De Beste Smartwatch Kopen uit 2020? Vergelijk hier de beste koop!

Velen van ons maken ons hieraan schuldig: we kijken te vaak naar onze smartphone. Als je graag minder vaak naar je telefoon wil kijken, kun je op zoek gaan naar de beste smartwatch voor jouw behoeften. Met een dergelijk apparaat zie je meteen welke meldingen op je mobieltje binnenkomen, kun je je muziek bedienen, navigeer je eenvoudig dankzij de gps functie en word je vaak bewust gemaakt van je leefpatroon. Wij helpen je om het ultieme model te vinden.

De Beste smartwatch in 2020 kopen

Het vinden van de beste smartwatch hoeft niet moeilijk te zijn als je werkt met de onderstaande tabel. Hier zie je de 10 best verkochte modellen van het jaar, voor welk operating systeem ze geschikt zijn en of ze beschikken over een gps-sensor.

 Product naamGeschikt voor?GPS-sensor? 
1.Fossil Q Marshal 45mm Gunmetal
Android en iOSNeeMeer info »
2.FOSSIL Q EXPLORIST FTW4004
iOS, AndroidNeeMeer info »
3.Apple Watch Series 3 42mm Space Grey Aluminium/Zwarte Sportband
iOSJaMeer info »
4.APPLE WATCH SERIES 1 42MM
iOSNeeMeer info »
5.APPLE WATCH SERIES 3 38MM
iOSJaMeer info »
6.Fossil Q Wander 45 mm Zwart
Android en iOSNeeMeer info »
7.Fossil Q Founder 2.0 46 mm Zilver/Bruin Leer

iOS, AndroidNeeMeer info »
8.Samsung Gear S3 Classic
iOS, AndroidJaMeer info »
9.APPLE WATCH SERIES 2
iOSJaMeer info »
10.Fitbit Ionic Charcoal & Smoke Gray
iOS, Android, Windows PhoneJaMeer info »

1. Fossil Q Marshal 45mm Gunmetal

Fossil Q Marshal 45mm GunmetalBen je op zoek naar de beste smartwatch voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan waaraan een dergelijk horloge voor jou moet voldoen. Moet het horloge een herenmodel zijn dat geschikt is voor zowel Android als iOS? Dan raden wij de Fossil Q Marshal 45mm Gunmetal aan. Dit horloge is namelijk een herenmodel. Hij is tevens geschikt voor zowel Android als iOS mobiele telefoons. Bovendien is dit model stoer en sportief, waardoor hij perfect past bij jouw stijl. Je kunt er zelfs voor zorgen dat het horloge perfect past bij je stemming en outfit. Om dit te bewerkstelligen, hoef je slechts een keuze te maken tussen de verschillende wijzerplaten. Door steeds een andere wijzerplaat te selecteren, prikkelt dit horloge de nieuwsgierigheid van iedereen die ernaar kijkt. Jij verveelt er zelf ook niet van.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de Q Marshal 45mm Gunmetal smartwatch van Fossil is dat je zelf kunt instellen welke meldingen je erop ontvangt. Het apparaat geeft je tevens de mogelijkheid om in te stellen van wie je wel of juist geen meldingen wil ontvangen. Om altijd beschikbaar te zijn, kun je op het horloge sms berichten, Twitter en Facebook meldingen ontvangen. Ook je kalender sluit je aan op de smartwatch. Hierdoor zie je welke afspraken je in je agenda hebt. Het horloge is zelfs zo geavanceerd dat hij werkt als een activity tracker. Dit apparaat houdt namelijk het aantal stappen dat je maakt bij. Hij meet tevens hoeveel calorieën je verbrandt. Om door de verschillende opties te navigeren, gebruik je het touchscreen. Je kunt het horloge tevens met je stem bedienen. Doordat deze smartwatch draait op Android Wear, kun je hem koppelen met zowel iPhones als Android smartphones.

