• Home
 • Thermostaten

De Beste Thermostaat Van 2020? De beste slimme thermostaat met wifi vergelijken zonder abonnement. Ook werkzaam met vloerverwarming!

Wil je graag een nieuwe thermostaat kopen, maar weet je nog niet welke het beste bij je past? Er zijn verschillende soorten thermostaten, dus het uitkiezen van het model dat het beste bij je past kan moeilijk lijken. Aan de hand van specifieke eigenschappen kun je de beste thermostaat vinden. Denk bijvoorbeeld aan welke thermostaat geschikt is voor jouw verwarmingssysteem. Kijk vervolgens naar de functies die voor jou belangrijk zijn. Bij sommige thermostaten kun je alleen de temperatuur aanpassen. Echter, er zijn ook varianten die je de mogelijkheid geven om warmteprogramma’s in te stellen voor je verwarming. Je kunt sommige modellen zelfs op afstand bedienen. Of wat dacht je van een OpenTherm, zelflerende en/of draadloze thermostaat? In het onderstaand artikel beschrijven we de 10 best verkochte thermostaten van het jaar. Aan de hand van deze reviews kun je vervolgens de beste thermostaat voor jouw behoeften uitkiezen!

Beste thermostaat van 2020

In de onderstaande tabel zie je de 10 thermostaten die we in dit artikel zullen reviewen. Je ziet dus precies in welke volgorde de artikelen worden gerecenseerd. Bekijk de tabel, lees de reviews en kies de beste thermostaat voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.Tado Slimme Thermostaat V2Meer info »
2.Nest Learning Thermostat V3 Premium ZwartMeer info »
3.Nest Learning Thermostat (3e generatie)
Meer info »
4.Toon thermostaat (inclusief installatie)Meer info »
5.Honeywell EvoHome Single Zone Aan/UitMeer info »
6.Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit)
Meer info »
7.Honeywell Chronotherm Touch
Meer info »
8.Honeywell Lyric T6 (bedraad)Meer info »
9.Nefit ModuLine EasyMeer info »
10.Honeywell DT90E KamerthermostaatMeer info »

1. Tado Slimme Thermostaat V2

Tado Slimme Thermostaat V2Als je zoekt naar de beste thermostaat voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Misschien zoek je naar een thermostaat die je op afstand kunt bedienen. In dat geval past een slimme thermostaat goed bij je. Een dergelijke thermostaat is de Tado Slimme Thermostaat V2. Dit model is zo geavanceerd dat hij aan de hand van je smartphone precies weet waar je bent. In de koude periodes is dit apparaatje in staat om je huis van tevoren voor je te verwarmen. Hij detecteert namelijk wanneer je op weg bent naar huis. De omgekeerde werking is echter ook handig. Wanneer de laatste persoon uit huis gaat, dan gaat de verwarming namelijk ook automatisch omlaag. De thermostaat is tevens zodanig ontworpen dat hij rekening houdt met de thermische eigenschappen van je huis en actuele weersvoorspellingen.

Wij vinden bovendien dat de Tado Slimme Thermostaat V2 de beste thermostaat voor jou is, omdat hij werkt met 95% van alle verwarmingssystemen. Dit betekent dat je hem hoogstwaarschijnlijk ook kunt gebruiken met jouw vloerverwarming, ketel of centrale verwarming. Bij het ontwerpen van deze thermostaat heeft de fabrikant zelfs rekening gehouden met de installatie. Daarom is het eenvoudig om dit apparaat te installeren. Het enige wat je hoeft te doen is de thermostaat verbinden met het internet via de meegeleverde bridge. Deze bridge wordt via een internetkabel aan je router gekoppeld. Voor extra gebruiksgemak is deze thermostaat zelfs via een app op je smartphone te bedienen. Je kunt dus gemakkelijk vanaf elke locatie de temperatuur instellen. Dit apparaat is zelfs super energiezuinig. Je kunt er namelijk tot 31% op energiekosten mee besparen.

Voordelen van de Tado Slimme Thermostaat V2:

 • Dit model is geschikt voor alle type cv-ketels.
 • Het is gemakkelijk om de thermostaat te installeren.
 • Hij kan onopvallend in de woning worden geïnstalleerd.
 • Deze slimme thermostaat van het merk Tado beschikt over geofencing.
 • De thermostaat houdt rekening met het weer waardoor onnodig stoken niet meer voorkomt.
 • Je hebt de mogelijkheid om de slimme thermostaat op afstand te bedienen met een smartphone, laptop of tablet.

