Is De Beste Slanghaspel Van 2020 Een Muurhaspel? Lees Dit Artikel En Kom Erachter!

Van tijd tot tijd gebruiken we allemaal weleens een slang voor de toevoer van bijvoorbeeld water of brandstof. Dit proces verloopt een beetje eenvoudiger en veiliger wanneer je gebruik maakt van een goede haspel. Je kunt met dit hulpmiddel in een mum van tijd de slag weer oprollen, ongeacht hoe lang jouw slang is. Heb je weleens geprobeerd te werken met een relatief lange slang, die in kluwen op de grond lag? Als je antwoord op die vraag “ja” is, dan weet je hoe lastig dit kan zijn. Bovendien kan de vloeistof niet soepel door de slang vloeien wanneer er knikken of knopen ontstaan. Daarom ga je op zoek naar de beste slanghaspel voor jouw behoeften. Een dergelijk hulpmiddel rolt de slang netjes voor je op, waardoor knikken en knopen worden vermeden. Vergelijk in dit artikel verschillende slanghaspels met elkaar om de beste slanghaspel voor jouw behoeften te vinden!

Beste slanghaspel van 2020

Er zijn verschillende factoren waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste slanghaspel. Denk er bijvoorbeeld aan dat bepaalde varianten worden geleverd met een slang. Weer andere modellen beschikken over een automatisch oprolmechanisme. Je kunt tevens kiezen voor muurhaspels, haspels die je kunt meenemen wanneer je de slang op je erf gebruikt en slangenboxen. Doordat je veel keuzemogelijkheden hebt, kan het op een moeilijke opgave lijken om het ideale model te vinden. Wij staan echter voor je klaar en vergemakkelijken je zoektocht. We hebben immers een top 5 voor je samengesteld. Hierdoor weet je dat je, ongeacht voor welk model je kiest, een goed product selecteert. Je kunt bovendien de verschillende top varianten met elkaar vergelijken om een model uit te kiezen dat bij je past. Aarzel dus niet, lees dit artikel, vergelijk de top 5 slanghaspels met elkaar en kies jouw beste slanghaspel uit!

 Product naam 
1.Hozelock Auto ReelMeer info »
2.GARDENA Classic wandslanghouderMeer info »
3.GARDENA Wand-slangenbox roll-upMeer info »
4.Hyundai wandslangenboxMeer info »
5.ReelSmart Classic 60Meer info »

1. Hozelock Auto Reel

Nadat je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, weet je dat er verschillende soorten slanghaspels beschikbaar zijn. Je kunt daarom diverse modellen met elkaar vergelijken om jouw ideaal model te vinden. Bij ons ben je bovendien op het juiste adres. Wij vertellen je namelijk alleen over de allerbeste varianten. Je hoeft dus slechts 5 modellen met elkaar te vergelijken, waardoor je snel en gemakkelijk de beste slanghaspel voor jouw behoeften vindt. Is het ideale model voor jou een slanghaspel die geleverd wordt met een slang van 20 meter lang en met een diameter van 12 mm? Dan kennen wij het ideale model, namelijk de Hozelock Auto Reel. Dit model is wellicht de beste slanghaspel voor jou, Hozelock Auto Reelomdat hij geleverd wordt inclusief een slang van 20 meter en met een diameter van 12 mm. Je krijgt er tevens de startset koppelingen en een tuinspuit bij.

Hoewel het goed is om te weten wat je allemaal meegeleverd rijgt wanneer je de Hozelock Auto Reel koopt, het is ook belangrijk om te weten wat de specificaties van de haspel precies zijn. In het geval van dit model gaat het om een muurhaspel met een automatisch “slow rewind” oprolmechanisme. Dit betekent dat je niet zelf moeite hoeft te doen om de slang op te rollen. Het proces is immers geautomatiseerd. Zodra je deze tuinhulp in ontvangst hebt genomen, kun je er meteen mee aan de slag gaan. Je laat namelijk de aanvoerslang van 2 meter lang een verbinding maken met de kraan en vervolgens kun je de slang gebruiken. Wanneer je je klusje hebt geklaard,  kun je de slang weer netjes en drupvrij opbergen in de geïntegreerde ruimte van het apparaat. De haspel is tevens 180 graden draaibaar op de Easy fit wandsteun voor extra comfort.

