Op Zoek Naar Het Beste Statief Van 2020? Vind Hier Modellen Voor Spiegelreflexcamera’s En Smartphones!

Heb je ooit met bewondering gekeken naar een fotograaf of filmmaker die een beetje gebukt door de zoeker kijkt terwijl zijn/haar camera op een statief rust? Niet alleen professionele fotografen en filmmakers kunnen gebruik maken van een statief. Deze tool is ook handig voor hobbyisten of professionals in de opleiding. Een statief helpt je namelijk om een stabiele opname te maken. Bovendien houd je tijdens het filmen of fotograferen je handen vrij om je camera te bedienen. Er zijn verschillende soorten statieven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een statief voor een DSLR, maar als je geen geavanceerde camera hebt, kun je ook gewoon een statief voor je smartphone gebruiken. Het ligt aan jou welk type het beste statief voor jou is. We vertellen je in dit artikel over de top 10 statieven van 2020. Je kunt dus gemakkelijk het beste statief voor jouw behoeften uitkiezen.

Beste statief van 2020

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar het beste statief. Daarom vertellen we je in dit artikel niet alleen welke statieven behoren tot de top 10. We recenseren namelijk elk model afzonderlijk. Bovendien vertellen we je welke voordelen en nadelen elk model mogelijkerwijs met zich meebrengt. Hierdoor kun je de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Nu vraag je je waarschijnlijk af welke 10 modellen precies gerecenseerd zullen worden. Daarom bekijk je de onderstaande tabel. Hier is de top 10 in willekeurige volgorde opgesomd. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je de recensies, vergelijk je de top 10 met elkaar en kies je het beste statief voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.DJI Osmo Mobile 2
Meer info »
2.Hama Statief Star 63
Meer info »
3.DJI Ronin-S
Meer info »
4.Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart
Meer info »
5.Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone
Meer info »
6.Manfrotto Video Kit MVK502AM-1
Meer info »
7.GoPro Karma Grip
Meer info »
8.Ringlight Rig RL-02+ SetMeer info »
9.Sirui ET-1204 + E-10
Meer info »
10.Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1
Meer info »

1. DJI Osmo Mobile 2

Zoek je naar het beste statief voor jouw behoeften? Dan is het handig om na te gaan waar je het statief voor wil gebruiken. Wil je graag vloeiende opnamen maken zonder dat de beelden schokkerig worden? In dat geval kun je kiezen voor een stabilizer. Een dergelijke statief maakt gebruik van een contragewicht om beweging te stabiliseren. DJI Osmo Mobile 2Er zijn bovendien stabilizer statieven voor zowel camera’s als smartphones. Als een dergelijke statief je aanstaat en je zoekt naar een model voor je smartphone, dan kun je kiezen voor de DJI Osmo Mobile 2. Dit model is wellicht het beste statief voor jou, omdat je hem eenvoudig gebruikt met je smartphone. De stabilisator beschikt namelijk over een gimbalhoofd voor je smartphone. Hierdoor kun je stabiele beelden met je smartphone opnemen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het kapotslaan van een piñata op een kinderfeest wil vastleggen. Dan is stabiel beeld belangrijk.

Aangezien de DJI Osmo Mobile 2 bestemd is voor gebruik met smartphones, is het belangrijk om te weten met welke smartphones hij precies werkt. Gelukkig is het gebruik van dit statief niet gelimiteerd tot een bepaald merk of besturingssysteem. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de breedte van je smartphone. Je kunt de stabilisator namelijk gebruiken met smartphones die een breedte hebben tussen de 58,6 en 84,8 mm. Wanneer je de stabilisator eenmaal in gebruik neemt, dan volgt de stabilisator met de ActiveTrack functie het onderwerp. Hierdoor blijft je onderwerp altijd in beeld. Eventuele trillingen worden door de soepele motor opgevangen en verminderd. Wil je dat het gimbalhoofd draait, dan gebruik je de joystick op het handvat. Je kunt het handvat tevens gebruiken om creatieve modi zoals panorama en timelapse in te stellen. Bewerk en deel vervolgens je beelden met de DJI Go app.

