Vind Hier De Beste Vleesthermometer Van 2020 Door De Top 5 Te Vergelijken!

Als je gerechten precies volgens recept wil bereiden, dan is het een goed idee om regelmatig de temperatuur van de verschillende gerechten te meten. Dit is vooral bij vlees het geval. Als je een stuk vlees op een bepaalde manier wil bakken, dan is er een specifieke temperatuur nodig. Daarom haal je een vleesthermometer oftewel kernthermometer in huis. Een dergelijk apparaat stelt je in de gelegenheid om de kerntemperatuur van vlees te meten. Over het algemeen zijn vleesthermometers precies en hebben ze een groot meetbereik. Waar je wel nog rekening mee houdt, zijn de kenmerken van het apparaat. Zo kun je kijken naar de afleesbaarheid van het display. Er zijn zelfs digitale vleesthermometers met een alarmsignaal en een timer. Afhankelijk van jouw voorkeuren, kies je dus voor de beste vleesthermometer voor jouw behoeften. Wij vergemakkelijken je zoektocht en maken het mogelijk dat je snel jouw beste vleesthermometer kunt vinden!

Beste vleesthermometer van 2020

Nadat je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, vraag je je wellicht af hoe we je precies kunnen helpen om de beste vleesthermometer voor jouw behoeften te vinden. Het antwoord op deze vraag is simpel. We hebben namelijk een groot aantal vleesthermometers met elkaar vergeleken en hebben vervolgens de top 5 op een rij gezet. Deze top 5 zie je in de onderstaande tabel. We begrijpen dat je meer nodig hebt dan alleen een naam om de verschillende thermometers met elkaar te vergelijken. Daarom voorzien we je van meer informatie. We hebben immers alle 5 top modellen voor je gerecenseerd. Zo kom je meer te weten over de kenmerken van elk specifiek model. Je kunt ook de verschillende varianten met elkaar vergelijken om zo te concluderen welk model aan jouw vereisten voldoet. Aarzel dus niet langer, bekijk de tabel, lees de recensies en vind jouw beste vleesthermometer hier!

 Product naam 
1.Brauch Digitale ThermometerMeer info »
2.Digitale KeukenthermometerMeer info »
3.Orthex KernthermometerMeer info »
4.GEFU Digitale thermometerMeer info »
5.Quickstuff Digitale vlees thermometerMeer info »

1. Brauch Digitale Thermometer

Als je heerlijke vleesgerechten wil bereiden, dan is het handig om te beschikken over een vleesthermometer. Je kunt immers de temperatuur exact bijhouden, waardoor je gerecht precies volgens recept wordt bereid. Ben je daarom op zoek naar de beste vleesthermometer voor jouw behoeften? Dan is het handig om verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Je kunt bovendien nagaan welke eigenschappen belangrijk zijn voor jou. Is het voor jou van immens belang dat jouw thermometer een multifunctioneel model is, waar je behalve de temperatuur van vlees ook de temperatuur van andere etenswaren mee kunt meten? Dan kennen wij het ideale model, namelijk de Brauch Digitale Thermometer. Dit model is wellicht de beste vleesthermometer voor jou, omdat hij een allround keukenhulp is. Brauch Digitale ThermometerJe kunt hem namelijk binnen en buiten gebruiken om de temperatuur van bijvoorbeeld melk, vlees, vis, water, thee en barbecue te meten.

De Brauch Digitale Thermometer meet de kerntemperatuur van verschillende etenswaren. Hij is tevens perfect te gebruiken tijdens het bakken, koken of barbecueën. Daarnaast kun je hem ook gebruiken om de temperatuur van vloeistoffen te meten. Hoe lees je de temperatuur af? Je maakt gebruik van het handige LCD display en kunt binnen slechts enkele seconden de temperatuur van het desbetreffend gerecht aflezen. Zelfs als je minder goed ziet, kun je de temperatuur gemakkelijk aflezen. Het display is namelijk groot en gemakkelijk leesbaar. Soms kan het voorkomen dat een bepaald recept een temperatuur in Fahrenheit aangeeft. Velen van ons vinden het niet prettig om dan de temperatuur te moeten omrekenen naar graden Celsius. Dit probleem behoort tot het verleden als je gebruik maakt van deze thermometer. Hij heeft namelijk een temperatuuraanduiding in graden Celsius of Fahrenheit. Stel dus zelf in hoe de temperatuur wordt aangegeven en ga aan de slag!

