De Beste VR Bril Van 2020 kopen of vergelijken? Voor zowel iPhone, ps4 en samsung. Allen Draadloos

Velen van ons geloofden er voorheen in dat je een groter beeldscherm nodig had als je een game of film intens wilde beleven. We hebben echter intussen gezien dat dit niet het geval is. Met een VR bril op kun je namelijk via een klein(er) display genieten van een super intensieve beleving. Ben je daarom op zoek naar de beste VR bril voor jouw behoeften? Aangezien virtual reality verkrijgbaar is in verschillende soorten en maten, is het belangrijk om eerst naar bepaalde factoren te kijken voordat je een model uitkiest. Denk er bijvoorbeeld aan dat er VR brillen zijn die je kunt gebruiken met je desktop of laptop. Er zijn echter ook brillen die werken met je smartphone of je game console. Je kunt tevens kiezen voor een actieve of juist passieve VR bril. Aan de hand van jouw voorkeuren, kun je de beste VR bril voor jouw behoeften vinden.

Beste VR bril van 2020

Intussen weet je dat je de beste VR bril voor jouw behoeften kunt vinden door verschillende varianten met elkaar te vergelijken. Er zijn echter veel verschillende soorten. We vergemakkelijken jouw zoektocht door je slechts te vertellen over de top 5 van 2020. Door deze 5 modellen met elkaar te vergelijken, kun je gemakkelijk jouw favoriet uitkiezen. In de onderstaande tabel zie je de 5 VR brillen die we in dit artikel zullen recenseren. Door de tabel te bekijken en de reviews te lezen, vind je vandaag nog de beste VR bril voor jouw behoeften.

 Product naam 
1.
Oculus Go 64GBMeer info »
2.
HTC ViveMeer info »
3.
DJI Goggles Racing EditionMeer info »
4.
Lenovo Explorer Mixed Reality HMDMeer info »
5.Trust GXT 720 3D
Meer info »

1. Oculus Go 64GB

Zoek je naar de beste VR bril voor jouw behoeften? Dan is het handig om eerst na te gaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Als je je de beginfase van de VR brillen nog kunt heugen, dan weet je nog dat er voorheen slechts 2 soorten brillen waren. Het ging hierbij om een dure variant die werkte met een computer met een topklasse processor of je kon kiezen voor een goedkopere variant met een minder realistische beeldweergave. Wil jij echter een VR bril hebben waar alles in de bril zelf zit? Is het daarnaast voor jou belangrijk dat het desbetreffend model betaalbaar is? Dan kies je voor de Oculus Go 64GB. Oculus Go 64GBDit model is wellicht de beste VR bril voor jou, omdat alles wat je nodig hebt in de bril zelf zit. Zo zit er in deze bril een scherm, een processor, lenzen, een omhulsel en ook kleine speakers.

Wanneer je gebruik maakt van de Oculus Go 64GB, maak je kennis met de virtuele realiteit zonder dat je een zware pc nodig hebt. Je bent met deze VR bril ook niet afhankelijk van je smartphone, omdat alles bij deze bril gewoon aan boord is. Hierdoor kun je meteen aan de slag gaan. Nadat je de VR bril hebt aangedaan, geniet je van maar liefst 360 graden head tracking. Dit betekent dat je je, in welke richting je ook naar kijkt, bevindt in een andere wereld. Het is bij deze VR bril zelfs mogelijk om de meegeleverde controller te gebruiken als virtuele aanwijzer. Zo zorg je voor een nog realistischere ervaring. Dankzij de hogere resolutie en pixeldichtheid, vergeleken met de bekende Oculus Rift, wordt de virtuele omgeving helder weergegeven. Maak ook gebruik van de Oculus Store om toegang te krijgen tot diverse gratis en betaalde games en apps.

Voordelen van de Oculus Go 64GB:

 • Er is veel gratis content beschikbaar.
 • Je krijgt er een opzetstuk bij waardoor deze variant ook geschikt is voor brildragers.
 • Dankzij de aangename pasvorm zit de bril, die eenvoudig is af te stellen, prettig aan je hoofd.
 • Deze bril heeft een resolutie van 2560 x 1440 en een pixeldichtheid van 538 PPI, waardoor de virtuele omgeving en apps scherp in beeld komen.
 • Hij beschikt over een interne processor en een intern geheugen van 64 GB, waardoor je geen krachtige pc of smartphone nodig hebt om de VR bril te gebruiken.

