Welke Variant Is De Beste Shampoo Van 2020? Selecteer Jouw Ideale Variant Aan De Hand Van Je Haartype!

Vanaf het moment dat we uit bed stappen, zijn we in beweging. Hierdoor is het belangrijk om ons lichaam en ook ons haar regelmatig te reinigen. Je lichaam reinig je door te douchen of baden. Daarnaast reinig je je haar door het te wassen. Het haar was je met een shampoo. Hoewel de meeste shampoos in de basis op elkaar lijken, is het toch belangrijk om te kiezen voor een shampoo die past bij jouw haartype. Denk maar aan shampoos voor droog haar of shampoos voor gevoelig haar. Het uitkiezen van de beste shampoo kan ook te maken hebben met een shampoo die speciaal is ontworpen om een bepaalde haaraandoening zoals haarroos te verhelpen. Je let waarschijnlijk ook op de zuurgraad van de shampoo en gaat na of er geen irriterende of allergene stoffen in zitten. Lees daarom snel dit artikel en vind gemakkelijk de beste shampoo voor jouw behoeften.

Beste shampoo van 2020

We hebben enkele voorbeelden genoemd van factoren waarop je kunt letten als je op zoek gaat naar de beste shampoo voor jouw behoeften. Er zijn echter meer zaken waar je rekening mee kunt houden. Denk er bijvoorbeeld aan dat sulfaatvrije shampoos alleen mild reinigende wasactieve stoffen bevatten. Dergelijke modellen zijn ideaal voor personen met een gevoelige huid. Je kunt tevens nagaan of er siliconen zitten in de shampoo waar je voor kiest. Hoewel siliconen niet schadelijk zijn voor je haar, kunnen deze leiden tot build-up waardoor je haar verzwaard en uit model raakt. Doordat je dit artikel leest hoef je niet honderden verschillende shampoos met elkaar te vergelijken. Je leest namelijk alleen over de top 5 van het jaar, waarvan je de namen in de onderstaande tabel ziet. Door dit artikel met recensies over de top 5 te lezen, kun je een vergelijking maken en gemakkelijk jouw beste shampoo uitkiezen.

 Product naam 
1.Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roosMeer info »
2.Garnier Loving Blends Honing Goud ShampooMeer info »
3.RITUALS The Ritual of Hammam ShampooMeer info »
4.Andrélon Men Hair & Body 2in1Meer info »
5.NIVEA Diamond Gloss Care ShampooMeer info »

1. Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roos

Als je zoekt naar de beste shampoo voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om je eerst af te vragen of je een bepaalde haarconditie hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan personen met haarroos. Dergelijke personen kunnen kiezen voor een shampoo die haarroos tegengaat. Heb jij last van haarroos en is daarom jouw ideale shampoo een variant die hiertegen vecht? Dan kun je kiezen voor de Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roos. Wij vinden dat deze shampoo wellicht de beste shampoo voor jou is, omdat hij speciaal is ontworpen voor mensen die last hebben van haarroos. Zo pakt zijn geavanceerde Derma & Care-formule een jeukende, vette en droge hoofdhuid doeltreffend aan. Hierdoor kan roos gestopt worden voordat deze nog zichtbaar is. Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roosIn grote lijnen zorgt de shampoo er bij regelmatig gebruik voor dat je haar en hoofdhuid gehydrateerd en tot 100% roosvrij worden gehouden. Er wordt hier verwezen naar zichtbare roos.

Wanneer je gebruik maakt van een shampoo, dan vind je het waarschijnlijk belangrijk dat de shampoo ook lekker ruikt. Je wil namelijk niet alleen dat je lichaam aantrekkelijk ruikt, maar je haar ook. Daar heeft de fabrikant van de Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roos ook rekening mee gehouden. Daarom heeft deze shampoo niet alleen een effectieve reinigende eigenschap, maar ook een heerlijke, frisse en blijvende appelgeur. Nadat je je haar hebt gewassen met deze shampoo heb je een fris gevoel. Bovendien is deze shampoo dermatologisch getest, pH-gebalanceerd en verrijkt met antioxidanten om te zorgen voor een milde verzorging van zowel je haar als je hoofdhuid. Doordat hij zorgt voor een milde reiniging en hij haarroos tegengaat, is deze shampoo perfect voor personen met droog en beschadigd haar. Er zitten in dit reinigingsmiddel ook geen ongewenste ingrediënten. Hij bevat 0% fosfaten, 0% parabenen en 0% paraffine.

