• Home
 • Verrekijkers

De Beste Verrekijker Van 2020 Kopen? Een goedkope met beeldstabilisatie voor vogels kijken? Top 10 Test

Ben je een avonturier en wil je graag de omgeving observeren? Gebruik dan de beste verrekijker voor jouw behoeften en ontdek al het mooie dat de omgeving te bieden heeft. Met een verrekijker zorg je ervoor dat wat zich op grote afstand afspeelt, dichterbij wordt gehaald. Natuurlijk is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er voor verschillende gebruikssituaties verschillende verrekijkers zijn. Je kunt bovendien de verschillende verrekijkers onderverdelen in drie hoofdgroepen: dakkant, monoculairs en porro. Afhankelijk van jouw activiteiten kun je dus kiezen voor een specifieke variant. Denk er bijvoorbeeld aan dat je voor vogelspotting het liefst een compacte verrekijker gebruikt met een vergrotingsfactor van 8x. Voor sport-, theater- en concertdoeleinden kun je daarentegen liever een lichte, compacte verrekijker met een vergrotingsfactor van tussen de 4x en 10x gebruiken. Denk erover na waarvoor je de verrekijker wil gebruiken en vind hier de beste verrekijker voor jouw behoeften!

Beste verrekijker van 2020

Om je optimaal op weg te helpen om de beste verrekijker voor jouw behoeften te vinden, zijn we eerst voor je op zoek gegaan naar de top 5 verrekijkers van 2020. Deze 5 modellen hebben we voor je opgesomd in de onderstaande tabel. Natuurlijk heb je niet veel aan alleen de naam van de beste varianten. Dat begrijpen we ook. Daarom zullen we ook elk van deze topvarianten individueel recenseren. Door de tabel te bekijken, de reviews te lezen en vervolgens de verschillende modellen met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijk de beste verrekijker voor jouw behoeften vinden!

 Product naam 
1.Nikon Monarch 7 10x42Meer info »
2.Vortex Diamondback 10x42 Nieuw
Meer info »
3.Steiner Safari UltraSharp 10x26Meer info »
4.Olympus DPS I 8x40Meer info »
5.Bresser Hunter 10x50 PorroMeer info »

1. Nikon Monarch 7 10×42

In de inleiding van dit artikel hebben we je verteld dat je een verrekijker kunt kiezen aan de hand van waarvoor je hem wil gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale verrekijkers voor wanneer je gaat jagen. Wil je gewoon een theaterstuk beter bekijken, dan zijn er ook een aparte verrekijkers. Er zijn zelfs speciale verrekijkers voor wanneer je graag ’s nachts beelden dichter bij je brengt. Daarom ga je eerst na waarvoor je jouw verrekijker wil gebruiken voordat je op zoek gaat naar het ideale model. Ben je iemand die houdt van de natuur? Wil je daarom graag vogels en andere dieren observeren? Dan gebruik je de Nikon Monarch 7 10×42. Nikon Monarch 7 10x42Dit model is wellicht de beste verrekijker voor jou, omdat hij je in de gelegenheid stelt om allerlei dieren perfect te observeren. Er is zelfs gezorgd voor een korte close-focus waardoor je dicht bij het onderwerp kunt staan.

Over het algemeen laten dieren je niet al te dicht bij hen komen. Wanneer ze zich bedreigd voelen, gaan ze namelijk snel weg. Daarom is het met de Nikon Monarch 7 10×42 niet eens nodig om super dicht bij het onderwerp te staan. Je hebt met deze verrekijker, die wellicht de beste verrekijker voor jou is, namelijk op 1000 meter afstand een blikveld van maar liefst 117 meter breed. Op die manier heb je een goed overzicht van je omgeving. Je ziet door deze verrekijker bovendien alles helder en gedetailleerd dankzij de speciale ED-coatings op de prisma’s en lenzen. Zelfs het instellen van de verrekijker vindt nauwkeurig plaats, want hij beschikt over draai- en schuifbare oogschelpen met een klikinstelling. Als je dit model met je mee wil nemen, hoef je bovendien nergens voor te vrezen. Hij is namelijk condensvrij, licht en waterdicht tot een diepte van 1 meter.

