Op Zoek Naar De Beste Was-droogcombinatie Uit 2020? De Beste Koop Kun Je Hier Vergelijken!

We moeten allemaal onze kleren wassen. Dit behoort tot de wekelijkse of soms zelfs dagelijkse taken in huis. Maar waarom moeilijk als het makkelijk kan? Als je een was-droogcombinatie in huis hebt, dan is het wassen van je kleren een fluitje van een cent. Wij helpen je graag om de beste was-droogcombinatie voor jouw behoeften uit te kiezen!

Beste was-droogcombinatie in 2020

Waarop let je wanneer je op zoek gaat naar de beste was-droogcombinatie? Aan de hand van de onderstaande tabel met de 10 beste modellen, hun energieklasse en aantal toeren per minuut, maak je een goed overwogen keuze.

Tabel: 

 Product naamEnergieklasseToeren per minuut 
1.AEG L77685DWDA1600Meer info »
2.Whirlpool WWDC 9614A1400Meer info »
3.AEG L76680NWDA1600Meer info »
4.Samsung WD80J6400AWA1400Meer info »
5.Indesit IWDC 6145 EUB1400Meer info »
6.LG FH4U2TDH1NA1400Meer info »
7.LG F1496AD1B1400Meer info »
8.AEG L99696HWDA1600Meer info »
9.Beko HTV 8733 XSOA1400Meer info »
10.Smeg LBS147XNLA1400Meer info »

1. AEG L77685DWD

AEG L77685DWDBen je op zoek naar de beste was-droogcombinatie van 2020? Is het beste model voor jou een wasmachine die je kleding op maat wast en droogt? Dan vinden wij de AEG L77685DWD de beste was-droogcombinatie voor jou. Dit model beschikt namelijk over de DualSense-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je kunt kiezen uit unieke was- en droogprogramma’s voor wollen en fijne handwas. Het apparaat hanteert voor het wassen van deze typen handwas zachte trommelbewegingen en een lage droogtemperatuur. Hierdoor wordt onder andere de wollen was gelijkmatig gewassen en gedroogd. Er zijn tevens intelligente sensoren ingebouwd die zorgen voor het optimaliseren van elke lading. Het doet er dus niet toe wat voor kledingstukken er in de wasmachine zitten, want elk kledingstuk wordt perfect gewassen en gedroogd.

De meesten van ons hebben niet veel tijd om allerlei werkjes in huis te doen. Daarom is deze L77685DWD was-droogcombinatie geoptimaliseerd om snel te kunnen werken. Er is namelijk een speciaal was- en droogprogramma van 1 uur, dat ervoor zorgt dat je kleding binnen 60 minuten gewassen en klaar is om weer in je kast gezet te worden. Een andere manier waarop je tijd kunt winnen is door je kledingstukken, die niet echt vuil zijn, slechts op te frissen. Voor het wassen van dergelijke kledingstukken is er geen volledige wasbeurt nodig. Je kunt dan gebruik maken van de speciale stoomprogramma’s. Behalve dat de stoomprogramma’s snel werken, zorgen ze er ook voor dat je kleding van kreuken wordt ontdaan en geurtjes worden verwijderd. Het doet er overigens niet toe voor welk wasprogramma je kiest, want dit apparaat zorgt altijd voor betrouwbare, superieure prestaties.

Voordelen:

 • De was-droogcombinatie beschikt over een ruime trommel van 8 kg.
 • Er zijn veel verschillende programma’s waaruit je kunt kiezen.
 • Hij beschikt over een non-stop programma waardoor je het apparaat na het wassen niet opnieuw aan hoeft te zetten.
 • De was wordt bij elk programma gewogen.
 • Dankzij de 1600 toeren per minuut komt je wasgoed droger uit de trommel.
 • Hij beschikt over een tijdverminderingsfunctie.
 • Het apparaat beschikt over een koolborstelloze motor die voor minder trillingen en geluid zorgt.

