Op Zoek Naar De Beste Schuurmachine Van 2020? Selecteer Jouw Favoriet Uit De Top 10!

Schuren wordt in veel gevallen niet gezien als een prettig klusje. Daarnaast onderschatten sommigen van ons het nut van schuren wel eens. Echter, door diverse materialen te schuren en deze vervolgens te voorzien van de juiste basislak, zorg je ervoor dat ze slijtvaster en weerbarstiger zijn. Dergelijke materialen gaan hierdoor jaren langer mee. Handmatig schuren met alleen schuurpapier is soms mogelijk, maar niet praktisch. Daarom is het handig om op zoek te gaan naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften. Wij helpen je om het ideale model te vinden door je te vertellen over de 10 beste schuurmachines van 2020. Elk model wordt afzonderlijk gerecenseerd. Aan de hand van de recensies kun je bijvoorbeeld kijken wat je precies met de verschillende schuurmachines kunt schuren en voor welke gebruiker hij is aanbevolen. Wellicht let je ook op andere eigenschappen om de beste schuurmachine voor jouw behoeften uit te kiezen.

Beste schuurmachine van 2020

Gemak dient de mens. Dat weten wij ook. Daarom hebben wij de onderstaande tabel voor je gemaakt om het vinden van de beste schuurmachine voor jouw behoeften te vergemakkelijken. In deze tabel zie je waar elk model geschikt voor is. Bekijk dus de tabel en lees de recensies om vandaag nog de beste schuurmachine voor jouw behoeften te vinden.

 Product naamGeschikt voor: 
1.Makita BO4565KGeschikt voor hoeken en randen, kozijnen en trappenMeer info »
2.Metabo FMS 200 IntecGeschikt voor hoeken en randen, kozijnen en trappenMeer info »
3.DeWalt DWE6423-QSGeschikt voor grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
4.Bosch PSM 200 AESGeschikt voor hoeken en randen, kozijnen, trappen, grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
5.Powerplus POWX0478Geschikt voor grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
6.Makita BO5031KGeschikt voor grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
7.Powerplus POWX0477Geschikt voor grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
8.Bosch EasySander 12 + 2e accuGeschikt voor hoeken en randen, kozijnen en trappenMeer info »
9.Bosch PBS 75 AE SETGeschikt voor grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »
10.Makita BO4555KGeschikt voor trappen, grote vlakke delen, wanden en houten vloerenMeer info »

1. Makita BO4565K

Makita BO4565KZoek je naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan welk model je precies wil hebben. De verschillende varianten zijn namelijk met een bepaald doel ontworpen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de machine wil gebruiken om in hoekjes te schuren. In dat geval is het handig als je een deltaschuurmachine hebt. Vind je het belangrijk om de vlakke delen van een tree, het kozijn of de plint eenvoudig en snel te schuren, dan kun je liever een vlakschuurmachine gebruiken. Er zijn zelfs multischuurmachines, die geschikt zijn voor vrijwel alle klussen. Wat dacht je daarom van een schuurmachine die over de positieve eigenschappen van zowel een vlakschuurmachine, deltaschuurmachine als een multischuurmachine beschikt? Als dit klinkt als een droom die werkelijkheid is geworden, dan is de Makita BO4565K wellicht de beste schuurmachine voor jou.

Met de Makita BO4565K schuurmachine kun je lastig bereikbare hoekjes en zelfs vlakke delen schuren. Dit komt doordat de schuurmachine beschikt over zowel een rechthoekige als een driehoekige schuurzool. Wanneer je schuurt met dit apparaat, dan maakt hij bovendien 28.000 schuurbewegingen per minuut. Dit betekent dat je effectief en efficiënt te werk gaat. Wanneer er zoveel schuurbewegingen worden gemaakt, is het natuurlijk logisch dat er veel stof vrijkomt. Dit is echter geen probleem, omdat deze schuurmachine beschikt over een stofbox. Het stof wordt in de stofbox gezogen door de stofafzuiging, waardoor je minder tijd nodig hebt voor het opruimen. Er is bij deze schuurmachine tevens gebruik gemaakt van contragewichten, waardoor het aantal trillingen van het apparaat beperkt is. Hierdoor is het apparaat behalve veelzijdig ook zeer gebruiksvriendelijk.

