de statistieken zijn van je internetverbinding. Bij het pakket horen er ook 2 satellieten. Je zet het basisstation bij de modem van je provider en verdeelt de satellieten over je huis. Op die manier leg je op een eenvoudige manier een mesh netwerk aan.

Voordelen van de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi:

 • Bij deze router heeft de fabrikant gezorgd voor een mooi en uniek design.
 • Je kunt met Multiroom wifi 1 groot wifi netwerk creëren met een sterk signaal in de hele woning.
 • Kinderen kunnen beschermd worden tegen schadelijke sites dankzij de optie “ouderlijke controle”.
 • Deze router kun je gemakkelijk installeren en je kunt zelf bepalen op welke locaties je de satellieten zet.
 • Maak gebruik van de app van Ubiquiti om de router gemakkelijk in te stellen met je tablet of smartphone.

Nadelen van de Ubiquiti AmpliFi AFi-HD Multiroom wifi:

 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van deze router wellicht tegenvallen.
 • De aangesloten apparaten moeten 5 GHz ondersteunen als je de hoogste snelheid van de router wil halen.
Klik hier voor de beste prijs

3. TP-Link Deco M5 Multiroom wifi

Wanneer je op zoek gaat naar de beste router voor jouw behoeften, dan heb je van tevoren een bepaald beeld van het voor jou ideale model. Wil je het liefst een basisklasse multiroom wifi-systeem hebben? Dan kennen wij de ideale router voor jou, namelijk de TP-Link Deco M5 Multiroom wifi. Wij vinden dat dit model de beste router voor jou is, omdat hij je in staat stelt om een wifi netwerk in het hele huis aan te leggen. Het systeem bestaat uit meer dan 1 router. Het gaat namelijk om mesh routers die er samen voor zorgen dat er een net word gevormd in elke ruimte van je huis. TP-Link Deco M5 Multiroom wifiHierdoor geniet je overal in huis van een snel wifi netwerk. Wanneer je apparaten eenmaal zijn aangesloten op het netwerk, dan maken ze bovendien zelf verbinding met het station dat op dat moment de sterkste verbinding aanbiedt.

Als we kijken naar de belangrijke eigenschappen van de TP-Link Deco M5 Multiroom wifi, dan zien we dat hij ervoor zorgt dat je overal in huis een snelle en betrouwbare internetverbinding hebt. Dit komt doordat het systeem werkt met maar liefst 3 satellieten. Deze geef je een strategische plek in huis, waardoor er een mesh netwerk wordt gecreëerd. Binnen dit netwerk communiceren de verschillende stations met elkaar, om een goed netwerk op elk moment van de dag te garanderen. Je weet intussen dat je apparaten verbinding maken met het sterkste station. Wat je nog niet wist is dat dit naadloos plaatsvindt. Hierdoor valt je videogesprek niet weg wanneer je met je smartphone van de ene naar de andere ruimte in huis loopt. Je kunt op deze router bovendien gemakkelijk ouderlijk toezicht instellen. Daarnaast is er standaard antivirus en firewall software geïnstalleerd op de router.

Voordelen van de TP-Link Deco M5 Multiroom wifi:

 • Apparaten maken automatisch naadloos verbinding met het sterkste station.
 • Kinderen kunnen beschermd worden tegen schadelijke sites met ouderlijke controle.
 • MU-MIMO wordt ondersteund, waardoor er een stabielere draadloze verbinding ontstaat.
 • Op deze router met meerdere satellieten is er standaard antivirus en firewall software geïnstalleerd.
 • Je kunt 1 groot wifi netwerk creëren met Multiroom wifi om een sterk signaal te hebben in je hele huis.