Eigenschappen van de Head & Shoulders Apple Fresh Anti-roos:

 • In deze voordeelverpakking zitten er 6 flessen shampoo van elk 280 milliliter.
 • Na een wasbeurt met deze shampoo heb je een fris gevoel en heeft je haar een blijvende appelgeur.
 • Deze shampoo is ontwikkeld voor mannen, maar kan desgewenst ook door vrouwen gebruikt worden.
 • Als je droog en beschadigd haar hebt of je hebt last van haarroos, dan biedt deze shampoo een passende oplossing.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken over schadelijke stoffen, want in de shampoo zitten er geen fosfaten, parabenen of parafine.
 • Hij is dermatologisch getest, pH-gebalanceerd en verrijkt met antioxidanten om te zorgen voor een milde verzorging van zowel je hoofdhuid als haar.
 • Door regelmatig gebruik te maken van deze shampoo, wordt je haar prachtig en tot 100% roosvrij gehouden (er wordt hier verwezen naar zichtbare roos).
 • Er is gezorgd voor een Derma & Care-formule die een jeukende, vette en droge hoofdhuid doeltreffend aanpakt om roos te stoppen nog voor deze zichtbaar is.

2. Garnier Loving Blends Honing Goud Shampoo

Als je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, dan weet je dat het handig is om te kiezen voor een bepaalde shampoo aan de hand van je haartype. Er staat immers op de verschillende shampooflessen voor welke haartypen ze zijn ontwikkeld. Sommige varianten zijn bijvoorbeeld perfect voor het behandelen van droog en breekbaar haar. Weer andere shampoos zijn speciaal ontworpen om het haar te voeden. Er zijn zelfs shampoos voor een grondige reiniging van het haar nadat je het hebt behandeld met chemische middelen. Afhankelijk van jouw behoeften kun je dus de ideale shampoo uitkiezen. Vind je dat je haar zwak is en is daarom de beste shampoo voor jou een variant die je haar versterkt vanaf de wortel? Garnier Loving Blends Honing Goud ShampooDan kies je voor de Garnier Loving Blends Honing Goud Shampoo. Wij vinden deze variant de beste shampoo voor jou, omdat hij speciaal voor beschadigd en breekbaar haar is gemaakt.

In de Garnier Loving Blends Honing Goud Shampoo zitten er 3 stoffen die een positief effect hebben op je haar. Zo zit er in de shampoo revitaliserende royal jelly voor het versterken van je haar vanaf de wortel. Je vindt in de shampoo tevens bijenbalsem, een natuurlijke stof die bijen maken en die bekend is om zijn reinigende werking. Ook zit er in de shampoo honing die zorgt voor zachtheid van je haar en die het haar voedt. Hierdoor kun je genieten van de romige, smeltende textuur van de shampoo terwijl je je haar wast. Het heerlijk dik schuim van deze shampoo is bovendien makkelijk uitwasbaar en verzwaart je haar niet. Na een wasbeurt wordt je haar wel omhuld met een heerlijke honing geur. Het haar wordt tevens gevoed en beschermd tot in de punten, waardoor het sterker, zachter en makkelijker is om in model te brengen.

Eigenschappen van de Garnier Loving Blends Honing Goud Shampoo:

 • Bijenbalsem in deze shampoo zorgt voor een unieke reinigende werking.
 • Als je kiest voor deze voordeelverpakking, dan krijg je 6 flesjes van 250 milliliter.
 • In deze shampoo zit er revitaliserende royal jelly om het haar vanaf de wortel te versterken.
 • Tijdens een wasbeurt met deze shampoo wordt je haar omhuld met een heerlijke honing geur.
 • Doordat er honing is toegevoegd aan deze shampoo, kun je rekenen op zachtheid van het haar en haar dat optimaal wordt gevoed.
 • Aangezien deze shampoo niet speciaal is ontwikkeld voor mannen of vrouwen, kun je hem gerust samen met je partner gebruiken.
 • Door deze shampoo te gebruiken op beschadigd en breekbaar haar kun je ervoor zorgen dat het haar wordt gevoed, versterkt en beschermd.
 • De romige, smeltende textuur van de shampoo zorgt voor een heerlijk dik schuim dat je gemakkelijk kunt uitwassen zonder dat het haar wordt verzwaard.
 • Je kunt deze shampoo gemakkelijk gebruiken, want je hoeft slechts de shampoo in je natte haar te masseren en cirkelvormige bewegingen te maken op je hoofdhuid waarna je de shampoo uit het haar spoelt.
 • Na regelmatige wasbeurten met deze shampoo is je haar gevoed, beschermd tot in de punten, sterker, zachter en gemakkelijker in model te brengen, waardoor je kunt genieten van stralende natuurlijke schoonheid.