Voordelen van de Makita BO4565K:

 • Deze schuurmachine is zeer veelzijdig en gebruiksvriendelijk.
 • Je kunt de aan-schakelaar vastzetten, waardoor je hem niet continu hoeft in te drukken.
 • Het verwisselen van schuurpapier gebeurt razendsnel en eenvoudig dankzij de klittenbandbevestiging.
 • Er is gezorgd voor een lage trillingswaarde van 4 m/s, waardoor je de trillingen nauwelijks in je arm voelt.
 • Hij heeft verwisselbare zolen, waardoor je de multischuurmachine voor verschillende oppervlakten kunt gebruiken.

Nadelen van de Makita BO4565K:

 • Hij heeft geen variabele snelheid.
 • Je hebt een beperkte bewegingsruimte, want zijn kabel is slechts 2 meter lang.
 • Het geluidsniveau van de schuurmachine kan bij langdurig schuren storend zijn.
Klik hier voor de beste prijs

2. Metabo FMS 200 Intec

Metabo FMS 200 IntecHet uitkiezen van de beste schuurmachine kan op een moeilijke klus lijken. Echter, het hoeft niet moeilijk te zijn om het beste model te selecteren. Het is alleen belangrijk dat je van tevoren weet naar welke eigenschappen je op zoek bent. Ga onder andere na waarvoor en hoe vaak je het apparaat wil gebruiken. Je kunt tevens kijken naar de gebruiker waar de schuurmachine voor is ontworpen. Er zijn namelijk modellen voor professioneel gebruik, maar er zijn ook varianten voor bijvoorbeeld de af-en-toe klussers. Zoek jij naar een schuurapparaat voor professioneel en intensief gebruik waar je hoeken en randen mee kunt schuren? Dan is de Metabo FMS 200 Intec de beste schuurmachine voor jou. Dit apparaat is namelijk een deltaschuurmachine, die je zelfs bij intensief gebruik niet in de steek laat. Als je er eenmaal mee aan de slag gaat, ben je snel klaar.

Nu ben je waarschijnlijk nieuwsgierig geworden naar de overige eigenschappen van de Metabo FMS 200 Intec schuurmachine. Als je dit apparaat gebruikt, dan kun je alles probleemloos gladschuren. Dit geldt ook voor moeilijk bereikbare hoekjes in bijvoorbeeld je vensterbank en zelfs op traptreden. Deze superieure schuurmogelijkheden heb je, omdat de schuurzool van deze schuurmachine driehoekig is. Hierdoor kunnen zelfs de smalste geultjes worden geschuurd. Met een 200 watt motor die 26.000 toeren per minuut draait, neem je binnen de kortste keren grote oppervlakten onder handen. Je kunt dit apparaat tevens eenvoudig bedienen. Dit komt doordat hij een softgrip-handvat heeft, dat zorgt voor goede grip op de machine. Je krijgt er tevens een stofopvangcassette bij, waardoor je je werkruimte stofvrij kunt houden. Het schoonmaken achteraf verloopt bovendien snel.

Voordelen van de Metabo FMS 200 Intec:

 • Voor prettig werken worden de trillingen enigszins beperkt.
 • Ruim de schuurmachine na gebruik weer netjes op in de meegeleverde koffer.
 • Je kunt de aan-schakelaar vastzetten om deze niet continu te hoeven indrukken.
 • Wissel schuurpapier razendsnel en gemakkelijk dankzij de klittenbandbevestiging.
 • Met deze schuurmachine kun je gemakkelijk hoeken en randen schuren dankzij de driehoekvormige zool.

