De Beste Traphekje van 2020? Vergelijken kan hier voor de beste koop!

Als je een kind hebt, dan wil je hem of haar beschermen. Hierbij zorg je er ook voor dat je je kind beschermt tegen zichzelf. Vanwege onervarenheid kan je kind namelijk proberen te zakken van de trap en vallen of gaan in ruimtes die niet baby-proof zijn. Je kunt daarom je kind beschermen door een of meer traphekjes in je huis te zetten. Ben je daarom op zoek naar het beste traphekje? Dan ben je hier op de juiste plaats. In dit artikel recenseren we namelijk de 10 best verkochte modellen van het jaar. Je kunt dan kijken naar het type traphekje, de soorten montage, de sluiting, de afmeting, de plek van bevestiging en wellicht ook het merk. Lees dus snel de recensies en kies het beste traphekje uit!

Beste traphekje van 2020

In de tabel hieronder hebben we de namen van de 10 modellen die worden gerecenseerd netjes op een rij gezet. Als je graag een keuze maakt aan de hand van het merk of als je reeds hebt gehoord van een bepaald model, dan kun je al zonder de reviews te lezen het beste traphekje uitkiezen.

 Product naam 
1.
Hauck Open'n StopMeer info »
2.
BabyDan Guard MeMeer info »
3.
BabyDan PremierMeer info »
4.
Noma Wall Fix MetalMeer info »
5.
Safety 1st Auto CloseMeer info »
6.Lascal Kiddy Guard AssureMeer info »
7.BabyDan Flexi FitMeer info »
8.Bettacare verstelbaar klemrekMeer info »
9.A3 Baby & KidsMeer info »
10.Gaterol Active LiteMeer info »

1. Hauck Open’n Stop

Hauck Open'n Stop

Ben je op zoek naar het beste traphekje? Dan is het belangrijk om eerst na te gaan welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn. Een van de meest voorkomende soorten is het spijlenhekje. Dit is namelijk de traditionele soort, die beschikt over spijlen. Er zijn daarnaast ook harmonica traphekjes en oprolbare traphekjes. Als je houdt van traditie en je wil graag een robuust traphekje, dan raden wij de Hauck Open’n Stop aan. Wij vinden dat dit model het beste traphekje voor jou is, omdat hij robuust is. Daarnaast is dit model een klassiek spijlenhekje. Hij brengt kindvriendelijke veiligheid met zich mee. Je kunt hem zelfs eenvoudig bevestigen. De bevestiging vindt als volgt plaats: je klemt het metalen hek door druk op deuren of muren. Hierbij hoef je niets te boren of schroeven.

Wanneer je een traphekje in huis haalt, dan is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de breedte die nodig is. De Hauck Open’n Stop is een traphekje dat geschikt is voor breedtes van 75 tot 81 cm. Hij beschikt daarnaast over een tweeledige handmatige vergrendeling. Door de kinderveilige sluiting kan het hekje met slechts 1 hand geopend en gesloten worden. Wanneer je dit model in huis haalt, dan ben je bovendien verzekerd van de veiligheid van je kindje. Dit hekje is namelijk SGS gecertificeerd. Het is zelfs mogelijk om verlengstukken aan te schaffen zodat je de lengte van het hekje kunt uitbreiden. Als jouw huis beschikt over een trapleuning met ronde staven, dan is het mogelijk om Y-assen te kopen en te bevestigen.

Kenmerken van de Hauck Open’n Stop:

 • Je kunt dit traphekje eenvoudig bevestigen.
 • Hij zorgt voor een optimale veiligheid van je kindje.
 • Het hekje is perfect voor breedtes van 75 tot 81 cm.
 • De apart verkrijgbare Y-assen kun je gebruiken in combinatie met de 9 en 21 cm uitbreidingen.
Klik hier voor de beste prijs

