Welk Model Is De Beste Vaatwasser Uit 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

Ben je op zoek naar de beste vaatwasser? Als je een vaatwasmachine in huis hebt, wordt het huishoudelijk werk verlicht. Je hoeft namelijk niet handmatig de vaat te wassen. Aan de hand van je woonsituatie en persoonlijke voorkeuren, kun je uit deze lijst het ultieme model kiezen.

Beste vaatwasser in 2020

Er zijn verschillende aspecten waarmee je rekening houdt wanneer je de beste vaatwasser voor jouw behoeften uitkiest. Wij hebben in de onderstaande tabel de top 10 vaatwasmachines met hun afmetingen en energieklasse genoteerd om je te helpen om een keus te maken.

 Product naamEnergieklasseAfmetingen 
1.Inventum VVW6020AA++H 85 x B 60 x D 60 cmMeer info »
2.Bosch SMS50D52EUA++H 84,5 x B 60 x D 60 cmMeer info »
3.Bosch SMS46II03EA++H 84,5 x B 60 x D 60 cmMeer info »
4.Whirlpool WFC 3C26 PA++H 85 x B 60 x D 60 cmMeer info »
5.Etna VWT349WITA+H 43,8 x B 55 x D 50 cmMeer info »
6.Whirlpool ADP 201 WHA+H 85 x B 45 x D 57 cmMeer info »
7.Bosch SMS46GW02NA+H 84,5 x B 60 x D 60 cmMeer info »
8.Bosch SKS50E32EUA+H 45 x B 55,1 x D 50 cmMeer info »
9.Whirlpool ADP 301 IXA+H 85 x B 45 x D 57 cmMeer info »
10.Miele G 4203 SC Active BWA+H 84,5 x B 60 x D 60 cmMeer info »

1. Inventum VVW6020A

Inventum VVW6020ABen je op zoek naar de beste vaatwasser voor jouw behoeften? Ga dan eerst na hoeveel vaat je per dag ongeveer moet wassen. Als je een klein huishouden van ongeveer 4 personen hebt, dan kun je het liefst kiezen voor een vaatwasmachine met 12 couverts. Een dergelijk apparaat kan namelijk alle bestek van jou en je gezinsleden na het ontbijt, de lunch en het diner wassen. Wij kennen een vaatwasmachine die beschikt over 12 couverts en zelfs een A++ energieniveau heeft. Het model waar we naar verwijzen is de Inventum VVW6020A. Dit model vinden wij de beste vaatwasmachine voor jou, vanwege het handige aantal couverts en het energieniveau. Doordat hij energiezuinig is, bespaar je op de lange termijn op energiekosten. Je kunt met dit apparaat ook gemakkelijk al je vaat van de dag in 1 keer wassen.

De VVW6020A vaatwasmachine van Inventum beschikt bovendien over een aquasensor. Deze zorgt ervoor dat het apparaat niet meer water verbruikt dan nodig is. De sensor meet namelijk hoeveel vuil er in het water zit en past het aantal spoelgangen aan de hand daarvan aan. Afhankelijk van het type vaat dat je wil wassen, kun je op dit apparaat tevens kiezen voor verschillende programma’s. Er zijn 6 programma’s waar je uit kunt kiezen, waaronder een delicaat programma voor je gevoelige wijnglazen en een intensief programma voor de pannen die je gisteren hebt laten liggen. Om energie en water te besparen, is dit apparaat zelfs voorzien van een automatische uitschakeling. De vaatwasser beschikt daarnaast over neerklapbare steunen in de onder- en bovenkorf die ervoor zorgen dat je op een eenvoudige wijze plaats kunt maken voor groter servies of voor grotere borden.

Voordelen:

 • Dit model is aantrekkelijk geprijsd.
 • Hij is voorzien van een handig startuitstel.
 • Met een A++ energieklasse is dit apparaat energiezuinig in gebruik.
 • De vaatwasser beschikt over een Eco stand die zowel snel, goed als zuinig werkt.
 • Hij beschikt over een aquasensor die het waterverbruik aanpast aan de hand van hoe vuil de vaat is.

Nadelen:

 • Met een geluidsniveau van 49 dB is dit model niet de stilste vaatwasmachine.
 • De vaatwasser is niet voorzien van een resttijdindicator.
 • Sommige programma’s duren relatief lang.