Voordelen:

 • Je kunt de smartwatch gemakkelijk instellen.
 • Het horloge is waterbestendig.
 • Hij is eenvoudig te koppelen aan smartphones.
 • De smartwatch beschikt over een kleurenscherm.

Nadelen:

 • Dit model is niet voorzien van een zelfstandige muziekspeler.
 • Hij beschikt niet over een GPS sensor.
Klik hier voor de beste prijs

2. Fossil Q Explorist FTW4004

Fossil Q Explorist FTW4004Als je beschikt over een modieus horloge, dan ga je met een vrolijk gevoel uit huis. Je kijkt ook met plezier naar het scherm van het horloge. Als een standaard horloge niet voldoet aan jouw eisen, dan zoek je wellicht naar de beste smartwatch. Is het ideale model voor jou een smartwatch die er modieus uitziet en die ook handig is in gebruik? Dan is de Fossil Q Explorist FTW4004 wellicht de beste smartwatch voor jou. Dit horloge ziet er prachtig uit. Hij is een uniseks model, waardoor hij prachtig zit om je pols, maar hij ook mooi is voor je partner. Met dit horloge in huis, kom je zonder je mobiele telefoon aan te raken te weten welke sms berichten je hebt ontvangen, welke Facebook meldingen binnenkomen en welke afspraken je had staan in je agenda. Je kunt zelfs de muziek van je smartphone ermee bedienen.

Kiezen voor de Q Explorist FTW4004 smartwatch van Fossil betekent kiezen voor een stoere smartwatch, die is voorzien van een ronde horlogekast. Je kunt je horloge bovendien gemakkelijk afstemmen aan de hand van de gelegenheid of zelfs je outfit. Zijn digitale wijzerplaten kun je namelijk zelf aanpassen. Zelfs het horlogebandje van dit model is eenvoudig verwisselbaar. De koppeling tussen je horloge en smartphone vindt plaats door middel van Bluetooth. Het horloge laat je vervolgens weten wanneer er een gesprek binnenkomt. Ook wanneer je een sms bericht of e-mail ontvangt, word je op de hoogte gesteld door middel van een notificatie. Vind je dat je teveel of juist niet genoeg notificaties ontvangt? Dan kun je via de bijbehorende app zelf instellen waar je juist wel of geen notificaties van wil ontvangen. De 3 knoppen aan de zijkant in combinatie met het touchscreen maken het navigeren door de functies eenvoudig.

Voordelen:

 • De ingebouwde luidspreker en microfoon zorgen ervoor dat je met je smartwatch kunt bellen.
 • Dit horloge is geschikt voor Android en iOS smartphones.
 • Het apparaat houdt bij hoeveel stappen je hebt gemaakt en hoeveel calorieën je hebt verbrandt.
 • Hij heeft een mooi design.
 • Dankzij de ingebouwde muziekbediening kun je muziek vanuit je smartphone afspelen of het volume aanpassen.

Nadelen:

 • Er is geen geïntegreerde hartslagsensor die je hartslag meet.
 • Dit horloge is niet voorzien van camerabediening.
 • Op de smartwatch is er geen gps-sensor.
Klik hier voor de beste prijs

3. Apple Watch Series 3 42mm Space Grey Aluminium/Zwarte Sportband

Apple Watch Series 3 42mm Space Grey Aluminium/Zwarte SportbandBen je op zoek naar de beste smartwatch voor jouw behoeften? Aan welke eigenschappen moet een dergelijk horloge voor jou voldoen? Als het ideale model voor jou een topklasse Apple horloge is met een ingebouwde hartslagmeter, hoogtemeter en gps sensor, dan raden wij de Apple Watch Series 3 42mm Space Grey Aluminium/Zwarte Sportband aan. Dit model vinden wij de beste smartwatch voor jou, omdat hij volledig voldoet aan jouw vereisten. Hij is namelijk multifunctioneel, omdat hij beschikt over een ingebouwde gps sensor, hoogte- en hartslagmeter. Je kunt er dus gemakkelijk en nauwkeurig je activiteiten en gezondheid mee meten. Het horloge is tevens voorzien van een snelle dual core processor, waardoor hij de opdrachten die je hem geeft snel uitvoert. Dit super horloge met geweldige functies is speciaal gemaakt voor gebruikers met iOS apparaten.