Voordelen van de Nikon Monarch 7 10×42:

 • Hij heeft een korte close-focus, dus je kunt dicht bij je onderwerp staan.
 • Dankzij de grote oogafstand van de kijker, is dit apparaat geschikt voor brildragers.
 • Er is gezorgd voor ED-glazen, waardoor je verzekerd bent van een helder en duidelijk beeld.
 • Maak je geen zorgen over outdoor omstandigheden, want de behuizing en lenzen van de verrekijker zijn krasvast.
 • Vanwege het compacte en lichte ontwerp, kun je deze verrekijker met een vergrotingsfactor van 10x gemakkelijk met je meenemen, ongeacht waar je naartoe gaat.

Nadelen van de Nikon Monarch 7 10×42:

 • Het is niet mogelijk om deze verrekijker zonder adapter op een statief te monteren.
 • Doordat de beschermdoppen op het oculair relatief groot zijn, zitten ze er relatief los op.
 • Je kunt de dakkant verrekijker niet in de schemering gebruiken vanwege de kleine uittredepupil.

2. Vortex Diamondback 10×42 Nieuw

Afhankelijk van waar je jouw verrekijker voor wil gebruiken, kun je kiezen voor een variant met een bepaalde vergroting. Zo zijn er modellen met een vergrotingsfactor van 4x. Dergelijke varianten zijn ideaal om gewoon een beter overzichtsbeeld te hebben. Natuurlijk zijn er ook varianten met een hogere vergrotingsfactor. Dergelijke modellen brengen onderwerpen die relatief ver weg zijn dichterbij. Denk er bijvoorbeeld aan dat je naar de safari gaat. Dan zijn de dieren vaak relatief ver weg. Een verrekijker met een vergroting van minimaal 8x komt dan goed van pas. Ben je iemand die vaak reist of die het prettig vindt om te gaan jagen? Is daarom de beste verrekijker voor jou een variant met een vergrotingsfactor van 10x? Vortex Diamondback 10x42 NieuwDan kennen wij de perfecte verrekijker voor jou, namelijk de Vortex Diamondback 10×42 Nieuw. Deze dakkant verrekijker heeft een vergrotingsfactor van 10x en is speciaal ontworpen voor jacht-, reis- en safari-avonturen.

We vinden ook dat de Vortex Diamondback 10×42 Nieuw de beste verrekijker voor jou is, omdat je gemakkelijk onderwerpen in de verte kunt zien. Dit komt doordat de onderwerpen tot 10 keer worden vergroot als je ze via de verrekijker bekijkt. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor een close focus van 2,04 meter. Hierdoor kun je ook op onderwerpen die dicht bij je in de buurt zijn scherp stellen. Je mist dus geen enkel actiemoment. Wat dacht je ervan om in de safari de voetafdrukken van wilde dieren te observeren, zonder te dicht bij deze afdrukken te gaan? Misschien vind jij het juist spannender om op andere details te letten. Dat maakt niet uit, omdat de verrekijker je alles duidelijk laat zien. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de felle zon, omdat de verrekijker beschikt over lenzen met anti reflectieve coatings, die reflecties verminderen.

Voordelen van de Vortex Diamondback 10×42 Nieuw:

 • Zijn korte close-focus zorgt ervoor dat je dicht bij je onderwerp kunt staan.
 • Deze verrekijker heeft een handig formaat, waardoor je hem gemakkelijk met je meeneemt.
 • Er is gezorgd voor anti reflectieve coatings, dus je hebt ook bij fel zonlicht minder last van reflecties.
 • Dankzij de phase correction coatings ontstaat er een contrastrijk beeld en neem je heldere kleuren waar.
 • Doordat de verrekijker is afgedicht tegen water, kun je ook bij slecht weer probleemloos door de kijker kijken.

Nadelen van de Vortex Diamondback 10×42 Nieuw:

 • Hij is niet in de schemering te gebruiken vanwege de kleine uittredepupil.
 • Er is bij deze verrekijker niet gezorgd voor een ingebouwd elektronisch kompas.

3. Steiner Safari UltraSharp 10×26

Ben je een iemand die graag onderwerpen buitenshuis bestudeert? Misschien ben je ook gewoon een avonturier die alles duidelijk wil bezichtigen. In dat geval doe je er goed aan om een verrekijker aan te schaffen. Echter, welk model is de beste verrekijker voor jouw behoeften? Dat hangt helemaal af van jouw voorkeuren. Misschien ben je van plan je verrekijker met je mee te nemen wanneer je op reis gaat. Wanneer je een verrekijker met je meeneemt op reis, dan doe je er goed aan om een relatief compact model mee te nemen. Je wil namelijk niet dat het apparaat enorm veel ruimte in beslag neemt, waardoor je minder ruimte hebt voor bijvoorbeeld je kleding. Steiner Safari UltraSharp 10x26Als je op reis gaat, koop je waarschijnlijk ook souvenirtjes dus daar laat je ook ruimte voor in je koffer. Wij kennen een verrekijker die perfect is voor op reis, namelijk de Steiner Safari UltraSharp 10×26.

