Vergelijk De Top 5 En Vind Hier Het Beste Vouwmatras Van 2020!

Het komt weleens voor dat je een feestje organiseert of je krijgt vrienden over de vloer en enkele personen willen blijven logeren. Denk er bijvoorbeeld aan dat je vrienden een beetje te diep in het glaasje hebben gekeken. Dan wil je hen niet in die toestand naar huis sturen en vraag je hen om bij je te overnachten. Echter, om personen bij je te laten logeren, is het belangrijk dat je ook een slaapplaats voor hen regelt. Meestal laat je gasten niet bij jou in bed slapen, dus is het handig als je een vouwmatras in huis hebt. Hoe kies je echter het beste vouwmatras uit? Je kunt onder andere letten op het gebruiksgemak, de geboden lichaamsondersteuning, de prijs en ook het design. Aan de hand van deze factoren vergelijk je verschillende modellen om tot slot het beste vouwmatras voor jouw behoeften uit te kiezen. Lees dit artikel daarom snel!

Beste vouwmatras van 2020

We hebben je een indicatie gegeven van de factoren waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar het beste vouwmatras voor jouw behoeften. Je hoeft je echter geen zorgen te maken als je niet precies weet hoe je te werk moet gaan. In dit artikel vertellen we je immers alleen over de 5 allerbeste vouwmatrassen van het jaar. Hierdoor hoef je niet een heleboel verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Je kijkt namelijk eerst welke modellen behoren tot onze top 5. De namen van deze top vouwmatrassen zie je in de onderstaande tabel. Aangezien een naam vaak niet veel zegt over de specificaties van een product, recenseren we ook elk vouwmatras individueel. Je komt dus over elk model meer te weten tijdens het lezen van dit artikel. Hierdoor kun je ook de verschillende varianten met elkaar vergelijken en concluderen welk model jouw beste vouwmatras is.

 Product naam 
1.Inklapbaar vouwmatras Bed4LessMeer info »
2.Inklapbaar vouwmatras TrendzzzMeer info »
3.Inklapbaar Vouwmatras Hello LoveMeer info »
4.MatrasDirect VouwmatrasMeer info »
5.inklapbaar VouwmatrasMeer info »

1. Inklapbaar vouwmatras Bed4Less

Zoek je naar het beste vouwmatras voor jouw behoeften? Dan zijn er bepaalde factoren waar je rekening mee houdt. Je kunt onder andere nagaan wie hem zal gebruiken. Vervolgens kun je kijken naar het gebruiksgemak. Het is wellicht ook handig om rekening te houden met de kleur. Hierdoor kun je hem laten aansluiten bij de rest van je interieur. Klinkt een opvouwbaar matras met een afmeting va 65 x 190 cm perfect? Dan kennen wij een matras dat goed bij je zal passen. Hier verwijzen we naar het Inklapbaar vouwmatras Bed4Less. Wij vinden dat dit matras wellicht het beste vouwmatras voor jou is, omdat je hem gemakkelijk kunt opbergen, aangezien hij opvouwbaar is. Wanneer je dus logees op bezoek krijgt en je hebt Inklapbaar vouwmatras Bed4Lessniet genoeg ruimte, dan haal je het opvouwbare matras tevoorschijn. Dit matras biedt de ideale oplossing.

Je logees kunnen aangenaam slapen op het inklapbare matras, omdat hij is gemaakt van polyether schuim. Hierdoor liggen je logees lekker zacht, zonder dat je je bed hoeft te delen. Het matras ziet er tevens aantrekkelijk uit, dankzij de stoere, blauwe kleur. Wanneer je logees zijn opgestaan, kan het matras gemakkelijk en netjes weer worden opgevouwen. Je kunt het matras immers tot drie delen inklappen. Gebruik je dit model niet voor logees, maar neem je hem met je mee wanneer je op vakantie gaat? Dan kun je hem ook gemakkelijk met je meenemen. Je klapt hem namelijk in tot 3 delen en maakt gebruik van de handgreep om hem gemakkelijk te vervoeren. Hoewel het matras eigenlijk een afmeting van 65 x 190 x 8 cm heeft, vouw je hem op tot een afmeting van slechts 63 x 63 x 25 cm.

