• Home
 • Fietsen

De Beste Vouwfiets Van Het Jaar 2020 in een Top 5. Vergelijk de prijs kwaliteit verhouding

Als je op zoek bent naar de beste vouwfiets van het jaar, dan let je op verschillende aspecten zoals het gewicht en het aantal versnellingen. Bekijk de onderstaande tabel om het ultieme model uit te kiezen aan de hand van deze eigenschappen.

Beste vouwfiets van 2020

 Product naamGewicht in kgAantal versnellingen 
1.
Dahon Ciao i713,77Meer info »
2.
Dahon Qix D811,85Meer info »
3.
Giant Expressway 211,87Meer info »
5.
Dahon Vybe D711,37Meer info »
6.
Dahon Vector D3011,330Meer info »

Ben je op zoek naar de beste vouwfiets voor jouw behoeften? Het hebben van een vouwfiets is sowieso een goed idee, omdat je jouw reistijd dagelijks kunt verkorten. Nadat je de trein hebt gepakt hoef je namelijk niet te wachten op aansluitend openbaar vervoer. Je vouwt gewoon je fiets uit en gaat op pad. Een dergelijke compacte, duurzame fiets is ook ideaal voor een kampeervakantie. Doordat je hem met je mee kunt nemen, verklein je de kans tevens dat hij wordt gestolen. Wij helpen je om het ultieme model te vinden.

1. Dahon Ciao i7

Dahon Ciao i7Ben je iemand die dagelijks reist tussen je woonplaats en de plek waar je werkt? Zoek je daarom naar een stevige, maar toch eenvoudig mee te nemen vouwfiets? Wij helpen je graag om de beste vouwfiets te vinden die aan deze eisen voldoet. Een model dat wellicht goed bij je past is de Dahon Ciao i7. Deze vouwfiets wordt soms de beste vouwfiets voor forenzen genoemd. Je kunt hem namelijk gemakkelijk met je meenemen, ongeacht waar je naar toe gaat. Denk er bijvoorbeeld aan dat je de trein, taxi of boot neemt om je van punt A naar punt B te brengen. Vervolgens klap je jouw fiets uit en ga je verder. Gemakkelijk toch? De fiets vereenvoudigt het reizen voor je, omdat hij een gemakkelijke, lage instap heeft. Hij beschikt daarnaast over 7 versnellingen, zodat je snel op je bestemming aankomt.

Misschien heb je al eerder gefietst van huis naar het werk. Afhankelijk van de fiets die je toen had, kan het dat je een goede of juist slechte zitpositie had. Je zithouding op de Dahon Ciao i7 wordt echter geoptimaliseerd. Op deze fiets zit je namelijk rechtop zodat je het verkeer goed kunt overzien. Deze houding is tevens aangenaam, waardoor je met plezier langere afstanden aflegt. Wanneer je kiest voor dit model, hoef je je ook geen zorgen te maken over bijkomende kosten. De fiets wordt namelijk compleet geleverd. Je krijgt er spatborden bij, een bagagedrager en zelfs verlichting. Aangezien je meteen beschikt over verlichting, kun je direct na de bezorging een rondje maken. Het doet er dan niet eens toe of je overdag of ’s nachts de fiets uitprobeert.

Voordelen:

 • Hij is snel in- en uit te klappen.
 • De fiets is ideaal voor forenzen.
 • Hij beschikt over 7 SRAM-versnellingen.
 • Dit model wordt zeer compleet geleverd.
 • De pedalen van de fiets zijn opvouwbaar.
 • Je kunt er gemakkelijk op stappen dankzij de lage opstap.

Nadelen:

 • Vergeleken met andere modellen, is hij relatief zwaar.
 • De standaard staat relatief laag.
Klik hier voor de beste prijs

2. Dahon Qix D8

Dahon Qix D8Als je op zoek gaat naar de beste vouwfiets voor jouw behoeften, dan is het belangrijk om te letten op bepaalde aspecten. Misschien zoek je een fiets die je in slechts enkele seconden kunt in- en uitklappen. Het kan ook dat je zoekt naar een fiets die relatief licht is, zodat je hem gemakkelijk met je mee kunt nemen. Als je op zoek bent naar een dergelijke fiets, dan kennen wij het ideale model voor jou, namelijk de Dahon Qix D8. Wij vinden dat deze fiets de beste vouwfiets voor jou is, omdat je hem gemakkelijk kunt in- en uitklappen. Hij beschikt namelijk over de verticale vouwtechniek. Deze techniek zorgt ervoor dat je het voorwiel in slechts enkele seconden kunt tillen over het achterwiel. Het duurt dus nooit lang wanneer je de fiets wil in- of uitklappen.