Nadelen van de TP-Link Deco M5 Multiroom wifi:

 • Je kunt deze router niet bevestigen aan de muur.
 • Vergeleken met andere multiroom wifi-systemen, ligt de prijs van dit model vrij hoog.
 • Het systeem kan alleen via de iOS of Android app worden ingesteld met behulp van Bluetooth.
Klik hier voor de beste prijs

4. AVM FRITZ!Box 7590 International

Als je zoekt naar de beste router voor jouw behoeften, dan vergelijk je uiteraard verschillende modellen met elkaar. Aan de hand van de eigenschappen van de verschillende modellen concludeer je welk model perfect is voor jouw behoeften. Heb je in je studeerkamer meerdere desktop computers en maken jij en je huisgenoten ook gebruik van het draadloos netwerk? Dan is het handig om te kiezen voor een router die zowel wifi als ethernet ondersteunt. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de AVM FRITZ!Box 7590 International. Dit model is wellicht de beste router voor jou, omdat hij zowel ethernetverbindingen als draadloze verbindingen ondersteunt. AVM FRITZ!Box 7590 InternationalZo beschikt hij over maar liefst 5 ethernetpoorten, waardoor je gerust je desktop computers van internet kunt voorzien. Uiteraard voorzie je ook je smartphones en tablets van een stabiele internetverbinding door deze router te gebruiken. Op die manier is iedereen in huis tevreden.

Natuurlijk kijk je bij het uitkiezen van een router niet alleen naar de wifi- en ethernetverbinding. Daarom vertellen we je meer over de AVM FRITZ!Box 7590 International. Deze router beschikt over een ingebouwde DSL modem. Hij ondersteunt tevens MU-MIMO, wat betekent dat de router een apparate verbinding op zet met al je apparaten. Hierdoor blijft het draadloze netwerk onder alle omstandigheden snel; ook wanneer er veel apparaten erop zijn aangesloten. Als je iemand bent die dol is op films streamen, dan zal je ook blij zijn met deze router. Hij heeft namelijk een maximale wifi snelheid van 1733 Mbps, waardoor je over je thuisnetwerk ook 4K films kunt streamen. Dit apparaat is behalve een router ook een complete telefooncentrale. Je kunt dus 2 bekabelde toestellen aansluiten of je kunt het ingebouwde DECT basisstation gebruiken om telefoons te verbinden. Koppel zelfs de router om je Google adresboek als telefoongids te gebruiken.

Voordelen van de AVM FRITZ!Box 7590 International:

 • Het is mogelijk om deze router aan de muur te bevestigen.
 • Dankzij beamforming geniet je van een groter bereik en een stabieler wifi signaal.
 • Deze router is eenvoudig te installeren, dus je kunt hem meteen na de aanschaf gebruiken.
 • Maak gebruik van ouderlijke controle om je kinderen te beschermen tegen schadelijke sites.
 • Je kunt met deze router een gastennetwerk opzetten om persoonlijke bestanden te beschermen.
 • Doordat MU-MIMO wordt ondersteund, zorgt de router voor een stabielere draadloze verbinding.

Nadelen van de AVM FRITZ!Box 7590 International:

 • Je kunt deze router niet uitbreiden met extra stations.
 • Als je de hoogste routersnelheid wil halen, dan moeten de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.
Klik hier voor de beste prijs

5. D-Link DSL-3782

Er zijn verschillende factoren waar je op let wanneer je op zoek gaat naar de beste router voor jouw behoeften. Zo zoeken bepaalde gebruikers naar een router met meerdere stations. Weer andere gebruikers zoeken naar een router die een bepaalde wifiband ondersteunt. Je kunt echter ook op zoek gaan naar een router aan de hand van de indeling van je woning of kantoor. Ben je op zoek naar een veelzijdige router, die perfect is voor thuisgebruik of voor kleine kantoren? Dan kun je kiezen voor de D-Link DSL-3782. Wij vinden dit model zeker een aanrader, omdat hij niet alleen veelzijdig en hoogwaardig is, maar ook perfect tot zijn recht komt in thuissituaties of kleine kantoren. D-Link DSL-3782Dit apparaat beschikt over geïntegreerd VDSL, dat downloadsnelheden ondersteunt tot 100 Mbps. Hij ondersteunt ook Wireless AC wifi technologie, firewallbeveiliging, Quality of Service (QoS) en heeft 4 Fast Ethernet switchpoorten.

