Welk Model Is Het Beste Sporthorloge uit 2020? Vergelijk hier de beste koop!

Als je je sportieve prestaties wil verbeteren, dan is het een goed idee om een sporthorloge aan te schaffen. De verschillende modellen meten verschillende factoren, beschikken wel of niet over een gps-functie en analyseren je prestaties en activiteiten met specifieke apps. Wij helpen je door middel van dit artikel om het beste sporthorloge voor jouw behoeften te vinden!

Beste sporthorloge in 2020

Als je op een eenvoudige manier wil kiezen voor het beste sporthorloge, dan kun je aan de hand van de onderstaande tabel met de 10 beste modellen je keuze maken. Je ziet dan welke modellen wel of niet beschikken over een geïntegreerde hartslagsensor en een ingebouwde gps-sensor.

 Product naamMet geïntegreerde hartslagsensor?Met ingebouwde gps-sensor? 
1.TOMTOM RUNNER 3 CARDIO BLACK/GREENJaJaMeer info »
2.Garmin Forerunner 235 HRMJaJaMeer info »
3.POLAR M430 ZWART HRJaJaMeer info »
4.GARMIN FORERUNNER 35JaJaMeer info »
5.GARMIN VIVOACTIVE 3JaJaMeer info »
6.GARMIN VIVOACTIVE HRjaJaMeer info »
7.Timex Ironman Run x50+ HRMJaNeeMeer info »
8.POLAR M200JaJaMeer info »
9.TOMTOM SPARK 3 MUSIC + HEADPHONESJaJaMeer info »
10.GARMIN FORERUNNER 30JaNeeMeer info »

1. TomTom Runner 3 Cardio Black/Green

TOMTOM RUNNER 3 CARDIO BLACK/GREENBen je op zoek naar het beste sporthorloge voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan wat je behoeften zijn. Is het ideale model voor jou een sporthorloge waarmee je je doelen tijdens het trainen nauwlettend in de gaten kunt houden? Dan is de TomTom Runner 3 Cardio Black/Green het beste sporthorloge voor jou. Dit apparaat geeft je namelijk goed zich op je hartslag. Hij is in staat je hartslag nauwkeurig te meten, omdat hij beschikt over een geïntegreerde hartslagsensor. Deze sensor meet gemakkelijk in welke hartslagzone je op dat moment traint. Als het voor jou belangrijk is om binnen je hartslagzone te blijven trainen, dan kun je deze zone instellen. Mocht je dan te hoog of juist te laat zitten, dan geeft het horloge je een melding.

Het Runner 3 Cardio Black/Green sporthorloge van TomTom is bovendien waterdicht. Deze waterdichtheid is van toepassing tot 40 meter. Je kunt dus gerust met dit horloge gaan zwemmen. Overigens is zwemmen een goede manier om fit te blijven en om je conditie te verbeteren. Daarom is het handig dat je je voortgang ook tijdens het zwemmen, kunt meten met dit sporthorloge. Wanneer je met dit apparaat zwemt, dan onthoudt hij je afgelegde afstand, de snelheid waarmee je hebt gezwommen, wat je efficiëntie was, hoeveel banen je hebt getrokken en welke type slagen zijn uitgevoerd. Wanneer je klaar bent met trainen, ongeacht hoe je op die dag hebt getraind, kun je het sporthorloge verbinden met een applicatie. Deze app laat je je prestaties zien en laat je weten of je een volgende keer iets harder moet trainen.

Voordelen:

 • De gps maakt snel verbinding.
 • Je kunt je hartslag via je pols meten.
 • Dit horloge is voorzien van een trilalarm.
 • Het sporthorloge ontvangt ook meldingen van je smartphone.
 • Hij beschikt over een relatief compact ontwerp.
 • Op dit apparaat kun je je fitness leeftijd zien, zodat je meer inzicht krijgt in je conditie.
 • Het bandje van dit apparaat is comfortabel en je kunt hem vervangen, indien nodig.
 • Dankzij de gepersonaliseerde workouts kun je ervoor zorgen dat je prestaties steeds verbeteren.

Nadelen:

 • Het loskoppelen van de oplader gaat soms een beetje lastig.
 • Dit horloge is niet voorzien van een dieptemeter.
 • Als je de band niet strak genoeg bevestigt om je pols, kan hij een onnauwkeurige hartslag meten.