Eigenschappen van het Inklapbaar vouwmatras Bed4Less:

 • Je ligt er heerlijk op, want hij is 8 cm dik.
 • Hij is gemaakt van polyether schuim, dus je ligt er comfortabel op.
 • Dit matras is perfect voor wanneer je logees hebt of wanneer je op vakantie gaat.
 • Aangezien hij inklapbaar is in 3 delen neemt hij niet veel ruimte in beslag wanneer hij is opgevouwen.
 • Ongeacht waar je hem zet, dit matras mag zeker gezien worden, want hij heeft een stoere blauwe kleur.

2. Inklapbaar vouwmatras Trendzzz

Wat vond je van het vorige matras dat we hebben gerecenseerd? Leek dat model op het perfecte matras voor jou, maar was je alleen niet dol op de kleur? Dan is het handig als je op zoek gaat naar een soortgelijk matras, maar in een andere kleur. Heeft jouw beste vouwmatras net zoals het vorige model ook een afmeting van 65 x 190 x 8 cm? Is het voor jou van essentieel belang dat je hem in 3 delen kunt inklappen zodat je hem na gebruik weer gemakkelijk kunt opbergen? Dan kennen wij het ideale model, namelijk het Inklapbaar vouwmatras Trendzzz. Dit matras vinden wij het beste vouwmatras voor jou, omdat hij veel gemeen heeft met het vorige matras. Zo heeft Inklapbaar vouwmatras Trendzzzhij ook een afmeting van 65 x 190 x 8 cm. Daarnaast kun je hem net zoals het vorige model ook in 3 delen opvouwen.

Doordat je het Inklapbaar vouwmatras Trendzzz in 3 delen kunt opvouwen, neemt hij weinig ruimte in beslag. Hij heeft in zijn opgevouwen toestand immers een afmeting van slechts 63 x 63 x 25 cm. Hierdoor is hij perfect voor wanneer je logees op bezoek krijgt en je niet genoeg ruimte hebt. Als je een frequente reiziger bent en je gaat niet altijd naar plekken wanneer er (genoeg) bedden zijn, dan is dit matras ook perfect. Hij is namelijk handig mee te nemen, omdat er voor een handgreep is gezorgd. Het materiaal waarvan hij is gemaakt, polyether schuim, en zijn dikte zorgen er daarnaast voor dat je een heerlijke nachtrust krijgt. Het enige verschil met het vorige matras is dat dit model groen is. Als je dus meer houdt van de kleur groen dan de kleur blauw, dan raden we dit model aan in plaats van het vorige matras.

Eigenschappen van het Inklapbaar vouwmatras Trendzzz:

 • Je ligt er heerlijk op, want hij is 8 cm dik.
 • Hij is gemaakt van polyether schuim, dus je ligt er comfortabel op.
 • Dit matras is perfect voor wanneer je logees hebt of wanneer je op vakantie gaat.
 • Aangezien hij inklapbaar is in 3 delen neemt hij niet veel ruimte in beslag wanneer hij is opgevouwen.
 • Ongeacht waar je hem zet, dit matras mag zeker gezien worden, want hij heeft een stoere groene kleur.

3. Inklapbaar Vouwmatras Hello Love

Als je verschillende opvouwbare matrassen met elkaar vergelijkt, dan zie je vaak dat de matrassen overeenkomsten hebben. Denk hierbij aan de afmeting, de dikte en zelfs in hoeveel delen de matrassen opgevouwen kunnen worden. Echter, als je naar een andere afmeting op zoek bent of een matras met een uniek patroon, dan kun je dit vaak ook vinden. Fabrikanten willen namelijk dat iedereen aan zijn trekken komt. Vond je de vorige 2 matrassen een beetje te klein? Is jouw beste vouwmatras daarom een variant met een afmeting van 70 x 190 cm? Dan hoef je niet verder te zoeken, want je kunt kiezen voor het Inklapbaar Vouwmatras Hello Love. Dit matras is het beste vouwmatras voor jou, omdat Inklapbaar Vouwmatras Hello Lovehij wat groter is dan de vorige 2 modellen. Zo heeft dit model een afmeting van 70 x 190 cm in plaats van 65 x 190 cm.

