Zoek Je Naar De Beste Vochtmeter Van 2020? Hier Vind Je Hem!

Voor de kwaliteit van je woning, maar ook voor je gezondheid is het belangrijk om te meten hoe vochtig je muren, vloeren of gyproc zijn. Als er namelijk teveel vocht hangt, dan kan er schimmelvorming optreden. Daarnaast kan teveel vocht zorgen voor afbladderende verf, vuile plekken op je muren en ademhalingsproblemen. Om het vochtgehalte in je woning te kunnen monitoren, kun je gebruik maken van een vochtmeter. Een dergelijk apparaatje geeft je immers een idee van de ernst van je vochtprobleem. Op die manier kun je tijdig contact opnemen met een vochtexpert om eventuele vochtproblemen op te lossen. Zoek je daarom naar de beste vochtmeter voor jouw behoeften? Dan is het handig als je weet dat er verschillende soorten vochtmeters zijn. Er zijn destructieve modellen, waarbij je steekpennen in het materiaal duwt en er zijn niet-destructieve varianten, waarbij je de meetkop tegen de wand aanduwt. Vind hier jouw beste vochtmeter!

Beste vochtmeter van 2020

Je hebt intussen gezien dat er verschillende factoren zijn waar je rekening mee kunt houden als je op zoek gaat naar de beste vochtmeter voor jouw behoeften. Bovendien hebben we je verteld dat je bij ons het ideale model kunt vinden. Misschien vraag je je nu af waarom we zo zeker zijn van onze zaak. We zijn zelfverzekerd dat je jouw perfecte vochtmeter hier kunt vinden, omdat we niet zomaar een aantal vochtmeters op een rij hebben gezet. Er is namelijk wat werk aan vooraf gegaan. Eerst hebben we meerdere modellen met elkaar vergeleken om zo een top 5 voor je te kunnen samenstellen. De namen van de top 5 zie je in de onderstaande tabel. We recenseren tevens elk van deze top meters zodat je de verschillende modellen met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je bij ons gemakkelijk en snel jouw beste vochtmeter vinden.

 Product naam 
1.TROTEC Vochtindicator BM31Meer info »
2.STANLEY Vochtmeter
Meer info »
3.Brennenstuhl BN-1298680 VochtigheidsmeterMeer info »
4.Skandia Vochtigheidsmeter
Meer info »
5.TROTEC Vochtmeter BM12
Meer info »

1. TROTEC Vochtindicator BM31

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de vochthoeveelheid in je woning. Je kunt namelijk op die manier tijdig maatregelen treffen als er teveel of juist te weinig vocht aanwezig is. Zoek je daarom naar de beste vochtmeter voor jouw behoeften? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je immers over verschillende soorten vochtindicatoren. Wat dacht je van een variant die je de mogelijkheid geeft om vocht in verschillende materialen te meten? Vind je het ook belangrijk dat de meter vochtverdelingen in de wand, vloer of het plafond kan lokaliseren? Als een meter met deze functies aantrekkelijk klinkt, dan kennen wij het perfect model voor jou, namelijk de TROTEC Vochtindicator BM31. TROTEC Vochtindicator BM31Wij vinden dat dit model de beste vochtmeter voor jou is, omdat het hier gaat om een handige elektronische vochtindicator. Je kunt er snel en gemakkelijk oppervlakvocht in verschillende materialen mee meten.

Wanneer je gebruik maakt van de TROTEC Vochtindicator BM31, dan heb je tevens de mogelijkheid om vochtverdelingen in de wand, vloer of het plafond te lokaliseren. Je kunt dus tijdig maatregelen treffen als de hoeveelheid vocht in je woning niet ideaal is. Een andere aantrekkelijke eigenschap van deze meter is dat hij niet destructief werkt. Er wordt bij dit apparaat namelijk gebruik gemaakt van een di-elektrische meetmethode, waardoor de vochtindicatie niet destructief geschiedt. In het materiaal zijn er bovendien geen electroden of sondes nodig. Nadat je deze meter hebt aangeschaft, kun je er meteen mee aan de slag gaan, omdat hij direct is te gebruiken. Zelfs tijdens de meting laat hij je zien dat hij een topper is, dankzij de snelle responstijden. Dit apparaat geeft naast actuele real-time metingen ook nuttige informatie zoals de minimale en maximale waarden weer op het eenvoudig af te lezen display met achtergrondverlichting.