2. BabyDan Guard Me

BabyDan Guard MeZoek je naar het beste traphekje voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat het traphekje waar je voor kiest een harmonica model is? De voordelen van een dergelijk model zijn dat hij opvouwbaar is en geen openingen heeft om erdoor te kijken. Als je dus een nieuwsgierige kleine wijsneus hebt, dan geef je hem of haar de kans niet om toch op onderzoek te gaan. Wij kennen een harmonica traphekje dat wellicht goed bij je zal passen. Door de BabyDan Guard Me te kiezen, kies je voor het beste traphekje voor jouw behoeften. Dit model is namelijk een harmonica traphekje. Daarnaast is hij stevig en je kunt de breedte eenvoudig aanpassen. Met een dergelijk traphekje bespaar je zelfs ruimte. Er gaan dus veel voordelen gepaard met dit hekje.

De BabyDan Guard Me is bovendien een innovatief hekje, dat vrijwel onzichtbaar is wanneer hij niet in gebruik is. Hierdoor is hij ideaal voor moderne huizen. Als iemand je heeft gezegd dat je geen mooi en modern interieur kunt hebben wanneer je kleine kinderen hebt, dan kende die persoon dit traphekje niet. Dit deurhekje is zelfs automatisch opvouwbaar, waardoor hij nog meer handige eigenschappen met zich meebrengt. Het enige wat je hoeft te doen is drukken op de knop op de ontsluiting waarna het hekje zich als een harmonica opvouwt. De deurgang komt hierdoor vrij. Er zijn verschillende plekken waar je dit traphekje kunt bevestigen: in het deurkozijn of tussen twee oppervlakken. Hieronder valt ook de boven- of onderkant van je trap. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je huis helemaal moet aanpassen om het hekje te bevestigen.

Kenmerken van de BabyDan Guard Me:

 • Dit hekje vouwt automatisch in.
 • Je kunt hem bevestigen in beperkte ruimtes.
 • Het is gemakkelijk om het traphekje te installeren.
 • Veiligheid is gegarandeerd, want het hekje is 100% PVC vrij.
Klik hier voor de beste prijs

3. BabyDan Premier

BabyDan PremierAls je zoekt naar het beste traphekje, dan kun je verschillende eigenschappen met elkaar vergelijken. Veel mensen gaan eerst na welk type traphekje het beste bij hun persoonlijke situatie past. Als het type traphekje voor jou niet veel uitmaakt, maar je wil wel kiezen voor een model waar al velen ervaring mee hebben, dan is de BabyDan Premier wellicht het beste traphekje voor jou. Wij vinden dit model ideaal voor jou, omdat hij in een test van de Consumentenbond als nummer 2 is gekozen. Nadat de fabrikant dit nieuws heeft gekregen hebben zij eraan gewerkt om het hekje nog beter te maken. Daarom hebben ze de hendel verbeterd en vereenvoudigd. Hierdoor kun je dit model met slechts een druk op de knop openen. Er wordt dus gezorgd voor de veiligheid van je kind en tegelijkertijd ook voor extra gemak voor jou als ouder.

Sommigen van ons zijn niet zo handig. Hierdoor kunnen we fouten maken bij het bevestigen van een traphekje. Deze onzekerheid heb je niet wanneer je het BabyDan Premier traphekje bevestigt. Er is namelijk een indicator ingebouwd in het handvat. Deze indicator laat je zien of je het hekje goed hebt bevestigd. Als het indicatorlampje wit licht geeft, dan hangt het hekje veilig. Zie je een rood lampje, dan betekent dit dat je het hekje wat strakker tegen de muur moet aandraaien. Behalve dat je ziet of je het hekje goed hebt bevestigt, is het ook super eenvoudig om het traphekje te monteren. Er zijn bij de bevestiging namelijk geen schroeven of boren nodig. Dit hekje is geschikt voor openingen van 73 tot 93 cm. Als je gebruik maakt van verlengstukken, dan is het hekje ook perfect voor openingen tot 120 cm.