Voordelen van de DJI Osmo Mobile 2:

 • Met de USB aansluiting kun je je telefoon opladen.
 • Trillingen worden door de soepele motor opgevangen en verminderd.
 • Het is mogelijk om de camera op afstand te bedienen dankzij de geïntegreerde joystick.
 • Om beelden te delen en te bewerken kun je de DJI Go app voor iOS en Android smartphones gebruiken.
 • Deze stabilisator met een gimbalhoofd beschikt over een ActiveTrack functie, waardoor hij het onderwerp blijft volgen.

Nadelen van de DJI Osmo Mobile 2:

 • Het is niet mogelijk om de DJI GO app te gebruiken met Windows smartphones.
 • Dit model is relatief groot, waardoor je hem alleen meeneemt wanneer je er zeker van bent dat je hem zal gebruiken.

2. Hama Statief Star 63

In de vorige recensie hebben we je verteld over een stabilisator. Er zijn echter ook andere soorten statieven. Past een stabilisator niet zo goed bij jouw behoeften? Dan kun je kiezen voor een tripod, monopod, ministatief, groillapod, schouderstatief, rig of slider. Laat deze termen je niet afschrikken. Elk type heeft namelijk specifieke voordelen. Hama Statief Star 63Bij de verschillende modellen die we recenseren vertellen we je daarom om welk type statief het gaat. Zo is een tripod een statief met 3 poten. Je kunt zelf de werkhoogte van dergelijke modellen instellen. Doordat een tripod bewegingsvrijheid biedt, kun je ook van een afstand opnamen maken. Klinkt een dergelijk statief perfect en is daarom het beste statief voor jou een tripod? Dan raden wij de Hama Statief Star 63 aan. Dit model is het beste statief voor jou, omdat hij een handige tripod met een draagtas is.

De Hama Statief Star 63 is speciaal ontworpen voor allround fotografie, maar kan ook gebruikt worden om video-opnames te maken. Bovendien is dit model compact en simpel. Hierdoor is hij een goede hulp als je mooie en onbewogen foto’s wil maken. Het maakt hierbij niet uit of je een hobbyist of professionele fotograaf bent. Bij het uitkiezen van een statief is het belangrijk om te letten voor welk type camera hij is ontworpen. In het geval van dit model gaat het om een champagnekleurige statief voor foto- en videocamera’s. Doordat het statief beschikt over een quick release systeem, kun je je camera snel bevestigen en verwijderen. Ideaal dus voor spontane opnames. Bovendien bestaat het statief uit meerdere delen. Hierdoor zijn verschillende instellingen mogelijk. Doordat het statief geleverd wordt met een statieftas neem je hem gemakkelijk met je mee wanneer je prachtige en stabiele foto- en video-opnames wil maken.

Voordelen van de Hama Statief Star 63:

 • Bij aankoop van dit model krijg je er een draagtas bij.
 • Hij is voorzien van een waterpas, waardoor je kunt nagaan of het statief recht staat.
 • Het statief is aantrekkelijk geprijsd, waardoor je hem ook kunt kopen als je slechts een klein budget hebt.
 • Dit model is voorzien van een quick release systeem, waardoor je je camera snel kunt bevestigen en loskoppelen van het statief.

Nadelen van de Hama Statief Star 63:

 • De minimale lengte is vrij groot.
 • Je krijgt bij dit model geen beenwarmers meegeleverd.
 • Als je op een plek bent met veel wind, is het wellicht nodig om het statief te verstevigen.

3. DJI Ronin-S

Zoek je naar het beste statief voor jouw behoeften? Dan is de eerste vraag die je jezelf stelt of je zoekt naar een statief voor een smartphone of een (spiegelreflex)camera. Vervolgens ga je na welk type statief het beste bij je past. Is het ideale statief voor jou een model voor een spiegelreflexcamera’s of systeemcamera’s? Wil je daarnaast het liefst een stabilisator met een gimbalhoofd? DJI Ronin-SDan kennen wij het perfecte statief voor jou. We verwijzen hier naar de DJI Ronin-S. Dit model is wellicht het beste statief voor jou, omdat hij een stabilizer met een gimbalhoofd is. Daarnaast is hij speciaal ontworpen voor systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s. Perfect dus voor jouw camera! Werken met dit statief is tevens eenvoudig. Je kunt namelijk gemakkelijk stabiele beelden schieten terwijl je in beweging bent. Zo kun je bijvoorbeeld een spannende sportwedstrijd, intiem evenement of een leuke reis vastleggen.

