• Home
 • Geheugen

De Beste USB Stick Van 2020 Vind Je Hier. Kies Voor De Perfecte Opslagcapaciteit!

Waarschijnlijk hebben we allemaal weleens gebruik gemaakt van een USB stick. Een dergelijk apparaatje is namelijk klein en draagbaar, waardoor je hem gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Zoals je waarschijnlijk weet zijn er verschillende soorten USB sticks verkrijgbaar. Zo zijn er verschillende vormen, kleuren, maar natuurlijk ook verschillende groottes. Als je alleen tekstdocumenten wil opslaan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een USB stick met een geheugen van 2 GB. Daarentegen, heb je een USB stick nodig met een veel groter geheugen als je hem wil gebruiken om 4K video’s op te slaan. Het kan voor bepaalde opslagbehoeften zelfs handiger zijn om een externe harde schijf aan te schaffen. Echter, we focussen in dit artikel niet op externe harde schijven, omdat je zoekt naar de beste USB stick voor jouw behoeften. Daarom recenseren we de top 5 beste USB sticks van 2020. Vind hier de beste USB stick!

Beste USB stick van 2020

Het vinden van de beste USB stick voor jouw behoeften hoeft helemaal geen moeilijke opgave te zijn. Je kunt namelijk aan de hand van jouw behoeften een bepaalde opslagcapaciteit uitkiezen. Aangezien je de stick regelmatig bij je zal hebben, is het wellicht ook prettig om de verschillende vormen met elkaar te vergelijken. Wij hebben de onderstaande tabel voor je gecreëerd om je zoektocht te vergemakkelijken. In deze tabel zie je welke 5 USB sticks we in dit artikel zullen recenseren. Aan de hand van de informatie in de tabel en de individuele reviews kun je de beste USB stick van 2020 uitkiezen.

 Product naam 
1.Toshiba TransMemory U365 32GBMeer info »
2.Intenso Rainbow Line 8GBMeer info »
3.SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GBMeer info »
4.Kingston DataTraveler G4 8 GBMeer info »
5.Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB
Meer info »

1. Toshiba TransMemory U365 32GB

Zoek je naar de beste USB stick voor jouw behoeften? Dan let je uiteraard op bepaalde eigenschappen. Zo kun je kijken naar de vorm en eventueel de kleur van de stick. Daarnaast let je sowieso ook op de opslagcapaciteit van het desbetreffend model. Wat dacht je van een uitschuifbaar model? Het voordeel van een dergelijke USB stick is dat je hem gewoon in je tas kunt zetten zonder je zorgen te maken dat je hem beschadigt. Als hij namelijk is ingetrokken, dan is hij minder gevoelig dan wanneer hij is uitgeschoven. Is het daarnaast belangrijk voor jou dat jouw droomstick een relatief grote opslagcapaciteit heeft? Toshiba TransMemory U365 32GBDan kun je kiezen voor een model van 32 GB. Wij kennen een dergelijke USB stick, namelijk de Toshiba TransMemory U365 32GB. Dit model is wellicht de beste USB stick voor jou, omdat hij een uitschuifbaar model is met een opslagcapaciteit van 32 GB.

Wanneer je gebruik maakt van de Toshiba TransMemory U365 32GB, dan geniet je keer op keer van het eenvoudig, verfijnd ontwerp. Er is bij deze stick namelijk gebruik gemaakt van simpele vormen zonder drukke decoraties. Hierdoor heeft de stick een elegante, blijvende aantrekkingskracht. Hij heeft zelfs een klassieke matzwarte behuizing zonder dop, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je de dop kwijt raakt. Natuurlijk kijk je ook naar de opslagcapaciteit. Doordat deze USB stick een opslagcapaciteit heeft van 32 GB kun je er allerlei bestanden op opslaan. Denk bijvoorbeeld aan honderden muziekbestanden, foto’s met een hoge resolutie en uren aan videobestanden. Natuurlijk kun je er ook games en tekstbestanden op opslaan. Je informatie is dus veilig. Om ervoor te zorgen dat je de stick niet kwijtraakt en altijd bij je hebt, kun je hem zelfs bevestigen aan je sleutelhanger!