3. Rituals The Ritual of Hammam Shampoo

We hebben je intussen verteld dat je op verschillende factoren kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste shampoo voor jouw behoeften. Over het algemeen is het gemakkelijk om te kiezen voor een shampoo die een bepaalde haarconditie aanpakt. Het is tevens prettig als je een shampoo kunt selecteren aan de hand van je haartype. Echter, het kan voorkomen dat je geen last hebt van een bepaalde haarconditie en je gewoon zoekt naar een shampoo die zorgt voor glanzend haar. Kun je je hierin terugvinden en is daarom de ideale shampoo voor jou een variant die het haar voedt en zorgt voor glanzende, gezonde lokken? Dan kies je voor de Rituals The Ritual of Hammam Shampoo. Rituals The Ritual of Hammam ShampooDeze shampoo is wellicht de beste shampoo voor jou, omdat hij gewoon ervoor zorgt dat je je haar zuivert en verfrist met een voedende shampoo. De shampoo zorgt daarnaast voor glanzende gezonde lokken.

Je haar straalt na regelmatig gebruik van de shampoo over de gehele lengte. De Rituals The Ritual of Hammam Shampoo zorgt namelijk voor glanzende gezonde lokken, van de haarwortel tot aan de punten. Bovendien verzorgt deze shampoo je hoofdhuid en verstevigt hij je haar. Waar kun je nog meer naar verlangen? Voor personen die zijn geboren met gezond en stevig haar is er geen betere shampoo nodig. Deze shampoo is namelijk verrijkt met de biologische arganolie, wat een Marokkaans schoonheidsgeheim is. In de shampoo zit er ook shikakai, een natuurlijk Ayurvedisch ingrediënt dat al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Deze shampoo kan bovendien dagelijks gebruikt worden en is geschikt voor alle haartypen. Om je haar lekker te laten ruiken, bevat de shampoo ook de zuiverende geur van rozemarijn en eucalyptus. Hij is tevens veilig voor gekleurd haar en bevat geen sulfaten, parabenen en siliconen.

Eigenschappen van de Rituals The Ritual of Hammam Shampoo:

 • Door deze shampoo te gebruiken kun je je haar zuiveren en verfrissen.
 • Als je kiest voor deze shampoo, dan kun je je haar er dagelijks mee wassen.
 • In een fles van deze shampoo voor volwassenen vind je 250 milliliter van dit reinigingsmiddel.
 • Deze shampoo is voedend en zorgt voor glanzende gezonde lokken, van de haarwortel tot aan de punten.
 • De shampoo is geschikt voor alle haartypen en is verrijkt met de zuiverende geur van rozemarijn en eucalyptus.
 • Doordat de shampoo is verrijkt met biologische arganolie en shikakai, verstevigt hij je haar en verzorgt hij je hoofdhuid.
 • Hij is veilig te gebruiken op gekleurd haar en bevat bovendien geen schadelijke stoffen zoals sulfaten, siliconen en parabenen.
 • Aangezien deze shampoo niet speciaal is ontwikkeld voor mannen of vrouwen, kun je hem gerust samen met je partner gebruiken.
 • Wanneer je gebruik maakt van deze shampoo, dan breng je hem aan op vochtig haar, masseer je hem zachtjes in en spoel je hem weer uit.

4. Andrélon Men Hair & Body 2in1

Heb je weleens van de grap gehoord dat producten voor mannen vaak multifunctioneel zijn terwijl producten voor vrouwen voor specifieke gedeeltes van het lichaam zijn gemaakt? Hoewel dit als grap wordt gezien, is het in sommige gevallen helemaal waar. Denk bijvoorbeeld aan lotions. Voor vrouwen zijn er speciale lotions voor het gezicht, voor de gevoelige delen van het lichaam en voor de rest van het lichaam. Een lotion voor een man is vaak geschikt voor het hele lichaam en kan soms zelfs als haarverzorgingsmiddel dienen. Ben je een man die het liefst een multifunctionele shampoo in huis heeft? Is daarom de beste shampoo voor Andrélon Men Hair & Body 2in1jou een variant die je kunt gebruiken om je haar én je lichaam te wassen? Dan kies je voor de Andrélon Men Hair & Body 2in1. Deze shampoo is wellicht de beste shampoo voor jou, omdat je zowel je haar als je lichaam ermee kunt wassen.

Je ziet dus meteen waaraan de shampoo zijn naam“2in1” te danken heeft. Hij heeft namelijk een dubbele werking. Bovendien is de Andrélon Men Hair & Body 2in1 verrijkt met eucalyptus en aloë vera, Hierdoor zorgt de shampoo voor een milde reiniging van het haar en voor een hydraterende werking op je huid. Deze shampoo is vanwege de dubbele werking ook ideaal om mee te nemen wanneer je op reis gaat of wanneer je een tijdje weg bent van huis. Je hebt namelijk niets meer nodig om je lichaam en haar te reinigen. Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is dat als je regelmatig stylingsproducten gebruikt, je liever 2 keer achter elkaar het haar kunt wassen om te zorgen voor een extra goede reiniging. Om je haarschubben na het wassen van het haar weer te sluiten is het tevens handig om na de shampoobeurt een conditioner te gebruiken.

