• Home
 • Camera's

De Beste Systeemcamera Van 2020 Kopen? Top 10 Test! Zowel voor beginners, filmen als op reis

Als je het prettig vindt om foto’s te maken of videobeelden op te nemen, dan is het handig als je een camera hebt. Er zijn echter verschillende soorten camera’s. Denk maar aan compact camera’s, systeemcamera’s en spiegelreflexcamera’s. Natuurlijk vergeten we de camera’s die zijn verwerkt in smartphones niet. Welk type camera gebruik jij het liefst? Wat dacht je van een camera die precies ligt tussen een compact camera en een spiegelreflexcamera? Als een dergelijke camera je aanspreekt, dan kun jij het liefst kiezen voor een systeemcamera. Ook op dit gebied heb je veel keuzemogelijkheden. Er zijn immers veel eigenschappen waar je op kunt letten. Hierdoor kan het lijken alsof het vinden van de beste systeemcamera voor jouw behoeften een moeilijke klus is. Echter, wij laten je door middel van dit artikel zien dat je snel en gemakkelijk de beste systeemcamera voor jouw behoeften kunt vinden.

Beste systeemcamera van 2020 – tot 500, 600, 1000 euro

De meesten van ons hebben een druk leven. Daarom willen we niet een heleboel verschillende systeemcamera’s met elkaar vergelijken om de beste systeemcamera voor onze behoeften te vinden. Als je dit artikel leest, hoef je sowieso niet lang door te zoeken. We bakenen namelijk het aantal camera’s voor je af door je alleen te vertellen over de 10 beste modellen van het jaar. Deze 10 superieure systeemcamera’s zie je in de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, lees je ook de individuele recensies over de camera’s. Hierdoor vergelijk je de verschillende modellen met elkaar. Vervolgens kies je gemakkelijk de beste systeemcamera voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STMMeer info »
2.Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZMeer info »
3.Olympus PEN-F ZilverMeer info »
4.Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STMMeer info »
5.Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WRMeer info »
6.Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSSMeer info »
7.Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mmMeer info »
8.Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OISMeer info »
9.Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIRMeer info »
10.Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSSMeer info »

1. Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STM

De meesten van ons vinden het prettig om onszelf uit te drukken via video’s en foto’s. Je kunt tegenwoordig namelijk met verschillende apparaten prachtige opnames maken. Heb je al een tijdje gewerkt met een compact camera en wil je nu upgraden? Dat kan. Je kunt immers kiezen voor een spiegelreflexcamera of een systeemcamera. We weten allemaal dat een spiegelreflexcamera gepaard gaat met veel extraatjes. Zo is het in veel gevallen nodig om extra lenzen aan te schaffen. Daarnaast heb je voor het maken van opnames zonder bewegingsonscherpte meestal ook een statief nodig. Als je wel wil upgraden, maar je nog niet ready bent voor een spiegelreflexcamera, dan kun je het liefst kiezen voor een systeemcamera. Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STMWelk model is echter de beste systeemcamera voor jou? Voor beginnende fotografen is de Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STM de beste systeemcamera.

Dit model wordt aanbevolen voor beginnende fotografen, omdat hij sowieso een upgrade is ten aanzien van een compact camera. Bovendien kun je de Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STM gemakkelijk bedienen. Hij heeft zelfs een kantelbare touchscreen voor een nog eenvoudigere bediening en voor het maken van prachtige selfies en interessante vlogs. Wil je portretfoto’s of juist landschapsfoto’s maken? Het maakt niet uit welk type fotografie je voorkeur heeft, want met deze camera kun je zowel landschaps- als portretfoto’s maken. De camera is dus veelzijdig in gebruik. Heb je al die mooie momenten vastgelegd en wil je ze nu delen met de wereld? Stuur dan via Wi-Fi de gemaakte foto’s draadloos naar je smartphone. Foto’s kunnen ook via Bluetooth of de Canon Connect App worden overgezet. Vanuit je smartphone kun je de foto’s vervolgens bewerken en/of uploaden naar social media kanalen zoals Facebook of Instagram.

