Vind Gemakkelijk De Beste Ultrasoon Reiniger Van 2020 Door De Top 5 Te Vergelijken!

Ben je van plan om een ultrasoon reiniger aan te schaffen? Het is voor velen een goed idee om een dergelijke reiniger in huis te hebben. Hij brengt namelijk veel voordelen met zich mee vergeleken met wanneer je jouw spullen handmatig zou reinigen. Dit geldt vooral bij artikelen met veel hoeken en kanten. Denk bijvoorbeeld aan gereedschappen, brillen, sieraden, medische instrumenten en injectors. Voordat je echter de beste ultrasoon reiniger kunt aanschaffen, is het belangrijk dat je verschillende modellen met elkaar vergelijkt. De afmeting van de reinigers kan namelijk verschillen. Daarnaast is het handig om rekening te houden met het vermogen en de ultrasoon frequentie van de verschillende apparaten. Ook het verwarmingsvermogen kan een rol spelen bij het uitkiezen van het ideale model. Voor sommigen is een digitale of mechanische bediening zelfs een bepalende factor. Vergelijk daarom de top 5 uit dit artikel en kies jouw beste ultrasoon reiniger uit!

Beste ultrasoon reiniger van 2020

Als je nagaat hoeveel factoren bepalend kunnen zijn bij het uitkiezen van de beste ultrasoon reiniger voor jouw behoeften, dan wil je wellicht gewoon het eerste het beste model aanschaffen. Maak deze fout echter niet en lees dit artikel, omdat wij je op een eenvoudige wijze helpen om jouw droomreiniger uit te kiezen. Hoe gaat dit precies te werk? Wij hebben het voorwerk voor je gedaan en hebben uit het uitgebreide assortiment beschikbare ultrasoon reinigers een top 5 geselecteerd. De namen van deze 5 reinigers zie je opgesomd in de onderstaande tabel. Daarnaast hebben we ook voor je gekeken naar de unieke eigenschappen van elk van deze modellen. Je kunt dus gerust de verschillende recensies met daarbij ook de belangrijke kenmerken doornemen. Vervolgens is het een fluitje van een cent om de 5 modellen met elkaar te vergelijken en te concluderen welk model volgens jou de beste ultrasoon reiniger is!

 Product naam 
1.Qteck P602Meer info »
2.CASO UltraSonicCleanMeer info »
3.MEDION Ultrasone reiniger MD 18061Meer info »
4.Sanitas SUR 42Meer info »
5.Ultrasone Reiniger Met TijdschakelaarMeer info »

1. Qteck P602

Zoek je naar de beste ultrasoon reiniger voor jouw behoeften? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Het is onder andere handig om na te gaan welke spullen je precies met het apparaat kunt reinigen. Sommige modellen kun je bijvoorbeeld gebruiken om sieraden en brillen schoon te maken, terwijl andere modellen een iets uitgebreidere reikwijdte hebben. Daarnaast is het vaak ook handig om te kijken naar eventuele accessoires die worden meegeleverd. Sommige accessoires kunnen namelijk bepalend zijn bij je keuze. Is het ideale model voor jou een reiniger die geschikt is voor thuisgebruik en die een scala aan spullen kan reinigen? Qteck P602Dan kies je voor de Qteck P602. Wij raden dit model aan, omdat hij perfect is voor thuisgebruik, vanwege het compact formaat. Bovendien kan dit apparaat allerlei (kostbare) spullen gemakkelijk reinigen. Denk bijvoorbeeld aan je brillen en sieraden.

Hoewel we als voorbeeld brillen en sieraden hebben aangehaald, kun je dit apparaat ook gebruiken om andere spullen schoon te maken. Zo is hij perfect om gebitten, goud, kristal, kappersscharen en zelfs edelmetalen schoon te maken. Je ziet dus dat dit model een uitgebreide reikwijdte heeft. Bovendien krijg je bij aankoop van de Qteck P602 een kunststof mandje en deksel meegeleverd. Het mandje kun je gebruiken wanneer je wat kleinere spullen wil schoonmaken. Zo raak je geen enkel onderdeel kwijt. Aan de hand van de interne afmeting, krijg je tevens een beter beeld van de hoeveelheid spullen die je in 1 keer kunt schoonmaken. Dit apparaat heeft een interne tankafmeting van 15 x 9,2 x 5 cm. Dit betekent dat hij niet te groot is, waardoor hij niet teveel ruimte in beslag neemt, maar hij is ook niet te klein dus je kunt je waardevolle spullen snel schoonmaken.