Nadelen van de Tado Slimme Thermostaat V2:

 • Indien je in de buurt van je huis werkt, is de geofencing functie niet handig.
 • Als je de thermostaat draadloos wil aansluiten, dan heb je een Tado Extension Kit nodig.
 • Om per kamer de temperatuur te regelen, is er apart een Tado Slimme Radiatorknop nodig.
Klik hier voor de beste prijs

2. Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart

Nest Learning Thermostat V3 Premium ZwartHet kan zo zijn dat je zoekt naar de beste thermostaat, maar dat je ook een achterliggende gedachte hebt. Misschien wil je graag een slimme variant hebben, omdat je ook een slimme woning wil inrichten. Er zijn namelijk verschillende “slimme” apparaten waar je gebruik van kunt maken. Wil je graag een slimme thermostaat in huis halen, die je tevens kunt koppelen met diverse andere slimme apparaten? Als dat het geval is, dan is de Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart wellicht de beste thermostaat voor jou. Dit apparaat is niet alleen een slimme thermostaat, maar helpt je een aanvang te maken aan de inrichting van je slimme woning. Je kunt er namelijk diverse “slimme” apparaten aan koppelen. Deze apparaten communiceren vervolgens via de app met elkaar.

Natuurlijk is het prettig wanneer je beschikt over “slimme” apparaten. Dergelijke apparaten leren meestal automatisch meer over jou en je levensstijl waardoor je leven wordt vergemakkelijkt. Dit geldt ook voor de Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart. Hij leert van je leefgewoontes en zorgt er vervolgens onder andere voor dat de temperatuur wordt verlaagd wanneer je weg bent. Hierdoor kun je energie besparen. Je kunt met dit apparaat zelfs meer energie besparen als je hem gebruikt in combinatie met een modulerende cv-ketel. Voor extra mogelijkheden is deze thermostaat in staat om de boiler aan te sturen. Hierdoor wordt het water nog een beetje extra opgewarmd wanneer dat nodig is. Dit apparaat beschikt zelfs over een groot en duidelijk scherm. Op dit scherm zie je de tijd en temperatuur. Wanneer je binnenkomt, licht het scherm op. Zie dit als een welkomstgroet!

Voordelen van de Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart:

 • Hij is geschikt voor alle cv-ketels.
 • Dit apparaat blijft continu leren van je levensstijl.
 • Wanneer je binnenkomt licht het grote scherm op.
 • In slechts 1 weer leert deze thermostaat je leefschema kennen.
 • Er is een groot en verlicht scherm waarop je de temperatuur en tijd kunt aflezen.
 • Het is mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen met de Nest app op je tablet of smartphone.

Nadelen van de Nest Learning Thermostat V3 Premium Zwart:

 • Je kunt geen additionele sensoren kopen voor andere kamers.
 • De “slimme” functionaliteiten werken minder goed bij een onregelmatige levensstijl.
Klik hier voor de beste prijs

3. Nest Learning Thermostat (3e generatie)

Nest Learning Thermostat (3e generatie)Zoek je naar de beste thermostaat voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan over welke eigenschappen een dergelijk model voor jou moet beschikken. Misschien is het voor jou belangrijk om op elk gewenst moment en vanuit elke gewenste locatie de temperatuur thuis te kunnen instellen. Als dat het geval is, dan raden wij de Nest Learning Thermostat (3e generatie) aan. Dit apparaat vinden wij de beste thermostaat voor jou, omdat hij je de mogelijkheid geeft om op elk gewenst moment de temperatuur thuis in te stellen. Hij is namelijk een slimme thermostaat. Vanwege de “slimme” eigenschappen, heb je de mogelijkheid om dit apparaat op afstand te bedienen. Daarnaast leert hij van je leefgewoontes. Hierdoor is optimale energiebesparing mogelijk. Het apparaat zorgt er namelijk voor dat de temperatuur wordt verlaagd wanneer je het huis verlaat.