Nadelen:

 • Het display is niet zo intuïtief dus je kunt het liefst eerst de handleiding doornemen.
 • De wasmiddellade is niet zelfreinigend.
 • Sommige programma’s duren lang.
Klik hier voor de beste prijs

2. Whirlpool WWDC 9614

Whirlpool WWDC 9614Is de beste was-droogcombinatie voor jou een model met innovatieve technologieën? Dan is de Whirlpool WWDC 9614 wellicht de beste was-droogcombinatie voor jou. Dit model beschikt namelijk over innovatieve technologieën en speciale functies. Je kunt de verschillende opties selecteren via het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel. Er zijn tevens automatische instellingen die zorgen voor optimale was- en droogresultaten en die je kleding beschermen. Eén van de unieke technologieën die in dit apparaat is verwerkt is de 6th Sense technologie. Deze zorgt voor meerdere warme luchtstromen die je kleding met delicate zorg drogen. Je kunt ook gebruik maken van de SoftMove technologie. Deze zorgt voor zachte trommelbewegingen. Hierdoor blijft de kleur en vorm van je kleding zoveel mogelijk beschermd. Deze technologie zorgt er ook voor dat de meest delicate stoffen beschermd worden.

Enkele unieke wasprogramma’s waaruit je kunt kiezen wanneer je de WWDC 9614 wasmachine gebruikt, zijn Colour15°, Was&Droog45’, WoolExcellence en SteamCare. Het SteamCare programma zorgt er dankzij de kracht van stoom voor dat onaangename geurtjes effectief worden verwijderd en dat kreukels in je kleding verminderd worden. Het programma WoolExcellence biedt, zoals de naam doet vermoeden, de beste zorg voor fijn en wollen wasgoed. Heb je haast? Dan is het Was&Droog45’ programma een aanrader. Dit programma zorgt ervoor dat je wasgoed in slechts 45 minuten wordt gewassen en gedroogd. Een ander programma dat voor zich spreekt is het Colour15° programma. Dit programma is speciaal bestemd voor wasgoed met felle kleuren. Het programma beschermt je synthetisch wasgoed en zorgt ervoor dat kleuren behouden blijven. Deze Whirlpool was-droogcombinatie heeft een trommel met een inhoud van 9 kg. Dit betekent dat je voor het hele gezin in 1 keer de was kunt doen.

Voordelen:

 • De trommel beschermt je wasgoed.
 • Hij is gemakkelijk te gebruiken.
 • Zijn duurzame koolborstelloze motor vermindert geluid en trillingen.
 • Er zijn veel verschillende programma’s waar je uit kunt kiezen.
 • Je krijgt veel gedaan in 1 wasbeurt dankzij de ruime 9 kg trommel.
 • Dit apparaat zorgt voor een goed was- en droogresultaat.
 • Hij beschikt over een non-stop programma.

Nadelen:

 • Deze was-droogcombinatie heeft een geluidsniveau van 82 dB tijdens het centrifugeren.
 • De droogprogramma’s duren relatief lang.
Klik hier voor de beste prijs

3. AEG AEG L76680NWD

Ben je op zoek naar de beste was-droogcombinatie voor jouw behoeften? Is het voor jou belangrijk dat een dergelijk apparaat je wasgoed beschermt en ervoor zorgt dat je na het wassen en drogen van je kleding zo min mogelijk extra werk hebt? Dan vinden wij de AEG L76680NWD de beste was-droogcombinatie voor jou. Dit apparaat beschikt over een ruime trommel van 8 kg, die je wasgoed beschermt. Hierdoor vindt er minder slijtage aan je kleding plaats. Daarnaast beschikt het apparaat over handige programma’s die je werk uit handen nemen. Ten eerste is dit een was-droogcombinatie, dus je wasgoed wordt zowel gewassen als gedroogd. Hierdoor kun je jouw kleding meteen in de kast zetten nadat je hem uit de wasmachine haalt. Daarnaast kun je gebruik maken van de stoomfunctie om het wasgoed glad te maken zodat je achteraf minder hoeft te strijken.