Door gebruik te maken van de Apple Watch Series 3 42mm Space Grey Aluminium/Zwarte Sportband blijf je verbonden, actief en ook gemotiveerd. Doordat dit apparaat is voorzien van een hoogtemeter en gps sensor, kun je je afstand, snelheid, hoogte en afgelegde route bepalen. Je kunt dus keer op keer volgen of je conditie is verbeterd. Wanneer je dit horloge om hebt, kun je met Siri communiceren vanaf je pols. Bovendien wordt je hartslag gedurende de hele dag gemeten dankzij de ingebouwde hartslagsensor. Behalve je hartslag, meet het apparaat ook je hartritme. Dit wordt vervolgens weergegeven in een grafiek. Je komt dus gemakkelijk meer te weten over de intensiteit van je workout en zelfs je herstel. Daarnaast blijf je met dit apparaat verbonden, omdat hij ook oproepen, notificaties en berichten laat zien. Deze Apple Watch is zelfs waterdicht, waardoor je hem niet hoeft uit te doen tijdens het zwemmen.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een geïntegreerde hartslagmeter.
 • Het horloge beschikt over een mooi design.
 • Je kunt bellen via de smartwatch.
 • Hij heeft een lange batterijduur.
 • Het apparaat is waterdicht.
 • De band is verwisselbaar.
 • Er is een gps sensor.

Nadelen:

 • Voor het bellen of sturen van berichten via het horloge, moet er een verbinding zijn met je iPhone.
 • Je kunt hem niet gebruiken met Android toestellen.
Klik hier voor de beste prijs

4. Apple Watch Series 1 42mm

Apple Apple Watch Series 1 42mmBen je op zoek naar de beste smartwatch en is het beste model voor jou een horloge waarmee je altijd verbonden blijft? Misschien ben je een trouwe Apple gebruiker en zoek je daarom naar een model dat speciaal is ontworpen voor mobiele telefoons met iOS. In beide gevallen is de Apple Watch Series 1 42mm de beste smartwatch voor jou. Dit model is een voorganger van de vorige Apple Watch. Hij houdt je op de hoogte van je gezondheid en houdt je verbonden. Je kunt er namelijk inkomende oproepen mee opnemen en je kunt er WhatsApp berichten mee beantwoorden. Dit horloge houdt tevens je calorieverbruik in de gaten en meet je hartslag. Hij is voorzien van de meeste functies waar het Series 3 model ook over beschikt, maar kost minder, omdat hij een iets oudere versie is.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een dual core processor.
 • Dit model is gemakkelijk te bedienen.
 • Het horloge is voorzien van een hartslagsensor.
 • Deze smartwatch heeft een mooi design.
 • Je kunt je muziek bedienen via het horloge.
 • Hij is voorzien van een stappenteller.
 • Inkomende oproepen kunnen opgenomen of beëindigd worden via de smartwatch.

Nadelen:

 • Dit model heeft geen gps sensor.
 • Deze smartwatch is minder geschikt als sporthorloge.
 • Hij is alleen spatwaterdicht.
Klik hier voor de beste prijs

5. Apple Watch Series 3 38mm

Apple Watch Series 3 38mmAls je op zoek bent naar de beste smartwatch voor jouw behoeften en je vond model 3 de Series 3 42mm bijna perfect, dan is de Apple Watch Series 3 38mm wellicht perfect voor jou. Dit model beschikt over dezelfde eigenschappen als het 42mm model, alleen is hij bedoeld voor dames. Het andere model is juist voor heren bedoeld. De maat van de pols is aangepast, waardoor hij goed om de pols van de modieuze dames die hem aandoen past.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een geïntegreerde hartslagmeter.
 • Het horloge beschikt over een mooi design.
 • Je kunt bellen via de smartwatch.
 • Hij heeft een lange batterijduur.
 • Het apparaat is waterdicht.
 • De band is verwisselbaar.
 • Er is een gps sensor.

