De Beste Slaapzak Van 2020 kopen? Top 10 Test. Lichtgewicht en voor rond trekken?

Een goede nachtrust is belangrijk, ongeacht waar je slaapt. Zelfs wanneer je bijvoorbeeld in de natuur slaapt, is het belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Daarom kies je voor de beste slaapzak voor jouw behoeften. Bij het uitkiezen van het ideale model, is het handig om te letten op de lengte en de mate van verwarming. Behalve op de bovengenoemde eigenschappen let je ook op het type slaapzak dat bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dekenmodel. Bij dergelijke slaapzakken heb je meer bewegingsruimte waardoor je in je slaap kunt bewegen. Je kunt deze modellen ook als deken gebruiken. Kies je echter voor een mummiemodel, dan kies je voor een variant die sneller warm is. Je kunt deze slaapzakken tevens kleiner oprollen en ze zijn lichter van gewicht. Vaak hebben ze ook een capuchon. Wij helpen je om de beste slaapzak uit te kiezen!

Beste slaapzak van 2020

Misschien vraag je je af hoe we je kunnen helpen om de beste slaapzak voor jouw behoeften uit te kiezen. Het antwoord op die vraag is simpel: we vertellen je over de 5 beste modellen van het jaar. Je kunt vervolgens de verschillende modellen met elkaar vergelijken, om zo de perfecte slaapzak te selecteren. Wil je weten om welke 5 modellen het precies gaat? Dan bekijk je de onderstaande tabel. Vervolgens lees je de individuele recensies om jouw droomslaapzak te vinden.

 Product naam 
1.Outwell Camper SupremeMeer info »
2.Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil RightMeer info »
3.Vaude Sioux 800 Dark Indian Red LeftMeer info »
4.Sea to Summit Voyager Vy3 RegularMeer info »
5.Coleman Heaton Peak Comfort 205Meer info »

1. Outwell Camper Supreme

We hebben je in de inleiding van dit artikel verteld over de specificaties waar je op kunt letten om de beste slaapzak voor jouw behoeften te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de zak en het model. Ben je iemand die het niet gauw koud heeft, dan kun je het liefst kiezen voor een dekenmodel slaapzak. Het is tevens belangrijk om te letten op het seizoen waarin je hem wil gebruiken. Weet je niet precies in welk seizoen je de slaapzak zal gebruiken? Geen nood! Dan kun je kiezen voor een 4-seizoenen model. Wij kennen een dergelijk mummiemodel, namelijk de Outwell Camper Supreme. Deze slaapzak is warm en comfortabel. Hij kan bovendien gebruikt worden door mensen tot 2 meter lengte. Outwell Camper SupremePerfect dus voor personen met een gemiddelde lengte. Doordat hij bovendien een 4-seizoenen model is, kun je hem gedurende het hele jaar gebruiken.

Als we kijken naar de manier waarop de Outwell Camper Supreme is ontworpen, dan zien we dat hij een dikke vulling heeft. Daarom is hij ook perfect voor koudere momenten. Om precies te zijn heeft hij een limiettemperatuur van -9 graden Celsius. Hierdoor kun je hem werkelijk gedurende het hele jaar gebruiken om comfortabel te slapen en tegelijkertijd warm te blijven. Hij biedt namelijk gedurende het hele jaar genoeg warmte. Bovendien is deze slaapzak een rechthoekig dekenmodel. Hierdoor heb je in je slaap voldoende bewegingsvrijheid. Aangezien zijn vulling is gemaakt van isofill en zijn voering van katoen, voelt deze slaapzak altijd zacht en comfortabel aan. Hij beschikt zelfs over een ingebouwd kussen voor extra comfort. Heb je waardevolle spullen die je bij je wil houden? Dan kun je deze bewaren in het binnenvak. Dankzij de bijgeleverde opbergtas kun je de slaapzak, ongeacht waar je naartoe gaat, handig meenemen.

Voordelen van de Outwell Camper Supreme:

 • Een slaapzak met een rechthoekig model geeft je de ruimte om je om te draaien.
 • Doordat hij is voorzien over een ingebouwd kussen, is deze slaapzak extra comfortabel.
 • Deze slaapzak is koppelbaar, dus je ritst hem gewoon vast aan hetzelfde model met een tegengestelde ritssluiting.
 • Hoewel hij een dekenmodel slaapzak is, beschikt hij over een capuchon, waardoor je geen warmte via je hoofd verliest.
 • Als je waardevolle spullen bij je hebt en je wil ze dicht bij je houden, dan kun je deze bewaren in het handige binnenvak.