Eigenschappen van de TROTEC Vochtindicator BM31:

 • Hij maakt gebruik van een di-elektrisch meetprincipe, wat geheel beschadigingsvrij werkt.
 • Actuele meetwaarden kunnen bewaard worden, want de meter beschikt over een hold-functie.
 • Als je bent vergeten hem uit te doen, hoef je je geen zorgen te maken, want dit apparaat beschikt over automatische uitschakeling.
 • Zelfs in minder goed verlichte omgevingen kun je goed aflezen wat er op het display van de vocht meter is aangegeven, want er is gezorgd voor displayverlichting.
 • Het is niet nodig om na elke meting na te gaan of de vochthoeveelheid binnen de grenzen ligt, want op het display wordt de minimale en maximale waarde weergegeven.

2. STANLEY Vochtmeter

Als je op zoek gaat naar de beste vochtmeter voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren. Zo kun je nagaan of je het liefst een destructieve variant wil hebben, voor bijvoorbeeld tijdens de bouw van een nieuwe woning. Klinkt een dergelijk model niet ideaal, dan heb je ook de mogelijkheid om een niet-destructief model te kiezen. Dergelijke varianten zijn handig in afgemaakte woningen, omdat je geen pen hoeft te steken door het materiaal waarvan je de vochtigheid wil meten. Er zijn ook andere zaken die een rol kunnen spelen bij het maken van een keuze. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de vochtigheid op verschillende plekken wil meten. Dan is een compact apparaat zeker handig. STANLEY VochtmeterWil jij het liefst een compacte meter met een schokbestendige behuizing hebben? Dan raden wij de STANLEY Vochtmeter aan.

Het is een goed idee om te kiezen voor de STANLEY Vochtmeter, omdat het hier gaat om een compacte vochtmeter met een schokbestendige behuizing. Dit betekent dat je er lang van kunt genieten, omdat hij tegen een stootje kan. Het maakt bovendien niet uit waar je de metingen wil uitvoeren, want dankzij het compact formaat, neem je dit apparaatje gemakkelijk met je mee. Hij is tevens de beste vochtmeter voor jou als je het liefst metingen uitvoert op gipsplaten, cement, gipsplaten en beton. Daar is hij immers voor gemaakt. Bij het uitkiezen van een nieuwe vochtmeter is het tevens handig om naar het meetbereik te kijken. In het geval van deze vochtmeter gaat het om een meetbereik voor bouwvochtigheid van 0,2 tot 2%. Voor houtvochtigheid bedraagt het meetbereik 6 tot 44%. Je kunt het vochtpercentage na een meting gemakkelijk aflezen van het LCD scherm door middel van een grafiek.

Eigenschappen van de STANLEY Vochtmeter:

 • Indien nodig kun je de meetpinnen vervangen.
 • Dit apparaat werkt op 3 CR-2032 knoopcel batterijen.
 • Het meetbereik voor houtvochtigheid bedraagt 6 tot 44%.
 • Voor bouwvochtigheid bedraagt zijn meetbereik 0,2 tot 2%.
 • Dankzij het compact formaat kun je deze vochtmeter overal mee naartoe nemen.
 • Er is gezorgd voor een schokbestendige behuizing, waardoor de meter tegen een stootje kan.
 • Je kunt het vochtpercentage gemakkelijk aflezen van het LCD scherm door middel van een grafiek.
 • Hij is speciaal ontworpen voor het meten van de vochtigheid op gipsplaten, beton, cement en pleisterwerk.