Nadelen:

 • Voor het bellen of sturen van berichten via het horloge, moet er een verbinding zijn met je iPhone.
 • Je kunt hem niet gebruiken met Android toestellen.
Klik hier voor de beste prijs

6. Fossil Q Wander 45 mm Zwart

Fossil Q Wander 45 mm ZwartBen je op zoek naar de beste smartwatch en is het beste model voor jou een modieuze smartwatch? Dan kun je kiezen voor de Fossil Q Wander 45 mm Zwart. Doordat dit horloge zwart is, past hij overal bij. Daarnaast kun je hem compleet aanpassen naar jouw wensen. Dit doe je door voor verschillende wijzerplaten te kiezen en door zelf in te stellen welke notificaties je erop ontvangt en van wie. Het horloge is in veel opzichten gelijk aan model nummer 1, de Marshal, alleen meet hij behalve je stappen en calorieverbranding, ook de afgelegde afstand. Ook is het uiterlijk een beetje anders en de maten verschillen.

Voordelen:

 • De Q Wander is voorzien van ingebouwde muziekbediening.
 • Zelfs je calorieverbranding wordt op dit horloge gemeten.
 • Hij beschikt over Caller ID waardoor je ziet wie je belt.
 • Er gaan veel mogelijkheden gepaard hiermee.
 • Het bandje van dit horloge is verwisselbaar.
 • Dit horloge laadt snel op.
 • Navigeer met touchscreen door de functies.
 • Dankzij het mooie uiterlijk is hij een echt sieraad.
 • Notificaties en berichten van je smartphone worden op het display getoond.

Nadelen:

 • Je kunt er niet mee zwemmen, want hij is slechts spatwaterdicht.
 • Hij beschikt niet over een gps sensor.
Klik hier voor de beste prijs

7. Fossil Q Founder 2.0 46 mm Zilver/Bruin Leer

Fossil Q Founder 2.0 46 mm Zilver/Bruin LeerAls je op zoek gaat naar de beste smartwatch voor jouw behoeften, dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Vind je dat de andere 2 Fossil modellen beschikken over de ideale eigenschappen, maar zocht je een model dat minder kost? Dan is de Fossil Q Founder 2.0 46 mm Zilver/Bruin Leer wellicht de beste smartwatch voor jou. Dit model kun je net als de overige 2 modellen ook zelf personaliseren. Je kunt zelfs met je stem door de verschillende opties navigeren. Wil je je stem liever niet gebruiken? Dan kun je ook gewoon gebruik maken van het touchscreen. Dit model heeft vergeleken met de Marshal en Wander een hogere capaciteit. Zijn gegevensoverdracht vindt daarnaast alleen via Bluetooth plaats, terwijl de andere 2 modellen werken met Bluetooth en Wifi.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van touchscreen waarmee je door de functies kunt navigeren.
 • Deze smartwatch beschikt over een tril- en alarmfunctie en een thermometer.
 • Notificaties en berichten van je smartphone worden getoond op het display.
 • Dit mooie horloge is compatibel met zowel Android als iOS smartphones.
 • De smartwatch meet hoeveel calorieën je verbrandt en telt je stappen.
 • Dit apparaat is intuïtief waardoor je hem gemakkelijk kunt bedienen.
 • Dankzij Caller ID zie je het telefoonnummer van degene die je belt.
 • Je kunt dit horloge naar wens personaliseren.
 • Het horlogebandje kun je verwisselen.