De L76680NWD was-droogcombinatie is voorzien van 16 wasprogramma’s. Je kunt dus kiezen voor verschillende programma’s afhankelijk van je was- en droogbehoeften en aan de hand van de stof waarvan je wasgoed is gemaakt. Elk type wasgoed krijgt in dit apparaat de juiste behandeling. Je kunt onder andere kiezen voor een speciaal programma voor wol, zijde, katoen en zelfs handwas. Wanner je wasgoed is gewassen, kan het droogprogramma desgewenst automatisch starten. Je kunt dus bijvoorbeeld je wasgoed in de avond in het apparaat zetten, de automatische droogfunctie inschakelen en wanneer je ’s morgens opstaat, is je wasgoed ready om weer in de kast gezet te worden. De was-droogcombinatie heeft een toerental van 1600, wat betekent dat als je niet kiest voor een droogprogramma, je wasgoed toch verrassend droog uit de wasmachine komt.

Voordelen:

 • De trommel heeft een inhoud van 8 kg.
 • Hij beschikt over een handig LCD display.
 • Maak gebruik van de stoomfunctie voor minder strijkwerk achteraf.
 • Je hebt keuze uit handige en duidelijke programma’s.
 • Hij beschikt over een duurzame koolborstelloze motor.
 • Je bespaart ruimte, want dit is een 2-in-1 apparaat dat kan wassen en drogen.
 • Wasgoed komt droger uit de trommel dankzij de 1600 toeren per minuut.
 • Het apparaat is gemakkelijk te bedienen.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd tegen slijtage.

Nadelen:

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd.
 • De droogprogramma’s duren relatief lang.
Klik hier voor de beste prijs

4. Samsung WD80J6400AW

Samsung WD80J6400AWAls je zoekt naar de beste was-droogcombinatie en je vindt dat een model dat goed is voor zowel je was als je energierekening goed bij je past, dan raden wij de Samsung WD80J6400AW aan. Wij vinden dit model de beste was-droogcombinatie voor jou, omdat hij beschikt over een energieklasse A. Dit betekent dat hij energiezuinig is, waardoor je energierekening niet teveel oploopt. Het apparaat is energiezuinig dankzij de EcoBubble technologie. De bubbels dringen namelijk diep door in stoffen. Hierdoor wordt vuil gemakkelijk verwijderd. Dit is ook het geval in koud water van 15 graden. Doordat er niet speciaal een hogere temperatuur nodig is om je wasgoed schoon te krijgen, bespaar je energie. Je kunt bovendien kiezen uit verschillende wasprogramma’s. Als je bijvoorbeeld tussendoor een lading in de wasmachine wil zetten, dan kun je gebruik maken van het 59 minuten compleet wasprogramma. Je wasgoed wordt dan snel en krachtig gereinigd.

De WD80J6400AW wasmachine geeft je zelfs de optie om je kleding met lucht schoon te maken. De Air Wash technologie zorgt er namelijk voor dat je kleding schoon wordt gemaakt en van nare geuren wordt ontdaan. Hierdoor ruikt je wasgoed altijd fris. Het principe van deze technologie is dat hete lucht de vieze geurtjes en bacteriën aanpakt. De hete lucht zorgt er tevens voor dat er voor de reiniging geen water, chemicaliën of wasmiddel nodig is. Als je kinderen in huis hebt, dan heb je waarschijnlijk vaker te kampen met gevlekte kleren. Het verwijderen van vlekken uit kleding is eenvoudig wanneer je deze wasmachine gebruikt. Met een druk op de knop kun je namelijk de BubbleSoak technologie activeren. Deze technologie zorgt ervoor dat vlekken gemakkelijk worden verwijderd waardoor het wasgoed weer schoon wordt. Bij kleine wasjes kun je kiezen voor het 15 minuten Quick Wash programma.

Voordelen:

 • De trommel heeft een grote inhoud van 8 kg.
 • Hij is gebruiksvriendelijk.
 • Je wasgoed is in de trommel goed beschermd tegen slijtage.
 • Er zijn verschillende handige programma’s.
 • Met een geluidsniveau van 73 dB tijdens het centrifugeren is dit een relatief stil model.
 • Het apparaat heeft een mooi design.
 • De koolborstelloze motor zorgt voor een vermindering van geluid en trillingen.