Eigenschappen van de Brauch Digitale Thermometer:

 • Dit model werkt op een ag13 batterij, die wordt meegeleverd.
 • Met een meetbereik van -50 tot +300 graden Celsius kun je van allerlei uiteenlopende etenswaren de temperatuur nauwkeurig meten.
 • Deze thermometer is een voedselthermometer, dus je kunt hem gebruiken om de temperatuur van verschillende etenswaren te meten.
 • Doordat de temperatuuraanduiding in graden Celsius of Fahrenheit wordt aangegeven, kun je ook buitenlandse recepten gemakkelijk klaarmaken.
 • Hij beschikt over een groot en gemakkelijk afleesbaar LCD display, dus het kost je weinig inspanning om de temperatuur van je gerechten af te lezen.

2. Digitale Keukenthermometer – Ook voor vloeistof

Over het algemeen zijn vlees- of keukenthermometers relatief klein. Ze hebben meestal een lange staaf, waar je de temperatuur mee meet en een mechanisch gedeelte met een display. Het mechanisch gedeelte met het display is vaak zeer gevoelig. Is het jou echter al eerder overkomen dat je bijvoorbeeld bij het schoonmaken van de keuken de thermometer per ongeluk laat vallen of dat je het nat laat worden? Als dat gebeurt, kun je de thermometer soms niet meer gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je jouw thermometer goed beschermt. Is de beste vleesthermometer voor jou om deze reden een variant met een opbergbox? Als je naar een duurzame vleesthermometer zoekt met een opbergbox, dan kies je voor de Digitale Keukenthermometer. Digitale KeukenthermometerWij vinden dat dit model de beste vleesthermometer voor jou is, omdat hij geleverd wordt met een handige opbergbox. Je bent dus verzekerd dat de thermometer goed is beschermd.

Hoewel goede bescherming van je thermometer belangrijk is, is het ook belangrijk dat hij goed werkt. Daarom kijk je ook naar de specificaties van de Digitale Keukenthermometer. Deze thermometer is van uitstekende kwaliteit. Je kunt er dus gedurende lange tijd van genieten. Bovendien is dit model zeer veelzijdig. Hij is daarom perfect om de kerntemperatuur van vis, vlees of gevogelte te meten terwijl je bezig bent te barbecueën, bakken of koken. De thermometer wordt bovendien niet zomaar veelzijdig genoemd. Hij kan namelijk meer dan alleen de temperatuur meten van vleessoorten. Je kunt hem namelijk ook gebruiken om de temperatuur van dranken of andere vloeistoffen te meten. Het maakt niet uit waarvan je de temperatuur meet, want het handige LCD display laat je in een handomdraai de temperatuur van verschillende gerechten aflezen. Er is bij dit model zelfs gezorgd voor een geheugenfunctie voor de laatste temperatuurmetingen!

Eigenschappen van de Digitale Keukenthermometer:

 • Hij is te gebruiken tijdens het koken, bakken en barbecueën.
 • Dit model maakt gebruik van een LR44 knoopcelbatterij, die is inbegrepen.
 • Je krijgt er een handige opbergbox bij om de thermometer te beschermen.
 • Er is gezorgd voor een geheugenfunctie voor de laatste temperatuurmetingen.
 • Het LCD display heeft een temperatuuraanduiding in graden Celsius en Fahrenheit.
 • Met deze thermometer kun je de kerntemperatuur van vleessoorten en vloeistoffen meten.

