• Home
 • Tenten

Vind de beste Tent van 2020 hier! Een Lichtgewicht Tent Of Een Familietent?

Je bent op zoek naar een nieuwe tent, maar weet niet precies hoe je het ideale model kunt uitkiezen. Kun je je terugvinden in deze stelling? Vrees niet, want wij helpen je om de beste tent voor jouw behoeften uit te kiezen. Als je zoekt naar een tent voor op vakantie, dan kun je letten op het doel van je reis en het vervoersmiddel dat je gebruikt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je comfortabel wil kamperen. Dit houdt in dat je tent voldoende opbergruimte moet bevatten, bestand moet zijn tegen slechte weersomstandigheden en moet beschikken over een ruime en stevige constructie. Ga je rondtrekken, dan kies je voor een trekkerstent. Dergelijke modellen zijn over het algemeen licht, compact in te pakken en hebben een koepel- of hybride constructie. In dit artikel lees je over de top 10 modellen van 2020. Vergelijk de verschillende modellen en kies jouw beste tent uit!

Beste tent van 2020

In de inleiding van dit artikel hebben we je onder andere verteld over verschillende soorten tenten. Er zijn echter ook tenten die geschikt zijn voor een verschillend aantal personen. Het is vaak handig om rekening te houden met deze factor wanneer je op zoek gaat naar de beste tent. Daarom hebben we in de onderstaande tabel niet alleen de top 10 tenten van het jaar opgenomen, maar ook het aantal personen dat in de desbetreffende tent past. Hierdoor kun je nog gemakkelijker jouw ideale tent vinden. Bekijk dus snel de tabel, lees de recensies, vergelijk de verschillende modellen met elkaar en kies de beste tent van 2020 uit!

 Product naamAantal personen 
1.Robens Voyager 3EX
3Meer info »
2.Coleman Darwin 3
3Meer info »
3.Vango Woburn 400 Herbal4Meer info »
4.Coleman Bering 4
4Meer info »
5.Robens Edge
3Meer info »
6.Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage3Meer info »
7.MSR Elixir 3 Green V2
3Meer info »
8.Vaude Badawi 4P Sand
4Meer info »
9.Outwell Earth 2 2017
2Meer info »
10.Outwell Cloud 3
3Meer info »

1. Robens Voyager 3EX

Intussen weet je dat er verschillende factoren zijn waar je naar kunt kijken bij het uitkiezen van een tent. Wil je graag een lichte tent hebben, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen op trektochten of tijdens het backpacken? Is het daarnaast belangrijk voor jou om een tent aan te schaffen waar je bijna overal in kunt staan? Dan kies je voor de Robens Voyager 3EX. Robens Voyager 3EXWij vinden dat dit model wellicht de beste tent voor jou is, omdat hij een tunneltent is. In dergelijke tenten heb je de mogelijkheid om te staan. Je hoeft dus niet in de tent te kruipen om bijvoorbeeld iets uit je rugzak te halen. Je staat namelijk comfortabel in de tent. Bovendien heeft deze specifieke tent een kleine pakmaat, wat inhoudt dat je hem klein kunt inpakken. Hierdoor is hij eenvoudig mee te nemen. De tent heeft tevens een laag gewicht van 4 kg.

Dankzij de kleine pakmaat en het licht gewicht is deze tent ideaal is voor trektochten en om te backpacken. Ook voor wandel- en fietsvakanties is dit model perfect. De trekkerstent heeft zelfs extra opbergruimte. Zo heb je in de voortent genoeg ruimte om je tas of andere spullen op te bergen. Je gaat dus gerust met je heel gezin op stap. Hoewel de Robens Voyager 3EX een compact formaat heeft, mag hij niet onderschat worden. De tent is namelijk bestand tegen storm en regen. Dit heeft de tent mede te danken aan het waterdichte polyester tentdoek met getapete naden, dat geen regen doorlaat. De tentstokken zijn bovendien van geanodiseerd aluminium gemaakt, waardoor ze slijtvast zijn, een licht gewicht hebben en sterk zijn. Er is ook rekening gehouden met gemak. Daarom heeft de tent een tunnelconstructie, waardoor je hem in korte tijd kunt opzetten en snel weer kunt afbreken.