Hoewel je de Nest Learning Thermostat (3e generatie) kunt gebruiken met alle cv-ketels, doe je er goed aan om hem te combineren met een modulerende cv-ketel. Met een dergelijke ketel kun je namelijk meer energie besparen. De thermostaat heeft zelfs de mogelijkheid om de boiler aan te sturen. Dit betekent dat, mocht het nodig zijn, de thermometer het water nog even extra opwarmt. Wanneer je een thermostaat in huis hebt, dan wil je natuurlijk dat hij gebruiksvriendelijk is. Dit is sowieso het geval bij dit model. Hij is namelijk voor een eenvoudige bediening en monitoring voorzien van een groot en duidelijk scherm. Dit scherm geeft de tijd en temperatuur weer. Als je binnenkomt, dan gaat het licht van het scherm automatisch aan. Je wordt dus als het ware gegroet door de thermostaat.

Voordelen van de Nest Learning Thermostat (3e generatie):

 • Dit apparaat blijft continu leren van je levensstijl.
 • Op het scherm kun je de tijd en temperatuur aflezen.
 • Je kunt de thermostaat op afstand bedienen met de Nest app.
 • Het is mogelijk om dit apparaat met alle cv-ketels te gebruiken.
 • Binnen slechts een week leert de thermostaat je levensstijl kennen.
 • Wanneer er iemand in de buurt van het apparaat komt, dan licht zijn scherm op.

Nadelen van de Nest Learning Thermostat (3e generatie):

 • Dit apparaat wordt niet geleverd met extra sensoren voor andere kamers.
 • Voor een modulerende werking, moet je cv-ketel beschikken over een OpenTherm protocol.
  • Als je een onregelmatig dagritme hebt, dan werkt deze slimme thermostaat minder efficiënt.
Klik hier voor de beste prijs

4. Toon thermostaat (inclusief installatie)

Toon thermostaat (inclusief installatie)Om de beste thermostaat uit te kiezen, kun je verschillende modellen met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw persoonlijke voorkeuren, vind je dan een model dat goed bij je past. Is het voor jou belangrijk dat de thermostaat die je in huis haalt je helpt besparen? Moet de ideale thermostaat voor jou je daarnaast inzicht geven in je energieverbruik? Dan is de Toon thermostaat (inclusief installatie) de beste thermostaat voor jou. Dit apparaat helpt je namelijk om te besparen, doordat hij je de gelegenheid geeft om je verwarming te bedienen. Je ziet met dit apparaat bovendien precies hoeveel energie je verbruikt. Zelfs de kosten van dit verbruik toont de thermometer je. Wanneer je gebruik maakt van deze thermostaat, dan kun je hem tevens via het internet verbinden met andere “slimme” apparaten in huis.

Het is altijd handig om te beschikken over een apparaat dat je inzicht geeft in je energieverbruik. Hierdoor kun je, indien nodig, het energieverbruik verminderen. De Toon thermostaat (inclusief installatie) gaat een stapje verder dan je op het desbetreffend moment informeren over je energieverbruik. Dit komt doordat je je energieverbruik op verschillende manieren kunt zien. Zo kun je een overzicht aanvragen over je energieverbruik per dag. Wil je liever het verbruik per week zien om een beter beeld te hebben? Dan vraag je het verbruik per week aan. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je energieverbruik per maand of per apparaat te controleren. Hiervoor maak je gebruik van de Verspillingschecker. Voor extra gebruiksgemak kun je deze thermostaat op afstand bedienen. Het is zelfs mogelijk om hem te bedienen wanneer je niet thuis bent!

Voordelen van de Toon thermostaat (inclusief installatie):

 • Dankzij tips van de Toon-coach kun je energie besparen.
 • Met dit apparaat krijg je inzicht in je stroom- en gasverbruik.
 • Je bepaalt zelf of je hem gebruikt met of zonder energiecontract van Eneco.
 • Dit apparaat wordt geprijsd inclusief installatie door een erkende monteur van het bedrijf Toon.
 • Deze thermostaat kun je gebruiken voor alle type cv-ketels zoals OpenTherm en aan/uit modellen.
 • Het is mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen met een applicatie op je tablet of smartphone.