2. Garmin Forerunner 235 HRM

Garmin Forerunner 235 HRMBen je op zoek naar het beste sporthorloge voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat dit apparaat meerdere factoren bijhoudt? Dan kennen wij het perfecte model voor jou. Als je namelijk kiest voor de Garmin Forerunner 235 HRM, dan ben je ervan verzekerd dat meerdere factoren worden gemeten. Het apparaat houdt namelijk de afgelegde afstand bij, gaat na wat je tempo is en hoe lang je hebt getraind en hij meet je hartslag. Dit uniek horloge maakt namelijk gebruik van een optische sensor. Deze sensor zorgt ervoor dat je hartslag 24 uur per dag wordt gemeten bij je pols. Je kunt dus zonder borstband trainen en je prestaties worden toch goed bijgehouden. Deze meter mag bovendien gezien worden, dankzij het mooie design. Hij geeft daarnaast je hartslagzone weer en laat het aantal slagen per minuut in real-time zien.

Aangezien we allemaal andere doelen hebben wanneer we trainen, is het handig wanneer je je sporthorloge kunt instellen aan de hand van je eigen doelen. Dit is zeker het geval wanneer je kiest voor het Forerunner 235 HRM sporthorloge van Garmin. Wij vinden namelijk ook dat dit model de beste hartslagmeter voor jou is, omdat je er geavanceerde workouts en trainingsplannen op kunt installeren. Deze instellingen zijn eenvoudig te downloaden via Garmin Connect. Om het geheel nog mooier te maken, beschikt dit apparaatje over een ingebouwde versnellingsmeter. Het apparaat zorgt er tevens voor dat je geen aparte voetsensor nodig hebt tijdens bijvoorbeeld indoortrainingen of trainingen op een loopband. Wanneer je klaar bent met trainen, kun je het horloge gebruiken als een activiteitmeter. Hij gaat dan na hoeveel stappen je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Voordelen:

 • Dit apparaat is compatibel met iOS, Android en Windows Phones met Windows 10.
 • Je kunt je muziek bedienen via het sporthorloge.
 • Hij beschikt over een goed leesbaar en mooi scherm.
 • Het sporthorloge is voorzien van een geïntegreerde hartslagmeter.
 • Dit apparaat meet je hartslag nauwkeurig.
 • Voor een intensievere workout kun je kiezen voor een intervaltraining.
 • Hij heeft een lange batterijlevensduur.
 • Op het display worden inkomende oproepen en berichten weergegeven.
 • Het horloge is licht en comfortabel om aan te doen.
 • Doordat hij is voorzien van ANT+ kun je meerdere sensoren tegelijk koppelen.
 • Dit model beschikt over een slaapmonitor en calorieënteller.
 • Je kunt het horloge met de bijbehorende applicatie op je smartphone verbinden.

Nadelen:

 • Je kunt de gelopen route op je smartphone of computer bekijken, maar er is geen routenavigatie op het sporthortloge.
 • Hij is niet voorzien van een virtuele partnerfunctie.

3. Polar M430 Zwart HR

POLAR M430 ZWART HRAls je op zoek bent naar het beste sporthorloge, dan dien je eerst na te gaan welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou. Wil je dat een dergelijk horloge je alles vertelt over je workouts en dagelijkse activiteiten? Dan kun je kiezen voor de Polar M430 Zwart HR. Dit model vinden wij het beste sporthorloge voor jou, omdat hij verschillende aspecten meet om je een goed beeld te geven over je workouts en dagelijkse activiteiten. Het apparaat is tevens voorzien van een ingebouwde hartslagsensor die je hartslag nauwkeurig meet via je pols. Dankzij deze eigenschap krijg je gemakkelijk inzicht in je hartslagzones en kun je effectiever trainen. Dit sporthorloge meet behalve je hartslag nog vele andere factoren, zoals je snelheid, afstand, slaap, stappen en verbrande calorieën. Hij is tevens voorzien van een handige gps sensor die je precies laat zien waar je geweest bent.