3. Brennenstuhl BN-1298680 Vochtigheidsmeter

In je zoektocht naar de beste vochtmeter kom je verschillende modellen tegen. Hierdoor kun je wellicht op den duur door de bomen het bos niet meer zien. Maak je echter geen zorgen, want wij staan voor je klaar. Het is wel belangrijk dat je van tevoren nagaat op welke materialen je precies metingen wil uitvoeren. Sommige meters zijn namelijk te gebruiken voor het meten van de vochtigheidsgraad bij bepaalde materialen, maar niet bij andere materialen. Wil je graag de vochtigheidsgraad bij hout en/of bouwmaterialen meten? Dan kennen wij een meter die wellicht goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar de Brennenstuhl BN-1298680 Vochtigheidsmeter. Dit model is wellicht de beste vochtmeter voor jou, omdat je hem Brennenstuhl BN-1298680 Vochtigheidsmeterkunt gebruiken om de vochtigheidsgraad bij hout en/of bouwmaterialen te meten. Meet bijvoorbeeld de vochtigheidsgraad bij beton, tapijten, gipskarton, tegels en harde vloeren.

We vinden het tevens belangrijk om je te laten weten wat het meetbereik van deze vochtmeter is. Dit model heeft een meetbereik van 5 tot 50% bij hout. Als je kijkt naar het meetbereik bij bouwmaterialen, dan gaat het om 1,5 tot 33%. Hoewel metingen uitvoeren belangrijk is, is het ook handig als jouw vochtmeter meerdere functies heeft. Dit is het geval bij de Brennenstuhl BN-1298680 Vochtigheidsmeter. Deze meter beschikt namelijk over een praktische “hold” functie. Hierdoor kun je ook metingen uitvoeren op moeilijk bereikbare plaatsen. Nadat je de meting hebt uitgevoerd, kun je de resultaten gemakkelijk aflezen op het groot LCD display. De resultaten worden in procenten weergegeven tot 1 cijfer na de komma. Er is bij deze meter zelfs gezorgd voor een robuuste, ergonomische behuizing met een geïntegreerd batterijvak voor een blokbatterij van 9 V. Houd er wel rekening mee dat deze batterij niet wordt meegeleverd.

Eigenschappen van de Brennenstuhl BN-1298680 Vochtigheidsmeter:

 • De meetresultaten worden duidelijk in percentages weergegeven op een groot LCD display.
 • Dankzij de praktische hold functie kun je ook metingen uitvoeren op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Je kunt dit apparaat gebruiken om de vochtigheidsgraad bij hout en/of bouwmaterialen te meten.
 • Zijn meetbereik bij hout bedraagt 5 tot 50% en zijn meetbereik bij bouwmaterialen bedraagt 1,5 tot 33%.
 • Er is gezorgd voor een robuuster, ergonomische behuizing met een geïntegreerd batterijvak voor een 9 V blokbatterij.
 • Het is belangrijk er rekening mee te houden dat de nodige 9 V blokbatterij niet wordt meegeleverd en dat je die dus apart moet aanschaffen.

4. Skandia Vochtigheidsmeter

Als je werkzaamheden moet uitvoeren waarbij de ondergrond niet te vochtig mag zijn, dan is het belangrijk om de vochtigheidsgraad te meten voordat je start met de klus. Op die manier kun je namelijk heel wat problemen voorkomen. Je bepaalt namelijk of de ondergrond al dan niet voldoende droog is om de desbetreffende werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen op pas aangebracht stucwerk. Eerst de vochtigheidsgraad meten komt ook goed van pas wanneer je bijvoorbeeld laminaat- of houtvloeren wil leggen op de betonvloer van een nieuwbouwhuis. Zoek je daarom naar de beste vochtmeter voor jouw behoeften? Vind je het tevens belangrijk dat jouw nieuwe vochtmeter het meetresultaat weergeeft door middel van LED lampjes? Dan kun je kiezen voor de Skandia Vochtigheidsmeter. Skandia VochtigheidsmeterDit model is wellicht de beste vochtmeter voor jou, omdat hij goed presteert en hij de meetresultaten weergeeft door middel van LED lampjes.

Als we het hebben over de LED lampjes waarmee het resultaat van deze vochtmeter wordt weergegeven, dan gaat het niet over alledaagse lampjes. De lampjes hebben namelijk verschillende kleuren, zodat je meteen een indicatie krijgt van het resultaat. Je hoeft dus niet op het internet te gaan om na te gaan of het om een goed of slecht resultaat gaat. Dit wordt immers meteen weergegeven. Met de Skandia Vochtigheidsmeter kun je bovendien de vochtigheidsgraad van verschillende oppervlakken meten. Denk hierbij aan beton, hout en steen. Je bepaalt met dit apparaat de vochtigheidsgraad aan de hand van de elektrische weerstand tussen twee voelers. Het bereik van deze vochtmeter loopt van 8 tot en met 22%. Een hoger percentage betekent een vochtiger oppervlak. Om met deze meter metingen uit te voeren heb je een 9 V batterij nodig. Deze batterij wordt niet meegeleverd, dus moet apart worden aangeschaft.