Nadelen:

 • Het kan weleens voorkomen dat niet alle wasgoed droog wordt.
 • Je kunt de maximale capaciteit van wasgoed niet in één keer drogen.
Klik hier voor de beste prijs

5. Indesit IWDC 6145 EU

Indesit IWDC 6145 EUVind je een wasmachine met een trommelcapaciteit van 8 of 9 kg te groot? Dan is de beste was-droogcombinatie voor jou wellicht een model met een kleiner vulgewicht. Je kunt dan kiezen voor de Indesit IWDC 6145 EU. Dit apparaat is de beste was-droogcombinatie voor jou, omdat hij een vulgewicht heeft van 6 kg. Hoewel deze wasmachine een kleiner vulgewicht heeft dan sommige andere wasmachines, beschikt hij over een aantal handige programma’s waarmee je jouw wasgoed optimaal kunt wassen en drogen. Kies bijvoorbeeld voor de optie “Makkelijk strijken”. Deze optie voorkomt dat je wasgoed kreukt. Hierdoor kun je de gewassen kleding aandoen meteen nadat het uit de wasmachine komt. Als je snel de was wil doen en de kleding die gewassen moet worden is niet al te vuil, dan kun je gebruik maken van het Express was- en droogprogramma. Dit programma werkt binnen 45 minuten.

Het Express was-en droogprogramma is speciaal ontwikkeld als oplossing voor het moderne drukke leven. De wasfases worden in dit programma geoptimaliseerd. Tegelijkertijd vindt er minimaal verbruik van water plaats waardoor het gewenste resultaat in zeer korte tijd wordt bereikt. Je kunt dit programma het liefst gebruiken met vloeibaar wasmiddel. Als je naar het werk moet gaan en je wil dat de was klaar staat om uit de wasmachine gehaald te worden wanneer je thuis komt, dan kun je gebruik maken van de uitgestelde start. Met deze uitgestelde start van de IWDC 6145 EU was-droogcombinatie kun je het begin van een wasprogramma tot 24 uur uitstellen. Het programma start op het door jou aangegeven tijdstip. In de wasmachine zit er bovendien een automatische sensor die de vochtigheidsgraad bijhoudt en vervolgens het programma stopt wanneer de was droog is. Je wasmachine draait dus niet onnodig lang.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een non-stop programma.
 • Je kunt de wasmachine eenvoudig bedienen.
 • Deze was-droogcombinatie is erg gebruiksvriendelijk.
 • De koolborstelloze motor zorgt voor minder geluid in trillingen.
 • Hij gaat automatisch uit wanneer het programma volledig is afgerond.
 • Bij storing wordt de watertoevoer afgesloten om lekkage te voorkomen.

Nadelen:

 • Het vulgewicht is lager dan vergelijkbare was-droogcombinaties.
 • Dit apparaat beschikt niet over een display.
 • Hij is niet de zuinigste wasmachine, want hij heeft een energieklasse B.
Klik hier voor de beste prijs

6. LG FH4U2TDH1N

LG FH4U2TDH1NAls je wil dat je was echt schoon wordt en dat het goed wordt verzorgd, dan is de beste was-droogcombinatie voor jou wellicht de LG FH4U2TDH1N. Dit model vinden wij de beste was-droogcombinatie, omdat het beschikt over een unieke manier van wassen. Er vinden namelijk 6 verschillende wasbewegingen plaats. De verschillende wasprogramma’s maken gebruik van een combinatie van deze bewegingen. Hierdoor geniet je keer op keer van het perfecte wasresultaat. Als je wasgoed vlekken bevat, hoef je je geen zorgen te maken wanneer je deze wasmachine in huis hebt. Hij is namelijk goed instaat om hardnekkige vlekken te verwijderen. Dit gebeurt dankzij de achtvormige schrobbewegingen die het apparaat maakt. De waspoeder lost hierdoor sneller en beter op waardoor hij beter kan dringen in de stoffen met vlekken. Deze beweging is ideaal voor het behandelen van hardnekkig vervuilde was.