Eigenschappen van de Qteck P602:

 • Dit apparaat is geschikt voor thuisgebruik.
 • Op dit model krijg je maar liefst 2 jaar fabrieksgarantie.
 • Hij heeft een waterreservoir met een inhoud van 600 ml.
 • Dankzij de aan-/uitschakelaar kun je er gemakkelijk mee omgaan.
 • Hoewel het waterreservoir niet afneembaar is, kun je hem gemakkelijk reinigen.
 • Er is bij deze ultrasoon reiniger niet gezorgd voor een automatische uitschakeling.
 • Bij aankoop van deze ultrasoon reiniger krijg je er een kunststof mandje en deksel bij.
 • Je kunt hem gebruiken om onder andere brillen, sieraden, gebitten, kappersscharen, kristal, edelmetalen en goud schoon te maken.
 • Zijn interne tankafmeting bedraagt 15 x 9,2 x 5 cm, dus hij neemt niet enorm veel ruimte in beslag en hij kan gebruikt worden om meerdere spullen tegelijkertijd te reinigen.

2. CASO UltraSonicClean

Wist je dat als je bepaalde artikelen reinigt met zeep en water, je ze kunt beschadigen? Daarom maak je gebruik van de hedendaagse technologie en gebruik je een ultrasoon reiniger. Als je niet precies weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een dergelijk apparaat, dan kan het moeilijk lijken om de ideale variant uit te kiezen. Daarom helpen wij je om op zoek te gaan naar jouw droommodel. Is de beste ultrasoon reiniger voor jou een variant die onder andere je sieraden en brillen snel en zacht reinigt? Dan kennen wij de perfecte reiniger voor jou. Hier verwijzen we naar de CASO UltraSonicClean. CASO UltraSonicCleanWij vinden dat dit model wellicht de beste ultrasoon reiniger voor jou is, omdat hij je sieraden en brillen snel en zacht reinigt. Je kunt hem bovendien ook gebruiken om andere spullen schoon te maken zoals onder andere je scheerapparaten.

Hoewel velen hier geen rekening mee houden, is het bij het aanschaffen van een ultrasoon reiniger handig om na te gaan of hij een stille werking heeft. Je kunt namelijk niet genieten van een apparaat dat je spullen schoonmaakt, maar enorm veel lawaai maakt terwijl hij aanstaat. Daar heeft de fabrikant van de CASO UltraSonicClean rekening mee gehouden. Daarom heeft dit apparaat een stille werking. Het maakt dus niet uit of je midden in de nacht wakker wordt en besluit je sieraden of bril te reinigen, want je stoort je huisgenoten niet. Nadat je gebruik hebt gemaakt van dit apparaat, besef je bovendien meteen dat je je sieraden niet meer naar de juwelier hoeft te brengen om ze schoon te maken. In de 600 ml stalen kuip met een plastic inzet en een 42,000 cyclus echografie, wordt er namelijk gezorgd voor een zeer grondige reiniging.

Eigenschappen van de CASO UltraSonicClean:

 • Na drie minuten schakelt dit apparaat zichzelf automatisch uit.
 • Dit apparaat zorgt voor een zeer grondige reiniging van je spullen.
 • Er is bij dit model gezorgd voor een 600 ml stalen kuip met een plastic inzet.
 • Hij is ideaal voor de sonische schoonmaak van onder andere sieraden, brillen en scheerapparaten.
 • Zelfs als je hem midden in de nacht gebruikt, stoor je je huisgenoten niet, want deze reiniger heeft een zeer stille werking.
 • Hoewel hij geen timer heeft voor het exact instellen van de reinigingsduur, kun je er toch verschillende spullen mee reinigen.
 • Wanneer je dit model gebruikt, hoef je niet lang te wachten totdat je spullen schoon zijn, omdat hij zorgt voor een snelle en zachte reiniging.

3. MEDION Ultrasone reiniger MD 18061

Misschien vond je het in het verleden lastig om zelf je sieraden te reinigen. Dit kon komen doordat je de verkeerde schoonmaakmiddelen gebruikte of gewoon de verkeerde schoonmaaktechnologie. Met de juiste ultrasoon reiniger in huis kun je echter gemakkelijk je sieraden reinigen. Er wordt hierbij namelijk gebruik gemaakt van de geluidsgolventechnologie. Zoek je daarom naar de beste ultrasoon reiniger voor jouw behoeften? Wil je er behalve sieraden en brillen ook CD’s en bestek mee reinigen? Dan is de MEDION Ultrasone reiniger MD 18061 wellicht de beste ultrasoon reiniger voor jou. Wij raden dit model aan, omdat hij gebruik maakt van de geluidsgolventechnologie. MEDION Ultrasone reiniger MD 18061Bovendien is deze variant in staat om al je kostbaarheden probleemloos te reinigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je sieraden, bestek, scheermessen, CD’s en zelfs brillen. Met deze reiniger worden al de bovengenoemde (kostbare) spullen in een handomdraai verlost van vuil en vlekken.

