• Home
 • Tablets

De Beste Tablet Van 2020 kopen? Vergelijk De Top 5. Rekening gehouden met android gebruikers en een budget onder de 200 euro

Hoewel de meesten van ons een smartphone hebben, kiezen we er vaak toch voor om ook een tablet aan te schaffen. Dergelijke apparaten zijn namelijk groter dan smartphones, waardoor ze qua grootte precies tussen een smartphone en laptop liggen. Met een tablet kun je van alles doen. Zo kun je jouw tablet gebruiken om je e-mails te checken of te scrollen op social media. Echter, mocht je voor een krachtiger model kiezen, dan kun je de tablet zelfs gebruiken voor zware programma’s en om games te spelen. Nu daar je weet wat je allemaal met een tablet kunt doen, wil je vast wel de beste tablet voor jouw behoeften aanschaffen. Wij helpen je om het ideale model te vinden. Je vindt dus een tablet met de ideale schermdiagonaal, de perfecte resolutie en een model dat jouw gewenste handelingen ondersteunt. Lees dit artikel en vind de beste tablet voor jouw behoeften!

Beste tablet van 2020

We begrijpen dat het vinden van de beste tablet betekent dat je eerst verschillende modellen met elkaar vergelijkt. Daarom hebben wij de 5 beste varianten van 2020 voor je op een rij gezet. Doordat je kiest uit een beperkt aantal, vind je nog sneller jouw perfecte tablet. De tablets die we in dit artikel zullen recenseren zie je in de onderstaande tabel. Bekijk de tabel, lees de recensies en kies vervolgens de beste tablet voor jouw behoeften uit!

 Product naam 
1.Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB ZwartMeer info »
2.Apple iPad (2018) 128GB Wifi Space GrayMeer info »
3.Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi GrijsMeer info »
4.Apple iPad Pro 12,9 inch (2017) 64GB Wifi GoudMeer info »
5.Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G ZwartMeer info »

1. Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB Zwart

Het is tegenwoordig belangrijk om rekening te houden met het besturingssysteem wanneer je op zoek gaat naar smartphones, tablets, computers en accessoires voor deze apparaten. De bekendste apparaten komen namelijk met een iOS of Android besturingssysteem. In het geval van laptops en desktops gaat het om iOS en Windows besturingssystemen. De verschillende systemen hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur ook een rol. Ben jij een trouwe Android gebruiker en is de beste tablet voor jou daarom een middenklasse Android tablet? Dan kies je voor de Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB Zwart. Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB ZwartWij vinden dit model de beste tablet voor jou, omdat hij de definitie is van een middenklasse Android tablet. Zo kun je er gerust je favoriete films en series op bekijken in een hoge kwaliteit. Met een schermdiagonaal van 10,1 inch komen de beelden tevens goed tot hun recht.

Het formaat van de Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB Zwart zorgt er tevens voor dat je de tablet altijd bij de hand hebt. Hij is immers niet te groot, maar hij is ook niet te klein. Je kunt hem dus gerust gebruiken voor al je digitale bezigheden. Behalve voor het bekijken van films en series, kun je de tablet tevens gebruiken om een recept op te zoeken, zodat je je gezin kunt verrassen met exotische gerechten. Het maakt niet uit voor welke bezigheden je de tablet gebruikt, want hij heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels en een beeldverhouding van 16:10. De beelden zien er dus altijd mooi uit. Dit is zelfs het geval wanneer anderen meekijken, omdat de tablet beschikt over een IPS scherm met een grote inkijkhoek. Je kunt daarnaast foto’s en filmpjes maken, apps downloaden en alles bewaren op het 32 GB flashgeheugen.

Voordelen van de Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB Zwart:

 • Je kunt snel door apps navigeren, omdat de tablet beschikt over een 1,6 GHz octa core processor.
 • Films en series kunnen in hoge kwaliteit bekeken worden op het 10,1 inch scherm van deze tablet.
 • Desgewenst kun je het geheugen van de tablet uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 200 GB.
 • Hij beschikt over een groot flash geheugen van 32 GB, dus je kunt al je apps, foto’s en video’s gemakkelijk opslaan.
 • Er is gezorgd voor een zeer goede batterij, waardoor je de tablet bij gemiddeld gebruik niet dagelijks hoeft op te laden.