Nadelen van de Metabo FMS 200 Intec:

 • Zijn kabel is slechts 2 meter lang, waardoor de bewegingsruimte is beperkt.
 • Bij aankoop van deze schuurmachine krijg je geen schuurpapier meegeleverd.
Klik hier voor de beste prijs

3. DeWalt DWE6423-QS

DeWalt DWE6423-QSBen je iemand die graag zelf klust in en om het huis? Dan heb je waarschijnlijk al een aantal gereedschappen in huis. Dit is sowieso ook het geval als je een professional bent. Je hebt de gereedschappen dan nodig om je werk te doen. Nu ben je echter op zoek naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften. Als je weinig ruimte hebt voor extra apparaten, dan is het handig om voor een compact model te kiezen. Compacte modellen zijn bovendien vaak licht, waardoor je ook gedurende langere tijd prettig met ze kunt werken. Wat dacht je van een model met een lang netsnoer? Klinkt een dergelijke schuurmachine ideaal? Dan is de DeWalt DWE6423-QS de beste schuurmachine voor jou. Dit model is een excenterschuurmachine, die ideaal is voor professionals. Hij is bovendien compact, licht en heeft een snoer van maar liefst 4 meter.

Het gewicht van slechts 1,28 kg, het compacte formaat en het lange snoer zijn niet de enige eigenschappen van de DeWalt DWE6423-QS schuurmachine die bijdragen aan gebruiksgemak. Je kunt dit apparaat namelijk ook gemakkelijk met slechts 1 hand bedienen. Hierdoor kun je met de andere hand bijvoorbeeld de plank die je schuurt vasthouden. Bij deze schuurmachine is er tevens gezorgd voor een antislip handgreep, zodat je het apparaat stevig kunt vasthouden wanneer je bezig bent te schuren. De schuurmachine beperkt bovendien de vibraties voor verhoogd werkplezier. Per minuut maakt hij maximaal 12.000 schuurbewegingen. Indien de klus om minder vraagt, is dat ook mogelijk, omdat je de schuursnelheid zelf kunt instellen. Als je bezig bent te klussen, dan komt er behoorlijk wat stof vrij. Dit is echter geen last voor jou, omdat het stof meteen wordt opgezogen in de meegeleverde stofzak.

Voordelen van de DeWalt DWE6423-QS:

 • Zijn netsnoer is 4 meter lang, waardoor je veel bewegingsruimte hebt tijdens het schuren.
 • Je hebt minder opruimwerk na het schuren, want het stof dat vrijkomt wordt opgezogen in de meegeleverde stofzak.
 • Hij heeft een lage trillingswaarde van 2,5 m/s, waardoor je ook tijdens intensief schuren de trillingen nauwelijks voelt in je arm.
 • Bij deze schuurmachine houd je zelf de controle over de schuursnelheid, want er is gezorgd voor een variabele snelheidsregeling.
 • Deze excenterschuurmachine is perfect te gebruiken voor fijne afwerkingen en voor het schuren of polijsten van gebogen of grote oppervlakten.

Nadelen van de DeWalt DWE6423-QS:

 • Je krijgt er geen opbergkoffer bij.
 • Het toerental kan bij zware belasting afnemen, waardoor je minder gelijkmatig schuurt.
Klik hier voor de beste prijs

4. Bosch PSM 200 AES

Bosch PSM 200 AESHet kan voorkomen dat je van tevoren precies weet aan welke eigenschappen de beste schuurmachine voor jou moet voldoen. Misschien is het voor jou belangrijk om een veelzijdige, krachtige en relatief lichte schuurmachine te hebben. Dan kun je kiezen voor de Bosch PSM 200 AES schuurmachine. Wij vinden dat dit model de beste schuurmachine voor jou is, omdat hij een flexibele krachtpatser is voor verschillende schuurwerkzaamheden. Dit model is namelijk zeer veelzijdig. Tijdens het schuren hoef je je ook geen zorgen te maken dat je snel moe wordt. De schuurmachine is namelijk met een gewicht van slechts 1,4 kg licht genoeg om er gedurende langere tijd prettig mee te werken. Hij is tevens uitgerust met een krachtige 200 watt motor, waardoor hij probleemloos is opgewassen tegen grotere klussen. Er is zelfs gezorgd voor een tweehandengreep, waardoor je comfortabel en eenvoudig kunt werken.