Kenmerken van de BabyDan Premier:

 • De montage van dit traphekje is eenvoudig.
 • Je kunt hem met slechts een druk op de knop openen.
 • Dit hekje kun je verlengen zodat hij ideaal is voor openingen van 73 tot 120 cm.
 • Wanneer je het traphekje hebt bevestigd, dan laat een indicatorlampje je zien of het hekje goed is bevestigd.
Klik hier voor de beste prijs

4. Noma Wall Fix Metal

Noma Wall Fix MetalBen je pas of voor de eerste keer mama of papa geworden? Als dat het geval is, dan feliciteren we je alsnog met de geboorte van je kindje. Je hebt waarschijnlijk van andere ouders gehoord dat het ’t beste is om een traphekje in je huis te bevestigen. Misschien zit je nu met je handen in het haar over welk model het beste traphekje is. Er zijn verschillende manieren om een geschikt model uit te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een traphekje door te kijken naar de verschillende modellen. Het is misschien voor nieuwe ouders eenvoudiger om te kiezen voor een model aan de hand van de leeftijd van je kindje. De Noma Wall Fix Metal is wellicht het beste traphekje voor jou als je zoekt naar een hekje voor kindertjes tot 24 maanden. Dit hekje is speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis.

Wanneer je kiest voor het Noma Wall Fix Metal traphekje, dan kijk je natuurlijk ook naar de voordelen die hij met zich meebrengt. Dit model beschikt over een soft close sluitingssysteem, wat betekent dat het hekje zacht sluit. Daarnaast beschikt dit specifiek model over een dubbel sluit- en openingssysteem. Het bevestigen van dit hekje gebeurt eenvoudig. Hij beschikt namelijk over een muurbevestiging en een snel verwijderbaar muurscharnier. De afstand tussen de muren kan variëren tussen de 62 en 102 cm. Nadat je hem hebt bevestigd, maakt het niet uit of je hem naar binnen of juist buiten wil openen. Hij kan namelijk in beide richtingen voor deuropeningen worden geplaatst. Om je een gerust gevoel te geven, vermelden wij ook dat dit veiligheidshek voldoet aan de standaard EN 1930:2011.

Kenmerken van de Noma Wall Fix Metal:

 • Hij voldoet aan EN 1930:2011.
 • Dit model beschikt over een soft close systeem.
 • Je kunt hem snel verwijderen wanneer je bijvoorbeeld uit huis gaat.
 • Het veiligheidsrek past in openingen tussen de 62 en 102 centimeter.
Klik hier voor de beste prijs

5. Safety 1st Auto Close

Safety 1st Auto CloseHeb je een nieuwsgierig en ondernemend kind? Zo lang je op het kindje let is het prima dat hij of zij nieuwsgierig en ondernemend is. Echter, als je bijvoorbeeld in de keuken bezig bent, dan is het ’t beste om je kindje in een ruimte te laten die volledig baby-proof is. Houd je kindje veilig door op zoek te gaan naar het beste traphekje. Wij vinden dat de Safety 1st Auto Close het beste traphekje is voor ouders met nieuwsgierige en ondernemende kinderen. Dit veiligheidsrekje is namelijk speciaal gemaakt om je kindje in de veilige ruimte te houden. Hij beschikt namelijk over spijlen en past in elk interieur. Daarnaast blokkeert hij elke gewenste doorgang. Je kleine man of kleine meid kan dus gezellig blijven spelen in de veilige ruimte terwijl jij je huishoudelijk werk doet.

Heb je geen vertrouwen in traphekjes die zonder klemmen en schroeven worden bevestigd? Dan is de Safety 1st Auto Close ook het ideale traphekje voor jou. Dit model wordt namelijk ook niet met schroeven bevestigd, maar zit toch goed vast. Je bevestigt hem gemakkelijk op vier punten met klemmen. Het hekje maak je gemakkelijk vast tussen muren of deurposten met een breedte van 73 tot 80 cm. Vind je deze afstand te klein, dan kun je extra verlengstukken aanschaffen. Deze verlengstukken zijn verkrijgbaar in afmetingen van 7, 14 en 28 cm. Het is dus mogelijk om het traphekje te verlengen tot maar liefst 136 cm. Hoewel het hekje ervoor zorgt dat je kind netjes in een bepaalde ruimte blijft, kun jij als volwassene het hekje eenvoudig openen en sluiten. Dit gebeurt namelijk met slechts 1 hand. Aan het groene icoontje zie je of je het rekje goed hebt vergrendeld.