Doordat het matras iets breder is dan de voorgaande modellen, heb je iets meer bewegingsvrijheid op dit model. Je logees, die iets steviger gebouwd zijn, zullen je dus dankbaar zijn als ze mogen slapen op een wat breder matras. Ook wanneer je op vakantie gaat en je neemt dit matras mee, geniet je van de extra vrijheid. Je kunt namelijk heerlijk tot rust komen, omdat het matras is gemaakt van comfortabel polyether schuim. Men zegt vaak “het ook wil ook wat”. Ook daar heeft de fabrikant van dit matras rekening mee gehouden. Het matras heeft namelijk niet voor niets “Hello Love”. Deze naam verwijst naar de prachtige liefdespatronen op de matrashoes met als tekst “Love” en “Hello”. Klap het matras netjes in tot 63 x 63 x 25 cm, neem hem mee met de handgreep en kom lekker tot rust!

Eigenschappen van het Inklapbaar Vouwmatras Hello Love:

 • Je kunt hem handig meenemen, want er is gezorgd voor een handgreep.
 • Dit vouwmatras is gemaakt van polyether schuim, dus je kunt er heerlijk op slapen.
 • Wanneer je hem opvouwt heeft hij een afmeting van slechts 63 x 63 x 25 cm, dus hij neemt niet veel ruimte in beslag.
 • Hij biedt de perfecte oplossing voor wanneer je logees op bezoek hebt of wanneer je op vakantie gaat en je eigen matras moet meenemen.
 • Vergeleken met sommige andere vouwmatrassen is dit model ietsje breder, want hij heeft een afmeting van 70 x 190 cm in plaats van 65 x 190 cm.
 • Dankzij de prachtige liefdespatronen met als tekst “Love” en “Hello” op de matrashoes, mag dit matras zeker gezien worden, ongeacht waar je hem neerzet.

4. MatrasDirect Vouwmatras

Het kan weleens voorkomen dat jij en je vriend(in) graag bij elkaar willen logeren. Dit is prettig, omdat jullie dan de hele avond gezellig kunnen babbelen of naar films kunnen kijken onder het genot van een glaasje alcohol. Echter, als je te weinig ruimte hebt voor een logeerbed of vouwbed zit je met de handen in het haar, omdat je je logé een plek moet geven om te slapen. Maak je echter geen zorgen, omdat er een gemakkelijke oplossing is. Je kunt immers een vouwmatras aanschaffen. Een dergelijk matras kan compact worden opgeborgen en vervolgens gemakkelijk worden uitgevouwen wanneer je logees hebt. Zoek je daarom naar het beste vouwmatras voor jouw behoeften? Klinkt een vouwmatras dat ook gebruikt kan worden als poef in de kinderslaapkamer perfect? Dan kies je voor het MatrasDirect VouwmatrasMatrasDirect Vouwmatras. Dit model is wellicht het beste vouwmatras voor jou, omdat je hem een dubbele functie kunt geven.

Als je bijvoorbeeld heel weinig ruimte in je woning hebt, dan kan het voorkomen dat je, ondanks het compacte formaat, ook geen plek hebt om je vouwmatras op te bergen. In het geval van het MatrasDirect Vouwmatras, is dit geen probleem. Wanneer je hem niet gebruikt als matras om op te slapen, dan zet je hem in zijn opgevouwen toestand gewoon in de kinderslaapkamer. Hierdoor wordt hij regelmatig gebruikt, zelfs wanneer je geen logees hebt. Dit model is bovendien vervaardigd van polyether schuim en is voorzien van luxe meubelstof. Je weet dus zeker dat je er comfortabel op kunt slapen. Dit matras heeft bovendien de kleur antraciet. Doordat het matras een dergelijke onopvallende kleur heeft, merkt men niet eens dat het gaat om een matras wanneer je hem in de kinderkamer opbergt. Het matras heeft tevens een breedte van 70 cm en een lengte van 190 cm.