Misschien vraag je je af hoe dit statief precies werkt. De werking van de DJI Ronin-S is eenvoudig uit te leggen. Dit statief beschikt over een krachtige motor, die je beelden stabiliseert wanneer de gimbal bevestigd is aan een bewegend object. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken met snel bewegende beelden. De stabilisator stabiliseert namelijk tot een snelheid van 75 kilometer per uur. Je mist dus geen enkel moment meer. Wil je nauwkeurig scherpstellen op je onderwerp? Dan kun je draaien aan het focuswiel. Nadat je hebt scherp gesteld, heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen verschillende modi. Hier is er slechts 1 druk op de knop voor nodig. Gebruik bijvoorbeeld de Sport modus om snel bewegende onderwerpen helder in beeld te brengen. Bij deze stabilisator heb je bovendien de mogelijkheid om verschillende accessoires aan te sluiten. Hij is hierdoor ook perfect voor de professionele filmindustrie.

Voordelen van de DJI Ronin-S:

 • De stabilisator stabiliseert tot een snelheid van maar liefst 75 kilometer per uur.
 • Je kunt met deze stabilisator bewegende onderwerpen zoals sporters helder vaststellen.
 • Bij aankoop van dit model krijg je ook een bevestigingsplaat, lenssteun en tripod meegeleverd.
 • Om de kwaliteit van je video’s te verbeteren, kun je verschillende accessoires aansluiten op de stabilisator.
 • Dit model heeft een maximaal draaggewicht van 3,6 kg waardoor hij ook geschikt is voor zware camera’s en lenzen.
 • Je kunt met een druk op de knop schakelen tussen verschillende modi op het statief zoals bijvoorbeeld de Sport modus.

Nadelen van de DJI Ronin-S:

 • Om te filmen en fotograferen met deze stabilisator vergt oefening.
 • Met een gewicht van 1,86 kg is het wat lastiger om de stabilisator met 1 hand te gebruiken.

4. Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart

We hebben je al over een paar stabilisators verteld. Je weet dus ongeveer welke voordelen dergelijke statieven met zich meebrengen. Heb je een smartphone waar je prachtige en bovenal stabiele video-opnames mee wil maken? Dan kun je kiezen voor een stabilisator voor je smartphone. Je kiest echter niet voor de eerste de beste stabilisator die je tegenkomt als je professionele opnames wil maken met je smartphone. Zhiyun Smooth 4 Gimbal ZwartVoor het maken van professionele opnames met je smartphone, die ook nog eens vloeiend zijn, is de Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart het beste statief. Wij vinden dat dit model het beste statief voor jou is, omdat hij is ontworpen voor het maken van professionele filmopnames met je smartphone. Als je de updates uit de videowereld volgt, dan weet je dat er al een aantal films zijn gemaakt met smartphones. Misschien maak jij wel de volgende blockbuster film met jouw smartphone…

Voordat je de Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart aanschaft, wil je er waarschijnlijk eerst wat meer over weten. Daarom vertellen we je onder andere over zijn werking. Zo stabiliseert de gimbal je telefoon, waardoor je vloeiende, onbewogen beelden opneemt. Tijdens het filmen bestuur je zowel de gimbal als je smartphone met de knoppen op het handvat. Om gebruik te maken van deze functie, download je wel eerst de ZY Play app en verbind je vervolgens de stabilisator met je telefoon. Je hoeft op die manier het scherm van je smartphone niet aan te raken om de camera te bedienen. Misschien vraag je jezelf af waar het wiel aan de zijkant voor wordt gebruikt. Dit wiel dient om in en uit te zoomen. Er is tevens een FN schakelknop op de stabilisator. Als je deze knop indrukt, dan stel je scherp met het wiel.

Voordelen van de Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart:

 • Dit statief heeft een eenvoudige werking.
 • De gimbal volgt een bewegend object met object tracking.
 • Bestuur zowel de gimbal als je smartphone met het handvat via de ZY Play app.
 • Je kunt deze stabilisator gebruiken om professionele filmopnames te maken met je smartphone.

Nadelen van de Zhiyun Smooth 4 Gimbal Zwart:

 • Je kunt de ZY Play app niet gebruiken op Windows telefoons.
 • Niet alle smartphones zijn volledig compatibel met deze stabilisator, dus het is belangrijk om na te gaan met welke smartphones hij compleet compatibel is.

5. Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone

De meeste personen die op zoek gaan naar een statief, willen een dergelijke tool gebruiken om video-opnames te maken. Echter, je kunt de meeste soorten statieven ook gebruiken voor fotografie. Ben jij een fotofanaat? Dan zoek je waarschijnlijk naar een statief dat speciaal is ontworpen om foto’s te maken. Het beste statief voor jou is dan wellicht een selfie stick. Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & SmartphoneJe kiest echter niet voor een alledaagse selfie stick, maar een model dat speciaal is ontwikkeld voor action camera’s, GoPro camera’s en smartphones. Hier verwijzen we naar de Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone. Dit statief kun je classificeren als een tripod, monopod en ministatief. Hij is het beste statief voor jou, omdat hij je in staat stelt om prachtige selfies te maken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je er schattig of stoer uitziet, dan leg je dat moment vast met behulp van dit statief.

Als je kijken naar het ontwerp van de Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone, dan zien we dat hij eigenlijk een monopod is. Echter, hij heeft uitklapbare pootjes, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken als selfie stick en als driepootstatief. Je kunt er dus selfies en groepsfoto’s vanuit de hand mee maken, maar je kunt deze opnames ook maken vanaf een tafel of hek. Dit komt doordat je een afstandsbediening meegeleverd krijgt. Je maakt dus gemakkelijk mooie groepsportretten van jezelf en al je vrienden op afstand met je smartphone. Bij aankoop van deze handige tool krijg je adapters meegeleverd. Deze gebruik je om een action camera of smartphone op het statief te bevestigen. Als je een lichte compact camera hebt met schroefdraad, dan past hij ook op dit statief. Stel zelf de gewenste werkhoogte in tussen de 18 en 85 cm en maak prachtige foto’s!

Voordelen van de Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone:

 • Hij heeft meerdere bevestigingsmogelijkheden.
 • Je kunt foto’s op afstand maken door gebruik te maken van de afstandsbediening.
 • Deze monopod heeft uitklapbare pootjes waardoor je hem kunt veranderen in een ministatief.
 • Stel het statief in op de gewenste werkhoogte, want zijn minimale werkhoogte bedraagt 18 cm en zijn maximale werkhoogte bedraagt 85 cm.

Nadelen van de Benro BK10 Selfie Stick voor GoPro & Smartphone:

 • Zijn Bluetooth optie werkt niet met Windows smartphones.
 • Hoewel hij handig is als selfie stick, is hij relatief instabiel als statief.
 • Het is niet mogelijk om een GoPro te bedienen met de afstandsbediening.

6. Manfrotto Video Kit MVK502AM-1

Als je op zoek gaat naar het beste statief voor jouw behoeften, dan kom je verschillende modellen tegen. Hierbij zie je verschillen in het type statief en de apparaten waar de verschillende varianten mee werken. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de toepassingen. Zo zijn sommige statieven perfect voor hobbyisten en andere modellen zijn ideaal voor professionals. Manfrotto Video Kit MVK502AM-1Ben jij een professionele videograaf en wil je daarom een professionele statief hebben? Dan kun je kiezen voor de Manfrotto Video Kit MVK502AM-1. Dit model is wellicht het beste statief voor jou, omdat hij in staat is om vloeiende videobeelden vast te leggen. Hij is bovendien ideaal voor professionele videografen. Hij is namelijk een stabiele tripod met een middenspreider. Bij tripods kun je de werkhoogte zelf instellen zodat je altijd op de juiste hoogte filmt of fotografeert. Bovendien kun je deze statieven gemakkelijk meenemen door de poten in te klappen.

Het is handig om te kijken naar de voordelen die dit type statief met zich meebrengt. Echter, het is zeker ook goed om naar de specifieke eigenschappen van de Manfrotto Video Kit MVK502AM-1 te kijken. Dit statief voor professionele video- en fotografen heeft een maximale werkhoogte van 156 cm. Dit model is bovendien in staat om maximaal 7 kg te dragen. Je kunt er dus gerust een spiegelreflexcamera op bevestigen met een relatief grote lens. Bij dit model is er zelfs gezorgd voor een middenspreider. De functie van deze spreider is om te voorkomen dat de poten wegglijden. Het statief vormt dus een stevige basis voor je videocamera. Tijdens het filmen neem je soepele beelden op, want daar zorgt de meegeleverde vloeistofkop voor. Er is zelfs een frictieknop. Als je daaraan draait, bepaal je zelf hoe soepel de statiefkop beweegt. Neem het statief in de meegeleverde draagtas mee!