Nadelen:

 • Hij is niet volledig waterdicht, maar slechts spatwaterdicht.
 • Dit model wordt niet geleverd met een screenprotector.
 • Bij intensief gebruik kan de batterij snel leeglopen.
Klik hier voor de beste prijs

8. Samsung Gear S3 Classic

Samsung Gear S3 ClassicBen je op zoek naar de beste smartwatch voor jouw behoeften? Is het beste model voor jou een klassiek uitziend horloge? Dan raden wij de Samsung Gear S3 Classic aan. Aan de naam hoor je al dat hij een klassiek uiterlijk heeft. Hij heet namelijk niet voor niets “Classic”. Wij vinden dit model de beste smartwatch voor jou, omdat hij stijlvol is en tegelijkertijd functioneel. Je kunt gemakkelijk door de mogelijkheden navigeren door gebruik te maken van de draairing. De bediening is hierdoor zeer intuïtief. Met dit horloge kun je ervoor zorgen dat je hartslaggegevens worden gemeten en geanalyseerd en je kunt zelfs je muziek ermee bedienen. Met dit apparaat om je pols blijf je bovendien verbonden met de wereld om je heen. Het horloge zorgt er namelijk voor dat je berichten tevoorschijn komen en dat je ze via het horloge zelf kunt beantwoorden.

Behalve dat de Gear S3 Classic smartwatch van Samsung een strak afgewerkte en functionele smartwatch is, beschikt hij tevens over handige functionaliteiten. Zo kun je op het grote scherm onder andere je hartslag aflezen. Het apparaat meet daarnaast hoeveel stappen je hebt gemaakt en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je krijgt dus gemakkelijk een overzicht van je gezondheidsstaat. Het horloge is tevens voorzien van een gps sensor die je laat zien welke routes je hebt afgelegd. Hierdoor is het verdwalen tijdens het uitproberen van een nieuwe route vrijwel onmogelijk. Je kunt bovendien kiezen voor verschillende designs waardoor het horloge er nieuw blijft uitzien. Met dit horloge om je pols doet het er niet eens toe of je een smartphone met Android of juist iOS hebt. Het horloge werkt namelijk goed samen met zowel iOS als Android toestellen.

Voordelen:

 • Via je pols wordt je hartslag door de geïntegreerde hartslagsensor gemeten.
 • Dit model is eenvoudig in gebruik.
 • Hij is voorzien van een gps sensor die ervoor zorgt dat je je locatie en route kunt zien.
 • De accu gaat lang mee.
 • De ingebouwde muziekbediening zorgt ervoor dat je gemakkelijk muziek kunt afspelen.
 • Hij is ideaal voor zowel Android als iOS.
 • Inkomende oproepen kun je gemakkelijk via de smartwatch opnemen of beëindigen.
 • Hij beschikt over een stopwatch en trainingsgeheugen.
 • Het horlogebandje kun je verwisselen met een ander bandje.
 • Dit model beschikt over NFC-connectiviteit.

Nadelen:

 • Je kunt niet zelfstandig bellen met deze smartwatch.
 • Intervaltraining is niet mogelijk met dit horloge.
 • Het apparaat kan je slaappatroon niet meten.
Klik hier voor de beste prijs

9. Apple Watch Series 2

Apple Watch Series 2Zoek je naar de beste smartwatch voor jouw behoeften? Moet het model dat je uitkiest een Apple Watch zijn met geavanceerde functies, maar een gemiddeld prijskaartje? Dan kun je kiezen voor de Apple Watch Series 2. Dit model is de beste smartwatch voor jou, omdat hij in veel opzichten overeen komt met de Series 1. Hij beschikt namelijk over Caller ID, spraakbesturing en een zelfstandige muziekspeler. Echter, hij is waterdicht waardoor je er gemakkelijk mee kunt zwemmen. Dit is niet het geval bij het broertje, de Series 1. Series 3 beschikt wel over deze mogelijkheid, maar die kost je meer dan de Series 2.