Nadelen van de Samsung Galaxy Tab A 10.1 Wifi 32GB Zwart:

 • Met deze tablet kun je geen 4G verbinding maken met internet.
 • De meegeleverde oplaadkabel van deze Android tablet is relatief kort.
Klik hier voor de beste prijs

2. Apple iPad (2019) 128GB Wifi Space Gray

In de vorige review hebben we gesproken over een middenklasse Android tablet. Echter, we weten ook dat niet iedereen dol is op Android apparaten. Er zijn immers ook tablet gebruikers, die liever een tablet met het iOS besturingssysteem willen hebben. Behoor jij tot deze groep en is daarom de beste tablet voor jou een middenklasse iPad? Dan raden wij de Apple iPad (2019) 128GB Wifi Space Gray aan. Deze variant is wellicht de beste tablet voor jou, omdat hij een iOS besturingssysteem heeft. Dit zie je overigens ook aan de naam, want hij is een Apple iPad. Je kunt er bovendien gemakkelijk mee omgaan, dankzij het gebruiksvriendelijke besturingssysteem. Apple iPad (2018) 128GB Wifi Space GrayDaarnaast beschikt de tablet over een A10 Fusion chip met genoeg kracht om tegelijkertijd meerdere apps te gebruiken. Zoals je kunt concluderen, is deze tablet dus perfect voor mensen die graag multitasken. Met dit apparaat in huis heb je ook veel mogelijkheden.

Als je leest dat een apparaat veel mogelijkheden met zich meebrengt, dan wil je sowieso weten naar welke mogelijkheden er wordt verwezen. We vertellen je daarom direct over de mogelijkheden die de Apple iPad (2019) 128GB Wifi Space Gray met zich meebrengt. Als je dit apparaat in huis hebt, dan kun je onder andere e-mails opstellen en versturen, naar je favoriete muziek zoeken op YouTube of in je muziekbibliotheek en je kunt tegelijkertijd een gesprek aannemen op FaceTime. Het is zelfs mogelijk om de tablet te gebruiken als een kladblok tijdens bijvoorbeeld je colleges. Dit komt doordat de iPad beschikt over ondersteuning voor Apple Pencil. Wanneer je deze accessoire hebt aangeschaft, kun je gerust notities maken, woorden markeren of zelfs tekenen op de tablet. Je gebruikt de Pencil immers als een echt potlood. Welke apps je ook installeert, je hebt met 128 GB genoeg ruimte!

Voordelen van de Apple iPad (2019) 128GB Wifi Space Gray:

 • De tablet is voorzien van 2 superieure camera’s.
 • Je kunt al je foto’s, apps en video’s opslaan dankzij het 128 GB flash geheugen.
 • Net zoals ook het geval is bij andere Apple producten, is het besturingssysteem van deze tablet gebruiksvriendelijk.
 • Apple Pencil wordt ondersteund, dus je kunt woorden markeren, handgeschreven notities maken en tekenen naast je teksten.
 • Doordat de iPad beschikt over een Apple A10 Fusion chip, kun je sneller door apps heen navigeren, 4K beeldmateriaal bewerken of zware games spelen.

Nadelen van de Apple iPad (2019) 128GB Wifi Space Gray:

 • Hij beschikt niet over een USB-aansluiting.
 • Er is bij deze iPad niet gezorgd voor een 4G module voor mobiel internet.
 • Bij veelvoudig gebruik van deze tablet, loopt zijn batterij relatief snel leeg.
 • Hoewel de Apple Pencil wordt ondersteund, wordt deze niet meegeleverd.
 • De randen van deze tablet zijn vergeleken met die van andere tablets breed.
 • Het is niet mogelijk om de opslagcapaciteit met een geheugenkaart uit te breiden.
Klik hier voor de beste prijs

3. Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi Grijs

Ben je op zoek naar de beste tablet voor jouw behoeften? Dan let je op verschillende factoren. Het eerste waar velen van ons naar kijken is het besturingssysteem. Sommige gebruikers vinden het prettiger om met het iOS besturingssysteem te werken, terwijl anderen juist liever een Android tablet gebruiken. Behoor jij tot de tweede groep? Is daarom de ideale tablet voor jou een topklasse Android tablet? Dan kennen wij het perfecte model voor jou, namelijk de Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi Grijs. Dit model is wellicht de beste tablet voor jou, omdat hij een topklasse Android tablet is. Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi GrijsZo kun je hem gebruiken om foto’s en video’s te bewerken, zware 3D games te spelen of gewoon om je e-mails te checken en te beantwoorden. Zoals je ziet heb je met deze krachtige tablet in huis veel mogelijkheden. Dankzij het 10,8 inch scherm zie je goed wat er op je scherm gebeurt.

