Op Zoek Naar De Beste Voedseldroger Van 2020? Vind Hier Modellen Met 6 Of 9 Lades!

Door je voeding te drogen, maak je het langer houdbaar en voeg je variatie toe aan je dieet. Gedroogd voedsel kun je ook gewoon kopen. Echter, er worden vaak stoffen toegevoegd aan voedsel om het langer houdbaar te maken. Dit geldt ook voor gedroogd voedsel. Daarom is het een goed idee om je voedsel zelf te drogen. Droog bijvoorbeeld de voeding die je over hebt om het later te kunnen eten. Zo zorg je voor lekker en gezond eten, terwijl je tevens economisch verstandig bent. Je gooit immers niets weg. Gedroogd voedsel hoef je niet eens in de vriezer te bewaren, dus je bespaart ruimte in je vriezer. Om zelf voedsel te drogen, ga je op zoek naar de beste voedseldroger voor jouw behoeften. Let bij het vergelijken van verschillende modellen op de warmteverdeling, vorm, capaciteit, temperatuur en extra functies van de voedseldrogers en kies jouw beste voedseldroger uit.

Beste voedseldroger van 2020

We hebben je in de inleiding van dit artikel laten zien dat het drogen van voeding voordelen met zich meebrengt. Je voeding is namelijk langer houdbaar en je kunt variatie toevoegen aan je dieet. Daarnaast weet je intussen waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste voedseldroger voor jouw behoeften. Hoe helpt dit artikel je om jouw ideale voedseldroger te vinden? Het antwoord op deze vraag is simpel. We begrijpen dat niet iedereen de tijd heeft om een groot aantal voedseldrogers met elkaar te vergelijken. Daarom hebben wij een top 5 voor je samengesteld. Deze top 5 is ontstaan doordat we meerdere modellen met elkaar hebben vergeleken. Wil je weten welke drogers tot de top 5 behoren? Bekijk dan gauw de onderstaande tabel. Nadat je de tabel hebt bekeken, neem je de individuele recensies door en kies je de beste voedseldroger voor jouw behoeften uit.

 Product naam 
1.Clatronic DR 2751 voedseldroger
Meer info »
2.vidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare ladesMeer info »
3.Princess 112380 - VoedseldrogerMeer info »
4.Hendi Voedseldroger - 9 Trays
Meer info »
5.Excalibur 4926T220FBMeer info »

1. Clatronic DR 2751 voedseldroger

Als je de inleiding van dit artikel hebt gelezen, dan heb je gezien dat het hebben van een voedseldroger een aantal voordelen met zich meebrengt. Je kunt een dergelijk apparaat namelijk gebruiken om, zoals de naam doet vermoeden, voedsel te drogen. Hierdoor zorg je ervoor dat je voeding langer eetbaar is. Je kunt de verschillende gedroogde voedingsmiddelen tevens gemakkelijk in gerechten verwerken. Wist je dat je met de drogers bovendien verschillende voedingsmiddelen kunt drogen? Dit betekent dat er een wereld aan kookmogelijkheden voor je opengaat en je minder geld hoeft uit te geven aan voeding. Je gooit immers veel minder eten weg, omdat je overgebleven voedsel gemakkelijk droogt. Is jouw beste voedseldroger een eenvoudige variant die je gemakkelijk kunt gebruiken? Dan kennen wij het ideale model voor jou. Clatronic DR 2751 voedseldrogerHier verwijzen we naar de Clatronic DR 2751 voedseldroger. Dit model is gemakkelijk te gebruiken en ziet er stijlvol uit.

Als je kiest voor de Clatronic DR 2751 voedseldroger, dan heb je veel mogelijkheden op het gebied van voedsel drogen. Hij beschikt namelijk over 5 stapbelbare compartimenten, wat betekent dat je 5 verschillende voedingssoorten tegelijkertijd kunt drogen. Hierdoor ben je in een mum van tijd klaar en kun je andere dingen doen. Om exact te zijn, kun je in deze voedseldroger fruit, groenten, kruiden, vlees en nog veel meer gerechten drogen. Je zorgt er hierdoor voor dat je voedsel langer eetbaar is. Ook kun je de gedroogde voedingsmiddelen gemakkelijker verwerken in je gerechten. Hoewel we tot nu toe alleen hebben gesproken over het drogen van voedsel dat jij alleen of met je gezin zal eten, kun je de droger ook voor een ander doeleind gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld ook vlees als hondenvoer in drogen. Ontdek dus de vele mogelijkheden van de droger met luchtcirculatie en probeer hem uit!