Als je minder technische kennis hebt, dan zeggen de bovenstaande begrippen je waarschijnlijk niet zoveel. In het kort komt het erop neer dat de D-Link DSL-3782 de benodigde functies met zich meebrengt voor een veilige, supersnelle internetverbinding. Dit maakt hem wellicht de beste router voor jouw behoeften. Gebruik maken van deze router brengt ook andere voordelen met zich mee. Zo creëert hij een supersnel thuisnetwerk dat ervoor zorgt dat al je apparaten worden aangesloten op een breedbandinternetverbinding. Er is bij deze router bovendien gezorgd voor simultaan dualband 802.11ac, waardoor je overal in huis kunt internetten zonder last te hebben van onderbrekingen. Je kunt zelfs internetgesprekken voeren en HD video’s streamen. Het maakt niet uit waar je deze router neerzet. Doordat hij namelijk stijlvol is, is hij sowieso een gespreksstarter. Hij is tevens gebruiksvriendelijk en zorgt voor een betrouwbaar netwerk.

Voordelen van de D-Link DSL-3782:

 • Kinderen kunnen met ouderlijke controle beschermd worden tegen schadelijke sites.
 • Het is mogelijk om een gastennetwerk op te zetten om je privé bestande privé te houden.
 • Doordat de router beschikt over een DSL-modem, kun je direct een verbinding met je provider opzetten.
 • Je kunt een USB stick of externe harde schijf met de USB aansluiting koppelen en een netwerkschijf creëren.

Nadelen van de D-Link DSL-3782:

 • Deze router kun je niet aan de muur bevestigen, want hij heeft geen muurbevestiging.
 • MIMO wordt niet ondersteund door deze router voor een stabielere draadloze verbinding.
 • Bestanden kun je 10 keer minder snel overzetten met fast ethernet dan met gigabit ethernet.
Klik hier voor de beste prijs

6. Huawei E5885Ls-93a

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende soorten routers. Aan de hand van jouw voorkeuren en behoeftes kun je daarom het perfecte model selecteren. Natuurlijk is het belangrijk om van tevoren eerst na te gaan aan welke vereisten de ideale router voor jou moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een router waar je enorm veel apparaten op kunt verbinding. Je kunt uiteraard ook kijken naar de desbetreffende wifi-band. Is de beste router voor jou een model waar je veel apparaten tegelijkertijd op kunt verbinden? Moet de desbetreffende router een simultaneous dual-band model zijn? Dan kun je kiezen voor de Huawei E5885Ls-93a. Huawei E5885Ls-93aDit model is wellicht de beste router voor jou, omdat hij een simultaneous dual-band model is, waar je tegelijkertijd meerdere apparaten op kunt aansluiten. Desgewenst kun je zelfs hotspot van de router als powerbank gebruiken om je telefoon of tablet op te laden.

Als je de Huawei E5885Ls-93a bij je hebt, dan kun je overal ter wereld een draadloos netwerk opzetten. Je kunt bijvoorbeeld zelfs onderweg of wanneer je op de camping bent, tot 32 apparaten via 3G of 4G verbinden met internet door ze te koppelen aan de mifi router. Wanneer je de apparaten hebt gekoppeld, dan kun je rekenen op een maximale snelheid van 300 Mbps. Dit betekent dat je internet snel genoeg is om je favoriete series in de camper te streamen in 4K. Tegelijkertijd kun je bijvoorbeeld je vakantiefoto’s uploaden naar de cloud. Je bent dus productief bezig en verveelt je niet. De router beschikt tevens over een ingebouwde netwerkaansluiting. Hierdoor kun je ook een computer zonder wifi voorzien van internet. Er is bij deze router tevens gezorgd voor een grote batterij, waardoor je maximaal 25 uur achtereen een wifi verbingding kunt opzetten met je apparaten.

Voordelen van de Huawei E5885Ls-93a:

 • Downloadsnelheden van maximaal 300 Mbps zijn mogelijk met een 4G+ netwerk.
 • Het is mogelijk om tot 32 apparaten tegelijkertijd te gebruiken met de mifi-router.
 • Deze router is gemakkelijk te gebruiken en kan tevens gemakkelijk worden bediend.
 • Dit apparaat heeft een accuduur van 25 uur, dus je kunt de wifi hotspot de hele dag gebruiken zonder de router op te laden.