Aangezien verschillende tablets zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, is het handig om te kijken waar de Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi Grijs uitblinkt. Deze tablet komt helemaal tot zijn recht wanneer je hem gebruikt voor multimediatoepassingen. Zo kun je er je favoriete films en series op bekijken. Het beeld is sowieso scherp, want de tablet heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Bovendien hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele oordopjes, want er komt een vol en authentiek geluid uit de 4 stereo speakers van deze tablet. Doordat de tablet draait op Android 8.0, neemt zijn gebruiksgemak tevens toe. Zo gaat het opstarten namelijk sneller en de batterij gaat langer mee. Ben je een multitasker? Geen probleem! De tablet beschikt over 4 GB werkgeheugen en een krachtige Kirin processor, waardoor je soepel kunt multitasken. Voor extra opslagmogelijkheden kun je het geheugen met een geheugenkaartje uitbreiden.

Voordelen van de Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi Grijs:

 • Voor een vol en authentiek geluid kun je rekenen op de 4 stereo speakers.
 • Met deze superieure Android tablet kun je gerust multitasken of zware games spelen.
 • Hij heeft een resolutie van 2560 x 1600 pixels, waardoor het beeld scherper is dan bij Full HD tablets.
 • Doordat de tablet draait op Android 8.0 Oreo start hij sneller op, gaat zijn batterij langer mee en is hij over het algemeen gemakkelijker te gebruiken.
 • Mocht het intern geheugen vol beginnen te raken, dan kun je desgewenst de opslagmogelijkheden uitbreiden door een geheugenkaartje in het apparaat te zetten.

Nadelen van de Huawei MediaPad M5 10.8 Wifi Grijs:

 • Je kunt met deze tablet niet via 4G verbinding maken met internet.
 • Net zoals het geval is bij sommige andere Android apparaten, beschikt dit model over relatief veel bloatware.
 • Het is alleen mogelijk om een koptelefoon aan te sluiten op deze tablet via de meegeleverde USB type C naar 3,5 mm adapter.
Klik hier voor de beste prijs

4. Apple iPad Pro 12,9 inch (2019) 64GB Wifi Goud

Omdat we weten dat sommige gebruikers het liefst gebruik maken van een Android tablet en anderen juist liever een Apple tablet gebruiken, hebben we geprobeerd onze top 5 zo eerlijk mogelijk te verdelen. We hebben het intussen reeds gehad over 2 Android tablets en 1 Apple tablet. Daarom kijken we nu weer naar een Apple variant. Elke tablet heeft zijn eigen gebruikstoepassingen. Je gaat daarom eerst na waar de top tablets voor zijn ontworpen, voordat je overgaat tot de aanschaf van een specifiek model. Vind jij dat je een creatieveling bent en is daarom de beste tablet voor jou een Apple variant die je de mogelijkheid geeft om je creativiteit optimaal te uiten? Apple iPad Pro 12,9 inch (2017) 64GB Wifi GoudDan is de Apple iPad Pro 12,9 inch (2019) 64GB Wifi Goud wellicht de beste tablet voor jou. Deze tablet komt optimaal tot zijn recht wanneer hij in het bezit is van een creatieveling.

We bevelen de Apple iPad Pro 12,9 inch (2019) 64GB Wifi Goud aan voor creatieve gebruikers, omdat deze tablet perfect is voor de bewerking van foto’s en video’s. Hij beschikt bovendien over 64 GB, dus je kunt allerlei applicaties opslaan. Misschien vraag je je af of het geheugen wel toereikend is voor al je bewerkte foto’s en video’s. Met allerlei online opslagmogelijkheden zoals de iCloud, heb je sowieso genoeg aan 64 GB geheugen. Natuurlijk kun je de tablet ook voor andere doeleinden gebruiken dan alleen het bewerken van foto’s en video’s. Zo kun je hem ook gebruiken om games te spelen of gewoon om te relaxen terwijl je naar films of series kijkt. Bekijk je een film of speel je een game? Dan komt het beeld tot leven, want de 4 speakers, die zich aanpassen op de manier waarop je de iPad vasthoudt, zorgen voor krachtig geluid.