Voordelen van de Toshiba TransMemory U365 32GB:

 • Op deze stick geeft Toshiba 5 jaar garantie.
 • Met een opslagcapaciteit van 32 GB kun je veel bestanden opslaan.
 • Je kunt heel snel bestanden overzetten, omdat hij beschikt over een USB 3.0 verbinding.
 • Deze USB stick is voor een model met een opslagcapaciteit van 32 GB aantrekkelijk geprijsd.
 • Doordat deze stick uitschuifbaar is, kun je de USB stekker goed beschermen wanneer je hem meeneemt.

Nadelen van de Toshiba TransMemory U365 32GB:

 • Er is niet gezorgd voor een beschermkapje om de stick onderweg te beschermen.
 • Sommige gebruikers vinden dat het schuifsysteem van deze stick relatief fragiel aanvoelt.
Klik hier voor de beste prijs

2. Intenso Rainbow Line 8GB

Als je zoekt naar de beste USB stick voor jouw behoeften, dan kom je een aantal verschillende modellen tegen. Daarom is het handig om van tevoren te weten waar je naar op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende sticks met elkaar vergelijken aan de hand van de opslagcapaciteit. Hoe kom je er echter achter welke opslagcapaciteit perfect voor je is? Door na te gaan waarvoor je de stick precies wil gebruiken! Misschien ben je iemand die reeds beschikt over een externe harde schijf, maar het apparaat is geen draagbare variant. Dan heb je de informatie die je nodig hebt niet altijd bij de hand. Intenso Rainbow Line 8GBHet kan immers ook dat je over het algemeen niet veel informatie met je meeneemt. Misschien wil je namelijk alleen werkbestanden die je thuis moet afronden met je meenemen. Dan heb je genoeg aan een 8 GB USB stick zoals de Intenso Rainbow Line 8GB.

Wij vinden dat de Intenso Rainbow Line 8GB de beste USB stick voor jou is, omdat hij een opslagcapaciteit heeft van 8 GB. Dit model is daarom ook een handig instapmodel voor bijvoorbeeld op kantoor. Je bent namelijk niet van plan om overbodige documenten op de stick op te slaan, maar neemt slechts de nodige informatie met je mee. Je hebt hierdoor altijd je belangrijkste bestanden op zak, omdat je ook gemakkelijk presentaties op de stick kunt opslaan. Dit model verlies je overigens ook niet snel, vanwege de opvallende groene kleur. Het is tevens mogelijk om hem via de sleutelring te bevestigen aan je sleutelbos. Op die manier heb je de stick altijd bij de hand; ook onderweg. Je hoeft je niet eens zorgen te maken over stof en vuil. De stick beschikt namelijk over een beschermkap, die zijn ingang goed beschermt wanneer je hem met je meeneemt.

Voordelen van de Intenso Rainbow Line 8GB:

 • Dankzij de groene kleur en de sleutelring raak je de stick niet gemakkelijk kwijt.
 • Tijdens het meenemen is je USB stick goed beschermd, dankzij de beschermkap.
 • Je kunt de USB stick gemakkelijk hangen aan je sleutelbos, dankzij de sleutelring.

Nadelen van de Intenso Rainbow Line 8GB:

 • Deze USB stick is niet schokbestendig of waterbestendig.
 • Hij heeft een USB 2.0 verbinding, die trager is dan de nieuwere USB 3.0 verbinding.
Klik hier voor de beste prijs

3. SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GB

Zoek je naar de beste USB stick voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om eerst voor jezelf na te gaan wat je behoeften precies zijn. Zo kun je kiezen voor een USB stick met een groot geheugen, omdat je bijvoorbeeld HD films, Adobe Premiere Pro producties en foto’s met een hoge resolutie wil opslaan. Als je echter slechts tekstbestanden wil opslaan, dan kun je ook gerust kiezen voor een USB stick met een kleinere opslagcapaciteit. Bij het vergelijken van verschillende modellen, kun je ook kijken naar de behuizing van de desbetreffende sticks. Sommige varianten zijn namelijk super sterk, waardoor ze tegen een stootje kunnen. SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GBIs de ideale stick voor jou een variant met een groot geheugen en een stevige behuizing? Dan kun je kiezen voor de SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GB. Deze variant is sterk, omdat hij beschikt over een metalen behuizing. Hij kan dus tegen een stootje.