Voordelen van de Robens Voyager 3EX:

 • Er is in deze tent extra leef- en opbergruimte voor je kampeerspullen.
 • Ondanks het compacte formaat is deze tent toch bestand tegen storm en regen.
 • De tent heeft een kleine pakmaat, waardoor hij geschikt is voor trektochten en om te backpacken.
 • Dankzij de eenvoudige tunnelconstructie is het mogelijk om de tent in korte tijd op te zetten en snel weer af te breken.
 • Je kunt de tent gemakkelijk vervoeren, want hij heeft aluminium tentstokken, die behalve stevig ook licht van gewicht zijn.

Nadelen van de Robens Voyager 3EX:

 • De tentdoek is gemaakt van polyester, waardoor deze doek minder goed ademt dan een tentdoek van katoen.
 • Er zijn geen reflecterende details op de tent en de scheerlijnen, waardoor de kans bestaat dat je in het donker struikelt.
 • Hoewel de tent is ontworpen voor 3 personen, is het vrij krap om er met 3 personen in te kamperen, tenzij het gaat om 2 volwassenen en een kind.

2. Coleman Darwin 3

Soms is het leuk om een weekendje weg te gaan. Dergelijke ontspanning hebben we eigenlijk allemaal weleens nodig. Er zijn echter verschillende soorten korte vakanties. Ben jij het type dat dol is op korte kampeervakanties? Of ga je op vakanties waarbij je regelmatig zal verkassen? Dan is de Coleman Darwin 3 wellicht de beste tent voor jouw behoeften. Coleman Darwin 3Deze tent vinden we de beste tent voor jou, omdat hij perfect is voor een weekendje weg en een vakantie waarbij je regelmatig zal verkassen. Dit komt doordat hij een lichtgewicht koepeltent is, die je eenvoudig kunt opzetten. Het voordeel van een koepeltent is dat je op een eenvoudige en snelle manier een fijne slaapplaats kunt creëren op bijvoorbeeld een festival, tijdens een korte kampeervakantie of gewoon in de achtertuin. Je hoeft namelijk slechts de boogstukken te kruisen en de binnentent eraan te hangen.

We hebben je verteld over het gemak dat een koepeltent met zich meebrengt. In het geval van de Coleman Darwin 3 is het zelfs gemakkelijker om hem op te zetten. Dit model beschikt namelijk over een handig “Ring & Pin” systeem. Je kunt hem dus super gemakkelijk opzetten. Bovendien zorgt het lichte gewicht van de tent ervoor dat je hem eenvoudig met je kunt meenemen. Je zet hem gewoon in je rugzak en gaat op pad. Om precies te zijn, gaat het bij deze tent om een gewicht van slechts 3,4 kg. Dit lichte gewicht heeft de tent te danken aan de glasfiber stokken. Natuurlijk is het gewicht van een tent niet het enige waar je naar kijkt. Daarom is het leuk te weten dat deze tent aan de binnenkant diverse vakken heeft, waar je kleine spullen georganiseerd in kunt opbergen. Je kunt er bovendien met z’n drieën in kamperen!

Voordelen van de Coleman Darwin 3:

 • Dankzij het ring- en pinsysteem kun je de tent gemakkelijk opzetten.
 • De tent heeft een licht gewicht, dus je kunt hem eenvoudig met je meenemen.
 • In de zijkant van de binnentent zijn er opbergvakken waar je je waardevolle spullen in kunt opbergen.

Nadelen van de Coleman Darwin 3:

 • Deze tent beschikt niet over een aparte leefruimte.
 • Er is relatief weinig ruimte tussen de binnen- en buitentent.

3. Vango Woburn 400 Herbal

Als je op zoek gaat naar de beste tent voor jouw behoeften, dan let je op verschillende factoren. Sommige personen kijken naar het aantal personen dat kan slapen in de tent. Weer anderen kijken naar het type tent. Ben jij iemand die dol is op luxe en wil je daarom met een tent op stap gaan die voldoende opbergruimte heeft en waar je gewoon in kunt staan? Vango Woburn 400 HerbalDan is een tunneltent wellicht de beste keuze. Wij kennen een dergelijke tent, namelijk de  Vango Woburn 400 Herbal. Deze tent vinden wij de beste tent voor jou, omdat hij een tunneltent is. Dit model is bovendien perfect om met het hele gezin te gaan kamperen, omdat hij een grote familietent is, waar 4 personen comfortabel in kunnen kamperen. Doordat de tent een nokhoogte heeft van 185 cm, is hij hoog genoeg om er rechtop in te staan.