Eigenschappen van de Skandia Vochtigheidsmeter:

 • Hij werkt met een 9 V batterij, die niet meegeleverd wordt.
 • Dit apparaat bepaalt de vochtigheidsgraad aan de hand van de elektrische weerstand tussen 2 voelers.
 • Met deze vochtmeter kun je de vochtigheidsgraad van hout, beton en steen meten van 8 tot en met 22%.
 • Het is mogelijk om deze vochtigheidsmeter te gebruiken om te controleren of materiaal droog genoeg is om te verwerken.
 • Deze meter geeft het meetresultaat weer door middel van LED lampjes in 3 kleuren, waardoor je meteen een indicatie hebt van het meetresultaat.

5. TROTEC Vochtmeter BM12

Je hebt intussen recensies gelezen over verschillende aantrekkelijke vochtmeters. Hierdoor heb je ook de mogelijkheden van de verschillende modellen kunnen vergelijken. Zoek jij niet naar een super geavanceerd model en vind je het slechts belangrijk dat je hout- en bouwvocht in een handomdraai kunt meten? Als dat het geval is, dan kennen wij de beste vochtmeter voor jou, namelijk de TROTEC Vochtmeter BM12. Dit model is zeker een aanrader, omdat hij je de mogelijkheid geeft om in slechts enkele seconden hout- en bouwvocht te meten. Mocht het op den duur nodig zijn om de staalmeetstift te vervangen, dan heb je deze mogelijkheid ook. Je hoeft dus geen compleet nieuwe meter aan te schaffen als er iets gebeurt met de staalmeetstift. Deze stift waarborgt bovendien een solide TROTEC Vochtmeter BM12verbinding naar het testmateriaal. Zo zorgt hij voor precieze meetresultaten. Je bent er dus keer op keer zeker van dat de meetresultaten kloppen.

Wanneer je aan de slag gaat met de TROTEC Vochtmeter BM12, dan kun je kiezen tussen 2 selecteerbare meetmodi. Zo heb je de mogelijkheid om het apparaat in te stellen op de houtvocht-stand als je de vochtigheid in hout en brandhout wil meten. Wil je de vochtigheidsgraad van bouwstoffen meten, dan selecteer je de bouwvocht-stand. In deze stand meet je de vochtigheid van gips, dekvloer of poets. Deze meter meet echter meer dan alleen hout- en bouwvocht. Zo registreert hij ook de omgevingstemperatuur, die je kunt aflezen in °C of °F. Ben je na het uitvoeren van de metingen vergeten het apparaat uit te schakelen? Geen nood! Hij beschikt over een automatische uitschakeling na ongeveer 2 minuten zodat de batterij langer meegaat. Voor het bepalen van het houtvochtgehalte is er geen verdere instelling nodig, want deze meter, die wellicht jouw beste vochtmeter is, beschikt over een kalibreercurve.

Eigenschappen van de TROTEC Vochtmeter BM12:

 • Zijn metaalstift is eenvoudig te wisselen.
 • Er is gezorgd voor een batterij statusindicator.
 • Hij meet behalve het vochtgehalte ook de omgevingstemperatuur.
 • Voor extra bescherming is er bij deze meter gezorgd voor een beschermingskap.
 • Binnen slechts enkele seconden wordt de vochtigheid gemeten, waarna het wordt weergegeven in Vol%.
 • Je bepaalt zelf of de omgevingstemperatuur wordt weergegeven in graden Celsius of graden Fahrenheit.
 • Dit apparaat is multifunctioneel, want je kunt zelf aangeven of je een houtvocht- of bouwvochtmeting zal uitvoeren.
 • Als je houtvocht wil meten, dan kun je gebruik maken van de geïntegreerde kalibreercurve voor in Europa veel voorkomende houtsoorten, waardoor je geen verdere instelling nodig hebt om het houtvochtgehalte te bepalen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>