Nadelen van de Oculus Go 64GB:

 • Zijn accuduur is relatief beperkt, want je kunt hem op 1 acculading slechts 2 tot 3 uur gebruiken.
 • Doorgewinterde gamers zijn van mening dat de Oculus Rift een betere spelervaring met zich meebrengt.
 • Slechts 1 Oculus of Facebook account kan tegelijk worden gekoppeld, dus meerdere gebruikers moeten een account delen.
 • Je kunt de lenzen van deze VR bril niet afstellen, dus je moet de juiste kijkhoek vinden tijdens het afstellen van de hoofdbanden.
 • Hoewel je ook gebruik kunt maken van gratis apps en games, kan het gebruik van interessante, betaalde content aardig in prijs oplopen.
Klik hier voor de beste prijs

2. HTC Vive

Zoek je naar een nieuwe VR bril die veel mogelijkheden met zich meebrengt? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij vertellen je immers over de 5 beste varianten, zodat je gemakkelijk de beste VR bril voor jouw behoeften kunt vinden. Natuurlijk heb je, voordat je op zoek gaat naar het ideale model, eerst een beeld over deze droombril. Is het voor jou belangrijk dat je jouw virtual reality bril kunt gebruiken met bewegingscontrollers voor een levensechte ervaring? Wil je deze bril bovendien gebruiken in combinatie met je laptop of desktop? Dan kennen wij het ideale model voor jou, namelijk de HTC Vive. HTC ViveDit model is wellicht de beste VR bril voor jou, omdat hij een virtual reality bril is met bewegingscontrollers. Je gebruikt deze bril tevens met je pc of laptop. Wanneer je hem op je hoofd zet, zit hij comfortabel dankzij de verstelbare hoofdband.

Natuurlijk kijk je bij het vergelijken van verschillende virtual reality brillen niet alleen naar het gebruik van de bril. Je wil immers weten hoe het zit met de kwaliteit van de virtuele wereld. Als het gaat om een levensechte wereld, dan voel je je helemaal in je element. Dit is ook het geval wanneer je gebruik maakt van de HTC Vive. Met deze bril op, kun je namelijk virtuele werelden beleven in de hoogste kwaliteit. Dit komt mede doordat je de bril krijgt met bewegingscontrollers en basisstations. Hierdoor zie je jouw bewegingen in de virtuele realiteit verschijnen. Pak bijvoorbeeld een object op en loop er gerust door de virtuele ruimte mee. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je tegen een muur zal aanlopen, want er is gezorgd voor een ingebouwd chaperonne camerasysteem, dat je waarschuwt wanneer je het einde van de speelruimte nadert.

Voordelen van de HTC Vive:

 • Het is mogelijk om een film te bekijken op een gesimuleerd bioscoopscherm.
 • Dankzij de verstelbare hoofdband kun je de virtual reality bril comfortabel op je hoofd zetten.
 • Er is gezorgd voor een gezichtsveld van 110 graden, waardoor je geen last hebt van storende dode hoeken.
 • Zijn verstelbare lenzen zorgen ervoor dat je de lenzen recht voor je ogen kunt plaatsen voor een scherp beeld.
 • Je hoeft je geen zorgen te maken dat je tegen een muur aan zal lopen, dankzij het ingebouwde chaperonne camerasysteem.
 • Verschillende avonturen zijn mogelijk wanneer je deze bril op hebt, zoals jezelf verdedigen tegen zombies of de Mount Everest beklimmen.
 • De eerste 2 maanden krijg je gratis toegang tot Viveport, wat een abonnement is op VR games, waarbij je maandelijks voor 5 nieuwe games kunt kiezen in bibliotheekstijl.

Nadelen van de HTC Vive:

 • Deze bril is bedraad dus je hebt niet de volledige vrijheid tijdens het bewegen.
 • Je kunt deze VR bril slechts gebruiken met een krachtige game pc of laptop met minimaal een Nvidia GeForce GTX 1060 videokaart.
 • Als je een volledige ervaring wil hebben, dan heb je een vrije ruimte nodig waar je de mogelijkheid hebt om de sensoren op te hangen.
 • Wanneer je deze virtual reality bril voor het eerst in gebruik neemt, is er enige instelling vereist, dus het gaat hier niet om een plug and play apparaat.
Klik hier voor de beste prijs