Kenmerken van de Safety 1st Auto Close:

 • De installatie vindt plaats met moeren, maar zonder boren.
 • Dit model is bedoeld voor breedtes tussen de 73 en 80 cm.
 • Er is een indicator die je laat zien of het deurtje goed dicht is.
 • Het is mogelijk om het traphekje te verlengen met verlengstukken.
Klik hier voor de beste prijs

6. Lascal Kiddy Guard Assure

Lascal Kiddy Guard AssureZoek je naar het beste traphekje voor jouw behoeften? Dan is het handig om op zoek te gaan naar een specifiek type hekje. Er zijn ook andere aantrekkelijke eigenschappen waar sommige modellen over beschikken. Denk er bijvoorbeeld aan dat het voor jou belangrijk is dat het hekje automatisch vergrendelt. Niet alle modellen beschikken over deze eigenschap. Het is ook belangrijk om van tevoren te beslissen welk type hekje je graag wil hebben. Als je bijvoorbeeld het liefst beschikt over een oprolbaar traphekje, dan gaan er daar bepaalde voordelen mee gepaard. Zo is dit type traphekje ideaal voor diagonale oppervlaktes. Daarnaast is hij stabiel te monteren en neemt hij weinig ruimte in. Dit model klapt bovendien niet open en is licht. Vanwege de vele voordelen vinden wij dat de Lascal Kiddy Guard Assure het beste traphekje voor jou is.

Als je kiest voor het Lascal Kiddy Guard Assure traphekje, dan profiteer je uiteraard van de vele voordelen die een oprolbaar traphekje met zich meebrengt. Echter, hij beschikt ook over zijn eigen unieke en aantrekkelijke eigenschappen. Zo is dit model automatisch vergrendelend. Je hebt tevens de mogelijkheid om hem handmatig te vergrendelen. Dit betekent dat je zelf kunt kiezen voor de manier die handig is voor jou. Zelfs de montage van dit traphekje is eenvoudig. Je kunt hem namelijk plaatsen tussen trap- en deuropeningen tot 100 cm breed. Als je hem even niet nodig hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij onnodig veel ruimte in beslag neemt. Hij neemt in zijn opgerolde vorm namelijk zeer weinig ruimte in beslag en “verdwijnt” als het ware helemaal. Je kunt het hekje bovendien met slechts 1 hand bedienen.

Kenmerken van de Lascal Kiddy Guard Assure:

 • Hij is met 1 hand te bedienen.
 • Je kunt dit model zowel handmatig als automatisch vergrendelen.
 • Dit traphekje kun je plaatsen tussen deur- en trapopeningen tot en met 100 cm breed.
 • Het scherm laat een klikkend geluid horen wanneer hij open gaat om ouders te waarschuwen.
Klik hier voor de beste prijs

7. BabyDan Flexi Fit

BabyDan Flexi FitBen je op zoek naar het beste traphekje voor jouw persoonlijke thuissituatie? Dan raden we je aan om eerst na te gaan welk type scherm bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten schermen met hun eigen voor- en nadelen. Een bekend type is het spijlenhekje. De naam van dit type traphekje spreekt voor zich. Hij beschikt namelijk over spijlen die ervoor zorgen dat je kind niet van de ene ruimte naar de andere kan gaan. Uiteraard kun je een dergelijk hekje ook gebruiken om te voorkomen dat je kleine schat de trap op of af gaat. Een belangrijk voordeel van een dergelijk hekje is dat je kind je kan zien terwijl je bezig bent in de “onveilige” ruimte. Hij of zij voelt zich hierdoor niet verlaten. Wij kennen een aantrekkelijk spijlenhekje, dat wellicht het beste traphekje voor jou is. Hier verwijzen we naar de BabyDan Flexi Fit.