Nadelen van de Outwell Camper Supreme:

 • Hij is niet voorzien van een ergonomisch voeteneinde.
 • Zijn vulling is gemaakt van kunstvezel, waardoor hij minder goed vochtregulerend is dan een vulling van dons.
 • Doordat de slaapzak niet licht van gewicht is, is hij minder geschikt voor een backpack- of fietstocht.
Klik hier voor de beste prijs

2. Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil Right

Ga je binnenkort kamperen en heb je daarom een slaapzak nodig? Dan let je op verschillende zaken. Ga je bijvoorbeeld een fietstocht maken en je wil een slaapzak meenemen? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een lichtgewicht model met een compact formaat. Je kijkt sowieso ook naar het type slaapzak. Een mummiemodel bijvoorbeeld is handig voor koudere omstandigheden, terwijl een dekenmodel je bewegingsvrijheid geeft. Is de beste slaapzak voor jou een lichtgewicht slaapzak met een compact formaat, omdat je hem gemakkelijk met je kunt meenemen tijdens een backpackreis of een kampeervakantie? Dan kun je kiezen voor de Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil Right. Deze slaapzak is perfect voor koud weer. Hij heeft bovendien een compact formaat en een licht gewicht. Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil RightJe neemt hem dus gemakkelijk mee tijdens een kampeervakantie of backpackreis. Er is tevens gezorgd voor diverse kleine extraatjes. Denk bijvoorbeeld aan de glow in the dark ritsen.

Deze slaapzak is tevens de beste slaapzak voor jou, omdat hij een vakje heeft aan de binnenkant. In dit vakje kun je waardevolle spullen bewaren. Op die manier zijn ze dicht bij je, waardoor anderen er niet aan kunnen komen. De Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil Right slaapzak beschikt tevens over een uitneembare voering. Daarnaast heb je de mogelijkheid om er een tweede slaapzak aan vast te ritsen. Ongeacht wanneer je een slaapzak nodig hebt, dit model komt altijd goed van pas. Hij is namelijk een warme slaapzak, waardoor hij ook in de winter goed gebruikt kan worden. Voor extra warmte beschikt hij bovendien voorzien over een warmtekraag en een capuchon met trekkoord. Hierdoor blijf je goed warm in koude omstandigheden. Heeft het in de nacht geregend? Geen probleem! Hij beschikt namelijk over een waterafstotende coating, waardoor je minder snel last hebt van vocht aan de buitenzijde van de slaapzak.

Voordelen van de Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil Right:

 • Er is gezorgd voor een synthetische vulling die snel droogt.
 • Hij is geschikt voor personen met een gemiddelde lengte tot 195 cm.
 • Deze slaapzak heeft een waterafstotende buitenlaag, die hem tegen vocht beschermt.
 • Dankzij het compact formaat en licht gewicht kun je deze slaapzak gemakkelijk met je meenemen.
 • Wanneer je deze slaapzak koopt, krijg je er een compressiezak bij, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen.

Nadelen van de Nomad Tennant Creek 2 Seaweed/Oil Right:

 • Zijn vulling van kunstvezel zorgt ervoor dat je hem minder compact kunt oprollen.
 • Vanwege het dubbel ritssysteem kun je hem alleen aanritsen aan een soortgelijke slaapzak.
Klik hier voor de beste prijs

3. Vaude Sioux 800 Dark Indian Red Left

De vorige 2 slaapzakken die we hebben gerecenseerd zijn beide dekenmodellen. Het kan echter dat jij liever een mummiemodel wil hebben. Dergelijke slaapzakken brengen namelijk bepaalde belangrijke voordelen met zich mee. Zo wordt een mummiemodel slaapzak sneller warm en isoleert hij beter dan een dekenmodel slaapzak. De mummiemodellen kun je tevens kleiner oprollen dan de dekenmodellen. Daarnaast zijn deze slaapzakken vaak lichter en hebben ze een capuchon voor het vasthouden van extra warmte. Hoewel het handig is om van tevoren te weten welk type slaapzak je het liefst wil hebben, let je ook op andere eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van de slaapzak. Wil je graag een rode mummieslaapzak hebben? Vaude Sioux 800 Dark Indian Red LeftDan kies je voor de Vaude Sioux 800 Dark Indian Red Left. Dit model vinden wij de beste slaapzak voor jou, omdat hij een mummiemodel is met een prachtige rode kleur.