Voordelen van de Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STM:

 • Hij beschikt over een speciale selfie modus, dus je kunt nog mooiere selfies maken.
 • Via het touchscreen kun je de camera instellen met de eenvoud van een smartphone.
 • Doordat de camera beschikt over een 15-45 mm zoomlens kun je zowel portret- als landschapsfoto’s maken.
 • Deze camera heeft een klein formaat en past moeiteloos in je broekzak, dus je neemt hem gemakkelijk overal mee naartoe.
 • Je kunt via Wi-Fi, Bluetooth of de Canon Connect applicatie foto’s van de camera draadloos overzetten naar een smartphone of tablet.
 • Er is gezorgd voor een kantelbaar scherm waardoor je gemakkelijk vanuit lastige hoeken kunt fotograferen en je eenvoudig selfies en vlogs kunt maken.

Nadelen van de Canon EOS M100 Zwart + 15-45mm IS STM:

 • Je kunt met deze camera niet filmen in 4K.
 • Tijdens het opladen kun je de camera niet gebruiken.
 • Voor een precieze kadrering zou een viewfinder handig zijn.
 • Het touchscreen van deze systeemcamera is relatief gevoelig.
 • Bij aankoop van deze camera krijg je er geen geheugenkaart bij.
Klik hier voor de beste prijs

2. Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZ

Wanneer je op zoek gaat naar de beste systeemcamera voor jouw behoeften, dan vergelijk je de verschillende modellen aan de hand van diverse eigenschappen. Sommigen kijken naar het aantal megapixels, anderen kijken of de camera beschikt over een viewfinder en weer anderen kijken naar meegeleverde accessoires. Bovendien is het ook handig om te kijken of de camera handig is voor zowel video- als fotografie. Sommige camera’s beschikken namelijk over de perfecte eigenschappen en functies om prachtige foto’s te maken, maar zijn minder geschikt voor het maken van video-opnames. Ben jij juist op zoek naar een camera waar je prachtige video’s mee kunt maken? Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZDan is de Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZ wellicht de beste systeemcamera voor jou. Dit apparaat gebruik je namelijk om scherpe, 4K video’s te maken, want hij heeft een krachtige beeldprocessor en een snel autofocussysteem.

Sommige personen zijn van mening dat een video mooier is dan een foto. Een video is namelijk levendiger dan een foto, omdat er beweging in zit. Echter, in sommige gevallen kan het toch beter zijn om gewoon een foto te maken. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een mooi landschap ziet en je meteen denkt aan de desktopachtergrond van je computer. Wanneer je de Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZ in huis hebt, kun je prachtige foto’s maken. Je hoeft je niet eens zorgen te maken dat allerlei landschappen en gebouwen niet passen binnen je kader. Er is immers gezorgd voor een grote beeldhoek en een 15-45 mm lens. Hierdoor passen alle factoren die je op de foto wil vastleggen prachtig binnen je kader. Vind je het prettiger om portretfoto’s te maken? Dat is ook mogelijk dankzij de zoomfunctie van de lens!

Voordelen van de Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZ:

 • Het scherpstellen op je onderwerp is gemakkelijk, want je hoeft slechts op het touchscreen te tikken.
 • Je kunt met dit apparaat fotograferen met een snelheid tot 14 beelden per seconde, zodat je geen momenten mist.
 • Dankzij de grote beeldhoek van de 15-45 mm lens passen zowel hoge gebouwen als weidse landschappen binnen je kader.
 • De camera beschikt over creatieve filters, filmsimulaties, time-lapses en meervoudige belichting voor veel creatieve mogelijkheden.
 • Er is bij deze camera gezorgd voor een krachtige beeldprocessor en een snel autofocussysteem, waardoor je scherpe 4K video’s kunt maken van bewegende onderwerpen.