Wil je weten hoe dit apparaat werkt? De werking van de MEDION Ultrasone reiniger MD 18061 is eenvoudig. Je vult hem met vloeistof en zet daarna de artikelen die je wil reinigen in het apparaat. Vervolgens selecteer je een bepaalde tijdsduur en het apparaat gaat aan de slag. Je ziet al gauw dat zelfs je ketting met enorm fijne schakeltjes schoon wordt. Zelfs dat plekje waar de bril scharniert wordt mooi schoon. Als we kijken naar de inhoud van de reiniger, dan zien we dat je er 300 ml aan vloeistof in kunt zetten. Bovendien kun je kiezen voor een vooraf ingestelde reinigingsduur van 90 seconden, 180 seconden, 300 seconden, 480 seconden of 600 seconden. Hierdoor is de bediening van het apparaat een fluitje van een cent. Er is zelfs gezorgd voor een slimme DVD-/ CD-houder waardoor je muziek-, games- of softwarecollectie in de best mogelijke conditie blijft.

Eigenschappen van de MEDION Ultrasone reiniger MD 18061:

 • Zelfs kettingen met zeer fijne schakeltjes en dat ene plekje waar de bril scharniert maak je mooi schoon.
 • Deze reiniger maakt gebruik van de geluidsgolven technologie, waardoor je artikelen snel en goed schoon worden.
 • Hij beschikt over een tijdsindicatie, waardoor je er zeker van bent dat je al je kostbaarheden op een eenvoudige wijze goed kunt reinigen.
 • Er is gezorgd voor een slimme DVD-/CD-houder waardoor ook je games-, software- en muziekcollectie in de best mogelijke conditie blijft.
 • Dit apparaat heeft een inhoud van 300 milliliter, dus je kunt er net wat meer zaken mee schoonmaken vergeleken met de kleinere varianten.
 • Met dit apparaat kun je je kostbaarheden zoals sieraden, bestek, brillen, scheermessen en CD’s in een handomdraai verlossen van vuil en vlekken.
 • De duidelijke keuze tussen 90 seconden, 180 seconden, 300 seconden, 480 seconden of 600 seconden maakt de bediening van dit apparaat tot een fluitje van een cent.

4. Sanitas SUR 42

Als je de recensies over de vorige reeks ultrasoon reinigers hebt gelezen, dan heb je gezien dat het handig is om na te gaan welke artikelen je allemaal met een dergelijk apparaat kunt reinigen. Sommige modellen kunnen namelijk gebruikt worden om allerlei verschillende kostbaarheden schoon te maken, terwijl sommige modellen een ietwat beperkte reinigingscapaciteit hebben. Is het voor jou van immens belang dat jouw reiniger veel verschillende kostbaarheden kan schoonmaken? Moet de beste ultrasoon reiniger voor jouw behoeften bovendien een snelle werking hebben? Dan is de Sanitas SUR 42 wellicht dé reiniger voor jou. Sanitas SUR 42Wij vinden dat dit apparaat de beste ultrasoon reiniger voor jou is, omdat je hem kunt gebruiken om allerlei waardevolle spullen schoon te maken. Zo is hij in staat om goud, zilver en metalen juwelen te reinigen. Je kunt hem tevens gebruiken om CD’s, brillen, waterdichte horloges, orthodontische- en tandartsapparaten, zilverwerk, pennen en scheermesjes te reinigen.

Ongeacht wat je schoonmaakt, de verschillende spullen worden in dit apparaat snel schoon. Dit komt doordat er bij de Sanitas SUR 42 ultrasone golven door het water worden gestuurd. Hierbij imploderen miljoenen zuurstofbelletjes. Deze belletjes zorgen vervolgens ervoor dat vuildeeltjes worden losgeweekt zonder dat poetsen of schrobben nodig is. Vanwege deze werking worden apparaten zoals deze gebruikt door professionals zoals opticiens en juweliers. Wanneer je met dit specifieke model werkt, heb je slechts een paar minuten nodig voor de reiniging. Eerst vul je de reiniger met water en vervolgens zet je de spullen die je wil reinigen in het mandje. Hierna druk je op de aan-/uitknop om het apparaat in te schakelen. Na slechts 3 minuten zijn je voorwerpen schoon. Tijdens het reinigingsproces kun je zelfs meekijken door het transparante deksel. Maak je ook geen zorgen over roest, want de binnenzijde van het apparaat is volledig uit RVS vervaardigd.