Deze slaapzak is bovendien perfect voor koudere omstandigheden, omdat hij ervoor zorgt dat je lekker warm blijft tijdens het slapen. Het motto dat hoort bij deze slaapzak is niet voor niemendal “warm, warmer, warmst”. Misschien vraag je je af hoe de Vaude Sioux 800 Dark Indian Red Left slaapzak ervoor zorgt dat je aangenaam warm blijft. Wij geven je het antwoord op die vraag. Deze slaapzak is gevuld met sensofiber. Dit is een speciale microvezel. Hij zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur wordt gereflecteerd, waardoor je gedurende de hele nacht op temperatuur blijft. Het kan voorkomen dat je in het midden van de nacht begint te zweten. Tijdens het zweten wordt de stof vochtig. Echter, je wordt nog steeds opgewarmd door de slaapzak. Ook de capuchon en warmtekraag van dit model voorkomen dat je tijdens het slapen warmte verliest. Je bent dus goed beschermd tegen zelfs de koudste omstandigheden.

Voordelen van de Vaude Sioux 800 Dark Indian Red Left:

 • Deze slaapzak is compact, dus je neemt hem gemakkelijk met je mee.
 • Hij heeft een nekkraag en capuchon, waardoor een goede isolatie is gegarandeerd.
 • Er is aan de binnenzijde van deze slaapzak een opbergvak voor waardevolle spullen.
 • Personen met een maximale lengte van 190 centimeter kunnen deze slaapzak gebruiken.
 • Doordat hij een mummiemodel is, kun je hem kleiner oprollen en is hij lichter van gewicht.

Nadelen van de Vaude Sioux 800 Dark Indian Red Left:

 • Dit model is niet koppelbaar.
 • Hij beschikt over een synthetische vulling, die iets zwaarder is dan dons.
 • Als je probeert de slaapzak weer in het meegeleverde hoesje te krijgen, gaat dat soms moeilijk.
Klik hier voor de beste prijs

4. Sea to Summit Voyager Vy3 Regular

Voordat je overgaat tot de koop van een slaapzak, vergelijk je eerst verschillende modellen met elkaar. Waarschijnlijk heb je van tevoren ook gekeken naar de voordelen en nadelen van een mummiemodel of juist een dekenmodel. Aan de hand van deze voordelen en nadelen kun je beslissen welk model het beste bij je past. Vervolgens is het sowieso belangrijk om rekening te houden met je eigen lengte. Elke slaapzak is namelijk bedoeld voor personen met een bepaalde maximale lengte. Is de beste slaapzak voor jou een mummiemodel met en capuchon? Ben je bovendien korter dan 183 cm? Dan is de Sea to Summit Voyager Vy3 Regular wellicht de beste slaapzak voor jou. Wij vinden deze slaapzak perfect voor jou, omdat hij geschikt is voor personen tot maximaal 1,83 meter. Sea to Summit Voyager Vy3 RegularBovendien is hij een mummiemodel slaapzak. Hij heeft zelfs een capuchon om warmteverlies via het hoofd tegen te gaan.

Een handige eigenschap van de Sea to Summit Voyager Vy3 Regular is dat hij goed aansluit op je lichaam. Hierdoor maakt het niet uit hoe koud het is wanneer je slaapt in de slaapzak. Je blijft dus lekker warm. Het feit dat de slaapzak een mummiemodel is maakt hem nog aangenamer om in te slapen. Hij blijft namelijk warmer dan in een dekenmodel. Er is tevens gezorgd voor een Thermolite vulling van kunstvezel. Je lichaam blijft hierdoor zelfs in de meest vochtige omstandigheden warm. Aangezien je deze slaapzak bovendien compact kunt oprollen en kunt opbergen in de meegeleverde opberghoes met compressieriemen, is het eenvoudig om hem met je mee te nemen. Hij is tevens ideaal voor fietstochten en wanneer je gaat kamperen. Met een comforttemperatuur van 0 graden kun je deze slaapzak ook gebruiken in koudere weersomstandigheden. Krijg je het ’s nachts koud? Dan kun je de geïntegreerde capuchon gebruiken.