Ben je iemand die regelmatig laat op plaatsen aankomt? Dan is deze fiets ook perfect voor jou. Doordat je hem namelijk gemakkelijk en snel in- en uit kunt klappen, verlies je geen tijd aan deze handelingen. Daarnaast beschikt de fiets over 5 versnellingen, dus je stelt gemakkelijk zelf in hoe snel je wil gaan. Als je laat bent, stel je hem in op de snelste stand zodat je vliegt over de wegen. Wil je gewoon cruisen, dan kun je een minder snelle stand instellen. De fiets heeft een gewicht van 11,8 kg. Je kunt hem dus gemakkelijk met je meenemen als je bijvoorbeeld naar kantoor gaat of iemand gaat bezoeken. Vouw hem op en neem hem onder je oksel mee. Doordat je de fiets niet buiten laat, voorkom je bovendien dat hij wordt gestolen.

Voordelen:

 • Je kunt hem snel in- en uitklappen.
 • Hij is voorzien van sportieve SRAM derailleur versnellingen.
 • De zadelpen beschikt over een fietspomp voor noodgevallen onderweg.

Nadelen:

 • Hij beschikt over slechts 5 versnellingen.
Klik hier voor de beste prijs

3. Giant Expressway 2

Giant Expressway 2Moet je dagelijks fietsen van de ene naar de andere locatie? Dan is het handig als je beschikt over een fiets. Als je echter niet van punt A rechtstreeks naar punt B kunt gaan, dan kun je het liefst kiezen voor een vouwfiets. Ben je om deze reden op zoek naar de beste vouwfiets? Het ideale model voor jouw behoeften kun je vinden door het gewicht van de verschillende modellen te vergelijken. Je kunt ook kijken naar het aantal versnellingen. Is de beste vouwfiets voor jou een fiets met maar liefst 7 versnellingen en een relatief laag gewicht? Dan is de Giant Expressway 2 perfect voor jou. Deze fiets is namelijk voorzien van 7 versnellingen, dus je komt snel aan op je bestemming. Daarnaast neem je de fiets gemakkelijk met je mee, omdat hij slechts 11,8 kg weegt.

Als je de Giant Expressway 2 fiets hebt, dan betekent het dat je dagelijkse rit niet meer saai hoeft te zijn. Je kunt namelijk van elke rit een avontuur maken. Het doet er niet toe of je de fiets meeneemt in de trein om hem vanuit het station te berijden naar je kantoor of dat je gewoon snel van huis naar de supermarkt wil gaan. Met deze lichte, duurzame fiets, ga je namelijk plezierig naar elke locatie. Doordat het gemakkelijk is om de fiets op te vouwen, is het daarnaast ook eenvoudig om hem te vervoeren of op te bergen. Deze vouwfiets beschikt bovendien over wielen met een diameter van 20 inch. Dit betekent dat de wielen klein genoeg zijn om niet in je weg te staan wanneer je de fiets opvouwt. Daarnaast zijn de wielen ook groot genoeg om soepel over de straten te rijden.

Voordelen:

 • Hij is relatief licht.
 • De fiets is gemakkelijk opvouwbaar.
 • Zijn pedalen zijn gemakkelijk inklapbaar.
 • Je krijgt er een standaard en draagzaak bij.
 • Dit model is voorzien van 7 versnellingen zodat je snel je bestemming bereikt.