Nadelen van de Toon thermostaat (inclusief installatie):

 • De eerste maand is het Toon abonnement van 4,50 euro bij Eneco verplicht.
 • Degenen die stadsverwarming hebben, kunnen deze thermostaat niet gebruiken.
 • Als je geen gebruik maakt van het maandelijks abonnement, kun je de slimme functies van de thermostaat, zoals inzicht in je verbruik of bediening op afstand, niet gebruiken.
Klik hier voor de beste prijs

5. Honeywell EvoHome Single Zone Aan/Uit

Honeywell EvoHome Single Zone Aan/UitWanneer je op zoek gaat naar de beste thermostaat voor jouw behoeften, dan kom je verschillende types tegen. Denk bijvoorbeeld aan een aan/uit thermostaat. Hoewel dergelijke modellen ook “slim” kunnen zijn, hebben zij geen ingewikkelde werking. Ze schakelen namelijk gewoon een cv-ketel in of uit. Voor dit proces is er geen middenweg. De thermostaat zorgt er bij een warmteaanvraag namelijk voor dat de gewenste kamertemperatuur wordt behaald. Hierna wordt de cv-ketel weer uitgeschakeld door de thermostaat. Klinkt een dergelijke thermostaat als een droom die werkelijkheid wordt? Als je antwoord op deze vraag “ja” is, dan is de Honeywell EvoHome Single Zone Aan/Uit wellicht de beste thermostaat voor jou. Dit model is namelijk een handige en bovenal “slimme” aan/uit thermostaat die je kunt gebruiken met alle cv-ketels. Hij werkt bovendien zowel op een 230 als 24 volt aansluiting.

Wanneer je de Honeywell EvoHome Single Zone Aan/Uit eenmaal hebt aangeschaft, dan kun je hem overal in huis bevestigen. Vervolgens kun je de gewenste temperatuur instellen. Dit apparaat beschikt over ingebouwde wifi, die je kunt koppelen aan je router. Wanneer je dit doet, dan is de thermostaat meteen verbonden met het internet. De enige stap die hierna volgt is het downloaden van de gratis app op je smartphone of tablet. Via deze applicatie heb je de mogelijkheid om de thermostaat op een eenvoudige manier te bedienen op afstand. Ben je gewoon thuis, dan hoef je de app niet te gebruiken. Je kunt thuis namelijk de thermostaat via de toetsen op het touchscreen bedienen. De thermostaat leert van je leefgewoontes. Binnen 2 weken kent hij je leefschema, waardoor hij op de gewenste momenten je woning verwarmt. De nodige instellingen worden namelijk opgeslagen en vervolgens zelf toegepast.

Voordelen van de Honeywell EvoHome Single Zone Aan/Uit:

 • Je kunt deze thermostaat gebruiken met alle type cv-ketels.
 • Binnen slechts 2 weken leert dit apparaat je leefgewoontes kennen.
 • Dit apparaat geeft je de mogelijkheid om hem los van de muur te bedienen.
 • De specifieke instellingen slaat de thermostaat op en past hij vervolgens zelf toe.
 • Als je de thermostaat op afstand wil bedienen, dan gebruik je de app op je smartphone of tablet.

Nadelen van de Honeywell EvoHome Single Zone Aan/Uit:

 • Dit apparaat beschikt niet over geofencing.
 • Deze thermostaat kun je niet gebruiken op een modulerende cv-ketels met een OpenTherm protocol.
Klik hier voor de beste prijs

6. Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit)

Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit)Zoek je naar de beste thermostaat voor jouw behoeften? Misschien is het beste model voor jou een slimme thermostaat. Dergelijke modellen beschikken over handige eigenschappen. Denk er bijvoorbeeld aan dat de temperatuur in huis automatisch wordt ingesteld. Er zijn tevens modellen die je op afstand kunt bedienen. Sommige varianten ondersteunen tevens platformen zoals IFTTT, Apple HomeKit en Amazon Echo. Klinkt een dergelijk model als muziek in de oren? Dan is de Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit) wellicht de beste thermostaat voor jou. Dit model beschikt over diverse handige “slimme” eigenschappen waaronder het automatisch instellen van de temperatuur in huis. Zo kan dit apparaat ervoor zorgen dat het warm is wanneer je thuiskomt. Hij zorgt er tevens voor dat er energie bespaard wordt wanneer de laatste bewoner het huis verlaat.

De Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit) zorgt ervoor dat de temperatuur automatisch wordt aangepast, omdat hij gebruik maakt van de locatie van je smartphone. Daarnaast leert hij de thermische eigenschappen van het pand waar je in woont in de loop der tijd kennen. Hij speelt ook in op de weersomstandigheden voor een aantrekkelijke, automatische werking. Dankzij deze automatische eigenschappen helpt de thermometer je besparen op je stookkosten. Je kunt tot maar liefst 31% besparen. Handig toch? Wanneer je thuis bent, dan heb je er meestal geen behoefte aan om je thermometer via de applicatie te bedienen. Daarom beschikt deze thermometer over een handig LED-touch display. Hierdoor kun je de temperatuur ook gemakkelijk via de thermostaat instellen. De bovengenoemde applicatie kun je gratis downloaden via de Apple Appstore, Windows Store en Google Play Store.

Voordelen van de Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit):

 • Deze thermostaat is compatibel met Apple HomeKit.
 • Het apparaat kun je gebruiken voor alle type cv-ketels.
 • Doordat hij rekening houdt met het weer, stook je met dit apparaat niet onnodig.
 • Er bestaat een mogelijkheid om de thermostaat op afstand te bedienen met een tablet, smartphone of laptop.
 • Zijn applicatie maakt gebruik van geofencing, waardoor er bepaald wordt of je in de buurt van je huis bent.

Nadelen van de Tado Slimme Thermostaat V3 (voor HomeKit):

 • Indien je in de buurt van je huis werkt, is de geofencing functie niet handig.
 • Als je de temperatuur per kamer wil regelen, dan heb je een Tado Slimme Radiatorthermostaat nodig, die je apart moet aanschaffen.
Klik hier voor de beste prijs

7. Honeywell Chronotherm Touch

Honeywell Chronotherm TouchBen je op zoek naar de beste thermostaat voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een programmeerbare thermostaat voor een aan/uit cv-ketel? Dan is de Honeywell Chronotherm Touch wellicht de beste thermostaat voor jou. Dit apparaat is een klokthermostaat, die geprogrammeerd kan worden voor een aan/uit cv-ketel. Hoewel we tot nu toe hebben gesproken over “slimme” thermostaten, zijn er ook andere types verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een klokthermostaat. Een dergelijk model stelt je in de gelegenheid om warmteprogramma’s in te stellen voor je verwarming. Bij het instellen van de verschillende programma’s, kun je aangeven vanaf welk tijdstip en op welke dagen de verwarming zichzelf moet inschakelen. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je woonkamer wordt voorverwarmd wanneer je pas wakker bent. Desgewenst kun je er ook voor zorgen dat het huis aangenaam warm is wanneer je van het werk thuis komt.

Wanneer je een thermostaat gebruikt, dan ga je ook na op welk type cv-ketels hij werkt. De Honeywell Chronotherm Touch, bijvoorbeeld, is geschikt voor alle 24 V cv-ketels. Hoewel je de mogelijkheid hebt om dit apparaat in te stellen, is hij ook zelflerend. Hierdoor wordt er keer op keer gezorgd voor de gewenste temperatuur op het ingestelde tijdstip. Denk er bijvoorbeeld aan dat het apparaat leert dat jij het prettig vindt als de temperatuur ’s nachts wat lager is. Hij kan ook leren dat je graag verwelkomt wil worden met een warme temperatuur wanneer je na een lange werkdag thuis aankomt. Doordat dit apparaat leert en zich aanpast, is hij tevens energiebesparend. Natuurlijk wil je ook weten hoe je de thermometer kunt instellen. Daar vertellen we je meer over. Je kunt een 7-daags weekprogramma instellen en kunt gebruik maken van maximaal 6 perioden per dag.

Voordelen van de Honeywell Chronotherm Touch:

 • Hij werkt op alle type cv-ketels.
 • Dit apparaat kan los van de muur bediend worden.
 • De klokthermostaat is zelflerend en optimaliserend.
 • Je kunt het 7-daags weekprogramma tot 6 perioden per dag instellen.
 • Zijn groot en verlicht scherm met touchscreen laat je actuele informatie zien.