Als we kijken naar de overdrachtssnelheid van deze 64 GB USB stick, dan zien we dat je in een mum van tijd al je bestanden eenvoudig kunt overzetten. Dit komt doordat de stick beschikt over een USB 3.0 verbinding. Hierdoor kan de USB stick bestanden tot 10 keer sneller overzetten dan een variant met USB 2.0. Het gaat bij deze stick om een snelheid tot wel 150 MB/s. Je hoeft dus niet lang te wachten totdat je bestanden zijn overgezet. We vinden de SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GB ook de beste USB stick voor jou, omdat wachtwoordbeveiliging mogelijk is. Je kunt namelijk gerust je films of muziek delen en er toch voor zorgen dat je persoonlijke bestanden ook echt privé blijven. Dit doe je door gebruik te maken van de optie wachtwoordbeveiliging. Deze optie zorgt ervoor dat bepaalde bestanden niet voor iedereen toegankelijk zijn.

Voordelen van de SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GB:

 • Hij heeft een stijlvol uiterlijk.
 • SanDisk geeft je 5 jaar garantie op de stick.
 • Dankzij de sterke behuizing, kan de USB stick tegen een stootje.
 • Deze USB stick heeft een relatief grote opslagcapaciteit van 64 GB.
 • Het is mogelijk om je privé bestanden met wachtwoorden te beveiligen.
 • Er is gezorgd voor een USB 3.0 verbinding, waardoor je razendsnel bestanden kunt overzetten.
 • Doordat er is gezorgd voor een sleutelring, kun je hem gemakkelijk bevestigen aan je sleutelbos.

Nadelen van de SanDisk Cruzer Ultra Flair 64 GB:

 • De USB stick is niet waterbestendig.
 • Hij beschikt niet over een beschermkap.
 • Bij langdurig gebruik kan de stick warm worden.
Klik hier voor de beste prijs

4. Kingston DataTraveler G4 8 GB

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten als je zoekt naar een nieuwe USB stick. Het eerste waar de meeste personen naar kijken is de opslagcapaciteit. Echter, je kunt ook rekening houden met eventuele bescherming van de stick. Denk er bijvoorbeeld aan dat er USB sticks zijn met of juist zonder een beschermkapje. Dit kapje beschermt het gedeelte van de stick dat je in de USB poort van je computer zet tegen onder andere stof en beschadigingen. Een belangrijke factor, waar velen van ons vergeten om naar te kijken, is de prijs. Er zijn namelijk zeer goedkope sticks, maar er zijn ook duurdere varianten. Kingston DataTraveler G4 8 GBIs de beste USB stick voor jou een laag geprijsd model waar je gemakkelijk je tekstbestanden op kunt opslaan? Dan kun je kiezen voor de Kingston DataTraveler G4 8 GB. Dit model heeft, zoals de naam doet vermoeden, een opslagcapaciteit van 8 GB.

Wij vinden dat de Kingston DataTraveler G4 8 GB de beste USB stick voor jou is, omdat hij zeer aantrekkelijk is geprijsd. Dit model is daarnaast perfect voor personen die vaak onderweg zijn en toch hun belangrijkste bestanden bij zich willen hebben. De stick beschikt namelijk over een beschermkap, die hem beschermt tijdens het meenemen. Je bent dus zeker dat je bestanden veilig zijn. Daarnaast heeft deze stick een opslagcapaciteit van 8 GB, dus je kunt gemakkelijk al je belangrijke bestanden opslaan. Doordat de opslagcapaciteit bovendien niet enorm groot is, kun je gemakkelijk al je bestanden terug vinden. De stick raak je overigens niet gemakkelijk kwijt, dankzij het kleurrijk design. Breng zelfs snel en gemakkelijk bestanden over, want deze stick beschikt over een USB 3.0 verbinding. Hij is tevens achterwaarts compatibel met USB 2.0, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je pc geen USB 3.0 poort heeft.