Als je met je partner en 2 kinderen gaat kamperen, heb je in de tent toch nog genoeg privacy. Het ruime slaapgedeelte van de Vango Woburn 400 Herbal kun je namelijk eenvoudig delen in 2 aparte delen. Ook voor je bagage is er genoeg ruimte. De tent heeft namelijk een ruime voortent, waar je gemakkelijk al je kampeerspullen in kunt opbergen. Misschien krijgen jullie tijdens de kampeervakantie bezoek. Dan kunnen je gasten ook eenvoudig in de tent komen. Hij heeft namelijk een grote ingang en zelfs 2 grote ramen. Hierdoor wordt lichtval en ventilatie in de tent geboden. De waterkolom van 4000 mm en de getapete naden zorgen er bovendien voor dat je ook droog blijft tijdens langdurige regenbuien. Je krijgt zelfs stormbanden meegeleverd, waardoor de tent ook stabiel blijft tijdens stormachtig weer. Wordt het donker, dan hang je een lamp op aan de haken in de leef- en slaapcabine.

Voordelen van de Vango Woburn 400 Herbal:

 • Hij heeft een constructie van een tunneltent, waardoor er genoeg ruimte is in deze tent.
 • De waterkolom van 4000 mm zorgt ervoor dat je ook met een zware regenbui droog blijft.
 • Dit model heeft een nokhoogte van 185 cm, dus de tent is hoog genoeg om er rechtop in te staan.
 • Dankzij de extra verduisterende stof om het slaapgedeelte kun je nog even doorslapen wanneer de zon opkomt.

Nadelen van de Vango Woburn 400 Herbal:

 • In het begin kan het opzetten van deze tent een uitdaging vormen.
 • Met een gewicht van 12 kg is deze tent relatief zwaar waardoor hij minder geschikt is voor fietsvakanties of om te backpacken.

4. Coleman Bering 4

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe tent is het handig om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Sommige tenten zijn bijvoorbeeld gemakkelijk op te zetten en andere modellen zijn ruim waardoor je er met meerdere personen in kunt kamperen. Is de beste tent voor jou een model met veel ruimte en uitstekende ventilatie? Coleman Bering 4Als je je daar helemaal terug in kunt vinden, dan is de beste tent voor jou de Coleman Bering 4. Dit model raden we aan, omdat hij veel ruimte heeft en beschikt over uitstekende ventilatie. De polyester tent heeft een vis-a-vis indeling, wat inhoudt dat er aan beide zijkanten van de tent slaapgedeelten zijn. Hierdoor heb je genoeg privacy, zelfs wanneer je met je kinderen of vrienden gaat kamperen. Er is zelfs een leefgedeelte in deze tent. Dit gedeelte is in het midden van de tent.

Als je kampeert, is het belangrijk dat je tent leefbaar wordt gehouden. Daar heeft de fabrikant van de Coleman Bering 4 aan gedacht. De tent is daarom voorzien van een grondzeil met opstaande randen. Je kunt hem dus gemakkelijk schoonmaken. Het grondzeil voorkomt bovendien dat water de tent inloop. Je wil toch dat je spullen netjes droog blijven? Als je gedurende langere tijd met meerdere personen in een tent blijft, dan kan de ruimte op den duur muf ruiken. Dit probleem heb je niet wanneer je gebruik maakt van deze tent. Hij is namelijk voorzien van verschillende ventilatiemethoden. Zo is de binnenkant van de tent vervaardigd van ademend polyester. Daarnaast zijn er meerdere ventilatieopeningen in de buitentent. Voor extra kampeergenot is deze tent ruim 2 meter hoog, dus je kunt er gerust in staan. Er is bovendien genoeg ruimte voor je kampeerspullen. Zet deze gerust in het leefgedeelte!

Voordelen van de Coleman Bering 4:

 • Met een hoogte van ruim 2 meter is de tent hoog genoeg om er in te staan.
 • Er zijn aan weerszijden van de tent 2 slaapgedeelten, waardoor je meer privacy hebt.
 • Desgewenst kun je in het leefgedeelte van de ruime tent je kampeerspullen opbergen.
 • Het grondzeil in het leefgedeelte is geïntegreerd waardoor er geen water naar binnen kan via de naden.

Nadelen van de Coleman Bering 4:

 • Er zijn bij deze tent relatief veel scheerlijnen.
 • De tent weegt 12,2 kg, waardoor hij niet geschikt is voor wandel- en fietsvakanties.