3. Orthex Kernthermometer

Ben je iemand die het leuk vindt om te experimenteren in de keuken? Dan maak je waarschijnlijk regelmatig allerlei lekkernijen klaar. Bij het uitproberen van nieuwe gerechten is het handig om de recepten nauwkeurig te volgen. Op die manier ben je er bijna zeker van dat het gerecht zal slagen. Daarom gebruik je tijdens het experimenteren met gerechten een thermometer. Je kunt hiervoor een vleesthermometer gebruiken met de mogelijkheid om ook de kerntemperatuur van andere gerechten te meten. Wil je er bij bijvoorbeeld gebakjes zeker van zijn dat ook binnenin, in de kern, gaar is? Dan is de beste vleesthermometer voor jou wellicht de Orthex Kernthermometer. Deze thermometer is een multifunctionele vleesthermometer, die perfect is om de kerntemperatuur van verschillende gerechten te meten. Orthex KernthermometerZo meet je er de kerntemperatuur van vlees, vis, gevogelte, gebak en meer mee. Je bent dus zeker dat je gerecht ook binnenin gaar is.

Een andere eigenschap van de Orthex Kernthermometer die maakt dat hij wellicht de beste vleesthermometer voor jou is, is het feit dat zijn stalen pen tijdens het garen in de oven in het gerecht mag blijven. Er is namelijk een metalen draad, die de pen met het display verbindt. Deze draad klem je tussen de ovendeur wanneer de pen in de oven zit. Wanneer de gewenste kerntemperatuur vervolgens is bereikt, dan geeft de thermometer een alarm. Je weet dus dat je de oven kunt uitzetten en je gerecht eruit kunt halen. Dit is super handig voor personen die meerdere gerechten tegelijkertijd klaarmaken. Je hoeft immers niet steeds opnieuw de temperatuur te meten. Daar zorgt de thermometer namelijk voor. Je kunt bovendien het LCD display goed aflezen. Aan de achterkant beschikt de thermometer over een standaardje en een magneet. Zet hem dus veilig neer terwijl hij de temperatuur meet.

Eigenschappen van de Orthex Kernthermometer:

 • Het display is goed leesbaar.
 • Dit model gebruikt 1 AAA-batterij, die wordt meegeleverd.
 • De thermometer meet temperaturen tot 250 graden Celsius.
 • Tijdens het garen kun je de stalen pen in het gerecht in de oven laten.
 • Hij kan de temperatuur desgewenst omzetten naar graden Fahrenheit.
 • Aan de achterzijde heeft de thermometer een standaardje en een magneet.
 • Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, geeft de thermometer een alarm.
 • Je kunt met deze thermometer de kerntemperatuur van gevogelte, vis, vlees, gebak en meer meten.
 • Deze digitale thermometer kan ook als kookwekker gebruikt worden tot 99 minuten en 59 seconden.

4. GEFU Digitale thermometer

Als je zoekt naar de beste vleesthermometer voor jouw behoeften, dan is het handig om de specificaties van verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo kun je kijken naar het meetbereik van de verschillende varianten. Sommige personen maken bijvoorbeeld voornamelijk ovengerechten klaar. Dergelijke personen vinden het minder belangrijk als hun thermometer ook negatieve temperaturen kan meten. Als je echter je thermometer ook wil gebruiken om bijvoorbeeld de temperatuur van champagne te meten, dan kan het juist wel nodig zijn om super lage temperaturen te meten. Daarnaast kijk je ook naar de gerechten waarvan je allemaal de temperatuur kan meten. Met sommige thermometers kun je immers de temperatuur van vleeswaren meten, maar niet de temperatuur van vloeistoffen. Het uitkiezen van een ideale thermometer hangt dus helemaal af van jouw gebruikstoepassingen. GEFU Digitale thermometerWil je een thermometer hebben die de temperatuur van allerlei gerechten kan meten? Gebruik dan de GEFU Digitale thermometer.