2. Bosch SMS50D52EU

Bosch SMS50D52EUZoek je naar de beste vaatwasser? Aan welke eisen moet het ultieme model voor jou voldoen? Misschien vind je het belangrijk dat de vaatwasmachine relatief energiezuinig is. Het kan ook zijn dat je graag een model in huis wil halen dat beschikt over 12 couverts. Misschien vind je het ook van essentieel belang dat een dergelijk apparaat beschikt voer een startuitstel. De beste vaatwasser voor jou is dan de Bosch SMS50D52EU. Dit model is geschikt voor een huishouden van ongeveer 3 tot 4 personen, omdat hij beschikt over 12 couverts. Daarnaast bespaar je op energiekosten wanneer je dit apparaat in huis hebt, want hij heeft een A++ energieniveau. Om nog meer te profiteren van een laag energietarief, kun je tevens gebruik maken van de startuitstelfunctie zodat alle vaat in de daluren wordt gewassen.

De SMS50D52EU vaatwasser van Bosch is voorzien van een glasbeschermingssysteem, dat de hardheid van het water regelt. Hij zorgt er hierdoor voor dat er geen strepen of witte wazen op je glaswerk ontstaan. Daarnaast beschikt dit model over een aantal handige mogelijkheden, zoals de VarioSpeed functie, die ervoor zorgt dat de vaat snel wordt gewassen. Als je 1 van de snelle standen selecteert, dan wordt de spoelkracht van het apparaat verhoogd. Hierdoor ontstaat hetzelfde superieure resultaat dat je gewend bent van het normale programma, maar het proces wordt versneld. De vaatwasmachine is tevens voorzien van een EcoSilence motor zonder borstels. Hierdoor heeft hij een stillere werking. Om de beste resultaten te garanderen, zonder water te vermorsen, beschikt dit apparaat over sensoren die de vuilheid van de vaat en de belading van het apparaat meten. Aan de hand daarvan past de vaatwasser het waterverbruik en het aantal spoelgangen aan.

Voordelen:

 • Met een A++ energieklasse is dit model energiezuinig.
 • Er zijn verschillende vaatwasprogramma’s.
 • Hij beschikt over een resttijdindicator.
 • Je kunt gebruik maken van de optie startuitstel.
 • Met een geluidsniveau van 46 dB is dit apparaat relatief stil.
 • De beladingssensor zorgt ervoor dat het water- en energieverbruik binnen perken blijft.

Nadelen:

 • De vaatwasmachine beschikt niet over binnenverlichting.
 • Tijdens het programma vergrendelt de deur niet, omdat het apparaat niet over kinderbeveiliging beschikt.
 • Sommige programma’s duren relatief lang.

3. Bosch SMS46II03E

Bosch SMS46II03EAls je op zoek bent naar de beste vaatwasser en je zoekt een model dat op elk vlak goed scoort, dan raden wij de Bosch SMS46II03E aan. Dit is de beste vaatwasser voor jou, omdat hij beschikt over verschillende handige programma’s. Voor elk servies is er een perfect programma. Daarnaast heeft de vaatwasmachine een relatief stille werking. Met een geluidsniveau van 44 dB hoor je hem vrijwel niet. Hij is zelfs voorzien van een beladingssensor en aquasensor die er samen voor zorgen dat het apparaat optimaal kan omgaan met water en energie. Aan de hand van de vaat dat er op dat moment in zit, wordt het energie- en waterverbruik aangepast. Hierdoor wordt er altijd precies genoeg water en de juiste hoeveelheid energie gebruikt voor een optimale wasbeurt.

Met de SMS46II03E vaatwasser van Bosch in huis, hoef je de vaat niet nog een keer af te drogen wanneer deze is gewassen. Dit komt doordat de vaatwasmachine is voorzien van een extra droog optie. Deze optie zorgt er zelfs voor dat je plastic bakjes helemaal droog uit het apparaat komen. Je kunt ook kiezen voor het stil programma op deze vaatwasser. Deze functie is perfect voor gezinnen met een open keuken. Dat zoemende geluid op de achtergrond hoor je dus niet eens wanneer het stille programma is ingesteld. In dit apparaat is er tevens plek voor 13 couverts. Dit betekent dat hij ook perfect is voor een groter huishouden. Er zijn 6 reinigingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het Eco, snel, behoedzaam en intensief programma. In de vaatwasmachine zitten er flexibele, inklapbare rekjes.