Een sporthorloge verbind je met je smartphone om de resultaten gemakkelijk via een applicatie te analyseren. Dit is ook het geval wanneer je het M430 Zwart HR sporthorloge van Polar in huis hebt. Doordat je dit apparaat koppelt aan je smartphone, geeft hij ook weer wanneer er oproepen, notificaties en berichten binnenkomen op je smartphone. Deze meldingen verschijnen op het scherm van het horloge waardoor je zelfs tijdens het sporten op de hoogte blijft van alles. Heb je flink getraind en wil je vervolgens afkoelen in het zwembad? Dat kan! Je hoeft tijdens het zwemmen het horloge niet eens uit te doen, omdat hij waterdicht is. Het is belangrijk om doelen voor jezelf te stellen. Om je aan te moedigen om je doelen te realiseren, kun je voor dit horloge tevens verschillende programma’s downloaden. Dankzij de vele mogelijkheden, is dit horloge je ideale fitness partner.

Voordelen:

 • Hij is waterdicht, dus je kunt hem ook tijdens het zwemmen dragen.
 • Dit horloge meet je hartslag en locatie waar je je bevindt nauwkeurig.
 • Meldingen van je mobiele telefoon worden weergegeven op het horloge.
 • Het scherm is duidelijk afleesbaar en er zijn fijne bedieningsknoppen.
 • Je kunt het sporthorloge via Bluetooth verbinden met de app op je smartphone.
 • Er zijn veel sportprofielen waar je uit kunt kiezen.
 • Dit horloge voorziet je van op de maat gemaakte adviezen en trainingsschema’s.
 • Hij is voorzien van een lange batterijduur.
 • Doordat hij beschikt over een geïntegreerde hartslagsensor, wordt je hartslag gemakkelijk via de pols gemeten.

Nadelen:

 • De band is niet verwisselbaar.
 • Je kunt je muziek niet bedienen met dit horloge.
 • Als je een smalle pols hebt, kan het dat het bandje te lang is.
 • Tijdens het zwemmen worden je trainingsgegevens niet gemeten.

4. Garmin Forerunner 35

GARMIN FORERUNNER 35Je hebt misschien al eens een hartslagmeter met een borstband gebruikt. Sommigen vinden dit super handig, maar anderen houden er niet van om op deze manier te trainen. Ben je nu daarom op zoek naar het beste sporthorloge, dat tevens beschikt over een geïntegreerde hartslagmeter? Dan kun je kiezen voor de Garmin Forerunner 35. Wij vinden dit model het beste sporthorloge voor jou, omdat hij gemakkelijk wordt bevestigd om je pols. Hij is tevens voorzien van een geïntegreerde hartslagmeter. Je hebt dus geen last van een borstband, maar je hartslag wordt wel optimaal gemeten. Wanneer je gaat joggen of lopen, dan kun je gemakkelijk je hartslag van het horloge aflezen. Je ziet dan meteen of je in de juiste hartslagzone loopt. Uiteraard kun je het horloge ook voor andere sporten gebruiken, zoals fietsen en hardlopen.

Velen van ons vinden het prettiger om met muziek te lopen, joggen of fitnessen. Tegenwoordig hoef je geen apart muziekapparaat aan te schaffen, want al je muziek is op je smartphone. Deze mobiele telefoon hoef je niet meer uit je zak te halen om de muziek te bedienen, omdat je jouw muziek met het Forerunner 35 sporthorloge van Garmin kunt bedienen. Als je een specifiek doel hebt waar je naartoe traint, dan kun je de Virtual Pacer inschakelen. Met deze functie kun je gemakkelijk je gemiddelde snelheid instellen. Het horloge houdt dan bij of je er iets boven of juist iets onder zit. Als je buiten de grens gaat, krijg je een waarschuwing in de vorm van een korte piep. Wanneer je traint verlies je bovendien geen contact met de buitenwereld, omdat de meldingen van je mobiele telefoon verschijnen op het horloge.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een geïntegreerde hartslagmeter.
 • Dit horloge zit comfortabel om je pols.
 • Je kunt het horloge door middel van Bluetooth verbinden met de Garmin Connect app op je smartphone.
 • Hij heeft een mooi design.
 • Het horloge laat ook inkomende oproepen, berichten en mails zien.
 • Activiteiten kun je gedetailleerd zien op de Garmin Connect app.
 • Zelfs je muziek kun je via het sporthorloge bedienen.
 • Hij meet je hartslag nauwkeurig.
 • Intervaltraining zorgt ervoor dat je intensiever kunt trainen.