Nadelen van de Fujifilm X-T20 Zilver + XC 15-45mm OIS PZ:

 • Sommige gebruikers zijn van mening dat de camera meer grip mocht hebben.
 • Het kleine maximale diafragma van f/3.5 zorgt voor een minder groot scherptediepte effect.
 • Deze camera is minder geschikt voor avonturen, want hij is niet stof- of spatwaterbestendig.
Klik hier voor de beste prijs

3. Olympus PEN-F Zilver

Voordat je een bepaalde camera selecteert, kijk je eerst naar de eigenschappen en functies die voor jou belangrijk zijn. Je kiest namelijk niet zomaar voor een camera. Vaak kijken we bij het vergelijken van verschillende soorten camera’s alleen naar de foto- en videokwaliteit die hij produceert of het gebruiksgemak. Als je echter een fanatieke video- of fotograaf bent, dan word je vaker gezien met een camera. Hierdoor is het handig om ook te letten op het design van het desbetreffend model. Is de beste systeemcamera voor jou daarom een variant met een mooi design? Dan raden wij de Olympus PEN-F Zilver aan. Deze camera is wellicht de beste systeemcamera voor jou, omdat hij is gemaakt van superieure materialen. Olympus PEN-F ZilverHij heeft daarnaast een tijdloos design, waardoor hij sowieso gezien mag worden. Houd de camera vast en geef anderen het gevoel dat je een professionele video- of fotograaf bent.

Hoewel het prettig is om te beschikken over een mooie camera, is het nog prettiger als de camera ook verschillende handige functies met zich meebrengt. Het is immers belangrijk dat je je eigen creativiteit optimaal tot uiting kunt brengen door middel van je foto’s en video’s. In het geval van de Olympus PEN-F Zilver wordt er veel meer geboden dan slechts een mooie buitenkant. Zo is een snelle respons mogelijk, omdat soms alles draait om snelheid. Hierbij verwijzen we naar momenten waarop we graag zouden willen dat de tijd stil zou staan. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de wereldkampioenschappen van voetbal bezoekt. Vervolgens maakt een speler van het team waar je voor kraakt, net een doelpunt. Dit moment wil je sowieso vastleggen. Het vastleggen hiervan is mogelijk met deze camera, vanwege de snelle respons. Ook het zoeken en vinden van je onderwerp gaat gemakkelijk dankzij de intelligente elektronische zoeker.

Voordelen van de Olympus PEN-F Zilver:

 • Snelle acties kun je gemakkelijk vastleggen dankzij het hoge aantal afbeeldingen per seconde.
 • Met de creative dial knop kun je schakelen tussen 4 zelf samengestelde voorkeursprogramma’s.
 • Deze digitale systeemcamera heeft een 20 megapixel sensor voor het maken van prachtige foto’s.
 • Het bedienen van de camera is eenvoudig, omdat je hem gewoon via het touchscreen kunt bedienen.
 • Er zijn veel handmatige instellingsmogelijkheden waardoor je ook als gevorderde fotograaf het beste kunt halen uit deze camera.
 • Bij aankoop van deze camera krijg je er een 17 mm groothoek objectief bij met een vast brandpunt, dus je kunt de camera gebruiken voor architectuur en landschapsfotografie.

Nadelen van de Olympus PEN-F Zilver:

 • Je krijgt er geen geheugenkaart bij.
 • Als je slechts een klein budget hebt, kan de prijs van de camera wellicht tegenvallen.
 • De geluidskwaliteit kun je niet verbeteren door een externe microfoon aan te sluiten.
Klik hier voor de beste prijs

4. Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STM

In principe maakt het niet uit welke functies voor jou onmisbaar zijn wanneer je een nieuwe systeemcamera wil aanschaffen. Het is slechts belangrijk dat je precies weet waar je naar op zoek bent. Als je dat weet, kun je namelijk gemakkelijk het ideale model uitkiezen. Dit komt doordat er bij het vervaardigen van dergelijke camera’s met iedereen rekening wordt gehouden. Zo kun je systeemcamera’s vinden voor beginners, maar er zijn ook topklasse varianten beschikbaar. Is de beste systeemcamera voor jou een topklasse variant? Dan kennen wij een perfect model voor jou, namelijk de Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STM. Dit model is wellicht de beste systeemcamera voor jou, omdat hij een topklasse model is. Zo is hij zelfs geschikt voor gevorderde allround fotografen. Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STMJe kunt dankzij de 15-45 mm lens onder andere portret- en landschapsfoto’s maken. Er is tevens gezorgd voor beeldstabilisatie waardoor bewegingsonscherpte wordt verminderd.