Voordelen van de Apple iPad Pro 12,9 inch (2019) 64GB Wifi Goud:

 • Aan de achterkant van deze tablet is er een 12 megapixel camera met beeldstabilisatie.
 • Hij beschikt over een verversingssnelheid van 120 Hz, waardoor beelden vloeiender worden weergegeven dan op vergelijkbare modellen.
 • Mocht het interne geheugen van de tablet vol beginnen te raken, dan kun je gebruik maken van je iCloud account om extra data daar op te slaan.
 • De tablet is voorzien van een HDR Retina beeldscherm met een hoge helderheid van 600 nits, waardoor foto’s en video’s realistisch worden weergegeven.
 • Er is gezorgd voor een Apple A10X processor, die het mogelijk maakt om sneller door apps heen te navigeren, 4K beeldmateriaal te bewerken of zware games te spelen.

Nadelen van de Apple iPad Pro 12,9 inch (2019) 64GB Wifi Goud:

 • De tablet is niet voorzien van een USB-aansluiting.
 • Je kunt de opslagcapaciteit niet uitbreiden met een geheugenkaart.
 • Er is bij deze iPad niet gezorgd voor een 4G module voor mobiel internet.
 • Als je een klein budget hebt, dan kan de prijs van deze tablet wellicht tegenvallen.
 • Voor het beluisteren van muziek via oordopjes, moet je apart oordopjes aanschaffen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G Zwart

Zoek je naar de beste tablet voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij helpen je namelijk om verschillende tablets met elkaar te vergelijken. Bovendien vertellen we je niet over willekeurige varianten. We recenseren in dit artikel namelijk alleen de beste modellen van het jaar. Wil je het liefst een Android tablet hebben? Is het daarnaast voor jou belangrijk dat alle beelden goed tot hun recht komen op een relatief groot scherm? Moet de tablet je tevens de mogelijkheid bieden om te multitasken? Dan is de Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G Zwart wellicht de beste tablet voor jou. Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G ZwartDeze tablet beschikt over een scherm van 10,1 inch. Hij is dus groot genoeg zodat alle beelden goed tot hun recht komen. Daarnaast beschikt hij over 4 GB werkgeheugen, wat betekent dat je optimaal kunt multitasken met deze tablet.

Hoewel je met de Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G Zwart kunt multitasken, kun je hem ook gebruiken voor digitale entertainment. We proberen immers allemaal om werk en ontspanning in balans te brengen. Bekijk dus alleen of met anderen leuke films en series op het IPS scherm met een grote kijkhoek. Daarom kun je gerust foto’s op deze tablet bewerken. De tablet beschikt tevens over genoeg kracht zodat je allerlei leuke games kunt spelen. Ook voor personen die met meerdere apps tegelijk bezig zijn is dit model perfect. Apps moeten gedownload worden. Dat weten we allemaal. Daarom heeft de fabrikant van deze tablet gezorgd voor een ruim flashgeheugen van 64 GB. Je kunt dus alle gewenste apps downloaden en opslaan. Mocht het geheugen vol beginnen te raken, dan kun je gerust een geheugenkaartje in de tablet zetten. Zo breid je zijn geheugen uit met nog eens 128 GB.

Voordelen van de Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G Zwart:

 • Dankzij het 4 GB werkgeheugen kun je soepel multitasken.
 • Foto’s, video’s en apps kun je bewaren op het 64 GB flashgeheugen.
 • Mocht het geheugen vol beginnen te raken, dan kun je dit uitbreiden met een geheugenkaartje.
 • Je kunt deze tablet gebruiken om foto’s te bewerken, films te bekijken en zelfs om games te spelen.
 • Vergeleken met andere tablets, beschikt dit model niet over allerlei onnodige voor-geïnstalleerde apps.
 • Er is gezorgd voor een 2,0 GHz octa core processor, waardoor je sneller door apps kunt navigeren dan met een quad core processor.
 • Hij beschikt over een groot 10,1 inch IPS scherm met een grote kijkhoek dus anderen kunnen gerust samen met je kijken naar je favoriete films of series.

Nadelen van de Lenovo Tab 4 10 Plus 4GB 64GB 4G Zwart:

 • Dit apparaat is dun, licht en robuust.
 • Het oplaadsnoer dat wordt meegeleverd is relatief kort.
 • Deze tablet draait niet op de meest recente Android versie.
 • Doordat de achterkant van de tablet van glas is, is hij relatief glad en moet je goed opletten waar je hem neerzet.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>