De naam van deze verrekijker spreekt eigenlijk voor zich. Doordat het woord “safari” in zijn naam voorkomt, weet je van tevoren dat dit model perfect is voor op reis. Hij kan immers ook meegenomen worden naar de safari om allerlei wilde dieren te bezichtigen. Als we kijken naar de bouw van de Steiner Safari UltraSharp 10×26, dan zien we bovendien dat dit model tegen veel factoren bestand is. Hij heeft namelijk een robuuste bouw. Daarnaast is hij beschermd tegen vocht en vuil. Je kunt hem dus ook gebruiken voor ruigere omstandigheden. We vinden dit model ook de beste verrekijker voor jou, vanwege het licht en compact formaat. Bovendien heeft hij een hoog-contrast optiek, waardoor het beeld er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Er is zelfs gezorgd voor een hoge vergrotingsfactor van 10x en een gezichtsveld van 101 meter. Hierdoor kun je ook weidse landschappen observeren.

Voordelen van de Steiner Safari UltraSharp 10×26:

 • Deze dakkant verrekijker heeft een hoge vergrotingsfactor van 10x.
 • Je kunt de scherpte razendsnel veranderen met het fast close-focussysteem.
 • Hij heeft een klein en licht formaat, dus je neemt hem gemakkelijk met je mee.
 • Dankzij de hoog-contrast optiek, worden er loepzuivere beelden van het onderwerp weergegeven.
 • Met het gezichtsveld van 101 meter kun je ook uitgestrekte landschappen observeren met deze verrekijker.
 • Er is bij deze verrekijker gezorgd voor een robuuste bouw, waardoor hij geschikt is voor ruigere omstandigheden.

Nadelen van de Steiner Safari UltraSharp 10×26:

 • Deze verrekijker heeft geen statiefaansluiting.
 • Enige oefening is nodig om het scherpstellen onder de knie te krijgen.
 • Doordat dit model niet is gevuld met gas, is hij niet volledig waterdicht.
 • Je krijgt er geen afschermdop bij om de lens aan de voorzijde te beschermen.

4. Olympus DPS I 8×40

We hebben je intussen verteld over 3 van de 5 top verrekijkers van het jaar. Heb je toch nog niet het ideale model voor jouw behoeften gevonden? Maak je dan geen zorgen, want we recenseren nog 2 superieure varianten. De vorige verrekijkers beschikten allemaal over diverse handige functionaliteiten. Echter, geen enkel model was zodanig ontworpen dat hij perfect bruikbaar was in de schemering. Is de beste verrekijker voor jou juist een model dat je in staat stelt om in de schemering objecten te bestuderen? Dan kennen wij een model dat goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Olympus DPS I 8×40. Olympus DPS I 8x40Dit model is wellicht de beste verrekijker voor jou, omdat hij door de grote uittredepupil van 5 mm prima gebruikt kan worden in de schemer. Bovendien kun je deze porro verrekijker gebruiken wanneer je op reis gaat, de safari bezoekt of wanneer je doet aan vogelspotting.

Hoewel we bepaalde gebruikstoepassingen hebben opgenoemd, betekent dit niet dat je de Olympus DPS I 8×40 niet kunt gebruiken voor andere doeleinden. Deze verrekijker met een vergrotingsfactor van 8x is namelijk een echte allrounder, waardoor je hem behalve voor op reis, op de safari of bij het vogel spotten, ook kunt gebruiken wanneer je sportevenementen bezoekt. Zelfs voor dagtripjes is dit model ideaal. Dit komt mede vanwege de gebruikstoepassing in de schemering. Ook de vergroting van 8×40 zorgt ervoor dat de verrekijker multifunctioneel inzetbaar is. Er zijn echter ook andere geweldige eigenschappen die bijdragen aan de vele gebruikstoepassingen van deze verrekijker. Zo beschikt hij over een grote kijkhoek van 8,2 graden. Dankzij deze kijkhoek wordt je blikveld niet te veel beperkt. Dit betekent dat de verrekijker ook prima is te gebruiken in drukke situaties, zoals een sportwedstrijd. In dergelijke omstandigheden wil je namelijk het overzicht bewaren.