Als je het bovenstaande hebt gelezen, dan heb je waarschijnlijk zelf ook geconcludeerd dat de Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STM een topcamera is met handige mogelijkheden. Je kunt namelijk dankzij de handige functies gemakkelijker en langer uit de hand fotograferen. Zelfs wanneer je van een minder goed verlichte ruimte een opname wil maken, is dat mogelijk dankzij de lichtgevoeligheid van deze systeemcamera. Velen van ons gebruiken een camera om foto’s te maken. Echter, een dergelijk apparaat is vaak ook ontworpen om video-opnames te maken. Ben jij iemand die liever bewegende beelden vastlegt? Dan past deze camera ook goed bij jou. Je kunt er immers scherpe video’s mee opnemen. Deze video’s worden opgenomen in 4K kwaliteit. Je kunt dus rekenen op prachtige video-opnames. Wil je vlogs of selfies maken? Gebruik dan gerust het kantelbare LCD scherm. Bij het ontwerpen van dit apparaat, is er aan alles gedacht!

Voordelen van de Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STM:

 • Er is gezorgd voor beeldstabilisatie waardoor bewegingsonscherpte wordt verminderd.
 • Dankzij de centraal geplaatste elektronische zoeker kun je intuïtief opnamen maken met deze camera.
 • Wanneer je video-opnames maakt met dit apparaat, kun je rekenen op gedetailleerd beelden, dankzij de 4K kwaliteit.
 • Je kunt foto’s maken van vrienden en familie, maar je kunt ook weidse landschappen vastleggen met de 15-45 mm lens.
 • Om op afstand te fotograferen en eenvoudig je foto’s te delen, kun je de gratis Canon Camera Connect-app downloaden en je Apple- of Android-apparaat verbinden.

Nadelen van de Canon EOS M50 Body Zwart + 15-45mm IS STM:

 • Bij deze camera is er niet gezorgd voor afdichtingen tegen stof en spatwater.
 • Vergeleken met bepaalde andere systeemcamera’s is dit model relatief zwaar.
 • Als je deze camera koopt, moet je er apart een geheugenkaart bij aanschaffen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WR

Vind je het prettig om foto’s te maken van de verschillende dingen die om je heen gebeuren? Dan is het hebben van een camera eigenlijk een must. Als je al gebruik hebt gemaakt van camera’s die je enige instellingsvrijheid geven, dan weet je hoe belangrijk een viewfinder is. Is de beste systeemcamera voor jou daarom een variant met een superieure viewfinder? Dan kun je kiezen voor de Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WR. Wij vinden dat dit model wellicht de beste systeemcamera voor jou is, omdat hij is voorzien van een Advance Hybrid Multi viewfinder. Dankzij deze superieure viewfinder, wordt de viewfinder-vergroting automatisch aangepast aan het gebruikte objectief. Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WRJe hebt bovendien met de elektronische viewfinder de mogelijkheid om instellingen vooraf te bekijken. Zelfs bij andere instellingen heb je genoeg vrijheid. Je kunt namelijk via het LCD scherm de compositie, witbalans en kleurnauwkeurigheid instellen.

Het instellen van deze camera vindt plaats via een uitgebreide gebruikersinterface. Ondanks je veel mogelijkheden hebt bij het aanpassen van de instellingen, is er gezorgd voor een eenvoudige bediening. Je kunt dus gemakkelijk navigeren van de ene naar de andere instelling. Wanneer je de Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WR gebruikt, dan kun je bovendien de lichtsterke 35 mm lens gebruiken voor portret- en reportagefotografie. Bovendien tracht de X-Trans CMOS III sensor de beeldkwaliteit van analoge film te evenaren. Deze sensor wordt tevens ondersteund door hoogwaardige digitale functies, waardoor er een wereld aan mogelijkheden voor je open gaat. Maak je foto’s met de camera, dan kun je gebruik maken van maar liefst 77 selecteerbare focuspunten en een grote Phase Detection AF. Hierdoor kun je snel bewegende onderwerpen gemakkelijk scherp in beeld krijgen. Je kunt bij deze camera zelfs gebruik maken van handige voorgeprogrammeerde filmsimulaties!