Voordelen:

 • De sensoren in deze vaatwasser zorgen ervoor dat het energie- en waterverbruik aan de hand van de vaat worden aangepast.
 • Dankzij het lage geluidsniveau hoor je nauwelijks dat de vaatwasser aan staat.
 • Hij is geschikt voor een groter huishouden, want hij beschikt over 13 couverts.
 • Je kunt uit verschillende handige programma’s kiezen.
 • Met een A++ energieklasse is dit apparaat zuinig.
 • Hij beschikt over een resttijdindicator.

Nadelen:

 • De vaatwasmachine beschikt niet over verlichting in de binnenruimte.
 • Het Eco programma duurt relatief lang.

4. Whirlpool WFC 3C26 P

Whirlpool WFC 3C26 PHeb je een groot huishouden en ben je op zoek naar de beste vaatwasser die bij jouw huishouden aansluit? Als je voor relatief veel personen vaat moet wassen, dan is het een goed idee om te kiezen voor een vaatwasmachine met een groot aantal couverts. Wij kennen een vaatwasser die goed bij je zal passen. De Whirlpool WFC 3C26 P is de beste vaatwasser voor jou, omdat hij beschikt over 14 couverts. Je kunt er dus veel vaat in 1 keer mee wassen, wat hem perfect maakt voor een groter gezin. Doordat je namelijk veel vaat tegelijkertijd kunt wassen, hoef je niet 2 ladingen te wassen. Al de vaat van jou en je gezinsleden wordt in 1 keer schoon. Je hebt dus minder werk. De bovenkorf van dit apparaat is bovendien in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat je ook grotere voorwerpen gemakkelijk kunt reinigen in de vaatwasser.

Ben je iemand die graag op de hoogte wil zijn van de voortgang van zaken? Dan is het handig dat de vaatwasser die je in huis hebt, beschikt over een resttijdindicator. Ook in dat opzicht is de WFC 3C26 P vaatwasmachine van Whirlpool perfect. Hij is namelijk voorzien van een resttijdindicator die je in 1 oogopslag laat zien hoe lang het nog duurt voordat de vaat schoon is. Je kunt kiezen uit 8 programma’s waaronder een nachtprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat de vaatwasser zo stil mogelijk te werk gaat wanneer hij je vaat wast. Wanneer dit programma aan staat, heeft de vaatwasser een geluidsniveau van slechts 39 dB. Gebruik de optie startuitstel in combinatie met het nachtprogramma om zowel te profiteren van het goedkoper energietarief in de daluren als een ongestoorde slaap. De vaatwasser beschikt bovendien over waterslangbeveiliging die ervoor zorgt dat de watertoevoer bij storing wordt afgesloten.

Voordelen:

 • Je kunt veel vaat in 1 keer wassen, dankzij de 14 couverts.
 • Met een A++ energieklasse is deze vaatwasser zuinig.
 • Hij beschikt over de functie startuitstel.
 • Je hebt keuze uit maar liefst 8 programma’s.
 • Dit apparaat is voorzien van waterslangbeveiliging.

Nadelen:

 • De bestekmand neemt plek in waardoor de onderkorf minder ruimte heeft voor borden en pannen.
 • Er is geen programma voor een halve belading.
 • De vaatwasser is niet verlicht aan de binnenkant.

5. Etna VWT349WIT

Etna VWT349WITHeb je weinig ruimte in je keuken, maar ben je toch op zoek naar de beste vaatwasser? Dan kun je het liefst voor een compact model kiezen. Als je bovendien alleen of maar met z’n tweeën woont, dan heb je geen behoefte aan een grote vaatwasmachine. Wij kennen een vrijstaand model dat perfect past in een kleine keuken. De Etna VWT349WIT is de beste vaatwasser voor jou, vanwege zijn kleine afmetingen. Dit apparaat heeft namelijk een laag formaat. Hij is slechts 43,8 cm hoog, 55 cm breed en 50 cm diep. Je kunt hem dus ook in een kleine keuken gemakkelijk een plek geven. Denk bijvoorbeeld aan een opstelling waarbij je hem op een tafel of naast je keukenblad zet. Als je hem op een tafel zet, heb je onder de tafel nog ruimte voor andere spullen.

Wanneer je voor een vaatwasmachine kiest, dan is het formaat belangrijk, maar je let ook op zijn prestaties. De VWT349WIT vaatwasser van Etna stelt je niet teleur. Hij wast namelijk de vaat in 1 keer schoon. Daarnaast heeft dit model plek voor 6 couverts. Wanneer je hem gebruikt, kun je kiezen uit 6 verschillende programma’s die goed aansluiten bij de verschillende vaatsoorten. Er is zelfs een energiebesparend en intensief programma. Het intensief programma is perfect voor wanneer je hardnekkig vuil wil verwijderen van je vaat. Je borden, glazen en bestek worden weer blinkend schoon wanneer je ze hebt gewassen in deze vaatwasser. Per wasbeurt maakt dit apparaat slechts gebruik van 6,5 liter water. Ook op het energieverbruik wordt er gelet. Hij heeft namelijk niet voor niets een A+ energieklasse.