Voordelen van de Manfrotto Video Kit MVK502AM-1:

 • Tijdens het filmen maak je soepele bewegingen met de vloeistofkop.
 • Draai aan de frictieknop om te bepalen hoe soepel de statiefkop beweegt.
 • Hij is voorzien van een middenspreider die voorkomt dat de poten wegglijden.
 • Bij aankoop van deze tripod krijg je een draagtas meegeleverd om je statief eenvoudig mee te nemen.

Nadelen van de Manfrotto Video Kit MVK502AM-1:

 • Met 76,5 cm is dit statief niet klein op te vouwen.
 • Er zit geen easy mount op dit statief, dus de camera moet met een schroefje worden bevestigd.

7. GoPro Karma Grip

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe statief, dan vergelijk je waarschijnlijk verschillende modellen met elkaar. Hierbij kun je letten op verschillende factoren zoals de soorten statieven. Echter, het vinden van het beste statief hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Stel dat je bijvoorbeeld zoekt naar een stabilizer voor een GoPro. Als dat het geval is, dan heb je al gauw het perfecte statief gevonden. GoPro Karma GripJe kiest namelijk voor de GoPro Karma Grip. Wij vinden dat dit model het beste statief is voor gebruikers die graag een stabilisator willen hebben voor hun GoPro. Hier verwijzen we naar de GoPro Hero 5 en 6. Nadat je je camera hebt bevestigd op het statief, kun je in iedere situatie stabiele beelden maken. Je hoeft er bovendien niet veel voor te doen. Je maakt namelijk gebruik van het bedieningspaneel om de camera en stabilisator met 1 vinger te bedienen.

Met de GoPro Karma Grip is het dus mogelijk om vanuit de hand stabiele video-opnames te maken. Je hoeft je niet eens zorgen te maken dat je opnames op een bepaald moment minder spannend zijn. Er zijn namelijk verschillende modi. Zo gebruik je het bedieningspaneel op de stand om foto’s en video’s te maken en te switchen tussen verschillende modi. Wil je niet dat de action camera kantelt? Geen probeem. Dan houd je het sloticoontje ingedrukt tijdens het filmen. Hierdoor blokkeer je het kantelen van de action camera tijdelijk. Verschillende gebruikers willen verschillende momenten vastleggen. Dat begrijpt de fabrikant van dit statief ook. Daarom kun je hem bijvoorbeeld gebruiken bij een wandeltocht, mountainbiketrip of skivakantie. Als je dat doet, dan kun je de stabilisator bevestigen op een helm, backpack of fiets door middel van een mount. De batterij gaat tot 2 uur mee.

Voordelen van de GoPro Karma Grip:

 • In 1 oogopslag kun je het batterijniveau aflezen van de grip.
 • Je kunt de gimbal gemakkelijk bedienen met slechts 4 knoppen.
 • Met dit statief kun je gemakkelijk vanuit de hand stabiele opnames maken.
 • Desgewenst kun je het statief bevestigen op een helm door middel van een mount.
 • Door gebruik te maken van het bedieningspaneel kun je eenvoudig wisselen van modi.
 • Het is mogelijk om met de highlight knop alle hoogtepunten te markeren tijdens het filmen.

Nadelen van de GoPro Karma Grip:

 • Deze stabilisator is niet bestand tegen water.
 • Wanneer je de grip uitzet, gaat de camera niet automatisch uit.
 • In combinatie met de grip is de action camera niet goed zichtbaar.
 • Het meegeleverde harnas is alleen geschikt voor de GoPro Hero 5/6.
 • Als je de Hero 4 Silver en Black wil bevestigen aan de grip, dan heb je een apart harnas nodig.