Voor extra flexibiliteit tijdens het werken, beschikt deze Bosch PSM 200 AES schuurmachine over 2 schuurplateaus. Hij heeft namelijk een extra rechthoekig schuurplateau van 18 x 9 cm. Doordat het schuurvlak relatief groot is, kun je ook grote oppervlakken snel en efficiënt bewerken. Het ander schuurplateau is een deltavormig schuurplateau. Dit plateau is ideaal voor het schuren van kleinere of krappere vlakken zoals de hoeken van raam- of deurkozijnen. Wanneer je wil overschakelen van het ene naar het andere schuurplateau, heb je geen gereedschap nodig, dus je gaat snel verder. Er is tevens gezorgd voor een instelbaar toerental. Hierdoor kun je de schuursnelheid afstellen op het oppervlak dat je wil schuren. Je kunt kiezen uit maar liefst 6 standen waardoor je diverse materialen optimaal kunt schuren. Stel bijvoorbeeld een lager toerental in door gebruik te maken van de draaiknop waardoor lakvlakken bij het schuren niet te heet worden.

Voordelen van de Bosch PSM 200 AES:

 • Zet de aan-schakelaar vast om deze niet continu te hoeven indrukken.
 • De controle over de schuursnelheid houd je zelf dankzij de variabele snelheidsregeling.
 • Hij beschikt over stofafzuiging zodat je na het klaren van de klus minder schoonmaakwerk hebt.
 • Het is mogelijk om schuurpapier snel en eenvoudig te wisselen, dankzij de klittenbandbevestiging.
 • Ruim de schuurmachine na gebruik weer netjes op door hem te zetten in de meegeleverde koffer.
 • Doordat hij verwisselbare zolen heeft, kun je de multischuurmachine voor allerlei verschillende oppervlakten gebruiken.

Nadelen van de Bosch PSM 200 AES:

 • Er worden slechts 2 schuurvellen meegeleverd.
 • Het kan voorkomen dat er meer stof vrijkomt dan het stof dat wordt opgevangen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Powerplus POWX0478

Powerplus POWX0478Wil je graag zelf allerlei klussen in en om het huis klaren? Dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste gereedschappen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een houten deur wil ontdoen van die lelijke bruine verf die er al jaren op zit. In dat geval is het handig als je je eigen schuurmachine hebt. Het kan echter ook voorkomen dat je een verroest gietijzeren hek wil klaarmaken voor een nieuwe laag hoogglans. In dat geval heb je een andere schuurmachine nodig dan wanneer je een houten deur wil schuren. Daarom ga je op zoek naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften. Ben je van plan een teak of eiken tafel te schuren of wil je een parket schuren? Dan heb je een schuurmachine nodig met een relatief groot schuuroppervlak. Zoek je daarom naar een excenterschuurmachine? Dan is de Powerplus POWX0478 wellicht de beste schuurmachine voor jou.

Wij vinden de Powerplus POWX0478 ideaal voor jou, omdat hij een excenterschuurmachine is, die speciaal is ontworpen voor af-en-toe klussers. Met dit apparaat gaat het schuren van een plafond of muur zeer snel. Hij is namelijk ontworpen voor het schuren van grote oppervlakken. Daarom heeft hij ook een 225 mm schuurschijf en kan hij 1.500 tot 2.300 toeren per minuut maken. Je gaat dus snel en krachtig te werk. Hierbij beschadig je het materiaal niet, omdat er is gezorgd voor een softstart. Het apparaat is tevens voorzien van een 4 meter lange stroomkabel. Je kunt hierdoor dus gemakkelijk boven je hoofd werken en je hoeft niet snel van stopcontact te wisselen. Voor het verminderen van schoonmaakwerk, beschikt dit apparaat over stofafzuiging. Je krijgt er zelfs een stofzak en een 2 meter lange slang bij.