Nadelen van de Huawei E5885Ls-93a:

 • Het is niet mogelijk om met dit apparaat een gastnetwerk op te zetten.
 • Aangesloten apparaten moeten 5 GHz ondersteunen als je de hoogste snelheid van de mifi-router wil halen.
 • De router beschikt niet over ouderlijke controle waardoor je kinderen niet kunt beschermen tegen schadelijke sites.
Klik hier voor de beste prijs

7. Ubiquiti UniFi Security Gateway

Ben je op zoek naar de beste router voor jouw behoeften? Dan stel je jezelf eerst enkele vragen. Eén van de belangrijke vragen is of de router moet beschikken over wifi en/of ethernetpoorten. Daarnaast kun je nagaan of je het desbetreffend apparaat het liefst thuis wil gebruiken of juist liever wil gebruiken binnen je bedrijf. Aan de hand van je antwoord op de tweede vraag, kun je ook nagaan of je een router zoekt die geschikt is voor professioneel gebruik. Wil je het liefst een variant hebben die niet over wifi beschikt, maar die wel over meerdere ethernetpoorten beschikt? Is het tevens belangrijk dat je het apparaat binnen een klein bedrijf kunt gebruiken? Ubiquiti UniFi Security GatewayMoet hij tevens perfect zijn voor professioneel gebruik? Dan kies je voor de Ubiquiti UniFi Security Gateway. Deze variant is de beste router voor jou, omdat hij ideaal is voor professioneel gebruik en hij 3 ethernetpoorten heeft.

De reden waarom we de Ubiquiti UniFi Security Gateway aanraden, is omdat hij een professionele router is met een firewall. Je kunt hem dus eenvoudig opzetten binnen een klein bedrijfsnetwerk en hem gebruiken om het netwerk te beveiligen tegen gevaren van buitenaf. Natuurlijk kijk je ook naar de snelheid van je router. Dit model kan tot 1 miljoen pakketje per seconden versturen. Hierdoor is hij enorm handig voor peer to peer netwerken. Hij is tevens perfect te gebruiken voor wanneer je een website host. Als we kijken naar de functies van deze router, dan zien we meteen dat hij speciaal is vervaardigd voor professioneel gebruik. Hij is namelijk voorzien van handige, zakelijke functies. Denk er bijvoorbeeld aan dat je gemakkelijk toegang tot bepaalde websites kunt beperken en je via VPN beveiligde verbindingen kunt opzetten. Je hebt alles in huis om op een professionele manier aan de slag te gaan!

Voordelen van de Ubiquiti UniFi Security Gateway:

 • Je kunt de gateway vanaf meerdere locaties tegelijk beheren.
 • Het is mogelijk om de router aan de muur te bevestigen dankzij de muurbevestiging.
 • Dit apparaat is in staat om maar liefst één miljoen pakketten per seconden te versturen.
 • De router is perfect voor professioneel gebruik, want hij beschikt over diverse handige, zakelijke functies.

Nadelen van de Ubiquiti UniFi Security Gateway:

 • Doordat de router niet over wifi beschikt, kun je geen apparaten draadloos aansluiten.
 • Wanneer je met deze router werkt, bestaat de kans dat hij warmte begint te genereren.
Klik hier voor de beste prijs

8. Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifi

Wanneer je op zoek gaat naar de beste router voor jouw behoeften, dan houd je rekening met bepaalde eigenschappen. Zo kun je kijken naar de manier waarop de router de internetverbinding verspreidt. Denk hierbij aan routers die internet verdelen via ethernetkabels, varianten die je voorzien van draadloos internet via wifi en modellen die deze twee opties combineren. Je kunt uiteraard ook kijken of de desbetreffende router bestaat uit 1 onderdeel, die statisch blijft in een kamer, of dat hij uit meerdere stations bestaat, zodat je een multiroom systeem kunt opzetten. Vind je een multiroom model perfect en wil je graag dat zones zonder goede wifi tot het verleden behoren? Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifiDan kies je voor de Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifi. Dit model is de beste router voor jou, omdat hij een multiroom wifi variant is, die elke centimeter in huis voorziet van wifi; van je voordeur tot de achtertuin!