Eigenschappen van de Hozelock Auto Reel:

 • Je krijgt er een slang bij van 20 meter lang.
 • Hozelock sproeigereedschap klikt met alle gangbare merken.
 • Dit model is eenvoudig aan te sluiten, gemakkelijk in elkaar te klikken en makkelijk op te bergen.
 • De slanghaspel kun je gemakkelijk op de muurhanger bevestigen en na gebruik weer verwijderen.
 • Standaard krijg je nieuwe generatie soft touch slangstukken en een verstelbare tuinspuit meegeleverd.
 • Het oprollen van de slang gebeurt altijd moeiteloos, netjes en geluidloos, dankzij het slanggeleidingssysteem.
 • Om ongewenst oprollen tijdens gebruik te voorkomen is de slanghaspel voorzien van een kinderslot/vergrendeling.
 • Er is gezorgd voor een beveiligingsmogelijkheid op de muurhanger waardoor het apparaat extra is beschermd tegen ongewenst verwijderen.
 • Voor extra comfort tijdens gebruik is de haspel 180 graden draaibaar op de Easy fit wandsteun en hij kan na gebruik plat tegen de muur worden gedraaid om ruimte te besparen.
 • Zodat je altijd alle benodigde accessoires bij de hand hebt, zijn er in de muurhanger speciale opbergruimtes en opbergpunten gecreëerd voor zowel koppelstukken als sproeigereedschap, zoals een spuitpistool of sproeier.

2. GARDENA Classic wandslanghouder

Als je zoekt naar de beste slanghaspel voor jouw behoeften, dan kun je kiezen uit verschillende modellen. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren, vind je het perfecte model. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een slanghaspel die je aan de muur bevestigt. Met een dergelijk model kun je de slang na gebruik gemakkelijk weer opbergen. Kies je daarentegen voor een slanghaspel die je mee kunt nemen in de tuin, dan hoef je de slang die je gebruikt niet helemaal uit te rollen. Hierdoor is het oprollen van de slang ook een fluitje van een cent. Je zorgt er op die manier tevens voor dat er geen knikken in de slang ontstaan en hebt een langer bereik. Wil je het beste van beide werelden? GARDENA Classic wandslanghouderDan kies je voor de GARDENA Classic wandslanghouder. Dit model is wellicht de beste slanghaspel voor jouw behoeften.

We vinden dat de GARDENA Classic wandslanghouder een absolute aanrader is, omdat hij de voordelen van beide bovengenoemde soorten slanghaspels met elkaar combineert. Het gaat hierbij immers om een slangenhouder, die steun geeft waar nodig is. Bovendien kun je met dit model de slang veilig aan de muur opbergen. Echter, je kunt de haspel ook losmaken voor gebruik in de tuin. Zelfs aan het vervoersgemak is er gedacht. Daarom is er gezorgd voor een ergonomische handgreep. Hiermee vervoer je de tuinhulp gemakkelijk. De muurslanghouder wordt tevens geleverd met een 20 meter lange slang met een diameter van 13 mm. Daarnaast krijg je er een tuinspuit en de nodige aansluitstukken bij, namelijk twee kraanstukken, een slangstuk en een adapter. Doordat je alle benodigde spullen meegeleverd krijgt, kun je de haspel na ontvangst simpelweg bevestigen en meteen je tuinklusjes klaren. Dit model is uiterst geschikt voor middelgrote tot grote tuinen.

Eigenschappen van de GARDENA Classic wandslanghouder:

 • Dankzij de ergonomische handgreep kun je de haspel comfortabel vervoeren.
 • Deze wandslanghouder is speciaal ontworpen voor middelgrote tot grote tuinen.
 • Je kunt de slangenhouder, die steun geeft waar dat nodig is, aan de muur bevestigen.
 • Desgewenst heb je de mogelijkheid om de haspel los te maken voor gebruik in de tuin.
 • Alle benodigde hulpstukken en zelfs een tuinslang van 20 meter lang wordt meegeleverd.

3. GARDENA Wand-slangenbox roll-up

De meesten van ons gebruiken een tuinslang wanneer we klusjes in de tuin willen klaren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een slang kunt gebruiken om je plantjes of bloemen nat te maken. Voor het schoonmaken van je garage of het wassen van je auto kun je ook gebruik maken van een tuinslang. Hoewel velen van ons regelmatig een slang gebruiken, vinden we het niet prettig om de tuinslang zelf weer op te rollen na gebruik. Maak je daarom geen zorgen, want als je de juiste slanghaspel gebruikt, hoef je dit werk niet meer zelf te doen. Is daarom de beste slanghaspel voor jou een variant die de tuinslang automatisch en veilig kan oprollen? Dan kennen wij het perfecte model. Hier verwijzen we naar de GARDENA Wand-slangenbox roll-upGARDENA Wand-slangenbox roll-up. De naam van dit model “roll-up” spreekt eigenlijk voor zich. Hij verwijst naar een automatische methode om de tuinslang op te rollen.