Voordelen:

 • Dit model is perfect voor een klein huishouden.
 • Maak gebruik van het korte programma om de afwas snel weer schoon te krijgen.
 • Hij is compact.
 • De vaatwasser is voorzien van waterbeveiliging die bij storing de watertoevoer afsluit.
 • Deze vaatwasmachine is aantrekkelijk geprijsd.
 • Het energiezuinige programma zorgt ervoor dat vaat op een energiebesparende manier wordt gewassen.

Nadelen:

 • Hij is niet voorzien van een resttijdindicator die laat zien hoe lang het programma nog duurt.
 • Met een A+ energieniveau is dit apparaat minder energiezuinig.
 • Dit model beschikt niet over de functie startuitstel.
 • De vaatwasser beschikt niet over een display.

6. Whirlpool ADP 201 WH

Whirlpool ADP 201 WHZoek je naar de beste vaatwasser voor jouw behoeften? Is het perfecte model voor jou een vaatwasser dat minder breed is dan de standaardmodellen? Is het ook belangrijk voor jou dat het perfecte model vrijstaand is en beschikt over 10 couverts? Dan is de Whirlpool ADP 201 WH de beste vaatwasser voor jou. Dit model past perfect bij een huishouden met ongeveer 2 tot 3 personen. Dankzij de 10 couverts kun je in 1 keer alle vaat van een klein huishouden erin reinigen. Daarnaast is dit model wat smaller dan de standaardmodellen. Over het algemeen zijn vaatwassers 55 tot 60 cm breed. Dit vrijstaand model is echter slechts 45 cm breed. Als je hem dus tussen 2 andere apparaten een plek wil geven, dan is dit zeker mogelijk.

Kiezen voor de ADP 201 WH vaatwasmachine van Whirlpool betekent bovendien dat je kiest voor veel mogelijkheden. Dit model beschikt over 3 programma’s, namelijk een voorspoelprogramma, een Eco modus en een intensief programma. Het intensieve programma is zo krachtig dat je hem ook kunt gebruiken om de borden met aangekoekte etensresten van gisteren schoon te wassen. Heb je niet genoeg vaat om de vaatwasser helemaal te vullen? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat het apparaat onnodig veel energie en water gebruikt. Door gebruik te maken van de halve beladingsstand past de vaatwasmachine het energie- en waterverbruik namelijk aan de hand van de hoeveelheid vaat aan. Hierdoor wordt verspilling voorkomen en kun je tegelijkertijd besparen op de energierekening. Was je de vaat graag met warm water? Dan kun je gebruik maken van de warmwateraansluiting.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een halve beladingsstand.
 • De vaatwasser beschikt over waterbeveiliging.
 • Deze vaatwasmachine heeft een flexibele inrichting.
 • Maak gebruik van de startuitstel om te profiteren van het goedkoper energietarief in de daluren.
 • Je ziet precies hoe lang het gekozen programma nog duurt dankzij de resttijdindicator.

Nadelen:

 • De vaatwasser beschikt niet over een beladingssensor en aquasensor.
 • Met 10 couverts is hij minder ruim dan vergelijkbare modellen.
 • Hij is niet voorzien van een display.

7. Bosch SMS46GW02N

Bosch SMS46GW02NBen je op zoek naar de beste vaatwasser voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen op het model dat je aanschaft? Kies dan voor de Bosch SMS46GW02N. Dit model met 12 couverts is de beste vaatwasser voor jou, omdat hij beschikt over waterbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat de watertoevoer bij een storing wordt afgesloten om een lekkage te voorkomen. Daarnaast is de vaatwasmachine voorzien van kinderbeveiliging. Als je kinderen in huis hebt, dan is deze functie bijna onmisbaar. Kindertjes hebben namelijk vaak grijpgrage handjes. Je hoeft je echter geen zorgen te maken over deze grijpgrage handjes wanneer je op deze vaatwasmachine de kinderbeveiliging inschakelt. De vaatwasser is tevens voorzien van een resttijdindicator. Deze zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien hoe lang het gekozen programma nog duurt.