Nadelen:

 • Je kunt geen muziek op het sporthorloge opslaan.
 • Het apparaat is niet voorzien van een kleurenscherm of touchscreen.
 • Op dit horloge kun je geen telefoongesprekken opnemen of weigeren.

5. Garmin Vivoactive 3

GARMIN VIVOACTIVE 3Is het je doel om meer te bewegen en ben je daarom op zoek naar het beste sporthorloge? Dan raden wij de Garmin Vivoactive 3 aan. Dit horloge helpt je namelijk om elke dag meer te bewegen. Het zorgt er ook voor dat je je sportprestaties naar een hoger niveau kunt tillen. Dit horloge is namelijk voorzien van vooraf geïnstalleerde gps- en binnensportapplicaties. Er zijn onder andere apps voor hardlopen, zwemmen, yoga en andere sporten. Bovendien is dit apparaat eenvoudig te personaliseren met vele gratis wijzerplaten, widgets en apps. Voor deze personalisatiemiddeltjes kun je terecht bij de Connect IQ store. Een unieke eigenschap van dit sporthorloge is dat hij geschikt is voor Garmin Pay. Deze functie zorgt ervoor dat je je aankopen met je horloge kunt betalen.

Als je gebruik maakt van het Vivoactive 3 sporthorloge van Garmin, dan wordt onder andere je hartslag gemeten. Het apparaat is namelijk voorzien van een ingebouwde hartslagmeter. Door je hartslag in de gaten te houden, kun je je voortgang goed volgen en je conditie verbeteren. Het sporthorloge beschikt tevens over een gps ontvanger, die ervoor zorgt dat je een beter inzicht krijgt in je trainingen. Aan de hand van de gemeten waarden berekent het apparaat ook hoe lang je over een kilometer doet. Als je niet sport, maar wel gewoon de dagelijkse dingen doet, dan worden je stappen, traptreden en verbrande calorieën ook bijgehouden. Een andere handige functie van dit horloge is dat hij de meldingen van je smartphone laat zien op het kleurenscherm. Het scherm laat je ook zien in hoeverre je het vooraf ingestelde bewegingsdoel hebt behaald.

Voordelen:

 • Je kunt het sporthorloge aan andere apparaten koppelen via ANT+.
 • Dit horloge is licht.
 • Het apparaat beschikt over een geïntegreerde hartslagsensor waarmee je je hartslag gemakkelijk via je pols kunt meten.
 • Hij is een combinatie van een fitness tracker en smartwatch.
 • De afgelegde afstand en het tempo worden door de ingebouwde gps sensor gemeten.
 • Dit apparaat zorgt voor een nauwkeurige meting.
 • Het sporthorloge is te gebruiken bij zowel indoor als outdoor sporten.
 • Hij heeft een mooi design.
 • Zelfs de gelopen traptreden, stappen en je slaap worden gemonitord.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over een zelfstandige muziekspeler.
 • Dit horloge beschikt niet over spraakbesturing.
 • Als je een laag budget hebt, kan de prijs tegenvallen.

6. Garmin Vivoactive HR

GARMIN VIVOACTIVE HRAls je zoekt naar het beste sporthorloge en het ideale model voor jou is een model dat al je activiteiten bijhoudt, dan kies je voor de Garmin Vivoactive HR. Wij vinden dit model het beste sporthorloge voor jou, omdat hij gemakkelijk je activiteiten meet en bijhoudt. Het doet er niet toe of je gaat zwemmen, hardlopen, golfen of fietsen, je blijft op de hoogte van je activiteiten. Dit komt mede doordat dit apparaat beschikt over ingebouwde sportapplicaties met gps. De meldingen worden verzonden naar je smartphone zodat je ze altijd bij de hand hebt. Ook wanneer je gewoon de dagelijkse dingen doet, is dit apparaat perfect. Hij telt namelijk je stappen, gaat na hoeveel traptreden je beklimt en hij meet hoe lang je slaapt. Zelfs als je niet op de startknop hebt gedrukt, blijft het horloge je activiteiten bijhouden.