Voordelen van de Powerplus POWX0478:

 • Zet de aan-schakelaar vast om hem niet continu te hoeven indrukken.
 • Het netsnoer is 4 meter lang, dus je hebt veel bewegingsruimte tijdens het schuren.
 • Doordat je er 8 schuurschijven bij krijgt, kun je meteen na de aanschaf aan de slag gaan.
 • Bij dit apparaat houd je zelf de controle over de schuursnelheid dankzij de variabele snelheidsregeling.
 • Hij heeft een lage trillingswaarde van 4,9 m/s, dus ook tijdens intensief schuren voel je de trillingen nauwelijks in je arm.
 • Deze schuurmachine is zowel voor fijne afwerkingen als voor het polijsten of schuren van grote of gebogen oppervlakten geschikt.

Nadelen van de Powerplus POWX0478:

 • Deze schuurmachine heeft geen stille werking.
 • Hij weegt 2,8 kg en is hierdoor een relatief zware schuurmachine.
Klik hier voor de beste prijs

6. Makita BO5031K

Makita BO5031KBen je iemand die zeer handig is in het klussen? Dan doet het er niet toe of je dit als professional doet of slechts als hobbyist, omdat men dan vaak bij je aanklopt voor allerlei klussen. Of je nou je eigen klussen klaart of die van anderen maakt ook niet uit. Het is in beide gevallen handig om je eigen gereedschappen te hebben. Ben je daarom op zoek naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften? Dan is het handig om van tevoren te weten welke schuurklussen je er precies mee wil klaren. Is het de bedoeling om grote oppervlakken zoals tafelbladen of deuren te schuren en vervolgens op te knappen? Dan is de Makita BO5031K wellicht de beste schuurmachine voor jou. Dit model is namelijk ideaal voor het schuren van vlakke delen en voor intensief gebruik. Doordat hij een licht gewicht heeft, kun je er comfortabel mee werken.

Wanneer je gebruik maakt van de Makita BO5031K schuurmachine, dan kun je allerlei oppervlakten glad schuren. Dit kan dankzij de 300 watt motor. Bovendien zorgen het licht gewicht en het handig ontwerp ervoor dat je deze excenterschuurmachine kunt gebruiken om verticaal te schuren. Als je met dit apparaat aan de slag gaat, dan genereert hij maximaal 24.000 schuurbewegingen per minuut. Echter, je kunt desgewenst gemakkelijk een lagere snelheid afstellen indien de klus daar om vraagt. Het apparaat maakt zowel een roterende als oscillerende beweging, wat ook wel “dual action” wordt genoemd. Hierdoor zie je nog sneller resultaat. Zelfs wanneer je langer bezig bent, is deze schuurmachine handig, omdat hij een lage trillingswaarde heeft. Hierdoor worden je armen en handen gespaard, waardoor je probleemloos intensief kunt doorschuren. Als je dus een superglad schuurresultaat wil hebben, dan is dit model de ideale schuurmachine voor jou.

Voordelen van de Makita BO5031K:

 • Door de aan-schakelaar vast te zetten, hoef je deze niet continu in te drukken.
 • Houd zelf de controle over de schuursnelheid dankzij de variabele snelheidsregeling.
 • Het opruimen van de schuurmachine na gebruik gebeurt gemakkelijk en netjes, omdat je er een koffer bij krijgt.
 • Met een gewicht van slechts 1,3 kg is deze schuurmachine licht, waardoor je er gedurende langere tijd prettig mee door kunt werken.
 • Er is gezorgd voor een lage trillingswaarde van 4 m/s waardoor je ook tijdens intensief schuren nauwelijks de trillingen in je arm voelt.
 • Deze excenterschuurmachine is perfect voor het schuren of polijsten van grote of gebogen oppervlakten, maar kan ook gebruikt worden voor fijne afwerkingen.