5. Robens Edge

Tot nu toe heb je voornamelijk gelezen over grotere tenten. In dergelijke modellen kunnen meerdere personen kamperen. Soms heb je er echter behoefte aan om slechts met je partner te gaan backpacken. In een dergelijk geval is het handig om te kiezen voor een ietwat kleiner model. Daar kunnen jij en je partner comfortabel in kamperen. Robens EdgeKleinere tenten kun je bovendien gemakkelijk met je meenemen, omdat ze minder wegen dan de grotere modellen. Is de beste tent voor jou daarom een lichtgewicht trekkerstent? Dan kun je kiezen voor de Robens Edge. Dit model is wellicht de beste tent voor jou, omdat hij een lichtgewicht trekkerstent is voor ongeveer 2 personen. Ga je toch als gezin met z’n drieën op stap, dan kunnen jullie er lekker knus in kamperen. Doordat deze tent weinig weegt en een kleine pakmaat heeft, is hij geschikt voor trektochten of fietsvakanties.

Het opzetten van grotere tenten vormt soms een uitdaging, omdat ze beschikken over meerdere onderdelen. Kleinere modellen zoals de Robens Edge zijn daarom vaak gemakkelijk op te zetten. In het geval van deze specifieke tent kun je hem binnen slechts 10 minuten opzetten. Dit komt doordat hij een eenvoudige koepelconstructie met tentstokken heeft. De tentstokken zijn bovendien gemaakt van geanodiseerd aluminium, waardoor ze slijtvast en zeer stevig zijn. Een ander voordeel van dit materiaal is dat de stokken licht van gewicht zijn. Wanneer je kampeert in deze tent, hoef je je geen zorgen te maken over eventuele regenbuien. Het tentdoek van polyester is namelijk waterdicht en beschikt over getapete naden. Hierdoor wordt voorkomen dat er regenwater naar binnen sijpelt. Water en vuil komt het water ook niet binnen dankzij de opstaande randen van het geïntegreerde grondzeil. De tent is bovendien relatief hoog, dus je kunt er comfortabel rechtop in zitten.

Voordelen van de Robens Edge:

 • Zijn tentstokken van aluminium zijn stevig en licht, waardoor je de tent eenvoudig kunt vervoeren.
 • Je kunt deze tent meenemen op trektochten of bij het backpacken, want hij heeft een kleine pakmaat.
 • Deze tent kun je gemakkelijk en in een korte tijd opzetten, omdat hij een eenvoudige constructie heeft.
 • Doordat deze tent model relatief hoog is, kun je er comfortabel rechtop in zitten bij bijvoorbeeld slecht weer.
 • Er is bij deze tent gezorgd voor een waterkolom van 5000 mm, dus je blijft ook met een zware regenbui droog.

Nadelen van de Robens Edge:

 • Er is in deze tent geen extra leef- of opbergruimte voor kampeerspullen.
 • De tent na gebruik terugkrijgen in de travelbag kan wellicht een uitdaging vormen.
 • Hij heeft een polyester tentdoek, dat minder goed ademt dan een tentdoek van katoen.

6. Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage – Lichtgewicht Tent

Meestal als je gaat kamperen, krijg je last van ongedierte. Er kunnen bijvoorbeeld mieren kruipen in de tent. Dit is voor de meesten van ons niet prettig. Daarom wensen sommige kampeerders dat er een tent is die ervoor zorgt dat ze minder last krijgen van ongedierte. Hun wens is uitgekomen, want er zijn tegenwoordig ook hangtenten. Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. 4 Seasons CamouflageKlinkt een hangtent ook als de beste tent voor jou? Dan kies je voor de Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage. Dit model is de beste tent voor jou, omdat het een hangtent is waar maar liefst 3 personen in kunnen kamperen. De tent is bovendien perfect voor echte outdoor liefhebbers, omdat hij, zoals de naam “4 Seasons” oftewel 4 seizoenen doet vermoeden, perfect is voor elk seizoen en ieder weertype. Als je dus plotseling de behoefte hebt aan een gezellig weekendje weg, neem je deze tent zeker met je mee!