Ongeacht waarvoor je het Vivoactive HR sporthorloge gebruikt, hij gaat lang mee. Hij beschikt namelijk over een oplaadbare batterij die in de horlogemodus of modus voor activiteiten tot 8 dagen meegaat. Als je gebruik maakt van de gps functie, dan heeft het horloge een batterijduur van ongeveer 13 uur. Dit apparaat beschikt bovendien over de Elevate hartslagtechnologie. Dit betekent dat er geen borstband nodig is om je hartslag te meten. De meting vindt namelijk gemakkelijk via je pols plaats. Alleen wanneer je zwemt, is er geen optische hartslagmeting beschikbaar. Aan de hand van je hartslaggegevens meet het horloge hoeveel calorieën zijn verband en hoe intensief je training is geweest. Hierdoor kun je je resultaten steeds verder verbeteren en meer conditie krijgen. Het gebruiksgemak van dit apparaat wordt tevens verhoogd doordat hij in zonlicht afleesbaar is.

Voordelen:

 • De geïntegreerde gps laat je weten hoe ver je hebt gelopen.
 • Hij biedt ondersteuning voor veel sporten.
 • Het apparaat is waterbestendig dus je hoeft hem niet uit te doen wanneer je gaat douchen.
 • Deze meter kun je door middel van ANT+ koppelen aan andere apparaten.
 • Je kunt gemakkelijk door alle opties heen navigeren via het touchscreen.
 • Zelfs je slaap wordt gemeten.
 • Hij meet je hartslag via je pols met de geïntegreerde hartslagmeter.
 • Dit model beschikt over een kleurenscherm.
 • Op het display zie je hoe laat het is en hoeveel stappen je die dag hebt gelopen.
 • De band is verwisselbaar.
 • Notificaties van je smartphone ontvang je op de activiteitstracker.

Nadelen:

 • Je kunt je hartslag niet meten wanneer je zwemt.
 • Er is geen Virtual Partner functie.
 • Als je een kleine pols hebt, kan het apparaat groot lijken wanneer je hem om je arm draagt.

7. Timex Ironman Run x50+ HRM

Timex Ironman Run x50+ HRMZoek je naar het beste sporthorloge voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk horloge moet beschikken. Misschien vind je het belangrijk dat het horloge gekoppeld kan worden met je Android of juist Apple smartphone. Het kan ook dat je graag een model kiest dat behalve je hartslag ook de afgelegde afstand en je snelheid meet. Als dat het geval is, dan is de Timex Ironman Run x50+ HRM het beste sporthorloge voor jou. Dit apparaat kun je namelijk verbinden met zowel smartphones die met iOS werken als Android toestellen. Daarnaast meet dit horloge de afgelegde afstand, je hartslag en zelfs je snelheid. Mocht er een bericht of gesprek binnenkomen op je mobiele telefoon, dan krijg je daar een melding van op je sporthorloge. Je kunt zelfs je muziek bedienen met dit apparaat.

Als je het Ironman Run x50+ HRM sporthorloge om je arm doet tijdens het trainen, dan kun je ervoor zorgen dat je optimaal traint. Dit horloge houdt namelijk van alles bij tijdens je workout. Behalve dat je op het display ziet wat de afgelegde afstand en je snelheid is, laat de meter je ook zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Als je doel is om af te vallen, dan is het handig als je kan zien dat je meer calorieën hebt verbrand dan je hebt ingenomen. Als je het horloge niet kunt vinden, hoef je je ook geen zorgen te maken. Dankzij de zoekfunctie vind je hem namelijk snel terug. Wanneer je helemaal klaar bent met je workout, dan kun je de statistieken via de app op je smartphone bekijken. Zet je in voor je workout en haal voldoening uit het zien van de prachtige resultaten.

Voordelen:

 • Je kunt je muziek bedienen met het sporthorloge.
 • Hij beschikt over een alarmfunctie.
 • Er zijn verschillende apps beschikbaar die met het horloge werken.
 • Voor de hartslagsensor wordt er een borstband meegeleverd.
 • Het sporthorloge meet de afstand, afgelegde route, snelheid, en meer.
 • Hij beschikt over een calorieënteller.
 • Dit apparaat is tot 50 meter diepte waterbestendig.
 • Het verbinden van dit apparaat met andere apparaten doe je gemakkelijk via Bluetooth.
 • Op het display zie je inkomende berichten en oproepen.
 • Zowel Android als iOS smartphones kun je aan het horloge aansluiten.
 • Het horloge beschikt over een ingebouwde hartslagmeter.