8. Ringlight Rig RL-02+ Set

Tot nu toe hebben we je verteld over tripods, monopods, ministatieven en stabilisators. In één van de eerste recensies hebben we je echter verteld dat er ook rigs zijn waar je gebruik van kunt maken. Een rig is een statief voor een smartphone of (spiegelreflex)camera, dat je in je hand houdt om vloeiende beelden te schieten. Dergelijke statieven zijn dus handig voor het maken van stabiele foto’s, video’s en vlogs. Ringlight Rig RL-02+ SetDoordat rigs compact zijn, kun je ze gemakkelijk met je meenemen. Klinkt een rig daarom als het beste statief voor jou? Dan kun je kiezen voor de Ringlight Rig RL-02+ Set. Wij vinden dat dit model het beste statief voor jou is, omdat hij het filmen met een spiegelreflexcamera een stuk gemakkelijker en comfortabeler maakt. Gemak en comfort is toch wat we allemaal willen hebben? Dit model is bovendien ideaal om er videobeelden mee vast te leggen.

Wanneer je de Ringlight Rig RL-02+ Set koopt, dan kies je niet alleen voor een statief, maar een complete set. Dit model is namelijk een rig met een schoudersteun, follow focus en zelfs een kleppenset. Hierdoor kun je meteen na de aanschaf aan de slag. Het is dus leuk om de opties van het statief en ook je camera meteen uit te proberen. Desgewenst kun je de schoudersteun verzwaren. Dit doe je om een zware camera of lens in balans te brengen. Met dit model heb je bovendien ook zelf controle over het scherptedieptebereik. Je kunt namelijk gebruik maken van de follow focus. Het is tevens mogelijk om markeringen aan e brengen op de ring. Hierdoor weet je precies welke delen van je onderwerp scherp zijn. Voorkom reflecties op je beeld door geen lichtbronnen direct in de lens te schijnen. Hiervoor kun je de kleppenset gebruiken.

Voordelen van de Ringlight Rig RL-02+ Set:

 • Nadat je de rig hebt aangeschaft, kun je er direct mee aan de slag gaan.
 • Dit model is zeer compleet, want hij heeft ook een follow focus en een kleppenset.
 • Wanneer je deze rig gebruikt, zorg je ervoor dat het filmen comfortabeler en flexibeler wordt.
 • Desgewenst kun je de schoudersteun verzwaren om een zware camera of lens in balans te brengen.
 • Op deze rig is er ruimte om meer accessoires te bevestigen om nog betere video-opnames te maken.
 • Als de rig niet wordt gebruikt, dan kun je hem inklappen, waardoor hij een lengte heeft van slechts 36 cm.
 • Je kunt de kleppenset gebruiken om te voorkomen dat er lichtbronnen direct in de lens schijnen, want dergelijke lichtbronnen zorgen voor reflecties.

Nadelen van de Ringlight Rig RL-02+ Set:

 • Bij gebruik met zware camera’s en lenzen kan het contragewicht van 200 gram te licht zijn.
 • De focus van dit model ligt op filmen, waardoor hij minder geschikt is om er foto’s mee te maken.

9. Sirui ET-1204 + E-10

Als je de recensies over de andere statieven hebt gelezen, dan heb je gezien dat je verschillende typen statieven voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Misschien ben je echter een hobbyist en is het voor jou wat moeilijker om een specifiek type uit te kiezen, omdat je foto- en videostijl steeds verandert. Dan kun je het liefst kiezen voor een allrounder. Sirui ET-1204 + E-10Dergelijke modellen kun je zowel gebruiken voor fotografie als videografie. Klinkt een dergelijk model als het beste statief voor jou? Dan kun je kiezen voor de Sirui ET-1204 + E-10. Wij vinden dat dit model wellicht het beste statief voor jou is, omdat hij een echte allrounder is. Hij is namelijk een carbon statief met een flexibele balhoofdkop. Deze kop maakt het mogelijk om gemakkelijk vanuit elke hoek prachtige foto’s te maken. Hierdoor kun je van verschillende onderwerpen foto’s maken. Laat anderen zien hoe jij de wereld ziet!