Als je kijkt naar het ontwerp van de Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage, dan vraag je je wellicht af hoe je hem kunt opzetten. Het opzetten oftewel bevestigen van deze tent is zeer eenvoudig. Je maakt namelijk slechts gebruik van de meegeleverde spanbanden. Doordat je boven de grond hangt, hoef je je bovendien geen zorgen te maken over ongedierte of slangen op de grond. Je kunt dus gerust middenin het bos of de jungle overnachten. Ook over muskieten maak je je geen zorgen wanneer je deze tent gebruikt. Hij is namelijk voorzien van een binnentent van muggengaas. Je beschermt jezelf dus optimaal tegen insectenbeten. Hierdoor slaap je heerlijk en onbezorgd na bijvoorbeeld een flinke wandeltocht. De buitentent is vervaardigd van gecoat en waterdicht polyester. Hierdoor is de tent zelfs bestand tegen extreme weersomstandigheden met veel wind en regen.

Voordelen van de Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage:

 • Doordat dit model boven de grond hangt, heb je minder last van ongedierte.
 • Je kunt deze tent gemakkelijk bevestigen met de meegeleverde spanbanden.
 • Met een waterkolom van 3000 mm blijf je in deze tent ook met een zware regenbui droog.
 • De binnentent is vervaardigd van muggengaas, dus je bent beschermd tegen insectenbeten.
 • Er is gezorgd voor maar liefst 2 ingangen, waardoor je elkaar niet in de weg zit bij het in- en uitstappen van de tent.

Nadelen van de Tentsile Stingray 2.0 3 Pers. / 4 Seasons Camouflage:

 • Er zijn in deze tent geen opbergvakken om kleine spullen op te bergen.
 • Hij heeft een nokhoogte van 120 cm, waardoor je niet rechtop in de tent kunt staan.
 • Je kunt deze tent het liefst met 2 personen opzetten, want hem in je eentje opzetten kan lastig zijn.
 • Met een gewicht van 9 kg is deze tent relatief zwaar, waardoor hij minder geschikt is om te backpacken of voor fietsvakanties.

7. MSR Elixir 3 Green V2 – Familietent

Ben je een echte avonturier en vind je het leuk om op fietsvakanties te gaan en te backpacken? Dergelijke vakanties zijn altijd spannend, omdat je nieuwe mensen ontmoet, mooie plekken ontdekt en van alles meemaakt. Natuurlijk heb je ook een plek nodig om te slapen. Daarom nemen vele personen een tent mee. Zoek je daarom naar de beste tent om te backpacken of voor een fietsvakantie? MSR Elixir 3 Green V2Dan kennen wij een tent die wellicht goed bij je past, namelijk de MSR Elixir 3 Green V2. Wij vinden dat dit model de beste tent voor jou is, omdat hij weinig weegt. Hij is bovendien een koepeltent die je gemakkelijk met je mee kunt nemen. De tent weegt namelijk slechts 2,53 kg en is toch geschikt voor maar liefst 3 personen! Ga dus gerust met je partner en kind op pad, maak van alles mee en slaap ’s nachts lekker in deze tent.

Over het algemeen gaan avonturiers pas slapen wanneer ze echt moe zijn. Dit betekent dat ze niet veel tijd of energie hebben om hun tent op te zetten. Ook daar is er rekening mee gehouden toen de MSR Elixir 3 Green V2 werd ontworpen. Daarom is deze tent gemakkelijk te monteren. Zo is er gezorgd voor handige kleurcodes op de tentonderdelen. Deze codes zorgen ervoor dat je de tent in een zeer korte tijd kunt opzetten. Het kan weleens voorkomen dat wanneer je gaat kamperen, er regen op komst is. Dit mag de pret echter niet drukken. Daarom is deze tent voorzien van een buitentent die extra bescherming biedt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de regen. Is de regen opgeklaard en schijnt de zon weer? Dan is het tijd geworden om de tent te ventileren. Je kunt daarom de buitentent gemakkelijk weer oprollen.

Voordelen van de MSR Elixir 3 Green V2:

 • Het nylon tentdoek weegt weinig en is sterk.
 • De buitentent biedt extra bescherming tegen regen.
 • Doordat deze tent relatief licht is, is hij geschikt om te backpacken en voor fietsvakanties.
 • Je maakt gebruik van de handige kleurcodes op de tentonderdelen om de tent gemakkelijk en snel op te zetten.
 • Er is gezorgd voor een geïntegreerd grondzeil in de binnentent waardoor er bij regen geen water via de onderkant naar binnen sijpelt.

Nadelen van de MSR Elixir 3 Green V2:

 • Sommige gebruikers zijn van mening dat er niet genoeg ruimte is in de voortent.
 • Dit model heeft een nokhoogte van 104 cm, waardoor de tent niet hoog genoeg is om er rechtop in te staan.