Wij vinden het BabyDan Flexi Fit traphekje ideaal voor ouders die hun kindjes willen beschermen tegen de gevaren in huis. Tegelijkertijd zorgt dit model ervoor dat je kind je kan zien terwijl je bijvoorbeeld bezig bent te koken. Wanneer je een dergelijk hekje in huis haalt, wil je natuurlijk ook niet veel tijd besteden aan de montage ervan. Dat begrijpt de fabrikant van dit model. Daarom is het hekje eenvoudig te installeren. Er is daarnaast ook gezorgd voor een snel te ontgrendelen systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je het hekje in slechts enkele seconden kunt verwijderen, wanneer je hem even niet nodig hebt. Je hebt niet eens gereedschap nodig om het hekje te verwijderen. Dit traphekje kun je in beide richtingen openen. Hij is daarnaast voorzien van een dubbel beveiligd openingsmechanisme.

Kenmerken van de BabyDan Flexi Fit:

 • Het traphekje voldoet aan de norm EN 1930:2000.
 • Als volwassene kun je het hekje met 1 hand openen.
 • Dit model heeft een variabele breedte van 70 tot 105,5 cm.
 • Zowel het gebruik als de installatie van het hekje is eenvoudig.
Klik hier voor de beste prijs

8. Bettacare verstelbaar klemrek

Bettacare verstelbaar klemrekAls ouder kan je nooit te voorzichtig zijn. Daarom bescherm je je kindje tegen allerlei gevaren. Eén van de gevaren kan het kind zelf zijn. Kindertjes zijn vaak avontuurlijk. Hierdoor willen ze allerlei nieuwe dingen ervaren en proberen ze van alles uit. De trap kan bijvoorbeeld zeer aantrekkelijk lijken. Echter, als je kind alleen de trap opgaat, kan hij of zij er vanaf vallen. Tegelijkertijd kan de keuken ook interessant lijken voor hen. Dit is vooral het geval wanneer jij als ouder in de keuken bezig bent. Je wil natuurlijk niet dat je kind te dichtbij het gasfornuis komt, omdat hij of zij zichzelf kan branden. Daarom zorg je ervoor dat jouw kleine schat niet op de trap of in gevaarlijke ruimtes komt. Dit doe je door het beste traphekje te plaatsen. Het Bettacare verstelbaar klemrek is wellicht het beste traphekje voor jou en je kind.

Wanneer je namelijk het Bettacare verstelbaar klemrek oftewel traphekje in huis hebt, dan baken je bepaalde gedeeltes van het huis af. Dit traphekje is een model met 6 spijlen. Hij lijkt bovendien gewoon op een klein deurtje. Hierdoor voorkom je dat je kind komt op onveilige plekken in huis. Tegelijkertijd voorkom je ook dat je kind zich eenzaam gaat voelen, omdat hij of zij je niet ziet. Je kind heeft namelijk gewoon de mogelijkheid om door de spijlen naar jouw handelingen te kijken. Het hekje heeft een variabele breedte van 118,2 tot 125,2 cm lang. Dit model is namelijk de verlengde versie van het autoclose klemrek van de fabrikant Bettacare. Het klemrek sluit zichzelf bovendien, waardoor hij altijd dicht is. Bij de aanschaf van dit model krijg je er 1 verlengstuk van 5 spijlen en 1 verlengstuk van 1 spijl bij.

Kenmerken van het Bettacare verstelbaar klemrek:

 • Dit model is zelfsluitend, waardoor hij altijd dicht is.
 • Je kunt dit model bevestigen door middel van klemmen.
 • Het hek heeft een totale breedte van 118,2 tot 125,2 cm.
 • Bij de aanschaf van het traphekje, krijg je er 2 verlengstukken bij.
Klik hier voor de beste prijs

9. A3 Baby & Kids

A3 Baby & KidsMet een kindje in huis doe je er alles aan om je huis zo veilig mogelijk te maken. Het lukt echter niet altijd om alle ruimtes in huis te baby-proofen. Als het je niet lukt om elke ruimte veilig te maken voor je kindje, dan hoef je ook niet met de handen in het haar te zitten. Je kunt namelijk ook gewoon op zoek gaan naar het beste traphekje. Hoewel een dergelijk hekje een “traphekje” wordt genoemd, kun je hem op meerdere plekken bevestigen. Hij is niet exclusief voor gebruik bij de trap. Natuurlijk is het ook een goed idee om een traphekje te bevestigen bij je trap. Op die manier valt je kindje niet per ongeluk van de trap. Als je op zoek bent naar een traphekje dat voldoet aan de EN 1930:2011 norm, dan is de A3 Baby & Kids wellicht het beste traphekje voor jou.