Voordelen van de Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WR:

 • De lichtsterke 35 mm kun je gebruiken voor reportage- en portretfotografie.
 • Dankzij de handige eigenschappen, doet dit toestel niet onder voor een DSLR.
 • Dit apparaat heeft de mogelijkheid om te schakelen tussen 3 verschillende type viewfinders.
 • Snel bewegende onderwerpen krijg je gemakkelijk in beeld mede dankzij de vele selecteerbare focuspunten.
 • Er is gezorgd voor filmsimulatie-opties, dus je kunt ook in zwart-wit of diafilm fotograferen zonder dat details verloren gaan.

Nadelen van de Fujifilm X-Pro2 Zwart + 35mm R WR:

 • Je krijgt er geen geheugenkaart bij.
 • De accu raakt bij veelvuldig gebruik snel leeg.
 • Er is bij dit toestel niet gezorgd voor een kantelbaar scherm.
Klik hier voor de beste prijs

6. Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSS

Intussen hebben we al 5 van de 10 topsysteemcamera’s gerecenseerd. Je hebt dus waarschijnlijk al geconcludeerd dat iedereen aan zijn of haar trekken komt door dit artikel te lezen. Zo kun je als beginner kiezen voor een model met een eenvoudige bediening en handige automatische functies. Daarnaast kun je als professionele fotograaf kiezen voor een wat geavanceerder model. Als je veel mogelijkheden wil hebben op het gebied van fotografie en videografie, dan is de beste systeemcamera voor jou wellicht een geavanceerd model. Wij kennen een dergelijk model. Hier verwijzen we naar de Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSS. Deze camera is wellicht de beste systeemcamera voor jou, omdat hij een geavanceerd model is met veel beschikbare manuele instellingen. Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSSJe maakt bij deze camera gebruik van de 7 knoppen, die je zelf een functie kunt toewijzen. Hierdoor regel je gemakkelijk de sluitertijd en ISO.

Hoewel de Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSS systeemcamera veel mogelijkheden met zich meebrengt, hoef je niet te vrezen dat je hem als beginner niet kunt gebruiken. Deze lichtgewicht camera is namelijk zeer intuïtief te bedienen. Dit komt doordat er is gezorgd voor een duidelijk menu, een 3 inch kantelbaar display en ergonomisch geplaatste knoppen. Je kunt dus gemakkelijk vanaf zeer lage standpunten of juist extreem hoge standpunten opnames maken. Het is tevens mogelijk om met dit apparaat panorama’s te creëren en de instellingen snel aan te passen. Natuurlijk kijken we ook naar de viewfinder van deze camera. Hij is voorzien van een heldere, elektronische zoeker, die duidelijk alle nodige informatie weergeeft. Deze functie heeft bovendien een beelddekking van 100% voor opnames van de beste kwaliteit. Zelfs wanneer een onderwerp in beweging is kun je met dit apparaat prachtige foto’s maken, dankzij de 11 frames per seconde.

Voordelen van de Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSS:

 • Bij deze camera is er gezorgd voor 7 knoppen, die je naar eigen wens een functie kunt toekennen.
 • Dit apparaat beschikt over een 16-50 mm lens, die een licht zoomobjectief is met beeldstabilisatie.
 • Dankzij de intuïtieve bediening en vele functies is de camera perfect voor zowel beginners als professionals.
 • Hij beschikt over een hybride autofocus, waardoor je accuraat scherp kunt stellen in diverse lichtomstandigheden.
 • Zelfs wanneer je een bewegend onderwerp volgt, kun je scherpe foto’s maken, dankzij de maximale 11 beelden per seconde.