Nadelen van de Makita BO5031K:

 • De meegeleverde koffer is onhandig als je hem wil stapelen.
 • Zijn kabel is slechts 2 meter lang waardoor je beperkte bewegingsruimte hebt.
Klik hier voor de beste prijs

7. Powerplus POWX0477

Powerplus POWX0477Als je een oppervlak moet opknappen, dan kun je zelf aan de slag gaan, maar je kunt ook een vakman inschakelen. Door zelf je klusjes te klaren, krijg je echter een voldaan gevoel. Waarschijnlijk ben je om deze reden van plan om een schuurmachine aan te schaffen. Natuurlijk kies je voor een model dat bij jouw behoeften past. Als je bijvoorbeeld regelmatig oppervlakken die hoog liggen wil schuren, dan is een langnekschuurmachine wellicht de beste schuurmachine voor jou. Daarom vertellen wij je over de Powerplus POWX0477 schuurmachine. Dit model geeft je vanwege zijn ontwerp veel bewegingsvrijheid. Je hoeft dus niet op een ladder of trap te klimmen om je plafond of muur te schuren. Het is met dit model mogelijk om gewoon op 1 plek te staan en vervolgens aan de slag te gaan. Het 4 meter lange netsnoer draagt tevens bij aan extra bewegingsvrijheid.

Vanwege de veelzijdigheid van de Powerplus POWX0477 vinden wij dat hij de beste schuurmachine voor jou is. Dit model brengt meer voordelen met zich mee dan alleen een groot bereik. Hij heeft namelijk behalve een ronde schuurkop, ook een driehoekige schuurkop. Je kunt dus razendsnel grote vlakken schuren, maar hebt ook de mogelijkheid om de moeilijk bereikbare hoeken van het plafond of muur te schuren. Deze schuurmachine geeft je de mogelijkheid om de telescopische steel te verschuiven van 110 tot 165 cm. Je kunt dus veilig op de grond blijven staan tijdens het schuren. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om lijm of verfresten te verwijderen. Bij aankoop van deze schuurmachine krijg je maar liefst 12 (ronde en driehoekige) schuurvellen meegeleverd. Je hebt dus vanaf de aanschaf meteen alles in huis om aan de slag te gaan.

Voordelen van de Powerplus POWX0477:

 • Je krijgt zowel een driehoekige als ronde schuurkop meegeleverd.
 • Zijn snoer is 4 meter lang voor veel bewegingsvrijheid tijdens het schuren.
 • Het schuurpapier is razendsnel en gemakkelijk te verwisselen dankzij de klittenbandbevestiging.
 • Ga meteen na de aanschaf aan de slag, want je krijgt rond en driehoekig schuurpapier meegeleverd.
 • Dit model is perfect om grote vlakke delen, houten vloeren en wanden te schuren dankzij de relatief grote ronde zool.
 • Hij beschikt over een uitschuifbare lans waardoor je eenvoudig bij het plafond komt en bij de vloer niet hoeft te bukken.
 • Bij deze schuurmachine houd je zelf de controle over de schuursnelheid, want hij beschikt over een variabele snelheidsregeling.

Nadelen van de Powerplus POWX0477:

 • De schuurmachine weegt 8 kg, dus het kan zwaar zijn om er langdurig mee te werken.
 • Als je een klein budget hebt, kan de prijs van nieuwe schuurschijven wellicht tegenvallen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Bosch EasySander 12 + 2e accu

Bosch EasySander 12 + 2e accuWe hebben je tot nu toe verteld over allerlei aantrekkelijke schuurmachines. Is de beste schuurmachine voor jou echter een model zonder snoer? Dan is het handig om te kiezen voor een schuurmachine die zijn stroomvoorziening van een accu krijgt. Dergelijke modellen zijn geheel draadloos te gebruiken, waardoor je optimale bewegingsvrijheid hebt tijdens het uitvoeren van allerlei werkzaamheden. Natuurlijk kan het vervelend zijn als de accu leegloopt terwijl je bezig bent te klussen. Daarom kies je niet voor een model met slechts 1 accu. Je schaft een accuschuurmachine aan die wordt geleverd met een reserve accu. Een dergelijk model is de Bosch EasySander 12 + 2e accu. Dit model is wellicht de beste schuurmachine voor jou, omdat hij werkt op een accu én je krijgt er een tweede accu bij. Optimale bewegingsvrijheid is hierdoor gegarandeerd.