Voordelen van de Olympus DPS I 8×40:

 • Hij heeft een vergroting van 8×40 waardoor dit model geschikt is voor allround gebruik.
 • Voor het snel en handig scherpstellen, beschikt dit model over een grote, centrale scherpstelknop.
 • De verrekijker is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook aanschaffen als je een klein budget hebt.
 • Je kunt deze verrekijker ook in de schemering gebruiken, want hij heeft een grote uittredepupil van 5 mm.
 • Bij deze verrekijker is er gezorgd voor UV-bescherming, waardoor je ogen worden beschermd tegen schadelijke straling.
 • Er is bij deze verrekijker gezorgd voor een grote kijkhoek van 8 graden, waardoor je het overzicht behoudt in drukke situaties.

Nadelen van de Olympus DPS I 8×40:

 • Er is bij deze verrekijker niet gezorgd voor een statiefaansluiting.
 • Vergeleken met pocket modellen, is deze verrekijker met een gewicht van 680 gram relatief zwaar.

5. Bresser Hunter 10×50 Porro

Als reiziger of avonturier, is het moeilijk om je een leven in te denken zonder een verrekijker. Je kunt bijvoorbeeld op de safari niet zomaar een wild dier benaderen en verwachten dat hij stil blijft staan zodat je hem beter bestudeert. Het is met een verrekijker echter wel mogelijk om het dier beter te bezichtigen. Op afstand blijven is bovendien ook veiliger, omdat je wilde dieren niet kunt pijlen. Soms kan het voorkomen dat een bepaalde diersoort alleen te zien is wanneer het schemerig begint te worden. Als je speciaal dat dier wil bezichtigen, dan is het handig om te kiezen voor een verrekijker die je ook in de schemering kunt gebruiken. Bresser Hunter 10x50 PorroIs daarom de beste verrekijker voor jou een model met een grote uittredepupil? Dan kun je kiezen voor de Bresser Hunter 10×50 Porro. Deze verrekijker met een uittredepupil van 5 mm kun je ook gebruiken bij weinig licht.

Hoewel het handig is dat je de Bresser Hunter 10×50 Porro ook bij weinig licht kunt gebruiken, is dit niet de enige reden waarom hij de beste verrekijker voor jou is. Zo beschikt hij ook over een ergonomische vormgeving. Hierdoor zit hij prettig in je hand wanneer je de omgeving bestudeert. Bovendien is hij voorzien van een volledig gecoate optiek waardoor je kunt rekenen op een natuurgetrouwe kleurreproductie. Ben je op vakantie en wil je bij zonsopgang het een en ander observeren? Dat is mogelijk! Er is bij deze verrekijker namelijk gezorgd voor een goede verhouding tussen de lensdiameter en vergroting. Hierdoor zijn observaties bij zonsopgang ook mogelijk. Wanneer je een verrekijker of ander apparaat gebruikt, kan het voorkomen dat je vanwege onvoorzichtigheid het apparaat laat vallen. Dit is ook geen probleem bij deze verrekijker. Zijn rubberen behuizing zorgt namelijk voor gebruiksgemak en hij beschermt het apparaat tegen schokken.

Voordelen van de Bresser Hunter 10×50 Porro:

 • Stel gemakkelijk scherp met het grote centrale scherpstelwiel.
 • Doordat hij een rubberen behuizing heeft, is er gezorgd voor extra grip.
 • De rubberen behuizing van deze verrekijker zorgt ook voor bescherming van het apparaat.
 • Zijn uittredepupil van 5 mm maakt dat de verrekijker ook gebruikt kan worden bij weinig licht.
 • Dit apparaat is aantrekkelijk geprijsd, dus je kunt hem ook aanschaffen als je slechts een klein budget hebt.

Nadelen van de Bresser Hunter 10×50 Porro:

 • Dit apparaat is niet water- of stofbestendig.
 • Doordat deze porro verrekijker met een vergrotingsfactor van 10x niet is gevuld met gas, kan hij beslaan.
 • De lenzen zijn fully-coated, waardoor het beeld minder scherp is dan bij een verrekijker die lenzen heeft met multi-coatings.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>