Misschien vind je het prettig om macrofoto’s te maken van de natuur. Denk hierbij aan de kleinere aspecten van de natuur zoals insecten en bloemen. Als je van dergelijke kleine onderwerpen foto’s wil maken, dan kun je de poten van de Sirui ET-1204 + E-10 helemaal openspreiden. Zo staat het statief stabiel waardoor je rustig de mooiste foto’s kunt maken. Bij het gebruiken van een statief is het belangrijk om rekening te houden met het draaggewicht. Als je namelijk een zware camera bevestigt op een statief met een laag draaggewicht, dan kan je camera ervan af vallen. Daarom heeft dit model een draaggewicht van maar liefst 8 kg. Je kunt dus zelfs een grote camera met een telelens stevig en veilig wegzetten. De poten van het statief bestaan uit 4 secties. Nadat je de poten hebt ingeklapt, heeft het statief een lengte van slechts 42 cm, wat redelijk compact is.

Voordelen van de Sirui ET-1204 + E-10:

 • Bij aankoop van dit statief krijg je er een flexibele balhoofdkop bij.
 • Als je de poten helemaal spreidt, kun je dicht bij de grond fotograferen.
 • Dit statief is vervaardigd van carbon, een stevig en lichtgewicht materiaal.
 • Nadat je de poten van het statief hebt ingeklapt, heeft hij een lengte van slechts 42 cm.
 • Deze tripod is ontworpen voor allround fotografie en kan ook voor videografie gebruikt worden.
 • Doordat de poten van dit statief uit 4 secties bestaan, kun je ze verder inklappen dan bij de meeste statieven.

Nadelen van de Sirui ET-1204 + E-10:

 • Hij is niet voorzien van flexibele poten.
 • De pootjes van het statief beschikken niet uit uitschroefbare spikes voor ruig terrein.

10. Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1

In dit artikel hebben we je intussen over 9 top statieven verteld. Heb je echter jouw perfect model nog niet gevonden? Je hoeft niet te vrezen, want we reviewen nog 1 geweldige statief. Dit model is anders dan de voorgaande modellen. Hij is namelijk geen tripod, monopod, ministatief of stabilisator. Daarnaast is hij ook geen rig. Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1Nu vraag je je af wat hij dan wel is. We verwijzen hier naar een schouderstatief. Een schouderstatief is vaak een onderdeel van een rig, maar je kunt hem in sommige gevallen ook gebruiken als alleenstaande statief. Een dergelijk model is de Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1. Dit model is wellicht het beste statief voor jou, omdat je het gewicht van je camera en ook het gewicht van het statief zelf niet gewoon in je handen hoeft te dragen. Dit model zet je namelijk op je schouders. Perfect dus voor filmen met zwaardere camera’s.

Zoals het geval is bij de meeste goede statieven, zorgt de Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1 er ook voor dat je schokkerige beelden voorkomt tijdens het filmen. Wat hem uniek maakt is echter het feit dat hij beschikt over een zachte steun, die je rust op je schouders. Er zijn bovendien 2 handvatten waardoor je je spiegelreflexcamera kunt sturen met 2 handen. Aan de achterkant van deze handige tool is er een contragewicht. Dit gewicht zorgt ervoor dat het statief stabiel ligt op je schouders. Zo voelt de camera wat minder zwaar aan, waardoor je comfortabel kunt filmen. Ga gerust aan één stuk door met het filmen! Het is ook belangrijk om te vermelden wat je in de doos van dit statief vindt. In de doos zit er onder andere een matte box. Daarmee stuur en vorm je het licht voor prachtige video-effecten. Er is tevens een kleine follow focus.

Voordelen van de Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1:

 • Voor een stabiele filmhouding is dit stabiel voorzien van twee handvatten.
 • Gebruik de follow focus van dit statief om het beeld met slechts 1 hand scherp te stellen.
 • In de doos vind je een matte box waarmee je het licht naar wens kunt vormen en richten.
 • Er is bij dit statief gezorgd voor een contragewicht waardoor de camera minder zwaar aanvoelt.
 • Je camera kun je gemakkelijk met een snelkoppelplaatje bevestigen op het statief zodat je de camera weer snel kunt ontkoppelen.
 • Dit statief beschikt over een zachte steun die op je schouder rust, waardoor je gemakkelijk en comfortabel aan één stuk door kunt filmen.

Nadelen van de Falcon Eyes Schouderstatief VRG-S-1:

 • Je krijgt geen draagtas meegeleverd om het statief gemakkelijk met je mee te nemen.
 • Het statief is met een gewicht van 2,8 kg relatief licht waardoor hij niet geschikt is voor zware camera’s.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>