Eigenschappen van de Andrélon Men Hair & Body 2in1:

 • Het gaat hier om een voordeelverpakking met 6 flesjes van elk 300 milliliter.
 • Zijn fles is 100% recyclebaar, dus als je de fles weggooit, kun je het zetten bij het plastic afval.
 • Je kunt verschillende haartypen wassen met deze shampoo, want hij is geschikt voor “normaal haar”.
 • Als je kiest voor deze shampoo die een complete verzorging met zich meebrengt, heb je in principe niets anders nodig.
 • Deze shampoo is speciaal voor mannen bestemd en heeft een dubbele werking, want je kunt hem gebruiken om je lichaam en je haar te wassen.
 • Om je haar beter te beschermen na een wasbeurt met shampoo is het aanbevolen om een conditioner te gebruiken om je haarschubben weer te sluiten.
 • Doordat hij is verrijkt met eucalyptus en aloë vera, biedt de shampoo een milde reiniging voor je haar en zorgt hij voor een hydraterende werking op je huid.

5. Nivea Diamond Gloss Care Shampoo

In de vorige recensies hebben we je verteld dat je gemakkelijk een shampoo kunt uitkiezen aan de hand van je haartype of haarprobleem. Heb jij lang haar dat droog is en wil je ervoor zorgen dat het haar weer mooi gaat stralen? Dan kun je kiezen voor een shampoo die speciaal voor droog haar is ontwikkeld. Is daarom jouw beste shampoo een variant die droog haar aanpakt en die goed schuimt? Dan kun je kiezen voor de Nivea Diamond Gloss Care Shampoo. Wij vinden dat deze shampoo de beste shampoo voor jou is, omdat hij zorgt voor een intensieve verzorging van je haar. Hij pakt droog haar tevens aan en schuimt goed als je hem op nat haar aanbrengt. Nivea Diamond Gloss Care ShampooHet is wel handig om ook de bijbehorende conditioner aan te schaffen. Die rondt de haarbehandeling namelijk af en zorgt ervoor dat je haar nog zachter aanvoelt en gemakkelijk kambaar wordt.

Als je kijkt naar de naam van de shampoo, dan vraag je je wellicht af waarom hij de naam “Diamond” heeft gekregen. Je weet immers al waarom hij “Gloss” wordt genoemd. De shampoo versterkt namelijk het haar en geeft hem een glans. Bij deze productenlijn van Nivea is er gekozen voor de naam “Diamond”, omdat de shampoo je haar beschermt en een schitterende glans geeft. Je haar gaat namelijk bij regelmatig gebruik prachtig stralen. Er is nog een reden waarom de shampoo de naam “Diamond” heeft gekregen. Zo is hij verrijkt met fijne diamantdeeltjes, die zorgen voor een prachtige diamantenglans en een intensieve verzorging. Zijn formule met Nutri-essences, die tevens is verrijkt met Macadamia Olie en Eucerit zorgt bovendien voor mooi en zichtbaar gezond haar dat soepel valt. Als wil dat je haar gaat stralen, is het dus een goed idee om te kiezen voor deze diamanten haarproductenlijn van Nivea.

Eigenschappen van de Nivea Diamond Gloss Care Shampoo:

 • Hier gaat het om een voordeelverpakking met 6 flesjes van elk 250 milliliter.
 • Het haar wordt door deze shampoo versterkt, beschermd en krijgt een schitterende glans.
 • Hij is speciaal ontworpen voor vrouwen, maar kan desgewenst ook door mannen gebruikt worden.
 • Deze shampoo geeft je haar een diamanten glans en zorgt voor de intensieve verzorging van je haar.
 • Voor de beste resultaten is het belangrijk dat je ook gebruik maakt van de bijbehorende conditioner.
 • Je kunt verschillende haartypen wassen met deze shampoo, want hij is geschikt voor “normaal haar”.
 • Door regelmatig gebruik te maken van deze shampoo wordt je haar intensief verzorgd en voelbaar soepel en zacht.
 • In deze productenlijn van Nivea zitten er fijne diamantdeeltjes die zorgen voor de diamanten glans en intensieve verzorging.
 • Doordat hij is verrijkt met Nutri-essences, Macadamia olie en Eucerit, zorgt de shampoo voor mooi en zichtbaar gezond haar dat soepel valt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>