Nadelen van de Sony Alpha A6000 Grijs + PZ 16-50mm OSS:

 • Er wordt bij deze camera geen geheugenkaart meegeleverd.
 • Hij beschikt niet over een touchscreen voor een snelle en eenvoudige bediening.
 • Dit apparaat moet je via USB opladen, terwijl een aparte batterijlader wellicht zou zorgen voor meer oplaadgemak.
Klik hier voor de beste prijs

7. Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mm

Als je op zoek gaat naar de beste systeemcamera voor jouw behoeften, dan ben je waarschijnlijk reeds voor jezelf nagegaan welke functies voor jou belangrijk zijn. Je hebt namelijk gezien dat er voor verschillende doeleinden verschillende soorten systeemcamera’s beschikbaar zijn. Is het voor jou belangrijk dat het model waar je voor kiest, je de mogelijkheid geeft om prachtige vakantiefoto’s en -video’s te maken? Wil je dat het daarnaast ook mogelijk is om de camera te gebruiken voor professionele fotografie? Dan kun je kiezen voor de Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mm. Wij vinden dat dit model goed bij je past, omdat hij je met zijn vele mogelijkheden in de gelegenheid stelt om zowel vrijetijdsfoto’s te maken als professionele foto’s. Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mmDankzij deze eigenschappen kun je de camera zowel gebruiken als filmmaker, vlogger en fotograaf. Iedereen kan er namelijk goed mee uit de voeten.

Er zijn meerdere redenen waarom we vinden dat de Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mm de beste systeemcamera voor jou is. Zo krijg je er een 12-60 mm lens bij met beeldstabilisatie. Je weet dus van tevoren dat zelfs wanneer je handen enigszins trillen, je toch prachtige opnames kunt maken. De eigenschappen van de lens laten je bovendien zien dat je de camera kunt gebruiken voor verschillende soorten fotografie. Wat dacht je van portretfotografie? Als deze vorm van fotografie niet iets voor jou is, dan kun je de camera ook gerust gebruiken om landschappen te fotograferen. De camera blinkt zelfs uit bij architectuurfotografie. Maak je foto’s in de burst modus? Dan maakt de camera maximaal 40 foto’s per seconde. Hij beschikt namelijk over een elektronische sluiter. Zodra je er dus mee aan de slag gaat, ontdek je de oneindige manieren waarop je jezelf creatief kunt uiten.

Voordelen van de Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mm:

 • Je kunt met deze camera video-opnames maken van maximaal 4K met 30 frames per seconde.
 • Bij dit apparaat ben je flexibel in het kiezen van je standpunt dankzij het kantelbare beeldscherm.
 • Zelfs snelle acties kunnen optimaal worden vastgelegd dankzij het hoge aantal afbeeldingen per seconde.
 • Er wordt een 12-60 mm lens met beeldstabilisatie meegeleverd, die ervoor zorgt dat de camera ideaal is voor landschaps-, portret en architectuurfotografie.
 • Doordat het beeldscherm kantelbaar is en je hem volledig naar jezelf toe kunt draaien, is de camera ook ideaal voor vloggers of personen die graag selfies maken.

Nadelen van de Panasonic Lumix DMC-G7MEG-K + 12-60mm:

 • Je krijgt er geen geheugenkaart bij.
 • Wanneer je er pas mee werkt, kan het dat de body van de camera plastic aanvoelt.
 • Bij deze camera is er niet gezorgd voor een behuizing die is afgedicht tegen stof en water.
Klik hier voor de beste prijs

8. Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OIS

Heb je er altijd van gedroomd om foto’s van topkwaliteit te maken? Wil je echter niet steeds allerlei grote apparaten en accessoires met je meenemen? Dan kun je kiezen voor een systeemcamera met diverse instellingsmogelijkheden. Dergelijke varianten geven je namelijk de instellingsvrijheid van een spiegelreflexcamera, maar ze hebben bijna het formaat van een compact camera. Je kunt dus genieten van de voordelen van beide cameravarianten. Welk model is echter de beste systeemcamera voor jou? Als je graag kiest voor een model met vele instelknoppen en draaiwielen, dan raden wij de Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OIS aan. Dit model is wellicht de beste systeemcamera voor jou, omdat hij de voordelen van een spiegelreflexcamera combineert met het formaat van een compact camera. Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OISZo kun je er optimaal mee fotograferen terwijl je gebruik maakt van de diverse instelknoppen en draaiwielen. Bij deze superieure camera, heb je alles zelf in handen!