Hoewel bewegingsvrijheid belangrijk is, is dit niet het enige waar je naar kijkt. Je kijkt namelijk ook hoe de Bosch EasySander 12 + 2e accu presteert. Wanneer je ermee aan de slag gaat, dan slaat het apparaat geen hoekje over. Deze 12 volt deltaschuurmachine heeft namelijk ook de mogelijkheid om bij lastige randjes van de trap of langs de spijlen van het tuinhekje te komen. Dit komt doordat hij een driehoekige vorm heeft. Schuur je een iets moeilijker oppervlak, dan kun je iets meer druk zetten tijdens het schuren. Wanneer je meer druk zet, wordt de afnamecapaciteit automatisch verhoogd. Hierdoor wordt elk type oppervlakte op de ideale manier gereed gemaakt voor een nieuwe lak- of verflaag. Heb je zo intensief geschuurd dat het schuurpapiertje is opgebruikt? Dan kun je de klittenbandbevestiging gebruiken om snel een nieuw papier op het apparaat te bevestigen.

Voordelen van de Bosch EasySander 12 + 2e accu:

 • Er is altijd een reserve accu in de buurt, want je krijgt 2 accu’s.
 • Zet de aan-schakelaar vast, zodat je hem niet continu hoeft in te drukken.
 • Hij weegt slechts 0,7 kg, waardoor je hem langdurig prettig kunt gebruiken.
 • Je kunt zo stofvrij mogelijk werken dankzij de meegeleverde stofzuigadapter.
 • Doordat de schuurmachine werkt op een accu, kun je volledig draadloos te werk gaan.
 • Met dit type schuurmachine kun je gemakkelijk hoeken, randen, trappen en kozijnen schuren dankzij de driehoekvormige zool.

Nadelen van de Bosch EasySander 12 + 2e accu:

 • Je krijgt slechts 3 vellen schuurpapier meegeleverd.
 • Doordat een variabele snelheidsregeling ontbreekt, is de schuursnelheid altijd hetzelfde.
Klik hier voor de beste prijs

9. Bosch PBS 75 AE SET

Bosch PBS 75 AE SETWanneer je zoekt naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan wat je precies wil schuren. Voor het schuren van een groot oppervlak is er namelijk een ander type schuurmachine nodig dan wanneer je hoeken wil schuren. Is het jouw doel om grote oppervlakten te schuren? Ben je bovendien op zoek naar een schuurmachine voor basisgebruik? Dan raden wij de Bosch PBS 75 AE SET aan. Dit model is wellicht de beste schuurmachine voor jou, omdat hij ideaal is voor grondig schuurwerk van bijvoorbeeld vloeren, muren of plafonds. Deze 750 watt bandschuurmachine krijg je onder andere met een houder, die je de mogelijkheid geeft om de schuurmachine ook ondersteboven op je werkbank te gebruiken. Dankzij deze optie gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

Het is bovendien een feit dat wanneer je aan de slag gaat met de Bosch PBS 75 AE SET, de controle aan jou is. Dit komt doordat de schuurmachine beschikt over een traploze toerentalinstelling voor aangepast werken. Je kunt dus zelf bepalen welke schuursnelheid past bij de werkzaamheden die je op dat moment uitvoert. De schuursnelheid is in te stellen tussen de 200 tot 500 meter per seconde. Wil je de schuurmachine stationair gebruiken? Dat kan! Je hebt hiervoor slechts een onderstel met parallel- en verstekgeleider en 2 lijmklemmen nodig. Er is tevens gezorgd voor een automatisch bandsysteem, dat ervoor zorgt dat de schuurband tijdens het werken altijd in de juiste positie blijft zitten. Is het tijd geworden om deze band te verwisselen? Dan kost dat je niet veel energie of tijd. Je kunt hem namelijk snel en eenvoudig verwisselen dankzij het schuurbandspansysteem.