Als je wil zorgen voor betrouwbare wifi voor het hele huis en een systeem dat in slechts enkele minuten bedrijfsklaar is, dan is de Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifi perfect. Je start namelijk met het aansluiten van de modem. Deze router kun je namelijk in tegenstelling tot sommige Home wifi systemen direct met je internetprovider gebruiken zonder dat het nodig is om je huidige apparatuur te veranderen. Nadat je de modem hebt aangesloten kun je de Orbi app gebruiken om je wifi te installeren en te beheren. Tot slot sluit je je apparaten aan. De router zorgt er namelijk voor dat je netwerk wordt geoptimaliseerd en je systeem wordt verbonden met de snelst mogelijke wifi. Gemak dient de mens. Dat weten we allemaal. Daarom is het belangrijk te vermelden dat deze router compatibel is met Amazon Alexa. Je kunt dus je Netgear wifi-netwerk met eenvoudige spraakopdrachten bedienen via Amazon Alexa.

Voordelen van de Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifi:

 • Het is gemakkelijk om deze router te installeren.
 • Met deze router kun je desgewenst een gastnetwerk opzetten.
 • De router zet 3 draadloze netwerken tegelijk op met simultaneous tri band.
 • Hij heeft een mooi ontwerp, dat in elke ruimte zorgt voor een elegante uitstraling.
 • MU-MIMO wordt ondersteund, waardoor je geniet van een stabielere draadloze verbinding.
 • Er is gezorgd voor ouderlijke controle om kinderen te beschermen tegen schadelijke websites.
 • Je kunt met multiroom wifi 1 groot wifi netwerk creëren met een sterk signaal in het hele huis.
 • Doordat hij compatibel is met Amazon Alexa, kun je met eenvoudige spraakopdrachten je wifi-netwerk bedienen.

Nadelen van de Netgear Orbi RBK50 Multiroom wifi:

 • Voor het halen van de hoogste snelheid van de router, is het belangrijk dat de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.
 • Doordat deze router beschikt over allerlei geavanceerde functies, kan de prijs mogelijkerwijs tegenvallen als je een klein budget hebt.
Klik hier voor de beste prijs

9. Netgear Nighthawk AC1900 R7000

Het vinden van de beste router voor jouw behoeften hoeft geen moeilijke opgave te zijn. Je hoeft slechts na te gaan wat je er precies mee wil doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een router die ideaal is voor gamers. Dergelijke routers beschikken over een snelle processor en uiteraard een snelle internetverbinding. Als een dergelijk model perfect klinkt, dan raden wij de Netgear Nighthawk AC1900 R7000 aan. Dit model vinden wij de beste router voor jou, omdat hij perfect is voor gamers. Hij is immers speciaal ontworpen voor gaming, streaming, het intensief surfen van het internet en om je mobiele apparaten te voorzien van internet. Netgear Nighthawk AC1900 R7000De gigabit wifi router beschikt onder andere over een 1 GHz dual core processor en brengt een enorme snelheid met zich mee. Je kunt dus gerust gamen zonder last te hebben van vertraging en met minder buffering.

Als we naar de functies van de Netgear Nighthawk AC1900 R7000 kijken, dan zien we ook dat hij allerlei slimme functies met zich meebrengt. Zo beschikt hij over de functie “Circle”. Deze functie geeft je de mogelijkheid om inhoud en tijd online op elk aangesloten apparaat te beheren. Bovendien zijn er ook slimme functies voor ouderlijk toezicht in de Circle app, waardoor je eenvoudig het internetgebruik per gezinslid kunt beheren. Het is zelfs met een druk op de knop mogelijk om internet per apparaat of per gebruiker te pauzeren. Wanneer je deze router gebruikt voor ontspanningstoepassingen zoals het gamen en streamen van video’s dan geniet je optimaal. De router is namelijk voorzien van dynamisch QoS, wat internetverkeersopstoppingen oplost waneer je thuis concurrerende interneteisen hebt. Het systeem identificeert namelijk je online activiteiten per toepassingen en apparaat en past bandbreedtetoewijzings- en verkeersprioriteringstechnieken toe om automatisch meer bandbreedte toe te wijzen.