Eigenschappen van de Clatronic DR 2751 voedseldroger:

 • Hij heeft een vermogen van 250 W.
 • Dit model werkt op basis van luchtcirculatie.
 • Er is gezorgd voor een aan-/uitschakelaar voor extra drooggemak.
 • Doordat het apparaat beschikt over oververhittingsbeveiliging, kun je er veilig mee werken.
 • Je kunt er 5 voedingsmiddelen tegelijkertijd in drogen, want hij heeft 5 stapelbare compartimenten.

2. VidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare lades

Er zijn verschillende zaken waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste voedseldroger voor jouw behoeften. Ben je bijvoorbeeld iemand die niet veel tijd heeft, maar die wel meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd wil drogen, dan kun je kiezen voor een droger met meerdere compartimenten of lades. Je kunt tevens nagaan welke voedingsmiddelen je allemaal in de droger kunt drogen. Daarnaast is het prettig om te kijken naar de designs van de verschillende apparaten. Sommige varianten zijn namelijk relatief groot en nemen veel ruimte in beslag en anderen zijn vrij compact. Op het gebied van design kan de kleur tevens een rol spelen, omdat je het droogproces kunt monitoren bij transparante varianten. Een gekleurd model kan tevens goed aansluiten bij je interieur. Wat dacht je van een droger met 6 transparante lades? VidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare ladesWij kennen een dergelijk model, namelijk de VidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare lades.

Doordat de VidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare lades een prachtig design heeft, is hij een mooie toevoeging in de keuken. Hij heeft bovendien 6 transparante lades, waardoor je er meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd in kunt drogen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je vers voedsel zoals fruit, kruiden, groenten en paddenstoelen kunt drogen in dit apparaat. Deze gedroogde voedingsmiddelen kun je vervolgens omtoveren tot een gezonde snack voor de hele familie. Wanneer je voedsel droogt, dan komen de natuurlijke suikers en smaken vrij. Hierdoor krijgt het eten een zoetere en sterkere smaak dan het verse voedsel. Kinderen eten deze voedingsmiddelen dan ook met plezier. Een ander voordeel is dat het droge belangrijke voedingsstoffen behoudt, die door het koken verloren gaan. Doordat je geen suiker of andere stoffen hoeft toe te voegen, is het gedroogd voedsel lekker en gezond. Het gaat tevens langer mee en is lichter om mee te nemen.

Eigenschappen van de VidaXL Voedseldroger met 6 stapelbare lades:

 • In deze voedseldroger kun je verschillende voedingssoorten gemakkelijk drogen.
 • Dankzij de 6 stapelbare lades kun je meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd drogen.
 • Bij deze voedseldroger kun je het droogproces waarnemen, dankzij de semi-transparante bovenkant.
 • Je hoeft niet de hele tijd het droogproces in de gaten te houden, want de droger beschikt over een timerfunctie.
 • Voedsel wordt in deze droger veel sneller gedroogd dan de normale droogtijd, waardoor het proces slechts enkele uurtjes in beslag neemt in plaats van enkele dagen.
 • Deze droogoven is gemakkelijk te gebruiken, want je hoeft slechts het eten in de lades te zetten, de gewenste temperatuur en droogtijd in te stellen en vervolgens de machine aan te zetten.
 • Als je voedsel in deze droger droogt, dan kan er een radiale ventilator gebruikt worden, die ervoor zorgt dat al het eten in elke lade gedroogd wordt zonder dat de smaken gemengd worden.

3. Princess 112380 – Voedseldroger

Bij velen van ons is het bekend dat we vaak nog te veel voedsel verspillen, doordat het bederft. Daarom is het handig om een voedseldroger in huis te hebben. Met een dergelijk apparaat droog je immers je voedsel zodat het langer houdbaar is. Is jouw beste droger een variant waar je groenten, vis, fruit en kruiden kunt drogen, zodat deze voedingsmiddelen tot maximaal een jaar houdbaar blijven? Dan raden wij de Princess 112380 – Voedseldroger aan. Deze droger geeft je de mogelijkheid om verschillende voedingsmiddelen te drogen, zodat ze extra lang houdbaar zijn. Bovendien geeft dit apparaat je de mogelijkheid om tot op maximaal 6 niveaus tegelijkertijd te drogen. Hierdoor droog je in 1 keer een grote hoeveelheid voedingsmiddelen, zodat je snel klaar bent met het droogproces. Princess 112380 - VoedseldrogerJe hebt bij deze droger zelfs de mogelijkheid om de temperatuur naar wens in te stellen.