Voordelen van de Kingston DataTraveler G4 8 GB:

 • Deze USB stick is zeer aantrekkelijk geprijsd.
 • Doordat hij beschikt over een beschermkapje, is de stick beschermd tijdens het meenemen.
 • Dankzij het kleurrijk design met een elegante witte kleur, verklein je de kans dat je jouw USB stick kwijt raakt.
 • Er is gezorgd voor een USB 3.0 verbinding, dus je kunt bestanden tot 10 keer sneller overzetten dan bij een stick met een USB 2.0 verbinding.

Nadelen van de Kingston DataTraveler G4 8 GB:

 • Hij is niet schok-, stof- of waterbestendig.
 • Het dopje van deze stick kun je mogelijkerwijs kwijtraken.
 • Deze USB stick beschikt niet over een beveiligd geheugen of een back-up functie.
Klik hier voor de beste prijs

5. Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB

Als je de recensies uit dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat je op verschillende factoren kunt letten wanneer je op zoek gaat naar de beste USB stick voor jouw behoeften. Een belangrijke eigenschap waar velen van ons naar kijken is de opslagcapaciteit. Aan de hand van deze capaciteit kun je namelijk concluderen wat voor type bestanden je erop kunt opslaan. Veelal worden de modellen met een kleinere opslagcapaciteit gebruikt voor het opslaan van tekstdocumenten en eventueel presentaties. Daarentegen gebruiken we de modellen met een grotere opslagcapaciteit vaker voor het opslaan van bijvoorbeeld films en andere grote mediabestanden. Je kunt echter ook kijken naar het design van de verschillende modellen. Is de ideale stick voor jou een snel en stijlvol model? Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GBDan is de Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB wellicht de beste USB stick voor jou. Dit model is namelijk een klassieker met een modern design.

De Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB heeft een strak ontwerp. Hij beschikt namelijk over een full-body metalen design met een unieke vorm. Uiteraard is het ontwerp niet het enige waar je naar kijkt. De snelheid is immers ook belangrijk. In het geval van deze USB stick zien we dat hij is ontworpen voor topsnelheid en betrouwbaarheid. Je kunt er daarom in een oogwenk bestanden mee verplaatsen. Zoals de Engelssprekenden zeggen: “time is money!” Daar heeft men rekening mee gehouden bij het ontwerpen van deze USB stick. Daarom beschikt hij over een USB 3.1 verbinding, met een snelle en praktische leessnelheid van 300 MB/s. Je houdt dus meer tijd over om dingen te doen die je leuk vindt. De stick is daarnaast stevig, waardoor je data veilig blijft. Je raakt de USB stick ook niet gemakkelijk kwijt, want je kunt hem bevestigen aan je sleutelbos.

Voordelen van de Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB:

 • Doordat hij water- en schokbestendig is, kun je de stick overal mee naartoe nemen.
 • Deze USB stick is bestand tegen zowel extreem hoge als extreem lage temperaturen.
 • Hij is van metaal gemaakt, waardoor deze stick is beschermd tegen schade van stoten en vallen.
 • Dankzij zijn USB 3.1 (Gen. 1) aansluiting kun je een bestand van 1 GB in slechts 15 seconden overzetten.
 • Er is gezorgd voor een sleutelring, dus je kunt de stick gemakkelijk aan je sleutelbos hangen voor onderweg.

Nadelen van de Samsung USB Stick Bar Plus Zilver 32GB:

 • Deze USB stick beschikt niet over een beschermkapje.
 • Er is bij deze USB stick niet gezorgd voor data encryptie om je bestanden te kunnen versleutelen.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>