We hebben je intussen verteld dat de Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OIS beschikt over verschillende instelknoppen en draaiwielen. Hij is echter ook voorzien van handige hardware om te zorgen voor prachtige opnames. Zo heeft dit apparaat een grote APS-C sensor met 24 megapixels. Je kunt dus rekenen op kraakheldere opnamen. Ook de scherpstelling van dit apparaat gaat gemakkelijk. Hij beschikt immers over maar liefst 325 autofocuspunten. Je kunt bovendien zelf kiezen uit 91 scherpstelpunten. Wil je graag snel bewegende onderwerpen volgen en vastleggen? Dat is mogelijk! Je kunt namelijk filmen in 4K met framerates tot 30 frames per seconde. Film je liever in Full HD? Dan kun je filmen met 60 frames per seconde. Dit betekent dat, nadat je bijvoorbeeld een snel bewegend onderwerp hebt gefilmd, je thuis het beeld aanzienlijk kunt vertragen. Maak hiervoor gebruik van bekende editing programma’s zoals Adobe Premiere Pro.

Voordelen van de Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OIS:

 • Je kunt de elektronische viewfinder gebruiken om je compositie te bepalen.
 • Het scherpstellen op een onderwerp is met dit apparaat eenvoudig, want je hoeft slechts op het touchscreen te klikken.
 • Maak gebruik van de instelwielen boven op het toestel om gemakkelijk te wisselen tussen de manuele en automatische stand.
 • Wanneer je deze camera koopt, dan krijg je er een 18-55 mm lens bij, die zeer veelzijdig is en ideaal is voor portret- en reisfotografie.
 • Er is gezorgd voor een X-Processor Pro beeldprocessor en een snel autofocussysteem waardoor je scherpe 4K video’s kunt maken van bewegende onderwerpen.
 • Doordat het scherm van de camera horizontaal ingeklapt kan worden, heb je meer controle over je compositie en is het maken van foto’s en video’s vanuit lage standpunten mogelijk.

Nadelen van de Fujifilm X-T20 Zwart + 18-55mm R LM OIS:

 • Vergeleken met andere varianten is dit model relatief groot.
 • Er is niet gezorgd voor een stof- of spatwaterbestendige body.
 • Je krijgt er geen geheugenkaart bij wanneer je de camera koopt.
 • Sommige gebruikers vinden dat de camera een betere grip mocht hebben.
Klik hier voor de beste prijs

9. Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIR

Bij het fotograferen of maken van video’s zijn er verschillende belangrijke aspecten. Je houdt rekening met de menselijke aspecten, de omgevingsaspecten en ook de aspecten van de camera zelf. Wanneer je hebt gelet op al deze factoren, kun je prachtige opnamen maken. Zoek je daarom naar de beste systeemcamera voor jouw behoeften? Met een dergelijk apparaat kun je namelijk meer instellingen handmatig aanpassen dan bij een compact camera. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken dat de systeemcamera enorm groot is, omdat hij kleiner is dan een spiegelreflexcamera. Is de ideale systeemcamera voor jou een model met een modern, maar toch klassiek uiterlijk? Moet het apparaat tevens heldere en haarscherpe kwaliteit vaststellen? Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIRDan raden we de Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIR aan. Dit model is wellicht de beste systeemcamera voor jou, omdat hij een mooi design heeft en hij prachtige beelden kan vastleggen.

Laten we je wat meer vertellen over het mooie design van de Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIR. Deze systeemcamera beschikt over een opvallend ontwerp. Doordat er gebruik is gemaakt van zowel zilveren als zwarte tinten, ziet hij eruit als een retro camera. Echter, als we kijken naar de vormgeving, dan vind je er ook moderne tinten in. Hierdoor ziet de camera er prachtig uit. Natuurlijk kijken we ook naar de mogelijkheden van dit apparaat. Als je een beginnende fotograaf bent en je wil kennis maken met zoom en veelzijdig lensgebruik, dan past deze camera perfect bij jou. Hij biedt je namelijk de ruimte om te experimenteren met licht en artistieke foto’s. Doordat er gezorgd is voor een vijfassige beeldstabilisatie en je maximaal 8.5 foto’s per seconde kunt maken, schiet je scherpe, onbewogen foto’s. Maak ook gebruik van de 14 ingebouwde filters om artistieke plaatjes te creëren.