Voordelen van de Bosch PBS 75 AE SET:

 • Zet desgewenst de aan-schakelaar vast om hem niet continu in te hoeven drukken.
 • Je kunt prettig werken, want je voelt slechts zeer lichte trillingen wanneer je ermee werkt.
 • Zelfs onder zware belasting blijft zijn toerental gelijk, waardoor je gelijkmatig kunt schuren.
 • Ruim de schuurmachine na gebruik weer netjes op door hem in de meegeleverde koffer te zetten.
 • De controle over de bandsnelheid houd je zelf, want er is gezorgd voor een variabele snelheidsregeling.
 • Voor zowel het schuren van grote vlakke delen als het schuren van wanden, vloeren en deuren kun je deze schuurmachine gebruiken, omdat hij beschikt over een brede schuurband.

Nadelen van de Bosch PBS 75 AE SET:

 • Je hebt beperkte bewegingsruimte door de kabellengte van 2 meter.
 • Met een gewicht van 3,5 kg is dit model niet de lichtste schuurmachine.
Klik hier voor de beste prijs

10. Makita BO4555K

Makita BO4555KAls je zoekt naar de beste schuurmachine voor jouw behoeften, dan zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Je kunt ten eerste kijken naar de aanbevolen gebruiker. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal schuurbewegingen. Het is ook handig als je kijkt waar je het desbetreffend type schuurmachine voor kunt gebruiken. Een vlakschuurmachine bijvoorbeeld, is minder geschikt voor lastigere hoeken, maar perfect voor het schuren van bijvoorbeeld je plint of een kozijn. Dit model is namelijk ontworpen voor het schuren van vlakke oppervlakten. Wil je daarom graag een vlakschuurmachine voor professioneel gebruik hebben? Moet het apparaat tevens een hoog aantal schuurbewegingen maken? Dan is de Makita BO4555K wellicht de beste schuurmachine voor jou. Deze vlakschuurmachine is ontworpen voor professionals, heeft een vermogen van 200 watt en maakt 14.000 schuurbewegingen per minuut.

Wanneer je hoort dat een schuurmachine een groot aantal schuurbewegingen per minuut maakt, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de vibraties die komen bij kijken. In het geval van de Makita BO4555K schuurmachine worden de vibraties die hij met zich meebrengt, voor een groot deel gecompenseerd door een extra contragewicht. Je kunt dus ook langdurige schuurklussen op een comfortabele manier uitvoeren. Voor extra werkcomfort beschikt de schuurmachine tevens over een licht gewicht van slechts 1,13 kg. Hij is daarnaast voorzien van een T-handgreep met softgrip, waardoor het apparaat lekker in de hand ligt. Er is zelfs gezorgd voor een krachtige stofafzuiging. Hierdoor blijven je huis en tuin schoon. Minder stof betekent tevens dat je luchtwegen stofvrij blijven. Is het tijd geworden om de schuurmachine, de bijbehorende schuurvellen en accessoires op te ruimen? Zet ze dan netjes in de meegeleverde koffer.

Voordelen van de Makita BO4555K:

 • Hij weegt slechts 1,13 kg, dus de schuurmachine is zeer licht.
 • Zet de aan-schakelaar vast als je hem niet continu wil inhouden.
 • Bij aankoop van deze schuurmachine krijg je een koffer meegeleverd voor een nette opberging.
 • Er is gezorgd voor een lage trillingswaarde van 2,5 m/s waardoor je nauwelijks trillingen in je arm voelt.
 • Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om te kiezen of je het schuurpapier wil bevestigen met een klem of door middel van klittenband.
 • Met deze schuurmachine kun je trappen, grote vlakke delen, wanden en houten vloeren optimaal schuren, want het apparaat heeft een rechthoekige zool.

Nadelen van de Makita BO4555K:

 • De kabel is slechts 2 meter lang, waardoor je beperkte bewegingsruimte hebt.
 • Wanneer je aan de slag gaat met deze schuurmachine, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hij geen stille werking heeft.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>