Nadelen:

 • Dit horloge is niet voorzien van een gps-sensor, een slaapmonitor of een stappenteller.
 • Hij is niet voorzien van ANT+ voor het koppelen van optionele accessoires.
 • De batterij gaat ongeveer 72 uur mee.

8. Polar M200

POLAR M200Zoek je naar het beste sporthorloge, dan is het belangrijk om te weten over welke eigenschappen een dergelijk apparaat moet beschikken. Ga je hem speciaal gebruiken om je activiteiten tijdens het hardlopen bij te houden? Dan is de Polar M200 een goede keus. Dit model vinden wij het beste sporthorloge voor jou, omdat hij gebruiksvriendelijk is en je motiveert om te blijven hardlopen. Het horloge beschikt bovendien over een optische hartslagmeting, dus je blijft bij elke stap gemotiveerd. Je hartslag wordt door dit apparaat via je pols gemeten. Het enige wat je hoeft te doen om ervoor te zorgen dat je hartslag correct wordt gemeten is de polsband wat strakker trekken. Vervolgens ben je klaar om te trainen. Dankzij de ingebouwde gps van dit horloge kun je gemakkelijk je snelheid, afstand en route volgen. Door de voortgang te volgen kun je je grenzen steeds verleggen.

Door te kiezen voor het M200 sporthorloge van Polar kun je ervoor zorgen dat je actief wordt en het ook blijft. Dit doe je doordat het apparaat je activiteiten altijd volgt. Hij meet je activiteiten namelijk ook wanneer je niet actief bezig bent te trainen. Doordat hij 24/7 je activiteit meet, wordt ook het aantal stappen dat je maakt geteld. Het apparaat meet daarnaast je calorieverbruik en zelfs de duur en kwaliteit van je slaap. Dit model is perfect voor hardlopers, omdat je het gratis hardloopschema, genaamd Running Program erop kunt installeren. Dit programma is op jouw persoonlijke behoeften afgestemd. Je kunt namelijk gemakkelijk de afstand instellen. De 4 keuzes die je daarbij hebt zijn 5 kilometer, 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon. Je stelt zelfs in op welke datum je van plan bent deze afstand af te leggen. Hierdoor word je snel een betere hardloper.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een ingebouwde gps-sensor.
 • Je gelopen route wordt gemeten en je snelheid wordt bepaald.
 • Via je pols wordt je hartslag gemeten.
 • Dit model is perfect voor hardlopers.
 • Het aantal gelopen stappen en je slaap worden ook gemonitord.
 • Er zijn meerdere sportkeuzes.
 • Doordat het sporthorloge waterdicht is, kun je ermee zwemmen.

Nadelen:

 • Met dit sporthorloge kun je geen telefoongesprekken beantwoorden.
 • Je kunt je muziek niet met het horloge bedienen.
 • Hij is niet voorzien van een stopwatch functie.

9. TomTom Spark 3 Music + Headphones

TOMTOM SPARK 3 MUSIC + HEADPHONESBen je op zoek naar het beste sporthorloge voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat het ultieme model wordt geleverd met headphones? Dan kun je kiezen voor de TomTom Spark 3 Music + Headphones. Dit model vinden wij het beste sporthorloge voor jou, omdat hij een duurzaam apparaat is dat wordt geleverd met headphones. De fabrikant van dit horloge begrijpt dat velen het prettiger vinden om met muziek te trainen. Muziek motiveert je vaak om door te zetten tijdens de training. Daarom willen ze jou niet belemmeren en wordt dit apparaat precies geleverd met de accessoire die je tijdens het trainen nodig hebt: headphones. Je kunt tijdens het trainen dus genieten van je lievelingsmuziek. Uiteraard hoef je niet altijd te trainen wanneer je met dit apparaat naar muziek wil luisteren. Je kunt ook onderweg naar school of het werk van je muziek genieten.