Nadelen van de Honeywell Chronotherm Touch:

 • Hij beschikt niet over de geofencing functie.
 • De thermostaat is niet ontwikkeld voor modulerende cv-ketels.
 • Dit apparaat is niet voorzien van Wifi om de thermostaat op afstand te bedienen met een app.
Klik hier voor de beste prijs

8. Honeywell Lyric T6 (bedraad)

Honeywell Lyric T6 (bedraad)In deze recensie hebben we je voornamelijk verteld over draadloze thermostaten. Echter, het kan dat jij geen behoefte hebt aan een draadloos model. Als dat het geval is, dan is de Honeywell Lyric T6 (bedraad) mogelijkerwijs de beste thermostaat voor jou. Dit model is en slimme klokthermostaat. Wanneer je hem in huis hebt, dan kun je hem gemakkelijk aan elke wand in je woonkamer bevestigen. Daar staat hij prachtig. Kijk maar eens naar het mooie, zwarte scherm. Dankzij de kleur en het design is deze thermostaat perfect voor woningen met een moderne inrichting. Echter, als je een opvallend element wil hebben in je woning met een landelijke of klassieke stijl, dan komt deze thermostaat ook goed van pas. Zijn bediening is tevens eenvoudig, want je kunt hem via het touchscreen bedienen.

Natuurlijk kijk je, voor het kopen van een nieuwe thermostaat, naar de cv-ketels waar hij mee werkt. De Honeywell Lyric T6 (bedraad) is geschikt voor zowel modulerende cv-ketels als aan/uit varianten. Het apparaat ondersteunt bovendien ook het OpenTherm protocol. Voor het bedienen van dit apparaat, hoef je niet speciaal gebruik te maken van de applicatie. Je kunt namelijk ook gratis de Honeywell-app downloaden op je tablet of smartphone. Hierbij gaat het om apparaten die werken op iOS of Android. Nadat je de applicatie hebt gedownload, dan kun je gemakkelijk het gewenste verwarmingsschema per dag instellen. Dit kun je ook doen via het touchscreen. Doordat de thermostaat zelflerend is, weet hij na een week precies wanneer je wel of niet thuis bent. Hij past zich dus aan de hand van je leefschema aan. Daarnaast maakt hij gebruik van geofencing voor optimale resultaten.

Voordelen van de Honeywell Lyric T6 (bedraad):

 • Hij is geschikt voor elk type cv-ketel.
 • Je kunt de temperatuur en tijd aflezen van het grote en verlichte scherm.
 • Het is mogelijk om de thermostaat op afstand te bedienen met de Honeywell-app op je tablet of smartphone met iOS of Android.
 • Doordat er is gezorgd voor een zelflerende functie, kent de thermostaat binnen een week je leefstijl, waardoor hij zich aan de hand daarvan aanpast.

Nadelen van de Honeywell Lyric T6 (bedraad):

 • Dit apparaat is niet voorzien van zoneregeling.
 • Deze versie van de thermostaat kun je niet draadloos aansluiten.
Klik hier voor de beste prijs

9. Nefit ModuLine Easy

Nefit ModuLine EasyAls je zoekt naar de beste thermostaat voor jouw behoeften, dan heb je van tevoren bepaalde verwachtingen. Misschien wil je graag een thermostaat in huis halen dat eenvoudig bediend kan worden. Als dat het geval is, dan is de Nefit ModuLine Easy de beste thermostaat voor jou. Dit apparaat beschikt over een prachtig, stijlvol ontwerp. Hierdoor staat hij als een pronkstuk in je interieur. Hij mag dus zeker gezien worden. Aangezien dit apparaat de naam “Easy” heeft gekregen, weet je van tevoren dat hij eenvoudig bediend kan worden. Er zijn bovendien andere eigenschappen die deze thermostaat aantrekkelijk maken. Denk er bijvoorbeeld aan dat dit apparaat leert van je leefgewoontes. Hij controleert ook de verwarmingsgraad van je huis om te zorgen voor de beste resultaten. Er wordt bij deze thermostaat gezorgd voor de opslag van informatie, waardoor hij zich optimaal aanpast aan de situatie.