Heb je donskleding en ga je deze wassen met de FH4U2TDH1N was-droogcombinatie? Dit apparaat zorgt ervoor dat je donskleding wordt gecentrifugeerd en naar de zijkant van de trommel wordt gebracht. Daar blijft het wasgoed hangen, waarna het waswater er snel en gelijkmatig op wordt gesproeid. Dit zorgt voor een optimaal wasresultaat. Er is zelfs een handig programma voor klein wasgoed. Dit wasgoed rolt onder water waardoor je vrijwel niets hoort. Het wasgoed valt namelijk niet in de trommel, maar blijft onder het water met meer wrijving. Als je alledaagse kledingsoorten wast met de wasmachine dan vindt er een standaardbeweging plaats van links naar rechts. Voor het wassen van katoen, wol en fijne was zijn er ook speciale programma’s. Het doet er dus niet toe welke kledingsoorten en welke stoffen je wil wassen, want er is voor elke wasbehoefte een perfect programma.

Voordelen:

 • Hij is voorzien van een koolborstelloze motor die geluid en trillingen vermindert.
 • Je hebt verschillende wasprogramma’s tot je beschikking.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd tegen slijtage.
 • Dit apparaat zorgt voor zowel wassen als drogen.
 • De trommel heeft een ruime inhoud van 8 kg.
 • Hij is gemakkelijk in gebruik.

Nadelen:

 • De droogfunctie werkt niet zo snel als de wasprogramma’s.
 • De wasmiddellade is niet zelfreinigend.
Klik hier voor de beste prijs

7. LG F1496AD1

LG F1496AD1Als je op zoek bent naar de beste was-droogcombinatie en dit model moet voor jou een duurzame motor bevatten en niet veel lawaai maken, dan is de LG F1496AD1 wellicht de beste was-droogcombinatie voor jou. Dit model beschikt over een Direct Drive motor. Deze motor bevat minder onderdelen, waardoor er ook minder contactpunten zijn. Hierdoor wordt de levensduur van de motor verlengd. De motor beschikt tevens over een directe aandrijving waardoor de wasmachine minder vibreert en minder geluid maakt wanneer je wasgoed wordt gewassen en gecentrifugeerd. Deze wasmachine is tevens perfect voor groot wasgoed. Je kunt er gemakkelijk dekbedden, gordijnen en dekens mee schoonmaken. Dit komt doordat de wasmachine een grote inhoud van 8 kg heeft. Je kunt dus in één keer een grote lading wasgoed schoonkrijgen. Door minder vaak te wassen, bespaar je zowel tijd als energie.

Een andere unieke eigenschap van de F1496AD1 was-droogcombinatie is dat hij beschikt over de functie Smart Diagnosis. Dit betekent dat wanneer de wasmachine of droger een probleem heeft, je geen monteur hoeft te bellen. De Smart Diagnosis zorgt ervoor dat de wasmachine zelf nagaat wat het probleem is. Er worden namelijk een aantal stappen doorlopen, waarna het apparaat via de telefoon aan de computer van de klantenservice van LG doorgeeft wat het probleem is. Het geluid dat daar wordt ontvangen wordt geanalyseerd en aan de monteur doorgegeven. Het gebruiken van deze functie is overigens heel eenvoudig. Je drukt op de Power knop van het apparaat en zet de microfoon van je telefoon voor de Power knop bij het Smart Diagnosis icoon. Je houdt vervolgens de temperatuurknop voor 3 seconden in. Hierna gaat de rest van het proces in werking.

Voordelen:

 • De trommel heeft een vulgewicht van 8 kg.
 • Je hoort een piepje wanneer de was klaar is.
 • Het apparaat is voorzien van een koolborstelloze motor.
 • Je hebt keuze uit verschillende handige wasprogramma’s.
 • Wasgoed wordt in de trommel beschermd tegen slijtage.
 • Met een geluidsniveau van 75 dB tijdens het centrifugeren is hij vrij stil.