Anders dan bij vele sporthorloges, is het Spark 3 Music + Headphones sporthorloge van TomTom voorzien van een geïntegreerde muziekspeler. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de batterij van je smartphone leeg loopt, omdat je rechtstreeks vanuit je horloge naar muziek luistert. Voor het koppelen van het horloge aan de meegeleverde oordopjes, maak je gebruik van de Bluetooth verbinding. Hoewel je dit apparaat prima als muziekspeler kunt gebruiken, is hij niet daarvoor ontworpen. Daarom registreert hij ook je stappen, snelheid, slaappatroon en calorieverbruik. Als je jezelf tijdens het trainen wil uitdagen, dan kun je 1 van je vorige prestaties selecteren om tegen te racen. Geen zin meer in dezelfde route? Geen probleem. Dankzij de routerverkenningsfunctie kun je nieuwe routes ontdekken en gemakkelijk je weg terug naar huis vinden. Dit is handig tijdens het trainen, maar ook wanneer je gewoon een wandeling maakt.

Voordelen:

 • Dit apparaat is waterbestendig.
 • Het sporthorloge beschikt over een geïntegreerde muziekspeler.
 • Hij maakt snel verbinding met de gps.
 • Je kunt het apparaat gemakkelijk via Bluetooth verbinden met de bijbehorende app op je smartphone.
 • Dit model is eenvoudig te gebruiken.
 • Door gebruik te maken van de gepersonaliseerde workouts kun je je prestaties verbeteren.

Nadelen:

 • Dit horloge werkt niet met Spotify, maar je kunt hem wel gebruiken met iTunes en Windows Media Player.
 • Hij beschikt niet over een kleurenscherm.
 • Je krijgt geen hartslagmeter bij de aankoop van dit sporthorloge.

10. Garmin Forerunner 30

GARMIN FORERUNNER 30Als je op zoek bent naar het beste sporthorloge, dan kun je kiezen voor de Garmin Forerunner 30. Dit apparaat maakt het voor jou eenvoudig om fit en verbonden te blijven. Hij beschikt namelijk over een gps functie en is tevens gebruiksvriendelijk. Tijdens het hardlopen worden verschillende factoren gemeten. Het apparaat meet onder andere je polshartslag. Daarnaast krijg je meldingen over de berichten en gesprekken die op je mobiele telefoon binnenkomen. Je bent dus altijd verbonden zonder dat je zelfs naar je mobiele telefoon hoeft te kijken. Vraag je je af over welke mogelijkheden dit apparaat nog meer beschikt? Hij beschikt over verschillende handige fitnessfuncties, houdt je activiteiten eenvoudig bij en zorgt er tevens voor dat je gegevens automatisch worden gestuurd naar Garmin Connect. Via deze applicatie kun je je persoonlijke statistieken gedetailleerd bestuderen.

Wanneer je gebruik maakt van het Forerunner 30 sporthorloge van Garmin, dan kun je naar hartenlust hardlopen. Dit komt doordat het apparaat licht en dun is. Hij vormt dus geen belemmering wanneer je hem om je pols doet. Hierdoor is hij ideaal voor dagelijkse hardloopsessies, trainingen en zelfs wedstrijden. Doordat het horloge is voorzien van polshartslagtechnologie en een ingebouwde gps, wordt de afgelegde afstand gemakkelijk bijgehouden. Ook het tempo kan dit apparaat bepalen. Doordat al deze statistieken gemakkelijk worden vastgelegd, zijn er geen andere apparaten zoals telefoons of hartslagmeters nodig. Je kunt het horloge gebruiken om verschillende sporten uit te oefenen. Als je bijvoorbeeld wil weten hoe fit je bent, dan kun je dit apparaat ook gebruiken. Je krijgt onder andere een indicatie van je prestatievermogen en VO2 waarde. Hoe hoger je VO2 max is, hoe beter je score.  Door regelmatig te sporten kun je je score steeds verbeteren.

Voordelen:

 • Dit apparaat is voorzien van een geïntegreerde hartslagmeter.
 • Wanneer je dit horloge aan hebt, zit hij comfortabel om je pols.
 • Het sporthorloge kun je gemakkelijk via Bluetooth en de Garmin Connect app verbinden met je smartphone.
 • Hij biedt een ideale basis voor wandelen, fietsen en hardlopen.
 • Je inkomende berichten en oproepen worden op het horloge weergegeven.

Nadelen:

 • Het aantal beklommen traptreden wordt niet gemeten.
 • Je kunt je muziek niet bedienen met dit horloge.
 • Er is geen intervaltraining mogelijk op dit sporthorloge.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>