Eigenschappen van het MatrasDirect Vouwmatras:

 • Wanneer je dit matras opvouwt, heeft hij een afmeting van slechts 64 x 70 x 24 cm.
 • In zijn uitgevouwen toestand heeft hij een breedte van 70 cm, lengte van 90 cm en hoogte van 8 cm.
 • Hij kan ook gebruikt worden als poef voor op de kinderslaapkamer, als speelmatras en als zitvlak voor kinderen.
 • Doordat hij is gemaakt van polyether schuim en is voorzien van luxe meubelstof, kun je er heerlijk op wegdromen.
 • Dit matras biedt de perfecte oplossing voor wanneer je logees krijgt, want binnen enkele seconden creëer je er een logeerplek mee.
 • Als je hem in de kinderkamer zet, merkt men niet meteen dat het gaat om een vouwmatras, want hij heeft een onopvallende antraciet kleur.

5. Inklapbaar Vouwmatras

Dat er verschillende factoren zijn waar je op kunt letten wanneer je op zoek gaat naar het beste vouwmatras, weet je intussen. Je hebt zelfs gezien welke factoren worden gezien als het belangrijkst. Zo kijkt men over het algemeen naar de afmeting van het matras in de opgevouwen toestand, maar ook zijn afmeting wanneer hij is uitgevouwen is belangrijk. Je wil immers weten hoeveel bewegingsvrijheid je hebt wanneer je gebruik maakt van het matras. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe groot het matras is wanneer hij is opgevouwen. Aan de hand van die gegevens kun je immers nagaan waar je hem precies kunt opbergen wanneer hij niet in gebruik is. Je hebt tevens gezien dat een vouwmatras over het algemeen wordt gebruikt voor logees en voor wanneer je op Inklapbaar Vouwmatrasvakantie gaat. Is jouw beste vouwmatras een variant met een mooi design? Kies dan voor het Inklapbaar Vouwmatras.

Hoewel de naam van dit model niet veel zegt over het matras, mag hij niet onderschat worden. Dit matras is namelijk jouw redder in nood wanneer je logees op bezoek krijgt en je niet genoeg ruimte in huis hebt. Hij is tevens perfect voor wanneer je op vakantie gaat naar bijvoorbeeld de camping en je je eigen matras moet meenemen. Dit komt doordat het matras weinig ruimte in beslag neemt. Om precies te zijn, heeft het Inklapbaar Vouwmatras een afmeting van 63 x 63 x 25 cm wanneer hij is opgevouwen. Je kunt hem dus gemakkelijk in de kofferbak van je auto zetten. Eenmaal aangekomen op je bestemming, vervoer je het matras gemakkelijk dankzij zijn handgreep. Wanneer je hem vervolgens uitvouwt om hem te gebruiken, dan kun je er comfortabel op liggen. In de uitgevouwen stand heeft hij namelijk een afmeting van 70 x 190 cm.

Eigenschappen van het Inklapbaar Vouwmatras:

 • Bij het inklappen van dit matras, klap je hem tot 3 delen in.
 • Hij heeft een stoer groen geverfde kleur, waardoor hij gezien mag worden, waar je hem ook neerzet.
 • Doordat het matras is gemaakt van polyether schuim kun je er heerlijk op slapen, ongeacht waar je bent.
 • Wanneer je het matras uitvouwt, kun je er heerlijk op slapen, want hij heeft een ruim formaat van 70 x 190 cm.
 • Nadat je het matras hebt ingeklapt, kun je hem handig meenemen, want de fabrikant heeft gezorgd voor een praktische handgreep voor optimaal vervoersgemak.
 • Dit model is ideaal om met je mee te nemen wanneer je op vakantie gaat en je je eigen matras moet meenemen, omdat hij in zijn opgevouwen toestand slechts een afmeting heeft van 63 x 63 x 25 cm.

Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>