Na een sproeibeurt wil je je tuinslang netjes en veilig oprollen. Hiervoor gebruik je voortaan de GARDENA Wand-slangenbox roll-up. Dit model is wellicht de beste slanghaspel voor jou, omdat je op een comfortabele en gemakkelijke manier je tuinslang kunt oprollen. Je hoeft immers slechts op 1 knop te drukken waarna de haspel de tuinslang geheel automatisch en veilig oprolt. Er is zelfs gezorgd voor een 35 meter lange tuinslang, waardoor je deze tuinhulp perfect kunt gebruiken om grotere tuinen te besproeien. Vraag je je af hoe het allemaal werkt? Je hoeft slechts de box eenmalig aan de muur te bevestigen. Vervolgens trek je eenvoudig en zonder inspanning de slang uit de box tot de gewenste lengte. Het feit dat de box 180 graden draaibaar is, maar het eenvoudig om ook andere hoeken in de tuin te besproeien. Druk hierna op de desbetreffende knop en de slang wordt automatisch opgerold.

Eigenschappen van de GARDENA Wand-slangenbox roll-up:

 • Bij deze slanghaspel is er gezorgd voor antidiefstal beveiliging.
 • De laadtoestand van de batterij wordt door LED lampjes aangegeven.
 • Zijn geïntegreerde slanggeleider voorkomt verstrengeling en verdraaien van de slang.
 • Er is gezorgd voor een druppelstop die het weglopen van water na gebruik voorkomt.
 • Met een volle batterij heb je de mogelijkheid om de gehele slang 50 keer op te rollen.
 • Je krijgt er een 36 meter 13 mm slang van topkwaliteit bij voor een grote waterdoorvoer.
 • Dankzij de geïntegreerde draaggreep kun je de tuinhulp gemakkelijk ophangen, afnemen en vervoeren.
 • Voor andere Gardena tuinaccessoires zoals een tuinspuit of wasborstel beschikt de box over een praktische houder.
 • Doordat de box 180 graden zwenkbaar is aan de muur kun je ook andere hoeken in je tuin gemakkelijk besproeien.

4. Hyundai wandslangenbox

Zoek je naar de beste slanghaspel voor jouw behoeften? Dan is het handig om voor jezelf na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Denk er bijvoorbeeld aan dat sommige personen het belangrijk vinden dat de box draaibaar is. Op die manier kun je alle hoeken van je tuin even gemakkelijk bereiken. Weer andere personen willen het liefst een box hebben die ze mee kunnen nemen op het erf. Zo hoef je de slang namelijk minder ver uit te rollen, waardoor het oprollen wat eenvoudiger is. Er zijn echter ook personen die het liefst een muurbox aanschaffen, omdat de slang dan altijd netjes en binnen handbereik is opgeslagen. Wil jij gewoon een wandslangenbox hebben die geleverd wordt met een tuinsproeier van 20 meter? Dan kun je kiezen voor de Hyundai wandslangenbox. Hyundai wandslangenboxDeze variant is een automatische wandslangenbox die op den duur onmisbaar wordt bij het bewateren van je tuin.

Bij de aanschaf van de Hyundai wandslangenbox, krijg je er een tuinsproeier bij met de nodige koppelingen. Deze sproeier is verstelbaar. Je kunt dus zelf bepalen of er een lichte mist uit de slang komt of juist een krachtige straal. Deze mogelijkheid maakt het eenvoudig om verschillende klussen te klaren. Een lichte mist is bijvoorbeeld perfect voor het nat maken van plantjes en bloemen. Daarentegen gebruik je een krachtige straal als je zelf de buitenkant van je huis wil reinigen. Je ziet dus dat je deze slanghaspel, die wellicht de beste slanghaspel voor jou is, kunt gebruiken voor het efficiënt en gemakkelijk bewateren van planten, bloemen en struiken. Hij is ook perfect voor andere intensievere klusjes. Wanneer je deze tuinhulp gebruikt, heb je een ruim bereik, want de tuinslang is 20 meter lang en de box heeft een draaimogelijkheid van 180 graden. Na gebruik rolt de slang zichzelf automatisch op.