Deze thermometer is een aanrader, omdat hij multifunctioneel is. Hij is namelijk een musthave voor elke thuiskok, omdat je er gemakkelijk de temperatuur van vlees, vis en allerlei andere gerechten mee kunt meten. Zo behaal je keer op keer het beste kookresultaat. We vinden tevens dat de GEFU Digitale thermometer de beste vleesthermometer voor jou is, omdat hij beschikt over een goed leesbaar LCD display met een snelle temperatuuraanduiding. Je hoeft dus niet lang te wachten om precies te weten wat de kerntemperatuur van je gerecht is. Wil je hem liever gebruiken om een koud gerecht te bereiden? Geen probleem! Dit model heeft namelijk een meetgebied van -45 tot 200 graden Celsius. Hij is hierdoor ook goed te gebruiken voor suiker. Misschien is jouw volgend experiment wel het zelf bereiden van snoepjes! Je kunt deze thermometer desgewenst ook gebruiken om bijvoorbeeld de temperatuur van je wijn en babyvoeding te meten.

Eigenschappen van de GEFU Digitale thermometer:

 • Je kunt hem niet in de oven zetten.
 • Hij heeft een snelle meettijd van tussen de 4 en 10 seconden.
 • Dit model maakt gebruik van een knoopcelbatterij G13A of LR44.
 • Er is gezorgd voor een gemakkelijk leesbaar LCD display met grote cijfers.
 • Bij aankoop van deze thermometer krijg je er batterijen en een siliconen beschermkap bij.
 • Met deze thermometer kun je de temperatuur van vleessoorten, vloeistoffen, babyvoeding, olie en zelfs wijn meten.

5. Quickstuff Digitale vlees thermometer

Heb je de recensies over de andere top vleesthermometers gelezen, maar heb je jouw beste vleesthermometer nog niet gevonden? Wellicht is dit model dan de perfecte thermometer voor jou. Deze variant kun je vergelijken met de vleesthermometer die we als nummer 3 hebben gerecenseerd. De Quickstuff Digitale vlees thermometer is namelijk ook een digitale thermometer, die perfect is om mee te braden. Je mist immers nooit meer de juiste temperatuur van je gerecht wanneer je gebruik maakt van deze thermometer. Hierbij doet het er niet eens toe welk gerecht je klaarmaakt. Zo kun je hem gebruiken om de temperatuur te meten van vis, vlees, groente en zelfs soep. Het apparaatje is namelijk perfect voor ieder gerecht. Quickstuff Digitale vlees thermometerBovendien is de thermometer praktisch in gebruik. Je kunt hem immers neerzetten of ophangen door gebruik te maken van de magneet aan de achterzijde.

Hoe werkt de Quickstuff Digitale vlees thermometer precies? Bij deze thermometer stel je van tevoren de juiste temperatuur voor je gerecht in. Vervolgens steek je de meetstaaf in je gerecht. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, dan geeft de thermometer een signaal af. Je hoeft dus niet continu in de buurt te blijven van het gerecht en hoeft ook niet na een paar minuten keer op keer de temperatuur te meten. Is deze thermometer daarom de beste vleesthermometer voor jou? Het maakt niet eens uit of je een gerecht maakt met een temperatuuraanduiding in graden Celsius of Fahrenheit. Je kunt de thermometer namelijk naar wens instellen in graden Fahrenheit of Celsius. Daarnaast kan dit apparaat een temperatuur meten tot 250 graden Celsius. Je kunt zelfs gemakkelijk switchen naar een timer functie! Nadat je hem hebt aangeschaft, ga je zelfs meteen aan de slag, want de batterijen worden meegeleverd.

Eigenschappen van de Quickstuff Digitale vlees thermometer:

 • Het is gemakkelijk te switchen naar een timer functie.
 • De AAA-batterijen worden meegeleverd en zijn overigens snel te vervangen.
 • Met deze thermometer kun je de temperatuur van vrijwel ieder gerecht meten.
 • Wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt, geeft de thermometer een signaal af.
 • Bij deze braadthermometer kun je de temperatuur instellen in zowel graden Celsius als Fahrenheit.
 • Dit model is praktisch in gebruik, want je kunt hem zowel neerzetten als ophangen door de magneet aan de achterzijde te gebruiken.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>