8. Vaude Badawi 4P Sand

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tent, kun je rekening houden met verschillende aspecten. Sommige personen kijken naar de indeling van de tent, omdat ze met meerdere personen willen kamperen en toch hun privacy willen hebben. Weer andere personen vinden het belangrijk dat de tent beschikt over een goede ventilatie. Is de beste tent voor jou echter een tent met een royale binnenruimte, meerdere slaapcabines en een goede ventilatie? Vaude Badawi 4P SandDan is de beste tent voor jou de Vaude Badawi 4P Sand. Deze tent vinden wij perfect voor jou, omdat je er vrij in kunt bewegen; zelfs wanneer je met meerdere personen gaat kamperen. Dit model is namelijk ontworpen voor 4 personen, maar hij heeft een handige indeling. Zo zijn er maar liefst 2 slaapcabines en er is een royale binnenruimte. De tent beschikt daarnaast over een zeer goede ventilatie. Precies waar je naar op zoek was toch?

Als je kampeert met je gezin, dan zoek je naar een tent die zorgt voor plezier voor het hele gezin. Daarom is de Vaude Badawi 4P Sand het perfecte model Hij heeft namelijk een innovatief tentontwerp, een ruime binnenruimte en uitstekende ventilatie. Er is in de windvaste familietent een gebogen stokkenconstructie aan het voeteneind en er zijn extra stokken in het voorportaal. Hierdoor wordt de ruimte vergroot. Bovendien hebben alle kamers stokken van dezelfde lengte, waardoor verwarring met de stokken wordt voorkomen. Het opzetten van de tent is hierdoor een fluitje van een cent. Je kunt zelfs de binnen- en buitententen in slechts 1 stap opzetten dankzij de stokconstructie van de buitentent. Om het ideale binnenklimaat te behouden, beschikt de stokvrije binnenruimte over centrale dakventilatie. Ook de grote mesh-ramen dragen een steentje bij. Zij zorgen voor veel licht en efficiënte ventilatie. Houd het familieleven georganiseerd dankzij het praktisch opbergcompartiment!

Voordelen van de Vaude Badawi 4P Sand:

 • Er is in de opbergvakken ruimte om kleine spullen georganiseerd op te bergen.
 • Hij heeft een ruime ingang, waardoor je elkaar niet in de weg loopt wanneer je de tent binnenstapt.
 • Deze tent heeft een nokhoogte van 225 cm, waardoor de tent hoog genoeg is om er rechtop in te staan.
 • De slaapruimte voor vier personen is verdeeld over twee compartimenten en genoeg ruimte voor al je bagage.
 • Zelfs met de heftigste regenbui ben je verzekerd van een droog onderkomen, want de tent heeft een waterkolom van 3000 mm.

Nadelen van de Vaude Badawi 4P Sand:

 • Er is geen luifel waar je onder kunt zitten als het regent.
 • Deze handige familietent is niet voorzien van insectengaas.
 • Dit model is met een gewicht van 11,5 kilogram relatief zwaar.

9. Outwell Earth 2 2017

We hebben je in dit artikel al verteld over andere tunneltenten. Je weet dus welke voordelen een dergelijke tent met zich meebrengt. Heb je de recensies over de andere tunneltenten gelezen, maar heb je jouw perfecte tunneltent nog niet gevonden? Dit kan komen doordat je het liefst een tunneltent wil hebben voor 2 personen. Outwell Earth 2 2017Dergelijke modellen zijn perfect voor korte kampeervakanties of trektochten. Is de beste tent voor jou een tunneltent voor 2 personen? Dan kies je voor de Outwell Earth 2 2017. Wij vinden dat dit model de beste tent voor jou is, omdat hij een tunneltent voor 2 personen is. Deze tent is perfect om een weekendje weg te gaan met je partner of beste vriend(in). Jullie verlaten het stedelijk leven dan voor enkele dagen om optimaal te genieten van de natuur. De tent is tevens perfect voor korte kampeervakanties of trektochten.