Eigenschappen van de Hyundai wandslangenbox:

 • Na gebruik rolt de tuinslang zichzelf automatisch op.
 • Dit model heeft een strak en modern design dat zeker gezien mag worden.
 • Het is mogelijk om de intensiteit van de straal die uit de slang komt aan te passen.
 • Deze slanghaspel kun je gebruiken om je tuin eenvoudig en efficiënt te besproeien.
 • De meegeleverde tuinslang heeft een lengte van 20 meter en een diameter van 8 mm.
 • Je kunt de wandbox van de beugel afhalen en heb eenvoudig vorstvrij en veilig bewaren.
 • Doordat de box een draaimogelijkheid van 180 graden heeft, kun je gemakkelijk alle hoeken van je tuin bereiken.
 • Bij aankoop van dit hulpje krijg je een tuinslang met koppelingen en een bevestigingsbeugel voor aan de muur bijgeleverd.

5. ReelSmart Classic 60

Als je de recensies over de andere slanghaspels hebt gelezen, dan heb je gezien dat bepaalde modellen werken op een batterij. Hierdoor kun je de slang zichzelf automatisch laten oprollen. Er zijn echter ook andere soorten automatische oprollers die ervoor zorgen dat je tuinslang moeiteloos wordt opgerold zonder dat er een batterij, elektriciteit of veer nodig is. Klinkt een dergelijk model als de beste slanghaspel voor jou? Dan kennen wij de perfecte slanghaspel voor jou. Hier verwijzen we naar de ReelSmart Classic 60. Wij vinden dat dit model de beste slanghaspel voor jou is, omdat hij zorgt voor een hoge mate van gebruiksgemak zonder dat er veel voor nodig is. Hij werkt immers zonder batterij, ReelSmart Classic 60zonder elektriciteit en ook zonder veer. Toch wordt je tuinslang automatisch opgerold. Nu wil je waarschijnlijk meteen weten op basis van welk principe dit type slanghaspel werkt.

De ReelSmart Classic 60 werkt op basis van een hydraulische motor. Deze motor geniet van de gepatenteerde eb revolutionaire technologie HydroPro. Het HydroPro systeem werkt doordat er water stroomt. Er wordt bij dit systeem namelijk waterdruk omgezet in de nodige energie zodat een slang tot 45 meter lang gemakkelijk opgerold wordt. De werking van het systeem is als volgt: je haalt de hendel over waardoor het water naar de zuigers van de hydraulische motor wordt afgeleid. Hierdoor worden de zuigers op een nokkenas in werking gezet. De nokkenas laat de trommel draaien, waardoor de slang, zonder dat jij er iets voor hoeft te doen wordt opgerold. Tijdens het oprollen stroomt het water uit het apparaat en de begeleider “auto-sort” zorgt ervoor dat de slang zich juist oprolt. Er wordt hiervoor een afvoerslang meegeleverd. Het oprollen van de slang stopt automatisch.

Eigenschappen van de ReelSmart Classic 60:

 • Het proces van het oprollen van de slang stopt automatisch.
 • De meegeleverde slang heeft een lengte van 20 meter en een diameter van 12,8 mm.
 • Voor het werken met deze tuinhulp heb je geen elektriciteit, batterijen of een veer nodig.
 • Bij aankoop van dit model worden de nodige accessoires zoals een lans en snelkoppelingen bijgeleverd.
 • Wanneer je deze slanghaspel koopt, krijg je er een tuinslang, een afvoerslang en een slang naar de kraan bij.
 • Dit model maakt gebruik van een hydraulische motor die geniet van de gepatenteerde en revolutionaire HydroPro technologie.
 • Het HydroPro systeem werkt op basis van water, want het zet waterdruk om in de nodige energie om een tuinslang tot maximaal 45 meter lang op te rollen.
 • Deze tuinhulp heeft een onopvallende kleur en een strak design, waardoor hij gezien mag worden wanneer je er klusjes mee klaart in de tuin of rondom het huis.
 • Tijdens het oprollen van de slang stroomt het water waar het systeem gebruik van maakt uit het apparaat, terwijl de begeleider ervoor zorgt dat de slang zich op de juiste manier oprolt.
 • Desgewenst kun je de box met je meenemen wanneer je bezig bent tuinklusjes te klaren, want er is gezorgd voor een wiel en een handig handvat zodat je hem gemakkelijk achter je aan kunt trekken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>