Wij vinden dat het A3 Baby & Kids traphekje goed bij je past, omdat hij veiligheid met zich meebrengt. Hij voorkomt dat je kind komt op onveilige oftewel door jou afgebakende plekken. Daarnaast voldoet hij aan de veiligheidsnorm, dus je bent zeker dat je kindje veilig is wanneer je dit hekje een plek geeft in huis. Voor jou als ouder brengt dit hekje ook voordelen met zich mee. Zo kun je de sluiting met slechts 1 hand bedienen en is hij eenvoudig te monteren. Je schroeft hem namelijk aan de wand of muur vast. Dankzij de boren en schroeven, is er geen gevaarlijke drempel op de vloer waar je over kunt struikelen. Het hek is bovendien vervaardigd van robuust hout en kan traploos worden versteld van 78,5 tot 102 cm. Er zijn dus geen extensies nodig.

Kenmerken van de A3 Baby & Kids:

 • Hij is vervaardigd van robuust hout.
 • Dit hekje voldoet aan de norm EN 1930:2011.
 • Het traphekje is geschikt voor kinderen van 0 tot 24 maanden.
 • Je monteert hem door middel van schroeven op een houten, metalen of stenen ondergrond.
Klik hier voor de beste prijs

10. Gaterol Active Lite

Gaterol Active LiteHeb je een kindje van onder de 2 jaar in huis? Is jouw huis daarnaast voorzien van een trap? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar het beste traphekje. Door een dergelijk hekje te bevestigen boven en onderaan de trap, wordt de trap onbereikbaar voor je kleine avonturier. Je zorgt er dus voor dat je kindje veilig blijft. Is het voor jou ook belangrijk dat het model waar je voor kiest voldoet aan zowel Europese als internationale veiligheidsnormen? Dan kennen wij het ideale model, namelijk de Gaterol Active Lite. Dit model is het beste traphekje voor jou, omdat hij is getest en goedgekeurd volgens Europese en internationale veiligheidsnormen. Hij voldoet onder andere aan de norm EN 1930:2011. Dit traphekje is daarnaast speciaal ontworpen voor kindertjes vanaf de kruiptijd tot ongeveer 2 jaar.

Over het algemeen hebben traphekjes een vrij standaard hoogte. De breedte varieert wel, maar de hoogte verschilt meestal niet. Echter, misschien heb jij behoefte aan een vrij hoog traphekje. Als dit het geval is, dan is het Gaterol Active Lite traphekje ook ideaal voor jou. Dit hekje brengt met een hoogte van 93 cm meer veiligheid met zich mee. Zelfs als je een lang kindje hebt, heeft hij of zij de mogelijkheid niet om over het hekje te klimmen. Daarnaast kan dit traphekje ook vrij breed worden. Zo kun je hem tot een breedte van 140 cm monteren. Aangezien er tussen de randen geen ruimte is, zijn kindertjes ook beschermd tegen armpjes of beentjes die klem komen te zitten. Behalve binnenshuis, kun je dit model ook buiten op bijvoorbeeld het terras monteren. Is je kind er al uitgegroeid? Dan kun je het hekje ook als barrière voor huisdieren gebruiken.

Kenmerken van de Gaterol Active Lite:

 • Dit model voldoet aan de norm EN 1930:2011.
 • Vergeleken met andere traphekjes, is dit model vrij hoog.
 • Bij de aankoop van dit hekje krijg je er een set extra klemmen bij.
 • Je kunt dit traphekje eenvoudig met behulp van een boor aan de muur of het deurkozijn bevestigen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>