Intussen weet je dat de Outwell Earth 2 2017 is ontworpen voor 2 personen. Daarom is er in de slaapcabine ook ruimte voor 2 volwassenen. Je hebt echter ook ruimte nodig om je bagage op te bergen. Ook daar is er rekening mee gehouden toen deze tent werd ontworpen. Er is daarom in het voorgedeelte van de tent ruimte voor je bagage. De fabrikant heeft zelfs gedacht aan ventilatie. Op die manier wordt het niet te snel warm in de tent. Heb je behalve je rugzak ook nog andere accessoires en kleine kampeerspullen bij je? Dan wil je deze op een overzichtelijke manier opbergen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de opbergvakken aan de binnenkant van de tent. Deze vakken zijn speciaal in de tent geplaatst om je accessoires en kleine kampeerspullen overzichtelijk op te bergen. Het geïntegreerde grondzeil houdt bovendien ongedierte en vocht tegen.

Voordelen van de Outwell Earth 2 2017:

 • In deze tent is er extra opbergruimte voor kampeerspullen.
 • Hij beschikt over een geïntegreerd grondzeil, dat vocht en ongedierte tegenhoudt.
 • Je kunt gebruik maken van de opbergvakken om kleine spullen en accessoires georganiseerd op te bergen.
 • Er is bij deze tent gezorgd voor een waterkolom van 3000 mm, dus je blijft ook met een zware regenbui droog.

Nadelen van de Outwell Earth 2 2017:

 • Het is niet mogelijk om deze tent snel op te zetten.
 • Deze tent heeft een hoogte van 110 cm, waardoor je er niet rechtop in kunt staan.

10. Outwell Cloud 3

Kamperen kan super leuk zijn, omdat je je middenin de natuur bevindt en helemaal tot rust kunt komen. Het is echter belangrijk om te kiezen voor de juiste tent voor jouw behoeften. Hoe vind je echter de beste tent? Het vinden van het ideale model hoeft niet moeilijk te zijn als je van tevoren weet welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou. Outwell Cloud 3Wil je het liefst een lichtgewicht, sportieve koepeltent hebben met een vrijstaande constructie? Dan kies je voor de Outwell Cloud 3. Wij vinden dat dit model wellicht de beste tent voor jou is. Hij is namelijk een lichtgewicht model, waardoor je er gemakkelijk mee op stap kunt gaan. Deze tent is ontworpen voor 3 personen en beschikt over een afsluitbare voorbouw. Bovendien kun je hem gemakkelijk en snel opzetten. Je hoeft slechts gebruik te maken van de 3 glasfiber Duratec boogstokken en voor-bevestigde binnentent.

Het voorportaal van de Outwell Cloud 3 beschikt over een brede vooringang. Hierdoor zijn er voldoende ventilatiemogelijkheden. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat het donker wordt in de tent. Er is namelijk een grootse lichtinval. Zoek je naar een handig plek om je spullen op te bergen? Maak dan gebruik van de neerklapbare flap van het uitneembaar kuipgrondzeil bij de ingang. Deze flap is een ideale ruimte om grote bagagestukken op te bergen. Dat er bij deze tent is gezorgd voor een stabiele constructie, heb je waarschijnlijk al geconcludeerd. Hoe zit het echter met het gewicht? Deze tent is relatief gemakkelijk mee te nemen, omdat hij 4,9 kg weegt. Je kunt hem dus gerust met je meenemen wanneer je gaat backpacken of op een fietstocht gaat. Het is zelfs mogelijk om de tent te gebruiken als extra slaapruimte voor de kinderen.

Voordelen van de Outwell Cloud 3:

 • Je kunt de tent binnen slechts 10 minuten opzetten dankzij de eenvoudige constructie.
 • Hij beschikt over insectengaas, dus je hoeft je geen zorgen te maken over insectenbeten.
 • Er is bij deze tent gezorgd voor een speciale ruimte om grote bagagestukken op te bergen.
 • Deze tent beschikt over een waterkolom van 3000 mm, dus je blijft zelfs met een zware regenbui droog.
 • De sportieve koepeltent is voorzien van een tentdoek van polyester, wat vochtbestendig en licht van gewicht is.
 • Het voorportaal is voorzien van een brede vooringang en biedt voldoende ventilatiemogelijkheden en een grootse lichtinval.

Nadelen van de Outwell Cloud 3:

 • Vergeleken met andere koepeltenten is dit model relatief zwaar.
 • Hoewel de tent is ontworpen voor 3 personen, is hij vrij krap voor 3 personen.
 • Zijn tentstokken zijn van glasvezel gemaakt, die minder sterk zijn dan stokken van staal of aluminium.

Gerelateerde artikelen
No related posts for this content
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>