Een andere aantrekkelijke eigenschap van de SMS46GW02N vaatwasmachine van Bosch is dat hij weinig geluid maakt. Hij heeft namelijk een geluidsniveau van 48 dB. Je hoort dus nauwelijks dat hij aan staat. Dit is perfect als je beschikt over een open keuken of wanneer je in de avond, wanneer iedereen slaapt, de vaat wil wassen. Door gebruik te maken van de startuitstel, kun je bovendien besparen op de energierekening door je vaat in de daluren te wassen. Je hoeft je dankzij het geluidsniveau geen zorgen te maken dat het apparaat je midden in de nacht wekt. Hij is tevens voorzien van een handig display aan de voorkant. Hierop selecteer je eenvoudig 1 van de 8 reinigingsprogramma’s. Om ervoor te zorgen dat zelfs je plastic broodtrommel zonder waterdruppeltjes uit het apparaat komt, kun je gebruik maken van de “extra droog” functie.

Voordelen:

 • Afhankelijk van de vaat kun je op het display 1 van de 8 reinigingsprogramma’s selecteren.
 • De VarioSpeed functie zorgt ervoor dat de afwas in de helft van de tijd klaar is.
 • Met een geluidsniveau van 48 dB hoor je hem bijna niet.
 • Dit model is voorzien van een “extra droog” functie.
 • Hij beschikt over de functie startuitstel.

Nadelen:

 • Met een A+ energieklasse is dit model minder energiezuinig.
 • De vaatwasser beschikt niet over binnenverlichting.

8. Bosch SKS50E32EU

Bosch SKS50E32EUZoek je naar de beste vaatwasser voor jouw behoeften en is het beste model voor jou een compact model? Over het algemeen hebben de kleinere modellen minder couverts dan de grotere modellen. Een kleiner aantal couverts is overigens perfect als je een klein huishouden van 1 tot 2 personen hebt. Voor een klein huishouden met een kleine keuken is de compacte Bosch SKS50E32EU de beste vaatwasser. Dit model heeft een hoogte van 45 cm, breedte van 55,1 cm en diepte van 50 cm. Deze afmetingen tonen aan dat de vaatwasser compact is en ook prima past in een kleine keuken. Je kunt tevens creatief omgaan met de plek waar je hem neerzet. Denk bijvoorbeeld eraan om hem op of juist onder een ander voorwerp te zetten om plaats te winnen.

Met deze mini vaatwasser kun je in 1 keer 6 couverts schoonwassen. Om je afwas te doen heb je bovendien keuze uit 6 handige programma’s. Voor elk soort vaat is er dus een perfect programma. Denk bijvoorbeeld aan het normaal programma en het intensief programma. Het intensief programma kun je gebruiken wanneer je vaat zeer vuil is. Door voor dit programma te kiezen wordt zelfs de vuilste was weer keurig schoon. Krijg je visite en heb je de vaat nog niet gewassen? Is er niet genoeg tijd voor het normaal wasprogramma? Maak je geen zorgen. De SKS50E32EU vaatwasmachine van Bosch beschikt ook over een snel programma dat ervoor zorgt dat je binnen de kortste keren weer beschikt over schoon servies. Je kunt bestek in de bestekmand zetten en koffiekopjes op het neerklapbare kopjesrek.

Voordelen:

 • Dit model beschikt over een beladingssensor en aquasensor.
 • Hij is voorzien van een snel programma.
 • De vaatwasser is compact.
 • Er zijn verschillende reinigingsprogramma’s.
 • Dankzij het formaat kun je hem zelfs in een keukenkast zetten.

Nadelen:

 • De vaatwasmachine beschikt niet over een resttijdindicator.
 • Na het wasprogramma blijft de vaat relatief vochtig.
 • Sommige wasprogramma’s duren vrij lang.

9. Whirlpool ADP 301 IX

Whirlpool ADP 301 IXAls je op zoek bent naar de beste vaatwasser voor jouw behoeften, kun je nagaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Misschien is het voor jou belangrijk dat de vaatwasser minder breed is dan de standaardmodellen. Het kan ook dat je een model zoekt dat beschikt over meerdere, handige wasprogramma’s en een startuitstel. Wij kennen een model met 10 couverts dat voldoet aan die eisen. De Whirlpool ADP 301 IX is de beste vaatwasser voor jou, omdat hij een smal format heeft. Deze vaatwasser heeft namelijk een breedte van slechts 45 cm. Hij past hierdoor ook gemakkelijk tussen 2 keukenkasten of tussen 2 andere apparaten. De overige afmetingen zijn vergelijkbaar met de afmetingen van de standaardmodellen. Deze vaatwasser heeft namelijk een hoogte van 85 cm en diepte van 57 cm.