Nadelen:

 • Je kunt slechts 4 kg drogen.
 • Hij heeft een energieklasse B.
 • Sommige programma’s duren lang.
Klik hier voor de beste prijs

8. AEG L99696HWD

AEG L99696HWDBen je op zoek naar de beste was-droogcombinatie voor jouw behoeften? Is het beste model voor jou een zuinig apparaat met een ruime vulcapaciteit? Dan vinden wij de AEG L99696HWD de beste was-droogcombinatie voor jou. Dit apparaat is zeer energiezuinig, want hij beschikt over een energieklasse A. Je kunt daarnaast een grote lading wasgoed in één keer wassen, want het apparaat heeft een vulgewicht van 9 kg. Als je dus een groot gezin hebt, hoef je toch niet lang kleren te wassen, want je zet in 1 keer een grote lading in het apparaat. Het vulgewicht is behalve voor grote gezinnen ook ideaal voor wanneer je zwaardere artikelen wil wassen. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen, dekbedden en beddenspreien. Dit apparaat beschikt bovendien over een duurzame koolborstelloze motor. Deze motor zorgt ervoor dat trillingen en geluid zoveel mogelijk worden verminderd.

Doordat de L99696HWD een was-droogcombinatie is, hoef je bovendien de was van de wasmachine niet te verplaatsen naar een aparte droger. Dit apparaat zorgt namelijk voor beide functies. Behalve dat je dus gemakkelijker de was kunt doen, heb je ook minder ruimte nodig in je washok. Je hebt nu namelijk slechts één apparaat in plaats van twee. In dit apparaat kun je in één keer 9 kg wasgoed wassen. Voor het drogen kan dit apparaat 6 kg wasgoed aan. Afhankelijk van wat je wil wassen, heb je keuze uit 16 programma’s. Behalve de standaardprogramma’s voor bijvoorbeeld synthetisch materiaal en katoen is er ook nog opfrisprogramma voor kleding die niet echt vuil is. Om je werk uit handen te nemen, beschikt dit apparaat tevens over een strijkvrijprogramma, dat ervoor zorgt dat kleding minder gekreukt uit de trommel komt. Strijken wordt hierdoor een eenvoudige klus.

Voordelen:

 • Hij beschikt over een ruime trommel van 9 kg.
 • Je kunt er ook kleding mee opfrissen.
 • De trommel beschermt je wasgoed en zorgt voor minder slijtage aan je kleding.
 • Hij beschikt over een duidelijk display.
 • Je hebt minder strijkwerk als je gebruik maakt van de stoomfunctie.
 • De was-droogcombinatie is gemakkelijk te bedienen.
 • Wasgoed komt droger uit de trommel dankzij de 1600 toeren per minuut.
 • Je kunt er ook groter wasgoed mee wassen.
 • De koolborstelloze motor zorgt voor minder trillingen en geluid.

Nadelen:

 • Wasmiddel wordt niet automatisch gedoseerd.
 • De combinatiefunctie wassen en drogen kan lang duren.
Klik hier voor de beste prijs

9. Beko HTV 8733 XSO

Beko HTV 8733 XSOBen je op zoek naar een apparaat waarmee je jouw wasgoed kunt wassen en drogen, maar heb je weinig ruimte? Dan is het een goed idee om op zoek te gaan naar de beste was-droogcombinatie voor jouw behoeften. De Beko HTV 8733 XSO is dan zeker een aanrader. Dit apparaat is de beste was-droogcombinatie voor jou, omdat hij zowel beschikt over was- als droogfuncties. Je hebt dus niet 2 apparaten nodig om het werk te doen, waardoor je ook ruimte bespaart. Deze was-droogcombinatie krijgt met een breedte van 60 cm, diepte van 54 cm en hoogte van 84 cm gemakkelijk een plek in je washok. Je kunt er bovendien veel wasgoed in doen. Hij beschikt namelijk over een ruime trommel met een inhoud van 8 kg. Dit betekent dat je voor het hele gezin in 1 keer de was kunt doen. Je kunt ook groter wasgoed gemakkelijk wassen.

De HTV 8733 XSO was-droogcombinatie beschikt bovendien over 16 programma’s. Afhankelijk van je wasbehoeften kun je een programma kiezen om je kleding te wassen. Eén van de handige programma’s is Wash&Wear. Dit programma is je beste vriend wanneer je je klaarmaakt voor een belangrijke afspraak en je erachter komt dat je geen schone kleding meer hebt. Je pakt dan de kleren die je wil wassen en zet deze in de wasmachine. Vervolgens kies je voor een temperatuurinstelling van 20 tot 30 °C. Dit programma ondersteunt tot 1 kg aan wasgoed. In minder dan een uur worden je kleren vervolgens gewassen en gedroogd. Het is een goed idee om de kleren in de was-droogcombinatie te zetten voordat je gaat baden en bijvoorbeeld scheren. Wanneer je dan klaar bent, wachten je kleren op je. Je kunt vervolgens snel uit huis gaan.