Voordelen van de Sea to Summit Voyager Vy3 Regular:

 • Hij heeft een capuchon, dus je verliest geen warmte via je hoofd.
 • Je krijgt er een opberghoes bij om hem gemakkelijk met je mee te nemen.
 • Zijn vulling is gemaakt van kunstvezel, waardoor hij gemakkelijk is te wassen.
 • Dit model is een 3-seizoenen slaapzak, dus je kunt hem ook in koudere omstandigheden gebruiken.
 • Deze slaapzak is een mummiemodel, dus hij sluit beter aan op je lichaam, waardoor je langer warm blijft.

Nadelen van de Sea to Summit Voyager Vy3 Regular:

 • Deze slaapzak is niet winddicht.
 • Je kunt hem niet aan een andere slaapzak van hetzelfde model ritsen.
 • Doordat hij een mummiemodel is, heb je minder bewegingsruimte in deze slaapzak.
 • Bij deze slaapzak heb je geen mogelijkheid om je waardevolle spullen in een opbergvakje op te bergen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Coleman Heaton Peak Comfort 205

Ben je van plan binnenkort te gaan kamperen en zoek je daarom naar een nieuwe slaapzak? Dan is het belangrijk om verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo zoek je naar een slaapzak die perfect is voor jouw lengte. Daarnaast is het handig om te kijken welk type slaapzak het beste bij je past. Je kunt namelijk kiezen voor een mummiemodel of juist een dekenmodel. Het is vaak ook handig om te kijken voor hoeveel seizoenen de verschillende slaapzakken geschikt zijn. Is de beste slaapzak voor jou een dekenmodel, omdat je genoeg bewegingsvrijheid wil hebben tijdens het slapen? Is het daarnaast belangrijk voor jou dat de slaapzak ook gebruikt kan worden als een deken? Dan kennen wij de perfecte slaapzak voor jou. Coleman Heaton Peak Comfort 205Hier verwijzen we naar de Coleman Heaton Peak Comfort 205. Dit dekenmodel geeft je genoeg bewegingsvrijheid en kan behalve als slaapzak ook gebruikt worden als een deken.

Natuurlijk kijken we ook naar de doelgroep van de slaapzak. De Coleman Heaton Peak Comfort 205 is een slaapzak die speciaal is ontworpen voor volwassenen. Hij is bovendien een 2-seizoensmodel met een synthetische vulling. Deze vulling zorgt ervoor dat je wordt voorzien van genoeg isolatie tijdens lente- en zomernachten. Breng je tijdens deze seizoenen tijd door op een camping? Dan kun je comfortabel slapen. De slaapzak is tevens een recht model, dus je hebt tijdens het slapen genoeg bewegingsvrijheid. Over het algemeen zijn de meeste slaapzakken bedoeld voor slechts 1 persoon. Ga je echter met je wederhelft op vakantie? Koop dan 2 van deze slaapzakken en rits ze aan elkaar. Op die manier kunnen jullie prettig kroelen. Gezellig toch? Je staat op die manier wel wat bewegingsvrijheid af. Natuurlijk is het belangrijk om ook te vermelden dat deze slaapzak geschikt is voor personen met een maximale lengte van 195 cm.

Voordelen van de Coleman Heaton Peak Comfort 205:

 • Er is gezorgd voor een synthetische vulling, waardoor de slaapzak snel droogt.
 • Het is mogelijk om deze slaapzak te koppelen aan een slaapzak van hetzelfde model.
 • Hij is een dekenmodel, waardoor je in je slaap meer bewegingsvrijheid hebt dan in een mummiemodel.
 • Doordat hij een 2-seizoensslaapzak is, kun je deze dekenslaapzak gebruiken tijdens zowel zomer- als lentenachten.

Nadelen van de Coleman Heaton Peak Comfort 205:

 • Deze slaapzak is voorzien van een synthetische vulling, die zwaarder is dan dons.
 • De binnenvoering van deze slaapzak pluist als je hem niet wast voordat je hem gebruikt.
 • Aangezien het gaat om een dekenmodel, isoleert hij minder goed dan een mummiemodel.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>