Om altijd verzekerd te zijn van schone resultaten, beschikt deze vaatwasmachine over 6 verschillende, handige programma’s. Als je bijvoorbeeld vieze ovenschalen of vettige borden wil wassen, dan kun je gebruik maken van het intensieve programma. Dit programma zorgt ervoor dat ook de vieste vaat weer schoon uit het apparaat komt. Je kunt ook gebruik maken van het halve beladingsprogramma wanneer je minder vaat hebt en de vaatwasser dus niet vol is. Hierdoor verbruikt het apparaat niet teveel energie en water. Om nog meer te besparen, kun je ook gebruik maken van het Eco programma. Wil je weten hoe lang het gekozen programma nog duurt? Kijk dan naar de resttijdindicator die je in een oogopslag laat zien hoeveel tijd nog rest. Met de startuitstelfunctie kun je het gekozen programma tot 24 uur later laten starten, waardoor je ook kun profiteren van het goedkoper tarief voor de daluren.

Voordelen:

 • Hij beschikt over waterbeveiliging.
 • Dit model heeft een flexibele inrichting.
 • De vaatwasser is voorzien van een resttijdindicator.
 • Je kunt kiezen uit verschillende handige reinigingsprogramma’s.
 • Maak gebruik van de startuitstelfunctie om te profiteren van het daltarief.

Nadelen:

 • Er is geen kort programma dat ervoor zorgt dat vaat snel weer schoon is.
 • Deze vaatwasser heeft geen kinderbeveiliging.
 • Hij beschikt niet over binnenverlichting.

10. Miele G 4203 SC Active BW

Miele G 4203 SC Active BWHeb je een groter huishouden en ben je op zoek naar de beste vaatwasser? Als je vaat voor meerdere personen moet wassen, dan bespaar je jezelf extra werk door te kiezen voor een model met een grotere laadcapaciteit. Over het algemeen beschikken vaatwassers over 12 couverts. Dit aantal is perfect voor een huishouden van 3 tot 4 personen. Als je meer mensen in huis hebt, dan raden wij de Miele G 4203 SC Active BW aan. Wij vinden hem de beste vaatwasser voor gezinnen die uit meerdere personen bestaan, omdat hij beschikt over 14 couverts. Je kunt dus in 1 keer veel vaat wassen in dit apparaat. Je denkt nu waarschijnlijk dat dit apparaat ook veel water verbruikt, omdat hij veel vaat in 1 keer kan wassen. Dit is echter niet het geval.

De G 4203 SC Active BW vaatwasser van Miele verbruikt gemiddeld slechts 6,5 liter water per wasbeurt. Dit komt neer op ongeveer dezelfde hoeveelheid als wanneer je met de hand afwast. Met dit apparaat in huis hoef je zelfs de grotere pannen en schalen, die niemand graag wil wassen, niet meer met een afwasborstel schoon te schrobben. De vaatwasser beschikt namelijk over een verstelbare bovenkorf waardoor je ook grotere pannen en schalen gemakkelijk erin kwijt kunt. Doordat dit model tevens is voorzien van een besteklade, blijft er meer ruimte over in de onderkorf. Afhankelijk van de vaat die je wil wassen, is de vaatwasser voorzien van 5 handige vaatwasprogramma’s. Was al je vaat keurig schoon door gebruik te maken van deze Miele vaatwasser.

Voordelen:

 • Je kunt kiezen voor het korte programma om vaat snel schoon te wassen.
 • Met een geluidsniveau van 46 dB heeft hij een relatief stille werking.
 • De vaatwasmachine is beveiligd tegen waterschade dankzij de waterstopbeveiliging.
 • Er is ook een programma voor een halve belading.
 • Dankzij de speciale geleiderails kun je ook een zwaar beladen korf gemakkelijk naar buiten trekken.
 • De vaat komt er goed schoon uit.
 • Voor schonere vaat, is de vaatwasser voorzien van een extra sproeiarm in de bovenkant.
 • Hij is voorzien van een resttijdindicator.
 • Je bepaalt zelf wanneer dit apparaat zijn werk doet dankzij de startuitstelfunctie.

Nadelen:

 • Bij bepaalde programma’s wordt de vaat niet helemaal droog.
 • De binnenruimte is niet verlicht voor extra overzicht.
 • Sommige programma’s duren relatief lang.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>