3. DJI Goggles Racing Edition

Ben je dol op racing spellen of films waarin coureurs tegen elkaar racen? Vind je het ook spannend om je in een virtuele wereld te bevinden? Dan is de beste VR bril voor jou wellicht een variant die speciaal is ontworpen voor racing. Wij kennen een dergelijk model, namelijk de DJI Goggles Racing Edition. Deze variant is de beste VR bril voor jou, omdat hij speciaal is ontworpen voor personen die het prettig vinden om te racen, of dat nou in de echte of virtuele wereld is. Gebruik maken van deze bril is sowieso spannend, omdat hij is voorzien van een 5,8 GHz antenne aansluiting, die ervoor zorgt dat je de bril kunt gebruiken met de meeste racingdrones. DJI Goggles Racing EditionBovendien heeft de fabrikant zelfs een eigen camera ontwikkeld, die beschikt over een speciale Air Unit, dus je krijgt dronebeelden op HD formaat te zien tijdens de vlucht.

Voor een geweldige ervaring, waarbij je goed kunt zien wat er met je drone gebeurt, doe je de DJI Goggles Racing Edition aan. Je ziet dan de wereld door de “ogen” van je drone. Dit komt doordat de bril geschikt is voor de Mavic Pro, Inspire, DJI Phantom 4 en Spark drones. Koppel je hem aan één van deze drones, dan ervaar je scherpe en heldere beelden. Dit komt doordat er bij de bril is gezorgd voor maar liefst 2 Full HD schermen. Er is tevens gezorgd voor een kijkhoek van 148 graden met een lage vervorming. Je voelt je dus alsof je in de drone zit. Doordat de bril bovendien beschikt over gimbal controls, kun je hem laten draaien door je hoofd te bewegen. Er wordt tevens gezorgd voor een stabiele verbinding dankzij het maximaal bereik van 7 km en doordat er automatisch wordt gewisseld tussen de juiste frequenties.

Voordelen van de DJI Goggles Racing Edition:

 • Hij heeft een kijkhoek van 148 graden met een lage vervorming.
 • De lenzen hebben een Full HD kwaliteit waardoor je precies ziet wat je drone ook ziet.
 • Er is gezorgd voor gimbal controls, dus je kunt de drone met hoofdbewegingen aansturen.
 • Je behoudt, bijvoorbeeld wanneer er meerdere (racing) drones in de buurt vliegen, een stabiel signaal dankzij frequency-hopping.
 • Tijdens het vliegen, toont het scherm alle belangrijke informatie, waaronder signaalkwaliteit en de resterende accuduur van de drone.

Nadelen van de DJI Goggles Racing Edition:

 • Hij weegt relatief veel, waardoor de goggles niet geschikt zijn voor langdurig gebruik.
 • Wil je de VR bril gebruiken met de DJI Spark en de Phantom 4 Pro, dan heb je een apart verkrijgbare OTG kabel nodig.
 • Volgens de Nederlandse wet voor recreatief vliegen met een drone, moet tenminste 1 persoon de drone met het blote oog in de gaten houden.
Klik hier voor de beste prijs

4. Lenovo Explorer Mixed Reality HMD

Zoek je naar de beste VR bril voor jouw behoeften? Dan is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren. Denk er bijvoorbeeld aan met welk apparaat je de bril precies wil gebruiken. Daarnaast kun je letten op de resolutie van de desbetreffende bril. Hoewel we hier niet altijd op letten, is het ook belangrijk om rekening te houden met het draagcomfort. Wanneer je je eenmaal in een virtuele realiteit bevindt, dan wil je namelijk niet dat je de sessie plotseling moet onderbreken, omdat je bril niet prettig zit. Is daarom jouw ideale virtual reality bril een comfortabele variant? Dan raden wij de Lenovo Explorer Mixed Reality HMD aan. Lenovo Explorer Mixed Reality HMDWij vinden dit model de beste VR bril voor jou, omdat hij is voorzien van een verstelbare hoofdband. Hierdoor kun je de bril comfortabel op je hoofd zetten zodat je je gedurende een lange tijd kunt vermaken.

Om de perfecte virtual reality bril te vinden, bekijk je natuurlijk de specificaties van verschillende modellen. Waarschijnlijk is het je dan ook opgevallen dat er voor het gebruik van sommige van deze brillen externe sensoren nodig zijn. Dit is echter niet het geval bij de Lenovo Explorer Mixed Reality HMD. Deze VR bril werkt immers zonder dat je externe sensoren nodig hebt. Dit komt doordat de bril zelf de bewegingen volgt, waardoor je slechts de bril hoeft aan te sluiten op een geschikte Windows 10 pc en je vervolgens meteen aan de slag kunt gaan. Het maakt niet eens uit waar je je bevindt, want je kunt overal genieten van een spannende virtuele realiteit. Wanneer je deze VR bril koopt, dan krijg je er 2 motion controllers bij. Hierdoor kun je interactief bezig zijn met virtuele objecten. Klap de bril omhoog om terug te gaan naar de echte wereld!