Sommige personen vragen zich af waarom het drogen van voedsel zo’n rage is. Het antwoord op deze vraag is simpel: door voedsel te drogen zorg je ervoor dat het lekker en gezond is. De voedingswaarden van je voedingsmiddelen blijven bij het drogen immers zeer goed behouden. Hierdoor is gedroogd voedsel net zo gezond als verse voeding. Als je bovendien producten met een hoog suikergehalte droogt, zoals tomaten en fruit, dan smaken deze voedingsmiddelen na het drogen nog zoeter, zonder dat je zoetstof hoeft toe te voegen. Gedroogd fruit wordt dus een perfect en gezond tussendoortje voor jezelf en je kinderen. Wist je dat je ook voedsel kunt drogen in je oven? Echter, de Princess 112380 – Voedseldroger wordt niet zomaar de beste voedseldroger genoemd. Hij is namelijk zeer energiezuinig en je kunt verschillende producten tegelijkertijd drogen. Je kunt zelfs chips weer krokant maken in de droger!

Eigenschappen van de Princess 112380 – Voedseldroger:

 • Dankzij de instelbare thermostaat kun je op de ideale en constante lage temperatuur voeding drogen.
 • Met dit apparaat kun je de ideale gezonde tussendoortjes maken zonder toevoegingen en conserveermiddelen.
 • Zelfs producten die door vocht uit de lucht slap zijn geworden, zoals chips, kun je weer krokant maken in de droger.
 • Voedselverspilling kun je tegengaan door producten in deze droger te drogen en ze tot een jaar houdbaar te maken.
 • Naast het drogen van groenten, fruit, vis, zelfgemaakte pasta en brood, kun je hem ook gebruiken om bloemen en kruiden te drogen.
 • Er is gezorgd voor 6 lagen, waardoor je meerdere producten tegelijkertijd kunt drogen, zo lang je per lade producten met dezelfde droogtijd bij elkaar legt.

4. Hendi Voedseldroger – 9 Trays

Intussen heb je recensies gelezen over 3 van de 5 top voedseldrogers van het jaar. Je hebt onder andere gezien dat het aantal compartimenten oftewel trays van de verschillende modellen kan verschillen. Ook de opties kunnen verschillen. Zo heb je bij sommige varianten de mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen. Bij andere varianten is er slechts 1 stand. Er zijn zelfs droger met een timer. De groottes van de drogers kan ook verschillen. Dit is een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden, omdat een te groot model wellicht niet past in je keukenkast. Zelfs de bovenkant van de verschillende drogers kan verschillen, omdat sommige varianten transparant zijn. Bij de transparante modellen kun je het droogproces op de voet volgen. Hendi Voedseldroger - 9 TraysIs jouw beste voedseldroger een variant met 9 trays voor 500 gram voedsel per stuk? Kies dan voor de Hendi Voedseldroger – 9 Trays.

Wij vinden dat de Hendi Voedseldroger – 9 Trays de beste voedseldroger voor jou is, omdat hij je in 1 keer een grote hoeveelheid voedsel laat drogen. Hij is namelijk voorzien van maar liefst 9 trays. In elk van de trays kun je 500 gram voedsel kwijt. De roestvast stalen trays zijn bovendien 330 x 305 mm groot. Je droogt dus gemakkelijk alle verse voeding die je langer houdbaar wil maken. Denk hierbij aan fruit, groenten, vlees, vis, kruiden en ga zo maar door. De werking van deze voedseldroger is gebaseerd op automatische ventilatoren die warme lucht in het apparaat laten circuleren voor een gelijkmatig resultaat. De trays van dit model zijn gelijkmatig verdeeld en gemakkelijk te verwijderen en reinigen. Je kunt bovendien het droogproces in de gaten houden, dankzij de transparante deur. Zelfs de temperatuur is instelbaar van 35 tot 70 graden Celsius.