Voordelen van de Netgear Nighthawk AC1900 R7000:

 • Dit model kun je gemakkelijk configureren.
 • Je kunt je kinderen beschermen tegen schadelijke sites met ouderlijke controle.
 • Dankzij beamforming geniet je van een groter bereik en een stabieler wifi signaal.
 • Deze router is sneller dan vergelijkbare routers, want hij heeft een snelheid van 1300 Mbps op de 5 GHz band.
 • Ouderlijke controle kun je ook toepassen voor andere gezinsleden door hun inhoud en tijd online te beheren.

Nadelen van de Netgear Nighthawk AC1900 R7000:

 • Vergeleken met soortgelijke routers, heeft dit model een relatief groot formaat.
 • Als je de hoogste routersnelheid wil halen, dan is het van immens belang dat de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.
Klik hier voor de beste prijs

10. Asus RT-AC68U Zwart

Zoek je naar de beste router voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten. Zo kijkt men vaak naar de gegevenssnelheid die een router met zich meebrengt. Vaak kijkt men ook naar eventuele andere mogelijkheden die met de desbetreffende router gepaard gaan. Denk bijvoorbeeld aan ouderlijke controle om je kind of kinderen te beschermen tegen schadelijke sites. Er zijn zelfs routers die je de mogelijkheid geven om de tijd die online wordt besteed per apparaat of per gebruiker te beheren. Ben je niet op zoek naar allerlei extra functies, maar wil je wel een voorsprong hebben door te beschikken over een razendsnelle internetverbinding? Asus RT-AC68U ZwartDan kun je kiezen voor de Asus RT-AC68U Zwart. Wij vinden dit model de beste router voor jou, omdat hij gecombineerde dual-band gegevenssnelheden ondersteunt van maximaal 1900 Mbps. Het gaat om 1300 Mbps op 5 GHz en 600 Mbps op 2,4 GHz.

Zoals je ziet, kun je met de Asus RT-AC68U Zwart je huis voorzien van een snel draadloos netwerk. Als de technische termen je niet veel zeggen, dan kunnen we de snelheid van deze router anders uitdrukken. Zo kun je gemakkelijk een HD film streamen naar je smart tv zonder dat je de online game die je op je tablet speelt, hoeft te pauzeren. De internetverbinding laat het namelijk toe om meerdere internethandelingen tegelijkertijd uit te voeren. Er is bij deze router zelfs gezorgd voor quality of service (QoS), wat ervoor zorgt dat streams voorrang krijgen, zodat ze niet uitvallen wanneer je internetverbinding flink wordt gebruikt. Wil je graag een multiroom wifi netwerk creëren? Dan kun je meerdere van deze routers aan elkaar koppelen met AiMesh. Je zorgt dan voor een stabiel wifi signaal in het hele huis. Koppel zelfs een externe harde schijf of USB stick aan de router!

Voordelen van de Asus RT-AC68U Zwart:

 • Het is met deze router mogelijk om een gastnetwerk op te zetten.
 • Er wordt door beamforming gezorgd voor een groter bereik en stabieler wifi signaal.
 • De router kun je in slechts enkele seconden installeren en er apparaten op aansluiten.
 • Je kunt kinderen beschermen tegen schadelijke websites door gebruik te maken van de ouderlijke controle.
 • Op de 5 GHz band heeft de router een snelheid van 1300 Mbps, wat hem sneller maakt dan vergelijkbare routers.
 • Met een snelheid van maar liefst 600 Mbps op de 2,4 GHz band, is deze router sneller dan vergelijkbare modellen.
 • Door een externe harde schijf of USB stick aan de router te koppelen met de app van Asus maak je het mogelijk om overal ter wereld bij je eigen bestanden te komen.

Nadelen van de Asus RT-AC68U Zwart:

 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van de router mogelijkerwijs tegenvallen.
 • Wil je de hoogste snelheid van de router halen, dan moeten de aangesloten apparaten 5 GHz ondersteunen.
 • Vergeleken met vergelijkbare routers is dit model relatief groot, waardoor het wat moeilijker kan zijn om hem een plek te geven.
 • Het is niet mogelijk om deze router aan de muur te bevestigen, want er worden geen accessoires meegeleverd voor muurbevestiging.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>