Wil je de reeds slimme Nefit ModuLine Easy nog slimmer maken? Je hebt die mogelijkheid. Dit komt doordat je er niet veel aan hoeft te doen om hem slimmer te maken. Hij analyseert namelijk zelf de situatie en de instellingen die jij hebt gekozen. Deze informatie wordt onthouden. Er zijn op dit apparaat tevens automatische updates. Er gaan zelfs steeds nieuwe functies gepaard met de updates. Net zoals vele modellen in deze lijst is deze thermostaat ook op afstand te bedienen. Deze bediening vindt plaats via je smartphone of tablet. Wanneer je gebruik maakt van de thermostaat, dan hoef je je geen zorgen te maken over het instellen van de temperatuur. De thermometer analyseert namelijk welke smartphones er nog in huis aanwezig zijn. Aan de hand van deze informatie wordt de verwarming ingesteld op de juiste temperatuur.

Voordelen van de Nefit ModuLine Easy:

 • Je kunt de thermometer gemakkelijk monteren en bedienen.
 • Met dit apparaat in huis, heb je veel mogelijkheden en opties tot je beschikking.
 • Aangezien deze thermostaat zelflerend is, hoef je de instelling niet handmatig te wijzigen.
 • Via de Nefit Eady applicatie heb je de mogelijkheid om deze slimme thermostaat op afstand te bedienen.

Nadelen van de Nefit ModuLine Easy:

 • Dit apparaat is vrij groot.
 • Deze thermostaat is standaard ontworpen om te gebruiken voor Nefit cv-ketels.
 • Je kunt wel de slimme thermostaat aansluiten op andere cv-ketels, maar je hebt hier een Nefit Easy Connector adapter nodig.
Klik hier voor de beste prijs

10. Honeywell DT90E Kamerthermostaat

Honeywell DT90E KamerthermostaatNiet alle thermostaten werken op elk type cv-ketel. Dat heb je gezien als je de vorige recensies in dit artikel hebt gelezen. Vind je het echter wel belangrijk dat de thermostaat waar je voor kiest op elk type cv-ketel past? Dan is de Honeywell DT90E Kamerthermostaat wellicht de beste thermostaat voor jou. Dit apparaat past goed bij je, omdat hij op elk type cv-ketel past. Wanneer je bijvoorbeeld in de nacht opstaat en je hebt het koud, dan kun je lopen naar de thermostaat om de temperatuur aan te passen. De temperatuur in de ruimte kun je bovendien aflezen op het verlichte display. Doordat het display verlicht is, heb je zelfs in het donker geen moeite met het vinden van de thermostaat. Sommige thermostaten kun je gebruiken in combinatie met andere “slimme” apparaten. Echter, als je alleen de warmte in huis wil reguleren, dan past deze thermostaat goed bij je.

Er zijn verschillende redenen waarom wij vinden dat de Honeywell DT90E Kamerthermostaat de beste thermostaat voor jou is. Je kunt hem namelijk gemakkelijk bedienen. Gebruiksgemak is een belangrijke factor wanneer je kiest voor een thermostaat. Aangezien verschillende cv-ketels beschikken over verschillende voltages, is het belangrijk om te kijken voor welke cv-ketels deze thermostaat is gemaakt. Hij is speciaal ontworpen voor 24 V aan/uit cv-ketels. Als je gebruik maakt van deze thermostaat, dan beschik je over de mogelijkheid om hem te laten overschakelen van verwarmen naar koelen. Dit kan handig zijn in de warmere seizoenen. Hoe weet je of hij koelt of juist verwarmt? Dat vertelt het uitleesvenster je. Zie je een vlamsymbool, dan is verwarming ingeschakeld. Aan de andere kant, als je een koelsymbool ziet, dan is de koeling ingeschakeld. Door de ECO-knop te gebruiken is een vooraf ingestelde temperatuur voor een specifieke tijdsduur actief.

Voordelen van de Honeywell DT90E Kamerthermostaat:

 • Met deze thermostaat kun je een koelapparaat aansturen.
 • Je kunt de thermostaat gebruiken voor alle 24 V aan/uit cv-ketels.
 • Actuele informatie kun je gemakkelijk aflezen, dankzij het handige uitleesvenster.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een ECO-knop die de thermostaat energiebesparend maakt.

Nadelen van de Honeywell DT90E Kamerthermostaat:

 • Je kunt de thermostaat niet programmeren.
 • Aangezien hij op batterijen werkt, is hij niet echt energiezuinig.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>