Voordelen van de Lenovo Explorer Mixed Reality HMD:

 • De bril zit comfortabel op de je hoofd, want hij heeft een verstelbare hoofdband.
 • Om terug te gaan naar de echte wereld, hoef je slechts de bril omhoog te klappen.
 • Je hebt geen last van storende dode hoeken, dankzij het gezichtsveld van 110 graden.
 • Doordat je er 2 motion controllers bij krijgt, kun je interactief bezig zijn met virtuele objecten.
 • Er is gezorgd voor interne tracking mogelijkheden waardoor je geen externe sensoren nodig hebt.

Nadelen van de Lenovo Explorer Mixed Reality HMD:

 • Hij is niet voorzien van ingebouwde speakers of een volumeregeling.
 • Je kunt de VR bril alleen gebruiken om te gamen als je een krachtige game pc of laptop hebt met minimaal een Nvidia GeForce GTX 1060 videokaart.
 • Doordat de controllers van deze bril op AA batterijen werken, in plaats van een oplaadbare accu, moet je steeds nieuwe batterijen aanschaffen wanneer de batterijen die in gebruik zijn leeglopen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Trust GXT 720 3D

Intussen heb je gezien dat er verschillende soorten VR brillen verkrijgbaar zijn. Het vinden van het beste model hangt dus helemaal af van jouw persoonlijke wensen. Heb je de beste VR bril voor jouw behoeften nog niet gevonden? Geef de hoop niet op, want we recenseren nog een superieur model. Is het voor jou belangrijk dat de bril waar je voor kiest een 3D variant is, die je kunt koppelen aan je smartphone? Dan kun je kiezen voor de Trust GXT 720 3D. Dit model is wellicht de beste VR bril voor jou, omdat hij een universele virtual reality bril is. Je hoeft er slechts je smartphone in te plaatsen en kunt vervolgens genieten van diverse meeslepende virtual reality games, -films en zelfs -video’s. Trust GXT 720 3DAllemaal worden in een verbazingwekkende 3D werkelijkheid weergegeven. Het komt er dus op neer dat wanneer je deze bril opdoet, je volledig ontsnapt aan jouw realiteit.

Als je weet dat een VR bril werkt met smartphones, dan is het belangrijk om na te gaan voor welke smartphones hij precies is ontworpen. Je kunt immers geen super grote smartphone klikken in een kleine bril. In het geval van de Trust GXT 720 3D gaat het om smartphones van 3,5 tot 6 inch. Wanneer je een dergelijke telefoon hebt geklikt in de bril, dan duik je in de geweldige wereld van virtuele realiteit. Je kunt bovendien in de Apple App Store en Google Play Store honderden VR games en Augmented Reality games vinden om te spelen. Hierdoor verveel je je nooit meer. Het is zelfs mogelijk om op YouTube te kijken naar de vele 3D en 360 graden video’s die speciaal zijn ontworpen voor VR brillen. Houd de Bluetooth controller in je handen, zet de bril op je hoofd en bevind je meteen in jouw favoriete virtuele wereld.

Voordelen van de Trust GXT 720 3D:

 • Dit apparaatje is aantrekkelijk geprijsd.
 • Je kunt de bril comfortabel op je hoofd zetten, dankzij de verstelbare hoofdband.
 • Doordat de lenzen verstelbaar zijn, kun je ze recht voor je ogen plaatsen voor een scherp beeld.
 • Bij aankoop van deze virtual reality bril krijg je er een Bluetooth controller, 6 schuimrubberen beschermers en een reinigingsdoekje bij.
 • Hij beschikt over een universele smartphonelade, waardoor de bril geschikt is voor alle Android en iOS toestellen tussen de 3,5 en 6 inch.
 • Deze bril beschikt over comfortabele rubberen randen, een verstelbare hoofdband en een instelbare pupil- en scherpstelafstand, waardoor je hem exact naar jouw wensen kunt afstellen.

Nadelen van de Trust GXT 720 3D:

 • De smartphone bevestiging in deze bril is minder stevig dan die van soortgelijke VR brillen.
 • Als je een brildrager bent, dan kun je je bril niet op houden wanneer je deze VR bril gebruikt.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>