Nadelen:

 • Op deze fiets heb je een licht gebogen zithouding met minder zicht op het overig verkeer.
Klik hier voor de beste prijs

4. Dahon Vybe D7

Dahon Vybe D7Zoek je naar de beste vouwfiets voor jouw behoeften? Is het ideale model voor jou een stijlvolle fiets waar je comfortabel op kunt zitten? Dan kennen wij een model dat goed bij je past. Als je namelijk kiest voor de Dahon Vybe D7 dan heb je wellicht de beste vouwfiets voor jouw behoeften uitgekozen. Deze fiets ziet er namelijk mooi uit, maar is ook voorzien van de nodige gemakken. Je kunt er onder andere comfortabel op zitten, wat langere ritten ook aangenamer maakt. Denk er bijvoorbeeld aan dat je dagelijks 20 kilometer moet trappen om van huis naar je werkplaats te gaan. Als je dan ook nog ongemakkelijk zit, dan wil je na verloop van tijd helemaal niet meer fietsen. Daar heeft de fabrikant van deze fiets aan gedacht. Daarom is de fiets comfortabel en zijn zowel korte als lange ritten aangenaam.

Afhankelijk van je eigen voorkeur, kun je het stuur van de Dahon Vybe D7 verstellen. Door hem wat hoger te zetten, kun je een rechte zithouding aannemen. Als je een voorover gebogen zitpositie echter comfortabeler vindt, dan is dat ook mogelijk. Bij een rechte zithouding hebt je een goed overzicht over het overige verkeer. Hierdoor zie je op tijd wanneer een gevaarlijke situatie zich dreigt voor te doen. Als je echter kiest voor een voorover gebogen zitpositie, dan kun je wellicht comfortabel langere afstanden afleggen. Je wordt met deze positie namelijk relatief aerodynamisch. Hierdoor kom je ook sneller vooruit. Het doet er niet toe waar je de fiets naartoe mee wil nemen, want het gaat altijd gemakkelijk. Dit gemak heb je onder andere te danken aan het lichte gewicht. Dankzij het kleine opgevouwen formaat, kun je de fiets tevens eenvoudig in de kofferbak van een auto zetten.

Voordelen:

 • Er zijn 7 versnellingen.
 • De fiets is relatief licht.
 • Hij is perfect voor stad- en toertochten.
 • De wielen hebben een ideale diameter van 20 inch.
 • Je kunt je zitpositie aanpassen door het stuur te verstellen.

Nadelen:

 • Hij beschikt niet over voorlicht.
Klik hier voor de beste prijs

5. Dahon Vector D30

Dahon Vector D30Ben je op zoek naar de beste vouwfiets voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat het model dat je kiest beschikt over meerdere versnellingen? Dan is de Dahon Vector D30 wellicht de beste vouwfiets voor jou. Met deze fiets vlieg je als het ware over de weg. De fiets is namelijk voorzien van maar liefst 30 versnellingen. Dit maakt dat hij behalve als een vouwfiets ook wordt gezien als een racefiets die je kunt inklappen. Het inklappen van de fiets brengt bovendien enkele voordelen met zich mee, omdat je de fiets gemakkelijk kunt meenemen in de auto. Hierbij heb je geen fietsendrager nodig. Ook als je met de trein of boot gaat van punt A naar punt B, kun je verder rijden met de fiets. Het is allemaal zeer eenvoudig.

De 30 versnellingen van de Dahon Vector D30 worden mogelijk gemaakt door de Shimano 105 achterderailleur die samenwerkt met de SRAM Dualdrive 3 naaf. Als je geen technische kennis hebt over dergelijke fietsen, dan zeggen deze woorden je wellicht niet veel. Wat je dan gewoon moet onthouden is dat de fiets snel is. Hij beschikt tevens over een speciaal gevormd stuur, dat ervoor zorgt dat je tijdens het fietsen een ergonomische houding kunt aannemen. Door een goede zithouding te hebben tijdens het fietsen kun je bovendien op een comfortabele manier langere afstanden afleggen. Deze fiets is bovendien zodanig ontworpen dat je eenvoudig kunt blijven schakelen en remmen. Stap dus snel op je fiets, kies voor een comfortabele zithouding en geef gas om te vliegen over het wegdek!

Voordelen:

 • De fiets weegt slechts 11,3 kg.
 • Je kunt vliegen over de weg dankzij de 30 versnellingen.
 • Hij is binnen slechts enkele seconden compact op te vouwen.

Nadelen:

 • Zijn zadelpen is niet voorzien van een fietspomp voor ongelukjes onderweg.
 • De fiets komt niet met verlichting of spatborden.
 • Je krijgt er geen bagagedrager bij.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>