Eigenschappen van de Hendi Voedseldroger – 9 Trays:

 • In elk van de trays van deze voedseldroger kun je 500 gram voedsel in kwijt.
 • Desgewenst kun je de temperatuur van dit apparaat instellen tussen de 35 en 70 graden Celsius.
 • Je kunt in 1 keer veel verse voeding drogen, want de droger heeft 9 roestvast stalen trays van 330 x 305 mm.
 • De werking van dit apparaat is gebaseerd op warme lucht die in het apparaat circuleert voor een gelijkmatig resultaat.
 • Bij deze voedseldroger kun je het droogproces eenvoudig in de gaten houden, want er is gezorgd voor een transparante deur.
 • Het verwijderen en reinigen van de trays uit deze voedseldroger is een fluitje van een cent, mede doordat de trays gelijkmatig zijn verdeeld.
 • Als je deze voedseldroger koopt, dan krijg je er een transparante mat als lekmat bij om op de bodem van het apparaat te zetten of om te gebruiken als ondergrond voor het maken van fruitleer.

5. Excalibur 4926T220FB

Heb je net als velen van ons gedurende meerdere jaren relatief veel voedsel vermorst? Dit kan komen doordat je in 1 keer je inkopen voor een hele maand doet, maar je vervolgens niet alle verse voedingsmiddelen opmaakt. Hierdoor bederft de voeding en moet je het weggooien. Er is echter een manier om dit probleem op te lossen. Je kunt namelijk een voedseldroger of droogoven aanschaffen waar je voeding mee kunt drogen om het langer houdbaar te maken. Wil je soms hele vruchten drogen, waardoor ze niet passen in de standaard trays van de verschillende voedseldrogers? Is daarom de beste voedseldroger voor jouw behoeften een variant waarin er wel hele vruchten gedroogd kunnen worden? Dan is de Excalibur 4926T220FB wellicht de beste voedseldroger voor jou. Excalibur 4926T220FBDit model geeft je namelijk de mogelijkheid om 1 of alle lades te verwijderen om ruimte te maken voor grotere objecten zoals hele vruchten.

Je kunt bovendien de Excalibur 4926T220FB gebruiken om verschillende voedingsmiddelen te conserveren. Zo is hij te gebruiken voor groenten, fruit, kruiden, bloemen, vlees en vis. In de achterzijde van het apparaat is er een ventilator gemonteerd. Deze zorgt voor een horizontale luchtstroom, die snel en gelijkmatig het voedsel op de lades droogt. Tijdens dit proces hoef je je geen zorgen te maken dat de warmte verloren gaat, omdat je de ladevolgorde niet hoeft te wijzigen. Nadat je eenmaal verschillende voedingsmiddelen hebt gedroogd in deze droogoven, dan is het tijd geworden om hem te reinigen. Dit gaat gemakkelijk en tijdens het reinigen van het apparaat valt vocht op de naadloze ladebodem. Zijn flexibele zeefschalen houden tevens voedsel boven de ladeframes. Voor een perfecte droging, is er bij dit apparaat gezorgd voor een instelbare thermostaat. De droogruimte wordt tevens verhoogd ten opzichte van standaard droogovens met ronde lades, dankzij de vierkante bak.

Eigenschappen van de Excalibur 4926T220FB:

 • De ventilator heeft een diameter van 18 cm.
 • Bij deze droogoven is er gezorgd voor een 26-uurs timer.
 • Hij heeft een vermogen van 600 watt en een afmeting van 48,3 x 42,2 x 31,2 cm.
 • Voor een perfecte droging, is er bij dit apparaat gezorgd voor een instelbare thermostaat.
 • Voedsel wordt bij dit apparaat boven de ladeframes gehouden door de flexibele zeefschalen.
 • Als je deze voedseldroger aan of uit wil zetten, dan hoef je slechts gebruik te maken van de stekker.
 • Wanneer je dit apparaat aanschaft, krijg je er een Excalibur gids bij zodat je er optimaal mee kunt werken.
 • Tijdens het reinigen van de droogoven valt vocht op de naadloze ladebodem voor een eenvoudige reiniging.
 • Met deze droogoven kun je veel voedingsmiddelen tegelijkertijd drogen, omdat het apparaat beschikt over 9 polycarbonaat drooglades.
 • Een gemakkelijke reiniging van de drooglades is mogelijk, omdat elk van de standaard meegeleverde lades vaatwasmachinebestendig is.
 • De droogruimte van deze droogoven wordt verhoogd ten opzichte van standaard droogovens met ronde lades, omdat hij beschikt over een vierkante bak.
 • Zijn ventilator zorgt voor een horizontale luchtstroom, die snel en gelijkmatig het voedsel op de lades droogt en voorkomt dat er warmte verloren gaat, omdat je de ladevolgorde bij het droogproces niet hoeft te wijzigen.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>