Voordelen van de Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIR:

 • Dit apparaat is voorzien van een 5-assige beeldstabilisatie.
 • Met dit objectief blijven onderwerpen ook bij beweging scherp in beeld.
 • Doordat er is gezorgd voor ingebouwde filters, kun je artistieke foto’s maken.
 • De allround 14-42 mm IIR lens vult deze camera aan met een stille autofocus en 3x optische zoom.
 • Hij beschikt over een hoge ISO waarde, waardoor je ook bij weinig daglicht duidelijke foto’s kunt schieten.

Nadelen van de Olympus OM-D E-M10 Mark II Zilver + 14-42mm IIR:

 • Dit apparaat is niet water- en stofdicht.
 • Het vergt enige tijd om te wennen aan het menu.
 • Bij aankoop van de camera krijg je er geen geheugenkaart bij.
Klik hier voor de beste prijs

10. Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS

Zoek je naar de beste systeemcamera voor jouw behoeften? Dan is het handig als je van tevoren weet voor welk type fotografie je de camera precies wil gebruiken. Wanneer je een camera zoekt die speciaal is ontworpen voor bijvoorbeeld het maken van foto’s bij weinig licht, dan beschikt het apparaat hoogstwaarschijnlijk over andere eigenschappen dan een camera speciaal voor dierfotografie. Is het jouw bedoeling om verschillende soorten fotografie uit te proberen? Dit kan handig zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt op het gebied van fotografie. Als je bovendien van alles, wat je interessant vindt, een foto wil maken, dan is de Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS ook de perfecte camera. Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f 3,5-5,6 OSSWij vinden dat deze camera de beste systeemcamera voor jou is, omdat hij je in staat stelt om verschillende soorten foto’s te maken. Deze mogelijkheid heeft de camera te danken aan zijn lens.

Aangezien we het hebben gehad over de lens van de Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS, is het handig als we hier verder op ingaan. De lens van deze camera is een 28-70 mm variant. Je kunt er dus zowel landschapsfoto’s als portretten mee maken. Bovendien is de camera voorzien van 2,5x optische zoom. Dit betekent dat je ook onderwerpen die relatief ver weg zijn, dichterbij kunt brengen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je een dier ziet, dat je wil fotograferen. Als je te dichtbij gaat, schrikt het dier en rent hij weg. Daarom maak je gebruik van de optische zoom van deze camera. Tijdens het inzoomen laat je het dier ook niet schrikken, omdat de scherpstelmotor van de body van deze camera een stille werking heeft. Wil je opnames maken in een minder goed verlichte omgeving? Dat kan. De camera beschikt namelijk over een hoge ISO waarde.

Voordelen van de Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS:

 • Zijn hoge ISO-waarde is uitbreidbaar tot 204.800.
 • Dankzij de hoge maximale ISO waarde, kun je ook in donkere situaties uit de hand fotograferen.
 • Het is dankzij het hoge aantal afbeeldingen per seconde mogelijk om snelle acties vast te leggen.
 • De beeldstabilisatie corrigeert tot 5 stops waardoor bewegingsonscherpte bij dit apparaat wordt verminderd.
 • Hij is voorzien van een 28-70 mm zoomlens, dus je kunt onder andere dieren, portretten en landschappen fotograferen.
 • Hoewel de focus is geweest op fotografie, is het ook mogelijk om met deze camera gedetailleerde videobeelden op te nemen in 4K kwaliteit.

Nadelen van de Sony Alpha A7III + FE 28-70mm f/3,5-5,6 OSS:

 • Bij dit apparaat wordt er geen geheugenkaart meegeleverd.
 • Hij is minder geschikt voor wilde avonturen, want hij is niet stof-, water- of schokbestendig.
 • Als je inzoomt, daalt de lichtsterkte waardoor je minder lang uit de hand kunt fotograferen.
 • Doordat hij 565 gram weegt, kun je er mogelijk een pijnlijke nek of verkrampte handen van krijgen.
 • Aangezien de camera is ontworpen voor professionele fotografie kan het voor een beginner ingewikkeld zijn om hem te gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>