Voordelen:

 • Je hartslag wordt zeer nauwkeurig gemeten.
 • Het uiterlijk van dit horloge is aanpasbaar.
 • De gps sensor zorgt ervoor dat de smartwatch je route en locatie ziet.
 • Je kunt gemakkelijk omgaan met deze smartwatch.
 • Hij beschikt over een helder display waardoor je ook op een zonnige dag alles goed kunt lezen.
 • Er gaan veel mogelijkheden gepaard met het gebruik van dit apparaat.
 • Dit apparaat is waterdicht, dus je kunt er gewoon mee zwemmen.
 • Het horloge beschikt over een tril- en alarmfunctie.
 • Je kunt inkomende oproepen opnemen of beëindigen via het horloge.
 • Dit model is voorzien van camerabediening.
 • Hij beschikt over een dual core processor die hem sneller maakt.
 • De smartwatch is voorzien van NFC-connectiviteit.

Nadelen:

 • Net als Series 1 beschikt dit model niet over navigatie, een elektrisch kompas, een barometer of de mogelijkheid tot intervaltraining.
 • Met dit horloge kun je niet zelfstandig bellen.
 • Je kunt hem alleen verbinden met andere Apple apparaten.
Klik hier voor de beste prijs

10. Fitbit Ionic Charcoal & Smoke Gray

Fitbit Ionic Charcoal & Smoke GrayJe hebt gezien dat bepaalde merken meer worden gekozen dan andere merken. Echter, heb je uit de lijst met de populairdere merken toch nog niet de beste smartwatch voor jouw behoeften gevonden? Dan vind je wellicht een model met uitgebreide sportprofielen en handige apps ideaal. Als dat het geval is, dan kun je kiezen voor de Fitbit Ionic Charcoal & Smoke Gray. Wij vinden dit model de beste smartwatch voor jou, omdat hij beschikt over uitgebreide sportprofielen en apps die handig zijn tijdens het sporten. Het horloge zorgt er tevens voor dat je een goed beeld krijgt over je conditie en je gezondheid. Dit komt doordat hij je hartslag, snelheid en afgelegde afstand meet. Dit doet hij zowel tijdens het sporten als wanneer je gewoon een wandeling maakt. De navigatiefunctie zorgt er tevens voor dat je gemakkelijk nieuwe routes ontdekt.

De Ionic Charcoal & Smoke Gray smartwatch van Fitbit is meer dan alleen een mooi horloge. Hij houdt je namelijk op de hoogte van oproepen die op je mobiele telefoon binnenkomen. Daarnaast laat hij je zelfs de berichten en notificaties van je smartphone zien. Je blijft hierdoor altijd verbonden. De Ionic beschikt tevens over een eigen app platform. Je kunt via dit horloge zelfs luisteren naar je favoriete muziek. Dit is handig als je iemand bent die van muziek houdt, maar ook als je graag met muziek traint. Muziek stimuleert de meesten van ons namelijk om door te zetten tijdens onze workout. De hartslagsensor van dit apparaat laat je tevens zien in welke hartslagzone je zit, waardoor je de intensiteit van je training kunt monitoren. Doordat dit model tevens over een gps sensor beschikt, verdwaal je niet tijdens je fietsronde of wandeling. Navigeer er gemakkelijk over nieuwe routes mee.

Voordelen:

 • Het horloge is volledig waterdicht waardoor je er ook mee kunt gaan zwemmen.
 • De smartwatch beschikt over een handige gps sensor.
 • Zelfs je snelheid en slaappatroon worden gemeten.
 • Via dit horloge kun je inkomende oproepen beantwoorden of beëindigen.
 • Het aantal calorieën dat je verbrandt wordt bijgehouden.
 • De hartslagsensor meet via je pols je hartslag.
 • Je stappen worden geteld.

Nadelen:

 • Je kunt er niet zelfstandig mee bellen.
 • Het is niet mogelijk om berichten te beantwoorden met deze smartwatch.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>