Eigenschappen van de Sanitas SUR 42:

 • Zijn uitneembare zeef beschermt kleine onderdelen.
 • Er is gezorgd voor een digitale timer die de operationele tijd toont.
 • Munten en andere metalen kunnen versneld schoongemaakt worden.
 • Dit apparaat reinigt je voorwerpen gemiddeld binnen slechts 3 minuten.
 • Doordat de binnenzijde van dit apparaat volledig uit RVS is vervaardigd, krijgt roest geen kans.
 • Tijdens het reinigingsproces kun je meekijken hoe je spullen worden schoongemaakt, want het deksel van de reiniger is transparant.
 • Schrobben en poetsen is niet nodig wanneer je dit apparaat gebruikt, want de vuildeeltjes worden door zuurstofbelletjes losgeweekt.
 • Professionals zoals opticiens en juweliers kiezen ervoor om spullen ultrasoon te reinigen, omdat dit zeer eenvoudig, maar ook enorm effectief is.
 • Je kunt deze variant niet gebruiken om edelstenen met een poreus oppervlak, horloges met een zelfwikkelingsmechanisme of contactlenzen schoon te maken.
 • Het is mogelijk om te kiezen uit 5 verschillende tijdsinstellingen, namelijk 7 minuten en 30 seconden, 6 minuten, 4 minuten en 30 seconden, 3 minuten en anderhalve minuut.
 • Met dit apparaat kun je gouden, zilveren en metalen juwelen, CD’s, DVD’s, brillen, scheermesjes, waterdichte horloges, zilverwerk, pennen en tandarts- en orthodontische apparaten reinigen.
 • Hij heeft een eenvoudige werking, want je hoeft er slechts water in te zetten, de spullen die je wil reinigen toe te voegen en vervolgens druk je op de aan-/uitknop om het apparaat in te schakelen.

5. Ultrasone Reiniger Met Tijdschakelaar

Nadat je de recensies over de vorige modellen hebt gelezen, weet je dat je een ultrasoon reiniger kunt gebruiken om (waardevolle) spullen te reinigen. Als je er bijvoorbeeld sieraden mee reinigt, dan hoef je niet meer naar de juwelier te gaan. Je reinigt je juwelen namelijk gemakkelijk thuis. Gebruik je jouw ultrasoon reiniger om bijvoorbeeld brillen te reinigen, dan ziet de wereld er voor jou helder uit, wat kan bijdragen aan een goed humeur. Het is wel belangrijk om na te gaan welke spullen je allemaal kunt reinigen met de verschillende modellen. Op die manier kies je de beste ultrasoon reiniger voor jouw behoeften uit. Ultrasone Reiniger Met TijdschakelaarIs jouw ideaal model een reiniger waar je bijvoorbeeld juwelen, brillen en kunstgebitten mee kunt reinigen? Kies dan voor de Ultrasone Reiniger Met Tijdschakelaar. Dit apparaat is de beste ultrasoon reiniger voor jou, omdat hij al deze spullen en meer op een eenvoudige wijze reinigt.

Nu daar we je hebben verteld dat je met de Ultrasone Reiniger Met Tijdschakelaar behalve sieraden, kunstgebitten en brillen ook nog andere spullen kunt reinigen, wil je wellicht weten om welke andere spullen het gaat. Dit apparaat kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld koppen van elektrische scheerapparaten schoon te maken. Aangezien het reinigen van diverse items niet altijd even lang duurt, is het handig als je de mogelijkheid hebt om de reinigingstijd in te stellen. Ook deze mogelijkheid heb je als je deze reiniger gebruikt. Hij beschikt namelijk over een tijdschakelaarfunctie. Zo kun je instellen dat het apparaat 90 seconden aanstaat, 180 seconden, 280 seconden, 380 seconden of 480 seconden. Om je spullen netjes op hun plaats te houden tijdens het reinigingsproces, krijg je er zelfs een mand en horlogehouder bij. Maak dus vanaf nu al je waardevolle spullen gemakkelijk zelf schoon en gebruik deze handige ultrasoon reiniger.

Eigenschappen van de Ultrasone Reiniger Met Tijdschakelaar:

 • Zijn tankinhoud bedraagt 610 milliliter.
 • Hij beschikt over een tijdschakelaarfunctie zodat je zelf kunt instellen hoe lang het apparaat je items reinigt.
 • Doordat je een mand en horlogehouder meegeleverd krijgt, kun je je spullen altijd op een veilige manier schoonmaken.
 • Met dit apparaat kun je juwelen, brillen, kunstgebitten, koppen van elektrische scheerapparaten en nog veel meer spullen reinigen.
 • Dankzij het lichte gewicht van 895 gram en de compacte afmeting van 20,6 x 14,5 x 13,3 cm kun je dit apparaat gemakkelijk vervoeren of opbergen.
 • De tijdschakelaarfunctie kun je instellen op 90 seconden, 180 seconden, 280 seconden, 380 seconden of 480 seconden, waarna het apparaat zichzelf automatisch uitschakelt.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>