Voordelen:

 • Je kunt ervoor kiezen dat wasgoed alleen wordt gewassen of alleen gedroogd.
 • Door wasgoed op lage temperaturen te wassen bespaar je kosten.
 • Het apparaat laat je zien hoe lang het programma nog duurt.
 • De koolborstelloze motor vermindert trillingen en geluid.
 • Bij elk programma is de temperatuur instelbaar.
 • Je kunt 8 kg wasgoed in 1 keer wassen.

Nadelen:

 • Onderhoud blijft nodig, want de wasmiddellade is niet zelfreinigend.
 • Als je na het drogen de was niet meteen uit het apparaat haalt, kan deze kreuken.
Klik hier voor de beste prijs

10. Smeg LBS147XNL

Smeg LBS147XNLWil je jouw was zowel wassen als drogen? Dan kun je het liefst op zoek gaan naar de beste was-droogcombinatie. Als je over het algemeen geen grote ladingen kleren wast, dan is de Smeg LBS147XNL de beste was-droogcombinatie. Dit apparaat heeft een relatief grote vulcapaciteit van 7 kg. Je kunt dus voor je hele gezin kleren wassen en je kunt ook groter wasgoed wassen. Echter, dit apparaat is niet extreem groot zoals sommige andere modellen. Een aantrekkelijke eigenschap van deze Smeg was-droogcombinatie is dat hij niet veel lawaai maakt tijdens het wassen en centrifugeren. Hij heeft tijdens het centrifugeren een geluidsniveau van slechts 72 dB. Dit is relatief stil vergeleken met andere was-droogcombinaties. Je kunt dus ook na het werk de was doen zonder dat je je al te druk hoeft te maken dat je de andere leden van het gezin of de buren stoort.

Wanneer je de LBS147XNL was-droogcombinatie in huis hebt, dan heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking. Je kunt onder andere kiezen voor een handig 15-minuten programma om snel je kleding op te frissen. Dit is handig wanneer je kleding wil wassen die niet echt vuil is en je weinig tijd hebt om de was te doen. Als je bijvoorbeeld voor het katoenprogramma hebt gekozen, omdat je katoenen kleding wast, en je realiseert je dat je snel weg moet, dan kun je gebruik maken van de FlexiTime-optie. Met deze optie verkort je gemakkelijk de programmaduur van het gekozen programma. Deze wasmachine geeft je tevens de mogelijkheid om zelf de temperatuur waarop je wasgoed wordt gewassen in te stellen. Door te kiezen voor de lagere temperaturen, bespaar je kosten, want een hogere temperatuur kost meer energie.

Voordelen:

 • Met een geluidsniveau van 72 dB is dit apparaat ook tijdens het centrifugeren relatief stil.
 • De was-droogcombinatie heeft een mooi ontwerp.
 • Door te wassen op lage temperaturen bespaar je op de kosten.
 • Dit apparaat heeft een handig formaat.
 • De waterbeveiliging sluit bij storing de watertoevoer af.
 • Je kunt verschillende programma’s selecteren.
 • Hij beschikt ook over een non-stopprogramma.

Nadelen:

 • Het vulgewicht is vergeleken met vergelijkbare apparaten wat lager.
Klik hier voor de beste prijs
Karel Visser
 

Ik ben Karel Visser (48), retailexpert en gadget specialist. Ik heb al ruim 16 jaar ervaring met het analyseren van ontwikkelingen binnen de retail. Het aankoopgedrag van klanten is sterk veranderd door de komst van het internet. Waardevolle recensies zijn tegenwoordig steeds belangrijker als we een aankoop willen doen. Recensiekoning is uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse platforms waar je terecht kunt voor onafhankelijke reviews, productinformatie en koopgidsen. Ik stel de technologie op de proef en zorg ervoor dat jij de website niet verlaat zonder een flinke dosis aan informatie over de producten waar jij geïnteresseerd in bent.

>